Da, presa are putere!

Evenimentul Zilei gazduieste azi un articol-dezacord al meu fata de un set de articole despre presa, scrise de Horia-Roman Patapievici. Puteti gasi aici intreaga dezbatere.

joi, 3 ianuarie 2008, 3:51

Evenimentul Zilei gazduieste azi un articol-dezacord al meu fata de un set de articole despre presa, scrise de Horia-Roman Patapievici. Puteti gasi aici intreaga dezbatere.


Comentarii (39)Adaugă comentariu

Ovidiu Miron  •  3 ianuarie 2008, 16:11

Cred ca presa are puterea adevarului. Daca jurnalistii s-ar fi speriat atunci nu am mai fi auzit de Michael Moore sau de scandalul „FIFA corupta”. Si presa din Romania are nume cu care se poate mandri.

Arhi  •  3 ianuarie 2008, 16:12

da, evz are putere, ptr ca e al lui basescu, cand nu va mai fi…o sa aiba scartz

Dan  •  3 ianuarie 2008, 16:18

LOL, acuma sa nu-mi zici ca te pui cu Horia-Roman Patapievici. Hai sa fim seriosi.

diarra  •  3 ianuarie 2008, 16:19

tolo, ratarea anului 2007 stii care a fost?
stirea din urma cu un an, din ianuarie: dica la aston villa!
anu’ asta nu v-ati mai aruncat aiurea…si ati dat voma asta…cu chilianu minune!
ala nu ajungea la steaua niciodata!
apropo? ai auzit de granoche?
ala de la triestina pe care tot voi ati scris ca-l vrea steaua.
baga asa: ratarea anului II. l-a luat parma si pe asta. va juca la parma din vara lui 2008, pina atunci ramine la triestina! simt ca o sa fie anul ratarilor in materie de transferuri si pt gsp, dar si pt fotbalul romanesc!

Horia  •  3 ianuarie 2008, 16:35

Da, are o mare putere presa. Depinde doar de stapan.. cand a zis „Pe el!”, va fi vai de capul nefericitului.
Atat timp cat exista puternice imixtiuni ale economicului-politicului in presa, nu cred ca se va intampla vreun „Watergate” curand.
2-3 nefericiti paznici, vreo 2 controlori pe RATB…. cam la asta se rezuma dezvaluirile presei in materie de coruptie in Ro.
A mai auzit cineva de Muresan-Remes? Dar de FNI? Sau poate de Bancorex? Sa incercam cu Motorola? Poate cu Petromidia…? Hmmm.. borduri+asfaltari? Plus multe, multe altele..
Cum poate fi credibil Turcescu, cand el isi face casa prin ANL? (stttt..!!) Sau gasca de la Antena 3? Si multi alti ziaristi care folosesc presa pentru afacerile personale.

Pana si presa sportiva a cazut in aceasta patima. CFR e un exemplu elocvent. Ce s-a scris pana acum a fost doar un mic capitol. Grosul va veni din februarie.

Cătălin Tolontan  •  3 ianuarie 2008, 16:41

horia: am scris mai multe articole elogioase la adresa jocului si organizarii cfr decit din cele critice la adresa erorilor de arbitraj in favoarea lor. care gros va veni din februarie? va ninge si mai tare de atit ? 🙂

iQ666-noul blog  •  3 ianuarie 2008, 16:59

tolo, da’ te-a platit e.z. pt. textul asta?

Cătălin Tolontan  •  3 ianuarie 2008, 17:03

iQ666-noul blog : nu. de ce intrebi? e atit de prost ca nu merita, asa-i? 🙂

eftimie  •  3 ianuarie 2008, 17:08

Patapievici imi aduce aminte de cetateanul acela care are manuale de presa, dupa care se preda in scolile de jurnalism, om care nu a scris vreodata vreun articol de presa. Poate tu, Tolo, nu il stii, dar sigur il stie Robert Turcescu, doar a fost ceva asistent unversitar pe la Hiperion sau ceva de genul asta.

Oricum , faptul ca Patapievici scrie despre deontologie si alte povesti in Evenimentul Zilei mie, personal, mi se pare o… cum naiba sa ma exprim mai corect politic… labă.

Oricum Patapievici este un hedonist,epicurean si plezirist ideologic ordinar nu? Sau lăbar cum zic băieţii din galerie.

alexandru petria  •  3 ianuarie 2008, 17:17

Sigur că presa are putere.

AfterD  •  3 ianuarie 2008, 17:20

Off-topic :

O pozitie legata de articolul asta ?

http://www.7plus.ro/?arhiva=03/01/2008&id=439

alin007  •  3 ianuarie 2008, 18:05

Cotidianul 7plus sustine, in editia din 3 ianuarie, ca trustul Intact ar negocia o posibila vanzare a ziarelor Jurnalul National si Gazeta Sporturilor cu grupul italian RCS MediaGroup, ce detine, intre altele, Corriere della Sera si La Gazzetta dello Sport. Intr-un comunicat publicat pe propriul site, Jurnalul National dezminte ca ar exista negocieri pentru vanzarea publicatiei, iar directorul general al acesteia, Mihai Craiu, a declarat pentru HotNews.ro ca „nu a existat niciun contact direct” in acest sens intre grupul italian si cel roman. Care e pozitia GSP Tolo ?

INNGINERU  •  3 ianuarie 2008, 18:52

@ DAN ,DAR CINE-I ACEST HORIA ?? NU CUMVA E CEL CARE IN PANA DE IDEI S-A LUAT DE EMINESCU? NU-I CUMVA CEL CARE SE PISHA PE ROMANI PRECUM RUSII ,TURCII IAR ACUM MAI NOU IN VIZIUNEA LUI SI EUROPA ??? DACA DA ATUNCI ,ITI SPUN EU CINE ESTE; UN EVREU DE ORIGINE RUSEASCA , AL CARUI PARINTI ,AU FOST TRIMISI DE COMINTERN IN ROMANIA !!!!!DACA AI SA FII ATENT CIND IL CITESTI AI SA VEZI INFLUIENTA RUSA IN STRUCTURA FRAZEI!!!!!!!!! CE MARE OPERA A PRODUS??????? BIRFA SI INJURII!!!! SUNT 5 ANI DE CIND NU-MI MAI PIERD TIMPUL CITIND „PRODUSELE” ACESTUI OLIGOFREN INTELECTUAL. TOLO DACA VREA ACEST PRODUS AL „INTERNATIONALEI PROLETARE SA MA DEA IN JUDECATA, TU CARE AI ACCES LA ADRESA MEA DE EMAIL ANUNTA-MA SI-TI VOI PUNE LA DISPOZITIE TOATE DATELE PERSONALE!!!!!! ORICUM AR FI, CIND VOI REVENI IN TARA ,ACEST ‘PRODUS” VA VENI CU MINE IN INSTANTA!!!!!!!NU E POSIBIL SA JIGNESTI UN POPOR SI SA RAMAI NEPEDEPSIT!!!!!

Iaca  •  3 ianuarie 2008, 18:56

Pozitia GSP / Tolo: culcat! 🙂

INNGINERU  •  3 ianuarie 2008, 18:57

FELICITARI EFTIMIE!! AI PUS PUNCTUL PE ” I „!!!!!!! UN LABAR INTELECTUAL NU POATE PRODUCE O OPERA {IN GINDIREA LUI ,AR AVEA NEVOIE DE VERDI SA-I COMPUNA MUZICA }

Sorin-stelist  •  3 ianuarie 2008, 19:06

Presa are putere dar a devenit un retardat plin de muschi. Se mai gaseste cate un smecher care ii pune haturi si o manevreaza intr-o directie sau alta. Dezvaluirile mari din presa se intampla cand aia mari nu se inteleg la bani sau pur si simplu nu se inteleg. Totusi, presa este extraordinar de utila societatii atata timp cat trusturile de presa sunt detinute de cat mai multi oameni din grupuri cat mai diverse.
Oricum, presa a devenit o manea perpetua …

Demisia Videanu  •  3 ianuarie 2008, 19:07

Demisia Videanu!!!

Demisia Videanu  •  3 ianuarie 2008, 19:07

http://www.petitiononline.com/videanu/

Had3ss  •  3 ianuarie 2008, 19:21

@tolo: Saru’mana pentru DVD-ul cu Hagi, am ce viziona in seara asta 😀

INNGINERU  •  3 ianuarie 2008, 19:25

DACA ZICI TU ,POATE! DAR TE INTREB, MODERATIE NU TREBUIA SA AIBA SI CEL CARE S-A PISHAT PE NOI????????????

INNGINERU  •  3 ianuarie 2008, 19:30

@ CATALIN! FARA PREA MARE EFORT DE MEMORIE, AI REUSIT SA-L CONTREZI LA OBIECT! NU CREZI CA EL A SCRIS, DOAR CA SA-SI MAI RIDA NITEL DE NOI ? ORI POATE [SI E PROBABIL]NU SE OBOSESTE SA RASFOIASCA PRESA DIN ROMANIA?

Sorin-stelist  •  3 ianuarie 2008, 19:39

INNGINERU @ da’ ce esti asa pornit pe HRP? Omul a descris exact cu suntem ,fara prea multe exagerari…suntem vreo mare natiune?suntem o natiune plina de ca caciosi,de fricosi, de cersetori ,de perversi care ne sucim dupa cum bate vantu…si daca vrei sa fi patriot incerci sa schimbi ceva in defectele noastre de influenta orientala,nu sa le ascunzi sub pres.Am inteles ca tu esti asa de patriot ca nici macar nu stai in tara… hai ca pierdem vremea!

SORIN  •  3 ianuarie 2008, 19:48

Te rog comenteaza ce scrie 7plus azi.
multumesc!

Cătălin Tolontan  •  3 ianuarie 2008, 19:53

Sorin-stelist: Am dat exemple in care am arata citeva articole importante de interes public. Si acestea sint platite? 🙂

Sorin-stelist  •  3 ianuarie 2008, 20:03

Tolo: eu chiar am zis ca presa are un rol important dar dezvaluirile se intampla doar la nevoie. si nu neaparat platite .de-aia e bine ca o informatie buna sa ajunga la trusturi diferite…

INNGINERU  •  3 ianuarie 2008, 20:09

SORIN@FAPTUL CA NU SUNT IN TARA NU E RELEVANT! CA SUNTEM CEI CARE SUNTEM SI CACACIOSI SI UMILI IN FATA ALTORA ,INCONTESTABIL! DAR SA VINA UN APATRID ADOPTAT SA SPUNA CA SE PISHA PE NOI, SA VINA UN OARECINE SI SA-L CONTESTE PE EMINESCU, ASTA NU MAI ACCEPT!!!!!!!!DACA AR FI PRODUS VREO OPERA ,CIT DE CIT ASI MAI INTELEGE!DAR ASA UN SCARTIE HIRTIE CARE SE DA MARE DOAR SA IASA IN EVIDENTA, UN INS „CARE-MI SPUNE MIE ,TIE, IAR NEVESTEI TALE TU” …….. INDIFERENT PE UNDE ESTI, NU-L POTI ACCEPTA!

Sorin-stelist  •  3 ianuarie 2008, 20:21

Inngineru@ Nu cred ca daca nu ai scris vreo mare opera, nu ai dreptul la o parere.In felul asta nici eu si poate nici tu nu avem dreptul la opinii.pe Eminescu il contesta la un nivel pentru care eu trebuie sa mai citesc…

ADRESA TA DE EMAIL LA BECALI . COM  •  3 ianuarie 2008, 21:22

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

ACUM FA-TI GRATUIT ADRESA DE EMAIL LA BECALI.COM

VVVV . BECALI . COM

RIHANNA  •  3 ianuarie 2008, 21:30

Wallpapers RIHANNA http://poze.outsdr.com

RIHANNA  •  3 ianuarie 2008, 21:32

10 Calendare2008 http://poze.outsdr.com

andi vs  •  4 ianuarie 2008, 0:00

Cred ca adevarul este undeva la mijloc

dadu  •  4 ianuarie 2008, 0:14

AM CITIT!

INDUBITABIL!PRESA ARE PUTERE!

…DESTUL DE DES MALEFICA!

DEPINDE DE INTERESELE PATRONULUI TAU!

MAI RAR ZIARISTI CARE EXPRIMA UN PUNCT DE VEDERE OPUS CELUI EXPRIMAT, „VOALAT” SAU NU, DE CATRE PATRONUL LA CARE SUNTETI ANGAJATI!

iulian  •  4 ianuarie 2008, 3:25

http://iuliantrasa.blogspot.com/2008_01_01_archive.html#888697486747455893

red baron  •  4 ianuarie 2008, 13:25

ok m-ati banat deci p.atapievici,l.iiceanu,c.artarescu,c.artianu,sclavi patetici ai lui base,deci de ce vrei sa citesc io un sclav?

jose basarab  •  4 ianuarie 2008, 15:20

ce frumos.. spammerii pot posta netulburati, mie-mi apare ca-mi sunt in moderare comentariile si nu apar nici dupa o zi pe-aici…

jose basarab  •  4 ianuarie 2008, 15:22

tolo, ce voiam cu comentariul de mai sus e sa aflu daca te-au platit pt. textul respectiv, deloc rau, cei de la ringier, de la care stim in ce conditii ai plecat

altcineva  •  6 ianuarie 2008, 13:50

Daca ati amintit doar 5 exemple concrete prin care presa a reusit sa schimbe ceva cred ca HRP are dreptate. Analiza in privinta televiziunilor care ocupa primele doua locuri mi se pare de asemenea corecta. E normal ca HRP judeca ceea ce vede pt. ca nu este angrenat in sistemul presei. Asta nu e neaparat un dezavantaj ba din contra. Si fotoreporterul fotografiaza ceea ce vede nu ceea ce este si atunci imaginea devine pt. ceilalti ceea ce este. Toti cei care se exprima public intr-o forma sau alta, transforma ceea ce vad in ceea ce este.

oneway  •  9 ianuarie 2008, 1:09

pe cat de puternici va credeti,pe atat de mincinosi si vanduti sunteti….am zeci de exemple(evenimente traite de mine)care au fost atat de exagerate sau,mai rau,deformate in totalitate de acesti jurnalisti sportivi ce se ascund mereu in umbra unor mari cuvinte (REALITATE,ADEVAR,DREPTATE….)ce sunt sigur ca nu le stiu intelesul….
Sunt foarte revoltat ca ati promovat legea com….mitica,ca fiind legea impotriva violentei pe stadioane….tocmai pt ca lumea sa o imbratiseze inainte de a o citi…Nu stiu cum nu v-ati mai imflamat(ca atunci cand cereati ajutorul suporterilor pt a-l demisiona pe mitica si sandu…..care suporteri,eram tot noi….pt ca nu se faceau mesaje la tb a 2-a ,ci tot in peluze)cand ati vazut ce ineptii a putut scoate acest conducator al fotbalului romanesc….si anume: fara steaguri,fara bannere,fara mesaje(constitutia???),fara a contesta si jigni un oficial al federatiei!!!!!…..FARA SEPCI SI GLUGI!!!!!
Fiti mandri ca ati ajutat la indepartarea ULTRASILOR INFRACTORI!!!!!
Lui mitica ii doresc sa aiba parte de sanatate direct proportional cu furturile ce le-a facut!!!!

oneway  •  9 ianuarie 2008, 11:03

indirect proportional…:D

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord