Despre nebunie şi alte boli

Cazul de la Cluj stîrneşte compătimire pentru agresori înainte ca victima să se fi făcut bine!

duminică, 6 iulie 2008, 11:31

Cazul de la Cluj stîrneşte compătimire pentru agresori înainte ca victima să se fi făcut bine!

România are cel mai performant sistem medical din lume. De el se ocupă Justiţia. Nicăieri nu se descoperă diabetul, cancerul sau problemele mintale atît de repede. Condiţia? Să intri într-un mare bucluc şi să ai nevoie de o suferinţă. McBoala. De la Omar Haissam şi pînă la cei 4 puşti cu vîrste între 16 şi 20 de ani care i-au crăpat capul cameramanului-jandarm din Cluj, înainte de meciul “U” – CFR, oricine îşi poate procura un diagnostic la minut. Maladie cu cartofi prăjiţi.

AVOCAŢII AGRESORILOR DE LA CLUJ AU DREPTATE. CLIENŢII LOR SÎNT IRESPONSABILI. Vina se împarte. Fotbalul are culpa sa. Plus finalul încins de campionat, plus jucătorii, plus conducerea lui “U” Cluj, plus primăria, plus arbitrul care încă nici nu fluierase începutul meciului, dar se simţea în aer că e rău intenţionat! De presă, ce să mai vorbim?, că toată lumea ştie că e de cacao.

În astfel de cazuri, societatea se autovictimizează patetic şi caută explicaţii în care se amestecă Freud, cultura emo şi nivelul scăzut de trai din familiile micilor satrapi.

Nu ştiu. Sincer, nu ştiu. Poate că închisoarea e o experienţă care îi face mai răi pe tineri. Dar asta e altă discuţie care aparţine specialiştilor.

PE NOI AR TREBUI SĂ NE PREOCUPE, ÎN PRIMUL RÎND, SOARTA NEVINOVAŢILOR. PROTECŢIA LOR. Amneziile şi durerile cumplite de cap pe care victima le mai simte după atîtea luni. Iar cel mai sigur lucru care se poate face e ca, în sfîrşit, pedepsele în cazurile din fotbal să fie ferme, astfel încît nimeni să nu mai creadă că huliganismul din sport e altceva decît o brutală şi laşă agresiune la adresa unor nevinovaţi.


Comentarii (70)Adaugă comentariu

Realist  •  8 iulie 2008, 1:04

Toate intamplarile tragice,printre care si aceasta,sunt produse finite ale unui sistem corupt si violent,atat in interiorul societatii in sine,dar mai ales in interiorul fotbalului.Demnitari de stat,conducatori de cluburi,actionari,toti fosti,actuali, dar si viitori infractori, cu dosare de cercetare uitate prin fisetele celor pusi sa imparta dreptatea,de cele mai multe ori,fie la comanda politica,fie la comanda financiara sau ca si contraserviciu la uitarea unor faradelegi sau la obtinerea unor avantaje de diferite feluri,pe principiul”tablei impartirii”.Aceasta este „societatea reala”,cea care genereaza astfel de monstrii,dar si faptele lor precum si disolutia puterii statului,care se accentueaza pe zi ce trece.Pana cand societatea,ca si fotbalul romanesc,nu vor crea anticorpii necesari,acest sistem va prolifera.Pentru ca forta demosului sa intre in drepturi sun multe de facut si noi toti trebuie sa purcedem la treaba.Daca se poate…Daca nu inseamna ca totul este corect si normal si ne place viata pe care o traim

David  •  8 iulie 2008, 1:11

100% de acord cu Tolo.

stefan  •  8 iulie 2008, 1:29

Nu ma intereseaza .Ati vazut ca la camp. mondial
fazele de genul asta nici nu sunt filmate,transmise ,nu se comenteaza la adresa lor?DE asta si fac indivizi de genul asta ce fac ,pt a fi bagati in seama,atata timp cat nu ii mai bagam in seama nici nu ii mai influentam si pe alti la asa ceva.Pe mine unu nici nu ma intereseaza ,ii ocolesc si nici nu bag in seama astfel de acte si nici unele declaratii de acelasi gen ale unor conducatori … care instiga la asa ceva.

news-wanted.com  •  8 iulie 2008, 2:46

@Ple.shit.za cred ca si atunci ar fi putin….

Tovi  •  8 iulie 2008, 10:23

Cautarea senzationalului va face sa scrieti lucruri pe care poate nici voi nu le ganditi.Nu uitati totusi ca vine ziua in care din pacate unii dintre voi ajung sa plateasca.Din pacate a platit prea scump.Agresorilor nu trebuie sa li se dea nici o circumstanta atenuanta.Trebuie pedepsiti cat mai drastic.Sa speram ca alti huligani vor fi speriati de pedeapsa ce o vor primi ei.dar se pare ca voi **** gazetari nu ati invatat nimic din asta,voi si 0tv faceti orice de dragul senzationalului.Si veti plati din nou.Sa speram ca nu asa scump , doar mai des.

Tovi  •  8 iulie 2008, 10:29

Nu uitati ca v-ati invatat sa aruncati cu gunoi pe o echipa sau alta,dupa cum vine moda.Voua vi s-a parut ca e mai grav cazul valiza,decat faptul ca borcea i-a platit ratele unui arbitru. Asta e absurd!!! La cate mis-masuri se fac in campionatul nostru,motivarea ar fi o solutie,asa s-ar juca mai multe meciuri in teren.Nu poate fi nimic rau din faptul ca echipa isi joaca sansa pentru ca primeste bani,indiferent de la cine.Ati lovit in Steaua ca si cum nu ar fi meritat nici locul 2.Dar Steaua a fost neindreptatita de arbitraj foarte des. A fost neindreptatita si de noncombatul lui dinamo si rapid , a fost neindreptatita si atacat de fiecare , doar pt ca *****de patron si-a atras mania multora.Si pentru asta ati fi fost in stare sa desfintati echipa , nu uitati ETALON a fotbalului romanesc. Si pentru asta veti plati!

Alinush  •  8 iulie 2008, 10:36

@ Stefan – **** daca nu erau filmati aia distrugeau totul in calea lor, cumva nu traiesti in Romania? Uita’te la televizor sau pe afara daca stai intr’un oras aglomerat, sa vezi ce fac huliganii .
Este absurd,****,inutil,si lipsit de sens sa crezi ca daca nu ii filma nimeni nu faceau nimic, si mergeau in ordine pana la stadion, sau de acolo veneau… in fine, pana undeva ! E *** sa spui asa ceva, inseamna ca traiesti undeva unde exista justitie, oamenii legii, si alte porcarii. Nu va mai simtiti aparati ca in Romania nimeni, dar absolut nimeni din puterile statului nu lucreaza si nu vegheaza asupra sigurantei si interesurilor voastre. Traiti in punga?

@ Subiect – da e corect, sunt sigur ca nu vor lua mai mult de 3 ani, sau poate vor lua 3 luni . Se trece foarte usor peste astfel de lucruri, din pacate nu exista initiativa, pentru ca ar trebui ca presa sa informeze, sau sa „sacaie” aceasta „justitie din Romania” sa faca ceva concret…ca de 2 luni ii poarta prin tribunale si prostii, acesti „oameni ai legii” vor ca noi sa uitam de caz si sa il faca pierdut, iese mult de la 34 persoane, ce conteaza ca exista un semn de intrebare in privinta recuperarii totale a cameramanului.

Sincer, eu daca as fi in locul lui, si ar da Bunu Dumnezeu sa ma vindec total, eu i-as cauta, mi-as face singur dreptate, ca altcineva nu ii va face.

Asta inseamna Fotbal in Romania . Suntem in extaz cand ne uitam la fotbal ! Si din cand in cand poate mai jucam si pe teren .

Larius Macatus  •  8 iulie 2008, 11:24

Asa, Tolo, bravo, la gazeta! Infiereaza-i, ai dreptate, „pedepsele în cazurile din fotbal să fie ferme”!

Daaaaa, da’ nu in toate cazurile, nu e asa, Tolo? Pedepsele trebuie sa fie ferme in toate cazurile din fotbal, cu exceptia celor in care sunt implicate de-a valma culorile ros-albastru, brinza, oaia, terenurile armatei, Dumnezeu si pac-pac! Unde apar astea, trebuie sa punem frina pedepselor, nu e asa, Tolo, despre astea nu avem voie sa scriem impartial si sa infieram, fiindca trebuie sa traiasca si ziaristu’, nu e asa? Iar de trait, traieste bine daca primeste din cind in cind un plic cu sigla stelei ****

Noi, cei cu IQ mai mare decit numarul meu de la pantofi (****), deci noi, ceilalti, stim ca tu vrei egalitate. Da, dar sa se tina cont ca unii sunt mai egali decit altii, nu-i asa Tolo?

Doamne, cum ii mai infierezi tu (de data asta pe buna dreptate) pe toti cei neinsemnati, cit avint ai… ****

Ionut  •  8 iulie 2008, 11:47

***

Caudillo  •  8 iulie 2008, 12:21

Ce aveti bre cu omu’? Si-a dat si el cu parerea,nesarata,adevarat, dar a scris pe blog. Ce, va asteptati la capodopere literare zilnice, si inca pe daiboj?
Si asta ce mai e:hopa pe el,la orice scrie, comentariile sint „da’ de Steaua de ce nu te iei, ba?”
Na poftim! Uite asa, se ia numai de cine vor muschii lui. D’aia-i ziarist, dreptul lui. Nu-ti place, nu-i cumpara fituica.
Si, apoi, unde ma rog ati vazut voi presa cu adevarat independenta in lumea asta larga?
***

Larius Macatus  •  8 iulie 2008, 12:28

Mi-e sila de toata cenzura de pe acest blog! Eu nu am scris nici un cuvint licentios sau ‘de dupa blocuri’ si totusi mesajul mi-a fost cenzurat!

****

Martafoiule  •  8 iulie 2008, 12:29

Asa, cenzorule, sterge tot!

Cenzorule  •  8 iulie 2008, 12:31

Toate comentariile mele asteapta sa fie moderate.

Actiunile moderatorului asteapta sa fie parfumate – ***

catalin_cj  •  8 iulie 2008, 12:32

@io on
cu toata stima dar vreau sa te contrazic. nu cred ca vreodata jandarmeria a intervenit pentru ca era galeria prea cuminte. sunt cu totul de acord cu interventia fortelor de ordine. ar trebui sa se ia aceste masuri oriunde si sa nu mai vedem ca oameni nevinovati sunt agresati de ultrasi(huligani) pe strada sau in baruri. pot sa reamnitesc aici cazul de anul trecut cand un suporter al altei echipe a fost omorat intrun bar de aceeasi suporteri universitari caz prea putin tratat de presa. sau imaginile de acum 2-3 ani cu un suporter stelis batut crunt pe strada de asazisi ultrasi cfr-isti. asa ca la fel ca si in alte tari jandarmeria ar trebui sa intre direct si fara preavize in huliganii de pe stadioane. in regulament se zice „fara petarde, fara steaguri cu cozi de x m, fara cutite, fara alte accesorii care pot sa dauneze sigurantei”. Doua cazuri va dau: suporterul care l-a agresat pe niculescu, si suporterul care ameninta cu arma pe teren(incredibil) la resita.

catalin_cj  •  8 iulie 2008, 12:40

@tovi
steaua nu e echipa talon a romaiei. daca sti ce inseamna etalon atunci iti dai seama ca o echipa care fura, pe ascuns sau pe fata acum, nu are cum sa fie un etalon. etalonul htiei, ipocriziei, marsaviei si al coruptiei se prea poate. dar al fotbalului romanesc nu are cum pentru ca in afara de o cupa europeana(tot respectul) si o finala, nu poti sa zici nimic bun de steaua. steaua nu poate fi unitate de masura in mai mare masura decat dinamo, rapid, uta sau oricare echipa care a avut momentele ei de glorie. din pacate mizeriile stelei sunt acoperite usor de gura unor oameni murdariti pana peste cap de ceea ce au facut pana acum

Cenzoruleee, desteptareaaaa!  •  8 iulie 2008, 12:41

Hei, ce faci? Nu vezi ca ai mesaje de cenzurat? treci la treaba, cistiga-ti bistarii!

Spre exemplu, poti sa stergi cuvintul ‘bistari’, este subversionist. Tu probabil esti obisnuit academic, cu cuvinte de genul ‘lovele’, ‘parai’, ‘cascarabetzi’

Jos cenzura exagerata din acest blog!

OnlinePariuri.com  •  8 iulie 2008, 13:19

In aces caz ar fi trbuit sa se impuna masurile rde rigoare si cu siguranta nu mai apareau astfel de evenimente care nu fac cinste fotbalului

io  •  8 iulie 2008, 15:05

@ catalin_cj

1. cu toata stima am si eu o intrebare pentru dumneavoastra. de cate ori ati fost la un meci sezonul trecut si de cate ori ati fost asa in general in ultimii ani? in caz ca raspunsul nu este 0, va intreb daca ati stat vreodata printre cei din galerie?!

dumneavoastra imi spuneti ca nu credeti ca jandarmii au actionat fara motiv. daca nu as cunoaste prea bine pe pielea mea ce abuzuri se fac si as fi un privitor total detasat de acest subiect… si eu v-as putea intreba… dar ultrasii credeti ca au in fisa postului sa bata sau sa-si ia bataie de la un gabor? cel mai elocvent exemplu in cazul acesta este legat de paza de pe stadion. in perioada in care paza era asigurata de jandarmi existau batai cu suporterii in fiecare etapa(de intretinere banuiesc), iar cum au fost introdusi stewarzii s-au linistit spiritele si au fost tot anul atatea batai in peluza cate erau inainte intr-o etapa cred. chestia asta ar trebui sa va lumineze un pic si sa intelegeti ca problema nu este in nici un caz intr-o singura parte. poate suntem ca apa si uleiul si nu putem sta impreuna… dar ca sa puneti in carca suporterilor orice actiune si sa sanctificati jandarmeria romana e prea mult! sunt dovezi clare pe youtube cu abuzuri ale jandarmeriei, dar ei sunt sfintisori si nu gresesc pt ca nu ar avea de ce, nu? sau poate ca au… ca la un moment dat eram injurati pt faptul ca din cauza noastra sunt ei adusi in weekend la munca, desi sunt platiti pt asta. cum te-ai simti daca ti-ai lua un bilet la film si inainte de intrare cel care rupe biletele sa te injure putin printre dinti si sa-ti dea si una dupa ceafa si un sut in fund?

2. vreau sa subliniez foarte clar ca episodul de la Cluj, cu suporterul stelist omorat intr-un bar de niste suporteri U Cluj a fost doar o incercare a presei de a mai vinde ceva… si daca aveti curiozitatea sa cautati concluziile anchetei politiei(gasit in presa locala parca), o sa vedeti ca nu are nici o legatura echipa favorita cu scandalul iscat atunci.

ca o concluzie, vreau sa va spun ca in raspuns ati cazut exact in greselile de care vorbeam in primul mesaj: ati vorbit fara sa stiti toate detaliile si informatiile le aveati din presa de slaba calitate

Brasov  •  10 iulie 2008, 13:12

haha.. ha… dar aia ramane scris… si intr-o zi se trezesc „bolnavi”

Cristina  •  13 iulie 2008, 10:56

Poate ca mi se pare mie, dar cred ca, de multe ori, „boala” este o scuza pentru toate lucrurile rele care se intampla in societatea de azi. Poate ca este vinovata promovarea violentei pe toate canalele de informare, poate ca este o cauza si dificultatea unora de a discerne intre bine si rau, intre realitate si virtual…

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord