Noutăţi în anchetele din fotbal

Mai mulţi oameni de fotbal sînt urmăriţi penal în dosarul transferurilor de fotbalişti, susţin ştirile sportive ale TVR. Printre ei ar fi şi Victor Becali.

marți, 15 ianuarie 2008, 11:51

Mai mulţi oameni de fotbal sînt urmăriţi penal în dosarul transferurilor de fotbalişti, susţin ştirile sportive ale TVR. Printre ei ar fi şi Victor Becali.

Informaţiile gsp merg în aceeaşi direcţie. De cîteva săptămîni, DNA ezită să facă public acest lucru, deşi probele din anumite dosare i-au determinat pe procurori să le comunice celor cercetaţi că au devenit învinuiţi.

Învinuiţii au un statut juridic tranzitoriu. Practic, ei devin acuzaţi dacă vor fi trimişi în judecată sau pot fi scoşi de sub urmărirea penală.

Meandrele justiţiei, veţi spune! De acord. Aceşti oameni sînt acum nevinovaţi. Oricum, vinovăţia o stabileşte tribunalul, nu procurorii, cei care mai au încă o etapă de parcurs.

Un lucru merită totuşi punctat. E pentru prima oară cînd Parchetul avansează, chiar şi cu o lentoare care se măsoară în ani, pe teritoriul fotbalului. Această cercetare nu e o insultă la adresa jocului. „Doar o operaţiune de igenizare”, după cum mărturisea de curînd preşedintele Federaţiei Italiene în reportajul lui Cristian Geambaşu. „Există legi, trebuie doar aplicate”, a mai zis Giancarlo Abete.

Sîntem la fel, de fapt. Sîntem la fel, noi, italienii, noi, românii, noi, microbiştii seduşi de această alegorie a destinului pe care o joacă fotbalul. Sîntem la fel, noi, contribuabilii de pretutindeni, cei care ne supunem, pe bună dreptate, guvernanţii unei presiuni teribile, dar care ne raportăm cu îngăduinţă la fotbalişti, la preşedinţi, la impresari. E treaba procurorilor, care ţin şi ei cu echipa naţională, care au şi ei fanioane cu Steaua, Dinamo sau Rapid pe pereţii de la DNA, le-am văzut cu ochii mei!, să fie lucizi, drepţi şi lipsiţi de patetism. Şi să-i trateze la fel, indiferent de nume şi de bani.


Comentarii (31)Adaugă comentariu

2nash  •  16 ianuarie 2008, 0:00

Imi pare rau, dar cand va fi primul om din fotbal condamnat in legatura cu vreun transfer ilegal, sau din care si-a tras foloase necuvenite, eu voi fi de mult oale si ulcele. Sa fim seriosi…nu se va intampla nimic.

Radonu  •  16 ianuarie 2008, 0:17

Nu este niciun pas înainte, DNA-ul este la fel de plin cu oameni ca noi toţi, românii ce încă nu au plecat în străinătate: incompetenţi, prea plictisiţi, nemulţumiţi în general de viaţa noastră, fără iniţiativă, corupţi, etc.
Aşadar, staţi liniştiţi, conducători ai fotbalului, o să faceţi doar o plimbare revigorantă în plină iarnă!

Rock  •  16 ianuarie 2008, 0:25

Probabil o sa-l prinda pe patronul de la Turul Micula ca a transferat un fotbalist la Bihorul Beius pentru un porc mistret , a uitat sa taie factura si n-a platit TVA-ul, din start : evaziune fiscala , spalare de bani ,inselaciune si subminarea economiei nationale .
Acum , noi , oamenii de fotbal , mai vechi sau mai noi , trebuie sa ne unim si sa trecem si peste aceasta grea incercare pe care Diavolul ne-a scos-o in cale ; e timpul sa cautam forme noi de plata a comisoanelor , contabilitatea dubla nu mai functioneaza . Fii tare , Borcea !

Concluzia : daca e sa plateasca cineva , plateste Avantul Prabusirea …

nastyb0y  •  16 ianuarie 2008, 0:43

Eu am o presimtire. In cursul urmaririi penale , cel putin in cateva din aceste cazuri, se vor fi strecurat anumite vicii de procedura. Cine doreste sa bata pariu cu mine ca asa se va fi intamplat ?

El presidente  •  16 ianuarie 2008, 0:54

A scris un om aseara pe stelisti.ro despre afacerile lui Becali si datoriile pe care le are fata de Mitica, Taher si Bucur de la Buzau. A scris si despre asocierile lui Bucur cu mafioti din Spania si multi mahari tari din Constanta. Despre asta nu comentati nimic?

Chefere  •  16 ianuarie 2008, 0:55

Bine spus! Corect!
Dar oare de ce ma incearca asa o indoiala? E vb totusi de Romania! Iar in Romania… trebuie sa mai continui sau se subintelege?

Ple.shit.za 55  •  16 ianuarie 2008, 1:20

Sint tare curious ce o sa se intimple cu cei (nu situ citi sint) care au participat la transferurile lui Marius Niculaie si Chivu la Sporting si respectiv Ajax. As pune pariu ca nimic, dar cineva deja a lansat oferta mai sus.

gk  •  16 ianuarie 2008, 2:29

eu am auzit ieri la stiri ca se desfiinteaza Dna-ul sau mai bine spus e in prag de desfiintare,asa ca varianta lui 2nash cu oale si ulcele e cea mai buna.

iusti  •  16 ianuarie 2008, 2:34

le doresc sanatate…
dupa fapta si… rasplata !

Alexandru H.  •  16 ianuarie 2008, 4:07

Asta-mi aduce-aminte de „Mircea, fă-te că lucrezi!”. 😉 Ce să facă şi DNA-ul, vrea să-şi justifice banii încasaţi…

Alexandru H.  •  16 ianuarie 2008, 4:08

A, şi s-ar putea să mai încaseze, şi din alte direcţii… 😉

e.u.  •  16 ianuarie 2008, 6:23

prea mare mafia acolo la voi…

ioan plischi  •  16 ianuarie 2008, 7:12

vor fi existind proc urori care tin cu cfr cluj, ca la citi si ce fel de bani se-nvirt pe-acolo…

cucu  •  16 ianuarie 2008, 7:22

Mai copii,nu fiti naivi.Cum poate un nimeni ca DANIEL Morar de la DNA,sa se lupte cu marii avocati ai acestor mafioti??DNA-ul din pacate este condus si format din procurori semianalfabeti juridic,singura lor calitate fiind aceea de slugi ale lui Basescu.Bine zice cel cu Avintul Prabusirea.Asteptam si noi prabusirea acestui DNA si formarea altuia adevarat

hrisostomake  •  16 ianuarie 2008, 8:09

Corect, in plus, ar trebui luati la purecat si manelistii pentru evaziune fiscala.

Aurel63  •  16 ianuarie 2008, 8:41

pt tolo:
n-am inteles prea bine expresia:
„guvernanţii unei presiuni teribile”

In rest, toate cele bune!

boknet  •  16 ianuarie 2008, 9:24

sunt de acord cu toata lumea care a comentat acest articol nu ar mai fi nimic de adaugat; poate doar ca sunt absolut sigur ca inaintea alegerilor aceasta paiata numita DNA o sa actioneze impotriva tuturor oamenilor de fotbal din politica (gigi,mitica….)

PS: in sfarsit pe un blog nu injura nimeni 🙂

coco  •  16 ianuarie 2008, 10:18

Furtuna intr-un pahar de apa.

Blindatul  •  16 ianuarie 2008, 10:23

Ma bucur ca vom avea si alte stiri in afara de modul cum Goian il scarpina pe Neaga sau furtul biclicletei lui Dica. Ma bucur ca Dna ofera stiri, deci exista.Sper sa nu intinda prea mult coarda ca ne plictisim. E revoltator caci vor sa caute ceva evaziuni fiscale prin largirea bazei cu cateva milioane de euro. Sunt miliardari cu tepe mult mai serioase. Cred ca in Romania numai daca vrei te „face fiscul” ( vezi GalataPopescuGiovaniRapidDinamoreturGicaP) Si oricum DNA-ul a fost facut pentru portarii de la maternitati, cremenalii aia care iau cativa roni, nu pentru cei care mor de dorul resurselor umane si materiale ale natiunii. Sa infieram tovarasi amestecul justitiei in treburile interne ale romanofobalistanului.Ca ardelean sunt mandru ca numai la Kolosvari este bani albi folositi pentru dezvoltarea fotbalului autohton si a arbitrilor aferenti.

razvan  •  16 ianuarie 2008, 10:46

http://www.raz12.blogspot.com

doru  •  16 ianuarie 2008, 11:34

slabut;din ce in ce mai slabut.
ziare de sport gandite cu fundul.credeam ca sunt ziare nationale de sport.sau exista doar D S R in fotbal?

silviu pana  •  16 ianuarie 2008, 12:26

DE DISCUTAT AR FI 3 SUBIECTE,LA CARE VA ROG SA ADUCETI ARGUMENTE CONCRETE.
1) DE CE JUCATORII ROMANI CARE PLEACA DE F.TINERI, ESUEAZA IN CAMPIONATELE DIN STAINATATE(A.STOICA,C.MUNTEANU,ZICU,DAR SI IMINENTA REPATRIERE A LUI KESERU).ORI NU AU PUTEREA SA REZISTE PRINTRE STRAINI,ORI NU CONFIRMA VALORIC SAU SUNT ‘LUCRATI’IN FAVOAREA LOCALNICILOR ?
2)VA INTELEGE LACATUS CA NU POTI OBTINE PERFORMANTE JUCAND CU 2 INCHIZATORI,CAND ECHIPELE CARE S-AU DETASAT IN ULTIMELE 2 CAMPIONATE AU JUCAT OFENSIV,CU 1 INCHIZATOR.CHIAR SI C.F.R-UL A INCEPUT CU 2 INCHIZATORI(LEAO SI DANI)SI MAI APOI A RENUNTAT LA LEAO ,PREFERAND UN JUCATOR MAI OFENSIV.POATE EXISTA ARGUMENTUL STEAUA LUI OLI ,DAR CARE A CLACAT CU BORO SAU IN C.L.MAI BINE TE BAZEZI PE INVENTIVITATEA SI TALENTUL ROMANULUI ,DECAT PE CONSTANTA LUI.
3)PE CINE PACALESTE BECALI ADUCAND REZERVE DE LA CHARLEROI(LOCUL 11 IN BELGIA),PE EZE REFUZAT DE DINAMO SAU RAPID SAU MORENO RESPINS DUPA 6 LUNI DE DINAMO KIEV,EL MARCAND PANA ACUM 5 GOLURI,MAI PUTIN DECAT ZAHARIA(A DAT 7)REZERVA LA INDEPIENDENTE ,CAND DACA VREI SA TE BATI CU GRANZII EUROPEI TREBUIA SA-L IEI PE TITULAR(DENIS),SAU ALTI TITULARI DE LA ECHIPE PUTERNICE ,CU JOCURI TARI IN PICIOARE.NU-SI DAU SEAMA CA-SI ‘FURA CACIULA’SINGURI,PENTRU CA AVAND ASEMENEA JUCATORI,ADIO PERFORMANTA, ADIO BANI DE LA U.E.F.A. ,ADIO APRITII ZILNICE IN PRESA,ORI FARA ELE SE OFILESC.

radu  •  16 ianuarie 2008, 12:30

daca va fi sa fie anchetati si patroni nu cred ca ne vom mai intalni cu cazuri precum cel de la craiova cu bogatasi batandu se care sa investeasca.acum cred ca e invers:fotbalulle confera o anumita imunitate

Cătălin Tolontan  •  16 ianuarie 2008, 12:55

all: sper ca scepticismul vostru se fie infirmat. eu nu sint atit de sigur ca dosarele vor fi musamalizate

pelicanu’  •  16 ianuarie 2008, 13:12

Pina ce supozitiile, fie ele optimiste sau sceptice, sa primeasca un raspuns, cred ca cel mai interesant lucru in legatura pe aceasta tema e ca stirea nu a fost difuzata de nici unul dintre posturile „comerciale”, ci de TVR. Or, rareori am vazut asemenea informatii in premiera pe acest canal, nu? Sa insemne oare asta ceva in privinta traiectoriei pe care va evolua aceasta „speta”?

momo  •  16 ianuarie 2008, 15:00

O veste extraordinara…
Ce se mai aude cu Paszkany, ca pe Iancu l-am vazut zilele trecute pe holurile TMB cu avocatul sau, Ion Neagu…
La noi justitia este creata doar ca sa ofere lefuri, pensii, alte drepturi si interese pentru o anumita categorie de persoane…
Cred ca nu vom vedea vreodata oameni ca Paszkani, iancu, Becali sau Gica Popescu (evazionist fiscal)in puscarie.Pur si simplu nu se poate.

Radonu  •  16 ianuarie 2008, 15:31

Şi ce argumente ai când afirmi că nu vor fi muşamalizate?
Poate soluţionarea „ireproşabilă” a tuturor dosarelor de corupţie ce au ajuns pe masa vreunui judecător?
Ori garanţia oferită de noul ministru al justiţiei? Cine-o fi el…

Rock  •  16 ianuarie 2008, 15:33

La urma urmei , ce-o sa se intample ? Gica Popescu a fost dovedit ca a uita sa plateasca impozitul , a recunoscut , si-a stins datoriile si gata , aia n-a fost evaziune fiscala ?
Sau daca a fost in discutie Gica Popescu , legea a blanda , ca a facut multe pentru Romania ? Ia „faceti-va” oricare dintre voi ca uitati sa platiti darile , sa vedem cata compasiune primiti din partea statului ? N-am nimic cu Popescu , dar daca el a fost subiectul , trebuia ca legea sa fie aplicata ca la carte .
Oricum , acum e simplu pt Becali ( toti trei ) , Borcea , Iancu , Turcu , Copos si toti ceilalti sa-si achite darile catre stat , pt ca banii negri din trecut s-au insutit intre timp , acei bani subterani au fost fondul de rulment pt averile pe care le etaleaza acum … E ca si cum oricare dintre noi , in loc sa ne platim impozitele , i-am baga in afaceri , si cand ii rostogolim de cateva ori , pana creste aluatul , ne aducem aminte si dam statului ce-i al lui…

popescu la puscarie  •  16 ianuarie 2008, 16:01

credeti ca v-a pati cineva ceva? daca se voia acest lucru primul care trebuia arestat era gica popescu , care a recunoscut ca a furat. ce s-a intamplat, adat banii inapoi si a scapat. asa se va intampla si cu ceilalti daca se va dovedi a au furat, vor da banii inapoi si isi vor vedea linistiti de smecheriile lor.

Mircea  •  16 ianuarie 2008, 16:15

Cind jumatate dedin guvern este „anchetat”, cind 99 % din parlamentari sunt acolo ca sa faca avere pe cai mai mult sau mai putin legale, credeti ca acesti samsari de oameni vor fi vreodata condamnati ? Dar cei ce omoara oameni pe trecerea de pietoni ? Vezi Pauneasca , baiatul lui Danilescu , Onoriu si multi altii? Dreptate a avut Gigi Becali cind a spus ca un om bogat nu face puscarie… Azi am vazut la TV trei babe facind puscarie pt ca au lucrat un teren. Au fost condamnate la 1 an si 2 luni cu executarea pedepsei. Asta da justitie !!!!
Evaziunea fiscala in Romania este un modus vivendi a asazisilor oameni de afaceri. Si ne miram ca nu sunt bani de pensii.
Rusine, nu pt asta s-a iesit in strada in ’89

GEO R  •  18 ianuarie 2008, 17:45

CITITI ACADEMIA CATAVENCU DIN 15 MARTIE 2006! Revedeti emisiunea domnului Sorin Ovidiu Balan – Echipa de investigatii – ianuarie-februarie 2006 despre „tepele ” lui Gica Popescu Inca un site http://www2.hotnews.ro/articol_21412-Gica-Popescu-evolueaza-pe-terenul-proprietarilor-de-drept.htm Gica Popescu evolueaza pe terenul proprietarilor de drept Gica Popescu, (nimeni altul decât cel care in cazul Bratu a introdus ilegal in tara milionul de dolari nedeclarându-l si in felul acesta prin evaziune fiscala) a construit un complex de locuinte de lux (Complex Amfiteatru) in Iancu Nicolae, PE UN TEREN CARE NU-I APARTINE DE DREPT, TEREN CARE ESTE INCA IN LITIGIU! A INCEPUT SI SA CONTRACTEZE APARTAMENTELE PE CARE LE CONTRUIESTE ABUZIV! SI MINTE SI CUMPARATORII! IN CIRDASIE CU PRIMARIA, GICA POPESCU MITUIESTE EXPERTUL care trebuia sa masoare pamintul. Gica Popescu – ironie, da in judecata, de curind, propietarul terenului vecin cu al meu. Astfel, RECUNOASTE ca terenul pe care a construit nu-i apartine.
Apartamentele sunt scoase la vânzare de Companiile Imobiliare CAGEAD, EUROINVEST-EUROEST, REGATA. Abuz a facut si cu un alt teren in Craiova! Procesul dureaza de 5 ani si am 4 hotariri definitive si irevocabile in favoarea mea.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord