Micul derby

Gazdele, întîi. Varianta Rapidului: Giuleştiul este Aiudul fotbalului românesc. Locul unde fotbalul a rezistat presiunii. De la prefectul interbelic Marinescu şi pînă la Valentin Ceauşescu, mai marii vremurilor au încercat să-l supună, dar nimeni n-a reuşit cu adevărat. Mai puţin rapidiştii, ei recunosc şi asta, care au risipit rezultatele, după o programare a capriciilor personale. Dar au rezistat, neînduplecaţi în boemia lor. Pe cînd Steaua, ohooo!, Steaua a venit pe tancurile sovietice, care trăgeau cu proiectile şi cu mingi din piele.

joi, 20 martie 2008, 12:00

Gazdele, întîi. Varianta Rapidului: Giuleştiul este Aiudul fotbalului românesc. Locul unde fotbalul a rezistat presiunii. De la prefectul interbelic Marinescu şi pînă la Valentin Ceauşescu, mai marii vremurilor au încercat să-l supună, dar nimeni n-a reuşit cu adevărat. Mai puţin rapidiştii, ei recunosc şi asta, care au risipit rezultatele, după o programare a capriciilor personale. Dar au rezistat, neînduplecaţi în boemia lor. Pe cînd Steaua, ohooo!, Steaua a venit pe tancurile sovietice, care trăgeau cu proiectile şi cu mingi din piele.

Varianta Stelei: Ghencea înseamnă Everestul apolitic al sportului nostru, locul unde trofeele au rămas în memoria afectivă a publicului, chiar dacă ele au dispărut din birouri. Cine e Rapid faţă de Steaua?! O frustrare eternă, o rivalitate închipuită de giuleşteni şi îngăduită de stelişti.

OK, oameni buni. Şi dacă aşa stau lucrurile, dacă cele două puncte de vedere sînt ireconciliabile, cum de meciurile lor au fost întotdeauna frumoase, de pus în ramă, pline de nostalgii?! Cele două tabere nu se suportă una pe alta, nici măcar nu se recunosc de rivale, evoluează vasăzică pe planuri diferite. Şi, totuşi, fotbalul le-a bandajat orgoliile nesuferite şi le-a dat cap în cap, aşa cum vine dulăul şi-i pune la punct pe Tom şi Jerry, hai, lăsaţi-o baltă, prea vă daţi mari şi unul, şi celălalt!

Aşa va fi azi. Două culturi sportive, două istorii, două echipe, fiecare cu ultimatumurile sale. „Plec oricum!”, zice Rednic, „Lăcătuş rămîne indiferent de rezultat”, pretinde conducerea Stelei. Două echipe şi douăzeci şi ceva de bărbaţi se vor izbi pentru un derby nerecunoscut şi, tocmai de aceea, atît de popular. Rapid – Steaua. Forma prin care sportul uneşte. Dojeneşte. Alină.

Cea mai bună metodă de a ne despărţi de vorbele mari e un derby mic. Inegalabil.


Comentarii (97)Adaugă comentariu

leorapid  •  20 martie 2008, 14:25

***Comentariul a fost sters din cauza limbajului necivilizat.Va rugam sa aveti bun simt altfel veti fi blocati sa mai postati comentarii pe acest blog.Va multumesc.

leorapid  •  20 martie 2008, 14:26

***Comentariul a fost sters din cauza limbajului necivilizat.Va rugam sa aveti bun simt altfel veti fi blocati sa mai postati comentarii pe acest blog.Va multumesc.

leorapid  •  20 martie 2008, 14:29

„Cine e Rapid faţă de Steaua?! O frustrare eternă, o rivalitate închipuită de giuleşteni şi îngăduită de stelişti.”

VREI UN LIMBAJ CIVILIZAT? PAI TU PROVOCI BAI INCULTULE SI ACUM SPUI CA VREI LIMBAJ CIVILIZAT?
CUM POTI SA AFIRMI ASA CEVA? TU SI VOCHIN AR TREBUI SA FITI INTERZISI

leorapid  •  20 martie 2008, 14:30

Your comment is awaiting moderation.

SERIOS?

Thunderbird  •  20 martie 2008, 14:36

Se prefigureaza un alt meci supertacticizat, probabil foarte urat si plin de violenta. Ultimele intalniri au consemnat cartonase rosii, intrari foarte dure si multe intreruperi. Rapidul este cu gandul probabil la viitorul patron si/sau antrenor, Steaua este presata de rezultatele Clujului. Rapid joaca acasa si orgoliul probabil va da pe dinafara, Steaua trebuie sa faca fata presiunii si sa-si urmeze drumul, adica va juca la rezultat. Acestea fiind o parte din circumstante, spectacolul la lasa locul…”Rezultatul este important…adica cele 3 puncte”. Probabil…ma insel…

Alexandru Popovici  •  20 martie 2008, 14:52

rapidul e frustrarea intruchipata. 10 ani in „B”, nici un trofeu in toata existenta sa locomotica. ei sunt peste tot acasa; acest lucru ma duce cu gandul la un popor raspandit in lume si care a devenit o problema sociala si in romania, datorita apetitului exagerat pentru lebedele straine. sunteti peste tot acasa pentru ca nu aveti casa, nu aveti in intreaga voastra istorie nici un punct de referinta.
singura motivatie a acestei echipe isi gaseste originile in propria neputinta. vesnic „persecutati” de rivale, va impinge de la spate un fals sentiment de revolta.

steaua in schimb, pe tancuri rusesti, pe langa ele sau cinstita cum este, a adus bucurie in sufletele a milioane de romani prin rezultate, nu vaicareli mioritice. nu suntem boemi ca echipa feroviara dar suntem luptatori si recunoscuti in intreaga europa ca unul din putinele cluburi care are in palmares un titlu european.

pentru stelisti acesta nu este un derby ci este un meci important si foarte greu cu o echipa buna si motivata, insa datorita atitudinii suflarii rapidiste de dupa meciul din semifinalele cupei UEFA „I love you Boro”… ne rezervam dreptul de a nu respecta adversarul. Pana la urma respectul se castiga nu numai prin victorii (evident si modul in care le obtii) ci si prin cuvintele nascute din neputinta esecului.

Belphegor.  •  20 martie 2008, 14:59

Dragul meu Ionut.
1.Rapid este un club de ginte regalista care s-a infiintat in 1923 din dorinta unor simpli muncitori de a avea o echipa de fotbal. A fost infiintat INAINTE de Lokomotiv Moscova si se numea CFR Bucuresti.
2.Familia regala in frunte cu regele si multe somitati de la caile ferate din diferite tari din OCCIDENT au luat parte la inaugurarea stadionului Rapid.
3.Rapid a jucat „cu soarele pe piept” la UN MECI cind Rominia era DEJA sub comunisti si se faceau arestari si deportari in masa. Si tu si oricine ar fi jucat si cu un r+a+h+a+t pe piept nu numai cu „soarele”.
4.Rapidul spre deosebire de Venus sau Carmen Bucuresti nu a putut fi desfiintata, pentru ca, comunistii aveau tot interesul sa-si faca propaganda si sa para „baietzii buni”, iar Rapidul INAFARA de faptul ca era o echipa extrem de populara, era si a CFRului care din „custodia statului regalist” a trecut in „custodia statului comunist”.
5.Steaua a fost infiintata de comunisti la ordinul comunistilor, prin abuz si minciuna si bagata DIRECT in div. „A”.
6.Steaua a fost CEA MAI FAVORIZATA ECHIPA pe vremea comunistilor… cea mai sustinuta… de fapt a fost infiintata ca si Steaua de la Moscova sau din celelalte capitale Est Europene pentru a fi PortStindardul propagandei comuniste prin sport.
7.Ceea ce incerci tu sa faci, este o diversiune mi*rs*a*va, o de*zin*for*mare
asa cum v-au invatzat b*ol*she*vi*cii pe voi inca de la nastere, lucru de care nu v-ati lasat nici dupa 1989.
continuare…

Priceputu’  •  20 martie 2008, 15:01

Dupa cum vad eu lucrurile … ar fi o treaba super sa jucam pe linie , schimbari de directie si altitudine a balonului , sa ne pozitionam in lumina de la reflector sa nu ne vada adversarul si cu un efor de vointa sa ne dorim victoria mai mult ..asa vom invinge rapidul ! ..si daca nu ..sa ne ajute arbitrul , dar sa catigam !!!!!

explorish  •  20 martie 2008, 15:04

cătălin, mi-a plăcut articolul de numa’. ai surprins în cuvinte, evident, mai meşteşugite, gânduri care-mi zac de mult prin cap. snt de părere că „derby” la noi e unul singur, Steaua-Dinamo, cum e un singur Milan-Inter sau un Real-Barca. Dar asta nu înseamnă că un Juve-Toro sau Espanol-Barca nu e un meci fermecator si memorabil. suspectez, de multe ori mai fermecător şi mai memorabil. cel puţin pentru una din părţi ;).

toată gargara pe marginea club comunist necomunist mi se pare că porneşte de la o premisă complet falsă. steaua nu a fost club comunist, pentru că n-a avut absolut nici o treabă cu doctrina respectivă. steaua a fost un club totalitarist, favorizat de un regim stalinist. ca şi Dinamo (a propos, la câinii roşii te refereai cu „dulăul”? :P).

nu mă surprinde că rapidul precomunist a fost comunist în doctrină – la urma urmei, era probabil clubul „cel mai MUNCITORESC”. de aia a şi supravieţuit! vasile roaită, comunistul cu sirenele din cărţile de şcoală de pe vremuri, nu era ceferist? normal că aveau soarele pe tricouri!

interesant mi se pare abia cum rapidiştii erau comunişti în anii când comunismul era reprimat, şi au devenit dizidenţi după ce comunismul a venit la putere! de aici deduc că oamenii ţin la anumite principii, cred în anumite chestii. care au evoluţia lor indiferent de regim, indiferent de ce sau cum e mai COMOD să fii. (altfel, de acord, au fost în B pe valoarea lor, nu pe sforării. jucau slab :).

asta cu aristocraticii rapidului iar mi se pare o prostie – încearcă să pară ce nu sunt. nu e nici urmă de aristocraţie în Giuleşti, să fim serioşi. e însă istorie, multă istorie, şi zbuciumată, a oamenilor simpli.
a, şi mai este ceva. pasiune, nemărginită.

XANDER  •  20 martie 2008, 15:06

PT LEORAPID

Nu te agita leo, tot site-ul este o cenzura groaznica,blocaje de ip-uri,etc parca e NASA sau CIA, nu ai voie sa scrii nume sau sa discuti mai contradictoriu ca gata…moderation…iar unii injura de rup si nimeni nu le face nimic…eu am renuntat sa mai scriu comentarii, doar citesc si ies…n-are nici un rost, oamenii sunt cum sunt.FORZA STEAUA!

Progresistul  •  20 martie 2008, 15:10

Bai baieti, hai sa va invetze tata pe voi, ca vad ca vorbiti vorbe. Invatati de la unul batrin care se duce pe stadioane dinainte de a se naste tata vostru care va facut.
Rapid-Steaua ca si Rapid-Dinamo au fost dintotdeauna niste super derbyuri, indiferent de pozitia in clasament. Ne-o arata orgoliile noi si vechi, lumea care umplea la refuz stadionul 23August, bataliile aprige si faptul ca meciurile erau foarte echilibrate chiar si in perioadele proaste ale Rapidului.
Credeti-ma, nu sunt suporter si nici simpatizant al Rapidului, dar cei ce spun ca acesta nu este un derby, nu sunt decit rau intentionati si vor sa fie „teribilisti”.
Rapid-Steaua nu este derby ca suneti sau nu spuneti voi. Este pentru ca asa este el inca din 1947, repet indiferent de pozitiile din clasament. In rest, fiecare poate sa spuna ce vrea, si ca este Napoleon, care-i problema?

jhon  •  20 martie 2008, 15:37

nu stiu alcum sa iau legatura cu voi asa ca am apelat la blogul tau..sper sa- mi raspunzi pe mail sau cumva.. incerc sa vad meciurile live dar de cele mai multe ori e un filmulet de doua secunde cu telesport.ro si asta e tot..nu gasesc nimic de genul:” probleme ? clic aici” sau “pentru sesizari scrieti pe adresa de mail……”..adica daca tot va laudati ca transmiteti, faceti-o!!!

Vlad  •  20 martie 2008, 15:52

Hm, nu stiu ce meciuri ai vazut, dar in ultimii 3,4 ani meciurile Rapid-Steaua au fost urate, inchise, foarte tacticizate, lucru incurajat poate si de faptul ca punctul forte al ambelor echipe era defensiva. Aici includ si sfertul cupei UEFA! Probabil la fel o sa fie meciul si diseara….

ioio  •  20 martie 2008, 16:00

Nu va dati batuti o clipa
Invatati acest refren
Imnul nostru de echipa
Glasul rotilor de tren!

Noi cantam….voi injurati…e tot ce stiti!

Homo Erectus  •  20 martie 2008, 16:03

tensiunea e mare, e clar. Iar „neputintele” si alte figuri de stil nu ajuta comunicarea.

Eu sper sa vad diseara un meci mai frumos decat cred multi pe aici.

ioio  •  20 martie 2008, 16:05

Suntem peste tot acasa
Portile ni se deschid
Nu-i echipa mai frumoasa
Si iubita ca Rapid!

…voi injurati… e tot ce stiti… si puteti!

Sandokan  •  20 martie 2008, 16:18

Alexandu, la voi este plin cu de aia cu lebedele de care amintesti tu, mai ales in tribune, dar si printre idolii vostrii. S-ati dau exemple? Nu cred ca este cazul. Aveti cel mai mare procentaj de lebadari. dar ca s_Te_list este probabil mai greu sa-ti dai seama, deh „de-ai lu’ B_e_ca_li.. ala cu o_i_le… stii tu…

fir-intins.ro  •  20 martie 2008, 16:36

Rapid pe langa Steaua este lacul Techirghiol pe langa Marea MOARTA. 😉

Dan  •  20 martie 2008, 17:07

Pariez si eu pe Steaua.
Danke, Tolo.

Portia de ras  •  20 martie 2008, 17:08

0-2 , am uitat sa zic scorul

Robert  •  20 martie 2008, 17:14

Rapidul practica un fotbal entuziast, energic si spectaculos…Chiar si atunci cand pierde, pierde pe proprie mana…Noi, suporterii Rapidului din toata tara am ajuns sa intelegem ca acesta este fotbalul frumos, patimas, dramatic…care caracterizeaza echpa alb-visinie…Daca va pierde Rapid, voi mai zambi o data si voi tot incerca sa inteleg de ce, sa ma framant, sa sufar pentru aceasta echipa…Daca va castiga, voi zambi, in intreg sufletul meu de rapidist, care intelege ce inseamna echipa frumoasa in derby…caci orice s-ar spune, acesta e derby-ul simbolic din fotbalul romanesc, restul derby-urilor inseamna doar aprindere sau stingere de orgolii…Rapid-Steaua e o competitie intre mentalitati cladite diferit, cu viziuni diferite si eroi diferiti, dar nemaipomeniti…

balan catalin  •  20 martie 2008, 17:21

cred ca mai bate rednic pe steaua inca o data

balan catalin  •  20 martie 2008, 17:23

eu pariez pe Rapid

robert  •  20 martie 2008, 17:33

nici un cuvant despre arbitrajul de aseara de la Cluj? Bineinteles!

gabidegiulesti  •  20 martie 2008, 18:45

ionut@: trist ca sa nu spun ticalos si abject comentariul de mai sus. Scris in maniera consacrata a stalinistilor si bolsevicilor prin care se culpabilizau dusmanii de clasa, inversându-se in mod scelerat vinovatiile.
Este unul din comentariile cele mai josnice pe care le-am citit in ultimul timp, fiind convins ca autorul lor nu e nicio persoana prea in vârsta care sa fi trait acele timpuri.

asda  •  20 martie 2008, 19:23

tolontane ..a fost sau nu offside aseara?

aaa  •  20 martie 2008, 19:23

asdas

asda  •  20 martie 2008, 19:24

tolontane sms***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

Alexandru Popovici  •  20 martie 2008, 19:33

„n-avem 7 frati acasa, mama chiar nu e bolnava, tata si-a baut rapid cafeaua si-a plecat la munca-n graba” – nu acelasi lucru il pot spune despre conationalii nostrii de alta etnie din Grant.

Litrutza  •  20 martie 2008, 19:53

La varianta Rapidului,mergea si asta:))

V-ati nascut din ordinul Moscovei, ati avut cei mai odiosi lideri cu putinta, suporterii vostri au fost cei mai manipulati oameni cu putinta`voi ati fost ca niste oi`, stramosii vostri, grevistii de la Grivita, impinsi la taiere de comunisti ca Geza…bucuria vietii…:))( vb aia, tricourile au fost cusute de nevasta-sa)

Daca chiar vreti sa faceti ceva in memoria primilor rapidisti duceti-va si voi la Doftana si depuneti o coroana de flori:))

Litrutza  •  20 martie 2008, 19:56

La varianta Rapidului mergea si asta:))

V-ati nascut din ordinul Moscovei, ati avut cei mai odiosi lideri cu putinta, suporterii vostri au fost cei mai manipulati oameni cu putinta`voi ati fost ca niste oi`, stramosii vostri, grevistii de la Grivita, impinsi la taiere de comunisti ca Geza…bucuria vietii…:))(vb aia…tricourile au fost cusute de nevasta-sa)

Daca chiar vreti sa faceti ceva in memoria primilor rapidisti duceti-va si voi la Doftana si depuneti o coroana de flori:))

Litrutza  •  20 martie 2008, 19:58

Completare la varianta Rapidului:))

V-ati nascut din ordinul Moscovei, ati avut cei mai odiosi lideri cu putinta, suporterii vostri au fost cei mai manipulati oameni cu putinta`voi ati fost ca niste oi`, stramosii vostri, grevistii de la Grivita, impinsi la taiere de comunisti ca geza, bucuria vietii:))
(vb aia,tricourile au fost cusute chiar de nevasta-sa)
Daca chiar vreti sa faceti ceva in memoria primilor rapidisti duceti-va si voi la Doftana si depuneti o coroana de flori:))

vamananc  •  20 martie 2008, 20:02

?????????????????????????????domnu’ tolontan
incearca un raspuns logic…..sau macar complet cu subiect si predicat!!!!!de unde ai inteles tu ca sunt sinonime????daca afisai mesajul si daca il si citeai poate il intelegeai…….!!!!!si nu imi spune ca nu suporti criticile!!!!!

Litrutza  •  20 martie 2008, 20:03

`se pare ca ai mai scris odata asta` pai unde este comentul,este invizibil?!=))

vamananc  •  20 martie 2008, 20:05

sa nu imi zici ca mi-ai blocat accesul…..hahahahaha!!!!!

@bonano  •  20 martie 2008, 20:08

daca comunistii ne-au adus pe noi, si voi i-ati adus pe comunisti (stema sovietica pe tricoul visiniu si G. Gheorghiu-Dej presedinte in Giulesti: fapte istorice, dar care nu incap in punctul de vedere crrapidist), inseamna ca voi ati adus Steaua. ca sa va inhraneze frustrarile. Lupta Steaua!!!

GigiCarabina  •  20 martie 2008, 20:17

Tolontan ce spui tu acolo sunt numai mizerii!
Probabil de aceea nu scapam noi de mentalitatea comunista ca la fiecare eveniment mai important se gaseste cineva sa ne aduca aminte ce a facut Ceausescu si Elena impreuna cu alti dobitoci….
Hai Rapid! Constantin da gol in seara asta!

vamananc  •  20 martie 2008, 21:36

presa sportiva inseamna in primul rand un comentariu pertinent,documentat si sustinut asupra unui eveniment!!!sa incep sa scriu ce se vorbeste de ani si era mai mult decat evident,mi se pare lipsa de idei!!!!daca accepti o parere era mult mai interesant sa vorbesti de situatia actuala a rapidului si stelei!!!fara metafore si vorbe pretioase care la firul ierbii sunt zero barat!!!discursul tau seamana un pic cu al lui adrian nastase …si nu uita ca dvs va adresati unor oameni care prefera fotbalul unui concert de bach!!!pleaca copos pleaca si farmecul vietii???taher bun prieten cu becali!!!!de ce a ajuns rednic in aceasta situatie????discursul nationalist al lui becali si managementul modern al clubului!!!(vezi magazin on line,accesul pe stadion si vanzarea biletelor..etc)!!!
ti am propus doar cateva idei un pic mai mult ancorate in realitate!!!!

Bogdan  •  20 martie 2008, 21:51

Inteleg perfect de ce stelistii nu considera meciul cu Rapid ca derby (cu toate ca rapidistii ar trebui sa aiba asa pozitie fata de aceste meciuri). Un adevarat derby ar putea fi Rapid-Ripensia, Rapid Carmen, Rapid-UTA sau orice alta combinatie similara. „Eternul” derby Steaua-Dinamo este doar o emanatie comunista. Fara a nega rezultatele obtinute pe plan european (cele nationale nu merita prea multa atentie in cazul lor), sa nu uitam raul facut fotbalului romanesc. Ipocriti sunt cei ce-l neaga. Aceste cluburi sunt unde sunt astazi tocmai datorita trecutlui „glorios”. Au ramas ca o cicatrice urata pe fata fotbalului romanesc. Cand Steaua si Dinamo aveau performante notabile pe plan european in anii ’80-’90 o spun din toata inima, am fost fericit. Insa o jumatate de fata radea alta plangea. Cate echipe au fost descompletate si in ultima instanta sacrificate pentru a intari aceste doua cluburi? Unii antrenori au platit chiar cu viata pentru ca s-au opus curentlui (vezi cazul FC Bihor). Alte echipe au fost desfiintate pentru ca o anumita echipe sa poata castiga titlul (practica folosita de conducatorii Stelei la inceputurile existentei acestui club). Asa ca lasati-ne cu mandria voastra de stelisti (sau dinamovisti). Daca intr-adevar v-ati asuma istoria clubului ar trebui sa fiti mult mai rezervati in afirmatii si mai respectuosi fata de fanii echipelor cu traditie. Dar la asa patroni asa suporteri.

alexandra  •  20 martie 2008, 21:52

De ce va agitati sa aflati care club este comunist si care nu…oricum si dupa aflare adevaruluitoti veti sustine aceeasi echipa a carui sunteti suporteri.Sunt suportera stelista si tin cu echipa mea chiar daca pierde sau castiga..chiar daca uneori face chestii mai putin apreciabile,noi stim sa le recunoastem si niciodata nu ne vom renega echipa…dar cum a mai spus cineva ceaa ce a facut Rapidul cand Steaua a pierdut cu Boro a fost josnic,fapt care m-a facut sa-mi pierd respectul pt Rapid.Si stiu ca toata lumea spune:”la urma urmei suntem romani..” dar de ce,daca suntem romanii am ajuns sa ne pierdem respectul fata de semenii nostri?
Steaua este o echipa mare si va fii intotdeauna.Nu conteaza cine este la conducere,ci doar fotbalul care ar trebui sa se joace pe teren.Fortza STEAUA

cristi  •  20 martie 2008, 22:17

na ma zdreanta!
vezi ca stiu mai multe cuvinte decit tine, dar nu tin sa le probez…
***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat)

gabidegiulesti  •  20 martie 2008, 22:21

6 iunie 1947 – pacatul originar.
1953 – CSA CÂMPULUG MOLDOVENESC – locul 1 dupa tur; se desfiinteaza echipa moldoveneasca, 7-8 jucatori sunt luati cu arcanul la Steaua, iar Steaua cu acestia câstiga al III-lea campionat! Ura!
Si s-a continuat cu Valentin, cu santajele, cu mita, cu Fratila, Corpodean!
A urmat elementul cel mai toxic din fotbalul romanesc Jiji Becali cu sacosele, cu arbitrii blatuiti, cu adversarii momiti cu transferuri grase, cu Al. Tudor si Ionel Ivan.
Asta este echipa cu superpalmares, echipa cea mai corupta vdin istoria fotbalului romanesc!

Busterkiller  •  21 martie 2008, 10:02

Fotbalul romanesc? Ce sa zic ? E ceva „putred la mijloc”! Ne mandrim cu arbitrii nostri de first-class gen Tudor (care nu vede 2 penalty-uri clare in meciul Steaua – CFR), apare acum Deaconu care inchide lumina in Giulesti , iar ” rapidistii se ilumineaza cu brichete, pacat! Avem impresia ca se trag iar sforile pt un titlu al Stelei? Pacat, pt derbyurile astea care ne ramasesera de urmarit ! Pare iarasi ca am revenit la perioada comunista in care toata lumea trage pentru echipa ” militiei” ( penalty inexistent in meciul cu Bistrita , sau gol din offside in meciul cu Iasiul ) si a „armatei” ( neacordare de a doua penalty-uri Cfr-ului in meciul direct , sau reactia pripita a lui Deaconu de aseara).Deci in cazul unei decizii de 3-0 pentru Steaua , se relanseaza lupta pt titlu ? Sau sansele ca Steaua sa il ia cresc peste 50%!

Tudor  •  26 martie 2008, 11:46

shendry@,daca crapidul e echipa saraca si cinstita,atunci dracul are aripi de inger!

Tudor  •  26 martie 2008, 11:49

mujotutun@,dinamu e cel mult un catelus de plush,ala cu care face ce vrea si Jerry,darmite Tom!Ei,tot „reconfortat” esti?Cred si eu,cand Lajos v-a mai bagat in sac 2 puncte cu Poli Iasi!:)))

Tudor  •  26 martie 2008, 12:00

ionut si alexandru@,foarte corect tot ce ati spus!Sa nu se mai dea rapidistii mari anticomunisti,ma si apuca mila de bocetele lor penibile care se straduie pe aici sa o scoata pe Steaua supremul rau al forbalului romanesc!Auziti,zburatoarelor,vedeti-va mai bine de „oamenii simpli” aia din tribune(probabil ca in cazul lor simplismul se refera la gandire),ca isi distrug brichetele si nu primesc nimic pentru asta,ba le mai si iau punctele propriilor jucatori!Asta e adevarul,suporterii unei echipe pretins „aristocratice” si „regaliste”(iti vine sa-ti iei campii cand auzi asa ceva,ce legatura putea sa aiba o echipa de muncitori,printre care nu e deloc exclus sa se fi aflat si ceva comunisti-asta apropo de infiintarea in aceluiasi an a clubului pereche-Lokomotiv Moscova cu familia regala romana??) sunt cei mai pusi pe huliganisme din toata tara!Acum,dupa povestea din meciul cu Steaua vede oricine acest lucru.

Tudor  •  26 martie 2008, 12:04

Tolo,la varianta Stelei mai trebuia sa adaugi si ca Steaua a tras mereu in sus fotbalul romanesc prin performantele si rezultatele ei de pe plan european,iar prin asta si-a spalat cu varf si indesat pacatele(cate o fi avut,sunt altii si mai „pacatosi”) din perioada comunismului.
Se poate vorbi de un derby intre cele 2 echipe,mai ale dupa confruntarile din ultimii ani(finalizate mai mereu in favoarea Stelei),dar depinde si din ce unghi privesti acest dery.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord