Scena din aer

Comisia parlamentară fierbe şi se leagă, precum o pastă, amară pentru unii, dulce pentru alţii. Produce întrebări, polemici, mărturii. Cu proceduri care văzute din afară par o rutină lentă, cu certuri care uneori sar calul, comisia merge înainte.

vineri, 3 iulie 2009, 9:16

Comisia parlamentară fierbe şi se leagă, precum o pastă, amară pentru unii, dulce pentru alţii. Produce întrebări, polemici, mărturii. Cu proceduri care văzute din afară par o rutină lentă, cu certuri care uneori sar calul, comisia merge înainte.

Ziua şi cererea lui Boureanu
A treia zi din Sala Duca a Palatului Parlamentului a început ieri cu cererea zilnică a lui Cristian Boureanu „pentru ca această comisie, ilegală, să fie desfiinţată”.

După ce comisia de anchetare a folosirii banilor publici pentru evenimentele de 2 Mai a decis să-şi continue activitatea, deputatul Boureanu i-a spus deputatului Bănicioiu „sînteţi prost sau faceţi pe prostul”, prilej pentru un schimb aproape general de replici şi o refugiere în discuţii pe procedură, care a înghiţit aproape o oră din timp.

„Guvernul încalcă drepturile cetăţeanului”
Apoi, vreme de două ore, unul dintre semnatarii anchetei, Cătălin Tolontan, de la gsp, a fost audiat. Ca să evităm să relatăm despre gsp la persoana întîi, iată ce a difuzat despre agenţia Mediafax.

Cătălin Tolontan a spus în faţa comisiei: „Am probe materiale care atestă că, în opinia mea, acest Guvern încalcă drepturile cetăţeanului. Ceea ce vă pun la dipoziţie reprezintă documente publice, unele au fost puse la dispoziţie de MTS, care demonstrează că Guvernul României a contractat, a recepţionat şi a plătit ştiri şi reportaje la cinci televiziuni din România. Aceste ştiri şi reportaje au fost difuzate ca informaţii. Acest lucru încalcă Legea audiovizualului, care spune că oricărei autoritaţi publice îi e interzisa ingerinţa în politica editorială”.

Mediafax mai scrie: „Tolontan a menţionat, înainte de audiere, că, în calitate de jurnalist, nu le poate vorbi nici un moment deputaţilor despre sursele sale”.

„Tolontan a spus că nu e ilegal ca Monica Ridzi să apară în ştiri, ci doar că e ilegal să contracteze, să recepţioneze şi să plătească ştiri şi reportaje, specii jurnalistice care nu pot fi cumpărate ca publicitate fără să fie marcate ca atare”
Mediafax despre răspunsul la întrebarea lui Cristian Boureanu

„Este grav şi inacceptabil dacă o autoritate publică contractează ştiri! De aceea mă aflu în această comisie, să aflu dacă, insist pe dacă, acest lucru s-a întîmplat”
Sever Voinescu
Concert organizat de Media Pro Production
Informaţiile lui Costi Mocanu, şeful ProTV şi al  tuturor televiziunilor MTV România, au readus audierile şi revelaţiile în zona banilor.

„Concertul de la Costineşti a fost organizat şi plătit de Media Pro Production, care a găsit un partener, firma Nestle”, a spus Mocanu. „Tot evenimentul?”, au întrebat, surprinşi, deputaţii. „Da”, a răspuns Mocanu.

Tot înseamnă inclusiv scena care ar fi costat MTS 75.000 de euro şi artiştii care ar fi costat MTS 50.000 de euro, conform contractului pe care deputaţii îl au în faţă şi cititorii gsp îl pot consulta pe site de o săptămînă.

„Atunci ce s-a întîmplat cu banii?”
De altfel, parlamentarii s-au arătat iritaţi de faptul că, deşi au cerut documentele de o săptămînă, „ministrul Ridzi nu le-a trimis pe toate”. „Cititorii dumneavoastră au mai multe probe decît noi, au şi procesele verbale de recepţie”, a constatat unul dintre cei din comisie.

Mărturia lui Mocanu a ridicat următoarele întrebări:

1.„Dacă nu Artisan, care se obligase prin contractul cu MTS, cu cote clare pe scenă şi pe artişti, inclusiv cu nume, a plătit concertul, ci firma MediaPro Production, care a organizat concertul, atunci ce s-a întîmplat cu cei 125.000 de euro bani publici?!”, s-a sesizat deputatul Aura Vasile.

2. Şi cum s-au recepţionat şi apoi plătit de către MTS o scenă şi recitalurile unor cîntăreţi care au fost plătiţi de către Media Pro Production?

Singurii bani pe care ProTV i-a luat din banii MTS, de la Artisan, via Loco, sînt aproximativ 35.000 de euro, estimare gsp, pentru publicitate

Belu între revoltă şi diplomaţie
Octavian Belu a fost pus într-o situaţie ingrată. El a fost audiat de comisie, deşi nu a avut legătură cu evenimentul din 2 Mai.

Acesta şi-a explicat atribuţiile din minister, care, prin minimalismul lor, i-au şocat pe cei din comisie. De altfel, chiar dacă a evitat să-i rostească numele ministrului, Octavian Belu şi-a mărturisit nemulţumirile.

„“Nu am avizat în minister nici măcar o singură activitate sportivă. E evident că nu fac ce trebuie”
Octavian Belu

„Nu înţeleg de ce s-a politizat sportul”
Fostul mare antrenor, acum secretar de stat,  a spus că a vrut să rămînă în MTS ca să ajute sportul, dar îşi dă seama în acest moment că nu poate face asta.

La final, a lăsat eleganţa deoparte la adresa şefei lui şi a spus: „Nu înţeleg de ce a fost nevoie să se politizeze sportul şi să fie schimbaţi inclusiv directorii de baze sportive”. Investigaţia gsp a început cu politizarea funcţiilor sportive.

Artisan şi Mark absenţi
Parlamentarii au remarcat că reprezentanţii firmelor Artisan şi Mark nu au venit la comisie, moment în care preşedinta Alina Gorghiu  a declarat: „Am primit două hîrtii, redactate identic, doar cu antet diferit, prin care ni se spune că nu vor veni la audieri”.

Argumentul celor două firme este exact argumentul cu care Cristian Boureanu deschide zilnic şedinţele, dorind să închidă comisia: „Aspectele investigate de comisie fac obiectul unei investigaţii judiciare a DNA”. Artisan şi Mark susţin că au fost audiaţi de DNA şi de Garda Financiară şi că nu vor veni la comisie. Au fost convocaţi luni din nou.

Alergătorul
Şedinţa s-a încheiat prin audierea lui Constantin Neagu, secretarul de stat pe tineret de la MTS. „Doamna Ridzi m-a delegat pentru a participa la acţiunile de la Iaşi”. Moment în care a fost întrebat: „Care a fost implicarea dumneavoastră?”. Moment în care a picat răspunsul:

„Vă pot spune că implicarea mea a fos să alerg împreună cu tinerii la cros”
Constantin Neagu, secretar de stat

Merge înainte
Ziua s-a încheiat prin trei replici. Gelu Vişan, PD-L, a spus: „Mi-e ruşine să fac parte dintr-o comisie care nu e altceva decît o execuţie politică a unui ministru”. Bogdan Olteanu, PNL,  a replicat: „Eu sînt mîndru de ceea ce reuşim în comisie. Controlul parlamentar al Guvernului e ceea ce a lipsit pînă acum, poate că e timpul să se schimbe lucrurile”.

„Şi eu cred că e nevoie de control parlamentar şi eu vreau adevărul, dar avem uneori senzaţia, noi cei din PD-L, că există o trîntă politică”.

Comisia fierbe înainte.


Comentarii (42)Adaugă comentariu

Mitzi  •  3 iulie 2009, 9:42

Am si eu o intrebare de gaga:
Nu exista antidot/remediu la bourenii(toti) din PDL care boicoteaza comisia?
Chiar nu sunt oameni care sa poata rezolva problema asta? chiar
se promoveaza mitocania la TV zi de zi?, nu oripileaza pe nimeni lucrul asta?
Pentru asta nu trebuie sa se sesizeze nimeni? intreb si eu?!

Razvan Zglobiu  •  3 iulie 2009, 9:54

Domnule Tolontan nu vreau sa fac risipa de vorba, asa ca va voi spune doar atat: „Jos palaria pentru ceea ce ati facut!”.

Bogdan  •  3 iulie 2009, 10:03

Sa inteleg ca dna. Ridzi nu a intrat inca in arest preventiv ? pentru cat a furat trebuia sa i se ridice orice fel de imunitate ! daca ai imunitate si omori un om chiar nu exista nici o modalitate sa fi judecat si sa-ti primesti pedeapsa ? este incredibil asa ceva !

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 10:26

seinfeld: va mai spun o data, plecind de la prezumtia ca discutam in aceiasi termeni de buna credinta: investigatia gsp se bazeaza pe documente publice la la MTS!!! Obtinute prin legea liberului acces la inf de interes public. Nu pe opinii, nu pe suspciiuni. Cit despre Dan Voiculescu, va repet si asta: am fost primii, si singurii, care am scris ca firma Loco, despre care se va mai vorbi, si prin care au trecut banii publici de la Artisan catre televiziuni, se afla in sfera de influenta a afacerilor voiculescu. N-am primit nici macar un telefon din cauza asta dinspre patronat. Nu ca ar fi avut vreun efect, dar chiar n-am primit!

nd  •  3 iulie 2009, 10:32

Asa cum am mai spus, aici e vorba de delapidare la nivel de stat,punct ochit, punct lovit. Banii au mers la campania electorala pentru europarlamentare. Cum credeti ca a castigat eba procentele in HD, unde patroneaza familia Ridzi? Domnule, acum peste 35 de ani rula un film, cu Yve Montagne cred, Din ratiuni de stat. Deci, din ratiuni de stat totul e posibil. Daca aceasta actiune va avea finalul dorit, va fi precedentul pentru multi altii. Mult succes.

gumanito  •  3 iulie 2009, 10:41

Cu cativa ani in urma Romania Libera (parca) a avut o campanie in genul celei pe care o desfasurati acum si isi deschidea fiecare editie cu „Nimeni nu este de-asupra legii!”. Din pacate atunci (poate era prea devreme) ei n-au reusit.
Mi-as dori foarte mult ca dv., acum la 20 de ani dupa 1989, sa aveti succes. sccesul dv. ar fi al nostru, al tuturor si o confirmare ca democratia a inceput sa functioneze.

CatalinCTG  •  3 iulie 2009, 10:52

Buna ziua,
Am si eu o rugaminte si o neclaritate in acelasi timp. Finalitatea comisiei de ancheta care este? Mai exact ce pot face ei in cazul in care sa zicem vad totusi ceea ce este clar pentru toata lumea. Pot sa ia vreo decizie in cazul doamnei ministru sau fac doar niste recomandari? Va multumesc.

Corina  •  3 iulie 2009, 10:54

Sa va povestesc o scena reala care a avut loc ieri intr-o sala de judecata. Infractorului, arestat preventiv pentru ca furase 3 milioane lei vechi, i se da ultimul cuvant si acesta spune : „doamna judecator, ministrul Ritzi fura miliarde si nimeni n-o aresteaza si eu sunt la inchisoare pentru 3 milioane, poate daca furam mai mult, nu pateam nimic, ca asa merg lucrurile in tara asta ” Tare as vrea sa vad cum explica domnii de la conducere infractorilor din penitenciare, care toti sunt mai nevinovati decat doamna ministru, si noua, oamenilor obisnuiti, cum e cu functia represiva si cu cea educativa a dreptului penal, asa cum frumos scrie in legi si in carti.

Revoltatul mut  •  3 iulie 2009, 10:56

Felicitari.

Citind unele titluri din presa , observ ca scapa esentialul ?

Uite , la incendiul asta din Armeneasca, presa sare pe Paleologu si-l acuza
ca Ministerul Culturii a dat nustiuce aviz de constructie. E OK, dar nu cumva
intrebarea presanta e cine a dat avizul de la pompieri ?

Revenind la caz , daca angajati un zugrav si ala ne fura bani din casa,
care e primul lucru pe care il facem ? Dupa ceea ce vad in presa ,
ar trebui sa-i cerem demisia, nu-i asa ?

seinfeld  •  3 iulie 2009, 10:58

@Cătălin Tolontan

Prezumtia de buna credinta, cel putin din parte-mi, e implicita, altfel nu mi-as fi racit gura de pomana. Altminteri, cum scriam si in textele disparute intre timp, nu ma refeream la o manipulare grosolana din partea d-lui Voiculescu, ci la acel climat de ura si razboi total pe care le cultiva sistematic antenele. Asocierea cu securismul nu e aiuristica, uitati-va la postarile colegilor de forum si veti intelege efectele felului de va prezenta probele. Majoritatea sunt de genul „m..e Ritzi”, nici o reflectie cu privire la ameliorarea functionarii statului. In comisia parlamentara, care ar trebui sa produca un raport, se urmareste doar un obiectiv: BASESCU! Nu starpirea practicilor putrede si a malversatiunilor cu bani publici. Scopul nu e de a ne dezbara de coruptie, ci doar de a arata ca toata lumea e corupta. Nu numai noi suntem jegosi, si Basescu e! Asta e miza scandalului si a comisiei si aici as fi vrut sa va vad onest si combativ.

sclabagistul  •  3 iulie 2009, 10:58

Acu e clar ca DNA e al lui Basescu, din moment ce cainii de paza
gen Boureanu sau mai nou Voinescu incearca sa pune bete in roate zilnic
la audieri.
E clar ca banii aia s-au dus in campania pt „Odrasla Romaniei”.
Ar trebui sa sa faca o comisie sa investigheze si unde arunca Udrea
milioane de euro pentru ca si asta si-a facut (si isi face inca) atat ei
cat si Odraslei Romaniei publicitate pe banii nostri.

Vlad Ionescu  •  3 iulie 2009, 11:21

Domule tolontan,

Va felicit inca odata pentru tot efortul, daruirea si profesionalismul de care dati dovada. Sunt (inca odata) foarte nemultumit de modul in care mare parte din media si in special televiziunile, relateaza despre acest caz. Sunt (inca odata) surprins de lipsa de profesionalism si (imi pare rau, dar acesta este adevarul) de prostia unor jurnalisti care nu inteleg despre ce este vorba si care au mari probleme cu logica. Acestea sunt motivele pentru care apreciez atat de mult demersul dumneavoasta.
As vrea sa pun si eu cateva probleme, pe care, daca le considerati relevante, sa le sustineti in continuarea acestei anchete.
1. Cred ca ar trebui sa se afle in mod clar cine si ce dispozitii a dat. Mai exact: cine a propus acest eveniment, cine l-a aprobat, care a fost fundamentarea si cine a facut-o, cine a luat decizia ca sa se adreseze cererea de oferta doar acelor 3 firme, cine a facut caietul de sarcini si cum arata acesta, cine a facut evaluarea (in cadrul procedurii de achizitie – conform legii) serviciilor ce urmau a fi contractate si dupa ce metoda, cine s-a ocupat efectiv de urmarirea modului de executare a contractului si cum s-a facut receptia, deconturile (pe capitolele bugetate) si plata.
2. Trebuie lamurite (stiu ca este dificil) cum au cheltuit efectiv cele doua firme banii primiti si in ce masura corespund cheltuielile efectuate cu sumele alocate prin bugetele contractelor si cu documentele de receptie.
Ceea ce cred eu ca s-a intamplat. Cunosc, in mare, ce fel de oameni lucreaza in MTS si cam cum functioneaza ei. Ceea ce pot sa va spun este ca in MTS domina prostia si incompetenta, dublate de tupeu si dorinta de parvenire. La nivelul conducerii se mai adauga si incredere in propriile forte si idei, ceea ce in sine nu este rau. Dar cand au la baza o mare doza de prostie si de incompetenta, combinatia devine exploziva.
MIR nu si-a adus la inceput decat o sefa de cabinet de pe la Petrosani. O catastrofa (prin prostie si incompetenta), care taie si spanzura in minister si care era si este interfata cu personalul si serviciile. Incet, incet a inceput sa-si mai aduca oameni si sa-i puna sefi de directii (ori mediocrii ori prosti de-a dreptul; toti din structuri inferioare de partid). MIR a lucrat in mod direct cu alte persoane decat cele din structura ministerului si prima preocupare a fost cea de imagine. Cred (nu stiu si nici nu am auzit) ca aici intervine Ioana Varsta. Stiu ce stie si ce poate aceasta persoana, dar nu am stiut ca lucreaza cu MIR.
Pe fondul acesta, cred ca lucrurile s-au intamplat cam asa. Persoane cu experienta in media si in PR, poate Ioana Varsta, au conceput arhitectura acestui eveniment. MIR a crezut ca intelege ce si cum trebuie facut si a inceput sa dea dispozitii pentru realizarea sa. Dar nici ea si nici cei din subordine nu au avut cunostintele necesare (norocul nostru) pentru a intelege ca unele lucruri sunt ilegale si trebuie mascate. Si asa ne-am trezit, probabil, cu media planul parte din contract si cu lipsa unei aparente mai credibile in procedura de selectare a firmelor.
Din acest motiv eu cred ca sunt doua planuri care trebuiesc atacate:
1. Cei care concep si aproba asemenea scheme ilicite (smecherii), respectiv MIR, consilierii sai si intermediarii din media. Ei sunt cei mai periculosi. Ei sunt cei care concep, decid sau accepta actiunile frauduloase.
2. Prostia si incompetenta pentru care trebuie sa raspunda toti cei implicati in eveniment din cadrul MTS in frunte cu MIR.
3. Sustinerea unui personaj precum Octavian Bellu pentru functia de ministru, care cred ca ar pune ordine si in structura si personalul din MTS. Poate ca acum este un moment potrivit cand poate ca TB va dori (sau doreste) sa scape de MIR si numirea lui Bellu i-ar rezolva toate problemele de imagine care se leaga de acest minister PDL-ist. Si asta pana nu demisioneaza Bellu, fiindca nu cred ca s-ar mai intoarce.

io  •  3 iulie 2009, 11:38

Bleah … intr-o tara in care cine prinde hotul face puscarie, (vezi cazul GB), ce va asteptati sa se intample cu un „ditamai” ministru. O sa vedeti, in trei zile demisioneaza si o ia EBA consilier personal la „Brusel”. Cum spuneam: BLEAH.

Ionut  •  3 iulie 2009, 11:39

Haideti Doamna Ministru demisionati, deja am obosit noi cititorii.
Domnia voastra cand cedati???
E mai bine sa cedati acum, sa nu fie prea tarziu…

George  •  3 iulie 2009, 11:55

Desi evident nu am probe in acest sens, cred ca o parte din banii riripiti de Ridzi au ajuns in campania electorala a Elenei Basescu. Prea a fost opulenta campania Elenei pentru un candidat independent de 29 de ani care are venituri limitate. Prea au fost mari afisele, prea multe evenimente organizate pentru un candidat independent. Cineva a platit. Si se pare ca din pacate iar am platit noi din buget.

yulzeted  •  3 iulie 2009, 12:13

problema e mai simpla decat dezbatem,e vb de hotie ,simplu,jaf marca pdl,ce tot ne ascundem?

Costache  •  3 iulie 2009, 12:31

@Vlad Ionescu: chiar daca o sa se afle cine / ce dispozitii a dat, totul e pe vorbe, nu exista ceva scris, sustenabil in instanta.

Cine a propus evenimentul nu e relevant. Toate lucrurile enumerate de tine in subsidiar sunt utile de stiut, dar as paria ca toate procedurile de contractare au acoperire legala. Probabil ca litera legii a fost pervertita astfel incat cei implicati sa fie acoperiti. Cat timp legea lasa portite, vor exista oameni care vor forta nota. Vinovati de asta, in final, sunt Parlamentul (pentru legi) si Guvernul (pentru ordonante)

Lucruri interesante pot apare de la firmele care au luat banii, pentru ca s-au angajat sa faca ceva cu banii aia, care in final s-a facut pe cheltuiala MediaPro & Co. Nu sunt avocat, dar asta TREBUIE sa fie de domeniul penalului.

Octavian Belu (nu Bellu) nu e bun ca ministru, pentru ca nu are sustinerea necesara. Ar da bine pe sticla, dar nu ar rezolva nimic.

gogu  •  3 iulie 2009, 12:49

Cu banii care lipsesc s-a platit campania lui EBA.

esu  •  3 iulie 2009, 12:51

Desi este aproape enervant sa vad afluxul de stiri despre acest caz, consider ca este necesar ca mass media sa actioneze prin aceeasi presiune si prin aceeasi nesimtire precum nesimtirea celor care ar trebui sa lucreze in interesul cetatenilor.
De 20 de ani TOATE afacerile derulate pe banii statului (ai nostrii) se efectueaza pe baza de „comisioane” si intermediari. ORICE buget de afacere derulata pe banii statului contine cel putin 60% (nu exagerez) bani carora se pierde urma, bani care reprezinta spaga sau „comision” pentru cei care faciliteaza accesul firmelor la castigarea licitatiilor publice sau la contracte pe bani publici. Restul de 40% reprezinta costurile reale.
Teoretic verificarea este simpla: Toate firmele care lucreaza cu statul au datorii la stat, de ce? pentru ca ele trebuie sa elibereze facturi pentru toata suma, ele (firmele) incasand real mai putin decat pe factura. In timp statul le sterge datoriile. Multi contabili care au in portofoliu stiu toate procedurile prin care se pot „pierde” urmele banilor.
Asta se intampla in orice domeniu si la orice unitate bugetara. (guvern, primarii etc).
Eu sper ca acest demers media sa nu fie singular, presa nu ar fi condusa (mai mult sau mai putin din umbra) de persoane implicate politic, poate situatia ar fi stat altfel.

Cu respect, o zi buna.

robert  •  3 iulie 2009, 13:01

chiar alde Boureanu si alti politicinei de moment nu isi dau seama ca a venit timpul platii? Gata cu jaful. Cine o comite trebuie sa plateasca.

Daniel  •  3 iulie 2009, 13:30

Basescu a castigat electorat pentru ca dadea aparenta unui om cu principii.
Din pacate in jurul sau au aparut cateva compromisuri inacceptabile, neprincipiale.
In acest moment Basescu nu mai poate fi o optiune electorala.
Imi exprim regretul pentru acest lucru…
Si de asemenea regret ca oameni ca Tolontan nu au sanse in politica.
In orice caz nu trebuie sa cadem in apatie, cinism, blazare. Trebuie luata in continuare atitudine. Datorie de viata.

Cătălin Tolontan  •  3 iulie 2009, 13:51

esu: da, nu e placut sa auzi si sa citesti mereu acelasi lucru. Apar elemenet noi, clar si deocamdata decizia politica nu se vede. Vom continua sa publicam informatii noi.

dudu  •  3 iulie 2009, 14:24

partea cea mai interesanta este minusul de imagine si cel mai important CREDIBILITATE pe care aceste firme fantoma il rasfrang asupra companiilor ce activeaza sau vor fi activat in publicitate.Ce sens mai are sa iti faci imagine?Ce sens mai are sa lucrezi cand cineva poate lucra cu bagheta magica a unui prim ministru subliniez PRIM MINISTRU si primi peste 200000 de mii DE MII de euro.Si inca 200000 de MII DE EURO asa fara numar.Alambicarea acestei tari, modul in care comunismul, masonerismul si alte mule au reusit sa infunde orice criteriu de dreptate si bun simt.MORALITATE,ALTRUISM,FIINTA?Tot cenusiul si toata aceasta atmosfera de plumb te imbiesa te arunci *** si gradinar in vest.Undeva de unde sa nu mai auzi de romania.Sa nu mai stii nimic de istorie, natie, crestinism cu razboinici sfidand masinutele de plastic.Te face sa stai temb.el de static si neputincios in fata a orice.Orice are de a face cu tara ta.Tara fara drumuri, fara istorie REALA, fara viata si fara prezent.O patriciarizare a oricarui bun.Si a oricarui bun simt.Cu care iti masori averea neamului tau, intrata fraudulos de legal in buzunarele tale, in timp ce stramossii tai au mai pus o picatura la ea.Mars BASANAULE, Ebatristilor, fraudulatilor, chungaboureienilor, pacla, fum.De ati disparea ca el.
Mars mie ca mai cred in tara asta ca un bo.u si in valorile sale in timp ce o ‘printesa’mi-o trage in cel mai adanc buzunar.In pensia batranilor, in sperantele tinerilor, in prostia adultilor ce nu se mai vad de turma.Turma cu genti de 5000 de euro bucata pensie 2 sate 2 luni.Turism, patetism, scarbavnicism, cuza, Tepes cat o scena intreaga, ce dispare si reapare la Bran inchiriat si imbalsamat.
Canu ai bun simt e una.Ca insa calci LEGILE TARII E ALTA.CHIAR NIMENI NU SE MAI SESIZEAZA DE ACEASTA IMENSA TEAPA DATA CETATENILOR ROMANI????Daca fur 1 euro.UN EURO.Ce se intampla?Ce spune legea?Ca si PRIM MINISTRU esti MANAGERUL GENERAL intr-o institutie de un astfel de CALIBRU.Altul decat masura patului, sau a dedesupturilor.O NATIE intreaga este reprezentata prin tine si cu tine odata se construieste prezentul.Nu ala cu macarale si nu asta cu scenete.Ala cu performanta si cu dreptul de a te bucura de munca ta.Altul in care tara asta are autostrazi de un milion de euro km si nu 28 de milioane.Altul si macar sa nu mai vezi asfalt pe trotuare.Altul si nu ultim in care regiunile unei tari au autonomie economica si nu se mai pierd in false cereri de identitate.
Traim..TRAIM?te poti regasi in acest spatiu?Te poti regasi in acest continuu split de zeflemea in orice.Un basanau te face tam.pit ca incerci sa studiezi pe unde poti intra in facultate sa iesi direct in restaurant la masa lui cu o sticla de sifon rece.A avut o noapte grea in judet.S-a spart via exact langa butoaiele de 200.
Basanaule cu tine inchei.Eba Brena a fost deja prea mult.Acum ca ai ajuns la Tourismo in sport si tineret, surpinde-ma pune- pe Brena candidat la Casa Alba.E vodoo style treaba.Fa-o membra Bilderberg Group si sa toarne autostrada pe toata romania.Sa se sature *** astia odata.
p.s.iciu arunca un navod peste autostrada soarelui si vasleste linistit!

dudu’s  •  3 iulie 2009, 14:37

ce se intampla ritzi dac anu paltesc doua luni impozitele din care ai dat fara numar, ca nah e de la tine si se putea si mai scump.A…mi-am amintit mi se inchide contul si imi furi de la tine putere banii.Imi mai trimiti si ‘expertiza’alti banii ca tre si sprit la fiecare turneu prin tarasat fara drum si stapan.INFAMILOR!!!BRZE D.N.A. ca incepe rau de tot sa ne supere inclusiv existenta ta de prea mult timp tot pe banii mei.

marc  •  3 iulie 2009, 15:22

Banc:afaceri made in romania .

un minister organizeaza o licitatzie pentru organizarea unui eveniment …se prezinta trei firme : una americana foarte ambitzioasa ,una germana foarte serioasa si una romaneasca infintzata cu cateva zile in urma ….fiecare firma isi prezinta oferta ……americanii spun organizam totul cu 20.000 de dolari ….nemtzii spun :stim ca e criza si facem tot posibilul sa scadem costurile si sa facem totul cu 10.000 de euro ….romanii pun pe masa o oferta de 100.000 de euro ….ministru le spune romanilor :cred ca atzi inebunit ,nu atzi vazut ce oferte au celelalte firme ? cum credetzi ca am sa va bag macar in seama? ….la care romanii spun,simplu ,….semnam contractul pe 100.000 de euro apoi noi il angajam pe neamtz sa faca totul cu 10.000 si restul il impartzim …;))

bogdan  •  3 iulie 2009, 15:26

dar nu exista o lista a donatorilor pentru fiecare partid sau candidat independent? poate MARK si ARTISAN apar la EBA.

inocentiu  •  3 iulie 2009, 15:40

vb ta …sa stea in functie cat sa adunam de un referendum…o reactie…ceva…
nu te suport deloc….dar ce sa fac ? esti bun…..in general.
tot ma enervezi ..la greu.

duda  •  3 iulie 2009, 16:29

Nu va lasati , mai este putin si iese totul la vedere!

100 de Tolontani in fiecare ziar  •  3 iulie 2009, 16:55

Asta e solutia. Libertatea de exprimare ii va pune pe fuga pe hotii tarii asteia amarate care a fost, este si va fi furata de sefii ei.
Ma bucur sa vad ca presa demasca asemenea delapidari. Ce ma uimeste este ca acei oameni ne cred chiar tampiti. Nu pot sa cred cu ce tupeu au actionat si cat de fatis! La cat de pe fata au actionat fara macar a incerca sa ascunda urmele, impresia ce-mi ramane este ca nu dau nici macar 2 bani pe noi. Ce sa mai zic de domeniile in care activeaza, sport in cazul de fata…!

Taranoiu  •  3 iulie 2009, 17:38

nu va mai mirati de cei 600000e .Dna ridtzi s-a pretat aici in petrosani cu an in urma sa stoarca bani de la bietele angajate de la magazxinele domniei sale pe care le scotea in minus (poate nu stiti dar are un lant de magazine in vale RIVA).Le angaja pe bietele fete si dupa 5 6 luni inventar gasea minus si le lua toti banii.Asa ca….

Suzie  •  3 iulie 2009, 18:29

Va admir d-le Tolontan pentru curajul dvs. Ma doare sufletul cand vad ce oameni ne guverneaza. Si oamenii adevarati, gen d-l Octavian Belu sunt dati la o parte, ignorati pur si simplu. Sunt bani in aceasta tara, dar sunt ori furati ori risipiti.

shampang  •  3 iulie 2009, 23:48

chiar daca justitia din romania „inca” nu poate sa rezolve cazuri de coruptie in care sunt implicati politicieni , macar media sa-i toace marunt-marunt . OARE CAND O SA VAD UN POLITICIAN IN PUSCARIE PT. DETURNARE DE FONDURI IN ROMANIA ???

pepeman  •  4 iulie 2009, 8:36

shampang:
Stiu si eu… Cati ani ai, cum stai cu sanatatea?

Tibi  •  4 iulie 2009, 9:46

Oameni buni, de cand e guvernul asta fantoma numai de asemenea scandaluri avem parte, de fapt asa ne trebuie ca iam ales, si eu l-am ales pe Base dar niciodata nu voi mai repeta aceasta greseala! Parerea mea e ca Ridzi, Eba, si blondina de la „drept” au distrus totul, daca Base vrea sa mai castige ceva, ar trebui sa se delimiteze de cele trei Doamne si toate trei,

Nakamicius  •  4 iulie 2009, 11:13

Domnule Tolontan,
Daca sunteti gazetar sportiv, m-ar interesa sa faceti analize pertinente despre evolutii sportive, nu politica, pentru ca politica e treaba altora.Mi-ar place sa va vad precum Andrei Vochin care e poate cel mai bine setat pe sport.Parerea mea ca pentru articole ca asta trebuie sa va mutati la Gardianul, la Adevarul, la Gandul.

robert  •  4 iulie 2009, 13:33

eu nu cred ca o sa se intample nimic, clasa noastra politica e toata la fel, nu o sa vedeti corb la corb sa-si scoata ochii

sageata sudului  •  4 iulie 2009, 14:20

Felicitari, domnule Tolontan, pentru modul profesionist in care conduceti aceasta investigatie, cu toate urmarile ei! Insa nu pot sa nu remarc ca un astfel de demers serios apare intr-un cotidian de sport si este preluat cu rezerve si ezitare de asa numitele cotidiane serioase.
Ca impresie generala, acest eveniment de la MTS pare a fi doar o mostra, un demo, un mizilic, fata de alte afaceri cu bani publici, si faptul ca a fost dezvaluit in GSP si nepreluat sau preluat ezitant si cu rezerve de alte media pare a fi un semn ca presa este controlata in general eficient de catre mediul politic, cu unele mici scapari, printre care si GSP(SUNT CURIOS, OR FI CONSIDERAT BAIETII CA NU MERITA EFORTUL UN ZIAR DE SPORT, SAU V-ATI TINUT TARE ?!)

sageata sudului  •  4 iulie 2009, 14:23

Parca vad gasca spumegand: -Uite, bai,la nesimtitii astia, pai e corect sa pierdem un ministru pentru un mizilic de 600 si ceva de mii de coco, cand noi avem afaceri de miliarde pe care nu le stie nici vantul?

MUTU  •  4 iulie 2009, 15:00

domnule tolontan, ai grija, ca hoti raman liberi, cei care vor dreptate vor fi arestati….

bart  •  4 iulie 2009, 15:29

Fara seriozitate, moralitate si comportament adecvat, nimeni nu se va impune niciodata dintr-o functie de conducere. Asa ca toate reactiile negative la adresa politrucilor romani sunt normale, venind pe fondul favorizarii propriilor infractori de catre toate partidele, guvern si presedintie, precum si pe fondul comportamentului grotesc neanderthal-ian al celor implicati in distrugerea Romamiei (atitudinea boureanu e demna de lumea interlopa, nu de nivelul la care s-a cocotat primatul, pardon boureanul).
Asa ca cine mai spera intr-o viata normala, in legalitate, bagajele si la aeroport. Fara nici o retinere.

bart  •  4 iulie 2009, 15:35

Inca ceva: mai crede cineva ca DNA va face ceva? Vedeti ce (nu) au facut de cand s-au infiintat, in afara de faptul ca exista pe bani grei veniti de la platitorii de impozite.

gaga matematicianul  •  4 iulie 2009, 23:55

-daca inmultim nr membrilor comisiei parlamentare cu salariul lor (mediu) si cu timpul pierdut pentru lamurire unui caz deja consumat, vom constata cacomisia cheltuie mult mai multi bani decat s-a cheltuit de ziua tineretului (si daca impartim suma cheltuita cu ocazia zilei tineretului la nr tinerilor participanti vom afla ca s-a cheltuit cam 0,99 euro pt un tanar …vlastar al patriei, pe care cu mandrie proletara o slujim …prin postari!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord