E vinovată Steaua pentru Becali?

Performanţele Stelei ar fi în regulă, şopteşte de dimineaţă cineva în metrou, „oare cînd ne-or obliga să mergem şi aici cu centuri de siguranţă?”, dacă n-ar fi dublate de cocoţarea politică a lui Gigi Becali. A ajuns la 10%, pe locul trei la preşedinte, iar partidul, „ce om din PNG cunoaşteţi în afara lui?”, e arătat de sondaje la 8%.
 

joi, 7 decembrie 2006, 4:36

Performanţele Stelei ar fi în regulă, şopteşte de dimineaţă cineva în metrou, „oare cînd ne-or obliga să mergem şi aici cu centuri de siguranţă?”, dacă n-ar fi dublate de cocoţarea politică a lui Gigi Becali. A ajuns la 10%, pe locul trei la preşedinte, iar partidul, „ce om din PNG cunoaşteţi în afara lui?”, e arătat de sondaje la 8%.
 

În acest ritm, jurnalistul gsp Ştefan Beldie, care a testat acum cîţiva ani înscrierea în PNG ca să scrie un articol, va ajunge fără probleme ministru dacă a avut prudenţa să-şi păstreze carnetul de membru, dobîndit în cîteva minute.
 

Vinovaţi sînt, cunoaştem placa, media, fotbalul şi Steaua. Ce alibi la îndemînă! Ce uşor e să dai vina pe Dică, pe Tontolan, pe ‘oaniţoaia, pe Ştirile sportive ale ProTV, pe Oli şi pe suporterii Stelei.
 

Fotbalul i-a oferit notorietate lui Becali, nu neapărat popularitate. Cunoscuţi sînt şi Borcea, Adi de la Vîlcea, Mircea Sandu sau Copos. Cîţi dintre ei ar trece, de unii singuri, nu pragul electoral, ci pragul de preşedinte al asociaţiei de locatari?
 

Becali nu e plăsmuirea fotbalului sau a Stelei, ci a politicii româneşti anticetăţean din ultimii 15 ani. Sportul n-a făcut decît să-l propulseze, dar voturile i le livrează frustrarea faţă de clasa politică. Pe o scenă publică normală, Becali ar fi fost o pată de culoare în marja de eroare a vremurilor topite după personaje groteşti, însă hotărîte. Într-o ţară furată de proprii paznici, el a devenit simbolul luptei împotriva sistemului. Şi gluma se îngroaşă!
 

Încă o dată: oricît de bun e Olăroiu, nu tactica lui l-a făcut mare pe Becali! Soarta de politician a lui Becali s-a decuplat de traseul Stelei. Orice ar face echipa de acum înainte, nu va fi nici afectat, nici ajutat în mod semnificativ. El nu mai aparţine sportului, pentru că nici n-a aparţinut. Doar l-a folosit.


Comentarii (424)Adaugă comentariu

Shacalu  •  8 decembrie 2006, 15:07

si probabil asa este nu numai in Anglia, ci si in Italia, Spania, Germania…. Aici se vede gradul de cultura si dezvoltare al societatii, si pe noi la acest capitol ne-au „ajutat” foarte mult cei 50 de ani de comunism „|

COSTIN  •  8 decembrie 2006, 15:11

Mai nou Becali reprezinta Steaua, Copos reprezinta Rapid, Dinamo de cine
este reprezentata? De M.I., Borcea, Turcu, Badea sau Corpodean?

HANNIBAL  •  8 decembrie 2006, 15:15

Ce ascensiune a avut steaua?Astea sunt povesti.Nu vi se pare ciudat ca in ultimii 2-3 ani cu cat ne apropiam mai mult de intrarea in UE au inceput si echipele noastre sa mai aiba rezultate?La fel si bulgarii.Totul este o afacere(mana in mana cu casele de pariuri),ghidata politic,un spectacol orchestrat de uefa si fifa.Cel putin in liga campionilor nu cred ca sunt 20%meciuri corecte.

riki_faq  •  8 decembrie 2006, 15:16

@cezar marcus pentru juniori nu le trebuiesc bani sa le dea sa spun(daca o fac cu o sumamodesta cu atat mai bine ,nicipreamult ca si-o iau in cap.. )1-terenuri si suprafete de joc pe timp frumos cat si de ploaie 2-sali de fortza 3- medici pentru a le recomnda un stil de viata adecvat performantei(medicatie si alimentatie) 4 preparatorifizici 5 utilitati pentru antrenament -echipamente de joc,antrenament..ziduri false,gardulete ,mingii ,etc 6-cantonamente gratuite 7 asisigurarea la sfarsitul junioratului(sau chair inainte sa termine) pentru varfurile(valoare) din fiecare grupa (sa i se gaseasca o echipa de nivel competitiv, daca nu e loc la Rapid sa zic si sa fie mereu pus sub o urmarire stricta dpdv sportiv si extrasportiv/nu cer absurditati..)8 promovarea macara unui jucator sa fie un model si de incredere pentru acei copii din acel club(uite ca se poate..) poatemai sunt si altele ,dar asta este parerea mea….si nu in ultimul rand -poate un psiholog (crestere in spiritul invingatorului).la Steaua in Cl sentimentul predominant a fost teama…multumesc

cezar marcus  •  8 decembrie 2006, 15:23

Pt Riki-,,prapastia”e si mai mare frate.La arsenal de gazon se ocupa in jur de 20 de oameni care au un mini-sediu special pt asta cu tot ce le trebuie….imagineaza-ti restul.

riki_faq  •  8 decembrie 2006, 15:27

@cezar nu am pretentiile lui arsenal.dar se poate si lanoi cu un minim de capital investit ,crede-ma

riki_faq  •  8 decembrie 2006, 15:28

si iti spun doar atat :succes garantat.Daniel Niculae-3,3mil euro;George Ogararu- 3,3 mil 😉

Shacalu  •  8 decembrie 2006, 15:30

pt Hannibal

te-ai gandit vreodata sa scrii scenarii pentru filme? , ca prea frumos le zici acolo, desi ceea ce spui tu nu are nici o legatura cu realitatea 😉

cezar marcus  •  8 decembrie 2006, 15:32

plus cit au costat Nicolae,tamas,mitea si lista poate continua:)))
ref la arsenal-cind si-au schimbat numele stadionului stii ce-au facut suporterii?s-au dus la meci purtind hirtii pe care scria:,,puteti sa-l numiti oricum.highburry e o legenda.iar legendele nu au nevoie de noi nume in sufletele suporterilor”Atit.nu s-au batut,nus-au injurat,nu au boicotat meciurile.

riki_faq  •  8 decembrie 2006, 15:36

@cezar din cate stiu ,dinamo are un centru puternicde copii si juniori.Au facut un teren sintetic,echipamente si dotari pentru antrenamente au,terenuri naturale au, sala de forta stiu ca au(nu-s dac o folosesc si jun iorii …)am inteles ca este puternic implicat Tiriac.Si rezultatele se vad pulhac,radu stefan,ropotan -doar anul asta.Cred ca au si antrenori compententi ,bine remunerati(sa nu primeascaatentii pentru a intra copilul de colonel ,deputat ,sa primeze valoarea..).deci se poate cat de cat.mare respect am pentru ei.

cezar marcus  •  8 decembrie 2006, 15:37

sper ca TOATE cluburile romane sa inteleaga ca singura lor sansa de la 1 ian.2007 sunt copii si juniorii.Pina nu este prea tirziu.

riki_faq  •  8 decembrie 2006, 15:50

@cezar Aprob

riki_faq  •  8 decembrie 2006, 15:52

@cezar ce am vazut la acel Ben-Arfa ….un viitor:malouda,Wiltord,Roben,Persie jucator de benzi (aprope extreme) exceptionali

cristy  •  8 decembrie 2006, 15:55

becalii presedinte e cea mai tare gluma ce am auzito vreodata,pai asta nu stie romaneste bine,ce-o sa faca cand o sa se intilneasca cu presedinti din alte tari ,probabil ca o sa inceapa sa rada ca la emisiunea lui nasu,risul ala prostesc de taran prost.

HANNIBAL  •  8 decembrie 2006, 16:00

PT.SHACALU:Frate mai joaca si tu la pariuri sa vedem daca te imbogatesti.Niciodata nu o sa-ti iasa pentru ca intotdeauna e cate o surpriza.Tu stii ca surkis da la kiev are 2 case de pariuri?Mai citeste si tu nu te mai lua dupa vorbe-n vant.Tu esti genu alora care ies la universitate cand mai bate vreo echipa da-noastra,da sa iesi ca avem litru de benzina ca in europa nu iesi.Asa ca lasa-ma pe mine cu scenariile mele si voteaza-l pe becali presedinte.Intr-o tara de prosti gigi becali presedinte!

Shacalu  •  8 decembrie 2006, 16:23

pt Hannibal si din acest motiv e fotbalul frumos: pentru ca exista surprize, fara ele am chema matematicienii inainte de fiecare meci sa calculeze „valoarea” fiecarei echipe si de aici sa rezulte scorul….atunci nu ar mai exista nici pariuri 😀

Faust  •  8 decembrie 2006, 16:26

asta e un semnal de alarma pt. jiji??a uitat sa va de-a banii pe luna asta?

Faust  •  8 decembrie 2006, 16:26

asta e un semnal de alarma pt. jiji??a uitat sa va de-a banii pe luna asta?

Faust  •  8 decembrie 2006, 16:26

asta e un semnal de alarma pt. jiji??a uitat sa va de-a banii pe luna asta?

STEAUA BUCURESTI NEOFICIAL » Blog Archive » Tolontan se intreaba cine e de vina  •  8 decembrie 2006, 16:58

[…] Catalin Tolontan se intreaba pe blogul sau daca Steaua e de vina pentru ascensiunea lui Gigi Becali. Scrie Tolo: Performanţele Stelei ar fi în regulă, şopteşte de dimineaţă cineva în metrou, “oare cînd ne-or obliga să mergem şi aici cu centuri de siguranţă?”, dacă n-ar fi dublate de cocoţarea politică a lui Gigi Becali. A ajuns la 10%, pe locul trei la preşedinte, iar partidul, “ce om din PNG cunoaşteţi în afara lui?”, e arătat de sondaje la 8%. […]

Bogdan Dumitrescu  •  8 decembrie 2006, 21:11

B0ssu Says:

December 7th, 2006 at 5:24 pm
Nu sunt nici pe departe fan Gigi Becali. In interes politic sau nu, omul asta facut pt sinistrati 200 de case. Guvernul Romaniei a facut 50. Deci de 4 ori mai putin. Deci, noi toti, Romania intraga, am facut pt oamenii aia de 4 ori mai putin decat Jiji. Reamintesc, nu sunt fan Gigi Becali, dar m-as fi bucurat sa mai existe inca inca 10 oameni ca Becali in Romania, sa doreasca si ei sa fie presedinti, sa faca si ei ce a facut Becali la Steaua si sa faca si ei pt nevoiasi cat a facut Jiji.

Subscriu si eu la acest post.

Dl Tolotan, probabil ca sunteti cel mai bun ziarist sportiv. Pacat ca invers proportional cu talentul dvs, este caractul dvs.

Scriind la comanda articole care sa il pupe in „beep” pe seful dvs., Voiculescu, nu face decat sa va descalifice ca gazetar sportiv. Cred ca ar trebui sa va concentrati pe sport in comentariile dvs., acolo unde dealtfel va pricepeti.

P.S. Pentru toti cititorii acestui blog, dl Tolotan a debutat ca ziarist la ziarul AZI, ziarul de partid al fostului FSN! E normal ca acum sa lucreze la un trust unde s-au reunit toti securistii….

Doamne ajuta!

mario  •  8 decembrie 2006, 21:18

o mare vina pt cele 10% sau 8% sau cate or fi, o aveti voi presa, va place ce ati zamislit??stau si ma ntreb , n ar fi oare suficient sa scrieti doar de steaua si performantele ei(jucatori, staf tehnic,).ati ajuns ca voi ziar de sport sa face ti politica, ar trebui sa va cere ti drepturi pt campania pe care i o face ti. lasati l un pic in ofsaid ca de nu la(doamne fereste)35% 40% o sa fim de rasul lumii

x-ulescu  •  9 decembrie 2006, 15:52

DRAGOS, petry, xxx , schiaua,dani, alex_stelistu , kakao ,John8, costi,
YuNG,alin , SATULUL DE IPOCRITI , ove, ce oi proaste sunteti.

@aramis : ciobanul, cinstit? hahahhahahaahahahhahaha ,pe ce lume traiesti, ma baiatule?

oxx, tampitule, nu mai scrie cu majuscule, ca nu suntem orbi. oricum, esti penibil. daca si becali e inteligent, atunci mai bine impusca-te.

INTR-O TARA PLINA DE ANALFABETI SI BETIVI CARE STAU TOATA ZIUA SI SE PLANG DE FOAME,E NORMAL CA TOT UN ANALFABET, CARE NU STIE SA SCRIE ROMANESTE ( amintiti-va numai : facase voia ta , Doamne )!!!!!!! sa iasa la alegeri.

IN CONCLUZIE JIJI PRESEDINTE, SI MIMI – PRIM MINISTRU, IAR ROMANIA E SALVATA.

oxx  •  9 decembrie 2006, 16:49

@x-ulescu

FIECARE ALEGE PE CINE VREA!
EU ALEG BECALI,TU ALEGI PE CINE VREI!
ASTA INSEAMNA DEMOCRATIE!
A NE FACE NOUA OBSERVATII PE CINE SA NU ALEGEM ESTE CEA MAI CLARA DOVADA DE NESIMTIRE!!!

NICI TU,NICI ORICINE ALTCINEVA NU ARE DREPTUL SA NE SPUNA PE CINE ALEGEM!
LASA NE SA FIM NOI PROSTI,OI..SAMD!

Comentează