Mesaj din Spania

Protestul s-a globalizat. Becali simte costurile ascunse ale notorietăţii. Cînd ajungi să fii cunoscut la Melbourne, în Valencia sau la Chişinău vine şi momentul contestării în aceste locuri.

duminică, 17 iunie 2007, 5:54

Protestul s-a globalizat. Becali simte costurile ascunse ale notorietăţii. Cînd ajungi să fii cunoscut la Melbourne, în Valencia sau la Chişinău vine şi momentul contestării în aceste locuri.

De fapt, ce vor suporterii care au afişat bannerele împotriva finanţatorului? Poate că mai puţin un jucător sau altul. În primul rînd stoparea politicii bunului plac!

Aici intervine o nuanţă. Nici un club din lume nu se dirijează executiv după mesajele fanilor. Dacă ar fi aşa, s-ar interzice circulaţia fotbaliştilor şi ne-am întoarce la un sclavagism emoţional: „Nu pleca pentru că te iubim!”. Aşadar, în acest punct, microbiştii n-au dreptate. Opinia publică şi consumatorii trebuie luaţi în calcul, dar e o eroare să-ţi alcătuieşti agenda exclusiv în funcţie de ei. Cînd a fost întrebat cum a reuşit un sondaj de opinie atît de bun înainte să lanseze maşina care avea să-l facă celebru, Henry Ford a rîs: „Nici un sondaj! Dacă i-aş fi întrebat pe oameni, mi-ar fi cerut să le fac un cal care să alerge mai repede”.

Nimeni nu-i poate lua unui patron dreptul de a-şi conduce proprietatea cum vrea. Dar Becali o face fără tact. El spune „Steaua nu e a mea!”, iar pe de altă parte vorbeşte despre ea ca despre un breloc.

Se comportă ca şi cum altă părere înseamnă o infidelitate faţă de Steaua. Iar aici este într-un ofsaid etic. Pentru că, în timp ce în cazul lui, proiectul Steaua înseamnă ambiţie de reuşită şi calcul politic, pentru suporteri e vorba de pasiune. Pretutindeni, finanţatorii intră în conflict cu suporterii. Dar nicăieri nu încearcă să le explice că sînt mici, neputincioşi şi că pot fi deposedaţi oricînd de sentimentele lor faţă de club. Asta nu se poate şi bannerele din Spania au dat un mesaj.


Comentarii (104)Adaugă comentariu

Poli T  •  18 iunie 2007, 20:02

De la a conduce un club asa cum vrei si pana la a face suporterii golani si huligani e o cale lunga….Nu prea am vazut nici un conducator de club care sa-si bata joc public,in presa de fotbalistii lui.Puneti-va in pielea lui Carlos,lui Elton,lui etc.E un gunoi de om….Lacom si fara caracter.

caine_rosu  •  18 iunie 2007, 20:11

Asa draga (S)tolo protejeaza-ti inventia ! Pe de o parte, chipurile, acuzi violenta si proasta crestere, iar pe de alta iei apararea derbedeilor Becali si Basescu.

Tex  •  19 iunie 2007, 2:04

ce tot vorbiti despre beeecali…vorbiti despre lucruri serioase,forza „U” Craiovaaa…

vader  •  19 iunie 2007, 10:14

cand vad ce scrie cel cu nickul STELIST si cel cu nickul caine_rosu,brusc devin mandru ca sunt dinamovist!!

Comentează