Text de 5 minute pentru platitorii de impozite

Nu dureaza mai mult. Este cartografia, pe scurt, a abuzului Guvernului Romaniei impotriva propriilor cetateni, impotriva legilor votate de Parlament, impotriva propriilor ordonante, impotriva bugetului si lumii afacerilor si impotriva pietei de comunicare si publicitate din Romania.

vineri, 19 iunie 2009, 10:28

Nu dureaza mai mult. Este cartografia, pe scurt, a abuzului Guvernului Romaniei impotriva propriilor cetateni, impotriva legilor votate de Parlament, impotriva propriilor ordonante, impotriva bugetului si lumii afacerilor si impotriva pietei de comunicare si publicitate din Romania.

In plina investigatie a gsp, Monica-Iacob Ritzi a declarat in conferinta de presa „Nu ma intereseaza costurile” dupa ce a cheltuit peste 630.000 de euro pentru organizarea zilei de 2 Mai.

Ne gasim in plina cadere economica. PIB-ul Romaniei, estimat sa creasca in acest an cu 2,5%, scade cu 6,5% (ZF – azi) . Intre cele doua tendinte, Romania pierde cel putin 10 miliarde de euro! Fiecare roman isi reduce asteptarile si fiecare companie incearca sa faca fata caderii, cele mai multe diminuindu-si costurile.

De ce si-ar asuma un ministru o actiune faraonica, in care apar elemete grotesti sub aspectul costurilor: inchirierea unei scene la Costinesti – 75.000 de euro (GSP, ieri Cotidianul, azi), inchirierea unei scene la Bucuresti – 50.000 de euro, concertul a trei trupe romanesti la Bucuresti – 65.000 de euro? (date din contractele MTS, publicate de gsp)

De ce ar declara cu nonsalanta „Alte ministere au cheltuit de zece ori mai multi bani pentru astfel de evenimente”, riscind sa fie numita „Ridzi, buzunare sparte” (Evz – azi), „tupeu maximal” ( Gandul – azi) sau „mina larga din bani publici” (Rl – azi)?

Pentru ca incearca sa camufleze altceva. Potrivit a trei contracte incheiate de MTS, semnate de Ridzi, si potrivit Proceselor verbale de Receptie, risipa a avut un fundament clar: Guvernul Romaniei a cumparat stiri, reportaje si continut TV cu bani publici! Nu publicitate, aceea este altceva, ci continut tv nemarcat cu publicitate.

Cu o parte, neidentificata inca, a celor 630.000 de euro, s-au difuzat intre 1 si 4 mai 76 de stiri si reportaje nemarcate cu publicitate, dintre care 30 despre Monica Iacob-Ridzi si 14 despre Ridzi si Elena Basescu. Citeva stiri le puteti vedea pe gsp.ro.

Prin MTS, Guvernul nu doar ca a intervenit ca jucator pe piata de comunicare, dar a facut-o incalcind in trei contracte, in fiecare dintre ele in repetate rinduri, legea privind publicitatea mascata! Practic, Ridzi a cumparat pentru MTS, pentru ea si pentru Elena Basescu nu spatiu publicitar, ci publicitate camuflata in informatie! Imagine ilegala. Iata ce crede Ioana Avadanii, director la CJI. Posturile explicit prevazute in contract sint Antena 1, Antena 3, MTV, ProTV si Realitatea TV.

Prin actele de receptie, MTS a semnat ca este mutumit de serviciile oferite: „constatam indeplinirea obiectivului, o serie de reportaje au fost realizate in mod  sumplimentar”.

Contractele sint inregistrate la MTS cu numerele 13, 14 si 15 din 22.04.2009.
Procesele verbale de receptie au fost elaborate la data de 5.05.2009.

„Jurnalistii detin un monopol de facto asupra accesului celorlalti cetateni la informatie”, scria undeva Pierre Bordieu. Daca statul, cu forta sa economica si de influenta, intervine in acest univers si mai ales daca o face abuziv si impotriva reglementarilor, atunci asistam la un atac la adresa pietei libere, a cetateanului si, in ultima instanta, la o agresiune la adresa democratiei.

In mod normal, CNA, care este un for public sub control parlamentar si care reprezinta interesele publicului in zona informatiei audiovizuale, ar trebui sa intervina. Ca si DNA si Curtea de Conturi. Patetisme, desigur!

Toti simtim riscurile unui astfel de discurs. Putem fi naivi si caraghiosi. Dar, dupa expresia unui ginditor francez, „libertatea se pierde cu complicitatea tacuta a celor care ingaduie sa-si piarda libertatea”. Sau, asa cum a scris o cititoare pe blog acum putina vreme…

„O vreme am crezut ca tragedia consta
in faptul ca raman mizerii nedescoperite.
Acum vad ca sentimentul de neajutorare
e muuuult muuult mai nasol
cand se descopera si vezi cu cat cinism
ti se rade-n fata, cu dovezile pe masa.
Undeva trebuie sa se infunde toate astea.
Si repede”
ANCA


Comentarii (186)Adaugă comentariu

ovi  •  21 iunie 2009, 12:17

Presa nu mai are nici o putere in fata Presedintelui Jucator BASESCU!!!Si-a asogurat pterea subordonandu-si Serviciile Secrete.Perindarea la putere a acelorasi personaje,odata la 4 ani,nu face decat sa intareasca modul mafiot de a conduce tzara,azi suntem noi la putere,maine veniti voi,nimanui nu i se intampla nimic,furati cat puteti!!!Acesta e mesajul pe care-l transmite insusi Marele Presedinte Basescu,dovada fiind oamenii pe care-i promoveaza si de care se inconjoara,exemplu doamna Ridzi,doamna Udrea care risipeste banii publici pe experimente in timp de criza,sotul acesteia COCOS,care oricat de COCOS ar fi el nu o poate scoate pe blonda-i sotioara din anturajul Marinarului,si nici nu-si doreste,atata timp cat afacerile cu statul ii aduc beneficii imense,vorba aia,nu conteaza cine fecundeaza mireasa,copilul sa fie frumos!!Clasa politica e ca o pata de ulei asupra societatii romanesti,nu lasa sa se ridice nimic deasupra,nimic care sa nu i se subordoneze.Atata timp cat nominalizarile pe liste se fac tot de catre cei corupti,la mama ******* sa mai merg la vot??Sunt mereu aceiasi,de 20 de ani!!!!Ministrii eterni,ca Berceanu,Blaga.etc,oameni obraznici,aroganti si fara pic de caracter ar trebui sa dispra definitiv din peisajul politic al tarii,dar servilismul lor fata de BIG BROTHER Basescu ii tine in sfera puterii!!!Va felicit pt. demersurile pe care le faceti,pt. ca ati luat atitudine,dar degeaba,nesimtirea acestei clase politice va face sa nu reactioneze de nici un fel,sa nu va bage in seama,conform proverbului”cainii latra ursul merge”!!!****

un cetatean  •  21 iunie 2009, 13:12

Doamna ministru face parte dintr-un sistem. Prin demisia dumneaei nu se
rezolva problema, pentru ca sistemul ramane. Daca nu este Monica Iacob va fi
altcineva cu aceleasi rezultate. Despre cercetare penala nu poate fi vorba.
Toate institutiile importante ale statului sunt politizate. Asta este
problema noastra de fapt: CLASA POLITICA.
Nesimtirea acestora a ajuns la cote foarte mari pentru ca nu pot pati nimic.
La vot prezenta este sub 40 procente. Politicienilor le convine asta pentru
ca ei sunt votati de apropiatii lor. In conditiile prezentei scazute aceste
voturi au o pondere mai mare, astfel incat ei isi ating scopurile permanent.
Mai un turism electoral, mai un litru de ulei sau 1 kg zahar si apoi se bat
cu pumnul in piept ca au 30 sau mai multe procente. Uita sa calculeze ca au
30 procente din sub 40% prezenta la vot.
Doar venind la vot cu vot de sanctiune cei de la putere nu vor fi siguri
niciodata de scaunul lor si vor avea grija sa mai faca si pentru prostime
cate ceva.

sandu rus  •  21 iunie 2009, 13:37

USINICA BASESCULE CU ASA MINISTRE… ANALFABETE CU DIPLOME FACUTE LA…BEC…
CE SA MAI ASTEPTAM PENTRU COPII NOSTRI
DACA SUNT INVATAI DE MINISTRI CUM SA FURE ??????
IN VALEA JIULUI ESTE DEZASTRU CU ATITEA SPECTACOLE DE MILIARDE DE LEI PENTRU
CAMPANIA FAMILIEI RIDZI
AUZIT CA ESTE BINE ??
LA BINE SI LA GREU ??? PENTRU CINE ??
ACUM SE APARA CA LA BINE AU FOST ACUM SUNT LA GREU ????????
VAI SI AMAR DE NOI CU ASA MINISTRI AUZI DEPUTAT DE VALEA JIULUI???
DOAMNE, VINO DOAMNE, SA VEZI CE-AMAI RAMAS DIN NOI………….

criticul  •  21 iunie 2009, 13:40

Nu Partidul Anti-Comunist ar trebui infiintat, ci Partidul Anti-Coruptie!
Si i-am elimina astfel pe toti coruptii din Romania. Acest partid ar avea cam
18.000.000 de votanti, daca s-ar constitui! Fiindca toata lumea vrea sa scape
de coruptia din Romania.

un cetatean  •  21 iunie 2009, 14:03

In acest caz se vede foarte clar care sunt prioritatile guvernului. La
impartirea bugetului Ministerul Sanatatii a primit atat de „multi” bani incat
bolnavii din spitale trebuie sa isi cumpere singuri medicamentele. In acelasi
timp, alte ministere isi bat joc de bani.
Pentru domnul Boc: Daca tot „importati” din statele europene tot felul de
legi (sublime) unice ale salarizarii, pensiilor sau a modelului german de
colectare a taxelor de drum(vezi Berceanu)dar care nu exista, nu ar fi bine
sa importati anumite masuri pe timp de criza din statele europene cu
efecte imediate pentru populatie? Ex: suportarea unui anumit procent al
facturii la utilitati.

Adrian  •  21 iunie 2009, 14:50

„Guvernul Romaniei a cumparat stiri, reportaje si continut TV cu bani publici”, si al dracului guvern a indraznit sa nu cumpere si de la voi, asta va deranjaza de fapt, ca nu v-a revenit si voua nicio felie din tort. Tocmai voua, aia carora le pasa de sport. Bai ne lasi? Trei sferturi din tara asta nu poate viziona meciurile din campionatul intern de fotbal, din cauza ca a trebuit sa revina trustului vostru dreptul de a televiza meciuri, drept obtinut absolut corect (ce-am mai ras), si acum va turnati tarana in cap ca nu stiu ce a facut una de la MTS. Daca vorbeau altii chiar aveam intentia sa-i cred, dar despre voi chiar ma bufneste rasul.

vp  •  21 iunie 2009, 17:52

demisia !! nesimtitilor

Bogdan Costantin  •  21 iunie 2009, 19:11

Sincer nu m-ar mira ca peste 10-20 de ani sa stam la coada la portile ( va rog sa observati ca nu am zis usa pentru ca mi-e teama ca as imsulta pe cineva sugerand ca au doar simple apartamente)functionarilor, cu plicul de banu in mana si sa le punem in cutia postala placata cu aur. Ce sa ne mai chinuim cu taxe si impozite sa le dam bani direct in buzunar. Stiu ca de vorbit asa este foarte usor dar altceva nu putem face. Nerusinarea si nesimtirea au atins cotele cele mai mari zilele astea.

Laurentiu  •  21 iunie 2009, 19:21

Pana acum speram sa scapam de acesti mastodontii cu mentalitate comunista si care, trezindu-se liberi in livada de visini, au vrut sa fure sa aiba pt tot restul vietii, ma obisnuisem cu ideea asta. stiti ce ma doare acum cel mai tare? Faptul ca au aparut oameni ca aceasta Monica-Iacob Ritzi, tinerica, frumosica, dar cu aceeasi mentalitate. FURAM CAT SUNTEM LA PUTERE, pe urma lasam pe altii. Pacat, mi-am pierdut orice speranta. Romanul nu s-a nascut poet, romanul s-a nascut HOTZ

Laurentiu  •  21 iunie 2009, 19:22

mastodonti… cu un singur i… sorry 🙂

Mishu  •  22 iunie 2009, 1:32

Bai omule, astia fura si se jura ca nu fura, dar i-ti prins cu rata-n gura. ‘****

catalin  •  22 iunie 2009, 10:55

Parea mea e alta: Romanul nu este multumit orice ar fi. Daca ii dai ceva el trebuie sa stie de ce e doar atat sau de ce e pe bani multi sau de ce ai realizat ceva, ca e mai bine fara. Era mai bine pe vremea lu’ impuscatu’ ca nu mai avea nimeni de comentat si de bine de rau ala a facut si blocuri si metrou si a 2-a cladire ca marime din lume cu care acum ne mandrim, dar pentru care atunci injuram. Asta e romanul. Nemultumit si punct.

GEORGE -CRAIOVA  •  22 iunie 2009, 10:56

„Mana larga din bani publici”-CORECT ! PAI DACA TI SE DAU NISTE BANI DIN BUGETUL PUBLIC AL UNEI TARI SI ASA VITREGITA DE SOARTA SI AFLATA IN PLINA CRIZA, TU , CA MINISTRU AL TINERETULUI SI SPORTULUI , CHIAR TREBUIE SA CHELTUI TOTUL ,PANA LA ULTIMUL CENT ?! UN OM EDUCAT SI CU BUN SIMT NU RISIPESTE ,ASA, DE DRAGUL DE A CHELTUI , NISTE BANI PUBLICI, INTR-O ZI DE 2 MAI 2009, ERA SA ZIC 23 AUGUST 198? !!!DACA DOAMNA MINISTRU ESTE MANA SPARTA, SA-SI DEA DEMISIA SI SA NE LASE. SA-SI CHELTUIASCA PROPRII BANI INTR-O ZI, DOUA , DOAR DE DRAGUL DE A CHELTUI SI ATUNCI N-ARE NIMENI CE SA-I REPROSEZE, CA DOAR E PAGUBA PERSONALA IN PROPRIUL BUZUNAR.ATUNCI ,I-AS TRANSMITE SINCERE FELICITARI !!!

Ciprian  •  22 iunie 2009, 11:53

GSP,

Ajutati sa infiintam un nou partid: Partidul National Anticoruptie.
Faceti o petitie pe care sa o semnam online, daca sunt suficiente semnaturi
atunci incepeti demersul legal pentru acest partid. In cazul infiintarii
partidului sa fie transparenta totala asupra tuturor documentelor semnate
de membrii partidului ( documente, acte). Cei ce vor avea functii importante
sa fie alesi pe criterii strict de competenta pentru postul respectiv, totul
transparent, public.

La ce se intampla in romania ma aude Basescu : Nu mai vreau sa fiu roman !!!

cristina-londra  •  22 iunie 2009, 12:08

Nu trebuie sa invinovatesti romanul (mereu nemultumit) pentru lipsa totala
de bun simt de care dau dovada zilnic alesii nostri!! Acelasi lucru se
intampla acum si in Marea Britanie( cheltuieli personale pe bani publici) si
nu veti vedea ca cineva sa acuze bietul englez de rand. Toata lumea se aduna
si ii critica si ii blameza pe ei, pe politicieni. Sunt uniti!! Sa
invatam si noi sa fim uniti. N-am sa las capul in jos doar ca exista romani
ca alde Ridzi si Basescu. Sunt mandra ca sunt roman si voi face tot ce pot
crestineste sa mi se faca vocea auzita!!

speedy  •  22 iunie 2009, 15:05

stati linistiti la locurile voastre :)…nu se va intampla nimic. In fond, pt. ce atata tevatura? ca s-au cheltuit cateva sute de mii de euro aiurea? e o suma mai mica decat pretul apartamentului fiicei lui Base…pt. ei, astia sunt bani de buzunar 🙂

nikuteau  •  22 iunie 2009, 15:52

Felicitari pt articol. Sper insa ca nu a fost vreo ancheta „comandata”. Daca nu
nu a fost atunci ar trebui facute multe astfel de anchete.
DEMISIA d-nei Ridzi si a premierului Boc pt. ca s-a permis o astfel de hotie.

teodora  •  22 iunie 2009, 16:35

buna,

am ramas stupefiata cd am citit aceasta stire, locuiesc de ceva vreme in strainatate insa continui sa urmaresc stirile pe internet.
ma uimeste in mod negativ evident cinismul cu care dna ministru (nu stiu de ce o numesc dna pt k nu-si merita aceasta titulatura!!!) neaga totul. ba pe deasupra mai si afirma ca exista si alte ministere care au dat si mult mai mult. acest din urma lucru nu ma mira cu absolut nimic, evident ca exista o gramada de persoane care folosesc sume exorbitante din banu public pentru propriile placeri. eu nu cred k romanu mai vroia sa i se aduca aminte.
ceea ce e cu atat mai trist este ca am clara impresie k societatea romaneasca a cazut din lac in put: inainte de 1989 aveam pe un idiot la conducere care ne facea sa murim de foame, ne baga in inchisoare dc aveam curaju sa soptim ceva, acu avem mii de idioti care isi dau ‘corigenta’ prostiei lor nemasurate erijandu-se in asa zisi politicieni. acuma, nu stiu care situatie e mai grava!!!!sunt sigura ca aceasta sit nu va mai dura mult timp!! tara se duce clar de rapa, exista atata lume care moare de foame, e in somaj, nu are cum sa-si plat o paine iar madam ministru isi permite sa plat 75.000 euro p o scena din lemn pt cateva ore la costinesti!!!! dar ce costinestiu e p coasta de Azur sau la Monaco, ce Dumnezeu???
dc vrea madam ministru sa justifice o suma exorbitanta atunci sa faca un concert ca lumea!!!!!sa luati exemplu de la francezi care au avut aseara o sarb a muzicii extraordinara, cu invitati unu si unu si sunt sigura k scena lor nu a costat 75.000 euro.
pai cu cei peste 600.000 euro platiti de madam ministru pt 2mai, putea sa faca case pt romani, putea sa continue autostrada aia kr nu se mai termina deloc.
este absolut inadmisibil! nu e de mirare k europenii ne vad k p niste maimute cocotati in copac!!
tb totusi sa va imaginati unde s-au dus banii acestia nu? k pana la urma ban la ban trage si sper….si paduche la paduche!!! iar asa zisii politicieni (cd d fapt sunt niste politicieni de duzina!!!) au destui paduchi!!!
este trist si cu atat mai condamnabil cu cat un ministru neaga tot si refuza sa-si dea demisia!ce mai, traim in tara lu papura-voda!!
cu mult respect din strainatate,
teodora

Mariusik  •  22 iunie 2009, 17:23

Un singur lucru am de spus….atata timp cat Basescu .***
isi permite sa faca elevii tarii si inclusiv si pe el tampit…citez:”Scoala
scoate tampiti”..atunci noi astia tampitii le vom da *** mana si pleca
spre alte meleaguri asa ca sa nu-i deranjam ,sa se voteze intre ei ca nishte
burtosi cheliosi cu cefele de porc si cu ***udrea ridzi-pitzi si
eba si sa fure ce nu vor mai avea….pentru ca populatia ramanand la 1 milion
care si ea saracii pensionari nu va mai plati deoarece nu va mai avea de unde
si asa tot ceea ce da statul in schimbul anilor de munca sau sclavie e jignire
si bataie de joc la adresa oricarei vietuitoare de pe pamant,inclusiv pentru
materia anorganica, nici macar in congo unde e sclavie nu sunt tratati oamenii
in halul acesta si fara pic de remuscare***

USR  •  22 iunie 2009, 18:30

Astia sunt atat de idioti ca unul dintre semnatarii comisiei de receptie
de la MTS, George Paduraru, nici macar nu era angajat in momentul semnarii
procesului verbal de receptie.
Puteti verifica daca este sau nu director la DGPT

al37leaban  •  22 iunie 2009, 21:13

S-a furat în ţara asta de către demnitarii „noştri” şi se va mai fura.
Domnul Tolontan a plecat de la o ipoteză greşită care nu poate să ducă la o
concluzie corectă. NU SUNTEM O DEMOCRAŢIE! Ci aşa ne place să credem. De fapt,
putem discuta (de mai mulţi ani încoace) despre o oligarhie, o formă de
guvernare în care puterea e deţinută de o clică, o mână de oameni legaţi
între ei de interese obscure, de promisiuni şi de şantajuri ieftine, oameni
care se ceartă la tv pentru a căpăta notorietate şi care de fapt, în spatele
ecranului, sunt prieteni de pahar. Ei nu au onoare, nu au corectitudinea
faptelor lor, ci singurul lucru după care se ghidează e buzunarul propriu.
Restul (adică noi), Dumnezeu cu mila! Aceşti oameni au făcut, la rândul lor,
prozeliţi, alţii la fel ca ei, cărora atunci când li se cere să justifice un
lucru îţi răspund la întrebare cu o altă întrebare sau îţi dau un alt răspuns
de până la urmă uiţi de unde ai plecat. Au această „şcoală”, într-adevăr de
tâmpiţi, a imoralităţii şi a lipsei de răspundere pentru fiecare gest,
criterii după care au fost selectaţi pentru a putea ajunge în funcţiile pe
care acum le deţin. Întrebare: Aţi cheltuit 600 de mii de euro din banii
publici în interes personal? Răspuns: Prostule (aşa încep ei fiecare răspuns)
că doar plăteşti ca prostul şi nu ai nici o putere, aşadar prostule, da, am
cheltuit banii ăştia, dar nu ca să-mi văd lungul nasului pe sticlă, ci tot
pentru ca voi să vă distraţi. Şi, prostule, nu au fost în perioada 1-4 mai,
ci 1-2 mai. Aşa că vezi tu, prostule, greşeşti când faci afirmaţia asta. Ia
taci tu din gură şi nu te mai băga. Că nu ştii nimic, deci eşti un prost. Am
încheiat răspunsul. De la ce am plecat? A, da, de la afirmaţia domnului
Tolontan că într-o democraţie, doamna cu răspunsul ăsta şi-ar fi dat demisia.
Şi unde am ajuns? Nici noi nu mai ştim.

Mass turbatu’  •  23 iunie 2009, 11:13

Stiti ce se va intampla? Romanii vor vota nu din convingere ci din razbunare si la ce candidati vor fi in toamna, sa ne fereasca D-zeu sa se intoarca nastase prim-ministru !!! Abia atunci vom vedea ce inseamna sa furi cu adevarat!

Vlad Chiru  •  23 iunie 2009, 13:56

Eu as iesi in strada sa le dam foc la toti furaciosii din conducerea
Romaniei! Problema este ca, daca s-ar schimba toti oamenii ce ne conduc cei
ce ar veni, ar fi la fel! Pentru ca asta ne este nivelul de educatie, sa luam de la saraci si sa ne facem noi zile frumoase! Degeaba stam sa comentam , daca nu facem ceva tot aici o sa fim si peste o suta de ani!

Eduard Mirea  •  23 iunie 2009, 16:32

Nu cred ca acum se mai poate face ceva pt. tara asta, in ianuarie poate,
dar acum cred ca este prea tarziu pentru DEZASTRUL care va fi in septembie
si octombrie. Consider guvernantii INCONSTIENTI sau TRADATORI. A continua sa
furi din banii publici si asa putini este o CRIMA. Nu stiu daca majoritatea
populatiei stie ca posturile din PARLAMENT, GUVERN respectiv mai jos ( tot
ce este politic ) sunt PLATITE, personal asa cred, de aceea NU vad speranta,
vor continua sa JEFUIASCA. Nu am forta financiara sa lupt contra lor si nu
am incredere in nici un lider politic actual, am 48 ani si de nevoie am fost
membru al partidului comunist ( nu avem post de inginer la finalul facutatii
terminata la seral ) si de aceea nu am mai fost inregimentat in nici un
partid politic ****. Asa ca „ciocu mic” si
capul la cutie si familia mea va supravietui. Cu stima D-le TOLONTAN.

gabi  •  23 iunie 2009, 18:16

criza se trece cu investitii.

MARIO  •  23 iunie 2009, 22:37

ASTEPT SA VEDEM CE TUPEU O SA AVETI LA ALEGERI CU PROMISIUNILE ELECTORALE !!!

daniel  •  24 iunie 2009, 7:38

Unde esti tu Tepes,Doamne!!

Ulyse  •  24 iunie 2009, 9:58

„Fiecare tara isi are conducatorii pe care ii merita ! ” = cam asta era scris pe un zid in Bucuresti imediat dupa revolutie cand eram student .
In alta tara : lumea era in strada , opinia publica era scandalizata si persoana aceea si partidul chiar( daca o acoperea) erau trecute la ” a fost odata”.
La noi…e o banalitate, e cotidianul cu care ne-am obisnuit.
Barfim putin stirea asta prin birouri si baruri si apoi ne ducem acasa si deschidem televizorul hranindu-ne cu becali,columbeanca, zavoranca, nikita, diaconescu, kapatos ,morar si toata trupa de analfabeti si mitici,de japite ajunse si de papitoi aroganti si analfabeti care ne inunda ecranul.
Ne enervam cand sotia muta pe ”tradati in dragoste” si ”din dragoste” ,privim si noi asa…spre lancezeala pana adormim zicandu-ne in gandul nostru: ” mama ei de pitipoanca ca mult a mai furat..”
Adormim imediat si visam ca suntem din Galati, angajati la MAI si am castigat la LOTO…

c.viasu  •  24 iunie 2009, 17:16

Furtuna intr-un borcan !
Fac pariu ca organele abilitate ale statului o vor gasi nevinovata?
Firma la care lucrez confectioneaza de 15 ani scene asemanatoare cu cele
cumparate de doamna ministru. M-am uitat azi pe cateva preturi : intre 1800
si 3500 euro pe bucata.Mai interesant este ca cele mai scumpe le-am vandut
primariilor, partidelor politice,caselor de cultura deci celor care le-au
platit din banii publici.
Aici e vorba de furt grosolan.Firmele care s-au infruptat trebuiau sa
primeasca inapoi niste bani cheltuiti in campanie cu cele trei madame ale PDL.
Le-am numit pe EBA,doamna Cocos si M. Ritzi. Sa n-o uitam totusi nici pe
Roberta Anastase. Deci 4 care au speriat Vestul. Si….Bugetul.
Sa traiti bineeeeeeee!

Ritzi Pitzi  •  25 iunie 2009, 2:48

Cat? 630 de mii de euro! Pentru ce? Ca 100 de mii, presupunand, prin absurd, ca numarul este adevarat, de tineri si ‘‘tineri’’ plictisiti sa iasa din casa! Ca sa ce? In general, sa asiste la niste concerte cu artisti consacarati pe meleaguri dambovitene! Cand asta? Cica pe 2 mai, ca erau, saracii, obositi dupa 1 Mai muncitoresc! Inseamna ca si aia care au organizat treaba au ‘muncit’ bine bugetul!
Un simplu calcul, ce s-a dovedit element de matematica superioara pentru d-na Ritzi, ne spune ca pentru fiecare individ care a semnat condica la ‘’evenimente’’, MTS a cheltuit 6 euro, adica aproximativ 250.000 ROL. O suma enorma, ‘’strigatoare la cer’’ as zice, dar mai mica, ce-i drept, fata de cea necesara pentru cumpararea unui vot la recentele euroalegeri, adevarata miza a ministrului mai sus numit. Insa, ‘’strigatoare la univers’’ a fost replica dansei: ‘’nu ma intereseaza cum s-au cheltuit banii, ci ca s-a indeplinit obiectivul MTS (100 de mii participanti)”. Pai daca obiectivul d-nei Ritzi a fost un numar, de ce nu a incercat cu 110 miioane de euro, cat este intreg bugetul MTS, sa ne scoata pe toti din casa? 6×21 de milioane, cati am mai ramas in tara, depaseste putin 110 milioane de euro, insa ar fi completat domnia sa cu o parte din imprumutul de la FNI. Sa fim seriosi!Parafrazand celebra, deja, ‘re-ce-siu-ne’ (scuze pentru despartirea corecta in silabe) a cunostintei sale – presedintele Basescu -, eu as invoca ‘e-fi-cien-ta’, adica exact la ceea ce trebuia sa se gandeasca d-na Ritzi. Daca ar fi reusit sa ne scoata pe toti la bairamurile sale, d-na Ritzi ar fi ‘papat’ tot bugetul, ceea ce, oricum, va face, si ,astfel, putea sa puna lacatul la minister. Avea timp berechet sa o insoteasca pe prietena EBA la Strasbourg.

Nick  •  25 iunie 2009, 14:20

România e o plutocraţie, ca majoritatea aşa-numitelor „democraţii”.
Aceste lucruri sunt normale. Toţi cei de sus fură, cum ar fi oare să se preocupe de bunăstarea altora? Ar fi ciudat. Ceea ce e mai ciudat în Romănia nu e faptul că şefii fură, ci faptul că fură fără să încerce măcar să îşi acopere urmele. Nu se depune nici un efort pentru a salva aparenţele. E ultima limită a decăderii.

Alin  •  26 iunie 2009, 17:01

Fratilor, sa stiti bine: In absolut toate tarile se fura si se fac afaceri cu statul. Numai ca populatia din tarile dezvoltate o duce mai bine ca noi. Aici este diferenta. Romania este mai comunista acum decat era pe vremuri. Partidele au trusturi de presa si televiziune. Suntem manipulati si prostiti in cel mai ordinar mod. Fiecare trust blameaza personaje politice adverse. Toti se au la mana unii pe altii. Suntem sortiti sa facem parte din jocul lor si nu prea putem face nimic. Zicea cineva mai sus, ca nu ne ducem la vot(adica ne este scarba de toti si nu avem pe cine vota ca TOTI sunt hoti) dar tot nu rezolvam nimic. ***. Sunt roman si mi-e rusine cu asemenea politicieni care sunt defapt OAMENI DE AFACERI care exact ca pe vremuri sustin puterea material in alegeri pentru beneficii ulterioare. Aduceti-va aminte de boierii de pe vremuri, ce faceau ei? Domnitorii nostri alesi de BOIERI preluau puterea. EXACT CA ACUM. Ce facem noi , ca mergem la vot…tot ce vor ei iese. Pentru ca putem fi manipulati si corupti. Cand vor exista un ziar NEUTRU si o televiziune NEUTRA care sa fie lasate in pace sa publice situatia asa cum este, atunci Romania va fi pe un drum bun. Pana atunci robii o sa munceasca iar ei o sa ne rada in continuare in fata cu acelasi zeflemism ca pana acum. Este nevoie de o mana de oameni CULTI si PATRIOTI, CURATI si cu BANI MULTI(facut corect-desi nu prea cred ca exista asa ceva, afaceri corecte..dar sa zicem..) Acesti oameni sa conduca un partid si sa demonstreze timp de 4 ani(pana in alegeri) ca ei merita intradevar sa fie alesi. Si cand ajung la putere sa curete tot ce a fost in spate si sa-i bage la puscarie cand le e lumea mai draga. Zicea cineva mai sus, dar am auzit si eu pe undeva ca se incearca transparenta cheltuielilor din parlament. e o idee buna, numai ca trebuie facuta la tot ce exista cheltuieli de bani publici. E logic: noi ii dam-trebuie sa stim cum se folosesc. Ca daca vad (clasica afacere cu statul- drumurile publice) ca au reparat o strada de 3 ori intr-un an cu ex: 100000 EUR/Km si defapt altii fac, cu 60k, normal ca trebuie tras la raspundere primarul sau cel care a semnat acolo. Sunt atatea de spus ca nu stiu cu ce sa incep prima data. Sunt foarte frustrat. In situatia de fata numai transparenta cheltuielilor ne poate salva si un organism CORECT care sa urmareasca si sa traga la raspundere= PUSCARIE PE VIATA si confiscarea averilor pt ei si rudele de grad I(asta ca sa stie ca isi vor afecta inclusiv familia daca fura).

Alegator inselat  •  27 iunie 2009, 11:20

La asa presedinte asa primministru si la asa Boc asa Ridzi.
Jos analfabeti si lingai basescieni!

Jugaru Lucian  •  27 iunie 2009, 19:28

Cu banii pe care i-a cheltuit duduia asta in doua zile, eu personal as putea organiza nu unul ci mai multe festivaluri sportive cu competitii in mai multe discipline, probabil pe durata a cativa ani, ceea ce, la unele ramuri, ar fi extrem de necesar(cunosc sportivi care au renuntat datorita lipsei de concursuri serioase in tara si a imposibilitatii de a se manifesta in domeniu). Dar, desigur, institutiile statului roman au cu totul alte scopuri, sanatatea, educatia si sportul care le cuprinde pe cele doua nu a fost niciodata o preocupare a statului roman, si nu va fi NICIODATA. Nu am nici o indoiala.

Me_ghost  •  28 iunie 2009, 2:03

Noua ne-ar tb un om cu coloana vertebrala la DNA precum Vlad Tepes, si o
lege care sa ii permita sa traga in tzeapa toti miseii si toti hotii din tara asta
asta, altfel nu scapam de boala asta numita coruptie amestecata cu nesimtire si
si tupeu.
Romanul a indurat prea multe de-a lungul istoriei, ar tb cineva sa
ii opreasca pe acesti nemernici care nu se gandesc decat la binele lor iar noiiii
suntem doar cei care ii pune in frunte la vot.
Dumnezeu o sa aiba grija de toti, dar pana la el ne mananca sfintii….

Unul din multi  •  29 iunie 2009, 10:28

Trebuie dati afara pe rand,cum este remarcat un abuz concediere pe loc si
banii restituiti din propriul buzunar cu executare silita,sa vedem cum o
sa-si mai bata joc nesimtitii astia de banii nostri,trebuie eliminat cumva
precedentul.La acest lucru trebuie sa participe presa in primul rand ca
oamenii nu au cum sa afle altfel.Nu e tara lor,e a noastra a tuturor,
asta trebuie sa-i facem sa inteleaga!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord