Zicu-multitasking

Multitasking e un cuvînt complicat care denumeşte ceva ce facem în fiecare zi. Cînd mergeţi pe stradă şi vorbiţi la telefon, asta faceţi. Cînd sînteţi în şedinţă şi scrieţi un sms sau cînd lucraţi pe computer, dar în acelaşi timp vă aruncaţi un ochi pe televizor şi improvizaţi un dialog cu un coleg, tot asta faceţi.

vineri, 22 iunie 2007, 5:32

Multitasking e un cuvînt complicat care denumeşte ceva ce facem în fiecare zi. Cînd mergeţi pe stradă şi vorbiţi la telefon, asta faceţi. Cînd sînteţi în şedinţă şi scrieţi un sms sau cînd lucraţi pe computer, dar în acelaşi timp vă aruncaţi un ochi pe televizor şi improvizaţi un dialog cu un coleg, tot asta faceţi.

Specialiştii în comportament uman susţin că obiceiul are istorie recentă, e un simptom al crizei de timp moderne şi că a ajuns să fie privit drept o calitate.

În fotbal, îl aplică Dinamo cu Zicu. Lui i se cere să joace, în acelaşi timp, cu gîndul la grupele Champions League şi la bugetul clubului. Să se dedice, simultan, unui traseu europen şi unui transfer balcanic. Practic, fiecare fază are cel puţin o dublă valenţă. Zicu-multitasking trebuie să tragă la poartă cu gîndul că e bine pentru echipă să dea gol, dar că ar fi util pentru cariera lui să rateze.

Ce om ar putea să se antreneze şi să se înhame la un efort colectiv dacă primeşte semnale ezitante din partea conducerii? Declaraţiile sale, „nu ştiu ce-mi rezervă ziua de mîine”, sînt fotografia confuziei care îi este indusă. Sigur că, dacă ar primi o ofertă magică, ar trebui să plece. Dar asta se poate întîmpla oricui. Dacă Chelsea l-ar cere pe Rădoi sau Milan pe Coman, chiar s-ar opune cluburile?! Probabil că nu.

Să nu fracturezi şansa unui talent e una şi să-l faci să vibreze în fiecare zi, printr-o mişcare de spin, e cu totul altceva. Dinamo trebuie să se decidă ce vrea: bani sau performanţă europeană? Deocamdată, nu are nici una, nici alta. Multitaskingul e bun, cu o condiţie. Să fii în stare să manevrezi ambele lucruri bine şi să o faci în aşa fel încît cei din jur să accepte impoliteţea. Pentru că, oricît de modern ar fi, e al naibii de neplăcut pentru ceilalţi. Şi, în 50% dintre cazuri, ineficient!


Comentarii (48)Adaugă comentariu

marusanu  •  22 iunie 2007, 17:39

interesant

Marius Gheorghe  •  22 iunie 2007, 17:41

De fapt „multitasking” (sau multithreading) se refera la modalitatea de a face mai lucru lucruri in paralel. Modalitatea de a denumi lucrurile pe care facem in fiecare zi se numeste plictisela sau „poezia vietii de zi cu zi” 😀

nea Base’  •  22 iunie 2007, 17:42

Femeile sunt mai multitasking decat barbatii… pot face de mancare/sa vorbeasca la telefon si sa supravegheze copiii fara probleme. Aratati-mi un barbat care se uita la un meci si bea bere in acelasi timp 😉

Alex  •  22 iunie 2007, 17:44

Acest redactor este un agitator de spirite, cautand mereu o scanteie de scandal in orice nascocire chibitzistã. Rusine. Ma intreb daca este pe statul de plata al vreunui ins, sau pur si simplu crede ca are putere de formator de opinie. In orice caz, presa sportiva romaneasca e la pamant…in frunte cu tolo-man.

Marius  •  22 iunie 2007, 17:48

pe Zicu il doare in 14 de dinamo daor ca asta a fost singura cale pe care putea s-o aleaga „Raul cel mai bun” cun ar zice altii. daca maine s-ar ivi o oferta buna de oriunde altundeva ar pleca fara sa clipeasca asa ca nu vad dilema .. el trebuie sa jaoce pt el pt a fi remarcat si pentru a prinde un contract bun care sa ii dea linistea de care are atata nevoie ca orine altcineva

vader  •  22 iunie 2007, 17:52

Asta este o gaselnita a gazetei care incearca sa dea in Dinamo,Zicu nu va pleca domnilor de la Dinamo,nici dak Dinamo va iesi din turul 3,degeaba sperati,nu se va intampla,dar cine sa va mai creada,cand acum 2 zile la stirile Antenei ati facut nspee mii de materiale despre cum ii ia Radu Stefan locul lui |Chivu la Roma,i-ati intrebat pe jucatori ce parere au si ce s-a intamplat?Roma l-a luat pe Juan,degea incercati domnilor sa destabilizati pe Dinamo,anul asta Dinamo este prea puternica pt mizerille dumneavoastra

Borcea  •  22 iunie 2007, 17:55

penibil tolo….norocul tau e ca sunt multe oi in tara care sa-ti aprecieze articolele…le-ai mai dat o raza de speranta oilor pentru castigarea campionatului…si cum a fost o campanie de transferuri pe care nu o puteti critica chiar era nevoie de inspiratia ta anti-dinamovista sa scorneasca ceva nou…

me  •  22 iunie 2007, 18:21

sa fim seriosi…lucescu n-avea ce face cand a vorbit de zicu
http://www.triburile.ro/9479.html

moxx  •  22 iunie 2007, 18:22

zicu e genial. pierde timpul in tara

http://moxxx.blogspot.com

MARINICA  •  22 iunie 2007, 18:31

Catalin, nu pune la suflet ce spun anumiti oameni de tine .
Personal, admir foarte mult felul in care scrii, aduci foarte mult cu stilul lui Ioan Chirila, ale carui carti sau articole le citem pe nerasuflate.
In meseria ta ca si in viata nu poti multumi pe toata lumea, nu ai cum.

tipsy  •  22 iunie 2007, 18:53

http://www.betforcash.blogspot.com super blog de pariuri sportive care vorbeste pe limba ta!!! intra si nu vei regreta, pariurile sportive pot fi o afacere

jake  •  22 iunie 2007, 19:46

si cand scrii de dinamo tot de rau scrii! deci…s-o fut pe ma-ta tolo !@

Paulo  •  22 iunie 2007, 20:18

Zicu va ramane la Dinamo cel putin un sezon!

FORZA DINAMO FOREVER !!!
http://www.FcDinamo.net
http://www.Descopera.net

eldorado  •  22 iunie 2007, 20:19

Domnilor ,omul are dreptate. Zicu a ajuns la un nivel ridicat ,datorita valorii sale tehnice si datorita faptului ca a fost foarte bine aranjat in teren si cu sarcini adecvate de catre Lucescu.Este adevarat ca jocul lui s-a grefat foarte bine intr-o echipa foarte tehnica ,care paseaza foarte mult si pune multa fantezie in joc.Dinamo are alta structura de joc,cu pase simple ,rapide si lansari pe varfuri.In acest context s-ar puteaca Zicu sa franeze jocul si Dinamo cu el in teren sa nu mai fie la fel de eficienta.Rapidul a reusit sa-ltransforme in jucator de nationala.Pentru transferul la o echipa Europeana cu nume vor conta mai mult aceste meciuri,caci cu Dinamo in cupa UEFA,in meciuri cu echipe din Cipru Israel sau Bosnia se castiga putin.Succes Zicu si nu uita unde ai invatat cum trebuie sa joci .

cezar  •  22 iunie 2007, 20:19

Mare scula de fotbalist si Zicu asta. geniul pustiu al fotbalului romanesc. mare talent la noi in ograda…vai de curu’ lui!!!

http://blog.hotstop.ro  •  22 iunie 2007, 20:20

hmmmmmmmmm

celia_cruz_rumana  •  22 iunie 2007, 20:31

Am avut un examen demn de zona crepusculara. In calitate de jurnalist iti cer ajutorul! Te rog, ajuta-ma sa inteleg!
http://www.celiacruz.wordpress.com

simex  •  22 iunie 2007, 20:40

Te roade pe tine grija de Zicu?Nu-i mai purta de grija,are cine sa se ocupe de el!Si nu compara ofertele lui Zicu ce de-alde Radoi si Coman! Pe Radoi nu-l vrea nici macar Urziceniul.

okigalbeni  •  22 iunie 2007, 20:49

Ar mai fi cateva subiecte sportive senzationale: multiplexarea, multiflexarea si multijetul (asta-i diesel)…

poti conta pe mine. ma mai gandesc…

BONANO  •  22 iunie 2007, 20:53

De Limbutu’GIGI ce mai zici ? Face spume ,bale si clabuci,toate la o singura gura.

AndreiR  •  22 iunie 2007, 21:09

Ziarul asta nu suporta critica?

AndreiR  •  22 iunie 2007, 21:10

De ce nu publicati ce am scris mai devreme?

RUSINE!!!

maimultdecatstelist  •  22 iunie 2007, 21:30

@simex,
eu cand sunt putin obosit ma duc sa dorm.
tu de ce nu faci asta ?

firisad  •  22 iunie 2007, 21:59

Nu mai folosi cuvinte pe care nu le intelegi (unul dintre ele fiind chiar „multitasking”).

doroo  •  22 iunie 2007, 23:30

Ce vrei sa spui tolo?

Leo  •  22 iunie 2007, 23:39

Ce se intampla cu acest site. Arata rau de tot Schimbarea este din rau in mai rau. Nici nu imi mai vine sa il deschid

alcato  •  22 iunie 2007, 23:48

Ba nu il mai laudati pe zicu ! Ce a facut el mai mult decat a facut Dica sau altul ! cred ca nici macar cat dica nu a facut ! ce al doilea hagi! Intai sa joace sa dea goluri si pe urma ! pa

bono_vox  •  23 iunie 2007, 2:16

ma cac pe zicu

arh.Gheorghe Petrescu  •  23 iunie 2007, 4:58

Articolul este bun si, a inceput vacanta
de vara. Hai Steaua! Hai Romania1

gherghiceanu ionel  •  23 iunie 2007, 8:39

Toti jucatorii impresariati de firma fratilor Becali nu au garantat un loc de munca sigur.
Exceptia de la regula este doar Chivu, asta si datorita faptului ca are si un procurator italian.
Pe fratii mafioti nu-i intereseaza soarta jucatorilor pe care ii impresariaza.
Ei au interesul sa-i vanda pe fiecare luna daca se poate ca sa-si ridice comisioanele.
Mai nou, acum mafiotii sau orientat si cumpara ei pe cei mai tineri si valorosi jucatori ca sa aiba profit si mai mare.
Asa la cumparat pe Zicu, urmeaza Tamas, si vor urma si alti tineri de perspectiva.
Acestor tineri jucatori, soarta le va fi hotarata de de mafiotii Giovani si Victor Becali ca in „era sclavagista”.

Adriana Popescu  •  23 iunie 2007, 9:18

Multitaskingul ăsta e un fel de „Lelloo Dallas multi-pass”? 🙂

meplusmyself  •  23 iunie 2007, 9:21

Multitasking-ul tinde sa devina, in mod eronat, un „must” pentru performanta.
Eu cred insa ca nisa specializarii si a diferentierii puternic segmentate este castigatoare pe termen lung.
Multumesc.

meplusmyself  •  23 iunie 2007, 9:23

*segmentata, scuze

RedTech  •  23 iunie 2007, 10:04

Si iar va incepe Zicu sa rateze cu poarta goala! As putea face un pariu: Zicu pentru Dinamo va fi exact ce a fost Ganea pentru Rapid, un mare fasssss. Ce ziceti? Merge?

room  •  23 iunie 2007, 13:25

Sa nu-l omoram, sa-l vedem in iarba si apoi avem tot timpul din lume sa-l desfintam sau sa-l adulam. Mai avem o luna de asteptat.

Arnautu Vasile  •  23 iunie 2007, 13:25

http://vasy-armanlu.blogspot.com/

pepeman  •  23 iunie 2007, 14:36

domnu, domnu! lasa-l, dom’ne, in plata Domnului, pe zicu… mai bine faceti ceva cu saitu, ca din cel mai bun a devenit de-a dreptul penibil. daca inca se lucreaza la el, macar anunatati! mi-a luat 8 min sa pot deschide nepretuitul articol…

gigel  •  23 iunie 2007, 15:12

http://sport.anunt123.com Stiri sport – toata presa sportiva pe un singur site. Stiri actualizate in timp real. Peste 500 de stiri zilnic, peste 100.000 inscrise.

vader  •  23 iunie 2007, 16:24

marinica,dak ai fi citit o singura carte a lui Chirila,n-ai fi putut spune o asemenea tampenie

nasty™  •  23 iunie 2007, 18:46

si de gigi nimic?????????????

dadu  •  23 iunie 2007, 22:40

Ce circ o sa fie acum la Steaua!Hagi antrenor,Gigi patron.Mai lipseste Giovani.Au dat afara”mucanii”(asa spun machedonii romanilor)si-au ramas”tantarii”.Sa vezi panarama cand incepe”marele antrenor”sa ia bataie cum o sa faca oieru ca o maimuta curentata.O sa fac pe mine de ras!Sunt dinamovist si nu-mi era simpatic Oli,dar fata de Hagi era meserie.Hagi l-a”sapat”pe Oli pe unde l-a prins,dar meseria n-are cum sa i-o fure.Cred ca o sa-l bata Gigi cu Hagi in cap pe Tea Sponte.Fac pariu ca Steaua o sa dea chix cu Hagi!N-are valoare ca antrenor!Cand pierde,tipa ca o mahalagioaica si zice ca e furat.El nu greseste niciodata!

marinush  •  24 iunie 2007, 4:54

din cauza multitaskingului personal,va intreb: cine e Zicu ?!…

SeBaN  •  24 iunie 2007, 10:20

wey Tolo da dastept mai esi ma :))
(de fapt asa crezi tu)

tzapu  •  24 iunie 2007, 13:45

http://s5.gladiatus.com/game/c.php?uid=38218

blogdejurnalisthahahaha  •  24 iunie 2007, 14:10

si inca ceva. de ce si de cind are voie individul cu „nici o lacrima” sa emita pareri? e cumva verishorul prin alianta sau cumnata bunicii de dupa matusa dumitale? :))

CATALIN  •  24 iunie 2007, 14:21

ce se intampla cu site-ul gsp ?

Un dinamovist  •  24 iunie 2007, 15:23

Nu prea am înţeles foarte clar ce vrea sa spună acest articol, dar mi se pare o logică puţin cam îmbârligată. De ce să nu privim lucrurile mai simplu. Zicu este un jucator talentat, dar trebuie sa înveţe să joace pentru echipă, asta însemnând eliminarea tendinţei jucătorului de a ţine balonul prea mult. Dacă Zicu va fi în stare să scape de această tentaţie cred că va fi un jucător foarte util echipei Dinamo (atâta timp cât va juca la Dinamo). Nu cred că i se cere lui Zicu altceva decât să joace fotbal şi evident să marcheze goluri. Nu înţeleg de ce trebuie să facem fel şi fel de supoziţii. Probabil că, dacă Zicu va confirma la Dinamo, nu va sta prea mult la această echipă. Eu nu sunt naiv să cred că Becali a dat 2 mil de euro doar de dragul lui Dinamo. În mod sigur, Dinamo îl va vinde în cel mai scurt timp posibil şi cu un preţ mai mare (cel puţin 3 mil pentru că trebuie să câştige şi Becali ceva la afacerea asta). De ce spun că nu va sta mult la Dinamo ? Pentru că şi jucătorul şi antrenorul prin declaraţiile lor lasă să se înţeleagă acest lucru.

Noţiunea de multitasking pentru un jucător de fotbal înseamnă ca jucătorul respectiv să facă mai multe lucruri simultan, adică să fie prezent în mai multe exemplare lucru imposibil, aşa că nu putem să vorbim de aşa ceva. Deci într-un anumit moment al meciului jucătorul îndeplineşte o anumită sarcină, deci nu poate fi vorba de multitasking, în adevăratul sens al acestui cuvânt.

Basarabean alb/visiniu  •  26 iunie 2007, 8:31

Zicu? Mono-team. Isi gasise locul la Rapid, acum iar hoinar, iar ratangiu va fi.
Asa-i la noi, inclusiv la Zicu. Ce avea – nu a pretuit, doar dupa ce nu mai are va intelege ce a pierdut…
Hai VinoTinto! Hai Rapid!

Comentează