Articolul Mariei Andries despre Hîldan

Maria Andrieş a scris azi un articol despre Hîldan. Îl găsiţi pe blogul ei. Titlul este „N-am vrut să mor pe teren”. Aproape 1.000 de comentarii însoţesc opinia colegei mele, multe dintre ele fiind acuzatoare, iar destule de-a dreptul scîrboase. Mă refer, ca să fiu clar înţeles, cele care o înjură şi fac apel la statutul ei feminin.

vineri, 6 octombrie 2006, 5:50

Maria Andrieş a scris azi un articol despre Hîldan. Îl găsiţi pe blogul ei. Titlul este „N-am vrut să mor pe teren”. Aproape 1.000 de comentarii însoţesc opinia colegei mele, multe dintre ele fiind acuzatoare, iar destule de-a dreptul scîrboase. Mă refer, ca să fiu clar înţeles, cele care o înjură şi fac apel la statutul ei feminin.

Vă rog un singur lucru. Citiţi încă o dată articolul! Apoi citiţi precizarea pe care Maria a făcut-o. „Acest articol vrea să recupereze un moment de reculegere care n-a fost păstrat, la derby-ul Dinamo – Rapid. Au sunat foarte strident acele “ue”, strigate într-o parte şi în alta a stadionului dinamovist. Cred că respectul nu înseamnă doar vorbe frumoase. Cred că înseamnă uneori şi tăcere”.

Apoi citiţi comentariul unui suporter dintre cei care a fost pe stadion şi care recunoaste că liniştea nu s-a aşternut nici măcar un minut atunci cînd a fost rostit numele lui Hîldan.

De-a lungul anilor, am scris mult despre Cătălin Hîldan. Ne lega un respect reciproc, chiar dacă n-am apucat să bem nici o bere împreună. Lucru pe care îl regretăm amîndoi, dacă nu cumva şi asta vi se va părea o blasfemie.

Nu vreau să spun că eram prieteni. E urît să inventezi amiciţii post mortem. Doar ne preţuiam. Cînd fratele său m-a rugat să scriu ceva pe coperta cărţii dedicata de Ioan Chilom lui Cătălin, am făcut-o cu o viteză de un cuvînt pe oră. E textul pe care l-am scris cu cea mai mare greutate în viaţa mea.

Acum, parcurg mesajele împotriva Mariei Andrieş şi nu-mi vine să cred. Ştiu că nu e „corect politic” să spun asta, ştiu că n-ar trebui să-mi declar stupoarea, însă nu înţeleg! Ne e mai uşor să înjurăm o jurnalista şi să zeificăm un jucător decît să recunoaştem că nici unul dintre noi nu vrea să moară pe teren, tînăr, în putere? Iar dacă tot îl considerăm un sfînt al fotbalului, măcar să păstram un moment de reculegere, pe deasupra rivalitaţilor de club.

Asta vrea să spună Maria Andrieş. Şi asta a spus! Vă rog, citiţi încă o dată! Şi dacă nu vă convinge, atunci mă puteti trimite la cratiţă! Sau acolo unde Cătălin Hîldan nu va ajunge niciodată. Pentru că el s-a dus în partea luminoasă şi tăcută a lumii.


Comentarii (394)Adaugă comentariu

Reddog  •  7 octombrie 2006, 13:27

Sau ti-e lene sa scrii calumea?

pt  •  7 octombrie 2006, 13:35

analfabeta e mata tactu shi tot neamu’ tau!!!!! nu sunt la shcoala,shi nu verific frazele shi punctuatia pt un papagal de doi lei ca tine!!!! shi aici nu comentam „femeia”ziarista ci articolul ei nu ne intereseaza ca e femeie(nici nu arata ca una),la fel cum nici nu ne intereseaza ca tolontan arata shi se poarta ca un homosexual!

Reddog  •  7 octombrie 2006, 13:41

Esti chiar tampit. Si nici macar nu esti dinamovist adevarat. Nu stii ce inseamna DINAMO. Macar stai acasa, nu mai veni la stadion.

alin  •  7 octombrie 2006, 14:05

ce prost esti ba tononatane dute si fute cu maria ba ziarist imputit .
de ce mata i ei aparea lu maria e o mare scrofa maria.

alin  •  7 octombrie 2006, 14:06

DEMISIA

dinamo_forever  •  7 octombrie 2006, 14:27

sper macar sa isi ia un concediu maria ca poate asa o sa isi mai revina……ca e prea „geniala” sa isi mai revina…..

korssadi  •  7 octombrie 2006, 14:37

AM citit si eu parerile acestor asa-zisi fani sau microbisti si pot sa spun un singur lucru: Domnule Catalin Tolontan si doamna (sau domnisoara) Maria Andries nu trebuie sa va justificati sau sa ne puneti sa citim un articol de mai multe ori pentru a-l intelege pentru ca nu e necesar. Suntem un popor de cretini, de parveniti, care ne dam mari microbisti si patrioti, da de fapt numai gura e de noi. AM tot respectul pentru familia lui Haldan si pentru Haldan ca om si fotbalist, dar m-am saturat de chestii de genul „Haldan unicul capitan” si chestii de astea. Lasati mai oameni buni atata tam-tam pe seama mortii unui om si mai degraba puneti-va la punct comportamentul vostru pe stadioane in timpul meciurilor. Daca as fi fost tatal lui Haldan v-as fi interzis sa folositi vreodata numele fiului meu pe stadion si in afara lui. V-ati „jucat” prea mult in memoria lui Haldan si nu ma mir sa nu cumva sa se supere Haldan de acolo de unde e si sa va „trimita niste autografe”. Nu sunt fan Rapid, Steaua sau Dinamo asa ca nu ma puteti acuza ca tin cu vreo echipa adversa. M-am saturat de analfabeti plini de bani, de papagali care se dau „civilizati”, asa ca …. domnule Tolontan nu va mai obositi sa le explicati dobitocilor cum sa citeasca ziarul ca ei nici macar nu stiu cat costa Gazeta Sporturilor (sau ce adresa de web aveti).

catalin  •  7 octombrie 2006, 15:24

Cred ca maria agresit atunci cand a supraestimat puterea de intelegere a microbistului roman si cand a incercat sa scrie ceva mult prea sofisticat pentru fanii acestui sport. e greu sa-i faci sa inteleaga, baieti astia n-au citit nici cioran nici nietsche asa ca daca ii pui sa citeasca printre randuri si mai esti si femeie patesti ce a patit maria.

alex  •  7 octombrie 2006, 15:30

dar pe familia lui Haldan a-ti pregatit-o in legatura cu articolul respectiv?

alex  •  7 octombrie 2006, 15:32

ca vad multe comentarii „anti” pe aici

Danielle  •  7 octombrie 2006, 15:47

o parte a raspunsului Mariei Andries

„Am scris despre un subiect sensibil. Iar reactiile sint vehemente. Imi pare rau ca nu m-am exprimat astfel incit mesajul sa ajunga acolo unde trebuie.”

🙂 E incredibila femeia asta.Ce inseamna”Imi pare rau ca nu m-am exprimat astfel incit mesajul sa ajunga acolo unde trebuie”?
Adica la fraerii care sunt incapabili sa perceapa subtilitati?La golanii din galerii carora trebuie sa li te adresezi simplu ca sa priceapa un mesaj?!
Cu alte cuvinte Mariei Andries spune ca ii pare rau ca nu s-a exprimat simplu ptr prostii,golanii din galerie si incultii de pe stadioane.

E incredibila femeia asta!

Irina  •  7 octombrie 2006, 15:54

Articolul Mariei nu are nimic greu de inteles in el. Pentru cine vrea sa faca asta. Sau, desigur, pentru cine poate. E atat de simplu de priceput ca tot ce a vrut Maria sa spuna este ca, probabil Hildan ar fi preferat ca lumea sa nu isi aduca aminte de el, decat sa injure intr-un moment de reculegere…

Gigel Militaru  •  7 octombrie 2006, 16:01

Dupa parerea mea editorialisti care scriu cel mai bine din echipa GS sunt Maria Andries si Catalin Tolontan. Oameni care isi stiu foarte bine meseria si care au talent cu carul. Datorita lor (pe vremea cind erau la ProSport) m-am reapucat prin anii 97, 98 sa recitesc presa sportiva. De atunci ii citesc zilnic. Scriu bine spre deosebire de dl. Ionitoaia care are un scris batrinicios in care e suficient sa vezi titlul ca sti ce va spune.

Va felicit Maria si Catalin.
Gigel Militaru,

prof. univ. dr.
de matematica 🙂

Danielle  •  7 octombrie 2006, 16:17

Gigel Militaru

Profesor univ.dr zici?
Pai editorialistii dom` profesor,nu „editorialisti” cum ati scris dvs.

Cu respect dom`profesor dr

pt marioara „geniala”  •  7 octombrie 2006, 16:45

mizeriile mariei andriesh de articole,care vrea mult shi poate putin,iar cand gresheshte grav,ishi gaseshte tot felul de alibiuri (ca e femeie shi de asta o criticam,ca suntem prea prosti s o intelegem cat e ea de deshteapta,de parca a scris mare skofala…..din astea)care mai de care mai penibile,numai sa recunoasca ca a greshit nu recunoashte!…..e o nesimtita,in loc sa recunoasca faptul ca a scris o mizerie de articol,ne scrie ca suntem prosti……..iti propun ceva marioaro:fa un experiment scrie exact acelashi gen de articol despre un simbol la fel de important al unei echipe dintr o alta tara!o sa vezi ca o sa primeshti acelashi val de mizeriii(poate shi mai mare)pt ca reactia pe care gunoiul tau de articol a starnit o nu tine de istetimea noastra,de cultura noastra,pt ca nu ai scris mare subtilitate de articol!!!!!!!!!…ci felul in care ai scris la pers 1 despre catalin(pana la urma concluzia e ca tu eshti proasta,ca nu bagi la cap odata pt totdeauna)

accidduzzu  •  7 octombrie 2006, 16:46

In primul rand : Dumnezeu sa-l odihneasca pe Catalin Hildan!

In al doi-lea rand:
Am citit ambele bloguri asa pline de excremente cum sunt, dar un singur lucru nu pot sa uit si anume motto-ul Mariei Andries: „Domnul Ovidiu imi zice „Geniala””. Cam greu sa ma mai convinga cineva, dupa cele citite mai sus, de genialitatea acestei individe. Ca de modestia ei m(ne)-am convins si singur(i). Iar reply-ul ei la tot acest scandal este atat de slab, incat mai mult incita decat calmeaza spiritele. E clar ca autoarea articolului a fost depasita de situatie; ce ma surprinde e faptul ca se comporta ca si cum nu si-ar da seama de acest lucru. Ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva asta a urmarit de la bun inceput; sa instige, sa incite, sa starneasca. Daca asta a fost scopul principal al articolului, atunci ce dracu’ va mai mirati ca injura astia aici ca la usa cortului? Bun sau rau (nu e Eminescu, asa ca poate s-o lase balta cu geniul, si ea si domnul Ovidiu) articolul asta a provocat ce a provocat. Mai conteaza acum ce a vrut Maria Andries sa spuna? E vinovat suporterul dinamovist ca n-a inteles mesajul? Pe banii cui e vinovat?

caine  •  7 octombrie 2006, 17:12

cred ca e prea evoluata literar ca sa o intelegem ,dupa acest articol o declar moarta

RED  •  7 octombrie 2006, 17:32

CAta indignare domnule Tolontan ! Cititorii dumneavostra nu se ridica la nivelul geniului literar al genialei Maria Andries ! Oribil !
Pai nu cumva sunteti doar un ziar comercial cu tenta de scandal? Nu cumva sunteti cei care publicati in proportie de 75% poze sexy si stiri despre „cu cine a mai facut sex Mutu” sau „unde a scuipat azi Becali” ?
Cred ca uitati unde sunteti angajat, domnule Tolontan.
Asa ca nu aveti niciun drept sa fiti indignati ca publicul cititor nu intelege mesajele subliminale dintr-un articol, care, dupa parerea mea, are inttradevar o doza de penibil.

o_dinamovista  •  7 octombrie 2006, 18:30

Catalin Haldan e mai presus de orice un simbol …
Daca nu stiti sa il respectati mai bine nu mai scrieti sau nu mai vorbiti de el …
Daca la altceva nu va ganditi ganditi-va macar la familia lui …

sebi-cleveland  •  7 octombrie 2006, 18:51

vazand reactiile suporterilor ‘dinamovisti’ imi dau inca o data seama de ce nu pot fi ceea ce ei sunt-un soi de retardo-maniaci-,care au dat pe la scoala doar sambata(si atunci pt o miuta in curtea scolii),care nu inteleg si nu delimiteaza intre sport si viata intre pasiune si moarte.Maria Andries vorbeste despre tragedia unui om care nu a putut sa schimbe mizeria dintre suporteri,ba mai mult din pacate a alimentato pt o clipa intr-un mod grotesc(pt ca folosindu-se de momentul de reculegere suporterii s-au injurat barbar).vad ca veniti cu poezii de genul catalin haldan e mai presus de orice-atunci purtati-va ca atare…

korssadi  •  7 octombrie 2006, 19:15

Ma intreb oare ce s-ar fi intamplat daca acel articol era scris de un barbat sau daca acele cuvinte erau spuse de un oficial dinamovist ?!!! Microbistii astia nu iubesc fenomenul „fotbal” si tot ce decurge din el, ei iubesc scandalurile, injuraturile, bataile intre ei si alte galerii (eventual si cu jandarmii). Mai uitati-va si voi la microbistii din alte tari si scutiti-ne de frustrarile voastre cand veniti pe stadion.

Adi Aliman – bv  •  7 octombrie 2006, 19:17

Dupa ce ati luptat ani de zile cu mafia si cooperativele din fotbalul romanesc , acum cu lansarea blogurilor s-a deschis un nou front : cel cu cititorii ! Am 39 de ani si sunt cam de varsta gsp-lor crescuti la ” scoala Ioanitoaia ” , Geambasu , Vochin , Buzarin , Tolontan si ceilalti . Ca cititor , v-am urmat traseul : ” Sp. romanesc ” ,”Prosport ” si „GSP ” , asta deoarece , mai mereu , am gandit la fel . In afara echipei redactionale , aveti editorialisti de prima mana : TRU ( pseudonimul „adevar” ca pe vremuri la „Viata Studenteasca „), Radu Naum , Radu Cosasu , Cioroianu , Paraschivescu. Din pacate l-ati pierdut pe Ioan Cupen , si el foarte bun .
In schimb o aveti pe Maria. Maria Andries . Editorialul ei despre comemorarea lui Haldan a fost , poate , un pic atipic fata de sensibilitatea temei , dar emotionant si chiar imbarbatator .
O consider pe Maria Andries revelatia din ultimii ani ai ziaristicii sportive.

In seara asta , de undeva din inaltul tribunei , Haldan , Vrabioru , Misa Klein si altii vor striga impreuna cu noi : HAI ROMANIA !

vocea americii  •  7 octombrie 2006, 20:12

Danielle:

Maria Andries a dat singurul raspuns care se putea da: a sumarizat pe intelesul tuturor, fara ambiguitati, exact ce a spus metaforic si cu sensibilitate in articolul original. De cind citesc articolele ei, n-am vazut macar un pas gresit. Maria Andries este de o inteligenta deosebita, care se vede in tot ce face.

Also, Gigel Militaru este intr-adevar doctor in matematica la universitate, unul dintre cei mai buni (inca tineri 🙂 ) matematicieni romani de azi. Stiu ca n-are nevoie de avocati, dar vroiam si eu sa ma dau bun ca l-am avut seminarist. 😉

Si mai lasa greselile de gramatica. Nu esti nici tu zeul gramaticii.

Gata. Hai Romania!!!! Sa le dea Mutu vreo 5.

Danielle  •  8 octombrie 2006, 1:46

vocea americii

Pai si daia a ajuns Romania asa.Ca avem profesori agramati ca Dl Gigel…..Militaru.Si doctor in matematica.Si mandru de el nevoie mare.E singurul care si-a trecut titlurile langa semnatura pe blog.Pfuuu
In fine….sper ca totusi sa stie ceva matematica.Iar tie salutari,maestre! 🙂

Danielle  •  8 octombrie 2006, 1:55

vocea americii

Si inca ceva maestre.Probabil ai avut numai femei proaste pe langa tine,altfel nu-mi explic aprecierile tale de genul: „Maria Andries este de o inteligenta deosebita”bla bla bla. 🙂

stipe62  •  8 octombrie 2006, 5:19

Un strop pacientzah…

Suntem nemulţumiţi… de toate… de slujbă, de casă, de lipsa banilor, de politică, de intrarea în …ue, de televiziuni şi programele lor, de hainele proaste, de mâncarea de zi cu zi, de copii şi de părinţi, de socrii… Şi pentru că toate astea trebuiau să poarte un nume… le-am zis “Steaua”, “Rapid” sau “Dinamo”…
Dar, oare asta înseamnă să iubeşti sau să urăşti?
Ce-ar fi (am şi eu dreptul la visare) să incepem să ne iubim echipele preferate şi nu să le urâm pe celelalte? E doar o utopie? Poate…
Am făcut şi eu sport, cândva. Nu fotbal, e adevărat. Dar a juca, e ceva universal. Indiferent de sport, de loc şi de timp. Primul lucru pe care l-am învăţat a fost spiritul de competiţie, respectul pentru adversarul mai slab pe care l-am învins azi şi respectul pentru adversarul mai puternic de azi, care m-a înfrânt. Nu frica de cel puternic, nu dispreţul pentru cel mai slab… ci RESPECTUL…
Sunt stelist de mic copil şi e mult de atunci… dar, asta nu m-a împiedicat să vărs o lacrimă când am citi că băieţelul lui Paşcovici e tare bolnav sau atunci când Cătălin Hâldan s-a stins de tânar pe terenul de joc. Suntem oameni cu toţii… Încă mai sper asta! Sau suntem doar nişte primate?
Cu toţii avem morţii noştrii… un părinte, un prieten drag… măcar un bunic… Doamne fereşte un copil… De câte ori ne aducem aminte de ei, ni se umezesc ochii…
Ni se rupe sufletul când suferă cineva drag, darmite când moare… nimeni nu-şi doreşte să moară… nici la 80 de ani… cu atât mai puţin când eşti tânar… oricare dintre noi am prefera să trăim mai mult, decât să devenim eroi… cu atât mai mult falşi eroi scoşi de la naftalină doar atunci când au nevoie de simboluri cei ce nu ne-au iubit de fapt niciodată, în timpul vieţii…
Se spune că suferinţa apropie oamenii… dar constat, nu fără durere, că acum şi aici, nici măcar moartea nu ne mai impresionează. Preferăm să urâm, în loc să iubim. Preferăm să moară capra vecinului, decât să ne preocupe doar să trăim noi mai bine. De ce oare? Să fie de vină doar viaţa asta relativ mizeră pe care o ducem? Avem nevoie de refulări stupide? De asta urâm noi Rapidul şi pe Dinamo, în loc să iubim Steaua? Atât de handicapaţi am ajuns, oare?
E oare atât de greu să-i înţelegem şi pe ceilalţi… au şi ei morţii lor… nu îi putem respecta pentru a fi respectaţi? Pentru a ne respecta noi pe noi înşine?
Toate pasiunile se mistuie în timp, ca un foc de paie… ce rămâne în urmă e respectul… şi spiritul de competiţie adevărat… nu ura primitivă şi nici iubirea fără margini de la un moment dat… când tragem linia finală, asta rămăne…
Ce-ar fi să ne oprim o clipa din drumul nostru obişnuit şi să păstrăm un moment de linişte în singurătatea noastră. Doar un minut din viaţa noastră, în care să ne gândim la morţii celorlalţi… la ce au vrut ei şi la ce au obţinut… au dorit ei oare furia asta distructivă? O vor de acolo de dincolo de mormânt?
Poate aşa o să învăţăm să fim mai buni… să ne iubim echipele preferate, fără să le urâm pe celelalte…

Un stelist amărât

aldyx  •  9 octombrie 2006, 0:01

Tolontane abia acum am citit si eu articolul Mariei.
Incercarea ta de a o apara e jalnica.
Fata a incercat ceva periculos ,adica sa trimita un erou printre …anonimi.
Catalin a devenit un erou prin moartea lui pe teren.E jertfa suprema !Sa mori pe teren intr-un joc pentru clubul tau Dinamo.
Maria s-a jucat cu focul.Articolul ei era bun poate intr-o revista de ….incercari literare,nu intr-un ziar de sport.

ps.nu sint suporter dinamovist,Maria nu ar trebui sa mai scoata capul multa vreme…

vocea americii  •  9 octombrie 2006, 5:08

Danielle:

Intimplator, nevasta-mea e tot doftor in matematica. Ce sa-i faci, asa e matematicienii astia mai prosti.

Clothes  •  27 noiembrie 2006, 2:11

Ativan or [url=http://ativan.ds4a.com/ativan.html]Ativan[/url] or http://ativan.ds4a.com/ativan.html

Prevacid  •  29 noiembrie 2006, 8:54

Prevacid or [url=http://cheap-pharmacy-online.info/prevacid]Prevacid[/url] or http://cheap-pharmacy-online.info/prevacid

matures  •  13 decembrie 2006, 6:19

matures or [url=http://ultimate-adult.info/matures/matures.html]matures[/url] or http://ultimate-adult.info/matures/matures.html lesbians or [url=http://ultimate-adult.info/lesbians/lesbians.html]lesbians[/url] or http://ultimate-adult.info/lesbians/lesbians.html blowjob or [url=http://ultimate-adult.info/blowjob/blowjob.html]blowjob[/url] or http://ultimate-adult.info/blowjob/blowjob.html gays or [url=http://ultimate-adult.info/gays/gays.html]gays[/url] or http://ultimate-adult.info/gays/gays.html

2dad0946ac1b4cb473a062bc580e98b9  •  23 ianuarie 2007, 11:43

2dad0946ac1b4cb473a0…

2dad0946ac1b4cb473a062bc580e98b92dad0946ac1b…

Pilojg  •  26 ianuarie 2007, 8:53

Thanks for taking a few of us.:
[URL=http://www.zweipage.de/userdaten2/53516918/html/ringtones.html]ringtones[/URL] [URL=http://0rz.tw/6c2cn]connecticut home equity line of credit[/URL] [URL=http://0rz.tw/c62k2]cash advance payday loan[/URL] [URL=http://tnij.org/online-car-insurance-quote]free instant online car insurance quote[/URL]
online car insurance quote debt consolidation loan credit equity home line refinance no fax payday loan
http://0rz.tw/c62k2 http://tnij.org/online-car-insurance-quote http://pnope.com/yux http://www.zweipage.de/userdaten2/53516918/html/ringtones.html http://tnij.org/loans http://0rz.tw/6c2cn
Thanks!

cialis  •  27 ianuarie 2007, 12:55

cialis…

news…

viagra  •  27 ianuarie 2007, 16:33

viagra…

news…

Welopr  •  29 ianuarie 2007, 6:16

It is a member of the site.:
[URL=http://urlin.it/9f0c]loan personal unsecured[/URL] [URL=http://shrinkurl.us/IUZ]account merchant[/URL] [URL=http://s-url.net/0lg7]cigarette cases[/URL] [URL=http://gce889.probook.de]no fax payday loan[/URL]
cheap cigarettes personal loans student loan debt consolidation cash advance payday loan credit card merchant account
http://flingk.com/186gw4qj http://urlin.it/9f0c http://shrinkurl.us/IUZ http://s-url.net/0lg7 http://gce889.probook.de
Thanks!

Welopss  •  30 ianuarie 2007, 18:14

Your site has very much liked me. I shall necessarily tell about him to the friends.:
[URL=http://ttu.cc/3055]credit card debt consolidation[/URL] [URL=http://healthinsurance.kostenloses-forum.com]Low cost health insurance[/URL] [URL=http://www.gaestebuchking.de/cgi-bin/host/firebook.cgi?account=15640]personal loans[/URL]
bad credit debt consolidation bad credit loan personal Health insurance quote
http://ttu.cc/3055 http://www.gaestebuchking.de/cgi-bin/host/firebook.cgi?account=15640 http://healthinsurance.kostenloses-forum.com
Thanks!

ultram  •  2 februarie 2007, 1:56

ultram…

news…

ultram online  •  2 februarie 2007, 2:01

ultram online…

news…

cheap cialis  •  6 februarie 2007, 4:51

cheap cialis…

news…

Beorlotvew  •  6 februarie 2007, 18:45

Hello, nice site look this::
[URL=http://rubyurl.com/Ij2]refinance mortgage loan[/URL] [URL=http://rubyurl.com/cqu]bad credit mortgage refinance[/URL] [URL=http://rubyurl.com/wTo]agent home insurance owner[/URL] [URL=http://www.yasp.ch/gb.asp?user=replicahandbags]replica designer handbag[/URL] [URL=http://www.welnet.de/gb/welbook.php?u=personalloans]loan personal unsecured[/URL]
replica handbags auto home insurance owner quote Mortgage Refinance mortgage refinance car insurance bad credit guaranteed loan personal
http://rubyurl.com/wTo http://rubyurl.com/Ij2 http://rubyurl.com/cqu http://clipurl.com/?DYY366 http://www.yasp.ch/gb.asp?user=replicahandbags http://www.welnet.de/gb/welbook.php?u=personalloans
Thanks!

Teloplvr  •  7 februarie 2007, 5:47

hi im mohan i am having problems.:
[URL=http://clipurl.com/?NTK435]payday cash loan[/URL] [URL=http://ie.to/?3655]replica designer handbag[/URL] [URL=http://replicawatches.siamforum.com]replica swiss watch[/URL] [URL=http://rubyurl.com/MIs]car insurance[/URL] [URL=http://clipurl.com/?NND935]connecticut home equity line of credit[/URL] [URL=http://rubyurl.com/63Z]bad credit loan personal[/URL]
personal loans california home equity line of credit auto insurance company replica rolex payday cash loan replica handbags
http://rubyurl.com/MIs http://rubyurl.com/63Z http://ie.to/?3655 http://clipurl.com/?NND935 http://clipurl.com/?NTK435
Thanks!

buy cialis  •  9 februarie 2007, 21:07

buy cialis…

news…

buy cialis in the uk  •  10 februarie 2007, 5:02

buy cialis in the uk…

news…

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord