RCS întinde prima mînă: MC reintră în cablu!

RCS – RDS a comunicat acum citeva minute ca reintroduce canalul The Money Channel in retelele sale de cablu si pe DigiTV. Simbata, RCS eliminase Telesport si Money Channel.

joi, 17 iulie 2008, 2:46

RCS – RDS a comunicat acum citeva minute ca reintroduce canalul The Money Channel in retelele sale de cablu si pe DigiTV. Simbata, RCS eliminase Telesport si Money Channel.

Desi nu exista nici o confirmare oficiala, miscarea fusese un raspuns la sfidarea lui Dumitru Dragomir, teleghidat de SOV, care a programat ostil meciurile Ligii 1, in defavoarea telespectatorilor, a cluburilor si a consortiului cistigator al licitatiei.

Tot neoficial, reintroducerea lui Money Channel are loc pe fondul unei presiuni publice asupra RCS si ca o incercare a consortiului A1 – RCS de a detensiona atmosfera. Despre conduita umorala a mogulilor Tezsari, Vantu si Voiculescu am scris acum citeva zile aici. Se pare insa ca telefoanele dinspre Guvern, Bursa si din mediul de afaceri au contat mai mult decit opiniile blogerilor 🙂 Dar nu mai mult decit pr-ul negativ la nivel popular si de elita pe care RCS si Intact au realizat ca sint pe cale sa si-l asume.

Urmatorul pas ar fi incheierea favorabila a negocierilor cu UPC, pe care surse o prezinta drept „posibila”, pentru ca numarul abonatilor care vor vedea gsptv si meciurile sa ajunga la peste 70%.


Comentarii (169)Adaugă comentariu

red baron  •  18 iulie 2008, 10:33

TOLOOOOO te-a umilit Mironica, te-a facut cum nu te-a facut nimeni din presa scrisa, si-a batut joc de tine, mai tare decat toti blogerrii la un loc, pe cand raspunsul?:)

Wall  •  18 iulie 2008, 12:34

Ce ma buCUR ca au reintrodus TMC

Adrian  •  18 iulie 2008, 19:02

rcs e cea ma urata firma de cablu findca nu a introdus nici taraf tv nici mynele tv .helooooooo Rcs exista si noi fani de manele si nu suntem putini suntem cateva milioane de romani care asculta manele .N-ai cu cine mah!…niste tarani!

DaRKneSS  •  19 iulie 2008, 1:50

oare ce s-ar fi intamplat daca UPC, in colaborare cu pro tv, ar fi castigat licitatia?
1.gspTV n-ar mai fi existat
2. antena si antenutzele dispareau din grila UPC
3. echipa gsp pleca la PROsport (prima iubire)
4. se infiinta sport.ro 1-4
5. aparea „can-can sportiv”.ro (daca mai erau bani)
6. se infiinta o noua revista: „liga PROprie”
7. Tolontan era seful lui Ioanitoaia si subordonatul lui (reloaded)

bruzli  •  19 iulie 2008, 10:28

Canalele din Grupul Realitatea-Catavencu nu trebuiesc scoase, le pot pune pachet optional contra cost, si cine are nevoie de ele sa poate opta.

tiberius camaras  •  19 iulie 2008, 18:42

gsp-ule,pierzi cititori pe zi ce trece!!!plus ca ,unde fac naveta,la tara,duceam din oras pe putin 5 ziare pe zi!!!sa se duca dupa ele singuri de acum,ca eu nu vreau sa mai aud de voi!definitiv,cum spunea cineva mai jos!pa!!!!

Mit  •  20 iulie 2008, 4:29

Salut Tolo,

Comentariul meu nu va fi unul rautacios ci ma voi multumi sa constat ca exista o solutie mai frumoasa – desi aparent mai complicata – la problema creata de Dumitru Dragomir.

Grupul RCS&RDS a fuzionat la un moment dat cu un alt furnizor de televiziune prin cablu brasovean care purta un nume numai bun de dat unei televiziuni: TVS.
La ceva timp dupa fuziune toate antenele locale ale RCS, fostele televiziuni ale furnizorilor de cablu ce au fuzionat de-a lungul timpului cu RCS – Terra Sat, ConySat etc., s-au redenumit in TVS (un nume mai usor de retinut).

Ei bine toate aceste TVS-uri sau poate numai 4 din ele, cele mai mari (Brasov, Craiova, Constanta, Cluj) puteau fi facute posturi cu transmisie nationala si le puteau fi pasate transmisiile de meciuri din Liga I.

Mai mult decat atat, din cate am auzit TVS a fost din nou separat de RCS & RDS, este practic o federatie de posturi TV care are o relatie contractuala cu RCS nu mai este o divizie a grupul RCS&RDS, asta ar inlesni o participare a grupului Intact la pachetul de actiuni al TVS, sau chiar mai mult, o preluare a federatiei si transformare a posturilor componente in Antene locale ale Antenei 1, Antene care sa se ocupe si cu difuzarea de transmisii sportive.

Avantaje:

* Pentru telespectatori
– ar putea urmari o grila variata de programe, nu doar transmisii sportive (oricum exista deja pe piata romaneasca si alte programe sportive, iar 4 posturi de televiziune cu aceeasi tematica apartinand aceluiasi trust, sunt destul de mult, vom avea foarte multe reluari in formula prezenta)
– un telespectator dintr-o zona oarecare a tarii va avea acces mai usor la stiri din alte zone ale tarii (jurnalele locale vor trebui programate la ore diferite; va exista si o editie a jurnalului care va grupa stiri din toate zonele tarii in aceeasi emisiune de stiri)
– un meci in care joaca o echipa din provincie (in special daca e gazda) va fi transmis pe Antena locala corespunzatoare regiunii din care provine echipa, spre exemplu un meci al CFR Cluj pe teren propriu ar trebui transmis de Antena Cluj, altul al Univ. Craiova de Antena-TVS Craiova, astfel un telespectator va selecta cu mai multa usurinta canalul pe care se va difuza meciul.

*Pentru grupul Intact
– Televiziunile locale sunt pepiniere de oameni de televiziune, foarte multe din vedetele posturilor de televiziune centrale au provenit din posturi de televiziune locale, doua exemple celebre (non-antenistice) ar fi Andreea Marin (TVR Iasi) si Cristian Tabara (Pro-TV Oradea). Largirea sferei de Antene locale ar aduce in grupul Intact mai multi oameni capabili sa faca televiziune de calitate.
– Am putea avea in sfarsit o emisiune centrala de transmisii live alternative, asemanatoare transmisiei pe care o facea acum cativa ani Radio Romania Actualitati – Fotbal Minut cu Minut, emisiunea aceasta ar putea sa fie gazduita de Antena 1 sau de Antena 5 Sport sau de gspTV („gazeta sporturilor televiziune” nu prea este un nume potrivit pentru o televiziune).

* Pentru federatia TVS
– statiile TVS Ar putea imprumuta un stil perfectionat de lucru de la o televiziune centrala.
– Transmisiunile de sport necesita echipamente care in prezent nu sunt in dotarea multor televiziuni locale, Antena 1 ar putea sa sprijine dotarea Antenelor locale cu aceste echipamente si ar incuraja formarea de comentatori sportivi care sa transmita meciurile de-acasa ale echipelor din Liga I (bineinteles comentatorii consacrati vor fi dascalii noilor comentatori apartinand antenelor locale).
– provincia ar avea in sfarsit televiziuni cu programe mai bune.
– Toate programele Antena-TVS ar putea fi vandute si altor furnizori de cablu decat RCS & RDS.

* Pentru RCS&RDS
– In fine, RCS & RDS ar da o suma de bani asemanatoare unei societati TV care ii va furniza programe de o calitate superioara, societate TV care va castiga mai multi bani din publicitate decat castiga in acest moment.

Cred ca o astfel de idee este avantajoasa pentru toata lumea…
Trebuie sa precizez ca nu fac parte nici din staff-ul Intact nici RCS&RDS, nici TVS, as avea de castigat numai din postura de consumator de televiziune.

Io  •  20 iulie 2008, 17:09

Mit

Toti ne dam experti si avem impresia ca am descoperit gaura in macaroana…Stai calm, nu te ambala prea tare, ok?

Neamul Elodiei  •  21 iulie 2008, 8:48

TMC si Telesportul nu au lipsit nici o swcunda din grila de baza a Digi!
Tot asa, exista pe Digi si Taraful si Mynele!

Io  •  21 iulie 2008, 15:50

Sunt din Baia Mare…Monopol total RCS. Nici o secunda nu mi-au scos Telesportul si Money Channel…Si nici GSP TV n-am…

Mit  •  22 iulie 2008, 0:04

Nu stiu ce gaura in macaroana a descoperit semnatarul „Io”, probabil ca multe din cele scrise de mine acum aproape doua zile nu erau niste noutati, dar iata ca avem patru noi posturi de sport cu acelasi nume care vor difuza foarte multe reluari sau cine stie ce, in loc sa promovam niste posturi locale care de bine de rau au un oarecare continut. Ok?

Si daca tot exista niste oameni care ma tin de vorba, va mai prezint niste macaroane:
grupul Intact are deja cateva statii locale care transmit grupaje de stiri pe frecventa postului Antena1, aceste statii se afla in orasele:
SIBIU, PITESTI, PLOIESTI, SLOBOZIA, VASLUI, SUCEAVA, CLUJ – NAPOCA, TÂRGU MURES, TARGU JIU, ORADEA*, DEVA, BRAILA, BRASOV*, CONSTANTA, IASI, ALEXANDRIA, ALBA-IULIA, CALARASI.

Statii TVS se regasesc in BRASOV* (FAGARAS), CRAIOVA, ORADEA*, PITESTI, BISTRITA, TIMISOARA, SFANTU-GHEORGHE, GHEORGHIENI si altele. Statiile TVS au pe langa programele de stiri si numeroase emisiuni de divertisment, avand practic grile complete de programe.

Nu stiu daca este cea mai buna idee fuziunea cu TVS a antenelor locale (ar putea fi un punct de plecare), dar cred ca grupul Intact ar putea sa incerce sa repete povestea de succes Jurnalul si in cazul Antenei si sa dezvolte actualele statii ce transmit stiri in posturi locale de televiziune (eventual fuzionand cu alte posturi locale – unde este posibil – pentru a prelua o audienta existenta).

Toate cele bune!

bogdinho  •  22 iulie 2008, 11:13

Daca sunt pe Antena Satelit Dolce…pot vedea meciurile din Liga 1 dak UPC-ul primeste autorizatie…vreau rasp de la dumneavoastra domnule Tolonta…va rog moolt…trimiteti un mail la adresa bogdinho_dicanu@yahoo.com…ast…va multumesc!!!

bogdinho  •  22 iulie 2008, 11:15

Daca sunt pe Antena Satelit Dolce…pot vedea meciurile din Liga 1 dak UPC-ul primeste autorizatie…vreau rasp de la dumneavoastra domnule Tolontan…va rog moolt…trimiteti un mail la adresa bogdinho_dicanu@yahoo.com…ast…va multumesc!!!

rony  •  22 iulie 2008, 16:19

e un tip pe aici care pune intr-una un link la filme porno… chiar suntem obligati sa-l toleram? libertate la exprimare nu inseamna ca toti maniacii sa fie lasati sa agreseze fie si prin acest mod pe ceilalti

Tedu  •  24 iulie 2008, 11:29

Consortiul RDS si Antena1, prin rezultatul GSPTV sa nu ne mai creada prosti si sa nu ne mai minta! Zau ca nu e greu si e vorba in principal de respect fata de telespectatori si cititori.

1.Au platit o caruta de bani pe drepturi si e normal sa vrea sa ii recupereze. Perfect de acord.

2.Banii estimati a fi incasati din publicitate nu acopera investitia, astfel ca trebuie ceruti bani si de la telespectatori. Perfect de acord.

Ce urmeaza insa „miroase a pute”:

3. RDS include in pachetul de baza GSPTV fara a majora pretul abonamentului, dar vrea ca ceilalti cablisti sa plateasca >1 euro / abonat. RDS stie prea bine ca acest cost nu poate fi acoperit decat prin pretul abonamentului.
4. RDS ne minte si zice ca vrea sa ne dea GSPTV gratis. E o minciuna nesimtita!
5. RDS vrea sa impuste 2 iepuri:
– ca pentru GSPTV si investitia in drepturi sa plateasca doar abonatii celorlalti cablisti;
– abonamentul celorlalti cablisti sa fie cu cel putin 1 euro mai scump decat la RDS, astfel incat RDS sa reuseasca sa fure clienti;
– RDS vrea sa para ingerasul in aceasta poveste, filantropul care vrea sa ne ofere GRATIS meciurile, dar nu e lasat.

GSPTV: RUSINE pentru ca ne mintiti!

Nu e mai corect sa spuna ca meciurile din Liga 1 costa si oricine vrea GSPTV trebuie sa plateasca 1 euro / luna. Simplu, corect si nimeni nu poate comenta. Eu unul gasesc ca e normal sa platesc niste bani daca vreau sa vad ceva, dar nu accept sa fiu mintit in fata ca primesc GRATIS ceva ce trebuie sa platesc.

Nu-i Domnule Tolontan mai simplu sa fiti corecti, sa ne respectati si sa nu ne mai mintiti in fata, tanand cont ca noi cititorii si telespectatorii suntem cei care va vom aduce banii de salarii ca si pana acum?

Sorin  •  27 iulie 2008, 19:21

Tedu RCS nu obliga abonatii celorlalte retele tv sa plateasca 1 euro in plus ci obliga acele retele sa suporte ele acele cheltuieli. Stii de ce ii sustin pana la capat in asta? Pt ca timp de cativa ani de zile UPC si-au batut joc de abonatii lor crescand preturile pana ce rcs a intrat pe piata. Eu sunt din Galati si ajunsese un pachet de baza la UPC la 30 lei…aia era hotie…iar acum cand le-a ajuns cutitul la os au scazut la 22 lei si se plang saracii ca trebuie sa dea 1 euro celor de la RCS…f bine…sa vada si ei ce inseamna monopolizarea pietei…

Tedu  •  28 iulie 2008, 16:46

Sorin: Teoretic ai dreptate. Eu sunt din Bucuresti si sunt un fost abonat UPC… „dar nici cu RDS nu mi-e rusine”. Am de aproape 1 an inregistrata la ei cerere sa vina sa imi monteze DigiTV. Am numar de inregistrare, am facut 3 sesizari pe tema asta… dupa 2 luni fara TV m-am plictisit de asteptat si am cumparat Boom. Si acum astept sa vad cand o sa ma sune de la DigiTV sa zica ca vin sa imi puna „palarie”… sa vezi ce misto o sa fac de ei atunci.
Revenind la ale noastre, nu sunt pro UPC, ba din contra. Dar sa fim realisti, orice bani da-ti catre GSPTV se vor regasi 100% in abonamentul la „cablu” sau „palarie”. Nimic nu se daca mocape lumea asta. UPC si-a facut profit, l-a bagt in buzunar si gata… nu o sa mearga ei acum in pierdere de dragul nostru. Hai sa fim realisti.

Tedu  •  28 iulie 2008, 16:48

…”dati” in loc de „da-ti”.
Scuze.

claude » Blog Archive » Toti o apa si un pamint…  •  18 noiembrie 2009, 13:15

[…] nu apartine niciunei categorii.Citeam reactia lui Catalin Tolontan referitor la "razboiul" care se duce de citeva luni (cu represalii […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord