Perdea de fum

Se ia un personaj care practică o meserie detestată. Un arbitru, de pildă. Se şterge cu el pe jos. Nu se poate apăra singur, e împotriva regulamentului!, iar şefii Comisiei sînt blat cu toată lumea, în mod sigur nu vor protesta nici ei.

luni, 23 aprilie 2007, 5:28

Se ia un personaj care practică o meserie detestată. Un arbitru, de pildă. Se şterge cu el pe jos. Nu se poate apăra singur, e împotriva regulamentului!, iar şefii Comisiei sînt blat cu toată lumea, în mod sigur nu vor protesta nici ei.

După ce pierzi cu 1-4 acasă în cine să dai? În arbitru! Nu mai contează că erorile aceluiaşi om te-au ajutat să cîştigi la Piteşti, cînd a fost rîndul lui Penescu să-l acuze grobian, încercînd astfel să descalifice şi victoria ta. Acum faci exact acelaşi lucru!

„Este ruşinooos”, a spus Copos de cel puţin zece ori în faţa camerelor TVR, după joc. Este! Este ruşinooos să-l loveşti pe Colţescu, despre care nimeni din fotbal nu poate spune că l-a influenţat sau că îl are în buzunar. Este ruşinooos să ştergi cu buretele superioritatea de joc a partenerului tău din teren. Este ruşinooos să ajungi să fabrici alibiuri pe spinarea unui arbitru aflat în plină ascensiune, într-o profesie unde credibilitatea este capitalul cel mai important.

Da, Colţescu a greşit la cîteva faze. Dar a ajuns fotbalul atît de complicat sau noi atît de tîmpiţi încît să nu mai înţelegem logica meritată a unui astfel de meci, cea care spune că Dinamo a fost mult mai bună?! Muuult, cum ar zice patronul din Giuleşti.

Am obosit. Eu, dumneavoastră, noi toţi. După 15 ani de luptă cu anormalitatea, mai putem schiţa doar un gest de protest cînd observăm că totul se ia de la capăt. Jocul de oglinzi, perdeaua de fum, declaraţiile care nu se referă, de fapt, la meciul de azi, ci la cel de mîine, cînd, poate, culpabilizat, arbitrul va greşi pentru echipa ta!


Comentarii (171)Adaugă comentariu

domnul q  •  24 aprilie 2007, 9:47

TIPIC PENTRU SPECIA LUCESCU
Niciodata aceasta specie nu a putut sa recunoasca,superioritatea adversarului atunci cand a fost executat in direct de un adversar superior.
Atat taticul cat si fiul sunt cei mai mari pricinosi din fotbalul romanesc,lipsiti de sportivitate , plini de invidie si rautate.Baietelul cu cercelus in ureche si nod la cravata cat capul, pacaleste suporterii rapidisti de aproape trei ani,prin lipsa cronica a rezultatelor(nu a castigat niciun titlu de campioana!!!)
Despre fostul activist comunist copos,orice comentariu este inutil,deoarece este un comunist nascut, nu facut………

al doilea stelist vesel  •  24 aprilie 2007, 10:17

Ei na!
Va laudati, cu cateva zile in urma, D-le Copos, ca acum merge Rapidul bine. In urma cu doua zile va spuneam ca Rapidul, va merge ca un accelerat, apoi ca un personal, daca nu va deraia.
Cateodata zgarcenia isi ia un tribut mai mare decat crede zgarcitul, evident in detrimentul acestuia.
Nimeni nu poate fi sigur de sine, cel care o face devine un egoist, iar egoizmul aduce suferinta. Iar cand e vorba de footbal, se lasa cu nervi, riposta, furie, intunecarea mintii, incapacitati de gandire si acceptare a realitatii concrete.
Mai vorbim noi maine.

mujotutun  •  24 aprilie 2007, 10:28

@Alex 84, dupa cum vezi, nu asa stau lucrurile! Reia caseta cu meciul si vei constata, punct cu punct, toate avantajele necuvenite facute de arbitraj rapidului in acel meci. Asta daca ai bun simt. Sinon…

andrei  •  24 aprilie 2007, 10:34

Penibil…..

Nu credeam ca se poate chiar aşa. Aseară Zota şi toţi cei ce gravitează în jurul echipei de la calea ferata au reuşită să distrugă mitul MM Stoica. Până aseară credeam că personajul cel mai infect şi mai enervant din fotbalul românesc este Mihai Stoica. Aseară însă Zota şi Copos, acompaniaţi de Răzdravan Lucescu, au demonstrat că MM este doar un mic copil pe lângă ei. Cei trei purceluşi au grohăit (sau croncănit, depinde de interpretare) aseară un discurs jalnic ce denotă nu doar lipsa totala de diplomaţie şi respect faţă de un adversar net superior ci o proastă creştere. Cei trei încearcă să conteste evidenţa. Evidenţa că în acest moment Dinamo este cea mai puternică echipă din România. Evidenţa că Dinamo a ucis prin joc şi valoare cel mai disputat campionat de după revoluţie.

Nu este de mirare ceea ce fac în acest moment oficialii Rapidului. Tot ce spun ei acum este doar continuarea normală a discursului început în vacanţa de iarnă. Grohaitul lui Zota este doar continuarea discursului acreditat de Copos în tele-cabina de la Poiana Braşov. Nimic nu este nou, nici măcar personajele. Acelaşi „milog” aceiaşi rimă. Copos şi „gaşca” lui au acelaşi discurs, acelaşi cântec parcă rupt din poeziile de omagiere a conducătorului iubit.

Aseara Dinamo a învins mai evident decât în Ghencea. A reuşit probabil cel mai bun joc din mandatul lui Rednic. Jocul bun al echipei şi mai ales faptul ca „proşti satului” nu au reuşit nimic este destul pentru o minte normală să ajungă la concluzia clară că Dinamo este cu mult peste potenţialul Rapidului. Dar aici vorbim de Copos, de Zota şi de Lucescu Jr, deci nu de oameni normali. Ei nu se pot manifesta ca nişte oameni normali pentru că nu sunt. Cum poate Copos să recunoască superioritatea evidentă a lui Dinamo din acest sezon? Pai nu se poate pentru că această recunoaştere a superiorităţii clare a lui Dinamo este practic recunoaşterea faptului că metodele manageriale aplicate în cazul Rapidului sunt falimentare. Cum poate Copos să recunoască succesul lui M. Rednic? Astfel Copos o să vorbească mult şi bine despre „miliţieni”, despre faptul ca Rapid este furat. Discursul lui Copos este discursul unui om frustrat. Este foarte frustrant să vezi cum Mazilu, Ganea şi Griffiths, toţi jucători aduşi pe bani grei sunt în fapt doar nişte petarde.

Cum poate Răzvan Lucescu să recunoască că nu a reuşit aproape nimic la Rapid? Este greu să recunoşti faptul că toate tranferurile realizate pe bani, greu scoşi de la cel mai zgârcit patron din România, sunt eşecuri. Cum poate Razvan să recunoască că deşi este consiliat la greu de Mircea Lucescu, rezultatele întârzie? Cum mai poate spune Razvan că el este antrenor prin propriile puteri şi nu doar fiul lui tata? Problema este că nu mai poate.

Dar totuşi ce reclamă Rapidul? Păi în mare doar două lucruri. Primul este faptul că meciul nu a fost condus de o brigadă de arbitri străini şi al doilea faptul că meciul a fost fără public. Păi este de râsul curcilor. Până la finalul meciului cei 3 piurceluşi mai sus menţionaţi au urlat că doresc arbitrii români şi vor să joace doar în Giuleşti. Rapidul este echipa care a impus toate condiţiile. Rapid nu a impus doar faptul că meciul este condus de români ci şi numele arbitrului. Până aseară Copos a spus că Sebastian Colţescu este cel mai valoros arbitru român. Colţescu este considerat arbitrul de casă al Rapidului. Colţescu este cel ce a condus meciul FC Argeş – Rapid, meci vehement contestat de oficialii piteşteni.

Partea cu spectatorii este şi mai penibilă. Razvan Lucescu a cerut ca meciul să se joace în Giuleşti pentru că acolo jucătorii lui cunosc fiecare fir de iarbă. Acum nu mai este aşa. Este incredibilă această schimbare de discurs. Este incredibil tupeul posedat de aceşti oameni. Nu am crezut vreodată că se poate şi acest lucru. Este ceva fantastic cum Zota, omul care acum 2 zile contesta cu vehemenţă delegarea unui arbitru străin vine acum şi spune că Dinamo nu a dorit acest lucru. Acelaşi personaj care a cerut ca meciul să se dispute în Giuleşti acuză că lipsa publicului. Este ceva demn de spitalul de nebuni.

Şi faptul că cei de la Rapid au acest discurs nu este marea mea problemă. Sunt obişnuit cu grohăitul jalnic al rapidiştilor. Problema mea este că emisiunea de fotbal de pe postul naţional de televiziune încearcă în mod tendenţios să suţină această idee. Faptul că Zota afirmă că acest campionat este unul furat de Dinamo nu este o problemă. Aşa e Zota, de unde nu este nici Dumnezeu nu cere, dar faptul că o emisiune de fotbal pe TVR aduce astfel de ofense clubului Dinamo este foarte grav.

Din fericire Ioaniţoaia nu mai are multe televiziuni unde poate să ajungă cu jalnica lui de emisiune. Din fericire acest cocoşat nu mai are audienţă şi poate într-o bună zi scapă lumea de el şi de marele arbitru căutat de mafia turcă, Crăciunescu.

joony  •  24 aprilie 2007, 10:35

giulestina, fugi fato si fa o musaca, lasa-i pe altii aici sa isi dea cu parerea 🙂

CVUCS  •  24 aprilie 2007, 10:51

Bai baieti, mai lasati vrajeala asta a la „autorul articolului”.
Daca Stelei sau lui Dinamo i-ar fi fost eliminat un jucator de baza PE DEGEABA asa cum s-a facut cu Marius Constantin, plus inca vreo 2-3 greseli de astea… si asta DUPA ce la Rapid lipseau PATRU oameni de baza,
dar DE BAZA, Coman, Ganea, Lazar,Mazilu…
sa vezi ce era la gura lui Becali mai ales si alui MM, dar si a lui Borcea & CO.

Becali DEJA umbla la matrapazlicuri iar pe „suporterii” (de circumstanta) ai Stelei nici ca-i intereseaza, iar cei de la Liga stiu, dar stau cu capul in tzarina precum strutzul.

Hai sa nu mai facem valuri aiurea, ca George Copos este mic copil pe linga MM si Becali…

Lupul Galben  •  24 aprilie 2007, 10:59

Se trag sforile pentru Steaua si au inceput sa se traga de mult.
Totul a fost praf in ochi. Oli si MM sau intors pentru ca Becali le-a „promis” ca steaua va termina pe doi si aproape ca nu am dubii in privinta asta.
Diferenta fata de campionatul trecut este ca se va face totul mai cu perdea si Becali nu se va mai lauda cu faptele lui de arme care cistiga campionate…
asa cum la sfatuit si Dragomir de fapt.

Dupa cum spunea cel de mai sus, gura mai mica, ca daca ar fi fost ai vostrii conducatori iubiti, sa vezi ce
tambalau iesea!!!
Ia ginditi-va voi putin asa…

Pentru autorul articolului:
Dom’le, Constantin a fost eliminat pe gratis si chiar si in conditiile astea prima repriza s-a terminat 2-1.
Pai inchipuieti ce s-ar fi putut intimpla daca avea cel de la Dinamo doua cartonase si ar fi fost el eliminat
si raminea Dinamo in 10.
Plus cartonasele galbene date cu toptanul pentru a ramine Rapid fara jucatori in meciurile care urmeaza.

Repet: se trag sfori pentru steaua, exact ca inainte de 1989, numai ca de catre alti oameni cu alte metode.

RUSHINE.

SOS reloaded  •  24 aprilie 2007, 11:06

wlm shkspr si Tolo…
Arbitrul nu a ajutat Rapidul la Pitesti.
Asta este rahat mincat.
Cele doua penaltyuri au fost pe drept date. Puteau fi si zece daca erau, care-i problema?
Nu mai amestecati voi ciorbele ca sforile se trag si sau tras pentru steaua nu pentru rapid.
Ce faceti voi este abureala celor cu creierul mai putin dezvoltat. Si vad ca prinde snecheria la destui forumisti.

Dati-l pe oier afara din fotbal ca altfel nu mai vedeti fotbal corect in Romania. Oierul creeaza clasamente
false. steaua este echipa de locul 7-8 in Romania la ora actuala.
Si sa vedeti ca turma va iesi pe doi!

NAD  •  24 aprilie 2007, 11:39

Se mai indoieste cineva de caracterul lui Copos ??? Ma indoiesc. Lasati-l in pace.Ce rost are sa-ti prinzi mintea cu el ?Copos saracu ……….daca te uiti atent la el…….ce sa mai zic…………bufon.

NAD  •  24 aprilie 2007, 12:15

Vad ca se discuta de Zota.Ma pufneste rasul.Auzi Zota,hahahahahahaha!
E cazul sa redevenim seriosi.

AlbAlbastru  •  24 aprilie 2007, 12:21

@Nad.

Care „caracter” Nad? Ca a fost suparat ca a furat Steaua iarasi si Becali vrea sa umble iar la minarii ca sa scoata Steaua pe doi indiferent cum???
Pai mai spunea cineva: daca i s-ar fi intimplat asta Stelei… (eliminare degeaba a unui aparator de baza)sa fi vazut „caracter” la Becali si MM.
Zau asa bai baieti, nu o mai faceti pe lupii moralisti ca nu va sta bine.
Omul este suparat si pe buna, pe foarte buna dreptate.

Reddog Alex  •  24 aprilie 2007, 12:26

AlbAlbastru

Atunci de ce a refuzat arbitii straini? Scapa de mult stres. Vorba aia , Dinamo chiar n-avea mare intres la acest meci si Copos a facut o mare greseala atacand-o. Trebuia sa se protejeze de orice varianta, scenariu. Daca s-a fript anul trecut cu cei din Ghencea de ce nu si-a luat masuri? N-a invatat nimic? Oricum Dinamo a jucat mult mai bine. Pai era deja 2-0 cand erau 11 plus 2 ocazii.

NAD  •  24 aprilie 2007, 12:37

@AlbAlbastru

Sa privim realitatea in fata prietene.Dinamo a macelarit Rapidul.I-au „ciuruit” pur si simplu fie ca ne place fie ca nu.Asta-i adevarul.Sa dai vina pe arbitru este jenant.Dinamo a fost net superiora.Restul e can-can.

klasnici  •  24 aprilie 2007, 13:06

cu ce a gresit coltescu la meciu fc rges rapid???? park ziceatzi k au fost acordate corect cele doua penaltyuri. nu ii mai luatzi in brate pe arbitri pt k ori sunt incompetentza intuchipata ori sunt hotzii hotzilor si parshivii parshivilor… dinamo a fost mult peste rapid, asta e altceva sh nu e greu de recunoscut

Vali B.  •  24 aprilie 2007, 15:06

Bravo Dinamo!
Bun articolul

purila1970  •  24 aprilie 2007, 15:10

ESTE RUSINOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOSSSSSSSSS COPOS

catalin_cj  •  24 aprilie 2007, 16:27

doar nu vroiati sa spuna razvanel sau copos ca rapidul a fost slab intr-un meci in care nu a fost in stare sa dea mai mult de 2 suturi pe poarta/repriza

AlbAlbastru  •  24 aprilie 2007, 16:49

Nad, RedDog, ca Dinamo a fost peste Rapid au recunoscut-o chiar si ei! Si au si spus ca au inceput meciul catastrofal, spre deosebire de voi.
Ceea ce nu inseamna ca la doua echipe cum sunt Dinamo si Rapid, un arbitru nu poate face diferenta
cu 2-3 decizii eronate, dintre care una a fost sa lase Rapidul cu om in minus dinminutul 27!
Poate ca Rapid isi revenea, cum a facut Dinamo in tur
dupa ce a condus Rapidul (daca nu ma insel)… poate ca nu.

Copos a vrut arbitrii straini crezind ca s-a terminat cu circul lui Becali, dar hotarit lucru, s-a inselat.
De fapt dupa cum spun si multi rapidisti , ei nici nu sunt suparati pe voi ci pe Becali si Steaua, pentru ca jocurile s-au facut si SE VOR FACE, ca si anul trecut pentru Steaua. Voi oricum ati fi cistigat campionatul.

Ma rog… ce importanta mai are asta. Important este sa nu intram noi iar in Liga a-2-a, dar hai sa vedem si partea cealalta a monezii, nu-i asa? Asta este ceva atit de rar in ziua de azi, mai ales la noi la romani…
Nimeni nu stie cum s-ar fi terminat meciul daca in loc de galben lui Constantin arbitrul i-ar fi dat galbel
(cum ar fi fost corect) jucatorului vostru, ca sa amintesc numai de o faza discutabila… dar au mai fost si altele.

Asa ca mai credeti-l si pe Copos si pe Lucescu… nimeni nu ar fi fost mai breaz ca ei daca ar fi fost in locul lor.

Ichim  •  24 aprilie 2007, 17:30

Tolo frate, la ce meci te-ai uitat? Ca fapt divers lasa omul ala in teren (Ca si un orb vede ca nu trebuia eliminat) pune golul ala din ofsaid si apoi fa-ti si tu un calcul? Eu nu cred in conspiratii idioate dar cred ca astfel de arbitri nu ar trebui sa arbitreze nici in Congo. Apoi, se pare ca gandesti foarte prost. Ceva in genul lui Tweety ala. Daca acelasi arbitru a arbitrat gresit si in meciul cu Argesul trebuia trimis inca de atunci la Gara. Asta e un argument de doi lei: de ce se plang Rapidistii ca arbitrul a gresit cand acelasi arbitru i-a avantajat? Aici nu discutam despre avantajari sau dezavantajari. Aici discutam despre cat de bun e un arbitru. Te admir pentru articolele pe care le scrii dar asta a fost de toata prastia! Puteai sa alegi si tu un alt meci, o alta situatie in care greselile nu au fost atat de evidente si atunci poate ca-ti permiteai sa faci comentarii. Asa….te-ai facut de toata prastia! Cat despre Copos, nu e mai putin IDIOT decat toti ceilalti: MM Becali Borcea Iancu etc. Asta evident nu ii scuza prostia….
In fine, bafta la scris in continuare….

NRG  •  24 aprilie 2007, 19:56

bah tolo tu esti dinamovist sau ce? recunosc ca golurile lui dinamo sunt perfect valabile dar si rapid trebuia sa aiba cel putin 3 goluri pe tabela. un gol ar fi acela validat, altul cel a lui mazilu pt ca era un gol perfect valabil, un penalty neacordat lui rapid si eliminarea gratis a lui marius. deci nu vorbi tu despre rusine ca nu sti cei aia. tie sa-ti fie rusine. forza POLI forever!!!

www.avatarele.info  •  24 aprilie 2007, 22:14

cele mai tari avatare ale tuturor
timpurilor doar pe avatarele.info , avatare cu vedete,fotbalisti…puteti downloada sau uploada si voi poze cu echipele voastre favorite si le puteti vota pentru a le mentine in top!

Comentează