„Nu vreau să fiu Poliţist, substantiv”

789-145820-afp_porumboiu.jpgCum s-a hotărît Adrian Porumboiu să facă ceea ce nu va face vreodată: să o lase mai uşor cu fotbalul

marți, 26 mai 2009, 12:02

789-145820-afp_porumboiu.jpgCum s-a hotărît Adrian Porumboiu să facă ceea ce nu va face vreodată: să o lase mai uşor cu fotbalul

Cu tot cu cele 90 + kilograme, Adrian Porumboiu se simte „mic, mic” în Salle Debussy de la Cannes. „Era sîmbătă seara şi mă şi văd pitit în scaun”, povesteşte el.

Vedetele aşteaptă ceremonia, iar franţuzoaica Julie Gayet, partenera lui Daniel Auteil din „My best friend” şi membră a juriului, zîmbeşte către zona unde stăteau românii. În aceeaşi zi, filmul lui Corneliu Porumboiu, „Poliţist, adjectiv”, cîştigase premiul presei, o reverenţă la adresa unei producţii care, în opinia criticilor, ar fi meritat situarea în competiţia principală.

„Promisiunea, tată!”
Cînd cei doi Porumboiu aud anunţul de decernare, „Un Certain Regard – Politist, adjectiv – Prix du Jury”, tatălui i se aburesc ochii. Sigur că recunoaşte, după cum şi acum susţine că au sărbătorit victoria „doar în două restaurante, pe cuvînt!”. Aritmetica devine indulgentă cu cei ajunşi „la a douăsprezecea sticlă de şampanie”.

Paharul de necaz aproape că nu s-a simţit. FC Vaslui, echipa cu care Porumboiu a cheltuit 14 milioane de euro în ultimii trei ani şi cu care visase să meargă în cupele europene, pierduse mai devreme cu 4-1 la Buzău, cea mai slabă trupă a campionatului. „Promisiunea, tată! Nu uita pariul nostru”, îi aminteşte Corneliu, încet, de dincolo de masă.

Porumboiul ăl bătrîn îşi dezbracă sacoul. Peştele din platou poate aştepta. Soarele apusese de cîteva ore, dar pe coasta Mediteranei e cald şi mistralul nu aduce decît aromă de aer din Provence, fără răcoare. Atunci s-a hotărît. Aiurea.

250.000 de euro pe film
„Vorbesc serios! Am făcut un calcul. În cele două filme ale lui Corneliu, «A fost sau n-a fost» şi «Poliţist, adjectiv», am băgat o jumătate de milion de euro. Aproximativ 250.000 pentru fiecare. Pentru mine, un film e cît salariul unui fotbalist de-al meu, nu-i dau numele, care n-a vrut să intre în teren pentru că, cică, antrenorul advers îi era prieten!”.

Bugetul filmului recent premiat la Cannes e mai mare. CNC a contribuit la el.

789-145822-cp_9285adrianporumboiu.jpgAdrian Porumboiu nu e o victimă. Acelaşi om strigă la arbitri din înaltul tribunei oficiale. A fost suficient să protesteze pentru ca „centralul” Serea să fie exclus din fotbal după semifinala de Cupă CFR – FC Vaslui 2-0 . „Păi, dacă şi ăla a fost un arbitraj, atunci ce să mai discutăm?!”, se încinge imediat vasluianul.

După meci a ajuns la spital în Iaşi. 8 zile de analize şi rememorarea înţelegerii făcute acum un an cu băiatul său, Corneliu: „Investeşte cît vrei tată, 15 – 20 de milioane, dar dacă nu ajungi în primele cinci locuri, te laşi!”. Vasluiul e pe 8.

Tema trădării
„Nu banii mă determină să fac asta”, explică Porumboiu, care a pornit negocieri cu un eventual cumpărător al echipei. „Lipsa de performanţă mă seacă! Ce să fac? Nu vreau să fiu «Poliţist, substantiv» şi să văd dacă jucătorii mă trădează”, rîde el. Trădarea e o altă veche obsesie a patronului.

Adio, echipă, un gînd spre UEFA?
Ca la orice om de afaceri, în spatele unei decizii se ţes altele, cu zecile. „Renunţaţi de tot la fotbal?”. „Nu, doar la echipă. Dar nu vreau să se prăbuşească. Are 2 milioane de euro din drepturile TV…”.

Evită să vorbească despre viitor. Observator UEFA, poate la CCA, cine ştie, în structurile UEFA sau la Federaţie. Asta n-a spus-o, s-a întrezărit undeva, dincolo de cuvinte.

Pe masă ştirile sportive sînt sufocate de cronicile filmului lui Corneliu. „Mi le traduce Octavian, celălalt băiat, care conduce business-ul”. E mîndru de amîndoi. „Toate succesele mele ca arbitru internaţional n-au valorat cît cel de la Cannes. Pentru că aparţine fiului meu”.

Filmul e aranjat, afacerile agricole, la fel. Adrian Porumboiu se poate lăsa de fotbal.

„Experienţa de la Cannes mi-a arătat că e prea mare diferenţa între ce poţi scoate cu aceeaşi bani dintr-o lume normală, cum e cea a filmului, şi una bolnavă, cum e cea a fotbalului nostru. M-am decis să renunţ”
Adrian Porumboiu

„Eu mă sufoc în pluton. Nu sînt obişnuit cu asta. Am un nume şi nu-l vreau atins de mediocritate sau de pete”
Adrian Porumboiu

„Hai, măi tată, fii serios! Ajunge un singur Porumboiu în fotbal. Lumea mea e alta”
Corneliu Porumboiu, cînd tatăl său l-a îndemnat să devină arbitru


Comentarii (38)Adaugă comentariu

gabriel florea  •  26 mai 2009, 2:13

sunteti un om foarte important pt fotbalul romanesc dar nu uitati ca ati fost arbitru si dumneavoastra si stiti cum e ?????? ma refer la presiunea echipelor pe care urma sa le arbitrati ,asta e suntem ROMANI !!!!!

lucisavu  •  26 mai 2009, 6:31

Nimic nu functioneaza in „fotbalul” asta al nostru… Felicitari domnule
Tolontan pentru articol

lupu  •  26 mai 2009, 7:16

Bietul tata…saracul copil…!

gabriel sorin  •  26 mai 2009, 7:21

La noi,toti actorii isi fac copiii actori,politistii si-i fac politisti, la fel este si in cazul arbitrilor,politicienilor,magistratilor(aici e cu nuante pentru ca si-l face avocat)s.a.m.d.Pentru asta este de apreciat Porumboiu, si merita tot respectul, pentru ca arata ca in Romania se poate si altfel!

Mircea din Braila  •  26 mai 2009, 7:35

Emotionant!Desi sunt un mare admirator al fotbalului trebuie sa recunosc ca filmul bate tot!Suntem invinsi pt ca avem un sistem bolnav si o gandire bazata pe avantaje si multa mafie in fotbalul nostru.Ce sa faca Porumboiu?A facut totul poate chiar si imposibilul ca sa aduca Vasluiul in Europa!In zadar, FRF-ul are inca toate parghiile in mana cu care inca se decide titlul si retrogradatele!Oricum felicitari ambilor Porumboiu ( tata fi fiu), dar mai ales fiului pt ca el este un invingator!

Nea Caisa  •  26 mai 2009, 7:52

Bine face dl Porumboiu! Cu banii dati golanilor in fotbal, putea finanta pina acum 20
de filme ale tinerilor cineasti romani. Din nostalgie pentru tinerete, le-a dat banii
unora care se arata in chiloti pe gazon si care scuipa si isi sufla mucii exact cind
sunt camerele TV pe ei. In loc sa dea banii munciti de el unor tineri cu studii
superioare, din cultura cinematografica romana, ca ajutor si stimul, l-a dat unor
semianalfabeti care nu stiu sa citeasca decit numele crismelor si care nici nu mai stiu
sa dea cu piciorul in minge. Bravo dle Porumboiu, sa-ti traiasca fiii si bine ai facut
ca te-ai lasat luminat de ei! Daca ai bani in plus, atunci ofera-i celor care ii merita!
Iar daca mai vrei sa stai in fotbal, atunci nu mai da bani pe incredere, ci numai bani
pentru puncte. Au luat puncte, au luat banii. Nu au luat puncte, nu iau nici un ban.

Boishoru  •  26 mai 2009, 7:54

Domnule Porumboiu, daca ati veni dumneavoastra la Rapid, nu v-ati mai sufoca l
in pluton!

zabdibol  •  26 mai 2009, 8:04

Si daca „intamplarile” sunt usor romantate materialul este emotionant. Filmul merita mai mult decat fotbalul! Poate incet, incet vom pune si noi accentul pe alte pasiuni!
Felicitari pentru articol!

Tot Nea Caisa  •  26 mai 2009, 8:08

In rezumat, domnule Porumboiu, daca doriti sa gasiti o cale onorabila pentru a
ramine in fotbalul vasluian, va sugerez sa procedati in modul urmator: lasati bugetul
general al echipei in limita sumei de drepturi TV si al eventualei contributii a
primariei: sa-si plateasca de acolo chirii, salarii, mincare, transport,etc. Iar
dumneavoastra, ca finantator, instituiti un premiu de 1500 euro la meci egal (un punct)
si de 5000 euro la victorie pentru fiecare jucator titular si un pic mai mult pentru antrenorul principal. De aici incolo nu va mai preocupa nici arbitrajele, nici FRF nici nimic.
Pierde echipa, nu dati nici un ban si n-au decit sa-l cafteasca jucatorii pe arbitru
daca ii arbitreaza strimb si le afecteaza in acest fel drepturile banesti. Stringe
echipa 30 de victorii, atunci se fac toti oameni in sezonul respectiv. Nu iau puncte,
atunci nu au decit sa faca foamea, fiindca asa merita. Fiindca asa este in viata domnule
Porumboiu: ai rezultate, atunci maninci; nu ai rezultate, atunci faci foamea. Si in
acest fel nici nu mai trebuie sa va amestecati in formarea lotului, etc. Sa aduca ce
ce jucatori vor si cum pot: dumneavoastra nu dati bani daca echipa nu aduce puncte.
Si atit.
Domnule Tolontan, va multumesc ca mi-ati oferit spatiul necesar pentru a ma adresa
dlui Porumboiu.

emil  •  26 mai 2009, 8:09

Felicitari,Corneliu!
D-le Adrian Porumboiu,nu ezitati intre fotbal si arta. Pasiunea pt fotbal,o stiti prea bine,vi-o puteti hrani chiar si cu echipa „de judet”. Arta? Arta e o lume de idealuri,plina de idealisti frumosi.. Din pacate,fara contracte.
Ca microbist,cele mai frumoase amintiri le am de cand insoteam echipa prin sate,in campionatul judetean. La finalul meciurilor saream gardurile mancand pamantul cu gospodarii dupa noi,ne aruncam in apa si inotam… Cand echipa a ajuns in Div. A,am renuntat.. Nici la meciurile de-acasa nu mai mergeam… Bani,golanii,”impresii”…
Intre fotbalisti si idealisti,am sa aleg intotdeauna idealistii… Poate chiar pt faptul ca fara un biscuite in stomac,ei se daruiesc. Si fotbalistii daruiesc,nu zic nu.. ” …UE,..UE „, si degetele ridicate. … Pt ca la cati bani castiga,li „se rupe” ca mai sunt copii pe stadion sau in fata televizoarelor.

nicu  •  26 mai 2009, 8:23

D-le Porumboiu,cind sunteti cinstit ! Ati vrut ca fiul d-voastra sa
devina arbitru ,desi si atunci si acum stiati f.bine ca lumea fotbalului
este si va ramine o MAFIE. Refuzul lui de atunci, v-a adus satisfactiile
de astazi !Prietenul d-voastra Craciunescu, are o alta satisfactie azi
cu fiul sau: e in MAFIE !!! Fotbalul este o boala de care si d-voastra
v-ati inbolnavit asa ca va inteleg pasiunea dar si dezamagirea de astazi.
Intr-un moment neprielnic,sau de euforie ati facut fiilor o promisiune,
iar astazi a venit scadenta ! Grea situatie, in care nu as vrea sa fiu!

Dar sunteti norocos: doi fii cu care sa va mindriti !Felicitari si
renuntati fara remuscaci la fotbal, nu de tot caci e greu.Premiati doar
performanta, indiferent cui veti vinde echipa.!!

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2009, 8:25

zabdibol: intimplarile nu sint romantate, sint povestite de cel in cauza. Multumesc pentru aprecieri

adyz  •  26 mai 2009, 8:54

Felicitari pentru articol! Sunt stelist, nu am nicio treaba cu Vasluiul dar il compatimesc pe dl. Porumboiu. Vorba aceea : ‘Saracii oameni bogati!’

Mircea o  •  26 mai 2009, 9:11

Interesanta, amuzanta, miscatoare situatie de viata! Iar pana dlui Tolontan este ca intotdeauna admirabil tensionata.

harpagon  •  26 mai 2009, 9:17

Probabil ca pentru intreprinzatori viata in pluton este un calvar. Si totusi, viata cu regulile ei nu permite pasirea unor etape decat geniilor. Viata aduce satisfactii atunci cand persisti in constanta, cand dezvolti spiritul de echipa si cand asezi acest spirit pe un fundament solid. Cu regret va spun, domnule Porumboiu, ca in fotbal nu ati practicat acelasi tip de management performant precum cel din afaceri. Graba, inconstanta, lipsa unor consilieri cu alura si probitate, acel permanent „fac totum”, sunt destule argumente care au condus echipa in zona supravietuirii. Va fi pacat daca va retrageti deoarece ati construit, aici la noi la Vaslui, micul nostru „ateneu” la care noi atat putem sa dam, doar cate-un leu. Familia este cel mai important lucru din viata fiecaruia dintre noi. Cand dupa atatia ani ai prins radacini pe aceste meleaguri, cand ti-ai intemeiat o familie frumoasa, cand atatea alte familii sunt in slujba marii familii de la Racova Com Agropan, ma indoiesc ca sunteti in stare sa abandonati un copil ca FC Vaslui. Echipa de fotbal este farul nostru ce face ca Vasluiul sa se vada si dincolo de linia orizontului.

Dan Pantelimon  •  26 mai 2009, 9:27

Orice am face, o singura satisfactie avem : copiii nostrii realizeaza ceva!
Putem sa fim mici, uriti, grasi, etc, uitam de toti, toate, cind copilul tau
te-a intrecut.
Bravo, D-le Corneliu!
PS. Si pentru D-lul Tolontan! Felicitari pentru articol! Lasati-i pe Jeneii, Romeii, Gigeii
sa zaca in cloaca lor, si sa mai citim si noi ceva in Gazeta.

Scritube  •  26 mai 2009, 9:47

fumos articol ….

frazele sunt ale lor dar cum le-ai aranjat in pagina e meritul tau.

Bravo tolo.

bogdan  •  26 mai 2009, 9:51

fiecare are drumul sau in viata …seniorul e cu fotbalul ,cu agricultura,afaceri,juniorul e cu filmul,cu lirica etc.
nu cred ca se va retrage,va reveni si mai in forta.o sa se gandeasca unde a gresit ,ce nu merge ,si tot asa ,si o sa gaseasca o solutie. eu unu cred ca ar trebui sa aduca un presedinte de club extraordinar ,un MM ,un Vama.
nush de ce nu l-a luat pe ala de FCM Bacau,care acu e la timisoara…

sunt sigur ca o sa revina asupra celor spuse.
Succes Domnule Adrian Porumboiu! Sunteti cel mai tare patron din liga 1!!!
Felicitari lui Corneliu !!!

decaraiman  •  26 mai 2009, 10:43

ferice de copii care stiu sa-si educe parintii. felicitari pentru reusita de la cannes in rest………………..numai de bine

bv tinere  •  26 mai 2009, 11:40

ca toti ceilalti smacheri de arbitri si-a indemnat kinderu sa mearga sa ia spagi de la arbitraje……asta e stiulete cel care se da la o parte din fatza stelei de cativa ani incoace si apoi da vina pe jucatori….(de parka kucatorii ar face ceva fafa stirea lui)

respect pt JUNIOR care a crezut in el si a evitat cu succes si eleganta lumea
mizera a arbitrilor pusi pe pile cu nerushinare din liga lu mitika!

bv tinere! i-ai dat cateva lectii lu tac-tu!

Vasluianul bland  •  26 mai 2009, 11:41

D-lui Adrian Porumboiu.
Incerc un sentiment de mandrie ca Romania este nominalizata/premiata in 3 directii: sport, olimpiade scolare, cinema. Acum sunt mandru de fiul dvs. Fara indoiala ca ‘repetitia’ demonstreaza calitatea, profesionalismul, inteligenta. Sunt sigur ca un mare merit in transmiterea zestrei native si educationale o au parintii. Dumneavoastra sunteti tatal? Cum puteti arunca banii pe fereastra fotbalului? Sau totul este o ‘smecherie’ d’ale ‘baietilor destepti’ de dupa ’89??? Cu puteti ‘baga’ 14 milioane de euro in cai-verzi-pe-pereti? Daca inmultesc cu 4 imi dau sama cu cat ati fi putut majora fondul de salarii al societatii dvs. si pe cati i-ati fi facut fericiti…Oare o placere trebuie sa fie atat de scump platita? Dar unde-i placerea?…

suporter vs  •  26 mai 2009, 12:08

desi vine din fotbal a gresit ca un amator.cand o sa angajeze un presedinte priceput,dar mai ales un antrenor ,nu unul de la televizor ,cazul lui moldovan atunci are sa aiba rezultate caci jucatori are.

suhy  •  26 mai 2009, 13:06

Felicitari pt. articol d.le Tolontan
Vreau si eu sa-i adresez cateva cuvinte Finantatorului[asa imi place sa-l
numesc]echipei Fc Vaslui:
Stiu ca sunteti dezamagit de echipa,dar eu unul va IMPLOR nu lasati echipa…
va roaga un husean de 45 ani bolnav de leucemie granulocitara cronica pentru
care FOTBALUL e singura bucurie sufleteasca…va spun sincer abia astept me-
ciurile de acasa ca sa ma pot duce la Vaslui…am abonament la trib.II chiar
in spatele bancii de rezerve a gazdelor…de multe ori aud indicatile lui VIO
si va rog sa ma credeti ca singura iesire din decor e FOTBALUL…multumesc bu-
nului DUMNEZEU ca ma simt destul de bine si pot merge si la un meci de fotbal
sa nu credeti ca vreau AJUTOR de la d.voastra…singura mea rugaminte e sa
nu va lasati de finantarea echipei…poate daca ati avea un presedinte de
club „puternic”gen:Mihai Stoica,Dinu Gheorghe,Chivorchian ar fi altceva
nu stiu daca acest mesaj va ajunge la d.voastra dar am speranta ca nu veti
lasa echipa…daca reusim o victorie cu Rapidul si un meci bun la Craiova iar
Steaua se impiedica si ne ducem in Europa League???de ce nu???SPERANTA moare
ultima!!!cu siguranta ca si mine mai sunt mii de vasluieni care va IMPLORA
sa nu parasiti „corabia”…nu inchei inainte de a va transmite sincere
FELICITARI pt. succesul obtinut de baiatul d.voastra…si eu am doua fete de
care sunt tare mandru!!!

Vasluianul bland  •  26 mai 2009, 13:38

Revin si spun ca din suma cheltuita pentru fotbal, puteti finanta o clinica pentru toti bolnavii de leucemie granulocitara cronica sau alte boli imuno-deficitare. Fara nici o rautate! Sau de ce nu, o scoala de arbitri. Echipa poate deveni o anexa a primariei vasluiene. Sa le-o dati in grija. Scuze daca am insistat, transformand bucuria succesului repurtat de fiul dvs intr-o sedinta ‘publica’ de prost-gust.

Adi  •  26 mai 2009, 13:47

Pentru mine este cel mai emotionant articol vreodata citit in GSP.
Multumesc. Mult succes, domnilor!

legionnaire  •  26 mai 2009, 14:19

Cataline iar ai inceput sa ,,bagi material” Daca este sa fim corecti Dl
Porumboiu fiul n-a facut chiar asa mare halvita. Peste cativa ani nu-si va
aduce nimeni aminte de proiectele dinsului, care sunt inteeresante si atit!
Sa fim seriosi, sunt filme de critica care au mica priza la public, nu rupe
nimeni usile cinemtografelor sa vada productii de genul asta. Stii ce mai
,,taiati” si voi mai las si eu. Porumboiu fiul e bun, dar nu sa dea lumea
pe spate. Ce zici daca tatal dansului era frezor la Republica nu facea
filme cu telefonul mobil? Ce atita agitatie parca a luat oscarul. Festivalul de la Cannes este un fel de Eurovision al Cinematografiei: nu exista mare diferenta intre locul 15 si locul 1.

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2009, 14:30

adi: e cam mult, zau e mult, dar oricum multumesc pt compliment 🙂

Careeste  •  26 mai 2009, 14:40

Bine, pe de-o parte inteleg. Dar, caci exista si un „dar”,
de ce ati mintit suporterii? Ce vina au oamenii din tribune
care au luat de la gura copiilor (si ei ca si dvs., respectand proportiile)si
si-au cumparat un abonament sau au platit si platesc un bilet sa vina la meci?
Sa inteleg ca dvs. ati facut la Vaslui un circ iar acum dupa ce fraierii au vazut
„animalele”, il puteti strange si pleca?
Sau altfel zis, ati sperat la modul cel mai serios ca o echipa care sa joace
in Europa se construieste in 2-3 ani? Cu zeci de antrenori schimbati, cu lot
innoit la fiecare jumatate de an? Cu plecari si cu veniri mai ceva ca intr-o gara?
Fara continuitate in munca, fara strategie?
Ma indoiesc sincer ca ati crezut toate acestea. Banuiala mea este alta domnule
Porumboiu: nu sunteti in stare. Nu aveti capacitatea (nu financiara) de crea
precum fiul dvs. Nu aveti rabdare nu numai cu dvs., nici cu oamenii cu care lucrat.
Vreti totul repede (ca la Bumbesti-Livezeni) ignorand calitatea.
Sunteti bucuro ca fiul dumneavoastra castiga premii? Ei bine el face ceea ce dvs.
nu sunteti in stare – CREEAZA.

Careeste  •  26 mai 2009, 14:48

Si inca ceva. Ceva care intareste ceea ce-am scris mai sus.
Spuneati candva ca echipa Vasluiului „nu este sacosa cu cartofi pe care sa-l
uiti intr-o gara”.
Asta-i replica dintr-un viitor film sau nu ati stiut niciodata ce sa faceti
cu aceasta sacosa si acum ati ascuns-o dupa o banca pe un peron din prima
halta in care a oprit trenul si ati lasat-o acolo?

suhy  •  26 mai 2009, 15:23

Viorel Moldovan nu mai este antrenorul lui FC VASLUI…de comun acord cu dl.
Porumboiu,Modovan si-a reziliat contractul…eu unul nu mai inteleg nimic…
asta imi intareste ideea ca FINANTATORUL a terminat cu FC VASLUI!!!

ins oarecare  •  26 mai 2009, 15:40

Superb articol,decente comentarii!Felicitari d-nule Tolontan!Cu durere-n suflet (de vasluian)felicit si pe d-nul Porumboiu ptr. decizie.Nu se merita.Va reveni intunericul la Vaslui,asa cum a fost totdeauna inainte de …. Fc Vaslui.

molde  •  26 mai 2009, 16:43

SUPERB ARTICOL….domnule porumboiu cand veti citi acest articol veti intelege ca fotbalul e viata d-voastra si ca nu puteti fara… va rugam continuati pentru noi cei care iubim aceasta echipa, continuati pentru cei care mine care traiesc si isi castiga existenta in iasi suportand zi de zi divergentele cu prietenii ieseni si aparand cu tot ce am mai bun aceasta echipa, imaginea ei si imaginea patronului….in speranta ca ati invatat ceva din greselile din acest campionat si ca sufletul nu va va lasa sa faceti acest pas, de a renunta, va rog sa aruncati UN CERTAIN REGARD asupra a ceea ce a inceput sa insemne FC VASLUI…cu stima!!!!

sujiuka  •  26 mai 2009, 17:53

nea adi,nu ne lasa.Fara tine o sa jucam din nou cu laminorul roman si cetate
suceava.Ar fi pacat.Poate ca un presedinte de club valoros ar gestiona altfel situatia
situatia.Noi nu am avut inca asa ceva.Aduceti-va aminte de victoriile cu Steai
ua.

takeda  •  26 mai 2009, 18:10

am avut placerea sa il cunosc pe Corneliu. a fost una din serile alea de referinta din viata oricarui om. si nu pentru ca era o celebritate… ci pentru ca in primele cinci minute ne-am tutuit, iar in urmatoarele 25 ne bateam pe umar! e un om extraordinar, care merita toate „palmele” de la Cannes si nu numai.

mm  •  26 mai 2009, 19:16

V-a rupt inima povestea asta? Sentimentala, cu sampanie si regrete, dulce si amar, ce naiba, fiu-sau e regizor, dar nici cu batranul Porumboiu nu mi-e rusine, e uns cu toate alifiile! Stiti ce? Eu am curajul sa pariez acum ca FC Vaslui va intra in acest an in liga, chiar cu ajutorul FRF. Sia asta numai pentru a-l pastra pe finantator aproape, pentru ca stie prea multe! Cine iese pentru a intra Vasluiul – una din doua: Craiova sau Rapid! Acum se da lovit batranul, dar nu se lasa de fotbal!

Doru Chirica – Iasi  •  26 mai 2009, 20:15

Felicitari, domnule Tolontan, pentru articolul scris!Prin dvs, GSP da dreptul
la libera exprimare nu doar celor ce se cred a fi
“suporteri” ai fotbalului romanesc, ci si oamenilor cu ceva mai multa materie
cenusie, ce considera acest sport o arta, o pasiune si poate, un mod de viata
. Felicitari domnule Corneliu Porumboiu pentru succesul (inevitabil) obtinut!
Felicitari domnule Adrian Porumboiu pentru una din singurele bucurii ale unui
orasel uitat de lume, pentru ca hraniti atatea guri prin investitiile
dumneavoastra(nu din fotbal), dar si pentru faptul ca va sustineti pasiunea!
Personal sunt de parere ca ar trebui sa o faceti in continuare, si sa va
asumati atat realizarile (si acestea sunt majore!) cat si esecurile.
Doru Chirica (`Nea Fane)

PussyCat  •  27 mai 2009, 2:49

mai bine l-ar finanta in continuare pe fiu-su decat sa mai bage bani in fotbal. pur si simplu nu se merita

Ştiri scurte : Reporter Virtual  •  27 mai 2009, 9:27

[…] Catalin Tolontan a scris o poveste faina despre Corneliu si Adrian Porumboiu pe marginea filmului “Politist, adjectiv” si retragerea finantatorului de la FC Vaslui. Merita citita. […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord