Dinamo şi drumul

Să te gîndeşti la schimbarea antrenorului care îşi creşte avansul, oricum cosmic, faţă de urmăritoare, e privilegiul lui Dinamo. Şi n-are nici o legătură cu numărul de acţionari. Marile companii ale lumii au milioane de acţionari, dar asta nu înseamnă că-şi concediază o dată pe lună directorii, sigla şi regulile interne.

luni, 5 martie 2007, 6:43

Să te gîndeşti la schimbarea antrenorului care îşi creşte avansul, oricum cosmic, faţă de urmăritoare, e privilegiul lui Dinamo. Şi n-are nici o legătură cu numărul de acţionari. Marile companii ale lumii au milioane de acţionari, dar asta nu înseamnă că-şi concediază o dată pe lună directorii, sigla şi regulile interne.

Formula e simplă. Şi la Microsoft, şi la Manchester. Proprietarii deleagă. Managerii au un mandat şi sînt evaluaţi la finalul lui sau pe parcurs, dacă lucrurile o iau razna. În cazul lui Dinamo, Rednic avea obligaţia să ia titlul şi tocmai graba cu care l-a cîştigat îl face acum vulnerabil. Unii i-ar spune paradox. Alţii, prostie.

Iar motivul invocat este genial. Unii dintre proprietari au un sentiment de culpă faţă de Andone, pentru că l-au dat afară pripit. De aceea vor să-l readucă la echipă. Dar cum rămîne cu vina faţă de Rednic, care îi va potopi după o lună pe aceiaşi acţionari?!

Toată lumea are impresia că un antrenor se votează. Inexact. Se numeşte. Nu se pune în discuţie o dată pe zi, în funcţie de mofturile unora dintre parteneri. Într-o asociere de afaceri, cel care precumpăneşte este interesul comun. În numele lui, uneori e nevoie să treci cu forţa peste vocile individuale ale acţionarilor care, aproape fără excepţie, camuflează nu crize de personalitate, ci agende private.

Dacă Dinamo vrea să fie o hărmălaie, e pe drumul cel bun.


Comentarii (142)Adaugă comentariu

Georgatos  •  5 martie 2007, 20:36

Tolontan foloseste ziarul pentru a-l sfatui pe Becali…

Inscrie-te la PNG, sluga perversa!!!!!!!!

COSMINBR199  •  5 martie 2007, 20:50

ba tolontane de ce crezi k te injura lumea???nu te-ai intrebat?iti zic eu:CA ESTI ANTIDINAMO SI NU SCRII CORECT NICIODATA.Poate ca ti se va intampla si ceva mai rau dak mai vb asa de dinamo k sunt suporteri deia nebuni la dinmo si steaua kre dak iti da una u te mai ridici.MINCINOSUUULE

red-tico  •  5 martie 2007, 20:53

tolontane cred ca incearca Jiji sa-ti zica ceva ! si nu mai publica toate basinile astea de zvonuri inventate de tine intr-un moment de maxima gandire pe WC !!!! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE

Georgatos  •  5 martie 2007, 20:59

Daca un caine il musca pe tolontan, se spala pe dinti cu BlendAMed Whitening!

Georgatos  •  5 martie 2007, 21:02

tolontan scrie dupa dictare!!!

kenzoo  •  5 martie 2007, 21:06

frate te injura astia, oare nu te intrebi de ce? hm? poate le raspunzi si tu la ceilalti care au vb frumos pe forum…doar e forumul tau nu? patetic

Moeje ster  •  5 martie 2007, 21:18

De ce nu ziceti bah niciunu’ de la GSP (marele si cinstitul ziar) de offsaidul de la golul lui Mansour?! Fi-mi-ar scarba de „obiectivitatea” voastra…Golanilor!

RBR  •  5 martie 2007, 21:46

Dar ziceti, ma, ceva odata!! Impartialilor!! de offside nimic, de jandarmi, nimic, de incidentele de dupa meci, cu autocarele sparte, nimic!
Sa va fie rusine!
Cum e, Dl. Tolontan? Va faceti sau nu meseria?

Afroditu  •  5 martie 2007, 21:54

Hahahaha ce rad mesi pwla in cultura voastra fotbalistica…unde butelia lui borcea vedeti voi ma offside…mai documentati-va sa aflati ca ,daca „atacantul” se afla pe o „linie imaginara” comuna cu ultimul aparator,nu este offside

cristy  •  5 martie 2007, 21:58

singurul lucru bun ce ar mai iesii din balena de pe bega ar fi sa fie legat si dat de mancare la pesti.iar zdrentele de stelisti ,taceti mamii drak-ului din gura si uitativa in ograda voastra.

Afroditu  •  5 martie 2007, 22:02

Cum vine ma asta…aceiasi catei care radeau de Steaua ca a facut egal cu rezervele lui Lyon,se plang pt nesanctionarea unui offside (inexistent) intr-un meci cu echipa a doua (pe bune) a Timisioarei 😐 >>>>sunteti penali

REBU  •  5 martie 2007, 22:11

La Dinamo e succesul
Cu un nume consacrat
Mircea Sandu interesul,
Atunci hai sa-i zicem… BLAT 😉

ratzaldo  •  5 martie 2007, 22:12

a fost ieri un joc le gsp un fel de warcraft ,stie cineva site-ul? merci

Eric the Red  •  5 martie 2007, 23:55

un Calciopoli ar salva fotbalul romanesc… steaua si dinamo in liga2. Nu mai suport ca iubitor al fotbalului sa vad mereu aceste doua leviathane inventate si construite dupa modelul stralucitului imperiu sovietic…sistem care functioneaza si acum sub obladuirea federatiei si a ligii. Aceleai interminabile crize intinseci cauzate de marimea si hidosenia celor doua cluburi.

calaretulcucap  •  5 martie 2007, 23:58

Afroditu…vezi ca vaslui a avut un jucator de 17 ani si alti 3 de 18 ani in primul 11….iar cel care v-a dat golul,Neagu,are 19 ani…te las pe tine sa faci un calcul si sa vezi cine a jucat cu tineretul.

…..-16…e frig si primavara!

RARESdudu  •  6 martie 2007, 3:07

REDNIC PUTA ! :))

LFC Bucharest  •  6 martie 2007, 3:55

IN ANCIENT GREECE WE’LL MAKE IT 6 TIMES !

*
* LFC *
* *

LFC Bucharest  •  6 martie 2007, 4:00

we won it in Wem-ber-ley
we won it gay Pa-ris
in 77 & 84 it was Rome
we won it 5 times
we won it 5 times
in Istanb00l we won it 5 times !

And so we all long,
And so we al long
From Sunny Greece
To Get BG HOME !

BG = Big Ears (CL Cup)

YNWA !

arh.Gheorghe Petrescu  •  6 martie 2007, 6:26

Sa fie clar pentru toata lumea, Dinamo nu este inca
campioana. Mai sant meciuri, si echipele de pe locurile
2,3 si 4, ameninta pe Dinamo cu meciuri dificile, asa ca
o sa vedem ce se v-a intampla. Ca Dinamo are un asa
avantaj de te doare mintea, pare a fi, dar daca intra in
pasa neagra a instabilitatii, atunci s-o vedem pe Dinamo.
S-au trezit multe echipe, iar campionatul e ceva mai tare
ca in alti ani, deci nu se stie. HAI STEAUA !

un dinamovist  •  6 martie 2007, 7:52

Sigur ca nu sunt multumit de prestatia echipei nici in meciul cu Jiul si nici in meciul cu Poli. Cu toate acestea Dinamo s-a distantat la 16 pcte in loc ca diferenta de 13 pcte care a fost inaintea pauzei sa fie redusa asa cum sperau urmaritoarele lui Dinmao. Spre deosebire de cei de la Steaua care cauta explicatiile pentru jocul slab in prestatia arbitrilor, in jocul defensiv al adversarilor, in faptul ca a batut vantul din stanga in loc sa bata din dreapta, ca a fost iarba prea mare sau prea mica, etc, Rednic a mers direct la buba adica atitudinea jucatorilor. Nu cred ca cineva din conducerea lui Dinamo se gandeste cu adevarat sa-l schimbe pe Rednic, insa GSP a fost in ultimul timp experta in lansarea a fel si fel de zvonuri, ca de, poate s-o intampla ceva. Daca la o diferenta de 16 pcte sunt suporteri stelisti care vin cu aberatii cum ca Dinamo ar fi cumparat meciurile cred ca discutiile sunt de prisos. Acesti suporteri nu vor putea in veci sa perceapa sau sa accepte realitatea (dureroasa pentru ei este adevarat) sau nu vor avea puterea de a recunoaste adevarul si vor cauta mereu tot felul de justificari penibile. Dlor de la GSP, va propun sa nu mai scrieti lucruri care se intemeiaza pe simple presupuneri, speculatii si altele. Ce ar fi sa mai scrieti si lucruri adevarate. Daca v-ati fi limitat la a vorbi despre prestatiile slabe ale lui Dinamo nu as fi avut nimic de obiectat, dar chestia asta cu o eventuala plecare a lui Rednic trebuia adusa in discutie doar atunci cand exista un temei pentru asa ceva. Chiar daca a fost formulata de un stelist, trebuie sa admit ca Dinamo nu este inca campioana, dar la felul cum evolueaza urmaritoarele sale nu cred ca mai poate fi ajunsa.

Eliminarea lui Tereau din meciul cu Vasluiul cred ca nu a fost de florile marului. Aceasta eliminare dovedeste ca acest jucator nu s-a debarasat inca de meteahnele fotbalului de mahala, adica insultarea adversarilor, lovirea lor. Cred ca acestui jucator ii lipseste un psiholog. Nu as fi adus in discutie acest lucru, dar s-a facut prea mult caz de eliminarea sa in meciul cu Dinamo (de fapt justificata de regulament).

Cristian  •  6 martie 2007, 7:54

A venit ELTON. nu si John, si cei de la Steaua cred ca s-a rezolvat totul.
Un singur jucator nu poate rezolva un meci in timpurile noastre, pe vremuri, poate. Ce cred cei de la Steaua,ca ELTON centreaza si tot el da cu capul.Nu domnilor nu se poate asa ceva, daca ceilalti nu-l ajuta. Nu cred ca prin venirea sa Steaua se va salva. Singura salvare, si asta cat mai rapida este un „soc”,si anume „eliminarea” lui MM si a lui Olaroiu sau macar a lui MM. Ce fel de conducator este MM-ul daca loveste propriul suporter, va intreb si apoi jigneste pe toti. Daca acesta este exemplul de conducator, atunci sigur Steaua nu are ce cauta in CL. Prin simpla sa prezenta, incita spiritele, cum vreti ca Steaua sa bata, cand nu este liniste la Steaua. Cine spune ca este liniste se inseala amarnic.

Cristian  •  6 martie 2007, 7:58

JUCAM BINE. SUNTEM PE LOCUL 2 SI JUCAM BINE.
JUCAM BINE. SUNTEM PE LOCUL 4 SI JUCAM BINE.
JUCAM BINE, DAR SE POATE SI MAI BINE. SUNTEM PE LOCUL 7 SI JUCAM BINE.
JUCAM BINE, JOCUL SCARTIIE PUTIN DAR SUNTEM IN GRAFIC. SUNTEM PE LOCUL 10 SI INCA MAI AVEM SANSE LA C.L. ESTE ADEVARAT CA SUNTEM LA 12 P DE LOCUL 2 DAR MAI SUNT 5 ETAPE SI DACA CASTIGAM TOATE MECIURILE E BINE, SUNTEM IN C.L.
ACESTEA VOR FI TOT TIMPUL CUVINTELE LUI OLARIOU. NU ESTE EL DE VINA SI TINE IL TINE. VA SALUT CU RESPECT.

aciduzzu  •  6 martie 2007, 8:11

caini spurcati/
de p. sa ne luati.

emil mihai  •  6 martie 2007, 8:19

Urmeaza vanzarea echipei la Dinamo !!!
De aceea exista disensiuni !!!
Nu se inteleg cu impartirea !!
Si in plus , investitia in meciurile de pana acum trebuie decontata !! Asa ca , ar trebui sa castige echipa si singura !! Ca altfel ies in pierdere !! Daca nici cu juniorii Timisoarei !!! Daca au acea valoare cu care se lauda , chiar si neconcentrati trebuiau sa invinga !! DAR NU AU VALORE !!!! Echipa este ” umflata ” prin rezul;tate mincinoase !!!

elle  •  6 martie 2007, 8:28

gata!!!!! gsp-ul a terminat de transferat toti jucatorii de la steaua si incepe sa il transfere pe Rednic ….sa bage zazanie …ca la asta se pricep cel mai bine …PENIBIL !!!

Cristian  •  6 martie 2007, 8:31

Rezultatele echipei Steaua pe final de campionat:
Farul-STEAUA 0-0
STEAUA-FC Arges 0-0
Rapid-STEAUA 1-0, in cel mai bun caz 0-0
STEAUA-Dinamo 1-0 sau 0-0
Gloria-STEAUA 1-0 sau 0-0

Cristian  •  6 martie 2007, 8:36

Alte rezultate:
STEAUA-Poli Iasi 0-0
CFR Cluj-STEAUA 1-0 sau 2-0
STEAUA-Olelul 1-0 sau 0-0
Unirea-STEAUA 0-0
STEAUA-Ceahlaul 1-0, sa speram
National-STEAUA 0-0, clar, cu autobaza lu’ Cartu
STEAUA-Pandurii 0-0
Jiul-STEAUA 0-0 sau 0-1, poate
Credeti ca cu aceste rezultate Steaua va juca in CL ???

tatian  •  6 martie 2007, 8:40

Aberatii. Rednic trebuie sa ramana la Dinamo indiferent de rezultatul meciului cu steaua.

RAMMOSS  •  6 martie 2007, 9:25

E NORMAL SA FIE SUPARATI CONDUCATORII LUI DINAMO. ADICA EI AU JUCAT PANA ACUM. CU COPIII TIMISOAREI, PROBABIL I-AU ZIS LUI REDNIC „DE DATA ASTA JOACA SI TU CU ECHIPA”. SI S-A VAZUT CE AU JUCAT. DUREROS ESTE CA NICI MACAR UN SEMIESESC SUFLAREA DINAMOVISTA NU STIE SA ACCEPTE. DUPA CE AU CERUT EXCLUDEREA LUI POLI, ACUM INVENTEAZA OFF SIDE LA MANSOUR. SI ASTA NUMAI DIN VINA SISTEMULUI CARE A ADMIS PE DINAMO DUPA 1989.
ESTE O MARE, MARE, MARE RUSINE ACTUALUL FOTBAL ROMANESC. CAUZELE SUNT DINAMO, CONDUCATORII, DINAMO, LIPSA BANILOR, DINAMO, LIPSA DE VALOARE A JUCATORILOR SI DINAMO.

cristi_qx  •  6 martie 2007, 10:03

Dak Rednic este demis de la Dinamo acest lucru poate fi numit gafa SECOLULUI.Personal am mare incredere in Rednic ca si antrenor,asta din mai multe motive: 1. a dovedit ca are ochi atunci cand face selectia de jucatori pt transferuri 2. a reusit sa aiba rezultate bune(titlul de campion castigat aproape de la sfirsitul turului,lucru nemaiintilnit in istoria clubului Dinamo,primavara europeana,joc spectaculos in turul campionatului,in retur este devina mentalitatea fotbalistului roman pt jocul mai slab prestat de Dinamo) cu o echipa incropita in 2 luni si in proportie de 75% noua fata de campionatul anterior 3. a avut rezultate oriunde a antrenat.

BigDog  •  6 martie 2007, 10:11

Au venit banii de la jiji maestre Tolo? Ai vazut extrasul si imediat te-a lovit inspiratia cu articolul asta…
Degeaba prieteni, Dinamo e in stare sa piarda campionatul asta, insa ovinele sunt sigur ca nu-l pot castiga 🙂

tosi  •  6 martie 2007, 10:27

Mi-a placut declaratia lui Elton care a incercat sa faca o legatura cu performanta Stelei din 86 desi nu prea are relevanta, fata de cei care se transfera la dinamo care vin numai ca sa bata Steaua. Steaua a avut si va avea batalii mult mai importante de genul: semifinala de Cupa UEFA,in grupele Ch. League, decat meciurile cu dinamo care se repeta an de an.

iQ666  •  6 martie 2007, 10:32

tolo, nu-i mai baga in seama, is penibili cu totii. nici rednic nu e cine stie ce din pdv uman, dar macar deocamdata face treaba. actionarii nu-mi dau seama ce vor si nici de ce se tot baga si cearta. daca voiau in politica precum jj s-ar fi bagat deja. iar in afaceri renumele de papagali capatat in fotbal nu le face bine.. deci is cu totii tampiti 😀

RipensiaVenus  •  6 martie 2007, 10:52

MM – securistul sef al studentilor de la Universitatea Galati.

petrisor  •  6 martie 2007, 11:13

Neagu,andronic,Zmeu, Buhaescu, sunt junii estului,nu vestului,ei joaca la Vaslui,nu la tm….=))ps.vezi prima pagina.

demolarii  •  6 martie 2007, 11:49

actionarii lui dinamo, sunt doar actionari. oameni de afaceri care vor sa obtina profit, atat financiar cat si de imagine.
dar ei nu sunt suporteri. adica clubul dinamo e bun de muls nu de ingrijit. de cate ori au avut un antrenor cu rezultate, actionarii au inceput sa umble la jucatorii. sa le spuna ce buni si ce importanti sunt pentru echipa, de parca intr-o echipa sta intr-un singur jucator. sincer inca nu am auzit de echipe de fotbal cu un singur jucator(in realitate si nu in lumea virtuala).
acest joc al actionarilor de la dinamo, inceput imediat dupa debarcarea lui ianul, are ca scop pastrarea controlului in mainile lor.
motiv pentru care echipa s-a departat foarte mult de fenomenul fotbalistic si fani.
de ce spun aceasta?
pentru ca: nu are constanta unei echipe profesioniste, rezultatele interne fiind in general foarte controversate, si de multe ori rodul unor conjuncturi( momentul de explozie a unui jucator sau mai multi jucatori, de cele mai multe ori dublat de momentul de cadere a adversarelor). acest fapt este demonstrat de evolutiile din cupele europene, unde au pierdut de multe ori in fata unor echipe modeste, ratand momente proprice de performanta.
pentru a se iesii din aceasta criza actionarii trebuie sa devina constienti ca afacerea fotbal nu poate fi delimitata clar de sportul fotbal. ca cele doua fenomene interactiveaza, cu mentiunea ca sportul este baza ( elementul yang) acestei interactivitati. el este cel ce atrage publicul, consumatorul.
piata transferurilor fiind doar un efect secundar.
cat priveste rezultatul cu timisoara…………..
previzibil si bine venit, deoarece este un semnal de alarma de care trebuie tinut seama.
acest scor este in schimb(in mod ironic) periculos timisoarei. cine va mai avea acum rabdare cu jucatorii din prima echipa. de ce sa le dai salarii de circa 100 de mii $ pe sezon, cand poti avea acelasi rezultat cu jucatori cu salar de pana la 20 mii $?

tosi  •  6 martie 2007, 11:52

petrisor orice echipa are si jucatori tineri iar vaslui a jucat cu ce are mai bun fata de poli care in afara de alexa si mansour a trimis juniori si unele rezerve.

ioan plischi  •  6 martie 2007, 11:56

euforia a reusit sa strice case mai mari decit cooperativa financiara din stefan cel mare. atunci cind mai vine unu’ si arunca trotilu’ incarcat cu pusti de 18 ani, deranjul este si mai mare. pe multi dintre dulaii care se-nvirt in jurul cateilor ii deranjeaza felul de a fi al lui rednic – individ care are talentul unic de a-si confectiona antipatii pina si in rinduriloe celor care-l iubesc – vizavi de cel al lui andone, care are in el acel „vino-ncoa. minca-te-ar mama de scumpisor”, desi diferenta de gabarit ar trebui sa provoace exact reactiile inverse. ca valoare profesionala cred ca pot fi pe acelasi loc in clasamentul lucescian, daca asta mai conteaza in groapa, dar cind acolo exista actionari mai destepti decit antrenorii, mai conteaza asta?!

Vasile  •  6 martie 2007, 13:43

Offside clar la Mansour !!! de ce nu zice nimeni nimic ?!!?

Rambo  •  6 martie 2007, 13:49

NU SE ZICE NIMIC CA DINAMO E FURATA PT. CA ACEST ZIAR ISI PIERDE MILIOANELE DE CITITORI ASA-ZISI STELISTI !!!
Mai interesante sunt alte ziare de sport, mai ales incepand de anul asta !
Fiti mai echidistanti, si nu laudati mafiotii ordinari care conduc Steaua !
Aveti grija, vor urma multe lucruri urate provocate de asa-zisii oameni de fotbal, pe nume Mimi Stoica si Jiji Becali !
VEDETI CA MAI EXISTA SI STELISTI REALISTI, CARE VAD CA NUMAI RAU LE FAC CEI DOI SARITI DE PE FIX, CU IESIRILE LOR DE PARANOICI CARE NU SUPORTA SI INFRANGERILE, NU NUMAI VICTORIILE IN VIATA !

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
Mesajul unui suporter către MM Stoica
2007-03-06 12:10:00

Un suporter stelist i-a trimis un mesaj managerului Stelei, Mihai Stoica, care în Fanatik Show de la Telesport l-a atacat pe Liţă Dumitru.

”Cetăţene Mihai Stoica din Galaţi, ah Galaţiul, oraş care ni i-a dat pe Miţi Majearu şi Tudorel Stoica. «Nu există pădure fără uscături!» Beneficiar al unei conjuncturi favorabile ne-ai injurat, ne-ai bătut şi acum arunci cu noroi în legendele noastre. Noi aici vom fi mereu, am fost şi sîntem. Steliştii ştiu cine este Liţă Dumitru, cu bunele şi relele lui, cu păcatele lui, cu realizarile sale a intrat în cartea de aur a STELEI, unde tu nu ai cum să ajungi. Nu vei însemna nimic pentru noi şi dacă vrei un exemplu de urmat (dar e mult prea mult pentru posibilităţile tale), uită-te la Tică Dănilescu care rămîne în memoria noastră cu infinit mai multe realizări decît tine şi va fi respectat de tribuna şi peluza Ghencei. Nu-mi explic care sînt păcatele a generaţii întregi de stelişti pentru care trebuie să te suportăm şi nu numai pe tine. Trebuie făcut ceva şi de asta ne-am dat seama demult, să nu ai impresia că nu ştim.
Trup şi suflet pentru culori…”

Cristian Bocanaciuc
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

bihoreanu  •  6 martie 2007, 14:23

http://www.contrastonline.ro/stiri2/9/3175

Stefan  •  7 martie 2007, 11:08

Ciudate atitudini au patronii de cluburi, probabil ca nu inteleg prea bine sau nu sunt la curent cu termenele de management si proiect. Lui Rednic i s-a dat un task, un proiect pentru care e platit. Daca l-a dus la indeplinire mai repede, dai un bonus si un nou task. Cand o da in bara gandeste-te daca e altul mai bun in .ro, sau la fel de bun, dar pe bani mai putini.

Dar suntem romani si stim sa dam cu batul in balta cand ne e lumea mai draga. Cred ca Borcea se vede la anul in primavara europeana. Sa fie multumit daca Dinamo va da macar un gol in Liga.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord