„Bună ziua, domnule Piţurcă!”

Scrisoarea unui suporter al echipei naţionale

joi, 19 iunie 2008, 2:51

Scrisoarea unui suporter al echipei naţionale

Mesajul a sosit astăzi pe mailul redacţiei. El a fost trimis şi la frf@frf.ro. Noi, jurnaliştii, sîntem subiectivi. Uneori, greşim. Sîntem excesivi şi în laude, şi în critici.

În schimb, scrisoarea suporterului e un document autentic, lipsit de patetisme. O probă. O invitaţie a unui om care n-are alt interes decît să fie respectat.

„Buna ziua,
Doresc să vă „felicit” pentru atitudinea angajatului dumneavoastră Piţurcă.

Atît după terminarea meciurilor susţinute la acest Campionat European, cît şi acum, la aeroport, angajatul FRF desemnat să conducă şi să antreneze echipa a demonstrat că mitocania, lipsa de respect şi bun-simţ sînt principalele calităţi de care se bucură.

Că în permanenţă are ceva cu presa şi suferă de mania persecuţiei am înţeles, dar cînd cineva îţi dă BUNĂ ZIUA pe cel mai civilizat ton, te aştepţi măcar să schiţeze un zîmbet nu să se uite în scîrbă!!!

Poate acestui om căruia îi este ruşine (refuz să cred că nu îl cunoaşte) să intoneze Imnul României o dată cu echipa şi suporterii, îi va reveni glasul şi sper din tot sufletul că va vorbi corect gramatical!

Cu speranţa că veţi creşte valoarea şi criteriile de selecţie a angajaţilor dumneavoastră, vă felicit pentru atitudinea d-lui Sandu!”

Cristian Toma, suporter al echipei naţionale


Comentarii (548)Adaugă comentariu

dadan  •  22 iunie 2008, 2:32

Puteam sa invingem rezervele Olandei avand in vedere ca Rusia, o Rusie invinsa la Bucuresti cu 3-0, i-a invins cu 3-1. Sunt convins ca puteam sa atacam dar Piturca s-a oprit in fata succesului. Poate s-a blocat, n-o sa stim niciodata pentru ca nu e genul de om care ar recunoaste asa ceva. Vreau sa amintesc ceva: la inceput de campionat european, T.R.U. a zis ca mai bine 1-4 ca Rusia decat 0-0 cu franta in maniera noastra!!! A avut perfecta dreptate. daca am fi atacat si am fi jucat frumos, chit ca luam 4 goluri, nu ar fi fost o problema, dar sa luam bataie cu 2-0 de la o Olanda ce nici macar nu s-a zbatut in prima repriza… in repriza a 2-a, van persie se duce langa van basten si ii cere ceva, acesta aproba. la 2 min dupa, van persie inscrie. chiar cred ca olandezii nu au vrut sa ne bata, dar cand au vazut cum jucam…

Alex/New York  •  22 iunie 2008, 3:53

Nea Tolo ai gasit o alta scuza sa inciti publicul sa-ti scrie in rubrica ta si sa ataci o persoana care dupa parerea mea are performante decente. De ce nu emigreaza fesele tale in Anglia unde Echipa Nationala nu s-a calificata la Euro impotriva faptului ca au avut cele mai multe echipe in fazele finale ale Cupelor Europene dar nu au avut un antrenor care sa creeze o o echipa competitiva. Spiritul tau critic s-ar fi putut realiza mai bine pe alte meleguri unde lipsa de rezultate la Nationala ar fi fost o nisa unde sa-ti arunci veninul ieftin pentru a crea zizanie. Bye Tolo
***(cuvinte sterse din cauza limbajului necivilizat)

Nelu  •  22 iunie 2008, 6:18

Dicolo de bunul simt…exista si o realitate !

Asa suntem noi, românii, la necaz, trebuie sa gasim tot timpul un vinovat. Dar dincolo de aceasta pacoste romaneasca, exista si o realitate. Avea d-l Boloni dreptate cand scria recent, ca noi românii nu suntem ambitiosi, suntem fricosi si ne bazam doar pe o anume inventivate individuala. Dupa ce am vazut meciul Olanda – Rusia stau si ma întreb, cum de a fost posibil ca o echipa (Rusia) pe care noi am zdrobit- la Bucuresti cu 3-0 sa faca un astfel de meci !!! Si ce joc, si ce combinatii, si ce mentalitate si ambitie de a juca si a vrea sa câstige ! Si fara mari vedete ! Este clar, jucatorii sunt cei care joaca dar partitura…o face magicianul (adica antrenorul). D-l Piturca, este drept, ne-a calificat la EURO, a reusit si multe lucruri bune, dar mai mult…nu poate, nu stie ! În afara exigentei de disciplina, care a dat ceva rezultate, mai mult nu stie ! Greseli în selectie, în alcatuirea achipei, în tactica, în mentalite !Ca sa mergem mai departe, nu neaparat doar…o calificare la un campionat mondial, ci a face performante mai credibile, avem nevoie de un antrenor mult mai experimentat, mai charismatic, mai comunicativ si mai scolit ! Dintre antrenorii români, singurii care ar putea face acest lucru ar fi Mircea Lucescu si Ladislau Boloni. Daca ei nu sunt disponibili, trebuie sa facem si noi o data experimentul cu un antrenor strain, asa cum au facut grecii si au câstigat campionatul european sau rusii (care probabil ca-l vor câsitiga si ei la fel acum)si câte alte echipe. Daca ne vom amagi de acum încolo ca Piturca ne va aduce din nou o calificare la mondiale, de data aceasta ne vom amgi rau si durerea va fi…prea mare la sfârsit ! Haideti sa stam…strâmb, si sa judecam…drept !

Robert  •  22 iunie 2008, 6:52

Un om care se crede cel mai bun antrenor roman nu poate sa salute un oarecare cetatean! Este si corect nu?Pai mamica l-a invatat din pruncie sa nu salute nici pe cei mai buni ca el,dar amite…..Trecind la europene nu pot sa constat decit ca: echipele care au folosit pentru ultimul meci al fazei grupelor rezervele-adica echipa 2- au iesit din cursa. Olanda,Croatia,Portugalia. Urmeaza azi Spania. Sa scoti din ritm un titular e ceva.
Despre ai nostrii numai laude. Ce mai tura bura. Arbitrii,iarba,suporterii,vremea sint cei mai vinovati de eliminare. Nicidecum antrenorul si jucatorii.
Te lauzi ca ai vizionat „N” casete cu jocuri de-ale Frantei si nu observi ca echipa in ultimul an este impotenta in atac? Inscrie un gol la 10 meciuri? Joci defensiv cu ei? Si ce daca inscriau 1 sau 2?Noi trebuia sa bagam o duzina! Jocul defensiv a avut perioada de glorie cam acum juma de secol aproape(Internationale). Sa joci la 0-0 cea mai mare timpenie a secolului 21.Cu italienii nici cu ajutorul arbitrului nu am reusit. Cit despre ultimul joc la fel. Era normal aparindu-ne in fata unor jucatori care doreau sa prinda apoi primul 11 rezultatul este cel scontat.Calificare la mondiale in 2010? Nu prea cred cu acest antrenor si acesti jucatori! As risca pina si un pariu.

http://fanfotbal.wordpress.com  •  22 iunie 2008, 7:58

@ionutz

ai mare dreptate

QFWFQ  •  22 iunie 2008, 8:56

Buna ziua, domnule Tolontan! Si eu mi-am trimis astazi singur un e-mail pe adresa mea ca din partea unui critic personal. Sper ca ati observat ca echipa care a invins Olanda si anume Rusia este o echipa pe care Romania mai ca nu a calcat-o in picioare inainte de turneul final. Semn ca esecul romanesc la Euro (da, dincolo de rezultatele zise onorabile putem vorbi de un esec)nu este o chestiune pina la urma de calitatea antrenorului cit de ceea ce noi denumim atitudine: adica o calificare care odata obtinuta strica planuri de vacanta deja facute si lasa prietene si neveste nemultumite ( ati observat ca citeva ore de la intoarcere, citiva jucatori erau deja departe in vacanta?), un penalty care transformat putea aduce o concediere si o ura pe viata in Italia, un joc care daca nu era suficient de defensiv nu putea pune in valoare niste fundasi care vor si ei afara pe salarii bune; sa observam ca planul de meci cu Olanda (cinci sferturi de ora aparare si ultimul pe atac) este un plan de impresie artistica, nu de calificare, ceea ce denota o intelegere intre echipa si antrenor, dincolo de intrebarea chivutei care sugera ca bre, poate totusi ne calificam, semn ca omul isi asuma lacrimile adelinesti pentru un snitel de la noi din Austria in locul veghei de la fierberea sarmalelor de nunta. Oamenii au si ei probleme, dle Tolontan, care tre’ sa-si faca umarul, ca nu-si ia malaiul cel gros de la federatie, ci si-l va lua dintre injuraturile murinhesti, altii au nevoie de timp ca sa stea pe linga impresari, altii pe linga iubite, ca acusi incep meciuri noi, in sfirsit, cei mai nefericiti, numai fiindca incepe un campionat nou si in Romania si tre’ sa fii bine odihnit ca sa poti cara valizele cu bani; cu toata rasplata federatiei, gloria nu tine de casa, 4×4 si cont in banca si chefuri scumpe, vezi cum gloria lui Neagu l-a tinut cu casa in stadion: un meci de campionat jucat cum trebe mai alina insa sufletul si mai pune o caramida – de bani – la cele de mai sus. Ce*** va bagati ca musca-n lapte, domnule Tolontan, nu stiti ca si jucatorii au interese, ca si jurnalistii dealtfel? Nu va ajunge califcarea la turneul final? Atunci mutati-va cu slujba in Italia, ori Rusia, ori Germania, ori Spania.

astrid  •  22 iunie 2008, 9:33

daca facem putintica istorie, sa vedem: veneau turcii sa cucereasca teritoriile romanesti, noi otraveam fantani si parjoleam ! turcii au „murit” pe teren ! noi? si era atat de usor…
noi nu vom face niciodata asa ceva , asa este romanul , nu vom reusi sa ne schimbam niciodata mentalitatea!

Stoica Horia  •  22 iunie 2008, 9:43

Daca ar avea un pic de onoare, Piti-Satana si-ar da demisia.Nu o are, asta stim toti.

zamurayu  •  22 iunie 2008, 9:47

….ce-au avut de pierdut??…dar ce-au castigat..??…..urmatorul obiectiv sa fie… „sferturile”… nu doar… „calificarea la un turneu final”…de aici si mentalitate…!!!

robersson  •  22 iunie 2008, 11:40

unora nu le mai ajungi cu ***

soso  •  22 iunie 2008, 11:47

Ca de obicei, dupa un simiesec la noi, creste spiritul justitiar si nevoia sa curga sange sa se aresteze oameni care vor fi judecati in piata publica si lapidati in nocturna pe un stadion de 7 stele.
Piti a gresit ca s-a temut Daca Hagi si G.Popescu nu-l dadeau afara in 1999 acum piti avea mai multa experienta si poate obtinea rezultate mult mai bune dozandu-si efortul si facand o selectie mai buna.
In plus fiecare dintre noi suntem in primul rand oameni si apoi selectioneri,ziaristi comentatori…..

degeaba  •  22 iunie 2008, 11:47

Nationala lu’ Piturca sa invete fotbal de la Rusi!!!

Romania  •  22 iunie 2008, 12:01

Desi sunt stelist sunt total dezamagit de neconvocarea lui Bratu si a lui Danciulescu, jucatori care puteau aduce un plus echipei la Euro. Nationala a jucat exact cum joaca Steaua cand crede ca un 0-0 este o performanta extraordinara. Din pacate nu putem da vina pe jucatori, care pana la urma nu fac nimic altceva sa asculte de niste oameni precum Piturca, Olaroiu sau mai stiu eu ce pseudo-antrenor. Romania are jucatori talentati, am vazut in meciul cu Italia ca se poate, dar din pacate nu avem antrenori sau macar un staff bine pus la punct.

Sarmanicuduhul  •  22 iunie 2008, 12:03

Bai nene romanul tot roman,pai atunci cand s-au tras la sorti grupele C.E. nu aveam decat sansa a 4-a din 4 echipe, cum draq e posibil sa vina toti cu mai te miri ce comentariu, faptul ca am incurcat macar 1 echipa ,vicecampioana mondiala, si tot e ceva, asta ne e valoarea asta shtim sa facem.Deocamdata cu Piturca am mers cel mai departe daca-mi aduc io bine aminte. Multumesc

dlk  •  22 iunie 2008, 12:07

presa si „tonul ei civilizat” nu duce decat la minciuni, certuri fara rost si bani pentru presa….. deci presa si tonul ei civilizat sa ne mai lase in pace

Romania  •  22 iunie 2008, 12:09

@Sarmani cu duhul
nu prea-ti aduci bine aminte… in fine. nu uita de 98 si 2000. ca am ratat 2 turnee de atunci? s-a intamplat si Olandei si multor nume mari.

jmek  •  22 iunie 2008, 12:15

chiar daca tolontan si-a trimis singur scrisoarea nu a facut rau.il inteleg.vrea sa ramana loc de buna ziua.cat despre continut,e super.are dreptate.acest breton infatuat care se crede mare antrenor nu are nici o treaba cu meseria de antrenor de nationala.poate sa incerce pe la electroputere craiova cu stilul lui.unde poate il stie cineva de frica.la echipa nationala nu poti fi antrenor-mana de fier.asta e cea mai mare imbecilitate.jucatorii de la nationala sunt de regula de la marile cluburi(nu mai comentez selectia de rahat pe care a facut-o papagalul bretonat)unde sunt de regula mari antrenori.ce sa il mai invete piturca pe mutu sau pe chivu? trebuie in primul rand sa fii un tactician, ceea ce el nu e.si nici o sa fie.pt ca nu il ajuta cortexul. e prea mare caciula tricolora pt un taran-badaran care s-a trezit cu ea pe cap.mircea sandu ar trebuie sa faca ceva, adica sa ii execute o degajare in dosul cu breton. daca mai ramane inca o campanie de calificari nu face altceva decat sa traga de timp. hai unirea urziceni!

DAN  •  22 iunie 2008, 12:24

Daca si acesta calificare a Rusiei nu ie un argument ca Romania putea sa se califice dca avea alta conceptie de joc cu fotbalisti corespunzatori fiecarui post sa poata juca un fotbal ofensiv indiferent de echipa asa cum au facut-o Rusii atunci noi niciodata n-o sa ne mai calificam daca avem mentalitate de neprofesionisti si sustineti aceasta echipa cu acest antrenor cu concluzi nefondate fiindca argumente nu aveti.Domnule Banciu si dvs domnule moderator noi suporterii romani de ce avem acesta logica ca se putea califica Romania daca aveam alti jucatori si un antrenor cu principi profesioniste fara selecti pe interesul unor impresari numiti Becali pt ca noi nu nu suntem compromisi ca sa-i sustinem cu vehementa si vrem sa ne reprezinte jucatorii cei mai buni din campionat si tara.Daca nu va puteti delimita de pasiunile pe care le aveti pt Steaua si Dinamo si vreti numai jucatori de la aceste echipe si sustineti fara temei ca jucatori mai buni in tara nu sunt atunci niciodata n-o sa avem un fotbal competent.Fara obiectivitatea dvs acesta mafie de selectie impusa de frati Becali indiferent de antrenor niciodata n-o sa dispara iar fotbalul nostru nare cum sa se redreseze.Va inploram sau cu respect si stima va rugam haideti sa spunem lucrurilor pe nume pt a avea un fotbal cinstit,correct si o nationala puternica.Noi suporteri olteni speram in credibilitatea dvs pt ca aveti cinste,onoare,demnitate si personalitate de a face ordine in fotbalul romanesc.Suntem disperati de coruptia din fotbal si fara aportul dvs noi nicodata nu putem schimba ceva.Cu discernamantul realitati , mentalitatea de profesionisti si onarea de a fi cinstiti puteti schimba fotbalul nostru corupt fiindca nadejdea noastra e in dvs.FORZA STINTA CRAIOVA!

Dozy  •  22 iunie 2008, 12:51

Îmi place să cred că sunt un bun observator al fenomenelor care se întâmplă în jurul meu, dar înfrângerea României în meciul cu Olanda de la Euro 2008 mi s-a părut o vreme fără explicaţie. Punând cap la cap informaţiile care apar, am tras concluzia că emoRomânia nu avrut să se califice în sferturi. Argumente:

1. Mutu, Chivu, Codrea şi Radu Ştefan sunt plătiţi de echipe de fotbal din Italia şi nu sunt nebuni ca să muşte mâna care îi hrăneşte. Cei care joacă în alte campionate au acceptat non-combatul pentru a nu-şi distruge colegii.

2. În pauza meciului cu Olanda, Piţurcă a declarat că românii au căzut psihic atunci când au aflat că Italia a înscris împotriva Franţei. Acela a fost sfârşitul, pentru că tricolorii au fost obligaţi să piardă calificarea în favoarea Italiei. Dacă Franţa ar fi condus, atitudinea mămăligilor ar fi fost alta.

3. Echipele italieneşti avansează în prezent oferte jucătorilor români, deşi aceştia au fost făcuţi praf în presa internaţională. Astfel Goian, Contra, Marius Niculae şi Raţ ar putea evolua în Serie A. Acesta este preţul plătit de italieni pentru calificare şi dovada clară a blatului (probabil impus).

Laleaua ofilita  •  22 iunie 2008, 13:04

Olanda eliminata de un olandez. Banii nu au miros. Inclusiv rublele. Pentru un pumn de ruble Guus si-a eliminat propria tzara. Si a fost si foarte fericit sa faca asta. Rusii vor cumpara curand toata Europa. Nu numai Chelsea Londra… Si bine fac! Ne-am saturat de aerele de superioritate ale vestului snob si rasist! Forzzza Rusia!!

sorin  •  22 iunie 2008, 13:10

nu piturca e de vina ,ci noi.de ce?foarte simplu.cine joaca table impreuna?cine se apara unul pe altul?valize,brichete…suntem de toata mila…REVOLUTIE!ajunge!

blat?  •  22 iunie 2008, 13:11

Am cautat sa gasesc un raspuns nu la infrangerea romaniei ci olanda, ci la atitudinea si tactica avuta in acel meci.Din pacate nu am gasit decat o varianta care sa se potriveasca: italia sa fi platit ceva euroi romaniei sa nu castige meciul cu olanda.Cu totii am vazut ca olandezii au fost antijoc, ca ne-au lasat spatii libere, ca au ratat in situatii clare si ca nu prea s-au bucurat la inscrierea golurilor.Eu cred ca si ei au ramas mirati de atitudinea noastra de rahat.Pai de ce oare sa le fi spus pitzi sa nu atace (asa cum cereau mutu et company) si sa astepte pana in min. 75.Simplu: au luat niste bani sandu, pitzi etc.Niste nenorociti!

BRAVO  •  22 iunie 2008, 13:14

Felicitari Rusiei pentru meciul extraordinar cu Olanda.Asta da fotbal! Chiar daca conduceau nu au bagat autobaza in careu.Deasemenea felicitari si Turciei.

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:14

LECTIA DE FOTBAL PREDATA DE GUUS HIDINK OLANDEI.NU POTI CASTIGA DACA NU ATACI DOMNULE PITURCA.

george  •  22 iunie 2008, 13:17

Guus Hidink mare antrenor.Pitzi…mare barbugiu…

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:17

IN ACEASTA SEARA VOM VEDEA O ALTA DEMONSTRATIE DE FOTBAL SPER SA NU RATEZE MULTE OCAZII DE GOL SPANIA & ITALIA PLEACA ACASA.

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:22

GERMANIA-TURCIA & RUSIA-SPANIA IN SEMIFINALE .
GERMANIA-SPANIA IN FINALA DACA TURCIA & RUSIA OBOSESC ALTFEL …

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:24

DACA TOTUSI ITALIA ARE MARE NOROC DISEARA IN FINALA VA FI RUSIA.

cornel  •  22 iunie 2008, 13:26

eu speram ca in semifinale se intalneste olanda cu italia

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:26

RESPECTUL NOSTRU PENTRU MARCO VAN BASTEN .OLANDA NU PUTEA SA-SI DEA AUTOGOL.

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:30

VREAU CA SPANIA SA CONTRAZICA OBICEIUL ACESTUI EURO 2008 SI SA SE CALIFICE IN SEMIFINALE.OBICEIUL SPUNE CA ECHIPELE CARE AU JUCAT CU REZERVELE MECIUL 3 IN GRUPA AU PARASIT COMPETITIA IN SFERTURI.VEZI:PORTUGALIA,CROATIA,OLANDA.

costel  •  22 iunie 2008, 13:31

pai rusii nu s au bagat cu fundu n poarta ca romanii sau vorba unuia pe aici si apoi copiat de multi altii:au bagat autocarul pe linia portii.prea tare.slr piturca esti varza,sau poate preferi piturca otv.nu mai tin minte cine a postat primul expresia cu autocarul pe linia portii dar tare as vrea sa stiu,mi se pare prea tare

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:33

DOMNULE PITURCA ATENTIE CUM ABORDATI JOCURILE CU FRANTA SI SERBIA DIN PRELIMINARIILE MONDIALE.

daniel  •  22 iunie 2008, 13:33

buna ziua romania,sunt un simplu romanas dar un suporter adevarat al fotbalului romanesc si in special,al echipei nationale.cu parere de rau aceasta echipa in frunte cu antrenorul nu merita sa ne reprezinte tara romaneasca,acesti indivizi si_au batut joc de o tara intreaga ne_au facut de ras,clar ei isi iau salarile se distreaza prin cluburi luxoase si noi saraci suferim.nuu merita ca aceasta echipa sa se califice la un turneu final,conducatori fotbalului romanesc si ei sunt la fel niste tradatori,ce cauta piturca ca antrenor d sandu?sa ne invete sa jucam turca la euro?ce cauta banel nicolita,dica,in echipa nationalei?va spun eu pt.ca sunt jucatori lui becali si vrea sa le creasca cota si sa-i vanda in strainatate.iar despre mutu nu am cuvinte,nu credeam ca poate fi capabil sa-si tradeze tara.de ce nu il aduceti pe LUCESCU antrenor dmn.sandu?va place turca si rusinea?nea-ti distrus si ultima bucuria a romanilor.sper ca dumnezeu sa va dea ce meritati si sa suferiti precum eu si toti suporteri nationalei.multumesc.

george  •  22 iunie 2008, 13:35

Avem o rusine de antrenor.Nu cred ca jucatorii au o vina prea mare.Totusi sunt jucatori care joaca la echipe mari, care au luat ceva din mentalitatea lor, doar sa fi ascultat orbeste directivele lui pitzi altfel nu pot explica jocul foarte prost

VLAD  •  22 iunie 2008, 13:41

DOMNULE PITURCA FOTBALUL SE JOACA PE GOLURI SI CA SA DAI GOL TREBUIE SA ATACI SI PENTRU ASTA AI NEVOIE DE MIJLOCASI CARE SA STIE CU MINGEA SI ATACANTI CARE SA INSCRIE.REPET ECHIPA CARE O VEDEAM CU OLANDA:LOBONT-CONTRA,TAMAS,GHIONEA(RADU),RAT-CRISTEA,DICA,CHIVU,MUTU-M.NICULAE,D.NICULAE.
PRECIZARI:1)DICA NU ESTE JUCATOR SA FIE REZERVA EL TREBUIE SA FIE TITULAR;2)CRISTEA PENTRU CA ARE CAPACITATEA SA JOACE PE STANGA SI SAU PE DREAPTA SI ARE PRECIZIE IN SUTURI PLUS INCURSIUNI CU MINGEA LA PICIOR.

Paul  •  22 iunie 2008, 13:47

Buna ziua

Domnule Tolontan……va rog sa incercati sa publicati mai multe scrisori reusite.Adevarul este ca ceea ce a spus Cristian Toma este foarte adevart si nu cred ca daca accentua partea ironica sau dureroasa ,s-ar fi suparta cineva.
Imi permit sa fac fac o mica completare vis-a-vis de scrisoarea publicata:Nu am auzit pana acum pe nimeni spunand ca Piturca nu are incredere in elevii sai.In declaratiile pline de dezacorduri,afirma ca nu are emotii dar la fiecare sfarsit de semi-fraza parca se contrazicea intreband „NU”,nu?(doar el stie pe cine).Prin aparare nu vom reusi niciodata sa inscriem…dar repet Piturca nu a avut emotii,NU?.Pe perioada Campionatului European toti jucatorii au avut o prestatie buna,pastrand o constanta de admirat de la meci la meci.Un atacant nu poate reusi sa inscrie cu mai multi jucatori in fata cum un selectioner nu poate triumfa in fata unor profesionisti…marea majoritate a suporterilor se impaca cu ideea ca am reusit sa smulgem cate un punct campioanei si vicecampioanei mondiale si ca am parasit grupa mortii cu capul sus .Cred ca am parasit Europenele cu capul atat de sus incat ne-am lovit de zid.Vrem un selectioner descurcaret,vorbitor de limba romana si deasemeni luptator(un din caracteristicile poporului roman).
Va multumesc.

mircea  •  22 iunie 2008, 14:44

jos palaria in fata turcilor,rusilor pt.caracterul,vointa si modestia lor.pacat olanda[pt.mana intinsa romanilor].iar noi cu drogati,betivi,jucator de barbut,mafioti[becali,dragomir,pinalti,etc.-alo d.n.a.],care ne tin lectii de moralitate,avem echipa pe care o meritam!tot campionatul nostru este o afacere a acestor nesimtiti,care isi bat joc de noi.NU MAI MERITA SA MERGEM PE STADIOANE,lasati-i pe ei in tribuna cu valizele,zarurile,tablele. p.s. etc. inseamna si copos!!!!!!

Ejov  •  22 iunie 2008, 15:14

Mai baieti, o tara se compune dintr-o suma de indivizi( ca natura e din alta parte). Din astia ii selectezi si pe cei buni si pe cei rai, ca din alta parte nu ai cum. Daca fruntasii nostri sunt mediocri, inseamna ca mai bine nu avem. Cand o sa invatati sa va bucurati de atata cat aveti si nu de ceea ce nu aveti? Ce dati voi societatii si tarii si nu sunteti rasplatiti? Nu dati nimic, dar adeseori primiti bacsis de la viata si va credeti indreptatiti sa judecati voi, care nu puteti fi judecatori! Credeti voi ca olandezul rusilor venea sa antreneze la noi,fie si platit dublu? Niciodata, fiindca la ora actuala nu trimitem in teren jucatori ca Arsavin, Pavliucenko etc. Asa ca stati cuminti in banca voastra!

giugiuka  •  22 iunie 2008, 16:47

PITURCA DEMISIA !!! NERUSINATULE ! Iti cauta Mircea Sandu in coarne? Si el ar trebui sa-si dea demisia. Fotbalul romanesc e intr-un declin continuu. Cu ei la conducere nu vom mai obtine niciodata nimic. Adio Sevilia, adio mondiale sau europene !

mosh Califar  •  22 iunie 2008, 16:56

Bai baietei Tolo&GSP au meciul lor cu Piturca de ani de zile. Mare branza ca cereti demisia alaturi de deontologii neamului Tolo ssau Gregoar. Ganditi unul singur dintre voi o echipa nationala care sa atace. Cautati-i si antrenor care joaca pe cartea atacului. Bagati in primii 11 si un jucator de la campioana tarii. Pe urma reveniti p-aici.
De chestia cu absenta centrelor de juniori n-are sens sa discutam. Treziti-ma cand o sa scrie GSP pe tema asta.

relu  •  22 iunie 2008, 17:21

poate nu stiti ca s-a inventat o noua hora romaneasca:3.14-turcioaica.Suna cam asa:Tot pe loc pe loc pe loc si sa nu treci de mijloc ca de-o faci ii bai si foc,hop si-asa,si-asa,si-asa.Protagonisti:3.14-turca si 3.14-turcioii(asa zisii jocatori)

groparu  •  22 iunie 2008, 17:58

Sigur omul are dreptate.Nu stiu cum dar Piturca a reusit sa inglobeze un numar mare de termeni negativi:egoismul si mitocania,orgoliu si gogomania si cite multe altele.Cred ca leafa primita de la federatie o imparte cu nasu,ca altfel cine l-ar tine cu atitea ifose de savant neinstruit.Acum, ca sa-si apere pielea (sa nu credeti ca in fata celor de la FRF,caci ei sint mina-n blana)arunca vina pe jucatori.Ca nu ar fi respectat sistemul indicat.Pai el a propus un sistem de joc 9+1 in care si ala 1 trebuia sa aiba sarcini defensive.A plecat de la inceput pe un drum gresit si anume obtinerea calificarii cu 3 meciuri nule ,uitind ca daca pe timpul cind era el fotbalist un meci nul era considerat o semivictorie acum acelasi rezultat este un semiesec,deoarece la victorie se acorda 3 puncte.Celor care incearca sa spuna ca Piturca a facut bine , ca a judecat corect, ca echipa nu putea mai mult,vreau sa le spun ca ar fi trebuit sa vada Rusia -Olanda. Rusii au stat excelent in teren si au atacat de cte ori au avut posesia .Pur si simplu au executat partitura invatata:tactica ofensiva.Si ai nostri au executat partitura impusa de Piturca.Exersata pina la epuizare:tactica distructiva.Piturca este oricum un personaj negativ(ca antrenor ) caci sa pleci de la inceput cu mentalitatea de invins ,pe care o mai si transmiti celor din jurul tau e grav.Daca de la inceput crezi ca nu poti spera la mai mult,da-te nene la o parte si lasa-i pe altii sa-si faca meseria. Ca or mai fi antrenori.Chiar si fara breton.

andrei marinu  •  22 iunie 2008, 21:16

Tolo,
Cred ca suporterul asta care a trimis scrisoarea la frf era ziarist, ca prea e suparat ca piti nu vorbeste cu nimeni. E omul suparat ca nu am trecut de grupe.
Nu stiu cine e mai mitocan, un antrenor care ne-a dus la europene dupa 8 ani in care ne-am uitat la meciuri fara sa ne doara capul sau un paparatii care fuge cu camera prin aeroport, cand piti le-a spus ca face conferinta.
Iar pentru cei care ati vazut Olanda-Rusia, poate ati invatat un lucru: Rusia a iesit din mizeria blaturilor din perioda rosie, cu antrenori straini si bani multi, nu cu pile lu sandu. Tipam sa-l schimbam pe sandu care si-a umplut buzunarele depe urma succeselor generatiei de aur si votam in unanimitate. N-ai cu cine, taticu…

avocat dan florenta  •  22 iunie 2008, 23:48

Au facut figura frumoasa rusii.
Eu cred ca mai e si dupa noroc. Daca castigam, domnul Piturca era eroul nostru.

L.E.  •  23 iunie 2008, 10:22

E bine ca Romania a iesit. Probabil ca asa se vor gandi romanii si la lucruri mai importante decat la fotbal. Cum ar fi, de exemplu, lucrurile spirituale. Dar desigur ca nu gasesti niciodata timp pentru Dumnezeu, insa intotdeauna e timp pentru fotbal sau alte lucruri nesemnificative ca acesta. Ia aminte si cauta Adevarul.

h.gabi-arad  •  25 iunie 2008, 9:15

eu cred ca ar trebui mai degraba sa invatam fotbal de la turci,penrtu ca sintem mai apropiati de ei ca valoare.
rusii ne depasesc mult,arshavin este mult peste mutu,atacant ca pavlyucenco noi nu avem,iar un jucator cu suturi asa bune si precise ca fundasul ca fundasul ala kolodin,nici pe departe nu avem

Hoho  •  25 iunie 2008, 13:03

Mda…si daca nu saluta sau nu zambeste,ce e cu asta?Si daca nu vorbeste cu presa si sta incruntat,ce e cu asta?Si daca acasa isi bate nevasta si copiii si se scarpina in nas ce e cu asta?Suntem fel si fel de oameni pe pamantul asta…omu` asta…singurul din 20 de milioane de romani a fost capabil sa califice echipa Romaniei dupa 8 ani de zile la un turneu final…deci,din partea mea „scrisoare autentica si lipsita de patetism a unui om care doreste sa fie respectat” este egala cu 0 atata timp cat acest suporter nu a facut nimic decat sa bea bere,sa manance mici si sa injure antrenorul echipei nationale si sa il critice ca…sta incruntat!?!?Patetica scrisoare!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord