Tăria lui Tudor

De ce avem din nou un arbitru în UEFA Champions League

vineri, 24 octombrie 2008, 4:36

De ce avem din nou un arbitru în UEFA Champions League

Te uiţi la el şi, în afara cazului în care eşti scenarist în grevă la Hollywood, nu-ţi inspiră Brad Pitt. Pentru că Alexandru Tudor nu are charismă. Nu are pile. Nu are nici răbdare.

El îşi are propriul drum. Merge pe el de 10 ani numai în Liga 1 şi, pînă acum, a strîns meciuri bune, momente comice şi enervante, erori, dar niciodată o  dîră grea în urma sa.

Tudor nu e singurul arbitru român corect, dar e cel care a rupt decisiv, inclusiv prin imaginea sa patetică uneori, tradiţia fluieraşilor killeri. A fost serios. S-a pregătit. A luptat inclusiv cu stilul introvert, care îl dezavantajează. „Băiatul ăsta e înfumurat sau izolat?”, a întrebat un oficial UEFA la unul din turneele internaţionale, văzîndu-l pe Tudor stînd aproape ostentativ de unul singur.

De o vreme, a dispărut din atenţia publică. În teledemocraţie, lumea crede că ai murit dacă nu apari pe tv. Tudor s-a antrenat şi şi-a văzut de meciuri. Iar acum a fost anunţat: „După 6 ani, un arbitru român va conduce un meci din grupele Champions League”. Va afla atunci, care. Dar nu numele echipelor sînt importante. Ci numele acestui bărbat de 37 de ani care crede în forţa propriilor convingeri.


Comentarii (51)Adaugă comentariu

Mike  •  29 octombrie 2008, 14:05

arbitru corect… m-as mira .. dar bv lui

Comentează