Nijmegen, portocala defectă

untitled-1.jpgSTEWARZII ŞI POLIŢIA LOCALĂ AU ACŢIONAT DEZORGANIZAT LA NEC – DINAMO

luni, 22 septembrie 2008, 1:00

untitled-1.jpgSTEWARZII ŞI POLIŢIA LOCALĂ AU ACŢIONAT DEZORGANIZAT LA NEC – DINAMO

Cătălin Tolontan a reconstituit din surse oficiale şi din relatarea martorilor oculari partea nevăzută a evenimentelor din Olanda

„Nu vrem să reparăm ceea ce nu poate fi reparat. Priviţi totuşi aceste imagini!”

Mesajul a sosit a doua zi după meci, pe mailul redacţiei. Fişierul ataşat conţine o filmare. Imaginile arată că stewarzii au lipsit din zona tampon dintre cele două galerii. Imaginile le vedeţi mai jos. Momentul cînd începe conflictul. Filmul a fost realizat de la tribuna a doua, unde au stat doar gazdele, şi aparţine, probabil, unui român stabilit în Olanda.

532-69122-1.jpgControl superficial
Asta e ceea ce se vede. Dar lucrurile sînt mai complicate.
„Stewarzii şi poliţia din Nijmegen au avut informaţii că fanii lui Dinamo vor aduce torţe”, dezvăluie o sursă din România.
„Primele autocare sosite au fost riguros controlate. Stewarzii au confiscat şi cîteva torţe. Dar, după începerea meciului, au mai venit aproximativ 80 de fani dinamovişti, cu două autocare închiriate de la Bruxelles. Acest grup, care a zburat pe ruta Bucureşti – Bruxelles, a fost controlat în viteză, superficial şi a reuşit să strecoare torţele pe care le-a aprins mai apoi.

„Nu sîntem duşmani!”
Între poliţiile din Uniunea Europeană există un protocol de informare în domeniul sportiv, focalizat pe galeriile echipelor de fotbal.

Jandarmeria română are şi ea o structură naţională de informaţii axată pe sport. Doi dintre membrii ei au fost la Wolsburg cu suporterii Rapidului, doi, la Nijmegen.  „Nu acţionăm ca duşmani ai suporterilor”, susţine unul dintre şefii jandarmilor.

„Pentru noi, fanii români sînt cetăţeni români aflaţi pe teritoriul unui stat european şi încercăm să le apărăm drepturile, dar şi să le explicăm riscurile”
oficial din Jandarmerie

532-69124-3.jpgAjutaţi de jandarmii în civil
În cel puţin două momente, fanii dinamovişti au primit ajutorul legal al celor doi jandarmi în civil:

1. Cînd primii suporteri au ajuns la stadion, stewarzii le-au aplicat un control corporal „aproape în forţă”, după cum descrie un fan. „În oraş, poliţia olandeză fusese OK, ne urase succes chiar în română, dar la stadion, s-au purtat urît”. Au intervenit cei doi jandarmi români, care i-au rugat pe stewarzi să fie fermi, dar politicoşi. „Da, aşa e, ne-au spus şi nouă să avem răbdare, dar şi stewarzilor olandezi să nu depăşească măsura”, confirmă un dinamovist.

2. După meci, poliţia olandeză oprise cărţile de identitate a doi români, dar, „ca să scape de noi mai repede”, nu întocmise nici un document şi nu reţinuse nici un suporter. Cei doi fani erau îngrijoraţi că, fără acte, nu pot reveni în ţară. Buletinele au fost preluate de către jandarmii români în civil, care i-au căutat pe suporteri şi le-au restituit actele.

532-69130-ga_5977suporteridinamo_huligani_ultrasi.jpgBorcea îi finanţează
Olandezii au avut toate datele despre structura galeriei dinamoviste şi despre comportamentul său. În România se ştie foarte bine că Borcea este cel care le finanţează mascat deplasările şi că „clubul are o atitudine duală faţă de lideri”. „Biroul din Olanda e unul cu o reputaţie foarte bună, dar ceva s-a întîmplat la Nijmegen, probabil din partea poliţiei locale”, explică surse.

Forţele de ordine olandeze au fost lente şi dezorganizate. Dinamoviştii au provocat, gazdele au replicat cu o violenţă care i-a luat prin surprindere şi pe poliţiştii locali, care au scăpat situaţia de sub control. Dovadă că, din nici una dintre tabere, n-a fost nimeni reţinut!

532-69126-5.jpgSystem failure!
Stewarzii au găsit la toalete „droguri grele”, după cum figurează în raportul lor, dar aici s-a oprit totul.

„Drogaţi şi aurolaci!” i-a numit Vasile Turcu pe dinamoviştii care au stîrnit tulburările din tribună. 50 din cei 400 au fost la spital ca să-şi facă teste antidrog, despre care susţin că sînt negative şi că i le vor înmîna acţionarului. Toate acestea sînt însă evenimente casnice, care aparţin lui Dinamo.

La Nijmegen, sistemul de intervenţie legal a dat greş. Fotbalul are partea sa de vină. George Courtney, fostul mare arbitru englez, observator UEFA la meci, a fost „moale şi permisiv”, după cum îi caracterizează conduita un martor ocular. Iar acum Dinamo stă la mîna UEFA, care va da joi verdictul după tulburările din Olanda.

532-69124-31.jpgOlandezii investighează
Într-un comunicat oficial, directorul general al lui NEC, Jacco Swart, le-a cerut scuze propriilor suporteri după incidentele de joi noapte şi a precizat că fanilor dinamovişti li s-a făcut o percheziţie atentă înainte de a intra pe stadion: „Probabil suporterii români au ascuns torţele şi fumigenele în locuri unde nu puteau fi găsite. Oricum, investigăm acest lucru”.


Comentarii (139)Adaugă comentariu

don quijote  •  22 septembrie 2008, 15:25

Cei mai vinovati mi se par actionarii clubului care sustin si incurajeaza astfel de manifestari, iar apoi se dau imaculati. Exemplu tipic – Turcu care „arunca cu pietre” in cei care au fost in Olanda, dar el a participat la cheful tinut de suporteri cu ocazia aniversarii incendierii tribunelor in Ghencea

mande  •  22 septembrie 2008, 15:38

Domnule Tolontan,

E bine ca ati pus filmuletul mai sus. O sa incerc sa il comentez din alt punct de vedere, este notoriu ca presa poate scrie doua articole diferite pe aceeasi stire:


Suporterii dinamovisti nu au uitat sa fie barbati.

In timpul meciului de la Nijmegen ne-am intristat si bucurat. Din punct de vedere fotbalistic ne-a intristat apatia jucatorilor, inghesuiti in careul propriu de o formatie anonima.

Ce ne-a facut, insa, sa fim mandri a fost atitudinea barbateasca a suporterilor.

Pe fondul lipsei organelor de ordine (asa scrieti voi, nu eu) suporterii olandezi, cunoscuti pentru comportamentul huliganic, au incercat in doua randuri sa captureze steagurile alor nostri, la un moment au fost chiar foarte aproape de a pune mana pe steagul galeriei Nuova Guardia (tot voi ziceti si ineptia asta, NG e un grup, nu o galerie). Insa, nu mare le-a fost mirarea batavilor ( ca alt apelativ nu mai stiti, chiar daca nu stiti sorgintea denumirii folosite pana la refuz) cand ai nostri si-au aparat eroic steagul, facand fata cu brio (tot de la voi!) asaltului.

Amintind de luptele de la Oituz cainii rosii au spus „Pe-aici nu se trece” si au inabusit in fasha (cum altfel, doar aveti ca arma cuvantul) actiunea marsava a huliganilor oladezi.

De remarcat este Nicu Tararache, acest Erou Necunoscut care nu ne-a facut sa uitam ca suntem romani, mandri si demni ca dacii (asta e de la noi, dar de la altii)

Ii astptam in tara sanatosi si demni, asa cum au fost tot timpul”

Ce am scris mai sus ar putea fi adevarat daca banii ar veni de la cititori si nu de la sponsori. Asa, citim si noi printre randuri si ne convingem parintii ca nu am fost in Olanda sa ne bagam in vena.

Cam atat,
Mande

alex  •  22 septembrie 2008, 15:43

****lipsa jandarmilor acolo nu e o scuze pentru purtarea fanilor.

zack  •  22 septembrie 2008, 15:58

respect pt. Tolo. macar esti impartial in prezentare. suporterul de pe gard, cel care avea cureaua si-a luat un scun in cap, si nu de la prieteni, ci de la un baiat olandez cu hanorac, gluga neagra, ce poate fi identificat de politia din olanda si sanctionat.
imi puteti spune daca a fost sanctionat.
pentru reciprocitatea romano-oladeza. astept.

cristi  •  22 septembrie 2008, 16:05

este adevarat ca au fost provocati, organizarea la stadion proasta dar totusi eu primu scaun l-am vazut ca l-au aruncat cei de la dinamo, una peste alta turcu & co. nu ar trebui sa dea vina p suporteri din contra… asta e prostia de la dinamo

scheidsrechter  •  22 septembrie 2008, 16:12

@mande… olandezii s-au purtat huliganic pentru ca una din tortzele „noastre” (am fost la 10 m de frustratul care a aruncat-o) a aterizat pe ceafa unei olandeze. As vrea sa vad cum ti s-ar comporta „barbatia” intr-o astfel de situatie.(cu o fumigena aterizata pe „ea”).
In rest Tolontan m-a convins ca scrie aproximativ. E greu sa redai realitatea cand nu ai informatiile exacte. Dar atucni abtine-te!

Broscuța Oac  •  22 septembrie 2008, 16:33

Jandarmii români care însoțesc derbedeii în străinătate trebuie să-și ia bulanele la ei.

mohui  •  22 septembrie 2008, 16:36

Blu,
se pare ca nu stii, dar acesti „derbedei”, „capul rautatilor” tararache & co au fost la euro, grup organizat!

GabiKoreanu,
am fost in avionul ala cu tararache si elias,iar plata excursiei a facut-o fiecare in parte, iar pentru asta am primit chitante de la agentiile respective!

mohui  •  22 septembrie 2008, 16:40

scheidsrechter,
tu cum ai reactiona cand o femeie de langa tine este lovita in cap cu o baterie de telefon „olandeza”? Urmare?! capul spart si ingrijiri medicale acordate de medicii prezenti la stadion…

kosz  •  22 septembrie 2008, 16:44

Domnu tolo se pare ca are ceva cu olanda … precum si eu evident am dar din alta perspectiva 🙂

olanda este tzara mea mama adoptiva pt ca mama naturala isi abuzeaza copiii. si voi stati sa spuneti ca nu erau organizati si pregatiti calumea.

cea mai „comprehensive” comparatie in cazul de fata ar fii: australia de exemplu are zone salbatice in care sunt numai triburi. in timp ce salbaticii din jungla si triburi sunt obisnuiti sa traiasca acolo, sistemul le este imun la toate insectele periculoase din zona, un om din lumea MODERNA , CIVILIZATA , poate doar sa fie atins de o insecta si paralizeaza pe viata, din cauza sistemului imunitar care NU ESTE OBISNUIT CU MANIFESTARI ASA DE VIOLENTE CA IN JUNGLA.

drept urmare … decat sa spuneti ca portocala e stricata, mai bine a-ti vota inchiderile granitelor in romania, ca-nainte de 89, sa nu mai iasa toti la furat si la scandal, sa ne facem de ras …

kosz  •  22 septembrie 2008, 16:53

si precum am spus olandezii sunt civilizati, dar nu f-r-a-i-e-r-i. capul spart al doamnei si alte chestii, sunt doar reactia olandei la niste huligani.

am vazut videoul si intru in pamant de rusine. cum dracu ma duc eu la antrenament la fotbal acum, dupa ce au facut ***** aia 🙁

si inca o chestie referitor la organizarea in olanda. aici rareori vezi politisti. oamenii sunt altfel. o alta alternativa ar fii o lege desteapta in care tzaraile varza sa fie fortate sa trimita un numar de politisti nu mai mic de 80% din numarul total de fani care insotesc echipa. Sa umpleti voi acolo, locu tampon, ca oricum, politistii romani au MULT mai mult antrenament la asa ceva 😉

mande  •  22 septembrie 2008, 16:55

@scheidsrechter

intr-o astfel de situatie as reactiona cum au reactionat olandezii venind spre tarcul nostru. de-asta nici nu ii condamn pe olandezi, pe tararache sau pe „frustratul” ala.

te-ai gandit ca ala care a dat tortele este frustrat de o lege ilegala? si a profitat de moment sa arate ca pana la urma este „ca noi”?

frustrarea l-a facut sa o arunce in olandeza. daca nu ar fi fost cetatean obligat sa inghita legile altora poate o aprindea si o tinea fericit in mana pana se stingea. scopul tortei este sa faca spectacol, nu victime. Pe care oricum nu le face pentru ca sunt cu flacara rece, etc.

un lucru nu mai este permis in civilizatia europeana: sa fii om.

1984

scheidsrechter  •  22 septembrie 2008, 16:57

@mohui… textul meu defineste exact ca olandezii s-au purtat huliganic si nu-i absolva de bateria respectiva. Eu insa pun problema cronologic si sunt convins ca daca nu se aruncau fumigene nu se aruncau nici baterii de mobile. Din toata nebunia de la Nijmegen eu nu am intzeles de ce noi a trebuit sa incepem circul! Daca ai acest raspuns putem continua dialogul.

a  •  22 septembrie 2008, 17:02

are dreptate nu e nimic intre ei si in afara se vede clar ca olandezi se duc spre dinamovisti. ****

mande  •  22 septembrie 2008, 17:45

aa, si inca ceva, ca m-am aprins. mare tam-tam pentru niste curele. d-astea vezi zilnic in casele romanilor care-si bat copiii cu cureaua. s-au gasit ziaristii sa umple ziare si credulii sa muste ca bibanii.

o gramada pe-aici sar cu „iar ne a-ti facut de ras cu olandeji”. cei mai **** romani zic cel mai des „traim in romania si asta ne ocupa tot timpul”.

daca ati fi mai isteti ati avea timp si pentru o carte, un meci in peluza, o deplasare afara, ati vedea 3-4 orase frumoase, ati fi coerenti in exprimare si ati fi mandri de voi, nu de o tara in care traiti ca votanti si masa de manipulare.

rwe  •  22 septembrie 2008, 17:50

Pt toti cei care incearca sa ia apararea fanilor dinamovisti : cititi si ceea ce se scrie(incercati sa ignorati injuraturile si alte lucruri provocatoare) pe youtube si veti observa ca tot scandalul a pornit de la fanii dinamovisti care au aruncat cu torta in femei si copii…zona in care erau fanii romani era (din ceea ce spun olandezii pe youtube)cea a family tickets(bilete pt toti membrii unei familii),adica una linistita! Pai puneti-va in situatia unui parinte sau frate mai mare si sa vezi ca-ti este pusa familia in pericol, ce-ati face? Eu unul, daca era vorba de copilul meu, eram in stare de orice! Si poate ca oricare dintre noi ar fi reactionat la fel ! Nu mai acuzati ca i-au pus in zona galeriei olandeze,acolo nu era galerie,
galeria lor a fost la peluza opusa si au avut coregrafia aceea (pe care n-am prea inteles-o) cu muntele. Ca probabil luptele le-au dat cu hooligans ai lui NEC e o alta poveste,acestia si-au facut aparitia la cateva minute dupa acele prime incidente, repet, declansate de fanii dinamovisti!

SAVI BRATESCU_AMERICA_SUA  •  22 septembrie 2008, 17:57

fratilor ce legatura are ce s-a intamplat in OLANDA,cu ce s-a antamplat an BULGARIA,la TSK SOFIA-DINAMO BUCURESTI ,cu cativa ani an urma an CUPELE EUROPEENE?

GabiKoreanu  •  22 septembrie 2008, 18:01

kosz
tu crezi ca bolovanii astia pricep ca ne fac tara de ras?
pe mine ma doare insa de mine, de tara nu ma mai doar demult, ma doare cand colegii olandezi imi bat obrazul pt evenimente de genul asta. Probabil ca in mintea lor tot bananieri suntem, desi am intrat in UE. Si asa este, romanul a intrat in UE in stilul care-l caracterizeaza: PE „PILE”. Ca alta explicatie chiar nu gasesc.

Suporter REAL  •  22 septembrie 2008, 19:04

Poate ca ca eu nu vad orea bine, dar mie mi se pare ca filmuletul incepe cu un bat aruncat din stanga (suporteri Dinamo) catre micul grup de suporteri din dreapta.
Oricum ar fi aceasta asa-zisa galerie ne-a facut iarasi de RUSINE!!!!

tibi  •  22 septembrie 2008, 19:48

asta e chiar tare! gasim scuza in faptul ca ne-au considerat niste oameni civilizati si nu au considerat necesara prezenta fortelor de ordine :))))))

dream theater  •  22 septembrie 2008, 19:59

am o idee: sa se construiasca stadioane special pentru bataile intre suporteri.adik toti cei care au chef de bataie, s-o faca acolo UNDE TOTI AU VENIT PENTRU ACELASI LUCRU.Sa se organizeze ‘meciuri’, sa nu fie politie si singura regula sa fie : INTRI DAR N-AI VOIE SA MAI IESI decat la sfarsit.In felu asta suporterii de fotbal stau linistiti pe stadioane de fotbal iar animalele stau frumusel in spitale unde le e locu

Un suporter  •  22 septembrie 2008, 20:45

„Suporterii dinamovisti nu au uitat sa fie barbati.”

Adevarul asta este mande, cand vezi ca pe teren nu se intampla nimic si ca 11 jucatori care speri ca pot face performanta alearga ca oile (nu oi ca asta e de la echipa adversa), ca potaile prin curtea Protanului dupa o bucata de paine, este absolut necesar sa demonstrezi tu ca esti barbat si sa spargi capete pe stadion.

Trebuie sa recunoastem ca multi din cei care sunt in galeriile celor mai mari echipe din Romania (Dinamo, Rapid, Steaua – in ordine alfabetica), n-au reusit sa termine nici macar liceul dar ar putea echivala facultatea cu cativa ani la mititica (la ce conducatori au cluburile nu-i blamez pe suporteri). Asadar nu-i poti cere unui om care n-are cine stie ce in cap sa fie civilizat, el oricum sparge seminte si scuipa in autobuz. Whatever…

Fratilor, daca vrei sa va bateti pe steaguri, sa va umpleti de sange si sa ajungeti prin spitale n-aveti decat sa va intalniti pe camp inainte de meci. Cine mai ramane intreg intra si pe stadion si sta la locul lui, linistit si aplauda echipa al carei suporter este, fara brichete, petarde (oricum sunt destule pe teren) si fumigene.

ttrister  •  22 septembrie 2008, 20:51

sunt stelist..iar visu meu eu sa omor un caine….

dar …in afara toti suntem romani si nu pot sa zic decat atat…bravo cainilor …

daca eram si eu acolo distrugeam cateva scaune..din film se vede clar cum fanii olandezi incita la violenta..

inca o data ..bravo javrelor ..

raku  •  22 septembrie 2008, 21:18

Filmuletul a aparut pe youtube la o ora dupa meci

ge0rgian  •  22 septembrie 2008, 21:27

Si cum ca am stabilit ca olandezii au avut o organizare precara ii putem dezonora pe huliganii din peluza dinamovista!?Pe stadioanele cilizate cu suporteri pe masura nici nu se mai aduce aminte de zone-tampon.Duminica la Chelsea-Man U nu a existat niciun un incident desi se intalneau doua vechi rivale.Crezi ca din cauza zonei-tampon nu s-a intamplat asta?!A fost liniste in tribune pentru ca suporterii stiu sa se manifeste.

Drog’s  •  22 septembrie 2008, 21:29

Numa vrajeli si minciuni..iar u tolotan esti unul dintre motivele care ma fac sa urasq din inima fituica voastra de revista cat shi amarata de televiziune a voastra’..Hai Noroc shi Muie sTEAUA(Stiu ca nu va convine spurkkatilor)

MODERAT  •  22 septembrie 2008, 21:29

” După meci, poliţia olandeză oprise cărţile de identitate a doi români, ……preluate de către jandarmii români în civil…..”
draga Tolo, mai verifica inca odata aceasta informatie, Borcea a recuperat cele 2 CI, conform unui fax oficial al jandarmilor olandezi,fax ce a ajuns sambata la ministru de interne. te rog verifica daca asa e.

koko  •  22 septembrie 2008, 22:12

Oricum ei nu prea conteaza in Europa.Si daca suspenda vreo 3-4 ani clubul din competitile europene nu-i nici o paguba.Ce-au facut ei in fotbalul european in ultimii 18 ani?Nimic.Treabuiau sa se faca remarcati intr-un fel nu?Ce frustrant este sa ti cu dinamo….beah.Ma umplu de scarba numai cand ma gandesc.

foto nunta  •  22 septembrie 2008, 22:26

va dati seama ce scandal va fi la retur…

Moromete  •  22 septembrie 2008, 22:54

Domnule Tolontan,

Intr-adevar, olandezii au comis eroarea sa considere ca poate exista si un grup de romani decenti!

Felicitari pentru un articol care nu face decat sa legitimizeze actiunile „fanilor” dinamovisti!

Nu ceea ce au facut ei e fundamental gresit, ci faptul ca olandezii nu i-au supus preventiv unor umilinte minime (gen controlat suporterii in fund daca ascund petarde, iertata fie-mi exprimarea)!

Inca o data, domnule formator de opinii, felicitari!

kb  •  22 septembrie 2008, 23:39

cand a ars peluza din Ghencea ai avut o interventie similara la Procesul etapei cu un stand-up din peluza de la tabela in care incercai sa „scoti” galeria dinamovista. Si acum ii cam perii. Adevarurile care sunt de mentionat dupa acest eveniment:
1. ng – un grup teribilist care incearca sa creeze un nume de mare „firma”. in tara li s-au permis si iertat multe (si-au mai luat-o peste cap vezi constanta) afara in tarile cu apa calda nu este o situatie similara. la ce tupeu au avut eu zic ca bietii lui dinamo au scapat teferi si ieftin

2. finantarea galeriei de catre sefi. Un lucru grav iesit in sfarsit la iveala. Declaratiile lui borcea de dupa meci au fost doar de fatada, el centreaza el da cu capul doar provine din randul lor. asa-zisa independenta a peluzei nord a lui dinamo nu exista de aici rezulta ca ei nu apartin fenomenului ultras

3. in viziunea tuturor trebuia sa moara cineva ca aceste teribilisme , acte de hool ce se pot sfarsi prost sa fie cu adevarat masurate la adevarata lor amploare. Eu zic ca nu mi-ar placea ca restul echipelor, acum cand mai scoatem capul in europa sa fie sacrificate in cazul unui haysel romanesc. cand va mai ganditi la tampenii luati urmatoarea pilda: e 1986 sunteti fani ai altui club decat liverpool si stati acasa pentru ca niste prosti s-au gasit sa-si arate radacinile din neanderthal contra unor amarati care n-au gresit cu nimic

yooooo  •  23 septembrie 2008, 0:05

TOATA LUMEA ARE IMPRESIA CA NUMAI NOI ROMANII SINTE NECIVILIZATI DAR CIND SINT INCIDENTE PROVOCATE DE ENGLEZI DE ITALIENI SI DE ALTE NATII CARE MAI SINT,ATUNCI CUM E ?? ACUM NU STIU CARE NUMAI POATE SA MEARGA DE RUSINE,ERA CINEVA CARE SE PLINGEA DE CHESTIA ASTA E NU MA INEBUNI NEA NICU !!! DA PARCA CINE STIE CE TI S-A MAI INTIMPLAT PARCA NUMAI NOI FACEM CHESTII DIN ASTEA ,AIA SE OMOARA INTRE EI SI SE BAT ARUNCA SI SPARG CAPETELE LA ARBITRI SE CAFTESC PE STRAZI SE PRIND SI SE CIOMAGESC IN TRIBUNE SI AICI AVEM DOAR O BATAIE GEN ARUNCAM CU SCAUNE DAR NU PATESTE NIMENI NIMIC SI ACUM AOLEU CE MA FAC DE RUSINE !!! SI APARE NENEA TURCU SI NENEA BECALI SI ALTI SI SPUN DE HOOLIGANISM DAR EI SA POVESTEASCA LA DNA CUM AU FACUT BANII ,DAR E MAI USOR SA SPUI DE UNI CA SINT MERCENARI. VB AICI DE SUPORTERUL ULTRAS CARE DE ABIA ARE BANI DE O MASINA SI DE UN TEREN SI DE ALTI CARE FAC MANEVRE DIN IMPRESARIAT DE JUCATORI,POKER SI JOCURI DE CULISE CI GENTILE PLINE DE $ SI INTORC $ CU LOPATA SI AU IN SPATE O ARMATA DE RECUPERATORI ,ADICA BODYGUARZII AIA MULTI CU CARE SE LAUDA CA A VENIT SI NU I-A PRINS PE CEI ULTRAS ,ADICA AM ARMATA SI SUFAR DE DON CORLEONE DAR EU NU SINT MERCENAR SINT OM CINSTIT ANCHETAT DE DNA !!!!!IAR NENEA TURCU ADICA 2 LEI VECHI A INCEPUT SA II PLACA IN EMISIUNILE TV SA ISI MAI FACA RECLAMA ,DAR NU E IN STARE SA SCOATA 2 VORBE ,ABEREAZA CA A DAT SI A FACUT EL SI DACA IL CAUTA CINEVA IN BUZUNAR NU ARE DECIT O CIUNGA MESTECATA SA MAI LASAM SI PE ALTI SA VORBEASCA ADICA CEI CARE NU SINT CORUPTI SI CARE SE PRICEP CARE POT INTELEGE CA EXISTA SI PROVOCAREA IN STADION SI TREBUIE SA REACTIONEZI PT CEI CE NU STIU NUMAI EXISTA SPONSORIZARI DIN PARTEA CONDUCERI, LA ORICE ECHIPA NU SE MAI DAU BANIDE DEGEABA TOT O INCEARCA TURCU ,DE ANI DE ZILE FIECARE GALERIE ARE STATUTUL EI ISI GASESTE AUTOCAR SAU AVION PE INTERNET MAI IEFTIN, BINEINTELES CA NU AU $ SA MEARGA CU LIMUZINELE CUM MERGE IN FIGURI CORLEONE GIOVANI BEHEEEEEEEEEE SI BILETUL DE INTRARE IN STADION E PLATIT TOT DIN BANUL SUPORTERULUI ,FIECARE GALERIE CUM SE DESCURCA SA IASA MAI IEFTIN PER TOTAL DAR DE AICI PINA LA VORBA, UNOR BISNITARI DEVENITI AVUTI MA REFER CA SA FOLOSESTI CUVINTUL „SINT MERCENARI” E O MINCIUNA GOGONATA ,PAI CEL CE STA COCOTAT ACOLO PE GARD E CEL CARE ARE MULTE NOPTI PIERDUTE PT A FACE COREGRAFIA LUI DINAMO LA DERBYURI PAI ASTA E MERCENAR ??? DAR E MAI BINE SA AJUNGI PRESEDINTE LA CLUB SI SA ARUNCI VORBE LA PRESA ADICA TOATA ZIUA IN FATA CAMERELOR DE FILAMT POTI ARUNCA GOGONELE MINCIUNELE DAR DACA ESTI SUPORTER FAN ADEVARAT NU POTI STA IN LOJA STAI IN PELUZA LINGA CEILALTI. SI DE AICI VOI TOTI CARE STATI ACASA LA TV CU BEREA IN MINA SI NU STITI UNDE ESTE STADIONUL ECHIPEI PE CARE O SIMPATIZATI ,VA ESTE USOR SA SCOATE-TI PERLE.

mohui  •  23 septembrie 2008, 12:18

MODERAT,
cartile de identitate au fost recuperate de doi indivizi romani, la putin timp am aflat ca erau jandarmii romani trimisi acolo!

Replica ptr mohui  •  23 septembrie 2008, 18:59

Cred ca te referi la actul fizic de a lua CI de la jandarmii olandezi, insa iti spun 100% ca Borcea a fost actorul principal, si am vorbit si e posibil sa fac rost de acel document al jandarmeriei olandeze, unde este detaliat intreg filmul actiunii, si unde este scris explicit despre implicarea lui.
Oricum in cateva zile UEFA va anunta sanctiunile, si daca cumva Borcea o sa fie suspendat, asta ar fi cea mai buna dovada. Nu-mi doresc ca Clubul Dinamo sau fotbalul sa sufere, insa nici Romania sa nu sufere din cauza unor tipi care nu se pot controla in anumite momente.

Marcel  •  23 septembrie 2008, 20:37

Una peste alta atitudinea a fost necivilizata!Erau niste vorbe: pune o picatura de vin intr-un butoi de apa de canal si vei obtine apa de canal; pune o picatura de apa de canal intr-un butoi cu vin si vei obtine… tot apa de canal!
E de ajuns ca o mana de oameni sa-si de in petec si gata: ne-am creat imagine! Ca suporteri (de orice culoare om fi) si ca romani!
E pacat ca acei jucatori au muncit; iar noi poate ne-am dori sa mai vedem Dinamo si in grupe!
Si doar pentru frumusetea fotbalului civilizat!
Hai FC Arges! (asta ca sa vedeti ca nu sunt dinamovist si ca mai are si aceasta echipa suporteri 😉 )

kimi  •  24 septembrie 2008, 1:48

dinamo…atat pot spune si se intelege totul! dinamovisti drogati

Wolf  •  25 septembrie 2008, 8:42

Dupa ce am vazut filuletul imi dau seama ca olandezii au inceput scandalul…ei au venit si au inceput sa loveasca in gardul care ii separa!

****  •  25 septembrie 2008, 9:07

Ma, decat sa zici ca politia si stewarzi au actionat dezorganizat, mai bine ai zice ca o parte din galeria lui Dianamo a actionat ca niste animale primitive.

Daca politia olandeza ar fi actionat „organizat” impotriva unor „animale primitive”, stii cum ar fi fost normal sa o faca? Sa ii prinda cu sarme de gat si sa-i inchida in custi, sa le puna petarde si fumigene sub fund, ca sa la creeze mediul propice acestei specii si sa-i puna intr-un parc sa se holbeze lumea la ei.

‘Mne fereste …

mujotutun  •  25 septembrie 2008, 9:35

Huliganismul este bine cunoscut in Europa si exista instructiuni clare si precise privind managementul fenomenului. Lasandu-i deoparte pe dinamovistii turbati (unii dintre ei vin la stadion cu unica speranta ca vor avea parte de violenta fizica!), este evident ca organizarea a fost neadecvata. Fiecare huligan ar trebui sa fie pedepsit pentru faptele sale, dar daca este vorba de o vina colectiva, atunci gazdele sunt cele care trebuie sa traga ponosul.
E regretabil ce s-a intamplat, dar s-a si exagerat in presa; dupa care vin reactii gen Turcu: „aurolaci si drogati”.
Cat despre finantarea subterana a galeriilor, asta ar fi un caz de resortul politiei si procuraturii. Dar ti-ai gasit! Pe Borcea doar lantul cel gros de aur il impiedica sa arunce si el torte si sa se ia la bataie.
Ar fi nedreapta excluderea, dar ar constitui o iesire onorabila pentru Dinamo. Trist.

Comentariile sunt închise.

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord