Olăroiu şi două superlative

Antrenorul lui Al Hilal poate intra în istoria Stelei

vineri, 16 ianuarie 2009, 2:23

Antrenorul lui Al Hilal poate intra în istoria Stelei

Antonimul binelui nu este răul, ci nepăsarea. Pentru că nu generozitatea, ci invidia pîndeşte ca o dispoziţie spontană în adîncurile fiecăruia. În lipsa acţiunii, acţionează ea. Ne substituie.

La 39 de ani, dintre care 20 ca fotbalist şi 9 ca antrenor, Olăroiu a depăşit ranchiuna. Apoi, izolarea. Şi, în fine, indiferenţa. Se implică fără să aştepte prea mult. Sigur că nu pierde bani din relaţia cu Becali. Poate cîştigă. Dar pe planul simpatiei, acolo unde publicul stelist l-a lezat pe „antrenorul defenisv” în propriul orgoliu, transferul lui Rădoi la Al Hilal nu-l ajută pe Oli cine ştie ce.

Are afaceri imobiliare în România. Ia 1,5 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită. De ce să se mai lege la cap cumpărînd, în cel mai sumbru moment economic al lumii şi al preţului barilului, un fotbalist român cu 8 milioane de petrodolari? „Acolo te scuipă imediat afară”, amintea Ilie Balaci, cel care a avut o groază de angajări şi cel puţin la fel de multe concedieri în Golf. Şi care, acum, punctează, pe bună dreptate: „uite că nu se mai joacă pe cămile la arabi!”. De ce se întîmplă toate astea.

Pentru că Olăroiu pare că a depăşit mizele vanităţii. Pentru că, pînă la urmă, modelele dau roade. Pentru că au existat un Mircea Lucescu şi un Ladislau Boloni, antrenori care, la rîndul lor, au ajutat fotbaliştii români. Pentru că îşi gîndeşte cariera pe termen lung şi ţese atent plasa relaţiilor din Abu Dhabi şi pînă la Milano.

Nu, nu cumpără bunăvoinţa suporterilor steliştilor. Doar le aduce aminte că, defensiv şi nesimpatizat, le-a oferit, ca antrenor al lor, cele mai mari performanţe de după ’90 şi, ca antrenor străin, cel mai mare transfer al clubului din toate timpurile.


Comentarii (42)Adaugă comentariu

fr  •  16 ianuarie 2009, 14:32

e mare ! n-am inteles niciodata de ce nu era simpatizat!

[D] [S] [N]  •  16 ianuarie 2009, 14:41

Antonimul binelui nu este răul, ci nepăsarea. Felicitari pentru aceste cuvinte!

blogcudetoate  •  16 ianuarie 2009, 15:08

catalin,

transferul lui radoi inca mai fierbe , lucrurile sunt clare , omu’ stie ce are de facut dar reactiile continua… inca mai se aduc poate noi info…pareri etc…
„Are afaceri imobiliare în România. Ia 1,5 milioane de euro pe sezon în Arabia Saudită. De ce să se mai lege la cap cumpărînd, în cel mai sumbru moment economic al lumii şi al preţului barilului, un fotbalist român cu 8 milioane de petrodolari? “Acolo te scuipă imediat afară”, amintea Ilie Balaci, cel care a avut o groază de angajări şi cel puţin la fel de multe concedieri în Golf. Şi care, acum, punctează, pe bună dreptate: “uite că nu se mai joacă pe cămile la arabi!”. De ce se întîmplă toate astea.

Pentru că Olăroiu pare că a depăşit mizele vanităţii. Pentru că, pînă la urmă, modelele dau roade. Pentru că au existat un Mircea Lucescu şi un Ladislau Boloni, antrenori care, la rîndul lor, au ajutat fotbaliştii români. Pentru că îşi gîndeşte cariera pe termen lung şi ţese atent plasa relaţiilor din Abu Dhabi şi pînă la Milano.

Nu, nu cumpără bunăvoinţa suporterilor steliştilor. Doar le aduce aminte că, defensiv şi nesimpatizat, le-a oferit, ca antrenor al lor, cele mai mari performanţe de după ‘90 şi, ca antrenor străin, cel mai mare transfer al clubului din toate timpurile.”

imi place cum pui problema , insa nu sunt in totalitate de acord , in primul rand pentru ca olaroiu isi ia cu el un jucator de clasa , nu tin cu echipa lu jiji insa e imposibil sa nu recunosti asta, radoi nu este doar antrenorul din teren , el este un jucator cu mare experienta si cu o valoare mult peste media campionatului nostru. auzeam aseara la un post tv ca e prob cel mai bun din camp nostr (a fost) , nu cred asta , insa cu siguranta a fost unul dintre cei mai seriosi jucatori, e ff imp sa pretuim asemenea fotbalisti catalin!!!!
e genu de fotbalist care NU ISI IA LA MISTO MESRIA, degeaba ai talent cu caru’ dc tu la antrenam te gandesti ce gagica mai **** , ori te oftici ca rototescu , colegu tau de echipa are un model mai misto (de masina , sau,…. de carne…), e fff important sa pretuim fotbalisti ca radoi care nu fac nazuri…sincer nu stiu dc radoi fumeaza , chiar nu stiu , dc nu bravo lui , dc da naspa , insa stie toata lumea ca un super juc ca chivu ori Lobby fumeaza si asta e dramatic. cum sa fumezi dc din asta iti faci meseria? ca si cum un contabil si-ar da peste degete zilnic cu un ciocan , ori si-ar strica cate un pic ochii uitandu-se la un aparat de sudura…
deci…e pacat , radoi nu stiu , dc e cel mai mare caracter, radoi vorbeste urat uneori si nedrept de multe ori de rivale, radoi e finu lu jiji becali , radoi e ingamfat , radoi nu e un monstru de inteligenta , insa radoi este un exemplu pentru fotbalul romanesc si mai ales pt fotbalisti, radoi nu ia la misto meseria lui si acum castiga 1,2 mil+200k prima pe an ! mi se pare fair…
succes radoi!

Cătălin Tolontan  •  16 ianuarie 2009, 15:12

[D] [S] [N] : multumesc, e mai greu de aplicat decit de spus 🙂

guru  •  16 ianuarie 2009, 15:29

doar fanii antistelisti si cei care nu se pricep cat de cat la fotbal il antipatizau pe oli, deoarece cu jucatori relativ modesti si cu un portar cum era carlos a dus steaua la cateva secunde de o finala europeana , a calificat steaua dupa 10 aniin champions league si e ultima participare cat de cat onorabila a stelei in grupele champions league. eu tot timpul l-am considerat un tactician desavarsit si nu uitati ca datorita materialului pe care l-a avut la dispozitie a jucat defensiv, pun pariu ca in orice campionat din lume cu jucatori de clasa in echipa oli ar face performanta.
PS olaroiu – ultimul antrenor care a adus titlul in ghencea

LEONIDAS6342000  •  16 ianuarie 2009, 15:33

DAR, LUCRURIILE ASCUNSE CARE LE FACEA EL SI JIJI ,CAND DADEA AFARA ANTRENORUL CA LUI RADOI NU II PLACEA CUM ANTRENA SAU CA PARA JUCATORI LA JIJI .CRED CA ECHIPA VA MERGE MAI BINE FARA RADOI ,ALTA VA FI ATMOSFERA FARA RADOI ,DAR O SA DUREZE UN PIC

BABILONUL IMOBILIAR  •  16 ianuarie 2009, 15:38

Olaroiu, pentru semifinala cu englezii…pierduta lamentabil, exclusiv din propria sa prostie, poate sa faca orice, nu poate fi pe „+”. Cu fotbalul romanesc, in genere; nu cu Steaua.

vgl  •  16 ianuarie 2009, 15:44

„Antrenorul lui Al Hilal poate intra în istoria Stelei”.
Nu, el este deja in istoria Stelei. Numai cei care nu stiu fotbal il pot nega pe Oli. S-a format ca jucator la Steaua. Primul antrenor al Stelei care intra, dupa 10 ani, in Liga Campionilor. Primul antrenor care, dupa ’90, e la un pas de finala Cupei UEFA. E antrenorul cu cele mai multe puncte aduse la coeficientul de tara UEFA, ceea ce a facut ca si altii, Borcea, Iancu Muresan etc.., sa poata lua loc direct la „masa bogatilor”..Nu cred ca va trece mult si Oli va antrena nationala Romaniei sau un mare club european.
OLI=STEAUA

@guru  •  16 ianuarie 2009, 15:45

„la cateva secunde de o finala europeana” dupa ce a eliminat numai retrogradabile si pastai (betis, vaalerenga, heerenven) si i-a furat pe Rapid in sferturi. cat p-aci sa mai scrieti o pagina in istoria voastra mincinoasa.

guru  •  16 ianuarie 2009, 15:57

cum a fost in acel an , greu, usor, echipe slabe, etc, pt restul antrenorilor romani e mai greu sa ajunga intr-o semifinala de cupa europeana mai ales cu o echipa romaneasca, iar dupa 90 nu s-a mai intamplat acest lucru. acesta e un raspuns pt cei care au postat comentarii civilizate, in rest nu polemizez cu cei care isi varsa fierea pe blogurile de sport

AlexOne  •  16 ianuarie 2009, 15:59

@guru : ia explica **** cum a furat pe rapid in sferturi ? Poate dai si tu un exemplu ***

guru  •  16 ianuarie 2009, 16:09

oli a dus o echipa intr-o semifinala de cupa europeana numai cu jucatori modesti (vezi carlos) si marele ancelotti a pierdut o finala de champions league dupa ce a condus la pauza cu 3-0. se mai intampla, dar pt ce a facut oli jos palaria!

fdwfwe  •  16 ianuarie 2009, 16:11

eu m-am plictisit de Steaua

Inca un blogger  •  16 ianuarie 2009, 16:13

forta Oli

Vlad  •  16 ianuarie 2009, 16:30

Un singur comentariu: nu publicul stelist i-a pus lui Olaroiu eticheta de de „antrenor defensiv”, ci presa.

SS  •  16 ianuarie 2009, 16:33

Ati pus prea mult suflet intr-o afacere care de fapt este mult mai pragmatica. Radoiul nostru este un jucator ‘patat’ pentru cluburile mari din Europa. Radoi a jucat in echipa fiind finul patronului, ba mai mult, a fost implicat si in scandalul meciurilor trucate (vezi celebra valiza). In conditiile de mai sus, Radoi nu avea cum sa ajunga in alta parte decit la Al-hilal. Si asta numai impins din spate de Olaroiu.
Apoi, nu inteleg de ce superlative pt Olaroiu. Superlative ar fi meritat daca ar fi antrenat o echipa dintr-un campionat puternic. Aceleasi superlative le merita – la o alta scara bineinteles – David Beckam pt ca a jucat la LA Galaxy.
In plus, faptul ca nu putem sa transferam jucatori fara a face apel la nepotisme (gigi-oli-radoi) spune foarte multe.
Din pacate, in loc sa vedem adevarul si sa ne tragem doua palme in fata oglindei apelam la sentimentalism si gasim superlative.
Pentru ce?

@AlexOne  •  16 ianuarie 2009, 16:45

din cate imi aduc aminte brigazile de arbitrii au fost straine in ambele manse. faptul ca nu ati reusit decat 1-1 acasa si 0-0 in deplasare nu va da dreptul sa acuzati de furt pe cei de la Steaua. sunt sigur ca o sa mai treaca mult timp pana cand 2 echipe din Romania se vor mai intalni in sferturile UEFA ca de CL nu cred ca se pune problema.
Oricum putem face o departajare a valorilor din Romania la ora actuala; probabil cei realisti vor fi de acord: 1. CFR datorita parcursului din CL, 2 Steaua datorita doar participarii in CL iar 3-4-5 nu prea au jucat impiedicandu-se in tururile preliminare. Chiar daca am facut 4-1-1 pct in ultimii 3 ani in CL voi v-ati facut de ras si in UEFA, deci unde este valoarea????

fotbalfan  •  16 ianuarie 2009, 16:47

parca m-am saturat sa aud atat de echipa asta.

florin manolache  •  16 ianuarie 2009, 17:04

rapid a fost furata in felul urmator:
meciul tur a fost pe giulesti,iar returul s-a
jucat „acasa” la steaua pe 23 august

lazio7  •  16 ianuarie 2009, 18:28

oli este un antrenor f bun.a facut din steaua o ECHIPA nu un circ marca Protasov…bateau 4-0 lens(care nu e mare echipa) nu se compara cu betis..chiar si rapid la ora aia…sau dinamo kiev…a mers in cl dupa o pauza mare..a creat o defensiva f buna..de care se bucura si victor piturca..degeaba saluti galeria de 10 ori…dai mingea printre picioare bati o echipa slaba cu 6-0 daca in momentul important nu ai o tactica de joc si un risc mic…(vezi rosenborg). oli a fost laudat de oameni care se pricep la fotbal…si criticat de ‘boschetari de fotbal’ u degeaba castiga un salariu f mare..la o varsta f frageda k antrenor intr o tara in care investitiile sunt mult mai mari k in romania.oli -dan petrescu-razvan- cei mai buni antrenori romani (il luce e consacat deja) ciao…cititi cu atentie…MIRLE RADOI: OLI CEL MAI BUN ANTRENOR CU CARE AM LUCRAT(OLI,PITI,PROTASOV,ZENGA…ETC) NUMAI BINE

motanul incaltat  •  16 ianuarie 2009, 19:23

Greseste doar ca transfera un jucator pe niste bani CARE NU-I FACE.Radoi o sa ajunga sa creada ca are chiar valoare de 6 milioane.Si nu e asa…Valoarea lui ,dupa clasamentele din Germania e la poate 2 milioane.Si Mititelu voia pe Costea 12 cind valoarea lui e la 1,2.Si Costea o fi crezut ca are valoare de 12 si nu mai joaca nimic.Hai Craiova!!!!

adi  •  16 ianuarie 2009, 19:27

a avut noroc radoi ca daca nu era pe viata la steaua,cu olaroiu bineinteles.

AlexOne  •  16 ianuarie 2009, 19:41

@@AlexOne: Culmea e ca tin cu Steaua si altul spusese ca Rapid au fost furati. Cum , numai el stie. Aberatii rapidiste , asta este.

Leo  •  16 ianuarie 2009, 19:42

Antonomul binelui este intotdeauna rautatea. Nepasarea, indolenta, lenea, reaua cuviinta, dispretul, trufia, si altele sunt doar derivate ale raului

Io gica  •  16 ianuarie 2009, 20:06

D-le Tolontan, apreciez ceea ce scrieti. Presupun ca sunteti in staff-ul GSP. Nu imi este clar de ce atata isterie cu transferul lui Radoi in Arabia! Ce s-ar fi intamplat daca din toate tromboanele privind iminentul lui transfer ba la Inter, ba la Barcelona, si alte cluburi de top, s-ar fi realizat unul? Se declara zi libera in Romania? In fond este un fotbalist bun, dar cu mari carente in educatie. Nu este vina lui, dar si-a demonstrat clasa in momentul semnarii contractului. Nu prin faptul ca l-a semnat, ci de unde l-a semnat (daca dau crezare la ceea ce spune Argaseala).

mdea  •  16 ianuarie 2009, 20:12

hai totusi sa fim seriosi.
ce balacareala mediatica cu fotbalistu’ si echipa asta.
mai scutiti-ne, macar un pic !

radoo  •  16 ianuarie 2009, 20:25

pt motanul incaltat: preturile de pe transfermarkt.de nu mi se par asa echitabile… si acolo radoi e cotat la 3.5 milioane. tu de situ ala vorbesti, nu?

codrinmc  •  16 ianuarie 2009, 20:41

Olaroiu este un mare antrenor. A inteles ca Radoi are potential urias, l-a simtit.

Daniel Rosca  •  16 ianuarie 2009, 22:35

Chiar dacă s-ar putea spune că Olăroiu este un mare antrenor, părerea mea este că alegerea făcută de Rădoi îl va costa cariera de fotbalist. După ce va încheia contractul, cred că se va retrage.

romania inedit  •  16 ianuarie 2009, 22:53

Olaroiu nu este dezinteresat , pentru ca i-a dat bani cu imprumut lui gigi becali si acuma nu mai poate sa-i ia inapoi !
Din cauza asta s-a facut transferul asta !

goool  •  16 ianuarie 2009, 23:37

pana acum dadea terenuri in pipera … acu’ nu mai merge … asha ca au mai ramas rudele … l-a vandut pe finu’ ..prietenii mai demult ???

Ionut  •  17 ianuarie 2009, 0:22

Sper ca Radoi sa joace si la arabi la fel cum a facut-o la Steaua

mircea—campina  •  17 ianuarie 2009, 10:23

Felicitari,Catalin pentru tot ceea ce faci!Esti un tip ce aduce mult frumos intr-o tara plina de oameni de *****

Nicu  •  17 ianuarie 2009, 11:54

In lipsa de altceva te multumesti cu ce ai.
Before ,89 numele echipei Steaua era pronuntat cu teama in Europa.
Si acum……?

redandblue  •  17 ianuarie 2009, 15:42

de ce l’a transferat pe radoi , olaroiu? pentru ca ii place genul de jucatori defensivi

carmena  •  17 ianuarie 2009, 16:33

Frumos articol si mai ales cu bun simt! Felicitari! Nu sunt stelista, dar ma bucur pentru faptul ca Radoi a scapat de sub „tutela” domnului Gigi Becali.

fabregas  •  17 ianuarie 2009, 17:19

Intr-adevar, Olaroiu a facut un act de binefacere. Umflat la pret de oier si fabulat de presa pana la absurd, bietul Radoi s-a straduit pana dincolo de resursele sale tehnice si fizice sa dovedeasca ca merita ba Serie A, ba Primera Division, ba Premier League. Pacalit permanent de viclenia tipica transhumantilor si aburit de media partizana si naimita, el a sperat in van ca dupa o cafea la matineu va ajunge in sfarsit in lumea fotbalului mare. Finalmente s-a dovedit ca toti cei care il evaluau la cateva milioane de dolari nu au gresit. Nici o grupare europeana din top 20 nu ar fi dat pe el mai mult de 3-4 milioane si un salar de cel mult 5oo de mii ca rezerva, asa ca in cele din urma a plecat in pustiu, renuntand la faima si cariera pentru banii arabilor. Exemplul sau trebuie sa dea de gandit multor jucatori de valoare autentica care accepta sa stea in Romania atunci cand le-a sosit trenul vietii.Majoritatea sunt insa manipulati de samsari si patroni sa semneze contracte de robie cu clauze inselatoare care ii prejudiciaza iremediabil. Toti suporterii Stelei vor ramane cu un gust amar, speranta lor de a-si vedea capitanul jucand la cluburi precum Inter, Milan, Bayern sau Arsenal ramanand o interminabila poveste de „ce-ar fi fost daca….”

clatita  •  17 ianuarie 2009, 22:53

Bani negri pe traseul Olaroiu/Becali/Radoi. Nici o legatura cu valoarea jucatorului Radoi, antrenorului Olaroiu sau patronului Becali. Asa incit nu-i mai ridicati in slavi. Sunt doar niste bisnitari si asta vor ramine. Ca sa nu uitati, Radoi mai e si derbedeu si un smecheras ca el nu se poate acomoda la arabi

zaharia cristian  •  18 ianuarie 2009, 10:57

arvunit ca la targ!
banii imprumutati de oli fratelelui gigi, sint de fapt parte din pretul de transfer!de unde si regretele lui radoi ca pleaca acolo! nu el a vrut , ci nasul sau cel bun l-a trimis .mai bine zis vandut!

Dragos  •  18 ianuarie 2009, 23:06

Mare antrenor Olaroiu. Imi aduc aminte de miscarile decisive pe care le-a facut in partida cu Middlesbrough. Si sunt convins ca l-a cumparat pe Radoi ca sa faca un bine Stelei. Eu zic ca merita si premiul Nobel pentru pace si am auzit ca are un plan pentru eradicarea saraciei iar, intre doua antrenamente, lucreaza la un antidot pentru SIDA. Afacerile imobiliare le face din pasiune si n-a castigat nimic la nici un transfer in care s-a implicat. E priceput si la invelit ciocolata in staniol. Ca si dumneavoastra dl Tolontan.

adi  •  19 ianuarie 2009, 10:41

Dragos, comentariul tau e mai tare decit articolul

sfaturi nunta  •  23 ianuarie 2009, 21:21

hai sa fim seriosi, nici al hilal, nici al nasr, nici al hilar nu avea loc nici in divizia B la noi, poate s-ar lupta la retrogradare sau ceva de genu. Alea sunt echipe? Ala e campionat?

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord