Crăciunescu şi Lupescu, faţă în faţă despre cazul Colţescu

craciunescu-25.jpg„Cinste sacrificată”

miercuri, 8 octombrie 2008, 9:14

craciunescu-25.jpg„Cinste sacrificată”

Fostul arbitru răspunde acuzaţiei că a transformat tentativa de sinucidere a lui Colţescu în muniţie personală

Minus pervazul, Crăciunescu e mai încrîncenat decît Colţescu. Asta e clar. Stă în faţa tablei,  cu figurine medievale atent lucrate, pasiunea pentru şah e cunoscută, cea pentru piese de colecţie, nu, dar dincolo de pătrăţele vede lumea din Narnia. Vrăjitoare, lei, pitici răutăcioşi, tot bestiarul federal, pe care-l dispreţuieşte şi îl acuză că l-a împins la disperare pe Colţescu.

– Domnule Crăciunescu, este etic să folosiţi în lupta contra FRF cazul unui om prăbuşit?
– Aşa ziceţi dumneavoastră?! Cam inversaţi rolurile! Aşadar, de vină este Crăciunescu, pentru că-i arată cu degetul, şi nu ei, cei care l-au împins pe Colţescu în această situaţie?!
– Ce repede săriţi!
– Atunci cînd am condus CCA, între 2003 şi 2005, Colţescu a fost promovat şi a ajuns un nume. Avea prestaţii excelente şi starea lui era bună. De ce e acum aşa? Nu-l întrebaţi mai bine pe Lupescu?

– O să-l întreb şi pe el, acum vorbesc cu Ion Crăciunescu.
– Hai să vă spun ceva! Eu nu l-am protejat niciodată pe Colţescu. Şi în ultimul timp, cînd avea meciuri bune şi toată lumea îl elogia, îl sunam şi-i atrăgeam atenţia asupra unor erori pe care ochiul mulţimii nu le remarcă, dar care în lumea arbitrajului se văd.

„Oricît de şocant sună, eu am văzut în România doi arbitri cu adevărat supertalentaţi: Igna şi Colţescu. Noi, ceilalţi, am fost normali, atît”
Ion Crăciunescu

4 este nota pe care i-o dă Mircea Sandu lui Crăciunescu în cazul Colţescu. „E un laş că l-a băgat pe arbitru în lupta noastră”, spune şeful FRF

– Colţescu a declarat că Lupescu nu l-a pus să ţină cu o echipă.
– Păi, trebuia să ajungă aici?! Asta-i prea de tot! Lupescu l-a chemat pe Colţescu înaintea meciului Steaua – Timişoara şi i-a spus „se vorbeşte că eşti omul Stelei, vezi cum arbitrezi!”. Ce poate înţelege un arbitru din asta?

– Vi se pare un dialog nepermis?
– Da. Pentru că şeful FRF nu avea nici un drept să facă asta! Haideţi să nu ne mai prefacem că nu ştim! În fotbalul nostru sistemul e viciat şi intervenţiile se fac prin apropouri. Uneori, e suficient atît. Mutaţi scena în Germania! Vă imaginaţi un om din federaţia lor chemînd un arbitru şi spunîndu-i: „Vezi cum conduci că lumea spune că eşti cu FC Koln?”. E un exemplu ca să realizeze oamenii cît de anormal a fost dialogul. Şi-mi mai spuneţi mie că sînt pornit!

10 este nota pe care i-a dat-o Colţescu lui Crăciunescu

„Crăciunescu nu m-a sunat niciodată să-mi spună ceva referitor la vreo echipă. Îmi spunea doar: vei avea în faţă două culori”
Sebastian Colţescu

– A fost Colţescu persecutat?
– Evident. La un moment dat, un oficial din arbitraj i-a spus: „Sebi, oricum te curăţau, dacă nu pentru asta pentru altceva”. Nu ştiu asta de la Sebi, nu vrea să o recunoască. Alţii greşesc infinit şi li se dă avertisment, iar unul despre care se ştie că e cinstit e retrogradat şi scos de pe lista FIFA pentru erori umane.

– Vă mulţu…
– Staţi aşa. Încă ceva. Colegii lui Colţescu, arbitri FIFA, au mers la Mircea Sandu şi la Lupescu să le explice cu argumente profesionale că e pedepsit prea aspru. Ce s-a ales din acea iniţiativă? Nimic. Se sacrifică un om integru şi un arbitru talentat şi e păcat.

——————————————————————————————————–

lupescu.jpgLupescu: „Leprele fac rău tinerilor”

Şeful FRF crede că viitorul lui Colţescu va fi decis de caracterul lui

– Domnule Lupescu, Ion Crăciunescu vă acuză că l-aţi distrus pe Colţescu.
– Nu mă interesează ce spune Crăciunescu. El îşi consumă frustrările faţă de noi folosindu-l pe Colţescu.

– Cît timp aţi delegat arbitrii, cum vi s-a părut Colţescu.
– La un moment dat, am vorbit cu el. L-am întrebat: „Ai obligaţii faţă de un club?”. Mi-a răspuns clar: „Nu!”.

– Şi v-a dezamăgit?
– Dimpotrivă. I-am dat 8 meciuri în primăvara lui 2008 şi le-a dus foarte bine. Unele au fost jocuri grele. Îmi aduc aminte că înainte de Steaua – Timişoara au fost tot felul de comentarii, ştiţi cum fac patronii de la noi, şi el a condus fără probleme.

– Apoi, pentru CFR – Ceahlăul a fost scos afară.
– Nu mai delegam eu, ci CCA. Ştiu, nişte faze, a fost, n-a fost… Ca politică, i-am sprijint mereu pe arbitrii tineri în faţa acuzelor nefondate. Le-am impus: „Dacă cineva vă jigneşte, spune că aţi luat bani, mergeţi la comisii!”. Aşa s-a ajuns la situaţia ca Porumboiu să dea înapoi după ce l-a lezat pe Bogaciu.

– Ce viitor credeţi că are Colţescu în arbitraj?
– Îi va fi greu, cred. Deja i-am auzit pe conducători că spun: „Ăsta care e labil psihic…”

– Bine, dar adineauri afirmaţi că FRF îi protejează pe arbitri în faţa şefilor de club.
– Da, aşa vrem. Însă acum tot sectorul e la CCA. Dacă mă întrebaţi pe mine, dar nu mă mai ocup de asta, vă pot spune că-l consider pe Colţescu un arbitru bun şi talentat. Depinde de caracterul lui şi de tăria pe care o va avea.

– Nu vă simţiţi vinovat?
– Nu, de ce? Ştiţi cine fac foarte mult rău? Unii foşti arbitri care răspîndesc zvonuri legate de actualii arbitri. Că sînt cu un club, că altceva… Le-am retezat-o mereu pentru că unii dintre aceşti oameni, nu toţi, dar unii sînt nişte lepre!


Comentarii (46)Adaugă comentariu

Decebal  •  8 octombrie 2008, 21:31

„Tinerii” trebuie sa probeze prin fapte ca au macar 50% din corectitudinea lui Craciunescu. Nici nu are rost sa discutam mai mult, Lupescu a ajuns la FRF intr-un mod penibil si capitalul pozitiv cu care a venit trebuie DOVEDIT.

Vasi  •  8 octombrie 2008, 21:36

Stai si te gandesti cum e posibil ca un „Craciunescu”, chiar un „Lupescu” sa aiba atacuri de 2 lei unul impotriva celuilalt?! Este o vorba „Daca stai intre lupi ai face bine sa urli, altfel risti sa te manince”.
Io stiu ce sa zic? urla daca vrei sau daca poti da’ nu te porcai pentru ca te faci de rahat si pan la urma tot te mananca.

adypunker80  •  8 octombrie 2008, 21:37

principala problema a arbitrajului a devenit Coltescu,daca dispare el din arbitraj se rezolva si problema „sistemului”?
Coltescu are vina lui,indubitabil,dar a deveni un „teren de lupta” si subiect de presa mi se pare prea mult.Mie mi se pare ciudat ca mereu cand Craciunescu ia in discutie problema arbitrajului,Sandu si Lupescu il ataca personal pe acesta, nu stiu de ce dar fostul sef al CCA imi inspira mai multa incredere

ge0rgian  •  8 octombrie 2008, 21:39

Scandaluri peste scandaluri si balacareala toata zi.Oare oamenii astia nu mai stiu si altceva,cum ar fi sa se ocupe de fotbalul romanesc?

theodarus  •  8 octombrie 2008, 21:42

Pe vremea comunistilor se spunea ca ” cine nu e cu noi e impotriva noastra”… A incercat sa ignore ” sistemul ” si a constatat ca nu poate… Cu ” oameni ” ca Lupescu , Sandu, Mitica stiu sigur ca porcaria o sa domneasca in continuare in FRF

nicu  •  8 octombrie 2008, 21:55

domnule to;ontan, trebuie sa recunoasteti si sa recunoastem ca ce a ce face ion craciunescu in prezent este mizerabil din partea , efectiv a ramas surprins de aceasta atitudine , pentru mine din acest moment ion craciunescu nu mai reprezinta NIMIC CA OM, sa profiti de situatia destul de delicata a lui coltescu si sa inventezi vezi doamne ca a fost torturat si haituit de federatie mi se pare o mojicie din partea domniei sale , pai ce sa mai zicem de ceilalti arbitri ma refer la balas, la corpodean la tudor care au fost facuti cu ou si otet de catre domnul becali ca sunt unguri ca sunt cu dinamo cu cfr. etc. acum tu craciunescu sa vii sa spui ca sebastian coltescu a cedat pshic din cauza ca ion lupescu ia spus ceva mai mult decat normal sa aiba grija cum arbitreaza un meci de fotbal steau-timisoara intrucat acesta este perceput de catre o parte a investitorilor si a media ca este de partea stelei mi se pare ceva oribil din partea lui. in concluzie craciunescu si-a pierdut toata credibilitatea ca om.

paul  •  8 octombrie 2008, 21:55

corectitudinea lui craciunesc? v-ati tacanit? are mentalitate de notar. eu-arbitru, fi-miu arbitru. va aduceti aminte meciurile steu dinamo arbitrate de el?

minutul90.ro  •  8 octombrie 2008, 22:02

Coltescu este la fel ca fluierul unui arbitru. Toţi îl aud, dar mulţi nu sunt de acord cu el. Fiecare înţelege ce vrea indiferent daca este nevoit sa-l respecte sau nu.

decebal  •  8 octombrie 2008, 22:03

Toata stima pt Ion Craciunescu!!! Lupescule, aduti aminte cum ai ajuns la federatie. Te-ai dat mare la inceput ca esti impotriva lui sandu, adica a cooperativei in fotbal si dupa ai trecut la lins de picioare. Dle Craciunescu, Dle Gica Popescu, nu va lasati infranti, sunteti printre putinii din fotbalul romanesc care spun lucrurilor pe nume, care pun punctul pe I si a caror cinste si onestitate este stiuta de toata lumea!!! Lucru valabil si pt Hagi si Dan Petrescu, forza baieti!!! Voi sunteti adevarata generatie de aur si fiti siguri ca lumea n-o sa va uite niciodata!!!

romania inedit  •  8 octombrie 2008, 22:13

Si eu am o parere buna despre Ion Craciunescu !

Ciprian  •  8 octombrie 2008, 22:14

Toata stima pentru Craciunescu, l-au dat afara de peste tot si el totusi continua sa incerce sa ajute fotbalul romanesc scapand de specimene ca Sandu, Lupescu, Prunea. Sunt ferm convins ca Lupescu cat a delegat arbitrii s-a tinut de multe magarii. ca nici arbitrii nu sunt niste ingerasi asta e clar, dar totusi nu inteleg de ce toata lumea se schimba in 18 ani in afara de Mircea Sandu si acolitii sai……. cine ne va salva?:(

bogdan-m  •  8 octombrie 2008, 22:16

In asemenea situatii se cauta vinovati. Eu nu vreau sa fac asta, dar spun doar ca mi s-a parut ca presa a exagerat cu comentariile la meciul Gaz Matan Medias – F.C. Brasov. Nici una din fazele prezentate nu a fost o faza evidenta de penalty. Probabil ca la acel meci Coltescu a gresit dar nu de amploarea prezentata in ziare.
Dau acum si cazul meciului dintre Timisoara si Bistrita. La 0-0 Timisoara are gol valabil, Adrian Anca respingand mingea dupa linia portii iar tot in repriza a II-a Maghera are o interventie violenta cu talpa care este sanctionata cu cartonas galben in locul celui rosu. Atat Martis cat si tusierul ce a gresit la golul nevalidat au luat in ziar nota 7, insemnand un arbitraj bun.
Ce vroiam sa spun este ca si presa te poate ridica sau darama…

Sorinaccio  •  8 octombrie 2008, 22:33

Craciunescu a ajuns ca Puscas: un frustrat care nu mai e bagat in seama la cascavalul federatiei si inventeaza culpe din orice. Hai ca ne-ai plictisit! Maestre, da ceva bun a facut Federatia asta in ultimii 3 ani?

krys  •  9 octombrie 2008, 0:23

Cum are tupeu Lupescu sa il acuze pe Craciunescu de lasitate? Lupescu sa nu uite ca acel Craciunescu cand a fost presedinte de club pnt a fi corect a batut intr-un meci cand interesul era sa ia bataie. Lupescu ce a facut in schimb? Se da drept neamt dar corespunde doar cu nemti anchetati si ei de DNA-ul lor. Asa ca sa ne scuteasca acest profitor care pentru un osicior si-a tradat propia generatie. El si Prunea….

BeBe  •  9 octombrie 2008, 1:20

Inclin totusi sa il cerd pe Craciunescu,pentru ca se intampla prea multe magarii in fotbalul romanesc.
Cat despre Coltescu,nu stiu,mi se pare ca subtil cei de la FRF incearca sa il elimine.
Pacat,e un arbitru talentat,ca sa nu mai vorbim de acuzatiile ca conduce un Mercedes,cel putin omul il plateste in leasing,in timp ce grangurii fotbalului,merg cu masini de sute de mii de euro,luate din bani furati !Iar Porumboiu !

soso  •  9 octombrie 2008, 1:56

mai este de scris o zi,doua despre acest subiect iar apoi se va uita totul…mafia din frf lucreaza..

rclaudiuv  •  9 octombrie 2008, 3:58

Lupescu sa nu o mai dea la intors. Daca stia ca se fac comentarii pe marginea corectitudinii lui Coltescu la jocul Timisoara – Steaua nu trebuia sa il delege la acel meci. Nu sa il delege shi sa ii indice apoi linia pe care trb sa mearga

ciupi  •  9 octombrie 2008, 6:12

personal nu l-am considerat niciodata pe coltescu atit de bun pe cit il lauda craciunescu. daca se spune despre el ca „nu pune botul”, trebuie sa consideram asta ca fiind ceva demn de semnalat?! legat de acest aspect, se mai pune problema si altfel: daca un arbitru nu accepta favoruri, o face pentru ca nu vrea sa se murdareasca sau de teama de „organe”?

red  •  9 octombrie 2008, 7:04

craciunescu vrea un nou „prim plan” e la fel de labil psihic ca si coltescu (la anii astia sa plangi pentru ca lumea nu te mai vrea ,vezi cazul craciunescu).daca coltescu e cel mai bun arbitru n-am ce sa mai zic.adevarul e ca, se baga singur in seama,televiziunile fac ca acest „fost” sa revina in actualitate.

shampang  •  9 octombrie 2008, 8:31

eu nu pot sa cred ca un arbitru cum este coltescu ,care face asta doar pt. bani (fiind singurul lui job)putea sa reziste . este imposibil sa ramai un om corect in fotbal , mai ales in arbitraj, cand depinzi doar de banii din delegari .o data ce intrii intr-o cocina este imposibil sa nu te murdaresti , altfel te mananca porcii.mai sunt unii care dupa ce iasa din cocina , se spala si-i privesc cu dispret pe cei ramasi , dar mirosul tot ramane , nu ai cum sa-l scoti

ciolanus  •  9 octombrie 2008, 8:59

si eu inclin a-i da dreptate lui Craciunescu

iQ666  •  9 octombrie 2008, 9:18

adevarul e la mijloc.. k de obicei 🙁

VASALIE  •  9 octombrie 2008, 9:30

INTREBATIL PE ACEST COLTESCU, CUM A FLUIERAT
MECIUL DE BARAJ PT. INTRAREA IN DIVIZIA C
DIN VARA ANULUI 2008 DE PE STADIONUL ‘ELECTRO” DIN CRAIOVA
SI-A BATUT JOC DE MUNCA CELOR DE LA VALCEA,
MUNCA DE UN AN DE ZILE.
A DAT DOUA CARTONASE ROSII (IN 20 MIN.)
AMBELE PORTARILOR.LUCRU NE MAI INTALNIT PE STADIOANELE DE FOTBAL.RUSINE SA-I FIE
ISI MERITA SOARTA ACEST INDIVID.VERIFICATII FAPTA

GREUceanu  •  9 octombrie 2008, 9:45

Sa inteleg ca daca eu il fac lepra pe Lupescu, comentariul meu nu este afisat, in schimb dumnea-lui poate sa faca lepra alte persoane si dvs. sa publicati informatia, ca nu e nici o problema, nu-i asa?
Referitor la articol, tind sa ii dau crezare lui Craciunescu.

IONEL  •  9 octombrie 2008, 9:45

Am vazut acel meci si are dreptate vasalie
Coltescu sia batut joc de cei de la VL
La al doilea rosu trebuia sa dea fault la portar.El a dat rosu si penaltii.a luat bani grei de la rovinari .
merita soarta
sa-i fie rusine

Genceaforever  •  9 octombrie 2008, 9:59

Daca ieri doar presa punea floricele la mormantul carierei lui Coltescu azi au stat mai multi si s-au gandit ca e un moment de „speculat”. Si uite asa Craciunescu si Lupescu isi continua bataliile personale me marginea acestui subiect nefacand altceva decat sa puna si ei floricele la mormantul carierei lui Coltescu. Dar asta e de bine, romanului ii place. Viel Spaß.

ioanpora  •  9 octombrie 2008, 10:03

Am citit si am ascultat multe interviuri ale dl.Lupescu.Nu neaparat cazul de fata.Nu dau dreptate la nimeni.Singurul lucru cert si care ma ingrijoreaza pentru fotbalul romanesc este limbajul ,,sindicalistilor”ajunsi acum la federatie.Atat Lupescu cat si Prunea pentru ca Prodan,Belodedici si care mai sunt pe acolo inca nu au iesit in fata,au un limbaj in limita ,,studiilor” pe care le au.Cred ca …liceul si acela la fara frecventa pentru ca asa faceau liceul fotbalistii pe vremea lui ceausescu.Deci daca dintre toti oamenii din fotbalul romanesc,federatia a incaput pe mana la astfel de oameni oarecum frustrati,imi pare rau dar nu vad un viitor prea fericit pentru fotbalul romanesc.Parerea mea este ca domnii sus amintiti ar trebui sa mai citeasca o carte ,poate nu-i prea tarziu si apoi sa vorbeasca.Dar daca nu stiu sa citeasca????

Cata  •  9 octombrie 2008, 10:30

e cumva dl „samsung” etalonul cinstei si moralitatii in aceasta tara? este el cumva cel mai important si cel mai de temut om din fotbalul romanesc incit altii simt nevoia sa-i termine pe cei pe care mr. samsung spune ca i-a lansat in arbitraj?

OMUL ASTA SE AUDE CIND VORBESTE???????

asta-i mai degraba mania persecutiei si netratata poate duce la schizofrenie.

tolontane, ce ai facut cu articolul de ieri ref coltescu, l-au papat????

ce te-a deranjat cel mai tare, ca voi sunteti aprte importanta in manelizarea societatii si implicit a fotbalului?

Cătălin Tolontan  •  9 octombrie 2008, 10:39

cata: nu s-a intimplat nk cu articolul, il poti gasi aici.
http://www.tolo.ro/2008/10/08/povestea-arbitrului-coltescu-spusa-de-el-insusi/
Cit despre manelizare, nu te referi la gsp ca nu ai drreptate. Cosasu, Vcohin, Ioanitoaia, TRU, Naum, Geambasu, Andries, Buzarin, Fornade, Paul… ei manelizeaza?

scorpio  •  9 octombrie 2008, 10:43

Arbitrii nostrii sunt slabi. Fluiera orice contact numai pentru a nu fi acuzati ca au luat bani de la o echipa sau alta. Asa am ajuns sa vedem un fel de fotbal – baschet cu jucatori care sar ca arsi la cel mai mic fault in loc sa continue. Ia sa avem si noi arbitrii ca in Anglia care lasa jocul liber, am avea si noi formatii care sa revina pe tabela dupa ce sunt conduse. Emisiunile de analiza nu ar trebui sa influenteze comisiile ce dau sanctiuni arbitrilor. Asa pot sa fiu si eu invitat la emisiune si sa conving auditoriul ca „a fost fault..se vede mana fundasului pe atacant”. De parca la televizor iti dai seama mai bine ca in teren de intensitatea impingerii.

Desi Craciunescu se lamenteaza penibil, ca a fost lucrat, ca Porumboiu l-a „facut”, a realizat totusi ceva in arbitraj. Lucrurile incepusera sa se schimbe. Pacat ca a fost indepartat. Iar Lupescu ar fi trebuit sa candideze impotriva lui Sandu daca vroia la FRF, ca Popescu, nu sa se multumeasca cu un os aruncat. Verticalitate nemteasca.

PRUNEA SA BAGE CAPUL IN PAMANT SI SA DISPARA. DUPA CE NE-A INGROPAT SINGURA SANSA SA JUCAM CU BRAZILIA IN SEMIFINALE MAI ARE CURAJ SA DEA DECLARATII. SA SE MUTE-N CONGO.

Toni Cufran  •  9 octombrie 2008, 10:43

Domnul Craciunescu are nerusinarea sa vorbeasca despre perioada in care a fost el seful arbitrilor, uitand ca a fost schimbat cu suturi in fund de la toata lumea. Mai proaste arbitraje decat cele din perioda lui nu am vazut. El avea insa o politica meschina: ierta arbitrii care favorizau echipele puternice, steaua, dinamo si rapid. Astfel, Alexabdru Tudor, care a facut praf Sportul Studentesc in tur in partidele cu Rapid si Steaua, nu numai ca nu a fost suspendat, dar a primit sa arbitreze aceste meciuri si in retur. El vorbeste despre faptul ca Lupescu ar fi incercat sa il intimideze pe Coltescu pentru ca, probabil, asa facea el cand era seful arbitrilor. Craciunescu nu este numai frustat, ci si obraznic. Sa ne spuna si noua pe ce considerente l-a delegat el pe Salomir sa arbitreze acel decisiv pentru titlu de campioana Sportul-Steaua, cand se stia de toata lumea ca individul era arbitrul de casa al stelistilor? Eu personal il consider un om cu un caracter discutabil.

Cătălin Tolontan  •  9 octombrie 2008, 11:06

scorpio: daca descompunem faza aceea cu prunea din romania – suedia vom vedea ca nu a fost singurul vinovat. Fotbalul include asemenea erori in definitia lui. E nedrept sa-l retinem pe Prunea in memorie pentru acel meci!

Matrix  •  9 octombrie 2008, 11:37

Imi aduc aminte ca in perioada premergatoare avansarii lui la div. A, Coltescu era un arbitru bun. Chiar ma intrebam cum il cheama pe acest tanar arbitru, mereu pe faza si care simte jocul. Din pacate la divizia A, cred ca a intrat in jocurile de interese ale lui Craciunescu, care l-au curatat pana la urma. Fluiera cu rautate impotriva unor echipe cum ar fi Vasluiul, Argesul si era pro Steaua. De fapt daca stai si analizezi in acea perioada Craciunescu era in razboi cu Porumboiu, cu Penescu, dar in schimb nu vroia sa-l supere pe Gigi, care a castigat doua titluri de campion cu Craciunescu sef peste arbitrii. Aici e problema, asta-l roade pe Craciunescu.
A reusit sa-l retrogradeze pe Penescu dar nu si pe Porumboiu care si-a folosit toate parghiile si l-a dat afara pe oltean din conducerea CCA. Poate sunt subiect dar acum arbitrajul este mult mai bun ca inainte, greselile care se fac sunt normale, la fel ca in Spania si Germania, numai ca acolo creditul dat arbitrilor este de 100%, la noi inca se mai vrea perfectiune, acuratete perfecta, iar acest lucru nu exista in arbitraj.
PS: Din punctul meu de vedere cele doua tentative de suicid au pus capat carierei de arbitru. E labil psihic iar CCA ar trebui sa-l scoata definitiv din arbitraj. Cele doua tentative atarana greu si nu poti sa te mai impui pe teren in fata nimanui.

gringo  •  9 octombrie 2008, 11:42

Fara ai lua apararea in aceasta disputa, cred ca dreptatea este de partea lui Craciunescu.
Este pacat ca un arbitru tanar si talentat a fost adus in stare de depresie, de doi** ca Lupescu si Prunea.

fane  •  9 octombrie 2008, 11:47

Astea de la federatie au devenit precum dictatorii, nu mai poate scapa lumea de ei ***. Numai mizerie e pe la federatie de cand cu prunea si lupescu, nu mai zic de „nasu” sandulet. Deabea astept sa-i infunde Iancu si sper din tot sufletul sa o faca.

titi varzaru  •  9 octombrie 2008, 11:52

as fi vrut sa scriu ca arbitrajul „e un sport greu” si cine nu are psihic bun nu are ce cauta! asta referitor la coltescu vis a vis de craciunescu care are si psihic si incapatanare de catir !!dar dupa ce am vazut”live” prestatia lui coltescu mi s a confirmat ca nici de departe nu este un super talent !!! astazi cei foarte buni intr un domeniu au o relaxare asa, trateaza fenomenul cu usurinta! cea ce nu e cazul lui coltescu !!
un tip foarte bun nu cerseste intelegere si nu se justifica atat de mult…iar in plan strict al meseriei de arbitru a gresit foarte mult,chiar foarte mult! si greseste si mai mult ingrosand „tusa” cu reprezentarea externa! hai sa fim seriosi!daca ar spune ce meciuri grele a avut…si cum se joaca in tururile preliminare…

Albu-Sibiu  •  9 octombrie 2008, 12:21

E clar ca cei doi beligeranti pe care i-ati intervievat isi apara meschin pozitiile iar Coltzescu nu e decat praf de pusca. Un pion sau mai degraba un nebun numai bun de pus in coasta adversarului. Sincer, chiar crede cineva ca vreunuia din cei doi ii pasa de Coltzescu? Un arbitru este totusi o persoana publica. Gestul sau, indiferent din ce motive, demonstreaza labilitate, o trasatura total incompatibila cu arbitrajul.
Nu stiu ce ati fi facut, voi cei care ii luati apararea, daca in locul Gazului Metan ar fi fost Steaua. Probabil ca acum l-ati fi desfiintzat. Am inteles insa: a facut erori, e uman, se intampla oricui. Insa stilul in care arbitri romani se comporta nu poate da decat suspiciuni: ori par timorati, apasati de anumite decizii, ori arbitreaza smechereste (vezi decizii luate in compensatie). Mai socotim si faptul ca tusierii sunt niste nulitati. Uneori, daca te uiti la ei, n-au curaj nici sa indice out-urile, asteptand decizia centralului. Cum se astepti de la acestia implicare? Arbitrajul romanesc e o varza totala, nimeni nu poate pretinde verticalitate.
Nu stiu ca admiterea in lotul de arbitraj al mamaLigii Nationale sa se faca in urma unui examen, a unor mijloace clar stabilite de testare. Totul este sa in ograda cui trebuie, la momentul potrivit. Tine de oportunism, de tactica, mai mult decat de calitatea umana.
Nu e vina doar a FRF-ului ci si a conducatorilor de cluburi, care nu doar se complac in acest mediu dar, mai mult, este clar ca il favorizeaza, ca au arbitri de casa… Totul in numele unui sport care ar trebui sa insemne spectacol. E doar o mare magarie balcanica prin care noi incercam a mima si a copia lumea civilizata.

aimar  •  9 octombrie 2008, 12:49

Mai elocvent de atat nu se putea!!!!Ce altceva sa-i fi spus lui Coltescu ininte de meci?***Cel mai mare vinovat este Mircea Sandu**care sub obladuirea lui se accepta si si executa toate aceste manevre murdare,ilegale!!

grasu 76  •  9 octombrie 2008, 13:19

Lupescu asta e smecher mare..findca anul asta urmeaza Dinamo sa ia titlul, dinamovistul Lupescu nu se mai ocupa de delegari, evident de fatada, ci le-a lasat la CCA, ca sa se spuna ca nu el e implicat…O sa ziceti ca sunt paranoic, dar ia verificati prestatiile lui Lajos la meciurile Dinam-Iasi si Otelul – Cfr, si veti realiza ca odata da penalty, pt fault in atac, iar in celalalt meci nu da, pt tragere evidenta de tricou..Hmmm

P.S. Imi amintesc si eu de meciulo Steaua – Poli Tm..intr-adevar, Coltescu nu a gresit, dar se vedea de la o posta ca arbitra ca si cum Lupescu l-a acuzat ca este omul Stelei…Chiar as ruga GSPTV, daca poate, sau Telesport, ca ei aveau drepturile, sa dea o reluare cu meciul ala, sa se convinga lumea de crisparea lui Coltescu.

P.P.S. Si inca ceva despre Lupescu : Oare ce i-a zis lui Tudor inaintea meciului Dinamo – Steaua ? Cumva „ai grija ca ai tras cu Steaua in meciul cu CFR”?..si a avut grija..Bratu nu a fost eliminat cand trebuia s.a.m.d.

anti-f.ecalieni  •  9 octombrie 2008, 14:15

Sa nu uitam totusi ca, Craciunescu, ca si Popescu e sluga Clanului F.ecali, Ciuma Fotbalului Romanesc!! Deci orice atac din partea lor nu e dezinteresat!…

mircea  •  9 octombrie 2008, 14:22

Bravo mai titi varzaru, sa vede ca ai fost om de fotbal, sau chiar de …arbitraj. Acest Coltescu nu are valoare de div.A, precum si multi altii gen: Bogaciu, Craciunescu, Ionita, Aug.Constantin. Astia sint arbitrii fabricati de parintii lor.Am mai scris ca tocmai parintii lor le fac un rau acestora, precum si fotbalului, arbitrajului romanesc. Nu lasa intentionat sa se ridice altii arbitrii, mult mai talentati si cu har, care precum spui arbitreaza fara trac, cu mult talent nativ, care nu poate veni decit daca ai fost pe teren ca fotbalist. Numai ce care au indurat nedreptati ca fosti fotbalisti isi pot da seama de o simulare a unui jucator si multe alte chestii de acest gen. Din acest motiv un fost fotbalist ar arbitra cu mult mai mare discernamint si putere de convingere, fara trac, teama, etc..Asta-i viata!!!Apropo salutari de la un fost asigurator ASTRA! mai stii ceva de dl Seceleanu N.? salutare!!!

romania inedit  •  9 octombrie 2008, 18:50

Este trist ca fotbalul romanesc se scufunda pe zi ce trece in mocirla , chiar daca ne-am amagit cu participarea a cinci echipe romanesti in cupa UEFA si doua in LIga campionilor !

shmo  •  9 octombrie 2008, 20:32

Craciunescu nu minte !

CHALEX  •  9 octombrie 2008, 23:11

Ori dl Craciunescu a „aterizat” in fenomenul fotbalistic dupa 2005, si nu stia ce s-a intimplat anterior, ori domnia-sa este un mare farsor care a „colaborat cu mafia” pe perioada cit a activat in cadrul structurilor de conducere ale Ligii(delegari de arbitri). Chiar asa prosti ne crede? Sa credem ca nu a facut niciun mis-mas? Ca nu a stiut de meciuri trucate sau – si mai rau – ca nu a trucat niciun meci cit a fost arbitru? Tocmai el s-a gasit sa ridice piatra? Oare nu era „supus al securitatii” de pleca sa arbitreze peste hotare?

adrian_237  •  11 octombrie 2008, 17:43

lupescu e un parsiv…seamana tot mai mult cu mircea sandu,un om pe care il facea in toate felurile acum cativa ani. pacat de coltescu!

daninho  •  15 octombrie 2008, 1:57

Si ce daca a vrut Coltescu sa se arunce de la balcon? treaba lui… Atata tam-tam pentru ce?

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord