Cum ii vad microbistii pe antrenori

Am primit pe mail o opinie interesanta despre unii antrenori din Liga 1. O semneaza Laurentiu Despina, din Constanta. Iat-o:

duminică, 3 decembrie 2006, 3:43

Am primit pe mail o opinie interesanta despre unii antrenori din Liga 1. O semneaza Laurentiu Despina, din Constanta. Iat-o:

Meseriaşu’

Nu vi s-a întâmplat niciodată? Spre exemplu, vă intră zugravul în casă. E târziu, el vine de la o altă lucrare, e obosit şi n-ar vrea parcă să mai intre pentru că e cu hainele murdare şi pantofii plini de var. Îşi calculează paşii, calcă chipurile pe vârfuri, dar până la urmă merge prin toată casa să vadă cam ce-ar fi de făcut. După care, la sfârşit, văzând la ce se înhamă şi clătinând din cap, vădit nemulţumit de ce a constatat, vă întreabă: “Da’ cine v-a lucrat aici? Nu vă supăraţi că vă spun, dar şi-a cam bătut joc de dvs. Tavanul e dat aşa, ca să vă ia banii, gletul nu-i dat uniform, …aici trebuia îndreptat, să fi venit cu totul, aşa, frumos, …”, şi, deşi e târziu, parcă s-ar oferi, măcar din gesturi, să vă arate cam cum ar fi trebuit să lucreze cel de dinainte. Acelaşi lucru şi cu instalatorul. Când iese de sub chiuvetă, aproape imposibil să nu vă întrebe cine v-a făcut racordurile de la scurgere : „Vai mama lor, mă mir că v-au ţinut atâta…”. Indiferent de calitatea lucrării anterioare, el are grijă să ciupească puţin din „opera” colegului său de dinainte. Aşa că ultimul meseriaş promite să facă treabă mai bună decât predecesorul, să nu vă jupoaie de bani ca celălalt, să fie mai responsabil şi să fiţi mulţumit de el.

La fel se întâmplă lucrurile şi cu „apartamentele” şi „chiuvetele” din Liga 1. Noul „meseriaş” adus să salveze situaţia echipei ajunsă la „minus…shpe” în clasamentul adevărului constată că jucătorii sunt cu moralul la pământ, pregătirea fizică pe care au făcut-o ceilalţi antrenori a lăsat de dorit, iar din punct de vedere tehnico-tactic echipa a avut de suferit, fiind meciuri în care ar fi trebuit să obţină cel puţin un punct din trei şi, drept consecinţă locul modest ocupat într-un igrasios subsol de clasament… Da, poate aveţi dreptate, s-ar putea ca această comparaţie să nu fie tocmai potrivită. Şi asta pentru că în timp ce unii meseriaşi iau acont pentru materiale şi-i sparg în prima bodegă întâlnită pe drum, ceilalţi care lucrează la faţada echipelor iau „primă de instalare”. Atât cât să le ţină 7-8 etape, până la următoarea mână de var (spoială)…

Va astept completarile. Ce antrenori se incadreaza in acest tipar?


Comentarii (10)Adaugă comentariu

Bogdan din Bistrita  •  3 decembrie 2006, 18:05

Cand a ajuns la FC Arges, Dorinel Munteanu s’a plans ca jucatorii sai picau dupa cateva (zeci) de ture de teren, in timp ce el alerga fara nici o problema. Cand a ajuns la Cluj, Bergodi s’a plans ca jucatorii nu stateau bine cu pregatirea fizica! Va imaginati ce ar fi zis Bergodi daca ar fi ajuns la Arges! La fel, si Hagi s’a plans de pregatirea fizica a jucatorilor timisoreni, dupa ce a fost instalat in locul lui Olaroiu.

Asa’s toti antrenorii, isi justifica rezultatele slabe prin faptul ca predecesorul a construit o fundatie subreda, iar ei trebuie sa munceasca dublu pentru a repara stricaciunile

(comparatia cu „meseriasii” e foarte buna, am avut foarte recent o ‘experienta’ foarte ‘placuta’ cu unii reprezentanti ai breslei)

stan dan  •  3 decembrie 2006, 19:22

Felicitari d-na Despina.Intuitie corecta a caracterului multor antrenori din Liga 1 si ocomparatie perfecta care ne scuteste de alte comentarii. In ceea ce priveste completarile va propun un exercitiu de imaginatie posibil amar amuzant:daca Dinamo nu avea rezultatele pe care le stim,ce ar fi declarat Rednic acum stiind ce a declarat la alte echipe pe care le-a antrenat dar si faptul ca predecesorul sau a fost prietenul Andone.

rillyboss  •  3 decembrie 2006, 19:23

Un contraexemplu vine acum de la Dorinel, care a spus la finele infringerii cu Jiul, ca nu antrenorul e problema, ci mentalitatea fotbalistilor romani.

iTips.ro  •  3 decembrie 2006, 19:39

Da … si eu l-am auzit pe Dorinel vorbind despre caliatea jucatorilor. Asta se intampla cand un antrenor preaia o echipa „din mers”.

Cip  •  3 decembrie 2006, 19:44

Toti zic asa cand merge prost da n-am auzit nici unu cand merge bine sa zica de bine despre antrenorul anterior.

dragomir dan  •  3 decembrie 2006, 21:20

Foarte adevarate observatiile.O poveste veche, cu alte si alte personaje….Emerich Ienei, un gentleman, a recunoscut in ’86 meritele lui Halagian in ceea ce priveste lotul Stelei…din pacate, doar o exceptie…

criticul demisionar  •  3 decembrie 2006, 22:33

Nu mai vad reclama la Gabriel resources. Poate o eroare tehnica, sau, in sfarsit, o decizie manageriala decenta?

Scuze pt scurtul offtopic!

chris  •  4 decembrie 2006, 12:57

Da, haios si la obiect. Asa se intampla cu mai toti antrenorii… Nici cu Cartu nu mi-e rusine (el sta pana la genunchi in „rahat”, dar se gandeste la Cupa UEFA, dupa ce va castiga Cupa Romaniei). Daca nu va reusi, atunci, sa stiti, mostenirea e de vina!

aditza  •  5 decembrie 2006, 8:14

ma meme …ce tot comentezi …te bagi si tu ca maimutoiu’ in seama….esti catzelu’ lu Gigi….si incerci …sa intri si tu in vb cu oamenii..nu vezi ca nu te baga nimeni in seama…imi e rusine sa ma uit la tv….cand te vad…(mai ales ca esti si urat cu spume)…

jasson_k  •  5 decembrie 2006, 11:17

bai frate, nimeni nu a vazut arbitrajul lui corpodean? JALNIC!! Asta neaparat trebuie sa o ajute pe dinamo la fiecare meci cand ii arbitreaza, altfel nu se simte bine. Pe aia de la national i-a tocat marunt si sigur. Si tot porcea (pardon, borcea) se plange de arbitraje. PENIBIL!!!!

Comentează