INVESTIGAŢIE / „Lupescu m-a sunat chiar înainte de CAF”

EXCLUSIV GSP – MĂRTURIE 

joi, 24 iulie 2008, 9:00

EXCLUSIV GSP – MĂRTURIE 

Lupescu şi Florea sînt naş şi fin. Dar acum nu-şi mai vorbesc. Florea spune că Lupescu a vrut să-l influenţeze contra Stelei, iar Lupescu se dezice de omul pe care-l consideră suspect

Ca să îngropi o problemă, faci o comisie. Dacă faci două, iese rău. Rău de tot!

Duminică, şefii celor trei instanţe care au judecat Cazul Valiza, de Disciplină, de Apel şi de Arbitraj, au fost chemaţi în faţa a două comisii.

1. Prima a fost fondată chiar la dorinţa lui Sandu: „Verificaţi dacă eu am influenţat pe cineva!”, a spus şeful FRF. Preşedinte a fost numit Dragomir.

2. A doua trebuia să cerceteze de ce Disciplina şi Apelul au condamnat Steaua pentru corupţie, iar Arbitrajul a iertat-o. Şeful acesteia, sindicalistul Dumitru Costin, a absentat.

„TRAFIC DE INFLUENŢĂ LA CAF”
Vremea era bună, totul era pregătit. Pînă cînd în încăpere a intrat Daniel Florea, şeful de 36 de ani al CAF, instanţa care a schimbat primele două decizii, aruncînd lumea fotbalului în confuzie şi pe membrii ei sub acuza explicită a lui Mircea Sandu: „La CAF a fost vorba de trafic de influenţă!”.

„SE SPUNE CĂ AŢI LUAT BANI”
Asta nu s-a ştiut pînă azi. Dar chiar aşa a sunat dialogul dintre Sandu şi Florea, purtat la cîteva zile după decizia din 3 iulie. Întors de la Viena, după finala Europenelor, şeful FRF, însoţit de alţi apropiaţi, printre care Kassai şi Dumitru Mihalache, l-a chemat la FRF pe Florea.

– Sînt extrem de nemulţumit! Este o porcărie ceea ce s-a întîmplat!
– De ce, domnule preşedinte? V-am transmis prin avocatul FRF că voi judeca situaţia obiectiv.

– Obiectiv, domnule Florea?! La CAF a fost trafic de influenţă!
– De unde ştiţi, domnule preşedinte!

– Păi toată lumea ştie asta!
– Dacă vorbim pe supoziţii, domnule Sandu, vă pot spune şi eu că se spune că aţi luat o jumătate de milion de la Taher pentru ca Rapid să joace în locul Stelei în Ligă.

Şoc total! Niciodată în biroul lui Mircea Sandu nu s-a spus aşa ceva. Dar a urmat ceva mai grav.

TOT ÎN BIROUL LUI SANDU
Duminică, 20 iulie, acum patru zile
Comisiile se întrunesc în biroul lui Sandu, care nu e de faţă. Dragomir conduce dialogul. E audiat întîi Dan Marin Cernat, şeful Disciplinei. „E eronată decizia CAF?”. „Dacă Goga şi-a schimbat depoziţia dată nouă, atunci CAF putea să dea alt verdict”, zice Cernat.

E poftit Florea. Fost avocat, apoi judecător şi azi şeful corpului de Control la AVAS, intră în sală fără trac. Practic, e asimilat cu iertarea Stelei, iar adversarii celor din Ghencea au pus decizia pe seama cumpărării lui de către Becali. Florea ştie. Nu tresare.

Mai sînt acolo Patriţiu Abrudan, Adalbert Kassai şi Constantin Anghelache. Ultimul îl întreabă cum justifică diferenţa de decizii. „Am interpretat diferit probele”.

„ÎNCERCĂRI DE INFLUENŢARE”
Urmează partea trotil. Dragomir încearcă să afle dacă a fost influenţat.
– Domnule Dragomir, dacă vorbesc s-ar putea să vreţi să-mi puneţi alte întrebări decît cele la care v-aţi gîndit.

– Adică?
– Da, au fost încercări de influenţare! Dar din partea lui Ionuţ Lupescu şi a lui Mircea Sandu. Ei m-au sunat de mai multe ori, mai ales Ionuţ, care e şi naşul meu.

– ???
– Sandu mi-a spus clar că vrea ca decizia comisiilor de dinainte să rămînă intactă. Iar Lupescu m-a sunat de zeci de ori, ultima oară înainte de şedinţă, spunîndu-mi să amîn şedinţa, s-o suspend, dacă nu pot s-o las aşa.

– Hai, dom’le că Sandu a vrut să-ţi transmită punctul de vedere al Comitetului Executiv, nu a ţinut să te influenţeze!

Ultima replică îi aparţine lui Dragomir, uluit şi el! Nimeni nu a consemnat ceea ce a spus Florea, dar toţi cei prezenţi au auzit!


Comentarii (324)Adaugă comentariu

alien2004  •  24 iulie 2008, 23:21

noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!
noi suntem EUROPA STEAUA !!!!!!!!!!!!!!!!!

OTI  •  25 iulie 2008, 1:24

Gata,a trecut Gazeta oficial de partea lui Voiculescu.Imi pare rau ca a facut-o si Catalin,ultima coloana vertebrala care ramasese asa,dreapta,in trustul acela.Goodbye,tolo!

USA  •  25 iulie 2008, 2:11

Deci ,2(doua) comisii iau aceeasi decizie.Vine a treia si anuleaza tot ce au hotarat celelalte doua comisii.Intrebare.Care din ei sunt prosti si care sunt destepti?Sau care din ei au judecat corect si care stramb?

jan  •  25 iulie 2008, 2:36

deci 3 comisii au in componenta spagari. doua comisii iau aceeasi decizie, a treia ia o decizie inversa. cine a platit mai multe spagi ? raportul e deocamdata 2 la 1.
presupun ca taher n-ar da in viata lui vreo spaga cuiva …

jan  •  25 iulie 2008, 2:40

ma intreb cati ziaristi ‘impartiali’ au primit stimulente in campania asta. de exemplu francezul ala a sustinut ca in Romania toate echipele din fruntea clasamentului umbla cu manareli. da’ declaratia aluia nu trebuie luata in consideratie, nu ? alo, dna-ule, de ce nu-l chemi si pe ala la audieri ?

Fan fotbal din ’63  •  25 iulie 2008, 4:12

Sa intervina DNA-ul, daca aveti curaj si sunteti curati sa mergeti la poligraf!!!
Pe cine a-si chema eu:
Tolontan,Dragomir,Lupescu,Florea,Sandu si inca cativa trapadusi! Care a gresit sa plateasca,pt.ca asa este corect!NU?

jinksy  •  25 iulie 2008, 4:56

trebuie facut ca in Italia,toti sefii de la liga si federatie la pirnaie,iar echipele astea care sint cancerul fotbalului romanesc de 50 ani steaua si dinamo direct in C

mujotutun  •  25 iulie 2008, 7:29

Dl Tolontan este omul maximei „Fiat jusitia, pereat mundus” (adica: „sa se faca dreptate, chiar de-ar fi sa piara lumea” – constatati concizia latinei?) cand interesul o cere. Cine-l facea pe dl Tolo „coloana vertebrala”, mare dreptate avea, numai ca uita de scoliozele si gibozitatile ei. Dlui Tolo, probabil, i se pare un demers foarte subtil acest demers investigational. Dar ce vrea dlui sa demonstreze? Ca Becali este un om onest? Nici dansul nu poate crede asa ceva! Ca Florea a „judecat” corect? Sa fim seriosi.
Premisa este absolut gretoasa. Macar de-ar face-o pentru bani! Dar nu, dansul e „pur et dur”, omul panzalor albe, de dragul unei jalnice si orbitoare slabiciuni: Steaua!
Dar de ce sa sarim in sus de indignare? GSP este demult si for ever vanduta ciobanului, afectiv ori pe bani. Este tipicul mariaj intre sotul bestiel si bataus si sotia indignata, dar care nu poate fara el. Casa de piatra! La Ghencea!

mujotutun  •  25 iulie 2008, 7:30

Regretabila redundanta „demersului”; scuze!
Asa-i cand scrii la manie!

CORIN  •  25 iulie 2008, 8:07

Dl Tolontan , in loc sa va consumati timpul degeaba , intr-o ancheta fara cap si fara coada , care nu va aduce nimic spectaculos , mai bine ne-ati relata cum a reusit trustul la care lucrati sa ne FURE CAMPIONATUL! sau poate vreti ca in loc de meciuri sa va citim blogul dumneavoastra? Nu ati scris nic de faptul ca peste 3 mil de suporteri nu vor mai vedea meciurile din liga 1..sau poate urmariti sa readuceti blaturile in fotbalul romanesc? RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

danSteaua  •  25 iulie 2008, 8:13

Tolo,

Felicitari! In sfarsit, un ziarist roman face ceea ce trebuie sa faca. Ma bucur pentru tine si sper sa nu-i lasi pe „fotbaliatori” din dinti. Sapa adanc si cu putin noroc poate vom respira si noi un aer mai curat. Bafta!

sergio again  •  25 iulie 2008, 8:21

maine incepe campionatu..dar nimeni nu vb despre asta..felicitari domnilor,iar ati reusit sa ne bagati in cap scandaluri si alte lucruri de care ne-am saturat..

danSteaua  •  25 iulie 2008, 8:24

mujotutun,

Iarta-ma prietene, dar tu nu mai vezi padurea din cauza copacilor. Aici nu mai e vorba de Steaua, Dinamo, Rapid sau CFR, ci de noi toti si de mocirla in care ne ducem zilele. Pentru bani, pentru glorie sau pentru ca asa vrea el, atunci cand un ziarist pune tunurile pe niste rinoceri nu mai intrebi „De ce?”. Sa auzim numai de bine!

Tolo,

Tine carma dreapta, ca vine furtuna! Bafta!

nasty  •  25 iulie 2008, 8:37

Eu am o singura nedumerire . De fapt, ma fac ca sunt nedumerit pentru ca nu as avea motive . As zice , asadar , intr-o doara ,ca sunt mirat de un fapt . Si anume, de ce se cere sa se ia masuri dure impotriva nu stiu cui , in acest caz, si se evita a se pune degetul pe rana . Atentie ! Inainte de a cerceta si urmari persoanele incluse in materialul semnat tolontan, urmariti-l si luati-l ca la Agentia Nationala de Integritate la verificare pe INSUSI TOLONTAN . Veti avea mari surprize ! In plus, v-ar fi mult mai simplu .

nasty  •  25 iulie 2008, 9:05

Investigatie .TOLONTAN este manjit . Scenariul este simplu . Pentru ca a venit timpul sa deconteze jucariile , asa zisului ziarist integru si turist intre diferite redactii i se livreaza pe tava cateva minciunele fierbinti de care s-ar putea agata in povestea pe care urmeaza sa o arunce sub forma de „bomba” pe piata media . In faza a doua , se impaneaza aberatia cu texte din cartile cu zine , gen : „Vremea era buna, totul era pregatit ” .Fac un ultim apel la institutiile statului abilitate :”Cercetati-l pe IMPOSTOR , deopotriva cu ceilalti implicati in acest caz „. De aceasta data , cineva trebuie sa plateasca . Altfel, fiecare va putea sa scrie orice , despre oricine , inclusiv despre Presedintele Romaniei, in aceasta tara fara a raspunde in vreun fel in fata cuiva .

sportsaga  •  25 iulie 2008, 9:28

la puscarie, cu totii la puscarie.

mujotutun  •  25 iulie 2008, 10:19

Ei, n-o fi vorba de Steaua ori Dinamo sau mai stiu eu de cine. Dar cand s-a intamplat Ceahlau-Dinamo („singurul blat dovedit”!), dl Tolontan nu mai era asa de atent la proceduri si nu-l interesau detaliile. Macar ca acolo nu a fost vorba de nici un fel de bani, GSP cerea sa se taie in carne vie! Adica, ce? Nu stim cu totii cine sunt Dragomir si Mircea Sandu? Nu am nici un fel de iluzii in privinta asta. Dar la fel de bine stim si cine este Becali, iar a-l prezenta acum ca pe un persecutat este prea de tot! Bine-ar fi daca s-ar putea aplica vorba cuiva de pe-aici: la puscarie, cu totii la puscarie!

sably  •  25 iulie 2008, 10:51

„INVESTIGATIE”???…CE , CARE INVESTIGATIE ???????????…
Nu Domnilor, nu cred ca e cineva atat de NAIV, cu exceptia bolnavilor ce-si zic „stelisti” si care posteaza stupizeniile alea cu „NOI SUNTEM STEAUA, EUROPA”, bla, blauri de retardati!
NU, NU ESTE NICIO INVESTIGATIE, ESTE DOAR INCA O DOVADA A FOAMEI DE SCANDAL A ACESTUI tolontanel, cel ce cu fata aia de mirat perpetuu a ajuns sa fie dependent de propiai imagine mai ceva decat Narcis.
El incearca sa ne pacaleasca-ca si cel ce-l plateste, adica Jiji- ca este un ziarist preocupat de dreptate, justitie, cand de fapt DOAR VANZAREA CU ORICE PRET, PRIN ORICE MIJLOACE A Gsp-urilor ii este tinta acestui intarziat, uitat in pubertate !
NU , NU NE PACALESTI tontolane, multumeste-te cu cei de-o seama cu tine, cati or/oti fi, prea multi oricum si daca ati fi doar doi !
Adevarati stelisti,cei pe care ii respect si cu care sunt prieten,ca si dinamovisti sau rapidisti, polisti, etc., STIU SIGUR CA AU INTELES SI SUNT LA FEL DE SCARBITI DE pseudojurnalistul ce esti !
Adio baietzel!!!!…

mujotutun  •  25 iulie 2008, 10:55

@sably: nu am tupeul sa scriu asa ceva, dar salut cu mare satisfactie postarea ta. Numai ca eu, in naivitatea mea, inca mai cred ca e ceva bun in dl Tolontan si ca nu-i about the money. Traiasca libertatea de expresie!

mujotutun  •  25 iulie 2008, 11:03

In USA. Un individ e oprit de politie pentru depasirea vitezei. In portbagaj avea cutite si topoare pline de sangele ultimei victime, fiind el un serial killer. Ei bine, aceste probe nu pot fi administrate in instanta, fiind obtinute inter-un mod „incorect”. Asasinul scapa. Este o fictiune, dar ma tem ca realitatea este mai teribila. La noi, Becali, strans imbratisat de un nerusinat gen de habeat corpus, da cu tifla justitiei, sustinut de o Gazeta a sporturilor partial oarba, partial interesata. Becalienii exulta. Vorba aluia: ce-i de facut?

bogdan  •  25 iulie 2008, 11:43

ba, tolontane incepe campionatul si cupele europene si voi scormoniti in……………valiza!

bogdan  •  25 iulie 2008, 11:46

ocupati-va de fotbal neprofesionistilor! au dreptate cei care zic ca sunteti niste slugi.

vioregh  •  4 mai 2009, 9:41

acesti oameni care se cred zei in footbal trebuie sa plece ,ei decid campioana ,ei decid tot in footbal ,au cunostinte de bani negrii ,stiu tot acesti oameni .chiar nu le ajung 20 de ani de cind stau la conducerea federatiei corupte

Se întâmpla acum un an… | Tikitaka!  •  8 iunie 2011, 14:45

[…] s-a schimbat nimic. Domnul intervievat a dispărut, șmecherii au rămas pe loc. Povestea e asta. Până la urmă s-a mușamalizat tot. Însă e bine să nu uităm […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord