Realitatea Media a parasit Clubul Roman de Presa

Joi seara, Cristian Tudor Popescu a fost sunat de Realitatea TV si a intrat in legatura cu Robert Turcescu, aflat in direct, unde dezbatea cazul Orban. Popescu i-a reprosat lui Turcescu difuzarea convorbirii telefonice dintre acesta si Orban. „A fost o discutie la per tu intre doi amici”, a  spus CTP, care a adaugat ca „De unde stiti ca Orban era beat? Poate luase niste calmante”.

vineri, 21 decembrie 2007, 3:42

Joi seara, Cristian Tudor Popescu a fost sunat de Realitatea TV si a intrat in legatura cu Robert Turcescu, aflat in direct, unde dezbatea cazul Orban. Popescu i-a reprosat lui Turcescu difuzarea convorbirii telefonice dintre acesta si Orban. „A fost o discutie la per tu intre doi amici”, a  spus CTP, care a adaugat ca „De unde stiti ca Orban era beat? Poate luase niste calmante”.

Ca urmare a acestei interventii, Realitatea Media a precizat azi ca iese din Clubul Roman de Presa, printre altele pentru „atitudinea lui Cristian Tudor Popescu este in flagranta contradictie cu functia sa de lider al jurnalistilor din Romania”.


Comentarii (23)Adaugă comentariu

red baron  •  21 decembrie 2007, 16:09

dak tot s-au apucat de decizii majore cei de la realitatea ar putea schimba numele postului in basetv,si-asa andrei gheorhe,corina dragotescu si robert turcescu sunt de mult slugile lui baselu,nu-nteleg de ce vin si liiceanu si patapievici aici,si ei se inscriu categoriei de mai sus

red baron  •  21 decembrie 2007, 16:10

de ce NU vin am vrut sa scriu,mai sunt si altii,cartianu,t.r.u al vostru de la gsp,cartarescu,of tolo mai stii pe vreunul ca mie imi scapa?hai sigur tre sa mai stii tu pe vreunul;)

iuliudingrant  •  21 decembrie 2007, 16:28

Da,adresarea dlui.Orban catre dl. Turcescu denota o anumita familiaritate(nu spun prietenie),ceea ce nu-l avantajeaza pe dl. Turcescu.Pe de alta parte, se poate considera ca obiectiva si pozitia dlui. CTP,pentru ca nu se poate jura ca dl. Orban era beat.Poate putin grizat….Din pacate, pentru mine care-l consider pe dl. Turcescu ca facand parte din careul de asi(impreuna cu A.Plesu,G.L. si C.To.),prezentarea inregistrarii nu l-a avantajat. Am ramas cu o frustrare…

2nash  •  21 decembrie 2007, 16:41

Uof, nu-mi place unde unde s-a ajuns!
Din mai multe puncte de vedere.
In primul rand, un om normal, daca se uita aseara la Realitatea si apoi Antena3, vedea acelasi lucru dezbatut din pozitii contrare. Ceea ce nu e normal. Alb si negru? Nu mai exista nuante, nu mai exista duel elegant, imediat ducem mana la brisca?

In al doilea rand Realitatea s-a tabloidizat. „Trag” de orice stire, cat de mult se poate, fac din orice incident minor un „breaking news”, au un ton agresic, desi ei trebuie sa relateze, etc, iar Antena ii imita, in „bunul” lor obicei.
Concluzia mea,indiferent de deznodamantul cazului Orban, directia catre care se indreapta cele doua televiziuni de stiri este gresita.

nastyb0y  •  21 decembrie 2007, 17:01

Nici nu am citit articolul tau. Nu ma intereseaza ce mai aberezi acolo.Titlul suna bine . Foarte rar ,si de aceasta data categoric, sunt de acord cu inginerulSF-CTP. Chiar imi pare rau ca a fost cam moale, totusi, cu servilul oracaitor Robert si traducatorul sau de la Scanteia Tineretului, Tatulici….

Horia  •  21 decembrie 2007, 17:06

Red Baron – Cum cataloghezi prestatia urmatorilor: Ciutacu Victor, Mircea Badea, Ion Cristoiu, Stan Laptop, Radu Stroe, Mihai Gadea, CTP, Dinescu, Sorin Rosca-Stanescu, Gabriela Vrancea-Firea si ma opresc aici.
Tot asa Antena 3 poate deveni Antena PNL.

eu&comp.  •  21 decembrie 2007, 17:09

s-au suparat ca proasta in targ…ei l-au invitat aseara sa comenteze si tot ei s-au ofuscat ca ctp-ul a spus ceva ce ,pana la urma,gandea toata lumea!
turcescu nu este ziarist ,ci vedeta de televiziune…vroiam sa fac precizarea asta!iar tatulici,ma rog,caritas si atat!

red baron  •  21 decembrie 2007, 17:10

gresit prietene Valentin Stan il desfiinteaza cu fiecare ocazie pe Cioroianu,aseara ia cerut fata-n fata lui Orban sa-si dea demisia pt accidentul pe care l-a facut,Mircea Badea in aceeasi emisiune ii cerea lui Orban sa raspunda pt cele 40 de accidente de pe DN1,si acelasi Mircea Badea ataca justificat la emisiunea sa si PNL si PSD,numai realitatea e probasescu cu o inversunare si un fanatsim patetic

red baron  •  21 decembrie 2007, 17:10

pardon pe A1 nu DN1

pufi  •  21 decembrie 2007, 17:20

S-au umplut de penibil cei din Realitatea..in frunte cu Turci
Nu e de regretat ca s-au retras ..cu asemenea jurnalisti..care ameninta cu santajul (cum a facut Turcescu cu Orban)…care reusesc sa faca de ras breasla..
Afara cu Turcescu , Tatulici..si alti „mari deontologi ” de la Irealitatea

eftimie  •  21 decembrie 2007, 17:43

Ce-i aia Clubul Roman de Presa? Pe cine reprezinta?

ultima oara cand am auzit de organizatia aia mari stabori pe acolo erau tatulici, turcescu si CTP. Niciunul mare jurnalist in ciuda imaginii create. Sa nu ragaie cumva vreunul dintre ei ca ar fi facut ceva bun pentru presa…

Mai mult a facut Mircea Toma sau altii asemenea lui…

eu&comp.  •  21 decembrie 2007, 18:46

O ALTERNATIVA SIMPLA LA „RAZBOAIELE PETROLULUI” -Energia gratuita !

Petrolul, aceasta materie prima pentru care se duc razboaie si mor sute de mii de oameni, nici nu ar fi necesar, caci exista o forma de energie in natura, practic „in aer”, care este gratuita si care ar rezolva imediat criza energetica a omenirii. Sursa acestei energii este miscarea browniana cvasi-infinita a moleculelor care compun aerul, miscare care la randul ei este alimentata de Soare. DAR EXISTA O PROBLEMA CU ENERGIA “DIN AER” : CA SI AERUL, EA NU POATE FI VANDUTA, DE ACEEA SEFII MARILOR INDUSTRII ENERGETICE, PRECUM SI STATELE SI GUVERNELE LOR TIN SECRETA EXISTENTA ACESTEI ENERGII SI NU PERMIT DEZVOLTAREA APARATELOR CARE O CAPTEAZA PENTRU CA ACESTEA AR STRICA MAREA AFACERE A COMERTULUI CU ENERGIE CONVENTIONALA. BINEINTELES CEI CARE AU DE SUFERIT SUNT CONSUMATORII, CARE SUNT OBLIGATI SA PLATEASCA BANI GREI PENTRU CURENTUL ELECTRIC DE LA PRIZA, PENTRU BENZINA SI PENTRU ENERGIA TERMICA, CAND DE FAPT AR PUTEA AVEA PENTRU TOATE ACESTEA UN INLOCUITOR GRATUIT !!! Dumnezeu ne-a dat energie gratuita in jurul nostru cata nu putem duce, dar mai-marii lumii nu ne permit sa o folosim. Cu ce drept ? Sunt ei Dumnezei ca sa hotarasca ce se intampla cu viata noastra? Categoric, nu !!! Iata un exemplu de astfel de masina care capteaza energia gratuita din aer, masina numita THESTATIKA, care livreaza 3 KW la peste 270 de Volti. De mentionat ca o gospodarie obisnuita nu are nevoie de mai mult de 3 KW energie electrica, deci o asemenea masina ar putea livra curent electric gratuit pentru toata viata!!! Noaptea ar putea incarca acumulatorii unui automobil cu tractiune electrica, care ar fi a doua zi gata de plecare -fara benzina! Dar alianta nefasta a concernelor petroliere, a industriei militare care traieste din razboaiele petrolului si a politicienilor care le reprezinta nici nu vor ca oamenii de rand sa afle ca exista energia gratuita. Ziarele si televiziunile nu pomenesc niciodata de ea! Si cica exista democratie in lume si libertate a presei !…

eu&comp.  •  21 decembrie 2007, 18:46

O ALTERNATIVA SIMPLA LA „RAZBOAIELE PETROLULUI” -Energia gratuita !

Petrolul, aceasta materie prima pentru care se duc razboaie si mor sute de mii de oameni, nici nu ar fi necesar, caci exista o forma de energie in natura, practic „in aer”, care este gratuita si care ar rezolva imediat criza energetica a omenirii. Sursa acestei energii este miscarea browniana cvasi-infinita a moleculelor care compun aerul, miscare care la randul ei este alimentata de Soare. DAR EXISTA O PROBLEMA CU ENERGIA “DIN AER” : CA SI AERUL, EA NU POATE FI VANDUTA, DE ACEEA SEFII MARILOR INDUSTRII ENERGETICE, PRECUM SI STATELE SI GUVERNELE LOR TIN SECRETA EXISTENTA ACESTEI ENERGII SI NU PERMIT DEZVOLTAREA APARATELOR CARE O CAPTEAZA PENTRU CA ACESTEA AR STRICA MAREA AFACERE A COMERTULUI CU ENERGIE CONVENTIONALA. BINEINTELES CEI CARE AU DE SUFERIT SUNT CONSUMATORII, CARE SUNT OBLIGATI SA PLATEASCA BANI GREI PENTRU CURENTUL ELECTRIC DE LA PRIZA, PENTRU BENZINA SI PENTRU ENERGIA TERMICA, CAND DE FAPT AR PUTEA AVEA PENTRU TOATE ACESTEA UN INLOCUITOR GRATUIT !!! Dumnezeu ne-a dat energie gratuita in jurul nostru cata nu putem duce, dar mai-marii lumii nu ne permit sa o folosim. Cu ce drept ? Sunt ei Dumnezei ca sa hotarasca ce se intampla cu viata noastra? Categoric, nu !!! Iata un exemplu de astfel de masina care capteaza energia gratuita din aer, masina numita THESTATIKA, care livreaza 3 KW la peste 270 de Volti. De mentionat ca o gospodarie obisnuita nu are nevoie de mai mult de 3 KW energie electrica, deci o asemenea masina ar putea livra curent electric gratuit pentru toata viata!!! Noaptea ar putea incarca acumulatorii unui automobil cu tractiune electrica, care ar fi a doua zi gata de plecare -fara benzina! Dar alianta nefasta a concernelor petroliere, a industriei militare care traieste din razboaiele petrolului si a politicienilor care le reprezinta nici nu vor ca oamenii de rand sa afle ca exista energia gratuita. Ziarele si televiziunile nu pomenesc niciodata de ea! Si cica exista democratie in lume si libertate a presei !..

c.a.  •  21 decembrie 2007, 19:47

nu pot sa ma supar pe tine pentru cenzura pe care o practici. e vorba despre instinctul tau de supravietuire. faci parte din marea familie a formatorilor de opinie, specie de pseudo-ziaristi pe cale de disparitie. nu inteleg insa de aduci in discutie un subiect care, pana la urma, iti poate dauna?

a.c.  •  21 decembrie 2007, 20:54

lipsa ta de discernamant imi starneste mila. nu mai deosebesti un mesaj personal de o postare pe blog. vai de subalternii tai!te-ai zaharisit, baiatule, de prea mult si nemeritat bine. cand ti-am spus ca nu m-a deranjat cenzura pe care o practici, mu ti-am explicat si de ce. dupa ce am vazut ce fel de selectie operezi printre cititorii tai si, mai ales, ce calibru au ei, crede-ma ca m-as simti jenat sa intru pe aceeasi lungime de unda cu ei. e clar ca am gresit adresa. adio, mestere!

asa  •  21 decembrie 2007, 22:14

jos realitatea

xyz  •  22 decembrie 2007, 11:52

presa este in declin evident, locurile 4-10 in clasamentul brat nu vand impreuna cat Libertatea, deci lumea s-a saturat de politica, nici pe la vot nu se mai duce. Asteptam sa o faceti praf, decat ziaristi odrasle ale militienilor, informatorilor, securistilor, mai bine lipsa.
Este evident ca Realitatea este d epartea lui Base, asa cum Antena 3 se chinuie sa-i faca opozitie. Bine ar fi fara ambele.

8ecali.com  •  22 decembrie 2007, 15:42

Fa-ti adresa de email la Becali,com
Acum este gratuit

www .becali.com

pymm  •  23 decembrie 2007, 9:34

Pacat de subiect, o abordare rezonabila l-ar fi impins pana la urma pe Orban la demisie. Din pacate, dansatorul pe mese de la Transporturi a fost facut victima.
Grea meserie jurnalismul asta, care are nevoie de ceva mai mult decat exaltare si populism deontologic.

iusti  •  24 decembrie 2007, 2:05

pai nu era CTP-ul… salvatorul realitatii si unicul analist? Acu ce, nu mai e bun?
Scandal degeaba. Dupa cum stiti saptamana asta s-a facut bugetul. Era nevoie de linstie pentru ei. In timp ce baietzasii isi impartzeau niste bani si era nevoie de un scandal ca sa ne distraga atentia tuturor. Baietii au facut bugetul.. au fost linistiti… si-a luat fiecare partea si totul e ok pentru ei. Iar noi?? Am luat tzeapa ca de fiecare data, nu?

vancica  •  24 decembrie 2007, 13:26

Totul e atat de sensibil si de obiectiv…De ce? Pentru ca coloana noastra verticala e flexibila. Ne undium „bine” dupa cum bate „vantul”. La noi, la romani gandirea e libera in fata moralitatii si a legilor. Totul e interpretabil. Gresesc? Sa presupunem ca fac parte din cercul intim al luiTurcescu. Portret: baiat ambitios, bataios, descurcaret, inteligent, partinitor cu cei care au puterea. Se eschiveaza ca un avocat si ataca ca un procuror. Mana sigura, de chirurg. Calm si sigur ca un mercenar.
Acum presupunem ca fac parte din echipa adversarilor. Portret: calca sigur si fara remuscare pe cadavre, las, meschin, INTELIGENT dar negativ, ligusitor, inchizitor fara probe, mana de macelar.
Totul e subiectiv….Stiti ce ne tine mereu in urma? Caracterul nostru duplicitar. Avem mereu dreptate. Si cand ne lingem ranile dar mai ales cand ranim. Nu avem o singura pozitie. In lupta cu viata hadra devenim hadri. Mai hadrii decat ea. Avem sarbatorile si traditiile cele mai violente. Suntem inca un mare trib. Si ne comportam ca atare. O lupta inversunata impotriva adversarilor. Asta e jurnalismul nostru. Juvenil. Cei drepti sunt impinsi la coada. Lupta pentru supravietuire face victime. Singura solutie este aceea ca cei rai sa fie ignorati. Nu ucisi. IGNORATI. Asa cum s-a intamplat la vot. Li se face prea multa publicitate. Ii bagam preamult in seama. Realitatea a iesit din Clubul Roman de Presa. Ei, si? F bine. Pacat ca atat de tarziu…

Catalin  •  26 decembrie 2007, 22:34

Hai sa ne amintim si de Rodica Culcer, care a fost data afara din TVR pentru ca a indraznit sa realizeze un reportaj despre un alt ministru corupt. Bravo Realitatea Media pentru ca se opune cenzurii, pacat insa ca voi jurnalistii nu dati dovada de solidaritate. Biata Rodica Culcer, ea nu a avut un trust media in spate care sa o apere, si cu toate acestea ea si-a facut datoria de a spune adevarul. Iar pentru ca a spus adevarul, i-a fost distrusa cariera.

Catalin  •  26 decembrie 2007, 22:37

In orice caz, felicitari Realitatea TV, foarte buna decizia!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord