Confirmarea de la Constanţa

Piţurcă e obligat să-şi ia soluţiile din campionatul intern

duminică, 12 octombrie 2008, 6:50

Piţurcă e obligat să-şi ia soluţiile din campionatul intern

Meciul mai are o cheie. Nu noutate, ci doar o confirmare.

Noutatea e Mureşan, confirmarea e nevoia de echipele de club. „Naţionala” se strînge de patru ori pe an. Între aceste momente, cele care lucrează forma şi imaginaţia jucătorilor sînt cluburile. De fiecare dată, convocările vin pe fondul unei îngrijorări publice. „Stranierii” joacă la echipe de regulă mai slabe decît la termenul anterioarei acţiuni sau sînt fie accidentaţi, fie ieşiţi din formă.

Piţurcă lucrează cu materialul cluburilor. Şi observaţiile sale sînt justificate. Măsurată individual, prin rezultatele fiecărui jucător, valoarea scade. În primăvara lui 2009 vom avea, probabil, nume şi mai puţin strălucitoare decît în toamna lui 2008.

Dar asta e valabil pentru circuitul extern. Mureşan însă vine, respinge fiecare balon şi dovedeşte că FRF trebuie să-şi schimbe politica. E timpul ca Sandu, Lupescu şi ceilalţi să recunoască faptul că, fără echipele din ţară, „naţionala” n-ar fi nici măcar ceea ce este acum.

Ce pot face? Să asigure independenţa comisiilor, corectitudinea, nu perfecţiunea!, arbitrajelor şi un tratament egal pentru echipele din campionatul intern. Adică să lase competiţia să trieze şi să decidă! Aşa vor apărea Mureşan 1… n, singura soluţie realistă de calificare. Pe vremuri, Iordănescu s-a luptat pentru eliminarea blaturilor dintre echipe. Astăzi, e nevoie să se elimine blaturile dintre anumite echipe, dintre anumiţi finanţatori sau preşedinţi, şi FRF sau LPF. La Constanţa, am obţinut confirmarea. 


Comentarii (64)Adaugă comentariu

durden  •  13 octombrie 2008, 11:10

ASA E!!

Vasile  •  13 octombrie 2008, 11:53

Eu zic ca Tolontan are dreptate pe fond. Nu exista nationala puternica fara campionat puternic. Ma refer la o nationala care sa arate valoare o perioada mare de timp (10-15 ani). Chiar daca camionatul nu e de prima mana, el tot trebuie sa fie capabil sa produca junioni/jucatori de 20-22 de ani pentru export (vezi de ex Olanda). Ca doar nu o sa ne cumpere strainii toi juniorii de 16-17 ani sa faca oameni din ei. Totusi campionatul nostru produce mult prea putin, ca sa nu zic aproape deloc (Muresan e o exceptie, sa de Dumnezeu sa il tina). Si fara legatura directa: nene, suntem al naibii de nedrepti cu jucatorii de afara gen Mutu, Chivu, Rat sau Marica. Am uitat cam repede cum am jucat cu Lituania. Chiar daca nu prind zile bune, valoarea lor ii cam tine la suprafata si dau multa incredere echipei. Da poate ar fi bine sa ii lasam pe tusa si sa mergem cu Nicolitza, Bratu, Danciulescu si mai stiu eu cine..

zsigodya  •  13 octombrie 2008, 12:30

Muresan a fost luat de Pitzurca in natzionala numai datorita presiunilor ce le-a facut presa in urma evolutziilor bune ale jucatorului. Dar l-a lasat sa joace, cred eu, cu sperantza ca Muresan se va face de ras intr-un prim joc la nivelul acesta.
Dar Piti a luat tzeapa ! S-a vazut, cu ocazia aceasta, ce activitate de selectzioner are marele jucator de zaruri: primul jucator adus la natzionala sub presiunea presei si a opiniei publice a fost CEL MAI BUN DIN ECHIPA !
Si tot lui s-a gasit marele selectzioner sa-i faca reprosuri !
Ca doar nu era sa le faca reprosuri nulitatzilor ** din clubul becalian…

papadiof  •  13 octombrie 2008, 13:10

La prima convocare MURESAN a jucat BINE,nu foarte bine,fiindca daca revedeti meciul are si PITURCA DREPTATE ca a fost plasat gresit de citeva ori.
IMI REVINE in cap MEREU TERENUL cu flancurile mereu descoperite si cu CHIVU aiurea si cu RAT si cu OGARARU,dar despre altii ca si COCIS ce sa mai spun…
Intr-adevar in repriza a doua PITURCA,TREBUIA SA FACA 3 SCHIMBARI;toate 3 ptr,ATACANTI,afara cu ei ca SI ASA PASE nu primeau SI ATUNCI BAGATI mijlocasi SA AGLOMEREZE JOCUL in centrul TERENULUI,caresa-i mai oboseasca pe FRANCEZI…
ce rost avea sa tinem MOBILELE in teren DACA NU AVEAM UN PASATOR CA LUMEA?

NP  •  13 octombrie 2008, 13:46

piti are pareri ciudate: muresan are plasament slab, desi a respins cit pt 3 meciuri; cocis a jucat excelent, desi a dat pase la adversari cit pentru jumatate din atacurile francezilor

Claudiu Miron  •  13 octombrie 2008, 14:21

Ar fi ideal sa avem o competitie din ce in ce mai disputata, cu meciuri incrancenate in care fiecare fotbalist sa dea ce are mai bun. Pas cu pas s ar autodepasi, devenind din ce in ce mai buni. Muresan este un exemplu. Traverseaza o forma deosebita si sper sa devina un titular constant al echipei nationale!

ULTRAS’S  •  13 octombrie 2008, 15:22

Incredibi!!!! Nimeni nu a vazut ca echipa noastra a fost furata de arbitri???? Sa ii fie rusine arbitrului ca a prelungit meciul cu 45 de minute. ERAM VICTORIOSI ACUM!!!!

Igor  •  13 octombrie 2008, 16:52

Si mai e ceva: obligarea „patronilor” sa constituie echipe de juniori, cu bugete, competitie, responsabilitate. Nu vedeti ca nu prea vine nimeni din urma? Marile „generatii” de seniori au fost inainte de asta mari generatii de juniori. Vezi Portugalia lui Figo sau Franta lui Zidane.

tegean  •  13 octombrie 2008, 17:46

Pt. a exista juniori,juniori buni, e necesara o competitie(oficiala) pe masura.Inainte de 1989 echipele de juniori jucau in deschiderea jocurilor seniorilor (a mai fost si varianta cu tineret/rezerve).Pt. juniorii de toate varstele erau mai multe verigi competitionale ierarhizate astfel ca unele echipe ajungeau in faze superioare (spre titlul national) ce depaseau conditia propriei echipe de seniori.Ori la cati juniori ai obliga sa aiba un club acestia au nevoie de un cadru competitional riguros reglementat si organizat, conceput de o federatie responsabila. Televiziunile nenumarate si goana dupa investitii profitabile in fotbalisti tineri simplifica azi ceea ce ar trebui facut pt. a avea o competitie care sa cearna valori, sa atraga tinerii spre sportul de performanta fotbal chiar daca dupa juniorat vor face cariera in alt domeniu.

tegean  •  13 octombrie 2008, 18:03

Nu stiu care este bugetul alocat juniorilor de federatia de fotbal DAR ,,gazeta ,sport.ro etc.” cat comenteaza ceea ce fac la propriu fotbalistii juniori din tara? cite mari sperante au ghicit sau au adus in prim planul atentiei? doar teorii razlete despre juniori si atit .

G F  •  13 octombrie 2008, 18:47

pe france football exista un voting referitor la domenech, sa mai fie sau nu antrenorul frantei. scorul este de 30% da, 70% nu. pe gsp nu exista un voting in ce-l priveste pe piturca. de ce? ziarul este pana la urma la dispozitia cititorilor, nu? odata pierduta calificarea pe mana lui piturca, ceea ce este deja sigut, si antena 1 va avea de suferit financiar, deoarece ratingul obtinut la meciul cu franta va fi istorie. necalificati nu va mai fi posibil asemenea rating,asta e clar. pana la urma, ce alegeti domnilor, piturca pana la moarte sau glasul ratiunii?

SAVI BRATESCU-AMERICA  •  13 octombrie 2008, 19:12

FRATILOR,Piturca A VINDUT ECHIPA NATIONALA DE FOTBAL A ROMANIEI.v-a vindut pe toti.voi nu vede-ti ca totul se repeta.DATI_IL AFARA URGENT,si punet-il sa v-a plateasca despagubiri cel putin 5 000 000 $(cinci millioane de dollari).E mereu obosit ,de la jocurile de noroc noaptea ,noptile pierdute prin cazinouri,TRISOR NOTORIU,v-a ,ne-a facut de risul lumii afara,toti strainii rid de noi ,nu mai avem credit cu piturca.schimbat-il urgent.ANGAJATI UN ANTRENOR STRAIN,un AMERICAN ,s-au chiar portugez,E BUN SI JOSE MOUTINHO,a venit cu placere si la constanta.l-uat-il cit e cald.el antradevar mai poate spera sa califice ROMANIA ,de pe locul 1?LA CM.piturca e terminat,analizat-il,cu ROMANIA-FRANTA,2-0,am avut 2-0,am urmarit transmisia in paralel si la TF1,televiziune franceza.francezii ,la 2-0,pt noi romanii,erau ,tipau,au amutit ,au spus ca sint in DEZASTRU.normal?LA 2_0,pt noi ROMANIA,continuam cu aceeasi asezare tactica,4-4-2,cu virfurile MUTU si MARICA,puteam sa cistigam cu 2-0,si chiar ca AUSTRIA_FRANTA 3_1,romania ?PUTEA CISTIGA ACEST MECI IMPORTANT CU FRANTA.DUPA 2_0,pt noi ROMANIA,piturca a gresit tactic,a obosit saracul,dupa noptile pierdute la poker,barbut,trisor de cazinou,si se grabea sa plece mai repede la cazinou,a stricat mijlocul echipei.la fel a facut deliberat si cu olanda-romania 2-0(0-0),dupa acea tactica gresita bizar de piturca,cind toata echipa cu mutu si chivu in frunte i-i cereau sa jucam ofensiv.atunci piturca ,a explicat ca s-a retras ,ca n-avem bilete pt suporteri iromanii daca ne calificam mai departe la euro CE,el si cu mircea sandu au declarat aceasta cu paharele de schampanie binenteles,i-ati prezentat in gsp,si ca au motivat ca nu avem valoare,nu sintem brazilia ,sa jucam mai departe,asa ca le-am l-asat pa italia sa se bata cu franta!!!!!!romania -franta 2-2,nu i-a ajutat deloc pe RAYMON DOMENECH,pt ca v-a fi d-at afara,v-a fi schimbat,decizia e luata deja ,din inaintea jocului,de comitetul director al FFF,formata di 20 de persoane ,toti cei 20 de presedinti dela cele 20 de cluburi pro-fesoiniste din L1 FRANCEZA.PITURACA IAR V_A TRISAT.CERE_TII BANII LU_ATI MOCA ?LA ECHIPA NATIONALA N_A FACUT NIMIC BUN ?NUMAI A DISTRUS?LA EURO ?STITI BINE A DISTRUS ATACUL ?I_A OBLIGAT LA ANTRENAMENTE SA SE OMOARE INTRE EI………asa sa va ,ne ajute DUMNEZEU.

anti-f.e.calieni  •  13 octombrie 2008, 21:21

Eu v-am mai tot zis ca Ciuma Fotbalului Romanesc e Clanul F.e.cali dar va faceti ca ploua!…

Mai stergi mult postul asta Tolontane? Ai salar de la F.ecali, sau de ce-l stergi?

un baiat de 16 ani  •  17 octombrie 2008, 10:48

Piturca out!! Deci Piturca e cel mai prost antrenor pe care la avut nationala(poate doar mica incursiune a lui Hagi a fost mai jalnica)…Habar are sa faca selectii..In loc sa urmareasca jucatori din camponatul nostru joaca poker pe cine stie unde..Cum se poate sa nu-l selectioneze pe Danciulescu care este cel mai bun atacant din campionat in ultimii 6-7 ani?? Il ia pe obositu ala de Marica care mai da si declaratii sfidatoare la poporul roman…RUSINE!!!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord