INVESTIGAŢIE / Puzzle cu bani

Interese, presiuni şi episoade necunoscute din Cazul Valiza. Reconstituirea din zeci de declaraţii, unele asumate, altele sub anonimat, a feţelor ascunse ale condamnării şi iertării Stelei

vineri, 25 iulie 2008, 8:43

Interese, presiuni şi episoade necunoscute din Cazul Valiza. Reconstituirea din zeci de declaraţii, unele asumate, altele sub anonimat, a feţelor ascunse ale condamnării şi iertării Stelei

1.jpgCONSTANŢA
Două legături cu interesul Stelei
Există cel puţin două conexiuni între Daniel Florea şi cercul lui Gigi Becali.
1. Florea l-a cunoscut pe Lupescu prin avocatul Cătălin Dancu, cel care a candidat la Primăria Constanţei pentru PNG. Florea este constănţean, ca şi Dancu, şi cu o zi înainte de şedinţa CAF a fost în Constanţa, “ca să discut cu tatăl meu”.
2. Dacă Lupescu l-a adus pe Florea în FRF, de propulsat la şefia CAF l-a propulsat Dragomir, cel care l-a susţinut făţiş pe Becali în Cazul Valiza.

10.jpgBUCUREŞTI
Sandu: “Ai grijă, decizia trebuie să rămînă cea a primelor comisii!”
Marţi, 1 iulie, cu două zile înainte de decizia CAF, la ora 12, Sandu l-a chemat pe Florea la el. Îl sunase febril şi amabil de trei ori pe Florea: vineri, luni şi marţi dimineaţă. Era în birou împreună cu Prunea, Kassai şi avocatul federal Justin Ştefan. “Ai grijă, decizia trebuie să rămînă cea a pri melor comisii!”, i-a spus Sandu lui Florea, susţine şe ful CAF. “A fost explicit, ferm, fără dubii”, po ves teşte Florea.

DANIEL FLOREA: “Sandu mi-a zis să găsesc o metodă ca Gigi Becali să fie admis pe stadioane, dar să las Steaua pedepsită, aşa cum au decis Disciplina şi Apelul”
MIRCEA SANDU: “Nici vorbă de aşa ceva! Discuţia a avut loc, dar nu i-am cerut decît să aplice regulamentul! Martorii mă susţin”
FLORIN PRUNEA: “Sandu nu i-a spus lui Florea decît atît: «Ai deciziile anterioare şi cartea în mană, Judecă drept»”

3.jpgVIENA
Naşu’ a turbat la telefon
Imediat după ce l-a băgat în şedinţă pe Florea, Sandu a plecat înapoi la Campionatul European, pentru finala din Austria.De acolo, el l-a sunat tot timpul pe avocatul FRF, Justin Ştefan. Mai erau două zile pînă la decizie. Iată dialogul dintre avocatul FRF şi Daniel Florea:
– Daniel, te-ai uitat pe dosar?
– Da, cred că deciziile anterioare sînt eronate, dar vom analiza. Nu sînt singur!
– Nu se poate, Sandu e foc şi pară. Steaua nu poate fi iertată. Preşedintele a înjurat la telefon! Nu poţi să faci orice! Iese rău de tot.
– Spune-i că fac ce voi crede că e regulamentar să fac!

2.jpgBUCUREŞTI
De ce a răbufnit?
Dezvăluirile frontale ale lui Florea despre intervenţiile pe care le-ar fi făcut Sandu şi Lupescu au venit după ce el a primit semnale că Lupescu i-ar fi spus unui oficial FRF: “Să-l dăm afară cu scandal! E o mizerie ce a făcut!”. “Nu plătesc eu şmecheriile şi interesele altora”, s-a enervat Florea.

DANIEL FLOREA: “Le-am zis băieţilor ăstora: nu am nimic de pierdut şi nimic de cîştigat. Şi am o singură variantă: adevărul”
SURSĂ DIN FRF: “S-au luat bani grei dinspre Steaua la această decizie. Şi Dragomir nu e străin de acest lucru. Se vorbeşte despre 1 milion de euro!”

4.jpgPORTO CERVO
Lupescu şi Borcea, concediu în Sardinia
După ce joi, 3 iulie, CAF a răsturnat deciziile celor două comisii anterioare, Daniel Florea a jucat fotbal cu prietenii. “Cînd am ieşit de pe teren şi m-am uitat pe telefon, aveam o groază de apeluri de la Lupescu”. I-a întors telefonul naşului.

– Băi, finule, ce tîmpenie ai făcut!
– Ionuţ, uite cum stau lu…
– Lasă-mă în pace că nu se poate aşa ceva! E o decizie aiurea!
– Ionuţ, mă enervezi! Tu ai văzut dosarul? E o încropeală!
Dacă mergeam în continuare pe corupţie la Steaua am fi fost vulnerabili în orice tribunal civil din lumea asta! Ştii ceva? Eu cred că Borcea ţi-a băgat astea în cap! Convorbirea s-a încheiat. Lupescu era cu Borcea la Porto Cervo, în Sardinia. La scurt timp, Kaiserul a trimis un mesaj pe mobilul lui

Florea: “DACĂ VII ÎN CONCEDIU, EU ŞI FLORI PLECĂM!”.

5.jpgPORTO CERVO
Au stat în acelaşi hotel, dar nu au vorbit!
“Am muncit pentru banii de concediu, aşa că vin!”, i-a răspunsFlo rea lui Lupescu, după ce acesta îl anunţase că au rupt relaţiile. Ei plani fi ca seră din timp să-şi petreacă împreu nă o săptămînă, a doua de concediu a lui Lupescu, după ce în prima şeful FRF fusese doar cu Borcea în acelaşi hotel: LE GINESTRE. Şi se distraseră pe yachtul dinamo vistului. Era chiar momentul în care cazul se derula la CAF.

Florea şi soţia lui s-au dus în Sardinia, au stat la hotelul unde cumpăraseră cameră, dar Lupescu nu i-a băgat în seamă. “Am spus ceva, sînt om de cuvînt”, i-a explicat Lupescu lui Piţurcă, venit şi el acolo. Deşi aveau mesele una lîngă cea laltă, familiile Lupescu şi Florea nu şi-au vorbit. O încercare de reconci liere a lui Flori, soţia Kaiserului, a fost stopată ferm de acesta. “Atît înţelege el, să fie sănătos!”, i-a spus Florea soţiei. Totul s-a transformat în 7 zile glaciale.

6.jpgGHENCEA
Lupescu: “Florea s-a sucit!”
Ionuţ Lupescu susţine că “am vorbit cu şefii comisiilor ca, în ca zurile speciale, să judece în acelaşi stil”. Întîlnirea în trei Cernat – Ursu – Florea a avut loc în tribună, în pauza meciului România – Muntenegru din 31 mai. Cazul abia înce puse. “Florea a fost cel care a zis că e vorba de corupţie”, spune Lu pescu. Peste patru zile, Disciplina dădea pri mul verdict. Lupescu acuză schim barea de atitudine “CIUDATĂ” a lui Florea. “La CAF a fost ceva putred”.

7.jpgCASA FOTBALULUI
Cassai i-a sugerat altceva
Un episod uluitor a avut loc după ce Florea susţine că Sandu i-a cerut să păstreze pedeapsa împotriva Stelei. Cassai l-ar fi luat deoparte, în biroul său, şi între patru ochi i-ar fi spus: “Ştii, Mircea Sandu nu are curaj să-ţi zică direct, că e vorba de presă şi de ce zice lumea, dar şi el crede că echipele nu trebuie să sufere!”. Florea a avut senzaţia că secretarul general al FRF vorbeşte în urma unui interes propriu.

8.jpgUN JUDECĂTOR A FOST CONTRA
Comisia care a scos Steaua de sub acuza de corupţie a fost formată din Daniel Florea, Vali Epure şi Marian Lucu. Toţi, absolvenţi de Drept. Epure a optat pentru absolvirea totală a Stelei, Florea a cerut o pedeapsă echilibrată, iar Lucu a precizat că are o opinie distinctă. El a consemnat că manipularea meciului U – CFR s-a consumat, spre deosebire de colegii săi, care au optat pentru tentativă eşuată de manipulare. Dar cum deliberările au avut loc în biroul juridic, prost izolat fonic şi învecinat cu unul unde stăteau şefii FRF, aceştia susţin că, de fapt, LUCU AR FI FOST RUGAT DE CEI DOI SĂ FACĂ O NOTĂ DISCORDANTĂ CÎT MAI DISCRETĂ.

APEL NEAŞTEPTAT
“FLOREA E IPOCRIT”
Claudiu Prioteasa a fost coleg cu Florea la AVAS şi în Comisia de Apel acum doi ani. “Cînd l-am văzut că el vorbeşte de influenţarea comisiilor, mi-am amintit cum stătea cîte 40 de minute cu Dragomir la telefon şi PĂREA CĂ VINE CU LECŢIA PREGĂTITĂ. Florea e un ipocrit cras!”, a spus aseară Prioteasa.


Comentarii (258)Adaugă comentariu

RamburaK  •  25 iulie 2008, 21:39

mie imi e greata de tot scandalul vostru, si mai ales de „comisiile federale”, de lichele precum dragomir, sandu, lupescu, kassay, alexandru valentin , etc. niste sobolani imputiti. dle tolontan, de 5-6 ani va zbateti sa luptati impotriva astora si nu ati reusit nimic. becali , copos, badea, turcu, si tot neamu lor , au parte de publicitate pe prima pagina; asta seara nationala romaniei de handbal a remizat cu campioana mondiala rusia 33 la 33. in ziar nu apare nimic . rusinos, nu credeti?!. va mai si numiti gazeta sporturilor; gazeta care face de rusine sportu ar suna mai aproape de adevar

avoc  •  25 iulie 2008, 21:47

Meciurile nu pot fi urmarite independent de vointa microbistilor intrucit RCS/RDS nu acopera decit o parte din piata consumatorilor de cablu. Drept urmare, metoda care ne este servita reprezinta o practica anticoncurentiala careia trebuie sa-i puna capat Consiliul Concurentei. Intrati ca si mine pe forumul Consiliulconcurentei.ro si adresati o asemenea sesizare.
E de remarcat o doza mare de lipsa de bun simt din partea autorilor gsptv care pana-n ultima clipa a instigat microbistii impotriva propriilor firme de cablu.

avoc  •  25 iulie 2008, 21:48

…au instigat…

Dirty penguin  •  25 iulie 2008, 21:54

Dupa ce e corupt, Lupescu asta e si incredibil de limitat intelectual ” le am spus comisiilor ca in cazurile importante sajudece in acelasi stil” :)))

Fan fotbal ’63  •  25 iulie 2008, 22:09

Cataline tata,stau si ma uit la tine, cum pui „botu” la ce zice Giovanni Becali!Eu nu-l cred si daca ma pica cu ceara!

Romeo  •  26 iulie 2008, 9:13

de ce acest caz a picat tocmai acum, la inceput si nu cu 3 saptamani inainte ? Simplu, tot microbistul roman trebuie sa se uite la ceva, sa fie atras, sa creasca ratingul. Sandu, Mitica, acum si Lupo, s-au obisnuit cu aceste idiotenii. Ei stiu ca trebuie sa faca conferinte de presa, sa se certe intre ei, sa se acuze. Acestea fac rating. Daca nu ar fi acestea, probabil nici jumatate din microbisti nu s-ar mai uita. Pe cine a condamnat DNA pana acum ? Pe NIMENI. La fel va fi si acum, sunt prea multe cazuri in care a fost implicat DNA-ul ca sa credem ca acum va fi altfel.

GSP TV : scandalul cel de toate zilele « Blogul Călifarului  •  26 iulie 2008, 13:03

[…] Mitica , Gigi , Borcea , Lupescu, Prunea, Kassai, Florea, dracu’ , lacu’ si verii lor. Tolontan explica de ce.  Valize, milioane, spagi, toate mizeriile aduse din nou la suprafata de o lansare a […]

catala99  •  28 iulie 2008, 16:49

***ai fost la conferinta de presa ….
cit de clar e ca iei cacavalul de la tabara sandu si ca ai o ura viscerala pe mitica ( asta nu e asa grav !)
toata lumea astepta sa-l desfiintati pe sandu si lupescu , iar tu , *****te durea de mitica ! ca sa uite lumea de fapt ca **** sandu isi face mendrele ca de obicei…
acum e momentul sa ne scapati de sandu , nu o mai aburi … vine si rindul lui mitica … dar acum sandu e de prins in plasa , numai ca voi va faceti ca ploua …
e numai gura de tine … ca tu nu iei de la becali , ca faci, ca dregi …
NU FACI MINIC***
acum cind toata lumea ar trebui sa-l ajute sa spuna tot pe FLOREA asta care saracu nici el nu mai stie ce e cu el, voi faceti pe lupii moralisti , cu tine in frunte …. bey ce mai monopolizasei tu conf de presa !!! ***

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord