Chivu nu e victimă!

Nu cred în ruptura dintre Chivu şi fraţii Becali, vehiculată de presa italiană. Şi nu cumpăr clişeul Bunul Jucător speculat de Lacomul Impresar.

duminică, 15 iulie 2007, 5:45

Nu cred în ruptura dintre Chivu şi fraţii Becali, vehiculată de presa italiană. Şi nu cumpăr clişeul Bunul Jucător speculat de Lacomul Impresar.

E prea simplu! Prea la îndemînă! Sigur, probabil că au avut opinii diferite pe parcursul negocierilor. Jucătorul a fost, fără îndoială, sfătuit şi de forţe adverse fraţilor, cum ar fi cele pe care le reprezintă Mutu. Dar asta nu înseamnă că agenţii şi Chivu n-au acţionat permanent ca o singură voinţă, raţională, pragmatică şi niţel narcisistă.

De-a lungul anilor, Chivu şi impresarii săi au făcut afaceri profitabile împreună. Într-un fotbal în care există categorii difuze de comision, unele transparente, iar altele oculte, banii se împart între cei care participă la tîrg. În afara salariului, mulţi jucători de clasă mondială văd în transferuri ocazii de a obţine mulţi bani dintr-o dată, în sume despre care nimeni nu ştie.

De aceea, Chivu nu e o victimă. El a jucat cartea matur şi, indiferent ce se va întîmpla, nu poate reproşa nimănui urmarea. Nu impresarii, nu opinia publică şi nimeni altcineva n-a decis pentru el. Rămîne căpitanul echipei naţionale, probabil cel mai cerebral fotbalist al generaţiei sale şi cel care a refuzat Real şi Barca. Dacă aceste afirmaţii pot sta împreună în aceeaşi frază, asta ne va lămuri cariera lui Chivu în anii ce vin.


Comentarii (101)Adaugă comentariu

alexiqu  •  18 iulie 2007, 11:55

adevaru k e cam sclavu lu giovanni…..dak el zice hop chivu sare…si in fond c ar putea sa faca..k dak nu era giovanni chinu nici la ajax nu ajungea…normal…obisnuitiva..asta o sa fie mereu chivu…;)

Comentează