Galben şi explozibil

Declaraţiile lui Boloni au provocat un efect contrar în cantonamentul „naţionalei”

luni, 9 iunie 2008, 12:24

Declaraţiile lui Boloni au provocat un efect contrar în cantonamentul „naţionalei”

Fiecare dintre noi are aproximativ o sută de milioane de identităţi, spun geneticienii. Boloni crede că toţi românii, însumaţi, au doar cîteva. „Poporul român nu este din naştere curajos, îi lipseşte ambiţia şi se mulţumeşte cu puţin”, a declarat pentru France Football.

Frazele lui au trecut aproape fără să primească replică. Pe ideea că oamenii civilizaţi nu au cum să spună lucruri necivilizate. O fi ceva ce noi nu înţelegem în ideile lui Loţi, mai bine nu ne băgăm!De fapt, nu e nimic sofisticat sau profund. Boloni a spus nişte prostii. Punct. Ereditatea e, într-adevăr, codată în ADN, dar cînd discuţi atît de categoric despre trăsăturile popoarelor înseamnă că eşti mai deştept decît sutele de cercetători care se străduiesc să descifreze genomul uman. Ceea ce nu e cazul, nici măcar pentru Boloni.

Aşadar, românii laşi dau azi piept cu francezii. La ei e prima şansă. La noi, doar amintirea că mămăliga explodează. Pentru că Boloni a uitat să amintească printre viciile noastre gătitul şi obiceiul de a ne îmbrăca în galben şi de a ţopăi în Piaţa Universităţii. Din păcate, el nu ne-a făcut niciodată să ne simţim aşa.


Comentarii (252)Adaugă comentariu

sorin  •  10 iunie 2008, 18:36

Scriu acest mesaj doar ca sa ma laud nu zic dintr-un motiv anume.Eu am combinat ceea mai bunoaca dintre belgience si nu imi convine sa se zica ca romanii sunt autosuficienti , eu nu am fost autosuficient am combinat ceea mai buna (PS arata cam ca Sylver )

Marius Cosmeanu  •  11 iunie 2008, 0:58

„Din păcate, el nu ne-a făcut niciodată să ne simţim aşa”

Ne-a facut, domnule Tolontan, cand am batut Italia cu golul lui, doar ca nu am avut curajul sa iesim la topait.

Comentează