Mesaj de la Băsescu pentru bloggeri

„Dragii mei,
multumesc ca sunteti alaturi de mine. Din pacate, se pare ca se doreste supendarea mea si pe net, iar din acest motiv site-ul este atacat in mod constant. Libertatea voastra de exprimare a deranjat. Obiectivul acestor atacuri este sa opreasca discutiile voastre, sa ne inchida gura. Nu trebuie sa va lasati descurajati, nu trebuie sa-i lasati sa va cenzureze canalele de comunicare! Exprimati-va parerile in continuare atat pe acest site cat si pe alte blog-uri si forumuri. In Romania sunt aproximativ 30.000 de blog-uri, aratati-le ca voi aveti puterea! ”
Traian Basescu

sâmbătă, 28 aprilie 2007, 10:07

„Dragii mei,
multumesc ca sunteti alaturi de mine. Din pacate, se pare ca se doreste supendarea mea si pe net, iar din acest motiv site-ul este atacat in mod constant. Libertatea voastra de exprimare a deranjat. Obiectivul acestor atacuri este sa opreasca discutiile voastre, sa ne inchida gura. Nu trebuie sa va lasati descurajati, nu trebuie sa-i lasati sa va cenzureze canalele de comunicare! Exprimati-va parerile in continuare atat pe acest site cat si pe alte blog-uri si forumuri. In Romania sunt aproximativ 30.000 de blog-uri, aratati-le ca voi aveti puterea! ”
Traian Basescu

Siteul lui Traian Băsescu


Comentarii (40)Adaugă comentariu

bradut  •  28 aprilie 2007, 10:35

Domnule Basescu, sunteti haios ca te obicei. Evident ca va este atacat site-ul, asa cum ati fost furat si in turul 1 de catre PSD, asa cum ati suferit si din cauza imbolnavirii domnului Stolojan…grea viatza.

vicu  •  28 aprilie 2007, 11:26

Puţină paranoia nu strică.

Pe bloguri se va discuta oricum despre orice este de interes, fie că vor fi sau nu blocate. Şi nu cred că tineretul (categoria dominantă de blogeri) este curios despre ce se discută în politică. Când politica va însemna distracţie, locuri de muncă excelente cu puţin efort şi bani pentru toţi, atunci va fi o problemă. Exceptăm cazurile când ajungi parlamentar, fiindcă şi aceştia vor aceleaşi lucruri , dar deja le au.

Băse!!! Stai liniştit că netul nu este păzit de 322 de demoni. Şi chiar dacă ar fi, nu cred că vor birui milioane de oameni liberi cu adevărat!
Aici mişcarea şi exprimarea ideilor este mai curând browniană decât previzibil parlamentară.

Nea Gogu  •  28 aprilie 2007, 11:52

Da, Base a facut si greseli, dar politica nu o fac sfintii. In politica alegi mereu raul cel mai mic, si asta tot Basescu este. Va dati seama cum sunt ceilalti, din moment ce Tariceanu si-a pus partidul in situatia imposibila sa fie la mana PSD-ului si Vadim e de partea de care sunt si ungurii ?

E inimaginabil ce se intampla. Da, nu imi place Blaga de la PD, Udrea, dar altii mai buni de unde ?
Oricum, cred ca toata aceasta miscare este spre binele lui Basescu, din pacate PNL-ul mi-e ca merge spre ceva foarte rau, e inadmisibil sa bata palma liberalii cu socialistii.
Ce presedinte mai bun am putea avea ACUM ? Geoana ? Am uitat ce inseamna PSD-ul ? Asa repede uitam ? Vadim ??? Becali ???

Sa fim rationali, totusi, si putin pragmatici…

Oroles  •  28 aprilie 2007, 13:46

http://www.monstersgame.ro/?ac=vid&vid=109006682

Cristi Roman  •  28 aprilie 2007, 14:13

Base a cistigat in 2004 cu sms-uri, acum sper ca va cistiga (si) prin bloguri.

meplusmyself  •  28 aprilie 2007, 14:41

iar nu functioneaza site-ul cu pricina 🙁

[-=FanBasescu=-]eminem  •  28 aprilie 2007, 14:58

se agita degeaba cei care il sustin pe Basescu… un om nu poate schimba clasa politica, indifirent cat de capabil ar fi… degeaba se dau unii acum peste cap … aceeasi Roamanie care l-a ales pe Basescu, aceeasi a trimis in parlament si cei mai multi psd-isti. pana ne lamurim ce dorim eu zic SA CASCAM OCHII LA ALEGERILE PARLAMENTARE, NU LA CELE PREZIDENTIALE !!!

meplusmyself  •  28 aprilie 2007, 18:38

Cu speranta ca autorul acestui blog va vota pentru randurile de mai jos, cu speranta ca domnul Plesu nu va socoti necuvenita postarea aproape integrala a articolului sau in acest spatiu si gandindu-ma ca „inteleptilor” parlamentari nu le este la indemana sa „bloguiasca”, va invit sa reflectati la realitatea trista :

Andrei PLEŞU , “Dilema Veche”, NR167, 20 aprilie 2007

„Uzul parlamentar al limbii

Cum, cînd şi despre ce vorbesc parlamentarii? Trebuie să spunem, mai întîi, că unii nu vorbesc deloc. Un procent majoritar de „aleşi“ cultivă moţăiala dulce a unui simplu „act de prezenţă“. Din acest punct de vedere, avem de-a face cu o meserie minunată: poţi traversa un mandat întreg fără să te observe nimeni, fără ca alegătorii tăi să perceapă în vreun fel efectele, fie şi formale, ale opţiunii lor. Trăieşti, patru ani, din ridicarea anonimă a mîinii, atunci cînd conducătorul şedinţei o cere. Putem spune, fără exagerare, că ţara a fost condusă, în mai toţi anii fragedei noastre democraţii, de o maşină de vot fără chip, activă, între două aţipeli, pe fundalul lătrător întreţinut de cîţiva demagogi.

Pentru că unii, totuşi, vorbesc. O astfel de iniţiativă poate avea mai multe explicaţii. Unii vorbesc dacă li se ordonă. De cîte ori un şef politic construieşte o ofensivă electorală, el poate distribui roluri de intervenţie oricărui „coleg“ bucuros să-şi consolideze statutul de mercenar docil. Alţii vorbesc pentru a se „remarca“ în ochii conducerii de partid. Sînt soldaţi credincioşi, doritori să fie ţinuţi minte cînd se vor alcătui listele campaniei viitoare. Faţă de ei, vorbitorii de tip histrionic, încîntaţi să se audă, siguri de hazul şi de şarmul lor irezistibil, par nişte adevăraţi artişti. Ei au aerul că nu vor nimic, în afară de aplauze şi ocheade complice. De la afectarea semidoctă la băşcălia ostăşească, de la sentimentalismul bălos la furia justiţiară, „tribunii“ de acest gen recurg la toate şmecheriile, la toate ieftinătăţile tiradei de bodegă şi, uneori, sfîrşesc prin a se emoţiona, candid, de propria lor înscenare. Mai sînt şi „deştepţii“, competenţele vag plictisite de amatorismul general: ei se îndreaptă spre pupitru cu un zîmbet excedat, de genul „hai să vă mai explic o dată, gogomanilor, cum stau de fapt lucrurile!“. O altă categorie de vorbitori sînt „sufletele sensibile“, cei care nu se pot abţine să se manifeste, cînd apar la orizont teme fierbinţi, cum ar fi patria, viitorul, credinţa strămoşească, complotul antiromânesc şi perversiunile sexuale ne-româneşti. Cei mai mulţi însă se înscriu la cuvînt strict pentru a da la cap. Colegilor din alte partide, preşedintelui, instituţiilor neserviabile, cumnatului sau vreunui vecin. Parlamentul e – nu-i aşa? – teatrul de desfăşurare al „luptei parlamentare“, indiferent care e motivaţia acestei lupte: succesul electoral, ura personală, interesul deghizat, mitocănia agresivă sau voluptatea pură a arţagului. Toate sub protecţia imunităţii parlamentare, simbol al libertăţii de expresie, de opinie, de disociere…

Piticu21  •  28 aprilie 2007, 21:56

recomand sa isi mute hostingul 😉 avem experti si experti in asa ceva 😉

Eros  •  28 aprilie 2007, 22:20

Ar fi prea frumos sa existe macar 10.000 de bloguri, nu 30.000. Esenta e ca omul asta ori chiar intelege ca ONLINE e un cuvant puternic, ori este excelent sfatuit.

Oricum, la cat de vanduta e presa pe la noi, sper ca macar blogo-cubul sa mai suplineasca un pic vidul asta enorm de (a 4-a) putere.

radu  •  29 aprilie 2007, 6:44

[-=FanBasescu=-]eminem – „un om nu poate schimba clasa politica.

Vezi Hitler

Georgero  •  29 aprilie 2007, 8:12

Eu încerc să-mi fac datoria civică. Încercaţi şi voi!

GabiKoreanu  •  29 aprilie 2007, 10:44

In caz de necesitate, exista un site unde puteti subscrie pentru dizolvarea parlamentului:
http://www.petitiononline.com/500000/petition.html
Este nevoie de 500.000 de semnaturi pentru a fi inaintat la Curtea Constitutionala.

Tolo,

Sper sa nu fii si tu floodat pentru pozitia pe care ai luat-o.

GabiKoreanu  •  29 aprilie 2007, 10:45

Pe mine nu cred ca ma floodeaza, ca le e frica de Putin 😀 😀

Cristi Roman  •  29 aprilie 2007, 11:16

Hai sa dam mina cu mina,
Sa fim floodati impreuna! :))

Georgero  •  29 aprilie 2007, 15:07

Nu am ce să păţesc dacă mă flodează. :D… Îmi fac la loc blogul instant… nu câştig de pe urma blogului, aşa că puţin mă interesează de încercările lor patetice

Georgero  •  29 aprilie 2007, 15:10

Cu alte cuvinte, îmi iau caii de la bicicletă 😀

joana  •  29 aprilie 2007, 15:51

Si noi sustinem pe base (www.rdeo . ro)

D.D.R.  •  29 aprilie 2007, 18:44

Tolo , tu esti un intelectual si un jurnalist de calitate,inca de cand sustineai rubrica „Starea de student”
Ziarul Gandul din 27 04.ac. reproduce intre ghilimele o „zicere” a Dlui Basescu:”Presedintele este sinteza subconstientului colectiv al poporului”…
Pentru cineva care n-auzise pana in 2005 de Poetul Cartarescu , am ramas mut vazand ca il citeaza intocmai pe Musolini.Daca nu i-o face anume cineva din „staff”,daca asa ceva simte in subconstient dupa aproape 70 de ani(!!),da-mi voie sa ma ingrozesc!!!

meplusmyself  •  29 aprilie 2007, 19:44

@D.D.R.

Citatul despre care vorbesti a fost publicat in ziarul „Gandul”, insa in anul 2005.

Pentru o corecta interpretare a textului pe care l-ai mentionat in comparatie cu cel pe care i l-ai atribuit lui Musolini , iti recomand sa citesti articolul din 28.04.2007 din JN , semnat de Valentin Stan.

Multumesc
ps : surprinzator de fin, de aceasta data!, domnul Stan.

D.D.R.  •  29 aprilie 2007, 19:45

1.corect,27 05 2005!
2.Dar in Piatza Univ.,iar a …scapat-o: „Voi simti din timp cand romanii nu ma vor mai vrea.”
Iar apoi, precum Ilascu din cusca aia de la Tiraspol:”Va iubesc romani, va iubesc!”

Adica  •  29 aprilie 2007, 20:07

Tot fan Marinarul,oricum vom mai avea nevoie de el inca multi ani de acum incolo,pina se asaneaza clasa politica actuala sau mai bine zis pina la votul uninominal.Forzza d-le.Presedinte!Forzza Dinamo!

D.D.R.  •  29 aprilie 2007, 20:16

Citatul aproape exact l-am gasit intr-o carte despre fascismul italian, in discursul tinut de Benito Mussolini cu ocazia infintarii „Republicii de la Salo” dupa readucerea lui la putere, in nordul Italiei, de catre Germania, in 1943.

meplusmyself  •  29 aprilie 2007, 20:21

@D.D.R.

1. Vezi, daca tu crezi pe toata lumea pe cuvant ? 🙂
Pana si domnul Stan a comis-o , articolul fiind publicat in 13 septembrie 2005 .De fapt nu asta este extrem de relevant, desi vorbele mentionate de tine este clar acum , sper!, ca au fost spuse intr-un context total diferit.

2. Ok , ai citit si nu ai inteles nimic din diferenta celor doua verbe : „a simti” si „a vrea”?
Sintagma „Voi simti din timp” a fost speciala aleasa, putin surprinzatoare intr-un discurs politic , dar manusa pentru Basescu, om care se declara a fi alaturi de noi.
Basescu nu ne impune nimic , tot discursul lui din P-ta a fost o rugaminte.

3. Da, acel „va iubesc” este clar fortat , din pacate.

Asa ca , te rog , nu mai pleca urechea imediat la cei care il acuza de fascism. Stii cum e : acuzarea/distrugerea este intotdeauna la indemana oricui- arunci cu piatra si fugi!- dar ca sa te apuci sa construiesti ai nevoie de mult mai mult.
Prin urmare , iti recomand , spre exemplu , sa il asculti pe domnul Liiceanu care spunea ieri pe rtv , parafrazez din memorie, ca „Basescu a inceput sa miste apele maloase care s-au creat in ultimii 15 ani” si acum toti tipa ca se scufunda…

Multumesc

taty  •  30 aprilie 2007, 10:29

base asta e chiar diabolic!! dupa ce a recurs la o campanie de PR in urma careia a dezbinat lumea aproape ca la inceputul anilor 90, in care, probabili fostii FSN-istii simt nevoia sa puna umarul la salvarea Romaniei, trimit tot felul de tampenii pe mail, pe care cand le citesc ma bufneste rasul. Nu domnule base, nu sunteti salvatorul Romaniei!!! se mai si zmiorcaie ca un copil handicapat …sariiiti, m-au blocat oligaaarhii (cu miros de petrol) Eu care saracu’ de mine sunt curat ca lacrima….mi-e sila!! lasa-ne nenea base in pace ca esti patetic. Initial speram ca in sfarsit Romania a intret in lumea cat de cat civilizata si nu mai trebuia sa ne manifestam public prerferintele electorale, am reintrat inapoi in intunericul anilor ’90, multumita mult iubitului si stimatului nostru tatuc, tovarasul base. „NU NE VINDEM TARA”
RUSINE!!!

Vlad Viski  •  30 aprilie 2007, 14:02

Nu v-ati saturat sa fiti mintiti? Basescu e un ipocrit, un demagog si un mincinos. Rusine lui! Votati DA la referendum. DA ati vrut, DA primiti! Din 22 de milioane de romani, nu se gaseste unul care sa respecte institutiile, oamenii si legile?

Cristi Roman  •  30 aprilie 2007, 14:05

Cred ca PSD pregateste invadarea blogurilor cu mesaje antiBasescu. Asa se aude prin tirg………

Vlad Viski  •  30 aprilie 2007, 14:10

Nu, Cristi Roman… Banuiesc ca inca functioneaza libertatea de opinie… Pe de alta parte, pro-Basescienii invadeaza tot.

Jos Oligarhii  •  30 aprilie 2007, 16:22

Razboiul Energetic
In primul rind, Basescu nu a fost demis numai de corupti, desi parlamentul este o adunatura de derbedei politici, consecinta a lipsei votului uninominal si a supravietuirii structurilor comuniste timp de 17 ani.

Ostilitatea fata de el este evident condusa de oamenii directi ai Moscovei:

PSD-ul lui Iliescu, cel care a fost si ramine agent fost sovietic si acum rus. Geoana este un jucator relativ nou, care provine dintr-o familie cu constelatii pe umeri, tatal sau fiind general in securitate.

PNL-ul cu liberalii lui Dinu Patriciu, magnatul petrolului romanesc, ale carui rafinarii nu pot functiona fara petrol rusesc si care este virful de lance al patrunderii capitalului rusesc in petrolul romanesc, lucru esential pentru Rusi, acum cind Romania este membra a EU

Sa nu uitam si pe Tariceanu al carui tata vitreg Dan Amedeo Lazarescu a fost colaborator al securitatii (CNSAS) si un ilustru mason de grad 33, fara o importanta marcanta in acest scandal Alexandru Paleologu colaborator, si deasemenea Constantin Balaceanu-Stolnici.

UDMR, caruia ii convine orice instabilitate in Romania, desi participa la guvernare de 10 ani, pentru a-si promova ideile de autonomie teritoriala in Secuime

PRM-ul lui Vadim, adunatura de securisti si oportunisti, care mai are sustinatori printre nostalgicii comunisti, iubitori prin formatie ai Rusiei, si care va dispare cind si acestia vor dispare fizic, morti de batrinete. copii lor sint mai elevati decit nebunia lui Vadim, sint astazi liberali sau PSD-isti

ANTENA 1, 2 si 3 Vechea securitate, al carei exponent este mogulul media Dan Voiculescu, general sub acoperirie (cod name Felix) inainte de 1989 si cel prin firma caruia ( CRESCENT ) se operau ianinte de 1989 toate operatiile in valuta ale Securitatii. Actualmente simpatizant al miscarii de tandetem Patriciu-Tariceanu.

Ce i-a deranjat pe Rusi :
1 Declaratiile clare pro americane si anti rusesti ale lui Basescu, de doi ani incoace. L-a repezit pe ministrul de externe rus, care „regreta ” ca Romania nu s-a consultat cu Rusia in problema bazei americane din Dobrogea, spunind : Nici Rusia nu s-a consultat cu noi cind ne-a amenintat si ne-a cotropit continuu, ultima oara pentru 50 de ani. Apoi, a declarat ca nu va accepta ca Marea Neagra sa redevina un lac rusesc. Si multe altele, inclusiv atitudinea in problema Basarabiei si Transnistrie, care nu puteau fi trecute cu vederea la Moscova
2 Amenintarea cu puscaria pe motive de coruptie sau altele, a protejatilor directi : Iliescu, Nastase, Voiculescu
3 Posibila reactivare a dosarului privatizarii ROMPETROL (Dinu Patriciu) si al vinzarii energiei la pret de nimic catre ALPROM Slatina (implicat Codrut Seres, fostul ministru al econiomiei, omul lui Dan Voiculescu. ALPROM fiind proprietate ruseasca directa) care ar stinjeni interesele economice expansioniste rusesti 4. Condamnarea drept „criminal si nelegitim” a regimului comunist, acum cind Putin declara ca detramarea Uniunii Sovietice a fost cea ma mare greseala a sfirsitului secolului 20.

Situatia, din pacate le este favorabila Rusilor. Nu stiu cine din exterior il poate sprijini acum pe Basescu, in lupta sa inegala pe care o duce de fapt cu Rusia, prin exponentii ei din Romania.

INTERNATIONAL :

1. In Franta sint alegeri peste doua zile
2. In Anglia, Tony Blair va parasi conducerea guvernului peste doua luni
3. In America, pozitia lui Bush este din ce in ce mai subreda.
4. In Germania, Dna Merkel este departe de a fi o „iron lady” si este preocupata in a-i guguli pe Rusi pentru a nu-i sista alimentarea cu gaze naturale.

Rusia, care acum negociaza infiintarea unui fel de OPEC pentru gaze, este intr-o pozitie foarte, foarte puternica.

Nu cred ca trebuie iesit in strada. asta ar da un semnal foarte prost privind implementarea reala a democratiei de tip occidental in Romania.

Si asa, cred ca Germania, Olanda si Tarile Nordice care au ezitat pina in ultimul moment asupra admiterii Romaniei in UE, jubileaza si pregatesc masuri : prima va fi de ordin juridic, cu urmari incalculabil de grele. Hotaririle instantelor juducare romanesti nu vor avea puter in Uniunea Europeana. Stiti ce inseamna asta, in special in ceeace priveste litigiile cu companiile straine care opereaza in Romania ? Pentru cel mai mic ” afront” adus unei companii straine sau unui cetatean strain, orice instanta judiciara straina poate ordona blocarea fondurilor Romaniei din bancile straine, fara a tine cont de nici o hotarire a justitiei Romanesti. Au fost oare capabili derbedeii din Parlamentul Romaniei sa cintaresca astfel de consecinte ale deciziei lor ?
Romania a fost data inapoi cu cel putin cinci ani si nu trebuie sa agravam situatia.

Ce trebuie facut ? Sa se participe masiv la vot in ziua referendumului si sa se voteze.

PRO BASESCU!!!!!!!!!

apoca  •  30 aprilie 2007, 17:29

Ce e aia invadarea blogurilor? :))))

P.S. de ce nu-mi aprobati comentariul anterior? e la subiect si e decent zic eu. nu vreti, nu mi-l aprobati as aprecia insa daca mi-ati spune motivele. multumesc.

Traian Basescu  •  1 mai 2007, 13:16

Dragi romani, aveti incredere nu cedez ! Va multumesc ca sunteti alaturi de mine!

Bogdan Nita  •  1 mai 2007, 18:11

1. siteul lui base nu a fost atacat de hackeri neocomunisti in slujba oligarhilor ci pb de niste pusti brazilieni care cu asta se distreaza. orice firma de hosting din romania are de-aface cu asa ceva odata la un an sau doi. so chill

2. problema se poate rezolva foarte simplu daca stii ceva meserie intr-o zi sau doua. daca tb sa cauti pe google rezolvarea tot nu dureaza mai mult de o saptama maxim. faptul ca se creaza o paranoie in jurul acestui subiect e campanie electorala si atat.

3. sunt parere ca toata povestea cu atacul informatic si asaltarea blogurilor este doar o incercare de a crea o mica paranoia. de aceea ma ofer sa rezolv gratis problema cu siteul dlui basescu si garantez rezolvarea in maxim 3 zile. daca nu sunt in stare promit sa ma ofer voluntar in campania electorala si sa votez contra suspendarii.

www.avatarele.info  •  2 mai 2007, 1:20

Avatare sexy, avatare cu masini,motoare ,avatare noi ,poze auto

taty  •  2 mai 2007, 13:07

da nenea traian, n-aveam nicio grija!!!. stiam sigur ca n-o sa cedezi, la cat de obsedat de intrigi si putere esti. deja regret amarnic votul dar tie

cat priveste bullshitul ala cu jos oligarhii, cumva s-a omis din greseala mizerii despre pd? sau e un partid de sfinti..eu cred ca e cu intentie;)
Toti sunt o apa si un pamant. Toti fura pe rupte (si PSD si PNL si PD) iar despre americani, fiti siguri ca ne iubesc de nu mai pot.

Oameni buni, e o lume salbatica!!! fiecare e pt el, fie ca e vorba de tari, fie de persoane „sus puse” Nici americanii nici rusii nu dau doi bani pe noi iar europenii or sa ne iubeasca probabil peste 20 de ani, cand o sa contam si noi cat de cat
Inca odata multumim base!!! ..ca (ca) tine nu gasim!!! nu te lasa ca-ti iau astia gatul la cat de ticalosit e si sistemul tau

Dorugo  •  15 mai 2007, 21:59

Citesc si raman uimit. Mai oameni, a venit cumva Basescu pe un cal alb, nepatat, de pe alta planeta? Nu este acelas care a fost la putere (intr-un fel sau altu) de 17 ani? Vad ca se contureaza un nou: cel mai iubit fiu al poporului. Au murit deja toti tinerii din Romania? Aceia curati, destepti, capabili, asupra carora nu planeaza nici o suspiciune de hotie sau frauda? Am avut, avem si vom avea presedintii pe care ii meritam… dar imi pare rau ca hotarati si pentru viitorul copiilor mei.

Bodo  •  2 iunie 2007, 3:22

Loome, loome, chiar e asta Basescu? Chiar asa am ajuns, incat sa vorbim cu sefu’ tarii fata in fata?N-o prea cred 😉 Imi semenzi un auograf Dle Presedinte cand vin in tara?

becali.com  •  13 decembrie 2007, 7:33

Poti sa iti faci adresa de email gratuita la becali.com
Oare cine o avea gigi@becali.com ?

poate dvs faceti ceva  •  28 iulie 2009, 17:30

Afaceri in stil Liviu Dragnea
Nici macar o lucrare de constructie sau modernizare a drumurilor din judetul Teleorman unde a fost presedinte al Consiliului Judetean Liviu Dragnea, noul ministru de Interne, nu a fost castigata de vreo alta firma decat Tel Drum SA,in jurul careia graviteaza propriile interese de afaceri. De altfel, la 99% din licitatii nu se mai prezinta nicio alta firma de constructii, ceilalti posibili competitori din zona fiind deja constienti ca exista un castigator in „pole position”.

Liviu Dragnea (foto), noul ministru de Interne, a condus din functia de presedinte al Consiliului Ju- detean Teleorman unul dintre cele mai sarace judete ale tarii care a alocat totusi jumatate din bugetul sau pentru modernizarea de drumuri de catre o singura firma: Tel Drum.

Nicio alta licitatie pentru constructia, modernizarea si proiectarea de drumuri si poduri finantate de Consiliul Judetean Teleorman in ultimii doi ani nu a fost castigata de vreo alta firma decat de Tel Drum SA detinuta oficial de Lucian Dobrescu, Sorin Gheorghies, ambii cu 88% din actiuni, urmati de Marian Fiscuci cu 10 procente, restul fiind impartite intre Mirela Costache, Marilena Panaitov si Florea Neda. Doar la o singura atribuire de contract din cele 25, care au dus 140 de milioane de lei catre Tel Drum, „a indraznit” sa se prezinte un alt competitor care nu a castigat.

In pofida faptului ca a fost acuzat in nenumarate randuri de legaturi stranse cu actionarii Tel Drum, care sunt apropiati de-ai sai, inclusiv soferul sau care a si achizitionat de la stat Tel Drum, Liviu Dragnea a respins acuzatiile ca nefondate.
Nici Liviu Dragnea, nici Pitis Petre, directorul Tel Drum, nu au putut fi contactati ieri pana la inchiderea editiei, pentru a-si formula un punct de vedere pe marginea contractelor castigate de Tel Drum.

Tel Drum a raportat catre Fisc o cifra de afaceri de 142 de milioane de lei pentru 2006 si 2007, care se pliaza in proportie de aproape 100% pe cele 25 de contracte de 140 de milioane de lei castigate de la CJ Teleorman. Practic, toata cifra de afaceri a companiei este data de contractele cu Consiliul Judetean al carui presedinte a fost noul ministru de Interne, Liviu Dragnea.

inca odata  •  28 iulie 2009, 17:33

Istoria mega-afacerii Tel Drum si ultimele “tunuri” date

In continuarea dezvaluirilor privind culisele afacerilor cu banul public, din ciclul “Istoria mega-afacerii Tel Drum”, aflati amanunte incendiare despre itele incalcite ale „mamutului” financiar teleormanean, mancator de fonduri publice, si a celor ce tes inginerii financiare, precum si argumente ce fac evidenta relatia dintre Liviu Nicolae Dragnea si Tel Drum-via Fiscuci.

Sa parcurgeam primele file din istoria scurta, dar controversata, a celebrei firme. Va oferim, in cele ce urmeaza, o spicuire a evenimentelor cheie, a datelor si a personajelor cunoscutei afaceri, pentru o mai buna intelegere a amplului fenomen.

-29.06.1999: Tel Drum a fost inmatriculata la Registrul Comertului, avand ca actionar unic Consiliul Judetean Teleorman;

-anul 2000: odata cu castigarea alegerilor si ocuparea de catre Liviu Nicolae Dragnea a functiei de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, incepe drumul spre succes al SC Tel Drum SA;

-4.09.2000: consilierii judeteni, intruniti in sedinta extraordinara, decid sa schimbe componenta Consiliului de Administratie al SC Tel Drum, in formula: Boncota Vasile, Pena Emanoil, Popescu Dan, Iordache Aurel si Dragnea Liviu;

-Inceputul anului 2001: in urma aprobarii consilierilor judeteni, mai multe lucrari de reparatii ale drumurilor judetene, in valoare totala de 16 miliarde de lei, sunt incredintate direct firmei prietenului de la Giurgiu al lui Dragnea, SC Atal SRL;

-25.05.2001: consilierii judeteni aproba contractarea de catre Consiliul Judetean a unui credit de 15,4 miliarde de lei, de la BRD, pentru achizitionarea unui utilaj numit „tren reciclator”, necesar pentru refacerea drumurilor judetene, intrand in patrimoniul Consiliului Judetean Teleorman, si nu al Tel Drum;

-18.10.2001: utilajul intra in administrarea societatii Tel Drum, cu o redeventa de 1,2 miliarde de lei/an.

Iata cum s-au derulat faptele mai departe.

Pentru ca afacerea sa fie cat mai acoperita, in aceeasi sedinta extraordinara, din 25 mai 2001, in care s-a hotarat scoaterea la vanzare a actiunilor Tel Drum, s-au aflat pe ordinea de zi si doua proiecte de hotarare privind un imprumut extern de 10 milioane de dolari, cu garantia statului, in scopul realizarii de investitii pe drumuri judetene.

In eventualitatea vanzarii actiunilor Tel Drum, noul proprietar (privat, de data aceasta) ar fi beneficiat de un front de lucru in urmatorii doi ani si de o finantare certa, pentru care s-a imprumutat Consiliul Judetean Teleorman si a garantat statul roman.

Astfel ca, atunci cand s-a organizat licitatia de vanzari a actiunilor Tel Drum (licitatie castigata de o persoana fizica, Fiscuci Marian), noul proprietar avea asigurate si contractele de lucrari. Ba, mai mult, Fiscuci a cumparat firma Tel Drum cu 4 miliarde de lei, in timp ce activul net contabil era de 20 de miliarde de lei.

Cum a fost posibila aceasta afacere? Simplu, societatea a fost subevaluata prin faptul ca, raportul de evaluare are ca baza de referinta balanta contabila la 30.11.2001 si nu balanta sau bilantul de la 31.12.2001, ajungandu-se ca valoarea actiunilor propuse spre vanzare sa scada, de la 25.000 lei/ actiune la 6.369 lei/actiune.

Din momentul privatizarii, toate lucrarile de reparatii de drumuri judetene sunt incredintate firmei Tel Drum, datorita unei legaturi simple: proiectantul lucrarilor este Directia Generala de Servicii a Consiliului Judetean Teleorman (unde este sef Liviu Nicolae Dragnea), care intocmeste caietul de sarcini si unde, de fiecare data, se regaseste obligativitatea ca firmele care liciteaza lucrarile, sa posede utilajul „tren reciclator utilizabil la rece in situ”. Astfel ca accesul unei alte firme de acelasi profil nu mai este permis, pentru simplul fapt ca numai Tel Drum poseda un asemenea utilaj, facut „cadou” de Consiliul Judetean Teleorman.

Datorita acestor favoritisme clare, Tel Drum reuseste sa-si adjudece toate proiectele SAPARD din categoria „drumuri”, in valoare de 4.958.473 Euro, in perioada 2003-2004.

In data de 18.05.2005 consilierii judeteni ai Aliantei sesizeaza faptul ca, trenul reciclator urmeaza sa fie vandut pe mai nimic, adica la mai putin de jumatate din pretul cu care a fost cumparat si vin cu propunerea sa se intocmeasca documentatia, privind licitatiile publice pentru inchirierea utilajului. Astfel, ca prin Dispozitia nr.26/22.02.2005 a presedintelui Consiliul Judetean Teleorman, Liviu Nicola Dragnea, a fost numita comisia de renegociere a contractului de locatiune din 18 aprilie 2002.

La negocieri au participat si urmatorii consilieri judeteni: Balan Ilie, Florescu Adrian si atentie, conflict de interese-Simionescu Adrian!!! De ce conflict de interese? Pentru ca acesta este cumnatul lui Fiscuci Marian, cel care avea in locatie si dorea sa inchirieze, din nou, trenul reciclator.

La negociere, consilierii PSD au propus: o chirie anuala de 6 miliarde lei inclusiv TVA, la care se va adauga 50% din profitul realizat, din situatiile de lucrari executate in afara judetului Teleorman. Consilierii Aliantei propun 7,2 miliarde plus un procent din inflatia inregistrata anual. In urma negocierilor s-au semnat procesele verbale nr. 2006/28.03.2005 si nr.2205/5.04.2005, unde au fost trecute numai pozitiile consilierilor judeteni ai PSD. Pozitiile reprezentantilor PD si PNL nu au fost mentionate si, desi comisia de negociere nu a intrunit majoritatea, proiectul de hotarare a intrat in sedinta de Consiliu Judetean, dar aceasta hotarare nu a fost adoptata.

In august 2005 Consiliul Judetean plateste un evaluator, Pascal Mircea, care stabileste pretul minim de pornire a licitatiei, pentru trenul reciclator, la 2.573.155 RON fara TVA. Astfel ca, la primul termen de scoatere la licitatie din 24.11.2005 acesta este scos la pretul minim de 3.251.600 RON.

Asa ca, nu se prezinta nici un cumparator la licitatii si ajunge sa fie vandut in data de 31.07.2006 la valoarea de 19 miliarde de lei, desi valoarea de amortizare din contabilitate era de 28 de miliarde de lei. Dar surpriza, trenul reciclator ajunge tot in ograda Tel Drum, se pare ca Fiscuci Marian a fost singurul interesat de achizitionarea la un pret asa de mic.

Dar, acum vine surpriza!!! Nu mai sunt bani pentru executarea de lucrari la drumurile din judet, si astfel, apare propunerea Consiliului Judetean Teleorman, de contractare a unui credit de 400 milioane de Euro, pentru refacerea drumurilor.

Filmul ar fi acelasi: consilieri judeteni ai PSD si primari discuta refacerea drumurilor, se aproba creditul, iar la licitatie se pune conditia ca firma sa posede utilajul tren reciclator. Cine il are? Tel Drum, care ar castiga si ar avea front de lucru pentru 3 ani.

Consiliul Judetean Teleorman, in schimb, inglodat de datorii, ar ramane pentru plombarea drumurilor, pentru ca asta se face de cel putin 4 ani in Teleorman. Alta explicatie nu exista. Banii bagati in refacerea drumurilor trebuiau sa asigure teleormanenilor-autostrazi, asa de multi s-au cheltuit pentru aceste drumuri.

Grija Consiliului Judetean pentru drumuri este normala, electorala si direct interesata, dar ne intrebam, daca nu cumva, ii intereseaza si Spitalul Judetean Alexandria, pentru ca si acesta este al Consiliului Judetean Teleorman si se afla intr-o stare deplorabila sau aici Tel Drum nu poate sa contracteze lucrari?

mihai  •  3 decembrie 2009, 1:53

Nimeni nu ne va putea inchide gura.Nu atata timp cat nu permitem sa se intample asta.Oameni buni,traim intr-o tara libera.Avem dreptul la opinie..pro sau contra…si avem dreptul sa ne-o exprimam.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord