Răzvan cel izolat

Cătălin Tolontan se întreabă dacă stilul închistat al lui Lucescu nu l-a dezavantajat

sâmbătă, 9 decembrie 2006, 5:38

Cătălin Tolontan se întreabă dacă stilul închistat al lui Lucescu nu l-a dezavantajat

Îmi place Răzvan Lucescu. Nu-l înţeleg pe Răzvan Lucescu.

Îl admir pentru că a primit egal victoriile şi înfrîngerile, cu o stare neutră, cu o tensiune arterială impecabilă. Acum 10 luni era idolul Giuleştiului, după ce bătuse recordul tatălui său, Mircea, cel care a avut aviditatea de a se impregna şi în „sfertul” de Cupa UEFA al Rapidului, lăsînd de înţeles că l-a sfătuit pe fiul său. Haida-de! În fotbal, consultanţii sînt un lux, o cacealma bine plătită, pentru că nu ei tremură sub vuietul tribunelor, nu ei simt privirile jucătorilor la pauza de pe  stadionul Naţional, „Răzvan, dă-ne o soluţie!”. 

Tot ce a reuşit, Răzvan îşi datorează. Tot ce a eşuat, îşi poate reproşa. Dar mai e ceva. Nu-l înţeleg pentru izolarea sa, pentru stilul introvert, pentru exerciţiul de a-i ţine pe ceilalţi la distanţă, pentru că fotbal împotriva tuturor se poate, însă fotbal de unul singur, no way!

Lucescu jr. n-a explicat, n-a sugerat, n-a împărţit cu ceilalţi. Şi-a premiat jucătorii din banii săi, însă s-a închis în propria carapace. Chiar şi în clipele de maxim blocaj, el a rămas sprijinit de marginea băncii, o siluetă cu fularul la gît, sărman Mourinho balcanic, cum remarcau ziarele ociidentale, incapabile, ca noi toţi, să facem diferenţa dintre poză şi suferinţă, dintre autentic şi alibi.


Comentarii (457)Adaugă comentariu

George  •  10 decembrie 2006, 16:54

Eu sunt un suporter stelist,si ma deranjeaza poza ta in tricou
visiniu.Stiu toti stelisti ca esti rapidist Tolontane.Nu stiu de ce
nu iti recunosti apartenenta.Cat priveste subiectul „razvan lucescu” voi presa l-ati mediatizat prea mult,el e un antrenor
mediu si asta datorita lui Mircea Lucescu, care recunosc e un
bun antrenor.Omiteti sa precizati ca razvan a gasit echipa deja
facuta la rapid de Rednic.

Un Dinamovist  •  10 decembrie 2006, 18:22

George shi Rednic la ce echipa joaca ?

Marius Nicolescu  •  10 decembrie 2006, 18:59

Mda, Lucescu este unul dintre cei mai buni antrenori pe care i9a vazut Romania vreodata. Vom vedea asta si in viitor. Eu sint convins ca daca ramane la Rapid echipa va avea un viitor foarte frumos. Dar in ziua de azi banul conduce, si mi-e frica ca va pleca la un moment dat.

gogu  •  10 decembrie 2006, 20:03

Razvan este unul dintre cei mai buni antrenori de la noi, si are si ceva scoala pentru asta.
Ca e linistit si nu vedem nimic pe chipul sau este o mare calitate a lui si numai a lui.
Cine are de pierdut daca pleaca de la Rapid ? Numai si numai Rapidul si suporterii lor infocati si simpatici.
Sunt stelist dar Giulestenii au un fel a lor care te face sa te simti altfel,mai bine, si nu e rau.
Pace pe stadioane si in afara lor dragilor.
Sanatate.

moshu  •  10 decembrie 2006, 21:09

Domnule G.Copos, inainte de a lua o hotarare in privinta antrenorului, discutati cu Lucescu jr. despre schimbarea modului de abordare a formulei cu 3 fundasi ( multe goluri primite din zonele lui Karamian si Badoi care nu strang la timp ) despre mentinerea unor jucatori care nu mai fac fata jocului actual ( N.Constantin, Perja, Stancu, Negru ,Maldarasanu ). Impresia e ca aveti lot mare dar aveti jucatori care traiesc doar din cateva reusite (Zicu, Burdujan,Vasilache, Buga) Greseala lui Lucescu a fost ca a ramas la rugamintea jucatorilor si judeca lucrurile cu sufletul neputand sa se impuna. Trebuie sa recunoasteti ca ati luat plasa cu Zicu, ati cumparat un jucator bun dar accidentat (Mazilu) si mentineti un lot numeros dar „subtire „.Cred ca nu aveti un sfatuitor competent . Daca il schimbati pe Razvan cu Sabau s-ar putea sa gresiti din nou, ca antrenori pot fi la fel ,dar Razvan are mai mult noroc( vezi jocurile din UEFA de anul trecut castigate si cu mult noroc ) . Anul acesta Rapid a suferit la „constructie” ,jucand cu mingii aruncate in fata unde nu mai e Nico, deci va trebuie urgent „un creier” si un joc de pase. De asemeni, nu se pune accent pe fazele fixe nici in aparare si nici in atac .Aici greseste Razvan. Poate la anul vedem un alt lot ,un alt joc si un alt Razvan Lucescu , mai curajos si mai matur (fara accesorii de pustan ) Si de atitudinea lui depinde o noua exprimare a Rapidului.

io  •  10 decembrie 2006, 22:32

HOTIE frate la Craiova-Steaua

au incercat stelistii sa fure dar nau putut :))

acelasi arbitru Constantin-Fiul a fost si de aceasta data in centrul atentiei, a dat afara 2 jucatori olteni care nau facut nici macar un fault nici unul dintre ei pentru eliminarile astea 2, unuia ia dat 2 cartonase galbene in aceeasi faza pentru trageri de timp AMANDOUA !!!

RUSINE STEAUA !!!

gica  •  11 decembrie 2006, 0:04

Bravo Constantin , mi-ai placut cum ai arbitrat

Comentează