De ce Zenga

Pentru că tabăra Borcea, Ioan şi Victor Becali a cîştigat azi noapte competiţia influenţei cu Badea, care-l convinsese deja pe Andone. Să nu vă imaginaţi un turnir extrovertit! Ca de obicei, învinşii vor accepta decizia majorităţii acţionarilor şi, în funcţie de rezultate, vor sprijini sau nu în culise pe cel numit împotriva dorinţei lor.

miercuri, 5 septembrie 2007, 11:15

Pentru că tabăra Borcea, Ioan şi Victor Becali a cîştigat azi noapte competiţia influenţei cu Badea, care-l convinsese deja pe Andone. Să nu vă imaginaţi un turnir extrovertit! Ca de obicei, învinşii vor accepta decizia majorităţii acţionarilor şi, în funcţie de rezultate, vor sprijini sau nu în culise pe cel numit împotriva dorinţei lor.

Zenga ştie să joace pe sîrmă. La fel a făcut şi la Steaua, unde a avut ca partener tonomatul de decizii de pe programul 2,1 şi de pe toate programele lui Gigi Becali. Din acest punct de vedere, fostul mare interist e mult mai adaptat fotbalului românesc decît Protasov, Boloni sau chiar Bergodi.

Aşadar, tolerant la suferinţă. Şi mai cum e Zenga? De ce a fost preferat el? Pentru că are reputaţia antrenorului care a modernizat-o pe Steaua şi a scos-o din ciclul mioritic vale-deal, urcînd-o direct în primăvara europeană. Unii zic că Piţurcă făcuse de fapt echipa, vezi aducerea lui Rădoi, şi că Zenga a fost beneficiarul. Asta e o discuţie fără sfîrşit, nimeni nu ştie exact cum se succed verigile, tot ce se vede e vîrful lanţului trofic, cu ultimul rezultat.

Priviţi-o pe Dinamo! Ce a rămas din Rednic, după ani de muncă valoroasă şi un titlu aplaudat pînă şi de rivale? Eşecul cu Lazio plus aducerea nocturnă a lui Zenga, un adept al motivaţionismului în fotbal. Deşi sună ca un curent din pictură, chestia e mult mai simplă. Înaintea celui mai mare succes al său din cariera de antrenor, victoria cu Valencia, Zenga a scris pe tabla din vestiarul din Ghencea: „Jucaţi cu sufletul!”. Fotbaliştii au remarcat nu doar îndemnul, ci şi ortografia corectă. Alţii ar fi scris „Juca-ţi!”. E şi aceasta o formă de pasiune în fotbal. Succes la Dinamo!


Comentarii (249)Adaugă comentariu

PENTRU TOTI stelistii CARE S-AU JUCAT CU PAPUSILE CAND ERAU MICI  •  5 septembrie 2007, 21:53

TOLO este atat de inteligent incat cred CA ESTE FRATELE LUI EINSTEIN!

PENTRU TOTI stelistii CARE S-AU JUCAT CU PAPUSILE CAND ERAU MICI  •  5 septembrie 2007, 21:54

TOLO este stapanul lumii in ceea ce priveste presa scrisa!

PENTRU TOTI stelistii CARE S-AU JUCAT CU PAPUSILE CAND ERAU MICI  •  5 septembrie 2007, 21:55

UITE CA NU-I PLACE cand ii spui ca e FAT_FRUMOS! M-a cenzurat!

Sorin  •  5 septembrie 2007, 22:14

Ne-ai tradat, Walter!! 🙁

DADU  •  5 septembrie 2007, 22:51

Nu te cenzureaza daca-i spui lucruri frumoase!
Ia fi atent:

TOLO ESTE CEL MAI MARE LUPTATOR PT.LIBERTATEA

CUVANTULUI!

LA EL PE BLOG NU SE CENZUREAZA NIMIC!

DACA INJURI PUTERNIC IEI SI PREMII!

DACA SCRII CIVILIZAT,DAR CRITIC N-AI CE CAUTA

PE MINUNATUL BLOG AL MINUNATULUI ZIARIST!

DADU  •  5 septembrie 2007, 22:53

AI VAZUT!

LA FEL CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU!

TRAIASCA MARELE VIZIONAR SI JURNALIST TOLO!

TRAIASCA GAZETA SPORTURILOR!

DADU  •  5 septembrie 2007, 22:55

PANA SI LA IOANITOAIA PE BLOG ESTI MAI LIBER SA COMENTEZI CE VREI!

…SI TATAITZA ARE VREO 70 DE ANI!…CA ASA ARATA!

VULPASIN  •  5 septembrie 2007, 23:04

@Tolo

Las-o nene mai moale cu cenzurarea, ca se rasuceste Ceausescu in mormant de invidie!!!

VULPASIN  •  5 septembrie 2007, 23:04

sunt anumite cuvinte care automat atrag cenzurarea ia sa vedem care?

jiji

VULPASIN  •  5 septembrie 2007, 23:06

sunt anumite cuvinte care automat atrag cenzurarea ia sa vedem care?

analfabet roman?

DADU  •  5 septembrie 2007, 23:10

BOMBA SERII:

ZENGA NU MAI VINE!

DIN SURSE SIGURE,APROPIATE CLUBULUI DINAMO

(NISTE CHELNERI SI DOUA BAGABOANDE CARE FAC

TROTUARUL PE STEFAN CEL MARE) SI DE LA UNUL

DINTRE ACTIONARII CLUBULUI,CARE DORESTE

SA-SI PASTREZE ANONIMATUL,AM AFLAT CA

ANTRENORUL LUI DINAMO VA FI HALAGIAN!

E SIGUR 140-150%! NE MAI GANDIM AICI…

a consemnat pt.voi dragii nostrii cenzurati,

X-jurnalistul tip al gazetei sporturilor.

endorama  •  5 septembrie 2007, 23:40

faina aluzia la Hagi din ultimul paragraf… poate un pic prea subtila totusi….

bebe  •  5 septembrie 2007, 23:45

Ce jalnic! Gainarul incearca sa justifice gafa referitoare la „Andone la Dinamo”. Vezi Doamne a fost o picatura de adevar in ce au scris. Rahatule! N-ai sa fii un ziarist neam de neamul tau. Esti un ratat care nu recunoaste asta!!!

Zorba  •  6 septembrie 2007, 0:27

Rednic a fost grozav dar echipa a intrat in vrie inca inainte de meciul cu Lazio. Bine ca cei de la Dinamo au luat o decizie rapida. Succes Zenga!

CATALIN MAGNIFICUL  •  6 septembrie 2007, 1:27

MAINE VA URMA UN EDITORIAL INCENDIAR IN CARE VOI PREZENTA SCUZELE MELE JENANTE REFERITOARE LA FAPTUL CA NOI SUNTEM SINGURUL ZIAR DE SPORT CARE N-A POSTAT POZE DE LA SOSIREA LUI ZENGA!

CATALIN MAGNIFICUL  •  6 septembrie 2007, 1:29

…SE VA NUMI:”POVESTEA PIERDERII UNOR POZE SPORTIVE”!

CATALIN MAGNIFICUL  •  6 septembrie 2007, 1:31

ULTIMUL EDITORIAL SE VA NUMI:

„PIERDEREA UNOR CITITORI DIN CAUZA LIPSEI DE PROFESIONALISM”!

CE INSPIRAT POT FI!

SUNT PREA BUN PT.VOI!

j  •  6 septembrie 2007, 4:11

de ce zenga?nu conteaza….
de ce a acceptat zenga?se pare ca a preluat ceva din spiritul baltic al sotiei

inngineru dixit  •  6 septembrie 2007, 5:02

VA FRAMINTATI INUTIL,VA PIERDETI IN AMANUNTE DE DOI LEI.ZENGA ESTE NOUL ANTRENOR ,BUN ,RAU VOM VEDEA.ACUM DINAMO VA INCEPE….. A CITA OARA???? SA-SI FORMEZE O ECHIPA SI UN STIL DE JOC PROPRIU. VA REUSI OARE????

arh. Gheorghe Petresciu  •  6 septembrie 2007, 5:57

In primul rand Zenga este Italian,si nu se compara cu nici unul dintre antrenorii nostri.
Ca, a ales pe Dinamo,este afacerea lui, si nu
trebuie sa ne suparam noi Stelistii pe el. La
urma urmei, azi schimbarile in fotbal sant
foarte dese. DE CE? Se joaca pe BANI, nu din
pasiune, cum era odata.Hai Steaua!Hai Romania!

Un dinamovist  •  6 septembrie 2007, 7:00

În primul rând mulţumesc Rednic pentru ceea ce ai făcut la Dinamo. Păcat că nu ai fost susţinut în activitatea ta. Păcat că Borcea a făcut transferuri după urechea lui bleagă.
Lui Zenga îi urez multă baftă şi inspiraţie. Chiar o să aibă nevoie de amândouă mai ales în dubla cu elfii pe care nu ne permitem să o pierdem. Dacă ratăm calificarea în grupele UEFA putem periclita o eventuală calificare în grupele LC anul viitor. Sper din tot sufletul ca cei din conducerea lui Dinamo să-i asigure lui Zenga toate condiţiile pentru a face performanţă atât în campionat, cât mai ales în Europa. Deocamdată un mare semn de întrebare o reprezintă defensiva unde nici măcar posturile de titulari nu sunt asigurate cu jucători de nădejde. Sper ca peruanul să vină cât mai repede la Dinamo pentru că e deranj mare în apărare. O altă mare problemă la Dinamo o reprezintă mijlocaşii de benzi. La ora actuală Munteanu este complet ieşit din formă, iar Chiacu nu a arătat nimic. Deci mai avem nevoie de jucători după campania dezastruasă de transferuri făcută de Borcea, campanie care a dus la demisia lui Rednic. Dacă Boştină vine la Dinamo şi reuşeşte să ajungă la forma la care era la Steaua pe vremea lui Zenga ar putea fi o soluţie. Cel mai important aspect însă ar fi ca cei de la Dinamo să-l lase pe Zenga să-şi facă treaba. Încă de ieri am spus că venirea lui Zenga la Dinamo ar fi ca un cui în inima suporterilor stelişti şi din postările lor pot deduce că nu m-am înşelat. Oricum nu înţeleg acuzaţiile de trădare venite din partea suporterilor stelişti. Nu înţeleg pe cine a trădat Zenga. Este profesionist şi trebuie să-şi facă profesia la cel mai înalt nivel. Eu sper să reuşească. Ar fi în interesul lui şi al lui Dinamo. În ce priveşte eroarea GSP-ului se mai întâmplă şi aşa. Nu trebuie să facem din asta o dramă naţională. Mai grav a fost faptul că în încercarea de a acoperi această gafă au făcut o gafă şi mai mare ; l-au pus pe Andone într-o situaţie delicată în ceea ce priveşte relaţia sa cu CFR Cluj şi asta este mai greu de trecut cu vederea.

adi  •  6 septembrie 2007, 7:02

Multumim Rednic!
Bafta Zenga!
Celelalte comentarii sunt de prisos pentru ca
doar rezultatele vorbesc.

ionem  •  6 septembrie 2007, 7:36

Ca si numirea lui Hagi la Steaua, venirea lui Zenga la Dinamo ne mai ia din griji. Noua rapidistilor.

Daniels  •  6 septembrie 2007, 8:04

evident ca zenga a fost unica optiune (si chiar una buna ) pentru ca Boloni nu venea nici daca-l picurai ,Andone vroia el dar nu avea cum , Razvan si tacsu au insistat dar patronul Brasovului a zis nu , iar alte nume deja nu aveau rost !
cat despre treaba cu sufletul ,apreciez mult aceasta tehnica in antrenorat dar are o hiba si anume cea care n-a mai functionat nici la Steaua : tehnica jucarii unui meci ! geaba bagi suflet daca nubagi si oleaca di strategie si tehnica ! la astea e mai restantier zenga !

Daniels  •  6 septembrie 2007, 8:07

partea proasta a antrenorilor in Romania este ca nu li se ofera continuitatea de care au nevoie : lasati-i fratilor sa stea precum Ferguson la MU sau wenger la Arsenal! si astfel poate am mai civiliza si noi fotbalul romanesc ! insa asa astazi zenga maine zbenga nu cred sa dea roade oricat de motivationist ar fi antrenorul!

Catalin  •  6 septembrie 2007, 8:18

Bravo bravo, dar despre baietii nostri de la Barcelona nu scrie nimeni? Cristi – KEKE l-a invins aseara pe Negreanu in heat-ul 3 de la World Cup of Poker IV. Suntem in marea finala de vineri! Bravo Baieti! Hai Romania!

momo  •  6 septembrie 2007, 9:06

Pai sa ne gandim: Sapaliga, Flocea si Comisarul Mocofan + Zenga…

Grea alegere…

Alte variante nici nu au fost: Sabau a zis nu, Lucescu s-a autopropus mai mult, Andone a scaldat-o, pe Boloni sincer nu-l vad explicandu-i tactici si scheme de joc lui turcu…

klassic  •  6 septembrie 2007, 9:59

Felicitari, insa Zenga chiar nu stiu cum s-a gandit la aceasta varianta. Daca e adevarata, metoda prin care a fost convins, adica pui pe speaker o conversatie……. Ce sa mai o marsavie gen conducatori de fotbal, mai ales de conducatori de militieni. Zenga, trebuia sa stii ca JIJI nu are respect pt nimeni, dar noi stelistii te-am respectat. Pacat, dar asta-i viata!

savetheforrest  •  6 septembrie 2007, 10:24

super tare faza cu zenga http://anotherone.clicksospadurea.com/

mujotutun  •  6 septembrie 2007, 11:57

GSP, GSP!

mujotutun  •  6 septembrie 2007, 12:04

Auzi, moderatie! Tocmai cand ne-a ajuns si pe noi mania ce-aprinse pe’Achil Peleianul. Cand echipa ta de suflet se duce la fund (Slava Dlui ca suntem obisnuiti!), cum sa-i pastrezi uzul ratiunii? Nu se stie cate obstructii fac salvatorilor cei salvati de la inec?
Ma intreb in ce masura este satisfacut Borcea de aceasta numire, ca doar a mai „luat” inca un stelist? Te pomenesti ca in sufletul sau mic, omul o fi vreun stelist in denial? Parca Gorbaciov nu era omul CIA? (malgre soi!).

mujotutun  •  6 septembrie 2007, 12:15

Edvin van der Sar: „România sau Bulgaria va rămîne acasă”

Chiar asa de agramat sa fie Edvin van der Sar? Stim ca fotbalistii nu exceleaza intelectual, dar asta-i prea de tot!
Ori toti sa scapam, ori toti sa muriti!

mujotutun  •  6 septembrie 2007, 12:24

Dar ce frumos articol ati insailat despre tribulatiunile conducatorilor dinamovisti! Si vreti sa mai avem stima pentru profesia de jurnalist roman? Cam greu!

Ket  •  6 septembrie 2007, 12:31

Cataline, nu mai incerca atat sa speli rusinea vis-a-vis de Prosport. Gata! Recunoaste, sunteti mai slabi ca ei. Oricum la voi pe site nu se poate deschide nici un video-file, pe cand la Prosport merg toate. Tu tot incerci sa gasesti scuze. Cred ca o sa mai scrii inca 100 de articole ca asta. Mai bine cititi Prosportul si copiati articolele ca ar fi mai usor. Si vezi ca e azi un articol in PS in care se spune ca Falcosu’ nici macar nu isi daduse acordul, cred ca iar fabulati. Pa! Stai linistit ca oricum va citeste lumea, ca cine citeste GSP citeste si PS. Chestia e ca nu o sa mai avem incredere in articolele care vorbesc despre viitor. ATAT!!!

socului  •  6 septembrie 2007, 12:35

zenga s-a spurcat la stana, e timpul sa se spele. sa speram ca o va face in sampanie la sfarsitul campionatului!!!

Ket  •  6 septembrie 2007, 12:36

Apropo, vezi ca ceasul site-ului este cu ora in uram. Sau voi va credeti occidentali :)))))

mujotutun  •  6 septembrie 2007, 12:42

Cine sunt prietenii URSS si de cine se tem ei?
Prietenii URSS sunt toti oamenii muncii de la orase si sate, indiferent de originea sociala, iubitori de pace si de progres. Ei nu se tem de nimeni.
Acum puneti GSP in loc de URSS. Merge?

dinamovistuhd  •  6 septembrie 2007, 12:43

daca si tara ar fi condusa de profesionisti si nu de falsi patrioti ar fi bine,dar din pacate nu este usor.ZENGA este profesionist,fiindca vine dintr-un fotbal profesionist.in alte tari se intelege in adevartul sens sa fi profesonist.cei care vin aici si vorbesc” ca acum nu mai este stelist „,ei habar nu au ce inseamna profesionist.as vrea sa ai intreb pe cei care injura din diverse motive ” daca ar primi oferta de salar mai mare nu ar zice DA?
vin la DINAMO,sau la STEAUA?.sa fim seriosi.cine vrea performanta in activitate alege doar performanta: STEAUA,DINAMO,RAPID,inseamna performanta si ele nu pot fi refuzate

SMEAGOL  •  6 septembrie 2007, 13:21

Andreea Spătaru, fosta reprezentantă a Rapidului în Divizia Sexy, agresată si înşelată de iubit…. CEA MAI MISTO STIRE SPORTIVA!!!!!!!!!!!!!!!

gabydog  •  6 septembrie 2007, 13:21

Bun venit ZENGA ..Multumim REDNIC ….
Sper ca ZENGA sa poata sa ne scoata din momentul asta .. O alegere mai buna nu cred ca exista ….sii asata ca este stelist nu mai tine cam de mult….Important este sa duca pe DINAMO acolo unde trebuie …FORZZA DINAMO

maria  •  6 septembrie 2007, 13:43

Acum,poti sa te inregistrezi pe forumu nostru http://sport1.super-forum.net/ Aici,vei paria la Pariurile Sportive-Liga1,Aici vei participa la concursuri,Aici vei vorbi despre sportul favorit,Aici,iti faci prieteni noi.Impreuna o echipa cu Sport1.da mai departe

savetheforrest  •  6 septembrie 2007, 14:32

super faza cu zenga :)))) http://anotherone.clicksospadurea.com

Doru11  •  6 septembrie 2007, 14:50

@mujotutun
E corect gramatical Romania sau Bulgaria va ramane acasa. sau ala duce la folosirea singularului. daca ar fi fost si, s-ar fi impus pluralul.

io  •  6 septembrie 2007, 16:55

.

Andreea  •  6 septembrie 2007, 17:10

to lo n ta neee,

m-ai cenzurat iar, si nu am putut sa postez din cauza ta. inca o data:

1. lasati-l la niculescu acolo unde ii e locul si sa faca ce stie el cel mai bine. sa stea la dictionarele lui cu care buchiseste din marca si alte site-uri de pe net. o sa aibe apoi nenumarate prilejuri sa dea stiri „in exclusivitate” din „fotbalul mare”.

2. e momentul sa iti pui cenusa in cap. nu neaparat pentru pierderea stirii cu zenga, ci dupa nenumatele greseli gramaticale – predomina cacofoniile – si de punctuatie din articolele tale. si, mai grav, datorita scrisului profund partinitor in care, crezi tu, „reflectezi adevarul”.

3. ar fi momentul sa te uiti in jurul tau si o sa constati ca – in afara de buzarin, geambasu si vochin – nu prea ai de unde sa inveti meseria de jurnalist. de-a lungul timpului ati avut o pleaiada de ziaristi, vorba lui „nea ovidiu”, „exponentiali”. de ce i-ai indepartat e treaba ta, acum culegi ce ai semanat!

4. sincer nu cred ca intelegi exact ce ti se intimpla. din ceea ce scrii, pari complet aerian si rupt de realitate. ar fi cazul sa te trezesti pina nu se prinde chiar toata lumea de tine!

carbunaru  •  6 septembrie 2007, 17:39

cea mai buna se va dovedi la final de campionat! parerea mea e ca totusi bergodi e, alaturi de dorinel munteanu, cel mai serios . L-as pus pe dorinel pe primul loc, fie si sentimental, insa mai are de muncit mental (sa renunte in primul rand la jucatorul dorinel munteanu). Probabil ca e bine ca un antrenor sa scrie pe tabla din vestiar „jucati sufleteste”, dar cred ca mai bine este ca pe acea tabla sa scrie „jucati ‘in acest fel'”. Rolul unui antrenor este sa fie antrenor in primul rand, apoi prieten , psiholog si preot!Din pacate prea multi scriu „jucati sufleteste” (chiar si hagi, dan petrescu s.a.). Din pacate in sondajul de pe prima pagina a gsp nu si-a gasit loc ADEVARATUL ANTRENOR : SABAU! Intruneste toate conditiile: serios, pasionat de fotbal,bun tehnician, descoperitor de talente(alaturi de Mircea Cojocaru), comunica cu conducerea clubului, nu se plange de conditiile de munca. Numai ca e departe de Bucuresti si probabil inca nu stiti (la bucuresteni ma refer) sa apreciati , cum ii ziceti voi:”provincia”.

Nicolae Ureche  •  6 septembrie 2007, 17:51

Din sursa sigura am aflat, ca in urma pierderii stirii ca Zanga vine la Dinamo, s-a produs in redactia gazetei un cutremur cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter.
Din urletele redactorului sef, pe care le-au perceput cele 12 florarese din fata cladirii s-au auzit urmatoarele: „Unde va credeti?”, „Cum e posibil?”, „Ne-au facut imbecilii!”, „Niculescule, esti o varza, daca nu te-ar tine nea Ovidiu, acum ar trebui sa pleci!”
Din alta sursa sigura se aude ca la presiunile tatalui numitului Chiotea de la Prosport, Ioanitoaia este gata sa accepte transferul progeniturii generalului de securitate Chiotea in redactia gazetei.
Pe de alta parte, insa, tatal redactorului sef de la gazeta, cu nimic mai prejos in grad fata de celalt tata, ar fi reactionat destul de violent la telefonul secretarei lui „nea ovi”.
Telenovela continua, iar floraresele ne tin la curent!

carbunaru  •  6 septembrie 2007, 18:02

Catre Nicolae Ureche:bine zis! I-au servit o stire tare! Se pare ca „sursele gsp” sunt pe duca!

snoopDog  •  10 septembrie 2007, 9:58

http://www.mygadget.ro

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord