Recursul Palatelor

Cum s-au încăierat Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu la TV, ca în emisiunile de fotbal

miercuri, 21 februarie 2007, 1:54

Cum s-au încăierat Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu la TV, ca în emisiunile de fotbal

Liviu Mihaiu pe post de Ovidiu Ioaniţoaia. „Între bine şi rău” în loc de „Recursul Etapei”. În rest, toate cum le ştiţi.

Preşedintele-jucător intervine la telefon. În platoul TVR 1 se află premierul-antrenor. „Bună seara telespectatorilor dumneavoastră”, zice Traian Băsescu. „Şi celor din studio”, se adaugă la fotbal. Dar nu în politică.

Îl atacă pe premier. Preşedintele vorbeşte tăios, cu un glas metalic, parcă e Crăciunescu pe cînd conducea CCA şi nu-l putea opri nimeni după ce prindea firul. Tăriceanu dă să intervină. „Domnule preşedinte, poate dumneavoastră minţiţi!”. Băsescu ştie însă că e în inferioritate, se poate asta?!, uite că se poate pentru că, într-o dispută studiou-telefon, cel pe care îl arată camerele are un avantaj. De aceea, preşedintele cere să fie lăsat să vorbească. „Doar trei minute şi apoi mă retrag”, solicită el.

Tăriceanu îl mai ciupeşte din cînd în cînd. Tactică de bruiaj folosită excelent de Mitică Dragomir. Băsescu se enervează şi exclamă: „Dumneavoastră, domnule premier, aveţi o fata europeană, cu papion”. Discuţia ajunge la nivelul Mititelu – Ganea. Lipseşte Nea Traian, ar mai fi detensionat-o niţel! Poate că îi era dor de un Recurs aşa cum ne e nouă dor de el.

Tăriceanu zice: „În aceste condiţii, eu nu dialoghez!”. Băsescu foloseşte stratagema Pinalty: „Eu nu vorbesc cu dumneavoastră, ci cu moderatorul”. Camerele le mătură feţele ziariştilor din studio, care se ţin să nu izbucnească în rîs. Regizorul de emisie nici nu mai ştia ce planuri să ia. Oriunde filmezi întîlneşti un hohot.

Băsescu vorbeşte despre dosare, favoruri, valize cu bani. Blaturi pe faţă. Poate e cazul să fie sunaţi Trifina, Cănănău şi Şereş. În cel mai bun stil Mircea Sandu, un alt recent european, premierul stă picior peste picior, la un moment dat îşi prinde glezna cu mîna şi cere probe. „De ce n-aţi chemat procurorii să-i aresteze?”, întreabă el. Telespectatorii se sufocă de indignare şi dau sms-uri care curg pe ecran.

În plină păruială, moderatorul face apel la prevederile CNA. Acelaşi Ioaniţoaia, care vrea să stingă focul! Numai că nu e Ioaniţoaia, e Liviu Mihaiu, nu e fotbal, e politică la cel mai înalt nivel, unde TRU e refuzat de Tăriceanu şi Cioroianu, de Băsescu, aşa cum recuză cluburile brigăzile de arbitri! Totul spre bucuria cititorilor gsp, care au pierdut un ministru de externe şi un ambasador, dar păstrează doi rubricanzi de elită ai unui domeniu, pe cuvînt!, de înaltă civilizaţie. Despre fotbal vorbeam!


Comentarii (177)Adaugă comentariu

avalon  •  22 februarie 2007, 8:03

MIGHTY REDS ARE BACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NO. 6 LADS

avalon  •  22 februarie 2007, 8:15

PT tolo imi amintesc de sportul, ziarul de pe vreme lui nea nicu, cum se intimpla ceva ,de mai important pt tara, hop si doua trei poze cu nea nicu in vizita de lucru, vat ca nici voi nu iresiti din tipare, si nu mai face pe vitezu, ca ii ataci pe toti ,am vazut mai sus ca ai dat replica unuia , tucind ai atacat pe cineva in public,ce sa zic, asta seamana cu replica data de voiculescu semnatarilor celebrei scrisori, voi cite locuri de munca ati creat, de parca asta ar fi fost menirea llor sa creeeze locuri de munca, noi sintem cititori nu ziaristi , poate nu avem talet de ziarist, sau eu stiu ce ne mai lipseste , oricum esti pe linia sefului , creste inima in e cind vede ce ai bagat, sa te iei de mina cu badea, macar el e consecvent nu misca in front, tu de dai echidistant, se vede de la o posta cit de echidistant esti, cata tinete de spor si lasa pozele cu nea nicu in vizita la c.a.p., de asta se ocupa altii si sint destui

avalon  •  22 februarie 2007, 8:23

ce dracu ieri si alaltaieri erau vreo patru stiri ca bellamy la cotonogit pe riise, ca nus ce sa mai intimplat acu dupa ce i-am spart, pe rohaldinio ala de de cinspe ori mingea in bara, au pus doar de patru ori ca de faceu spotul prea lung, nu vad nimic , apropo daca o tin asa inainte de fiecare meci nu m-ar deranja o incalzire cu crose de golf,

Jan  •  22 februarie 2007, 8:28

Pai muistul ala de Traian Ungureanu a contribuit din plin la degradarea limbajului public. Ma intreb: Tolontan citeste editorialele alea delirante din Cotidianul, unde T. Ungureanu il linge in cur pana la voma pe Basescu si ii injura ca un taximetrist pe toti cei care nu sunt de acord cu el ?

DonAdryan  •  22 februarie 2007, 9:01

Jan: ma mir ca la tine in pestera exista electricitate…sau internet…
:)))

DonAdryan  •  22 februarie 2007, 9:09

„Nu regret. Am totul inainte: mai intii ploaia de flegme si mascari. Voi continua sa scriu asa cum stiu. Cu dispret pentru armata de mercenari care mina Romania la munca si suspina pe tarlaua oligarhilor. Le declar razboi.”

TRU: fara comentarii!!!

Sarpele  •  22 februarie 2007, 9:14

Esti in pana de subiecte sau suferi ca,ziarist sportiv fiind, nu iti poti spune si tu parerea despre clasa politica? Cand ai fost mic vroiai sa fii altceva decat esti acum?

sport?  •  22 februarie 2007, 10:52

iar o şopârlă aruncată de Tolontan la comanda marelui patron de trust de presă? în fons şi la urma urmei, Tăriceanu ţine cu Rapid, Băsescu cu Steaua, iar Antena 1 difuzează derby-ul. pe care îl comentează Tolontan…de ce? qui prodest?

bogdani  •  22 februarie 2007, 11:10

Prin toata aceasta tavatura s-a dovedit,daca mai era cazul, ca politica este sub nivelul fotbalului!!!Se poate?!Da, se poate!Desi vorbim de oameni cu studii superioare, acest lucru nu se vede.Si daca de la fotbalisti ne asteptam pt. ca sunt „niste inculti cu 8 clase” parca de la oamenii politici asteptam altceva!!!!!!!!!!!

mihai  •  22 februarie 2007, 11:11

T.R.U este cel mai mare lingau basescian,un dobitoc.Nu stiu din ce elita fac parte ambii.

deceneu  •  22 februarie 2007, 11:14

Domnilor sa lamurim un lucru. D-l Tariceanu nu poate sa tina cu Rapid din punct de vedere doctrinar. rapidul este o echipa infiintata in anul 1923 de Internationala de la Moscova si cum liberali sunt de dreapta…
In alta ordine de idei, daca este politica d-le Tolontan, politica sa fie, pun si eu o intrebare. cum putem noi alegatorii, ciuli-buli, cand Parlamentul o ia razna si nu ne mai reprezinta, sa-l DIZOLVAM? Este singura putere in stat care nu poate fi pusa la colt de nimeni. Asta nu este o dictatura parlamentara? Noi am votat ca Alianta DA sa conduca tara, nu liberalii cu PSD!! A fost acuzata d-na Macovei ca s-a dus si i-a parat la Ununiunea Europeana, dar chemarea ambasdorilor la sediul PSD pentru suspendarea presedintelui, ce a fost? Daca Curtea Constitutionala a HOTARAT ca nimic din ceea ce a propus Parlamentul nu este constitutional, de ce este acuzat Presedintele de fapte anticonstitutionale? Se face in mod voit ca sa poata sa-si faca mendrele in continuare? Si ca sa o legam de sport ma intreb de ce dl Basescu nu sustine pe Farul Constanta?

DonAdryan  •  22 februarie 2007, 11:33

„Cultul lui Basescu nu e ilegal si nu e cult. E campania pentru normalitatea de stat. Presedintele insusi o slujeste, abrupt si legal. Uneori rastit, alteori slabit de greseli vechi, neonorante. Insa vizibil si concret. Presedintele putea fi Sultan indestulat. Nu e. Tine sa stea cu spatele la zid. Oare de ce?”

TRU – Cotidianul , 22.02.2007

OARE DE CE DOMNILOR, DE CE ???

kronimedia  •  22 februarie 2007, 12:16

Dupa parerea mea cred ca Basescu nu ar fi trebuit sa ajunga presedinte, nu are stofa pentru o asemenea functie…
Ne face de ras in fiecare zi si nu doreste binele romanilor, toti trebuie sa facem ceva , nu sa admitem un comportament incalificabil
Premierul Tariceanu se vede ca este un om educat si cu o reputatie buna…
Alianta DA nu trebuie sa mai existe. Toti cei care fac aliante cu PD sunt terminati pe urma( vezi cazul PNTCD)….
http://www.kronimedia.com http://www.kronimedia.com http://www.kronimedia.com

kronimedia  •  22 februarie 2007, 12:20

Pana la urma ce site ati gasit stelistilor ca sa putem asculta si noi LIVE pe INTERNET.
Eu pe kronimedia.com am cateva radiouri care le puteti asculta live, de asemenea sunt si cateva televiziuni…
sper ca v-am fost de folos cu asemenea informatii.
SUCCES STEAUA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa moara dinamovistii de oftica….
Steua se va califica….

RARESdudu  •  22 februarie 2007, 12:24

Cataline, pe seara joaca STEAUA si dinamo, iar tu ne vorbesti despre Basescu si Tariceanu. Urat iti sade. Dar ne-am obisnuit ca GSP sa fie un ziar de scandal si cu dezbateri politice.
Iti multumim pentru nimic.

stelian  •  22 februarie 2007, 13:02

m 2 bilete la trib 2 pt diseara.vrea cineva?0744584614

poison  •  22 februarie 2007, 13:16

tolo chiar esti baiat. te mai astept pe la mine pe blog. http://bloguluotrava.blogspot.com/

raz  •  22 februarie 2007, 13:43

kronimedia: ba tatuta dupa ce ca ai o exprimare de toata jena gen”Ne face de ras in fiecare zi si nu doreste binele romanilor”- iti mai dai si cu parerea de parca cineva te-ar lua in seama…….(sau poate vrei sa ne spui ca tariceanu vrea binlele
romanilor) mai sti..

DarkAngel  •  22 februarie 2007, 13:47

DONAdryan este un mare lingau: a ajuns sa dea copy-paste din cugetarile altui lingau(TUR, scuzati TRU).
Noi stam si ne certam aici ca prostii in timp ce ‘domnu ambasador’ e pe la Londra si isi permite din cand in cand sa arunce o pastila drept articol.
§Pai ne frumos mai ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Din locsoru tau caldut din palatul Bucingam, iti permiti sa fii Zmeu si Tru
Vino in Romania falsule, si stai intr-un cartier din periferie sa vedem atunci cum te descurci.
Te perforeaza baietii iti spun eu. De base iti e frica de aia te-ai dat pelanga el

ovi  •  22 februarie 2007, 14:20

noi romanii ne vom lasa mereu calariti, nu avem sangele ungurilor care au iesit in strada la primul semn ca „alesii” isi bat joc de ei.Chiar ne distram cu schimbul lor de replici, cand de fapt ei , toti politicienii isi bat joc pe fata de cei care i-au ales si ne sfideaza, fiind constienti ca tot pe ei ii vom alege si isi pot vedea in continuare de afacerile lor.
Oricum, mi-e scarba .

Dan  •  22 februarie 2007, 14:48

circ.circ.circ.circ……urmeaza elefantii

bizzaro  •  22 februarie 2007, 14:59

tolontane…..de cand se face politica intr-un ziar de sport?…sau nu este nici o legatura ca motanul voiculescu .(..pardon nu mai e el sef…este fiic’sa) are contre cu base…

las-o moarta ca nu suntem prosti…

DarkAngel  •  22 februarie 2007, 15:28

Cata vreme vor E cowboi gen base, vor E si mielusei gen TRU(care sa le pupe dosul). Iar romanii vor fifericiti ca are cine sa_i calareasca, dar cu dosul incalzit si curat.
Bravo romanilor!!

christan  •  22 februarie 2007, 16:10

Daca nu deranjez, am si eu o intrebare:
cine e TRU?

p.s. NU MA PRICEP LA POLITICA!

stelian  •  22 februarie 2007, 16:27

mai am un bilet la dinamo-benfica, trib 2.pret oficial.0744584614

DarkAngel  •  22 februarie 2007, 16:41

Chiar cine e domne TRU asta?????????????
HA ha ha

dinu parnaie  •  22 februarie 2007, 17:44

E trist ca nu aveti bunul simt sa nu amestecati politica cu sportul!
Sau v-a solicitat „sefu” un articol impotriva lui Base si l-ati bagat la foc automat?
Char ma interbam zilele trecute cand va incepe securistul sa atace si pe gazeta sporturilor?

Sunteti gata sa va injositi oricand pentru bani!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord