„Dilema” si soarta presei

Dilema veche isi dedica cel mai recent numar unui raspuns pesimist la intrebarea optimista „Moare jurnalismul?” 🙂 Siteul nu e inca actualizat, dar poate ca nu e un lapsus, ci doar o metoda de a atrage cititorii catre editia tiparita.

luni, 6 aprilie 2009, 12:01

Dilema veche isi dedica cel mai recent numar unui raspuns pesimist la intrebarea optimista „Moare jurnalismul?” 🙂 Siteul nu e inca actualizat, dar poate ca nu e un lapsus, ci doar o metoda de a atrage cititorii catre editia tiparita.

Matei Martin a coordonat tema, pe care o deschide cu un articol savuros despre Cum sa „omori” un jurnalist fara sa incalci legea. Ionut Iamandi, de la Adevarul, ii evoca impecabil pe Oamenii de la BBC si mostenirea lor fragila, Iulian Comanescu rememoreaza experienta de la Unica, Laura Toma, de la Romania Libera, isi incheie eseul Jurnalismul recent cu o intimplare delicioasa din viata unei redactii, Petrisor Obae povesteste cum vede contactul cu netul care ii gazduieste experimentul dur si curajos, iar Cristina Modreanu, de la Gandul, continua mai vechea sa preocupare despre criza din presa. Cristian Lupsa, Marisu Mataragis, Tudor Calin Zarojanu si Calin Neacsu intregesc o tema excelent scrisa a Dilemei, care cred ca mai are o caracteristica interesanta: nici unul dintre autori nu depaseste virsta de 42-43 de ani, iar majoritatea sint in zona lui „30 si”.


Comentarii (2)Adaugă comentariu

meplusmyself  •  6 aprilie 2009, 10:42

Site-ul „Dilemei” se actualizeaza mai mereu abia dupa ce expira editia saptamanala 🙂 Oricum „Dilema veche” nu trebuie citita pe net, parerea mea:) Trebuie digerata.

Din ce am reusit pana acum sa citesc: Cristian Lupsa incearca sa umanizeze jurnalismul actual ca sa nu moara in era tehnologica. Ceea ce mi se pare corect.
Spicuiesc: „…jurnalismul de informatie, reprezentat de stire, nu mai e suficient. Jurnalismul narativ, reprezentat de poveste, poate vorbi mai profund despre realitate….
Unul face un raport, celalalt spune o poveste.
Unul transmite informatie, celalalt transmite experienta.
Unul e interesat de ce e nou, celalalt e preocupat si de ce e.
Unul transmite simpatie, celalalt transmite empatie.”

ionut iamandi  •  6 aprilie 2009, 13:48

articolul poate fi deja citit on line la http://cvintica.blogspot.com/2009/04/oamenii-de-la-bbc.html. ii multumesc lui catalin tolontan pentru semnalare si apreciere.

Comentează