Viva acuza Libertatea de piraterie

Viva a publicat un amplu fotoreportaj cu fata Andreei Marin si al lui Stefan Banica junior. Fara sa ceara acordul revistei editate de Edipresse, sustine Viva intr-un comunicat oficial, Libertatea a scanat pur si simplu imaginile si si-a construit pagina intii de astazi.

luni, 31 martie 2008, 3:03

Viva a publicat un amplu fotoreportaj cu fata Andreei Marin si al lui Stefan Banica junior. Fara sa ceara acordul revistei editate de Edipresse, sustine Viva intr-un comunicat oficial, Libertatea a scanat pur si simplu imaginile si si-a construit pagina intii de astazi.


Comentarii (13)Adaugă comentariu

ilie  •  31 martie 2008, 15:32

mi se pare corect sa ii dea in judecata si sa ceara despagubiri banii de exclusivitate pentru andreea marin + daune de alta natura

Cristina  •  31 martie 2008, 15:32

Daca pozele au fost obtinute si publicate fara a se obtine un acord in acest sens, inseamna ca ar putea fi vorba de plagiat, cu alte cuvinte… furt.

marton  •  31 martie 2008, 16:38

Niciun furt, poate au un acord mai vechi cu viva, conform caruia pot prelua contra unei reclame, cu specificarea sursei samd 🙂 orice articol, si poate si viceversa.

Tamtam-ul ce se creeaza e pt a vinde ambele produse…

yo  •  31 martie 2008, 16:50

Ii dau dreptate lui Marton. Numele Viva apare mare pe prima pagina in Libertatea. Ia un rate-card si calculeaza de cati bani din bugetul de marketing au fost scutiti cei de la Eddipresse cu ajutorului asa-zisului furt.

scam  •  31 martie 2008, 16:59

azi dimineata nu aparea viva pe prima pagina, in plus acum vad ca linkul duce la siteul viva iar dimineata ducea la articolul de pe site-ul libertatea.

Danko  •  31 martie 2008, 17:19

Mai devreme linkul din Libertatea ducea catre:
***spam publicitar

yo  •  31 martie 2008, 18:46

Cristina Stanciulescu, red. sef Viva, a declarat la B1 TV ca pozele au costat 2.000 de euro, bani pe care Ediepresse i-au donat unor tineri jurnalisti. S-a vandut cam ieftin zana, nu-i asa?
Scam – discutia era despre print. Pe print Viva a aparut pe prima pagina toata ziua…

eftimie  •  31 martie 2008, 20:07

„revista Viva a dat o adevarata lovitura de presa. In numarul care a aparut ieri pe piata sunt publicate primele fotografii ale celui mai mediatizat copil din Romania”

Asta scrie pe prima pagina in editia tiparita a Libertatii. Acum nu stiu daca au voie sau nu sa prezinte scanarile… informatia a fost facuta totusi publica

Ovidiu Miron  •  31 martie 2008, 21:11

E o lupta dura. Se apeleaza la tot felul de metode.

Cristina  •  31 martie 2008, 21:42

e interesant cit de multi oameni, chiar jurnalisti, cred sincer ca, odata publicate, fotografiile (locale)devin ‘bun public’ si folosirea lor in scop comercial nu e prohibita, atit timp cit ‘citeaza sursa’. ba chiar considera ca e o promovare facuta publicatiei detinatoare de drepturi. e inca si mai interesant ca aceiasi oameni inteleg perfect ca trebuie sa platesti agentiilor foto, daca vrei sa folosesti fotografii aparute in publicatii internationale – desi pentru acelea nu se pune problema veniturilor din vinzare pierdute din cauza piratarii…

dinoF  •  31 martie 2008, 22:44

Subiect execrabil. si pentru blog, si pentru viva, execrabil si libertatea.

fidji  •  2 aprilie 2008, 18:49

ptiu ! cui ii pasa de asa ceva ? sunteti de ras …

Cristina  •  15 aprilie 2008, 21:56

Foarte bine ca a dat in judecata ziarul Libertatea. Sotii Banica au dat interviul si pozele revistei VIVA si numai ele aveau dreptul sa le publice. O intrebare pt celelealte ziare si reviste de scandal: Nu va intrebati de ce sotii Banica nu vorbesc cu presa?

Comentează