Premiera in presa din Romania

Pentru prima oara, un cotidian de Romania ofera un DVD atasat unei singure editii. Se va intimpla miine, cind Cotidianul va costa 5,9 RON impreuna cu filmul „Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii”.

joi, 14 decembrie 2006, 12:54

Pentru prima oara, un cotidian de Romania ofera un DVD atasat unei singure editii. Se va intimpla miine, cind Cotidianul va costa 5,9 RON impreuna cu filmul „Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii”.

Acelasi Cotidianul publica azi, sub semnatura lui Cosmin Popan, un articol de atmosfera din redactia „Le Monde”.


Comentarii (20)Adaugă comentariu

Cristi Roman  •  14 decembrie 2006, 13:00

Da, mi-am anuntat si eu toti prietenii. De citeva zile i-am bagat in priza. Cineva ma intreba chiar cit ii costa pe cei de la „Cotidianul” acest lucru. Evident, eu cred ca au sposnor.

eueeue  •  14 decembrie 2006, 13:07

cel mai tare magazin al unei echipe de fotbal din romania 0este al Universitatii. Urmariti imagini pe http://www.editietv.ro/mod.php?mod=video&idvideo=54

Cristi Roman  •  14 decembrie 2006, 13:17

Chiar interesant, insa nu pot remarca faptul ca, si recunosc si ei, nu prea le merge bine, iar cine e in presa de mult timp cred ca poate sesiza usor citeva dintre motive, citind articolul.
Cred ca tirajul este un si el un bun indicator, 380.000, se cam bate cu Libertatea noastra. E adevarat, Le monde nu tabloidizeaza, dar vorbim totusi de o tara de 61 milioane de oameni.

sorin  •  14 decembrie 2006, 14:27

Mai mult ca sigur au un sponsor. Cred ca incepe o campanie de fidelizare a cititorilor recompensand cu DVD. Un anume ziar din Italia avea in fiecare zi un alt premium, o carte, o caseta VHS sau chiar piese pentru construirea unor machete de cladiri sau corabii celebre acum vad ca si la noi se poate.

GabiKoreanu  •  14 decembrie 2006, 14:41

Corect, Cristi ne-a „amenintat” din timp cu asta, iar eu, pentru a nu sfarsi ca inshoricatzii din Arad, ma voi supune orbeste 🙂

iQ666  •  14 decembrie 2006, 14:44

tolo, ziceai ca miercurea cotidianul scot impatrit tirajul uzual.. maine cat vor scoate, ai vreo info’?

jders  •  14 decembrie 2006, 14:47

Cotidianul se agita degeaba. Nimic nu va mai intoarce lumea la presa scrisa platita, nici cartile, nici casetele, nici macar DVD-urile cu preturi promotionale. Eu nu ma uit deloc filme dar imi inchipui ca si filmul de pe DVD-ul in cauza poate fi gasit gratis pe internet sau daca nu, in mod sigur pot fi gasite altele mai bune. Presa scrisa gratuita (de genul Compact) va avea poate un viitor ceva mai bun, desi calitatea ei este extrem de slaba.

Cit despre Libertatea, sa fim seriosi, mai are un an – doi de trait, nu mai mult. Asta e timpul in care vor apare bloguri romanesti specializate pe mondenitati, bloguri care vor avea costuri mult mai mici decit un ziar si vor fi mai rapide in postarea de informatii de ultima ora. Si cind vor exista bloguri actualizate practic aproape 24/24 cine va mai da bani pe ziare si reviste de scandal cu aparitie matinala sau saptaminala ? Uite de exemplu in USA un astfel de blog se gaseste la adresa http://perezhilton.com si a reusit sa le ia fata unor ziare de scandal consacrate cum sint National Enquirer sau Star (care nici macar nu mai au situri). Despre Perezhilton.com cei de la Libertatea, Averea, etc. pot citi pe Wikipedia ( http://en.wikipedia.org/wiki/Perez_hilton ), asta ca sa stie ce ii asteapta. Nu m-ar mira ca blogurile de scandal romanesti sa fie scoase chiar de catre unii ziaristi suparati care au fost dati afara de la revistele de scandal. Dar ramine de vazut si daca peste citiva ani scandalurile vor mai interesa pe vreun cititor, pe mine unul nu ma intereseaza nici macar acum.

Marius Nicolescu  •  14 decembrie 2006, 15:12

Consider ca ziarul Cotidianul a facut una dion cele mai inteligente miscari de pe presa romaneasca prin atasaresa DVD-ului la ziar. Sunt convins ca tirajul se va epuiza.
Jders – eu sunt mai mult ca sigur ca te inseli, Libertatea (desi e un ziar deosebit de prost) va rezista mult si bine, trebuie sa intelegeti ca nu toata lumea in tara asta are acces la net – si doi, nu vad potential in Romania pentru bloguri de mondenitati ca lumea. Vor exista diversi care vor posta diverse – niciodata toate in acelasi loc. Atunci, ce merita mai mult? Sa cumperi un ziar in care gasesti toate stirile sau sa intri pe 40 de bloguri diferite sa citesti despre respectivele lucruri?

george  •  14 decembrie 2006, 15:13

Super argumente, jders! Bravo! Nu te uiti la filme si esti sigur ca pe cei de la Cotidianul ii paste esecul cu o astfel de initiativa. Nu te intereseaza mondenitatile si, evident, presa de specialitate va muri.
Pun pariu, totusi, ca ai citit macar o data in viata Libertatea. Cred ca de aia esti asa indulgent si ii mai dai un an-doi de viata:))

Cristi Roman  •  14 decembrie 2006, 15:15

jders,
din punctul meu de vedere, „Cum mi-am petrecut….” e un film foarte bun si, in special, ales cu grija de cei de la Cotidianul pentru tipul publicului lor. Nu cred ca vei vedea un film cu Paris Hilton sau Vin Diesel editat de Cotidianul. Asa zic eu. E vorba si de drepturile de autor care, e foarte adevarat, sint mai scazute in cazul acestui film. Iar legat de faptul ca se gaseste pe net, se poate, pe mine nu ma incalzeste cu nimic aceasta metoda.

Victor Ciutacu  •  14 decembrie 2006, 15:17

Eu stiu un film cu Paris Hilton care ar aduce Cotidianului un tiraj asemanator EVZ din anii de glorie:)

Cristi Roman  •  14 decembrie 2006, 15:29

Hahahahaha, da, buna gluma…..stim cu totii la ce te referi.

In aceeasi categorie, cu filme romanesti, foarte ok si initiativa Antenei 1, de a difuza pe 22 decembrie „Hirtia va fi albastra” – film Romania 2006. Daca ne mai da cineva si „A fost sau n-a fost”, iata un final de an bun.

jders  •  14 decembrie 2006, 15:54

Cei care lucreaza in presa scrisa se pot pregati pentru trecerea la presa online (vezi redactia GSP) sau isi pot baga capul in nisip, e alegerea lor.

Miscarea celor de la Cotidianul e disperata si fara sanse de succes. Eu n-am nevoie de recomandarile Cotidianului ca sa stiu ce carti de literatura sa-mi cumpar. Daca as avea nevoie de recomandari m-as duce pe unul din blogurile specializate in recenzii de carte (sint vreo 3 pina acum) si as intreba acolo, pentru ca in jurul acestor bloguri s-au format deja comunitati de cititori. M-as putea duce si pe forumuri unde si acolo sint sectiuni unde se discuta despre literatura. Despre filme nu mai vorbesc, stiu un blog romanesc specializat pe filme si vreo 5 forumuri. In mod sigur folosind comunitatile de acolo pot afla adresa de unde pot descarca orice film romaesc sau strain.

Dar poate ca ma ajuta chiar Google. Am cautat „C.M.P.S.L. torrent” si am dat de un forum (nu am sa-i dau adresa) unde pe 26.11.2006 cineva scria : CITAT „stiu ca nu e pagina de request…nu am inca rankul sa fac request,dar sper sa-mi fie iertata interventia…caut un film:CUM MI-AM PETRECUT SFARSITUL LUMII…l-am gasit doar pe odc numai ca respectivul nu prea intra si cand o face nu sta prea mult…in concluzie,daca e cineva dintre uploaderi care poate sa-l ridice as fi recunoscator…mersi Last edited by twister666 at 26/11/2006 12:14:16” SF.CITATULUI

Dupa cum se vede filmul exista deja pe DC++, dar forumistul nostru nu s-a conectat probabil la hubul potrivit. Cine a vrut sa-l vada neaparat probabil ca l-a gasit deja pina acum.

In Romania accesul la internet de mare viteza a devenit disponibil in apropae toate orasele mari si medii. Pentru 30-60 RON lunar ai la dispozitie zeci de mii de ziare, reviste, carti, filme, melodii, etc. Oamenii vor prefera cu timpul sa viziteze blogurile de scandal decit sa cumpere revistele sau ziarele de genul Libertatea. Ce e mai interesant e ca in USA unele companii respectabile au in portofoliu astfel de bloguri, de ex. AOL are in proprietate blogul de scandal TMZ.com ( http://www.tmz.com/ ).

Eu m-am dat ca exemplu pe mine care desi am internet prin cablu de aproape un an nu am descarcat nici macar un singur film artistic de pe internet pentru ca nu ma intereseaza. Dar sint internauti pasionati de cinema care folosesc internetul doar pentru a descarca filme, asa ca ei ar fi publicul tinta al Cotidianului, ori ei si-au luat deja filmul de pe internet. Playerele DVD se vind atit de bine tocmai pentru ca se pot descarca filme in mod gratuit de pe internet sau din retelele de cartier (in Romania). Hai sa nu ne amagim ca lucrurile ar sta altfel si ca pasionatii de filme ar astepta ca un anumit ziar sa le dea saptaminal cite un DVD la pret redus.

john wayne  •  14 decembrie 2006, 17:42

La pretul asta, serios c-as vrea si eu Cotidianul.

john wayne  •  14 decembrie 2006, 17:44

Ar fi cool daca ar exista filme romanesti noi, vazubile, daca nu la fiecare saptamana, macar unul pe luna (din an, nu aia de pe cer).

premiul oscar  •  14 decembrie 2006, 17:53

Nu am vazut detalii tehnice despre DVD pe site-ul cotidianului, dar sper ca e stereo etc., nu e vreun jaf tehnic.

Delgado  •  14 decembrie 2006, 21:32

Face-ti si voi asa cu meciurile echipelor noastra in Europa sau nationala Romaniei !!!! barem o data pe luna

m.d. sade  •  15 decembrie 2006, 1:01

E cam greu sa te intereseze meciuri de 1-4, 0-3 acasa sau 2-4 dupa 2-0 in minutul 20, in semifinala de cupa uefa. Daca e previzibila o infrangere cu 0-1 sau 1-2, poate te mai gandesti daca dai banii pe meci.

Cătălin Tolontan  •  15 decembrie 2006, 8:39

iq666: inteleg ca au tiparit 40.000 de exemplare cu dvd. si merge f bine din ce se vede pe tarabe

rady  •  15 decembrie 2006, 11:57

blaaah, e in pliculet cartonat nu in carcasa 🙁

Comentează