De ce nu-l iubesc steliştii pe Olăroiu?

Nici Zenga, nici Teaşcă, nici „Profesorul” Constantin, nici Halagian şi nici Piţurcă n-au obţinut rezultatele lui în cupele europene. Doar Ienei şi Iordănescu îl domină clar, aşa cum îi domină pe toţi.

miercuri, 21 februarie 2007, 9:25

Nici Zenga, nici Teaşcă, nici „Profesorul” Constantin, nici Halagian şi nici Piţurcă n-au obţinut rezultatele lui în cupele europene. Doar Ienei şi Iordănescu îl domină clar, aşa cum îi domină pe toţi.

Şi atunci, de ce lumea nu-l îndrăgeşte pe Olăroiu? De ce tribuna din Ghencea, care are memorie şi cultura fotbalului, îl regretă şi acum pe Protasov, deşi a ratat ceea ce Oli a obţinut: grupele Ligii Campionilor, titlul şi Supercupa?!

Poate că e lipsit de charismă. Poate că oamenii nu l-au receptat ca pe un fotbalist strălucitor, ceea ce nici n-a fost. Poate că e eclipsat de Rădoi, de Gigi şi chiar de MM, care îi asigură un suport fidel.

Dar mai e ceva. O rotiţă care scîrţîie în marca Olăroiu. Tibor Kalman, un celebru designer care a lucrat şi pentru Benetton, spunea: „Noţiunea iniţială de brand a însemnat calitate, însă acum este o medalie stilistică primită pentru curaj”. Poate că asta îi lipseşte lui Oli. Curajul. Decizia de a se defini. Puterea de a promova un desen ofensiv, care să placă tribunelor.

Suflarea stelistă are orgoliul apartenenţei la şcoala spectacolului. E mîndră de asta chiar şi atunci cînd echipa nu joacă frumos. Ştie să-şi întreţină propria iluzie estetică. Era echipa ofensivă cu Zenga? Nici vorbă, numai că italianul evita să se prezinte ca un adept al şcolii prudente.

Olăroiu are rezultate, dar nu dă senzaţia că joacă pentru public. N-are suficient curaj nici în teren şi nici în afară. Toate calităţile lui şi tot efortul sînt minate de teama care i se citeşte în gîndire, în mişcări şi pe care simţul carnivor al tribunei o adulmecă de la distanţă. Ghencea vrea spectacol şi oameni puternici. Asta aduce şi rezultate. Invers, nu faci decît să supravieţuieşti.


Comentarii (316)Adaugă comentariu

FILU  •  21 februarie 2007, 17:05

Sa vazut calitatea lui de antrenor in meciul cu BORO,cand lipsa lui de reactie fata de ce se intampla in teren a dus la ratarea calificarii.Ca om mi se pare un tip de treaba,imbracat la 4 ace,politicos dar uneori prea”gomos”.In plus asocierea imaginii lui cu mm(ala de da cu pumnul in suporteri) ii dauneaza grav.Acum sa-l vedem cu SEVILLA cand simte in spate rasuflarea lui HAGI.Oricum bafta joi!!!!!

aparece  •  21 februarie 2007, 17:08

oli´n jos, oli´n sus, ne tragem de sireturi, de curele, ce aia ma-si, doar am pus-o cu fotbalul, luam lovelele, ce performanta!, performanta e primavara europeana, e ca la olimpiada, important e sa fii si tu acolo! nu va e ma rusine? asa se pune problema si la cei care-si cistiga piinea cu munca? totul e sa fie de fata? totul e sa primeasca un job bun de la 1 februarie? si de la 2 februarie sa stea si sa se bucure de „performanta?” pai dupa cite zile il zboara afara sa se mai gindeasca la mersul vietii? cu ceasuri, cu costume, cu fite, vai, vai, uite-l pe oli! dar doua cojones ai baiete? sa te protapesti pe picioare in vestiar si sa le spui baietilor: ma, voi aveti cojones? cine are intra si joaca, cine nu, nu maninca! si sa stiti un singur lucru: rostul jocului este victoria, calificarea, altceva nu intra in calcule. pentru asta astept sa va dati ultima suflare aici, sa puneti osul si sa fiti barbati. basta!!! sa nu mai aud lamentari, vaicareli, cum ca arbitrul…, ca nu e dica…, ca n-am avut salata la prinz…
va calificati, asta asteptam cu totii de la voi, nu mai lungim vorba. dar oli, sincer, tu crezi asta? ai cojones macar in gindire, sau iti faci deja scuzele cum ca n-a fost dica…, ca salata… intorceti-va acasa rupti de oboseala, fara vlaga necesara sa va uitati in camera de luat vederi, fara sa va mai pese de ceasuri, de costume, de gagici, dar stii cum… rupti!!! si apoi mai vorbim despre calificare.

Superdepor  •  21 februarie 2007, 17:22

D-le Tolontan nu se poate sterge mesajul dobitocului Viola …. care ocupa degeaba locul pe blog.
In ce priveste articolul dvs, trebuie sa spun ca m-ati dezamagit din nou, si o faceti tot mai des in ultima vreme disculpindu-l pe Olaroiu de contraperformantele Stelei. Gresala rationamentului dumneavoastra vine din faptul ca nu contextualizati faptele la care va referiti. In context, calificarea Stelei in Liga cu Olaroiu pe banca este o performanta inferioara calificarii in primavara europeana cu Zenga, acum doi ani si mult inferioara rezultatelor obtinute de Protasov vazute prin prisma manierei de joc. Saltul de la era Piturca (cind in septembrie, hai octombrie eram eliminati din Europe) la era Zenga a fost foarte mare. Iar cind va referiti la accederea in Liga, ar trebui sa luati in considerare ca Steaua jucase cu vreo 3 luni inainte semifinalele cupei Uefa si ar fi jucat si finala daca Olaroiu era bolnav si pe banca statea antrenorul secund. Deci mi se pare normal sa elimine un Standar Liege care schimbase arpoape toata echipa peste vara.
Apoi cum dracu puteti sa ziceti ca Protasov a pierdut campionatul cind a antrenat doar in tur, campionatul era sa-l piarda Oli, si noroc cu niste aranjamente (ceea ce nu inseamna ca Rapidul a fost inocent).
Si inca un lucru, la Oli nu spectacolul e problema…echipa juca defensiv si sub Zenga, dar avea rezxultate uimitoare fata de anii precedenti. La Oli problema sint rezultatele si jocul care nu promite nimic. Sub Oli nu numai ca nu s-au mentinut calitatea jocului din perioada precedenta, dar s-a si diminuat. Campionatul asta e ca si pierdut, din grupe a iesit cu sufletul la gura iar calificarea mai departe in Uefa e compromisa.
Va rog aveti decenta si curajul (care lui Oli ii lipsesc) sa scrieti ca echipa joaca slab in era Olaroiu si pentru asta el e primul vinovat (nu intram in problma anti-campaniei de transferuri, baze logistice, conducator redus mintal etc.).
Intr-un singur punct aveti dreptate: Oli nu stie sa se defineasca si deci sa-si inchege in brand. Cu el echipa nu e nici in car nici in caruta nici la dracu’t telegutza. El nu are puterea sa-si impuna un stil propriu, o filozofoe de joc viabila ssi se lasa purtat de curent.
Demisia!!!!!!

Superdepor  •  21 februarie 2007, 17:27

Si inca ceva: acum doi ani Valencia era cistigatoarea Cupei uEFA, fusese declarata cea mai buna echipa pe anul respectiv, ne-a batut cu 2-0 e drept in Spania (adica o situatie identica cu Sevilla acum)…si totusi minunea s-a produs. S-a produs pentru ca si in infringerea aia cu 2-0 Steaua a jucat relativ bine, cu presing agresiv care nu a oferit nici o ocazie Valenciei pina prin minutul 25. Iar la bucuresti, in mocirla a avut o gramada de ocazii. Sa vedem daca minunea se va produce, desi acum nu mai sper ca atunci.

lemgo84  •  21 februarie 2007, 17:50

Chiar nu inteleg de ce Oli incearca sa fie scos vinovat mereu?Pentru ca Steaua a pierdut in fata unor mari echipe din Europa?Ca se trage de siret cu jucatorii?Ca nu joaca ofensiv?A disparut fotbalul ofensiv..Cele mai mari echipe din Europa au castigat pentru ca au gandit.Ii dam lui Oli in cap pentru infrangerea cu Madrid,Lyon sau Sevilla cand nici Barca n-a jucat nimic in supercupa Europei si nici Real cu Lyon n-a facut meciuri reusite.Echipa joaca la valoarea ei.Eu zic ca Romania ar trebui sa se bucure de aceste primaveri europene si de faptul ca jucam cu echipe adevarate avand in vedere ca la salarii suntem in lumea a treia a fotbalului.Nu pot sa uit cazul lui Ilyes care a plecat in Azerbadjhan pt bani sau a lui Petre in Bulgaria.Nu putem compara un jucator care castiga in jur de 150 mii de euro(cred ca sunt darnic) la o echipa din Bucuresti cu salariile fotbalistilor din Vest.Avem echipe de 100 mii salriu mediu,zic ca ar trebui sa ne bucuram de faptul ca mai jucam in Europa.Sa fim sinceri:Steaua nu are nici un jucator care sa se ridice la pretentiile de a face ceva in Europa(poate Radoi si Dica),dar totusi Oli e de vina ca nu merge Steaua.Acum cativa ani ma rugam sa ajungem si noi din greseala in UCL si acum dam vina pe cel care a facut-o..Oricum tot Oli e de vina de o semifinala de Uefa si o calificare in UCL.sper la anul sa am aceleasi motive sa dau vina pe Oli

Olaroiu e slab  •  21 februarie 2007, 18:08

Olaroiu nu are mentalitate de Steaua. Campionatul trecut a fost castigat in mod jalnic, in urma interventiilor lui Gigi. Dinamo a pierdut singura campionatul in urma scandalurilor din retur altfel Steaua lui Olaroiu nu-i ajungea niciodata. Mai mult, Steaua era cat pe ce sa piarda campionatul in fata Rapidului, o echipa codasa care fusese lasata de Protasov la peste 10puncte diferenta.
In privinta CL pot sa spun ca Protasov a avut ghinion (cu o echipa preluata de 2 luni) in timp ce Olaroiu a avut noroc (cu o echipa care s-a mentinut cat de cat in virtutea inertiei). Supercupa a fost un meci de 2 bani in care Rapid n-a avut disponibili mai mult de jumate din jucatorii de baza.
Nu vreau sa mentionez meciul cu Boro, pentru ca rusinea a fost spalata oarecum la Kiev – dar daca eliminam aceste doua „accidente” in celelalte meciuri se poate vedea jocul mediocru al Stelei lui Olaroiu.

Mamalischi  •  21 februarie 2007, 18:10

Merg pe stadion la fiecare meci al Stelei si intradevar ceea ce i se reproseaza lui Oli este lipsa curajului de a juca mai ofensiv, insa sa nu uitam ca incearca sistemul 4-3-3 (fortat de imprejurari) si se poate observa ca nu avem jucatori care sa se adapteze la acest format. Cred ca tot in fomula 4-4-2 cu un singur mijlocas la inchidere echipa ar avea cel mai bun randament si ar fi si un joc mai ofensiv. Sper sa aiba inspiratie sa aleaga cel mai bun sistem si cea mai buna echipa, hai Steaua de altadata…

valentin  •  21 februarie 2007, 20:51

De ce nu spuneti lucrurilor pe nume? Si anume ca Olaroiu a beneficiat din plin de munca lui Zenga si (mai ales) Protasov. Olaroiu a cistigat campionatul cu echipa facuta de Protasov, care la sfirsitul turului era pe locul 2. Dar Dinamo a clacat incredibil iar Rapid a jucat inconstant. In consecinta, Olaroiu a profitat in retur, dar sint convins ca si Protasov ar fi cistigat acel campionat. Protasov a implementat acel joc spectaculos si eficient la Steaua (care amintea de echipa ’86). Se spune ca task-ul antrenorului (referitor la jocul de atac) este de a aduce jucatorii in careu si de a-i pune in pozitii favorabile de a marca. Protasov a reusit aceste lucruri, si numai nesansa (adica incapacitatea jucatorilor, nu a antrenorului) a facut ca Steaua sa nu inscrie 4-5 goluri in meciul tur cu Rosenborg (ceea ce i se imputa de fapt lui Protasov).

De aceea nu sint de acord cu ideea principala a articolului, si anume ca rezultatele Stelei din 2006 i se datoreaza in exclusivitate lui Olaroiu. Mana lui Olaroiu se vede abia acum, cind echipa nu joaca nimic, nu are nici o idee de joc, si este total ineficienta. De aceea Olaroiu este anitpatizat de suporteri, nu din cauza lipsei (reale) de charisma.

bebe  •  21 februarie 2007, 22:34

http://www.topgirls.evonet.ro http://www.monicagabor.bro.ro

http://www.topgirls.evonet.ro http://www.monicagabor.bro.ro

http://www.topgirls.evonet.ro http://www.monicagabor.bro.ro

http://www.topgirls.evonet.ro http://www.monicagabor.bro.ro

http://www.topgirls.evonet.ro http://www.monicagabor.bro.ro

http://www.topgirls.evonet.ro http://www.monicagabor.bro.ro

Superdepor  •  22 februarie 2007, 1:52

Bravo Valentin si Olaroiu e slab, sint de acord cu ambii, si cu toti cei care au bunul simt sa declare ca Olaroiu nu face fata la Steaua. Am ajuns sa-mi doresc o infringere la scor, doar-doar o sa se enerveze Jiji si o sa-l demita.
Este o dovada de limitare sa scrii ca Protasov a ratat obiectivele iar Oli le-a indeplinit, cind stim foarte bine in ce conditii s-au petrecut aceste lucruri.
Am postat doua mesaje mai sus si nu cred ca am fost destul de clar: problema la Steaua nu este ca joaca urit ci ca joaca prost, nu este o chestiune de estetica ci de eficienta. Caci o echipa care joaca frumos se poate sa piarda un meci, poate unul f important, dar in g-ral joaca bine. Caci nu poti juca frumos si ofensiv si sa pierzi la infinit. Fotbalul urit este fotbalul perdant…adica fotbalul Stelei de azi.

kronimedia  •  22 februarie 2007, 12:22

sport1.bro.ro

kronimedia  •  22 februarie 2007, 12:23

http://www.sport1.bro.ro

Vasilica  •  23 februarie 2007, 13:30

http://gashp.romblog.ro/

Cristi  •  25 februarie 2007, 11:27

Sunt BEAT.
CREDETI CA JUCATORII STELEI NU AU SUFERIT DUPA MECIUL DE LA SEVILIA?

Dan Cristinel  •  25 februarie 2007, 16:28

Nu mai avem victorii de 3-0, 4-0, victorii clare si consecutive, nu una intr-un campionat. Cum de altfel nu mai avem un Lacatus, Ilie Dumitrescu sau Adrian Ilie (jucatori care l-au facut rege pe Hagi, jucatori care in nenumarate meciuri erau mai buni ca el pe teren)

andrei merauta  •  27 februarie 2007, 20:24

catalin plz nu miai raspuns la solicitare plz vreau sa vb pe un privat pt k cred k avem multe luc de vb interesante plz sal

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord