Dizarmonia ajută România

Nu doar jocul. Speranţele vin din mai multe direcţii. Atmosfera se schimbă la echipa naţională. Uşor, uşor, ca într-o convalescenţă în care simţi că te întremezi în fiecare zi.

luni, 26 martie 2007, 7:33

Nu doar jocul. Speranţele vin din mai multe direcţii. Atmosfera se schimbă la echipa naţională. Uşor, uşor, ca într-o convalescenţă în care simţi că te întremezi în fiecare zi.

Imediat după meci, transmisia TVR i-a arătat, succesiv, pe selecţioner şi pe Lupescu. „Rezultat excepţional! Mare!”, a declarat antrenorul. Şeful FRF era mai ponderat: „Da, sîntem bucuroşi, am făcut un meci bun, însă în a doua repriză ne-am apărat şi nu le-am mai pus probleme”.

„Am întîlnit o echipă formidabilă”, revine tehnicianul. „Am beneficiat şi de faptul că olandezii n-au dorit să rişte. „L-am mînia pe Dumnezeu, dacă am spune că meritam să cîştigăm”, nuanţează Lupescu. Apoi, adaugă un lucru care vine dintr-o mare experienţă: „Veţi vedea, dacă vom izbuti să ne calificăm, jucătorii vor cîştiga o relaxare care poate fi decisivă în anumite momente ale jocului”.

Echipa naţională nu e un pluton în poziţie de drepţi, ci un grup de bărbaţi care mărşăluiesc împreună, deşi au opinii diferite. Falsa armonie se numără printre stereotipurile ipocrite ale fotbalului. De fapt, e bine ca antrenorul să-şi supravalorizeze echipa, iar preşedintele să rămînă lucid, preocupat mai degrabă de obiectiv, decît de rezultatul unui meci!

E bine şi că a apărut o rivalitate între Mutu şi Chivu, discretă ca un izvor subteran. Pe vremuri, Hagi şi Popescu s-au concurat de la distanţă, din această alergare umăr la umăr rezultînd una dintre cele mai emoţionante şi durabile prietenii ale sportului nostru. E bine că se întîmplă toate acestea şi e bine că nu pretindem binele permanent, fără fisură şi vegheat de o tăcere aprobatoare.


Comentarii (103)Adaugă comentariu

butelie  •  26 martie 2007, 19:39

Eu cred ca Mutu nu este un asa mare jucator , si nici minte in cap nu prea are ! Cristi Chivu , in schimb , de cand s-a despartit de Maria Marinescu , a devenit foarte inteligent !
Ma bucur ca am descoperit blogul lui Tolo , pentru ca am unde sa-mi spun si eu parerea si sper ca si citeste cineva ceea ce scriu ! Am si posibilitatea sa citesc unele lucruri foarte interesante si sa aflu niste chestii pe care poate nu le-as sti !

mujotutun  •  27 martie 2007, 8:09

Aud cum fasaie niste gaz pe aici! Si mai si pute!
Radoi a fost deopotriva maestru de balet si sensei de arte martiale. De fotbal a avut mai putin timp. Eu cred ca a jucat in nota echipei, adica mediocru. Daca nu am motive sa-l laud, gasesc cu usurinta imputari, dar ma abtin.

djaghah  •  27 martie 2007, 10:41

z

Comentează