Două veşti bune

Victor Piţurcă: „Nu e bine să fie transferaţi jucători după vizionări de casete”. Ştie ce spune. El n-a văzut nici un jucător din străinătate pe viu. Cu o singură excepţie: era la Amsterdam cu altă treabă, a fost în tribună şi nici măcar n-a stat de vorbă cu Ogăraru. Aici are dreptate! Obraznic jucător! Putea să-l sune pe selecţioner între două aruncări de la margine.

joi, 8 martie 2007, 3:17

Victor Piţurcă: „Nu e bine să fie transferaţi jucători după vizionări de casete”. Ştie ce spune. El n-a văzut nici un jucător din străinătate pe viu. Cu o singură excepţie: era la Amsterdam cu altă treabă, a fost în tribună şi nici măcar n-a stat de vorbă cu Ogăraru. Aici are dreptate! Obraznic jucător! Putea să-l sune pe selecţioner între două aruncări de la margine.

Antrenorul „naţionalei” spune că jucătorii care vin în România sînt de mîna a doua. În această categorie intră şi Elton.

Să aşteptăm. Dacă fentele brazilianului vor rupe şira spinării unor fundaşi, Piţurcă va zice că e o excepţie. Dar deja există contraexemple. Emeghara de la „Poli”, „năluca” Semedo de la CFR, Thereau de la Steaua sau fostul rapidist Karamian. Aceştia sînt fotbalişti foarte buni şi se bat pentru statutul de titular al postului lor în echipa ideală a campionatului.

Aaaa! Dacă vorbim despre jucători de top european, asta e altă treabă. Oricum am număra, avem doar doi: Chivu şi Mutu. Teoria aceasta a campionatului slab, din care, pe cale de consecinţă, n-are ce alege, o făcea şi Iordănescu, pentru a-şi justifica rezultatele. Dar PIţurcă nu are de ce să se teamă. O sondă s-a întors din viitor şi a comunicat surprizele bune ale primăverii: meciul cu Olanda şi Elton. În cazul în care nu se va întîmpla aşa, voi recunoaşte că m-am înşelat. Şi voi lua o pauză de pronosticuri.


Comentarii (189)Adaugă comentariu

mujotutun  •  9 martie 2007, 10:10

Exista in aceasta „gazeta” o rubrica cu „partide ce par dezechilibrate”. Care sa fie acestea? Cumva Dinamo – Craiova? Nu. Farul – Steaua. Care va sa zica Steaua, dupa un sir interminabil de victorii, mai ales in deplasare, cu un joc formidabil in ultima vreme, intalneste, pe terenul adversarei, o codasa a clasamentului. Germenii victoriei au incoltit deja. Mai ales ca Victoras Iacob, galantom, le-a facut cadou biruinta mamelor din lumea-ntreaga.
Pana unde poate ajunge abjectia jurnalistica?
Numai focul mai poate purifica GSP. Focul Ghencei!

mujotutun  •  9 martie 2007, 10:12

Ei, poftim, mi se cere moderatie! Ceea ce nu li s-a cerut dementilor ce injura pe mii de cuvinte. Ia cititi-va intre dvoastra, domnilor moderati. De data asta m-ati pierdut definitiv de musteriu. Adio si n-am cuvinte!

mujotutun  •  9 martie 2007, 10:14

Ori poate o fi, in romaneste, „moderare”. Hai, sa nu ma pripesc! Sed, calmum teneatis, amici?

ratzaldo  •  9 martie 2007, 10:19

noi nici in momentu de fatza nu avem un nucleu de jucatori la echipa nationala,dupa atatia ani de incercari. meritul ? da, a lui Piturca. Mai sunt 2 saptamani pana la marele meci cu Olanda.Nu vi se pare ca trebuia sa fim deja pregatitzi? cred ca o luam in buza … desi sper sa ma insel…
Hai ROMANIA!!! PITZI LASA_NE!!!

X™  •  9 martie 2007, 10:32

Mujo, Farul-Steaua 2 solist. Ha Ha Ha. Eu joc 1 solist. Aoleo, dar parca Farul era dintre „pretini”.

elle  •  9 martie 2007, 10:33

X™ Says:

March 9th, 2007 at 10:32 am
Mujo, Farul-Steaua 2 solist. Ha Ha Ha. Eu joc 1 solist. Aoleo, dar parca Farul era dintre “pretini”.

2 solist …clar …prietenii stiu de ce!! 😉

elle  •  9 martie 2007, 10:34

doar presa nu stie de ce 🙂

elle  •  9 martie 2007, 10:34

asa zic ei 😉

X™  •  9 martie 2007, 10:36

Buna elle.

elle  •  9 martie 2007, 10:58

X™..Buna!

Fedayn  •  9 martie 2007, 11:23

salutare….uaaaazaaaaaaa X!!!!!

Danel  •  9 martie 2007, 11:34

echipa probabila in meciul cu Olanda:

Lobont
Contra-Chivu-Tamas-Rat
Fl.Petre-Ov.Petre-Rosu(sau batranul dorinel)-Cocis
Marica-Mutu

undeva, pe la casele lor: ogararu, vlad munteanu, sg. radu, streit, radoi, ganea, keseru, c. munteanu, c.lazar s.a

caine  •  9 martie 2007, 11:41

CATALINE,

Ai uitat ca dl. Piturca l-a vazut pe viu si pe Streit ? L-a vazut si si-a dat seama ca e fricos.

Te rog sa iti ceri scuze !

ovidiup.  •  9 martie 2007, 11:51

somitatile fotbalistice de la noi au inceput sa si dea cu parerea despre valoarea sau non valoarea jucatorilor neaborigeni. e un trend la moda, daca nu ar fii urmat de niste oameni pentru care valoarea in fotbal se masoara in dulciuri gen torturi, sau componente ale acestora. iata contraexemplul imbecilitatii lor si al profesionalismului cu care sunt inzestrati. astfel, ultima finalista CL, arsenal este o echipa care are la baza jucatori din togo, belarus, divizia secunda spaniola sau rebuturi refuzate la un moment dat de marile cluburi italiene. ne referim aici la marele vieira sau colosul hanry. pentru necunoscatori, cei doi n au venit la londra ca mari vedete cu fite, ci ca doi refuzati din italia. despre marele ajax n are sens sa mai vorbim, tot altfel cum intregul campionat francez este o mini liga africana. la fel si despre campionatul batav, belgian si mai nou si cel german. aceste exemple vin sa sublinieze ca performanta se bazeaza in primul rand pe resursa umana si mai apoi, pe cea financiara. la noi, fenomenul are la baza atat saracia cluburilor, cat si deficitul imens de educatie pe care tinerii si l insusesc de la veteranii fotbalului nostru. ma refer aici, la modul mizerabil in care sunt tratati copii de 18-19-20 care dupa ce dau o data bine cu piciorul in minge, sunt vazuti mari sperante. din aceste sperante, 99% mor doua luni mai tarziu prin bordeluri sau discoteci in fumuri. daca am stii sa ne educam mai bine copii, probabil ca valoarea noastra ca fotabal dar ca si natie ar fi una infinit mai ridicata. cu astfel de conducatori, e greu de crezut ca se va intampla foarte curand asta.

Rambo  •  9 martie 2007, 11:56

*** SCRIU MAI JOS, PE BUCATI, CA VAD CA NU PRIMESTE ARTICOLE MAI LUNGI ! ***
Printre vestile bune, avem si una care ne face sa ne intrebam: Liga 1 este cumparata de cei de la Steaua, pentru care Regulamentele si legile nu se mai respecta ?
Pentru Karamyan s-a spus ca s-a aplicat la sange regulamentul FRF si ca asa era normal si legal, iar pt. Thereau, fiind recidivist, s-au facut presiuni de catre Jiji, a nu stiu cata oara, sa scape ieftin, ocolindu-se litera si spiritul Legii.
Radoi scapa mereu de suspendari, cu toate ca e cel mai dur jucator din Liga 1, Paraschiv, Goian, etc., la fel, Jiji e suspendat la misto, la fel si Meme, Steaua scapa de depunctare dupa jignirile si defaimarile fara probe aduse de Jiji, cu toate ca si cei de la Steaua au votat acel regulament, Steaua scapa de penalizare in 2005, cu toate ca, dupa lege, trebuiau penalizati asa dupa scandarile rasiste si xenofobe ale tuturor stelistilor, si …. multe alte ilegalitati !!!

FLORIN stefan  •  9 martie 2007, 12:00

Nationala nu mai este de mult a romanilor,ci a presedintelui mircea sandu si a selectionerului victor piturca.Uitati-va la alti antrenori sau presedinti care mai dau cate o declaratie,ca apare si ceva de genu:”trebuie sa tinem cont si de suporteri si de parerile lor”.Cei doi amintiti mai sus se rezuma la a spune vechea lor zicala”romania are 23 de milioane de selectioneri”,atata si nimic mai mult(oare cat s-or fii documentat cei doi pana au scos-o si pasta),asta ca si cum cine suntem noi sa ne dam cu parerea,niste nebarbugii asta suntem nea piti.Cineva mai sus amintea si de romanu-german al nostru ,streit,corect,dar ca el sunt o gramada,patrascu joaca de cativa ani in cel mai bun campoinat din lume(asa arata statisticile),de ogararu nu mai are rost sa amintesc;vlad munteanu,sergiu radu poate nu ar face mare lucru,dar chemati macar la un amical de „lux” cum a fost cel cu moldova se putea,si lista poate continua.
In legatura cu elton ,e prea devreme sa ne dam cu parerea,nu putem nici sa-l luam la misto din cauza fizicului sau ,nici sa-i ridicam statuie ca vine din brazilia de la o echipa de top,trebuie numai sa avem rabdare si sa il vedem cum joaca.

FLORIN stefan  •  9 martie 2007, 12:02

no coment———- Nationala nu mai este de mult a romanilor,ci a presedintelui mircea sandu si a selectionerului victor piturca.Uitati-va la alti antrenori sau presedinti care mai dau cate o declaratie,ca apare si ceva de genu:”trebuie sa tinem cont si de suporteri si de parerile lor”.Cei doi amintiti mai sus se rezuma la a spune vechea lor zicala”romania are 23 de milioane de selectioneri”,atata si nimic mai mult(oare cat s-or fii documentat cei doi pana au scos-o si pasta),asta ca si cum cine suntem noi sa ne dam cu parerea,niste nebarbugii asta suntem nea piti.Cineva mai sus amintea si de romanu-german al nostru ,streit,corect,dar ca el sunt o gramada,patrascu joaca de cativa ani in cel mai bun campoinat din lume(asa arata statisticile),de ogararu nu mai are rost sa amintesc;vlad munteanu,sergiu radu poate nu ar face mare lucru,dar chemati macar la un amical de „lux” cum a fost cel cu moldova se putea,si lista poate continua.
In legatura cu elton ,e prea devreme sa ne dam cu parerea,nu putem nici sa-l luam la misto din cauza fizicului sau ,nici sa-i ridicam statuie ca vine din brazilia de la o echipa de top,trebuie numai sa avem rabdare si sa il vedem cum joaca.

tweety73  •  9 martie 2007, 12:10

Daca se indoieste cineva de calitatile lui Elton sa caute pe YOUTUBE si dupa aia sa vorbeasca!Iar daca nu o sa fie la aceesi forma sportiva asta e alta problema.Mai are Steaua jucatori care au „zbarnait” o 1/2 de sezon si dupa aia s-au stins!Vezi Oprita ,Banel,etc.Atat!

koyosu  •  9 martie 2007, 12:27

retardatule!!!

mujotutun  •  9 martie 2007, 12:34

Desi in conducerea lui Dinamo sunt destui oameni de doi bani, nu s-a gasit nimeni sa zbiere, a la Steaua ori Rapid, ca meciul de la Constanta va fi blat, cum probabil ca se vor petrece lucrurile. Macar pentru acest plus de decenta ar trebui sa fim creditati. N-ar mai trai toata suflarea Gazetei din „singurul blat dovedit (sic!), Ceahlau-Dinamo”.
Am inteles ca Elton va face un turneu mondial cu ocazia implinirii unei frumoase varste. John. Elton John.

mujotutun  •  9 martie 2007, 12:41

Cum se face ca in numarul de azi nu scriu nici dl nea OVI si nici „geniala” sa discipola? Ceva, cumva? Just askin’!

alex_n  •  9 martie 2007, 12:44

imi cer scuze ca va deranjez…am si eu o intrebare pt Dvs. : cum se face ca laurentiu rosu care nu joaca la huelva e chemat meci de meci la nationala iar ogararu care e titular la ajax nu???sau criteriile de selectionare difera de la jucator la jucator??multumesc

mujotutun  •  9 martie 2007, 12:45

Adicatelea, porniti impreuna pe teren, pentru documentarea unui teribil caz de coruptie la magazia celebrului club Prefab Modelu? Ori catre izvoarele, inca nedescoperite, ale Nilului? Bucatarul necredincios (Thomas Cook!)

X™  •  9 martie 2007, 13:27

Mujo, in schimb am vazut destule opinii privitoare la delegarea lui corpodean la Dinamo – Craiova.

Eugene O’Neil  •  9 martie 2007, 13:37

BUN ….eu cred ca nationala, asa cum se subantelege. este un bun national…in consecinta, antrenorul ei are trebui ales printr-un referendum… Acum, spuneti mi si mie Dle Ioanitoaia”Cate voturi ar obtine Piturca” cu atitudinea de tata care aduce bani in casa, dar isi bate copii?!Indiferent de rezultatele lui, Piturca e nedorit, indiferent daca aducem Campionatul European sau nu, daca jucam frumos sau nu…Piturca este patologic antipatic. El, prin atitudine, indeparteaza sponsori, jucatori, presa…si, din nou, in consecinta…rezultate.

kronimedia  •  9 martie 2007, 13:56

Poate Piturca stie el ceva, doar are experienta de antrenoriat si poate are si dreptate.
Stau si ma intereb oare declaratia lui Piti nu are nici o trimitere catre transferul Stelei (ex: micutul Elton)??!!!!!!!!!!!!
poate nu am inteles eu bine….

www,kronimedia.com

kronimedia  •  9 martie 2007, 13:56

http://www.kronimedia.com

ghici cine ma plateste  •  9 martie 2007, 14:03

Deci a se lua seama: nu aveti voie sa scrieti impotriva celor ce cotizeaza la gazeta, vreti sa stricati impresia creata si pe urma formatorii de opinie cu ce se mai aleg? cu praful de pe toba?
nu e deloc bine asa…

uwe  •  9 martie 2007, 15:01

Ce treaba toti aveti cu Piturca? Inainte de fiecare meci al Romaniei cu vreo doua luni cred ca sughita incontinuu. Inainte de fiecare meci, apar toti la televizor si spun cine ar trebui selecionat si cine nu. De cand isi facea Iordanescu bine treaba, tot asa a fost. Ba Mitica, ba toti antrenorii din A fara exceptie. Nu se prinde nimeni ca Piturca e genul de om la care nu-i place sa se bage nimeni in treaba lui? Pe langa ca avem niste jucatori de toata jena, cu al caror psihinic NIMENI din lumea asta n-ar face o nationala buna, dar avem foarte multi jucatori care joaca foarte bine la echipele de club, nu mai e nici omu` ala lasat in ale lui. Desafiintati toate ziarele, toate jurnalele de sport, sa moara de foame intai Mitica, apoi Becali, apoi Patruleasa, si sa vedeti ce bine-o sa joace nationala. Deocamdata le dati nas la toti, si nu-si mai vad picioarele la antrenamente de cate fumuri au.

X™  •  9 martie 2007, 15:58

uwe, dar ce treaba are Piturca cu nationala ?

CapSec  •  9 martie 2007, 16:01

aveti dreptate domnule tolontan..nu stiu pe ce criterii face piturca selectionarile..ogararu si v.munteanu clar trebuiau selectionati..
si inca o problema: va rog cenzurati porcul de marian iancu k nu mai mizerii scoate pe gura lui spurcata…ar trebui sa nu mai mediatizati toate aceste mizerii, injurii din fotbalul romanesc

Alex  •  9 martie 2007, 16:33

:)))))))) bravo x…

tyty mancar  •  9 martie 2007, 16:40

lasati-l pe nea piti ca e mare antrenor
exemplul cel mai bun:la convocat la lot pe daniel niculae care e cel mai prost varf din ultimul an.
nea piti o sa te numesti de azi incolo piti ochi de acvila.
bai baieti cred ca asta e beat cand face selectia.
uite o lista cu jucatorii care mai trebuiesc convocatii:soava, marius niculae, papura, rosu, galca. Si pe ceilalti ca v munteanu, s radu, ogararu, lasa-i acasa ca nu8 se ridica la standardele tale.Nea piti am si eu un sfat pt mata: piti, piti, piti lasa-ne, lasa-ne……………………………esti varza.La gara de nord cu tine sa intorci ceasuri

caine  •  9 martie 2007, 16:58

Cea mai tare faza ar fi sa bata Romania sau sa scoata un rezultat bun….
Sa vedeti atunci katerinka….Vin Stelea, Galca ,Filipescu si Soava !!
Care face pariu ?

X™  •  9 martie 2007, 17:11

Bai eu traiesc sentimente amestecate cand ma uit la natzionala. Dragostea pt natzionala amestecata cu URA pt Piti shi cu indiferentza fatza de multzi dintre jucatori. Pe Pitzi „Alea” il doare-n kur de noi aia pt care joaca natzionala.

fisherking  •  9 martie 2007, 23:40

# Philos Says:
March 8th, 2007 at 4:25 pm

pai nu e Mutu antrenorul?!nu mai inteleg nimic…nici chivu?!
piturca stie?!

Raspuns: Poate ca Mutu e antrenorul, dar selectionerul e acelasi de 15 ani: Giovanni!

Codrutzu  •  10 martie 2007, 0:39

Cataline, am si eu o sugestie! Ce ar fi ca la fiecare meci pe tabela (acolo unde se poate, Ghencea, Arges, Timisoara, etc) sa se proiecteze imnul lui Liverpool. Sa vada lumea cum trebuie incurajata o echipa!
Sunt fan Steaua, dar mi-ar place ca intro buna zi, sa vad si eu o atmosfera similara pe Ghencea….

REM  •  10 martie 2007, 3:08

CE TRAGI-COMIC !
MAFIOTII SE ATACA INTRE EI !
DEJA MIROASE A TRADARE DIN PARTEA LUI CORLEONE, CARE, PANA SI EL E SATUL (ASA PARE, DAR SA NU ZICEM HOP !) DE MAGARIILE PE FATA ALE LUI JIJI, (FOSTUL ?) PRIETEN PE VIATA CU EL !
Daca pana si Corleone, prietenul lui Jiji de-o viata, a vazut faultul clar, intentionat al lui Thereau, mai au ceva de zis stelistii ? Imi miroase a … “Nu va fie frica, Jiji pica !!!”

paul  •  10 martie 2007, 10:23

piti sa-si lase orgoliile de primar comunal deoparte, apoi sa faca un lot cu care sa se poate juca(fara contra, fl petre si altii) si apoi sa comenteze el transferuri se fac

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord