Ultimul avertisment

Chiar riscantă pentru propria reputaţie, ancheta DNA e un semn către fotbal

joi, 8 mai 2008, 4:25

Chiar riscantă pentru propria reputaţie, ancheta DNA e un semn către fotbal

Poate că procurorii nu vor fi capabili să instrumenteze cazul. Poate că nu se va ajunge în faţa judecătorului. Sau poate că instanţa îi va găsi nevinovaţi.

Oricum ar fi, e ultimul avertisment. Pe care legea, incompletă, şi statul, imperfect, îl acordă celor care au umplut sportul de rele practici.

Gata! Ajunge, Gigi Becali! Ajunge, Borcea, Dragomir, Neţoiu, toţi cei care ştiţi cum se fac aceste lucruri. Le-aţi mîncat pe pîine sau doar le-aţi tolerat. Acum, ajunge!

DNA a comis un gest riscant pentru propria reputaţie. Procurorii au intrat într-un domeniu delicat şi într-un joc cu tipi bogaţi şi puternici, cu acces la media şi cu rezonanţă la popor. Plus că acţiunea se petrece într-o ţară care nu-şi creditează propriile instituţii. Lumea nu ţine cu procurorii.

Dar, cu toate riscurile, merită. Pentru că e timpul ca banii să înceteze să comande campionatul şi să îmbrace tricourile. E ultima şansă înainte ca fotbalul să se mute în cazinouri.


Comentarii (429)Adaugă comentariu

Danny B  •  9 mai 2008, 19:22

Domnilor va rog fiti seriosi – nu s-a rezolvat problema teroristilor ,nu s-a solutionat SAFI,F.N.I si Caritas – dar se va rezolva cu blaturile din campionat?!!!!!! Problema este ce vom face in Cupele Europene – acolo nu joaca X,Y,Z ,valize si blat srl – Sa nu ne facem de rusine ! Tine-o tot asa Tolontane , dar sa nu fie vorbe-n vint

zoo  •  9 mai 2008, 19:22

sa incepem actiunea gazeta la dna!
domnule tolontan, va admir pentru curajul dumneavoastra justitiar si indraznesc sa va sugerez ca primul lucru pe care sa-l faceti acum sa fie un autodenunt!

Radu  •  9 mai 2008, 19:28

Asteptam raspunsul dumneavoastra. Raspundeti la intrebarile in legatura cu actiunea ziarului, la care sunteti redactor sef, din anul 2005

Nelu DRAGNEA  •  9 mai 2008, 19:28

STOPATI BERBECALIZAREA FOTBALULUI SI A SOCIETATII ROMANESTI.
Amatorii de idolatrie şi căutătorii de monumente exemplare trebuie să fie preveniţi:
Cine este Becali si daca si cand a spus adevarul?
Dupa amenintarea cu reclamatie la U.E.F.A., pentru excluderea echipelor romanesti din competitii, in cazul cand echipei steaua nu-I se da la “masa verde” 3-0, cel mai mare “PATRIOT” national si international, si-a aratat adevarata fata. De fapt adevarata fata nu am vrut noi sa o vedem. Vezi minciuna cu preluarea clubului de fotbal Steaua, cand la semnalul tras de Ghe. Hagi, a jurat ca nu este adevarat. La mai putin de un an a preluat cea mai mare parte din club, iar acum TOTUL i-i apartine(inclusiv constiinta si sufletele angajatilor). Fireste cand a preluat clubul Steaua a preluat doar ACTIVUL, ca doar nu era prost sa preia si PASIVUL(DATORIILE). Berbacalizarea fotbalului sa extins iar “prosteala” societatii romanesti a continuat prin schimburi de terenuri cu “armata”. La aceste acuze, raspunde cu acuze, facand pe altii HOTI, el facand “afaceri”, pe altii comunisti dar el a preluat una din CLONELE COMUNISMULUI( ce mare ANTICOMUNIST se declara). Lipsa de respect a lui Berbecali a continuat prin faptele si atitudinea care a avut-o fata de nasul sau Ghe. HAGI, ce marlanie, atacuri la ziaristi, oficialitati,etc. O sa mearga la muntele Athos, o sa mai dea “omul” cateva milioane de dolari si o sa se simta “curat”. Daca nu merge “treaba” la la muntele Athos o rezolva pe strabunurile plaiuri mioritice, ca ortodoxia romaneasca este mult mai ieftina si face si economie. Ca se duce la muntele Athos nu este o problema si nu ma deranjeaza dar de ce se intoarce?
Mi.Mi. Stoica, alt fariseu care ne da lectii de MORALITATE declara ca „Au fost greseli colosale impotriva noastra. Steaua nu a avut decizii impotriva”. Cand era sluga lui Berbecali, la steaua , tacea malc, acum…
Stopati aceste rebuturi ale mass media pana cand nu este prea tarziu. Nu intentionez sa fac un proces de constiinta dar dupa MAREA RUSINE si MAREA GOLANEALA, decorarea arbitrului A.Deaconu si Deciziile F.R.F. Nasu’ Sandu S.R.L. care a dat castig de cauza lui Gheorghe Berbecali, dar mai ales nerusinarea lui Nasu’ Sandu care si-a anuntat canditatura , pana … si dupa moarte, totul este prea mult. Ne-am intors in anii 1947-1965, cand sloganurile comuniste “cine nu-i cu mine, este impotriva mea” si “va arat EU voua” erau scuze. Este regretabil ca oamenii din fotbal dar mai ales din mass media, pe care-i respectam, au ajuns sa faca plecaciuni si sa-i “cante in struna ” PATRIOTULUI” si “ANTICOMUNISTULui” national si international. Nu e de ajuns să te duci la biserică regulat, trebuie ca Biserica să te însoţească în toată activitatea ta, în toată gândirea ta, ceea ce ştiu că e un lucru dificil, iar pentru ipocriti imposibil. Ar trebui izgonita cu biciul negustorimea din fotbal si nu numai. Nu au capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate. Sunt moralmente precari, sunt corupţi, necinstiţi, discutabili din unghi etic.
JOS LABELE DE PE FOTBALUL ROMANESC, ORTODOXIA ROMANA SI MAS MEDIA.
Iar daca mai aveti, usoare urme de, ONOARE ne scapati de: Gheorghe Berbecali, Mi.Mi. Stoica, Nasu’ Sandu de la F.R.F. (S.R.L.),Mitica Dragomir L.F.P.-S.R.L. si &. DA DOAMNE. Haideti sa redevenim NORMALI.

Radu  •  9 mai 2008, 19:30

Nelu DRAGNEA fii obiectiv. Stii la ce ma refer.

FORZZA CRAIOVA  •  9 mai 2008, 19:38

Daca aveti vana si va dati mari curajosi, cu adevarul de partea voastra, de ce NU iesiti in strada sa curatati mizeria din societatea asta??? R: pt. ca si voi sunteti implicati, v-ati manjit pana la cot!!! Oameni de NIMIC, acuzati in stanga si-n dreapta in loc sa va uitati la voi, MONUMENTE DE CORUPTIE! Va va da Dumnezeu si voua destul, stati linistiti…Ne amarati noua viata cu articole de 2 lei, facute la comanda…pai daca e retrogradata Craiova, venim si va dam foc, infectilor! Uite cine vorbea? Felix MOTANU’

felix  •  9 mai 2008, 19:45

Mai lasati, mey, mass-media in pace! Toata ziua stati cu ochii in ea, dar nu vedeti decat rele… Ipocritilor!

Radu  •  9 mai 2008, 19:47

ar fi culmea nesimtirii sa fie retrogradata Universitatea Craiova. Ar trebui premiata pentru corectitudinea din meciul cu Ceahlaul, lucru care nu se poate spune de Poli Timisoara, echipa infractorului Marian Iancu.

FORZZA CRAIOVA  •  9 mai 2008, 19:50

‘Observatorul partidei Craiova – Ceahlăul (3-2), Mircea Stoenescu, şi „centralul” Istvan Kovacs şi-au notat în rapoarte faptul că la pauză Adrian Mititelu a mers la vestiarul echipei sale, deşi era suspendat de Comisia de Disciplină. În acest caz, patronul Universităţii a încălcat regulamentul, iar gruparea olteană a devenit pasibilă de o depunctare cuprinsă între 6 şi 15 puncte, lucru ce urmeaza a fi analizat în şedinţa de miercuri, 14 mai, a Comisiei de Disciplină. Adrian Mititelu fusese suspendat două luni, conform deciziei federale din 6 mai, pentru declaraţii calomnioase la adresa timişoreanului Marian Iancu. Nemţenii îşi pun mari speranţe într-un verdict favorabil al Comisiei, pentru că, în cazul în care Ştiinţei i s-ar scădea cel puţin 7 puncte, Ceahlăul rămîne în Liga I şi la anul, iar alb-albaştrii retrogradează!’ asta e cauza! „Nu am intrat la cabine, ci am fost doar pe hol şi am plecat imediat ce am fost înştiinţat că nu am voie să mă aflu acolo. În plus, nici nu ştiam că sînt suspendat. Faxul oficial cu înştiinţarea a sosit o oră mai tîrziu. De asemenea, în acest caz regulamentul face referire la decizii irevocabile, definitive, or eu am contestat suspendarea, apelul urmînd să se judece înaintea respectivei şedinţe a Comisiei de Disciplină. Nu-mi fac nici o grijă, echipa nu are de ce să fie depunctată, cazul este ca şi clasat deja”!!! deci, NU mai sperati degeaba, NUMAI alte JOCURI DE CULISE, ca sa pastreze Ceahlaul in Liga1, pot retrograda Craiova….dar acest lucru NU va ramane NEPEDEPSIT!

Radu  •  9 mai 2008, 20:01

tolo asteptam raspunsuri de la tine

De azi sunt cu Becali!  •  9 mai 2008, 20:04

Becali a vrut sa dea bani lui „U” ca sa nu se mai intample ce s-a intamplat la CFR – Bistritza, cand Sabau a jucat cu rezervele. Si acuma tot el este acuzat. Bravo Romania! Din clipa asta Becali si-a castigat un nou fan: pe mine! Si nu sunt singurul! Vezi vedea!

oprea  •  9 mai 2008, 20:10

ESTI UN TRADATOR INCURABIL DOMNULE TOLONTAN.

popica  •  9 mai 2008, 20:31

tolontane, te-ai facut de cacat astazi la realitatea. esti un om e nimic. de ce nu i-ai raspuns lui becali la intrebare cu privire la banii pe care voi a-ti vrut sa-i strnageti pt nu stiu ce nationala ca sa invinga, iar romania sa se califice? probabil ca pazgani ***(cuvinte banate din cauza limbajului necivilizat) datorita oamenilor din fotbal aveti voi cel mai cautat ziar online. daca nu erau becali si altii voi mureati de foame amaratilor. STEAUA REPREZINTA ROMANIA,iar voi golanilor cautati sa-i faceti rau. de ce nu a-ti facut tam tam la meciurile cfr-ului cu bistrita, dinamo, rapid? doar nue rati fraieri sa va msucati mana celui care va hraneste. tolontane ai sa fii sclav toata viata!!!!

mm  •  9 mai 2008, 20:34

Bravo Tolo! Jiji CANCERUL fotbalului.Rusine este a voastra stelistilor.

stelist4ever(pt.kpre)  •  9 mai 2008, 20:38

CEA MAI JOSNICA MANARIE ASTA CU DNA-UL. VA IMAGINATI DISPERAREA UNGURULUI DACA A FOST IN STARE SA-L PUNA PE BASESCU SA ASMUTA CAINII(DNA) PE STEAUA. TOATA LUMEA STIA CA JIJI VA INCERCA SA-I FACA PE AIA SA JOACE FOTBAL, DAR SE PARE CA CFR-UL A CUMPARAT JUCATORI DE LA U CLUJ

Patrairhhus  •  9 mai 2008, 20:46

D-le Tolontan,sunt timisorean si avem nevoie de condeiul dvs.Sper sa fie curat!
Avem nevoie de o campanie jurnalistica in care sa prezenta-ti adevarul despre echipa noastra de suflet POLI TIMISOARA!
Este inuman,incorect,ilegal si neomenesc ceea ce face FRF-ul cu noi
Echipa,culorile,palamaresul este al Timisoarei si apartine tuturor celor care tresar la cuvantul Poli,al celor care sufletul le este alb si inima violeta!
Avem nevoie de penita dvs pentru a devenii cuvantul nostru,pentru a fi STRIGATUL nostru impotriva acestei neleguiri,miselii !
NIMENI NU POATE SA NE FURE CULORILE,NUMELE,IMNUL!
TIMISOARA ESTE ALB VIOLETA!
Astept un eventual raspuns din pareta dvs
Multumesc

orre  •  9 mai 2008, 20:52

mai cei care suntei fani berbecali,voievodul luminii, cum ati ajuns sa tineti cu steluta? nu cumva pentru ca era o echipa care va aducea multe victorii? INDIFERENT CUM, STITI LA CE MA REFER. nu va inteleg frustarea, nu inteleg cum un om din cluj prefera ca blatistii sa ia campionatul in detrimentul CLUJULUI, ce ziceti daca era un extensiv-univeristatea , cu cine credti ca tineau 9nici nu mai vorbesc de fanatism) cu universitatea sau cu steaua (mare atentie nu am spus RAPID sa steluta, stici ce a fost atunci)

frustratilor, ar trebui sa patiti ca juventus, si tare as vrea ca la anul sa apara inca vreo trei pazscani sa fiticu adevarat umiliti .

mm  •  9 mai 2008, 20:53

PT STELIST
tu iti dai seama cat esti de PENIBIL?Pai DNA-ul a trimis banii la Cluj?Dna-ul a vrut sadea mita?Oricine da Jiji nu….De vina e DNA-ul ,ungurii,martinii,toatalumea cine nu ii sufla in kur acestui analfabet albanez.Sunteti penibil voi astia care il aparati pe analfabetul asta!Penibili.Bravo Tolo!Sper sa dipara Jiji acest cancer al fotbalului romanesc…

DE ASTA AJUNG SA TIN CU BECALI  •  9 mai 2008, 21:11

unde erai prostane cand timisoara juca cu ceahlaul la aceeasi ora cu dinamo-steaua ca meciul sa nu se televizeze sub pretextul ca nu face audienta?! cand bistrita juca cu cfr fara 7 titulari, cand locomotiva rapid a oprit motoarele in meciul cu aceeasi echipa cfr, cand dinamo schiopata in ultimul hal in groapa cu din nou echipa cfr?!!!?!!!!! cat sa-l mai suportam pe „pinalti” primarul-functionar in liga 1 ca sa plimbe frf-ul in caleasca prin piatra neamt si cate si mai cate si, becali ca prostul alerga cu o sacosa de bani ca sa joace U Cluj pe teren cu muresan si ai lui…ne da lectii de moralitate puscariasul de marian iancu?! painea o mancati mai grasa tot de la tembelu de becali ca va face audiente la toti cu cancaniadele lui…..scrie realitatea intreaga nu doar ce-ti convine…marele ziarist care esti!

clord  •  9 mai 2008, 21:40

Pana sa-l bagati voi pe Becali la puscarie (din punctul meu de vedere sa stea acolo pana-l chem eu inapoi!), pana puneti voi la punct strategiile despre cine scrieti, pana DNA reuseste sa faca o arestare de care sa nu rada si caprele, pana cand aceeasi procurori de la DNA care, vorba lui Mircea Badea, nu sunt deloc D-zeu, vor stii sa faca un flagrant, pana cand reusiti sa desfiintati voi Steaua ca fiind echipa blatuitoare din campionat sa puneti voi tunurile pe ea…
pana atunci… gura mica!
Steaua e o emblema, e echipa cea mai galonata a fotbalului romanesc si trebuie respectata!
NU MAI DATI IN STEAUA GAZETARI CARE SCRIETI LA COMANDA… PT CA VETI RAMANE CEEA CE SUNTETI… ADICA NISTE NULITATI!
LOVITI IN TOTI ACEI CARE PARTICIPA LA DEGRADAREA FOTBALULUI ROMANESC…
IN FRUNTE CU BECALI, COPOS, MURESAN, PASCKANY, EXEMPLARUL ALA GRAS DE LA TIMISOARA DRAQ SA-L IA CUM IL CHEAMA, MITICA, PINALTI, MIRCEA SANDU, LUPESCU… TOTI BLATUITORII… TOT CANCERUL FOTBALULUI ROMANESC: IMPUSCATI-I! DAR LASATI STEAUA IN PACE!

nastyb0y  •  9 mai 2008, 21:44

P.S.Inca ceva. Ca sa apari intr-o emisiune cu Becali , tu nu realizezi ce caracteristici trebuie sa ai, trebuie sa iti deseneze cineva ?, ….Trebuie sa ai „moaca de TV” (vorba lui Piersic) .Nu sa fii „mocangiu” …Priveste-te atent in oglinda. Uita-te si la colaboratorii tai din Gazeta …Cum apareti voi pe sticla in halul asta ?Citeste-ti Cv-ul . (nu am dorit, sub nici o forma ,sa fac apropo-uri legate de aspectul tau fizic sau de capacitatile tale mintale).Ia-o cum vrei .Tu ,tine-te bine de craca !.Oricum ,asta faci din momentul in care un anumit om te-a bagat in seama fara sa te cunoasca prea bine ….E randul tau.

Tony  •  9 mai 2008, 22:38

Te-am vazut azi la realitatea tv felicitari pentru felul in care ai pus problemele si coerenta acestora. Bravos!

deco  •  10 mai 2008, 1:59

despre faptul ca Gigi a trebuit sa trimita acesti bani ca jucatorii sa joace pe bune si sa nu ia mita in adevaratul sens al cuvantului de la CFR de ce nu spui nimik????!!!!!!!!!!!!!!

deco  •  10 mai 2008, 2:03

DECI bEcali este normal intr-o lume anormala, daca romania ar fi o tara normala nu ar mai fi nici el anormal… sau daca ar fi atunci..ar fi cazul sa il acuzam..Becali e mai tare ca voi.si asta va roade. sunteti penibili.

NR  •  10 mai 2008, 2:17

Domnule Tolontan, pun la dispozitie logistica (servere, aplicatii, timp etc) pentru a realiza un site cu faze din fotbal care au fost/vor fi suspecte de non-combat, cu articole care sa aduca dovezi legate de evenimente ce ar fi influentat soarta anumitor partide. Tragem o linie apoi la sfarsit si vedem, de-a lungul timpului care au fost cele mai cotate actiuni la bursa nesimtirii din fotbalul romanesc.

Perfect Stranger  •  10 mai 2008, 10:06

D-nilor. as dori sa discutam care este motivatia includerii in regulamnetul FRF a interdictiei de motivare a echipelor in scopul de a juca corect? Atata timp cat aceste lucruri sunt permise in alte campionate (Spania, Italia… d-nul Mircea Lucescu a declarat faptul ca stie numeroase cazuri) de ce este in terzis la noi? Oare U Cluj mai juca ceva contra CFR-ului fara sa stie ca valiza e in portbagaj burdusita bine? Pentru ce ar fi jucat niste jucatori care aveau biletele de plecare one-way cumparate si bagajele la usa vestiarului impachetate? Sa faca un barem care nu i-ar fi interesat de loc, ei fiind de mult plecati la momentul in care U va juca in Liga II? Sa fim sinceri, mercenarii lui U ar fi tras o turca ca doi lei si in minutul 15 ar fi fost 3-0. Eu cred ca atata timp cat premierea se face pentru a juca la potentialul maxim, orice motivatie este binevenita, mai ales in lipsa unei alte motivatii! Sa nu rasturnam piramida lui Maslow… Prima motivatie a unui om este securitatea materiala, self-esteem-ul si culorile clubului vin mult mai incolo! Nu uitati ca pana si la Olimpiada, unde ar trebui sa se aplice cel mai strict principiul competitiei pur sportive se vorbeste despre prime in bani din ce in ce mai mari, implicati fiind sponsori, federatii chiar guverne. Atata timp cat stimularea este in spiritul unei competitii decshise, este facuta transparent din bani care pot fi justificati, cred ca interzicerea fenomenului poate induce transferarea lui in zone subterane ca in cazul de fata, fapt care poate face mult rau fenomenului in sine! Fotbalistii vor prefera, atunci cand in etapa 34 nu mai au nici un obiectiv sa se menajeze mai degraba decat sa-si rateze o vacanta din cauza unei rupturi musculare!

john  •  10 mai 2008, 13:17

gigi becali spuneti ca e vinovat pt ca a vrut sa le dea bani celor de u cluj ca sa joace corect dar voi nu sunteti? Pentruca si voi ati oferit bani celor de la echipa nationala a finlandei sa isi apere sansele corect,si suporteri lui dinamo pt ca iau oferit bani lui danciulescu pt golul dat cu steaua.Cum este domnule tolontan,unde este adevarul?Sa te vad

cosmin  •  10 mai 2008, 15:26

tolontan , nu stiu cum poti sa fii asa de ipocrit , cine facea cheta pt finlanda , sa joace fotbal in meciul cu cehia? aia nu era coruptie. asta e defectul presei vede paiul din ochiul altuia , dar taigaua din ochii ei nu o vede. (taigaua e o marca de padure)sa fiu in locul lui gigi becali , daca ar fi santcionata steaua chiar si cu un punct , chiar si cu juma de punct chiar si cu un sfert de punct, as retrage jucatorii de la nationala , sa vad ce o sa faca romania fara radoi , goian sau dica. eu nu pot sa pricep cum poate fi neregulametar sa stimulezi o echipa sa joace , si sa fie regulamentare meciuri ca dinamo-cfr, cfr -rapid , sau cfr -gloria. poate imi explica si mie cineva.

nicostin  •  13 mai 2008, 7:26

atata timp in fruntea fotbalului se afla aceeasi oameni care faceau maretele blaturi din campionatele trecute nu poate si nu se vrea sa terminam cu aceste” ajutoare”aicea trebuie tratat gestul in sine nu cine a trimis , cine ia sa castige ia sa si piarda asta inseamna ca tot murdar este ,voi cei care iubiti steaua loati repede apararea clubului dar indirect si acestui personaj [jiji] care a inprumutat fotbalului practicele urate din afacerile lui

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord