Ziua 4. Dupa verificarea a 30% din suma, rezulta ca MTS a platit de cinci ori mai mult decit a costat real!

Senzatie de reporter: dupa patru zile de audieri, in timp ce firmele private au aratat imediat toate documentele  si sumele, sintem in fata unui sirag de instituii de stat care ar trebui sa se verifice una pe cealalta, dar nu fac decit sa insoteasca prin neimplicare reala, si in urma unor legi prost intocmite, scurgerea banului public prin canale indelung exersate.

luni, 6 iulie 2009, 2:08

Senzatie de reporter: dupa patru zile de audieri, in timp ce firmele private au aratat imediat toate documentele  si sumele, sintem in fata unui sirag de instituii de stat care ar trebui sa se verifice una pe cealalta, dar nu fac decit sa insoteasca prin neimplicare reala, si in urma unor legi prost intocmite, scurgerea banului public prin canale indelung exersate.

A doua senzatie: desi isi pastreaza o  atitudine diferita de cea  a majoritatii, inclusiv oamenii din PD-L par din ce in ce mai marcati de dezvaluiri. Le e tot mai greu sa inteleaga ceea ce, in fond, e de neinteles. Ei insisi au devenit tot mai putin rabdatori cu cei audiati din partea MTS, ANRMAP si ai altor autoritati, care practic au produs o replica standard „nu e de competenta noastra”.

14:10 Incepe activitatea Comisiei de ancheta in cazul celor 630.000 de euro cheltuiti de MTS cu ocazia evenimentelor de 2 Mai.

14: 15 Cristian Boureanu cere „oprirea de drept a activitatii”. El spune ca a cerut DNA sa i se spuna daca procurorii fac cercetari in cazul Ridzi. „La data de 19 iunie la Parchet s-a inregistrat denuntul formulat de PNL la adresa ministerului Monica Iacob Ridzi. Dosarul a fost inregistrat si se efectueaza in prezent acte premergatoare cu privire la faptele sesizate”, a raspuns procurorul general. Concluzia lui Boureanu: comisia trebuie sa inceteze.

14:20 Nicolae Banicioiu spune ca „activitatea comisiei trebuie sa continue, sa trecem la ordinea de zi”. Banicioiu sustine ca „MTS ne-a comunicat, la cererea noastra costurile evenimentelor de 2 Mai, care sint  de 830.000 de euro”. Aura Vasile cere continuare lucrarilor.

14:20 Sever Voinescu: „Fiecare citim pe vrem in documentul adus de domnul Boureanu. Nu mi se pare normal sa ne facem ca nu exista acest document. Sugestia mea e sa trimitem aceasta adresa catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Nu am nici cea mai mica intentie sa blochez lucrarile, avem invitati foarte importanti, dar nu puteti ignora  in numele majoritatii acest document”.

14:25 „Ne batem joc de tot ce inseamna democratie si dreptate in tara asta”, a revenit Cristian Boureanu la microfon. Colegul sau Gelu Visan il sustine: „Dorim sa fecm ancheta la televizor, dorim sa facem ancheta cu camerele tv de fata, nu e un lucru rau, dar nu sintem pe procedura si sa judecam fara partialitate”.

14:30 Miza e urmatoarea. DNA a comunicat ca „se efectueaza acte premergatoare„. Regulamentul Camerei Deputatilor spune ca „O ancheta parlamentara inceteaza de drept in momentul deschiderii unor proceduri judiciare”. PD-L sustine ca „actele premergatoare” se inscriu in „proceduri judiciare”, iar ceilalti sustin, prin presedintele Alina Gorghiu, ca „avem un mandat si trebuie sa continuam pina cind nu vom primi la nivelul Camerei, prin Biroul Permanent, o comunicare oficiala”. Spre deosebire de Boureanu, care sustine ca ar trebui sa inceteze instantaneu comisia, Voinescu a cerut ca instintarea DNA sa fie trimisa Biroului Permanent, care sa decida daca se inceteaza activitatea sau nu.

14:35 Se voteaza propunerea lui Boureanu „sa fie suspendata de drept comisia”. A cazut la vot. PD-L „pentru”, restul „contra”. Se voteaza propunerea lui Voinescu de a trimite documentul DNA la Biroul Permanent. Se voteaza, aproape unanim, „pentru”.

14:40 Incepe audierea lui Andrei Boncea, unul dintre numele mitice ale ProTV, acum sef peste MediaPro Pictures sau, pe intelesul tuturor, al studiourilor Buftea. „Va multumesc ca ne-ati invitat. Nu avem nici o legatura directa cu MTS”, spune el. Sever Voinescu: „Pe scena era bannere cu MTS. Cum au aparut ele?”. „Da, va explic. Noi avem mai multe contracte, cu firma Artisan legate de prestarile de servicii pe care le-am efectuat”. Practic, banii MTS au trecut prin Artisan, desi Mark cistigase atribuirea pentru Costinesti.

14:45: Valoarea contractului este 38.400 RON plus TVA, adica aproximativ 9.000 de euro, declara Boncea. Robert Negoita il intreaba specific: „Acesti bani inseamna tot? Pentru doua zile”. Boncea:  „Da, tot ce inseamna MTV Days”. Negoita insista: „A mai platit cineva ceva? Trupe, orice?”. „Da”, raspunde Boncea, „echipamentele tehnice”, adica scena, care a costat aproximativ 7.000 de euro.

14:50 Cele doua sume furnizate de Boncea confirma ceea ce a publicat Gazeta de simbata. Din banii MTS, pentru concert, s-au platit 16.000 de euro, desi el este prevazut cu costul de 115.000 de euro.

„Mark spune in procesele verbale de receptie ca a platit trupele pe care spuneti dumneavoastra ca le-ati platit? E posibil ca Mark sa fi platit si ea artistii”, intreaba, surprins si el, Gelu Visan.  „Nu am de unde sa stiu asta”, a raspuns Boncea.

 Deputatii, indiferent de culoarea politica, sint surprinsi: „Cum a putut Mark sa vinda si MTS sa cumpere ceva ce au organizat altii?”.

„Au existat mai multe scene la Costinesti”, intreaba Olteanu. „La evenimentul nostru, nu”, a spus Boncea.  Aura Vasile simte nevoia sa sintetizeze: „Inca o data, v-au fost facute alte plati, publicitate de pilda, catre dumneavoastr?”. „Nu”, raspunde calm Boncea. „MTV si-a facut propria publicitate pentru a aduce participanti?”, a mai fost intrebat. „Evident”. Pacat ca nu-l vedeti pe Boncea! E imperturbabil si le inspira incredere deputatilor. „

Ora 15:10 „Cit v-a costat totul?”, intreaba Socaciu. „Cam 120.000 de euro. Dar platiti de noi”, raspunde Boncea. Aproximativ atit cit a platit deja MTS pentru concertul organizat, de fapt, de altii!

Ora 15:15 Gelu Visan ii cere sa defineasca scena. „Toata a costat 80.000 de RON”, spune Boncea. De la Artisan au luat 7.000 pentru scena, banii MTS. Visan incearca sa-l intrebe daca nu cumva agentul putea sa le dea, prin alte contracte, bani artistilor. „Nu am de unde sa stiu, dar ma indoiesc”, spune Boncea, neclintit.

Ora 15:25 Continua audierea lui Boncea. Mark si Artisan nu au venit. Boncea ii explica lui Boureanu diferenta intre buget=”evaluarea de dinainte de eveniment” si costa”cheltuielile calculate dupa „.

IMPORTANT. Boureanu spune „Artisan v-a comandat evenimentul”, moment in care Borcea intervine: „Stati putin, este evenimentul organizat de noi, era deja stabilit!”. 

„Firma dumneavoastra a platit stiri?”, l-a intrebat Boureanu. „Nu”, a raspuns Boncea.

Ora 15:30 Foarte important: in contractul dintre Artisan si MPP apare „Productie stire 30 de secunde”, cu un pret in jur de 1.000 de euro. De vazut ce a facut Artisan mai departe cu aceasta stire, dupa momentul filmarii si montarii de catre MPP.

 15:40 Este audiat reprezentantul fimei Mobile Event. Alta lovitura:  „Am primit de la Artisan 31.855 de euro pentru tot concertul. Scena, cintareti, trupe”. In contractul cu Artisan, MTS  a platit pentru acest concert aproximativ 110.000 de euro. Deputatii intreaba, inca o data, daca in suma 28.000 intra toate costurile concertului din parcului IOR „Da”, a fost raspunsul. Restul pina la 31.000 de euro a fost karaoke. Reprezentantul Mobile Event spune ca a mai vazut o scena, „de fapt un cort cu doua boxe si o podea”.  Si jocuri si concursuri.

 Deputatii vor sa epuizeze toate variantele: „Cunoasteti ca aceste trupe sa fi cintat si pe cealalt scena?”. „Nu stiu, dar nu cred. Nu aveau cind”, a fost raspunsul.

Ora 15:50 A venit impresarul formatiei Simplu si Alex. El a spus ca trebuia sa fie platit numai de firma Standard Vision. „Inca nu am primit banii de la evenimentul despre care vorbim. Nu am stiut ca MTS avea vreo implicare in evenimentul de la Costinesti”.

Ora 16:00 Este audiat impresarul trupei Sistem. „Am fost contractat de firma Mobile Event pentru evenimentul din Bucuresti. Asta este tot”. „Trupa pe care o impresariati a mai sustinut un concert in aceeasi zi cu evenimentul in cauza?„, a fost intrebarea lui Bogdan Olteanu. „ Nu, nu a fost cazul”,  a fost raspunsul impresarului. Reprezentantul formatiei Holograf, chemat imediat dupa, a raspuns in acelasi mod la aceleasi intrebari venite de la comisie.

Ora 16:05 Cristina Traila, presedintele ANRMAP (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice), este audiata in acest moment de membrii comisiei. „Raportul de control al ANRMAP a fost demarat la solicitarea MTS, pe 18 mai. Concluzia a fost ca ministerul a respectat prevederile articolului 16 din ordonanta 34/2006 privind achizitiile publice. Noi nu verificam decat legalitatea procedurilor, nu legalitatea contractelor„, a spus Cristina Traila.  „ANRMAP are sau nu are atributii de evaluare a continutului sau a sumelor din contract?” intervine Bogdan Olteanu in raspunsul surizator al doamnei Traila. „Nu, nu are”, vine raspunsul.

Conform surselor GSP dosarul nu este complet, auditul nu a gasit in arhiva MTS documentele solicitate azi de membrii comisiei. Ce documente a avut ANRMAP, deputatii vor vedea cind va veni dosarul complet.

Deputatii au verificat o treime din suma: pe aceasta treime, MTS a platit de cinci ori mai mult decit au declarat firmele ca au costat evenimentele!

 Cristina Traila este din ce in ce mai tracasata, sub masca unui zimbet condescendent la adresa unor dintre intrebarile membrilor comisiei.

17:20 A aparut avocatul firmelor Artisan si Mark. „Am intirziat pentru ca am venit de  la DNA, de la ancheta despre care comisia crede ca nu exista”, a spus el cu un zimbet degajat, asteptindu-si rindul la audieri.

Se incheie audierea Cristinei Traila. I se cere inca o data dosarul complet. Repetam: conform auditului din MTS: documentele nu au fost gasite in arhiva MTS! In lipsa acestui set complet, deputatii isi pun semne de intrebare in legatura cu decizia ANRMAP.

17: 33 Danut Bugnariu se prezinta drept reprezentant al celor doua firme partenere MTS: Mark si Artisan. El spune ca „nu ne sint onligatorii deciziile Camerei Deputatilor, dar am venit ca invitati”. El mai spune ca „firmele pe care le reprezint sint obiectul unei investigatii a DNA si va pot arata documentele”. Practic, avocatul sustine ca firmele private nu sint obiectul „drepturilor si obligatiilor care decurg din Regulamentul Camerei Deputatilor”.

Bogdan Olteanu intervine: „Domnule avocat, va atrag atentia ca este interesul societatilor Mark si Artisan sa va faceti cunoscut punctul de vedere”. Alina Gorghiu: „Spuneti-ne va rog care e mandatul dumneavoastra”.  „Solicitarea noastra este ca audierea lor sa fie formulate in scris. De asemenea, orice alte documente pe care le considerati necesare va rugam sa ne inaintati o adresa scrisa. In privinta contractelor cu subcontractantii, unele contin clauze de confidentialitate”, a mai spus avocatul.

„Nu pot raspunde la intrebari pentru ca nu am mandat”, a mai spus reprezentantul lui Artisan si Mark. „Este in interesul celor doua firme sa coopereze, nici eu nu sint foarte fericit in fata unei atitudini de acest timp, dar trebuie sa respectam legea si dubiile”, a spus Sever Voinescu.

 Deputatii il intreaba de subcontractori. Refuza sa raspunda. „Dar numarul lor ni-l puteti spune?”. „Nu”. Deputatii constata si avocatul confirma: firmele au nu doar acelasi sediu social, ci si acelasi administrator, care se numeste Marian Georgescu.  Audierea avocatului s-a incheiat.

18:12 Sever Voinescu: „Propun sa angajam un expert pentru a vedea la MTS cum s-au facut platile pentru ca iese din competenta noastra”. Alina Gorghiu a spus ca „vom solicita si raportul de audit de la minister”.

18:20 Sedinta s-a incheiat. Audierile reincep maine la ora 12:00.


Comentarii (76)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  6 iulie 2009, 23:32

justme: „nu se spune nimic concret in ancheta”. Noi credem k se spune mult, foarte multe si foarte exact. Si vom mai spune!

daniy  •  6 iulie 2009, 23:56

cataline, te rog, lasa ne n pace cu aceasta individa, ridzi, pidzi… nici nu stiu cum o cheama. este de apreciat atitudinea ta, foarte buna, eu unul o inteleg perfect, dar nu vezi ca nu se schimba nimic, iti irosesti timpul de pomana. scrie de altceva, polo de ex.,este mult mai bine. s a saturat lumea de atitea magarii care se fac in tara asta, incit a, ajuns la saturatie. am niste prieteni care citim gazeta zilnic, si dintr un ziarist f apreciat de noi, s a ajuns la expresia; ba da tolontan asta ne mai plictiseste mult cu subiectul asta? repet, intelegem perfect cea ce vrei sa scoti in relief, dar o sa ajungi acolo, este o expresie; ima vointa, niama putirinta. te salut cu respect.

Viorel  •  7 iulie 2009, 0:28

De ce nu sesizeaza nimeni Consiliul Concurentei in cauza anchetata de comisia parlamentara ? Este evident si pentru un incepator in ale concurentei ca cele doua firme, avind aceeasi actionari, au realizat o intelegere anticoncurentiala constind in: ” f)participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte;”, lucru interzis de articolul 5 din legea concurentei nr. 21/1996. In plus Consiliul Concurentei este obligat conform articolelor 29, respectiv 34 din lege ,sa comunice punctul de vedere, sau sa deschida o investigatie la cererea comisiilor parlamentare, a deputatilor si senatorilor.

ghel  •  7 iulie 2009, 0:41

Stimate domn,nu-ti cunosc interesul,insa vazand in ce partida de sah te afli,fata in fata,cu cei doi mari diversionisti politici(voiculescu&basescu)incec sa-ti dau un sfat,retrage-te strategic,acum,ca mai tarziu astia te vor distruge. Cunoscand caracterul celor doi si interesele care le apara, le va fi f. usor sa scape,in modul cel mai cinic de dv.Lasa-i d-le sa-si scoata ochii.Ai facut destul,retrage-te si mai bine admira circul.

ciupi  •  7 iulie 2009, 6:02

acu, daca tot e obama la moscova, ei ce parere au despre acest caz care a zdruncinat romania?!

PLANGERE-Ionel Antim  •  7 iulie 2009, 6:36

Fac parte din categoria platitorilor de impozite atat in calitate de persoana fizica cat si prin firma persoana juridica pe care o detin si conduc. Intrucat pe percursul anilor am platit miliarde de lei sub denumirea de taxe si impozite, consider ca am dreptul sa fiu informat despre cum s-a cheltuit si fractiunea mea, iar in cazul in care am suspiciuni ca cei numiti sa-i gestioneze i-au risipit sa cer organelor abilitate cercetarea,recuperarea sumelor si penalizarea vinovatilor. Din motivele mai sus enuntate va rog sa faceti publica declansarea unei initiative prin care, noi, contribuabilii pagubiti, sa beneficiem de asistenta juridica pentru a putea semna si adresa organelor competente plangeri individuale, impotriva reprezentantilor MTS, pentru gestionarea cu rea credinta a fonduriloe publice. Va multumesc.

antim  •  7 iulie 2009, 7:23

Procedura cererii de oferte se aplica la contracte de sub 100.000 de euro . Au dat HG-ul in 7 mai pentru ca au incalcat legea pe care spun ca au folosit-o pentru a justifica oportunitatea , dar au incalcat prevederile referitoare la limita pana la care se aplica cererea de oferte . Cu HG _ul arunca pe tot guvernul incalcarea facuta .

antim  •  7 iulie 2009, 7:25

AU ACHITIZIONAT SERVICII , UNDE LIMITA E DE 100.000 de euro .

liliac  •  7 iulie 2009, 8:04

nu e asa ca nu o sa te retragi? nu stiu „ce ati putea sa iti faca” (suntem totusi int-un stat membru UE) dar sper sa nu dai inapoi. nici macar dupa ce vor incepe „procedurile judiciare”.
ps: nu as fi crezut niciodata ca Boureanu poate cobori atat de jos. e stupefiant.

Gregory  •  7 iulie 2009, 8:51

Doar un aspect care ma macina incontinuu de cand l-am citit. Citez din D-na Ridzi: „Nu doresc sa-mi asum vina nici unui angajat al ministerului.”
Iar acum o sfatuiesc sa citeasca Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor
(publicata in Monitorul Oficial nr. 164 din 2 aprilie 2001)
Art. 35.
(3) Ministrii raspund de intreaga activitate a ministerului in fata Guvernului, precum si, in calitate de membri ai Guvernului, in fata Parlamentului.

Sa ma scuze dna ministru dar exact la fel se intampla si intr-o firma privata, managerul isi asuma vina echipei pe care o conduce, in cazul in care se intampla ceva nedorit si cu efecte neplacute. Cum la fel e alaturi de echipa si la obtinerea succeselor. Este o atitudine de „loser” ceea ce spune dna „ministreasa”. Imi asum succesele echipei, dar nu-mi asum vina subordonatilor. Doamna, dumneavoastra nu sunteti vinovata ca ati ajuns in aceasta pozitie. Dumneavoastra sunteti infantila. Vina apartine celui/celor care v-au pus acolo.
Sunt din ce in ce mai trist de ceea ce se intampla acasa. Si totusi mai sper.

ICBM  •  7 iulie 2009, 9:34

Pentru toti cei care il sfatuiesc pe Tolo sa renuntze, le aduc aminte ca pe Pamant asta exista doua tipuri de barbati: unii care se imbarca pe o corabie si merg pana la capatul lumii, si restu’ care stau pe margine si fac cu mana!

Maria (mitzi)  •  7 iulie 2009, 9:59

Aseara la Ursu-Realitatea, pd-listul gelu visan, a fost penibil rau de tot, da’ rau, rau! S-a balbait, s-a invartit in jurul cozii fara sa zica nimic concret, dovezile sunt evidente ca banii s-au dus in cele doua firme infiintate cu doua saptamani inainte de „marele eveniment”
Oricum a fost/este clar, foarte clar, ca astia tineri din PD-l care o apara pe pupila lu’base,fac galagie pentru intimidare, n-au nici un argument.
Bine a concluzionat Olteanu, ca nu s-a mai pomenit ca un ministru anchetat sa vrea „sa sara de la o comisie parlamentara in bratele DNA-ului”. Stiu ei de ce, nu?! Daca ar face asta, s-ar pune cum mereu se zice”,s’ar pune ” batista pe tzambal”, populatia n-ar mai sti nimic cum se face cu para’ndaratul mult invocat de Badea,referidu-se la asfalt, borduri, etc.

Sunt unii dintre cititori care n-au urmarit cazul de la inceput, pe acestia Ii plictiseste mediatizarea in continuare, insa trebuie sa nu uite asta: ca sa prolifereze raul, hotia, marlania… este suficient ca oamenii de bine sa nu faca nimic”.
Nu mai este valabila zicala „prosti, da’multi!’, lumea s-a schimbat, nu mai sunt prosti cei multi, astia multi, au nevoie doar de un imbold pentru a reactiona.

sergiu  •  7 iulie 2009, 10:07

Tolo…te sustinem macar moral, pentru ca altfel nu putem. Parerea mea este ca, desi nu vorbim de sume mari, ai demonstrat, pentru prima data si fara drept de apel, modalitatea de furt a banilor publici in Romania. Iar ca Base nu zice nik inseamna ca este bagata si eba in kkt pana la nas. Succes tolo si avem incredere in onestitatea ta

Cătălin Tolontan  •  7 iulie 2009, 10:18

ghel: multumesc pt grija, dar lucrurile acestea trebuie aflate piina la capat. Nu e nici un pic de eroism, e vorba de meseria naostra

bogdan  •  7 iulie 2009, 10:22

de acord cu dl. ionel antim, sa facem o plangere. nu muncesc 10 ore pe zi ca sa platesc si impozite la stat, ca o hoata la ritzi-pitzi sa-i fure pentru partiddul ei. haideti sa-i dam in judecata pentru cheltuieli nejustificate sau altceva si sa plateasca tot neamul lor daunele facute.

sergiu  •  7 iulie 2009, 10:25

tolo…am urmarit diverse site-uri si lumea apreciaza ca eforturile tale jurnalistice se vor micsora cand vor incepe presiunile din partea sefilor tai, iar d-voastra veti fi redus la tacere. Ce se va intampla cu actiunea demarata de d-voastra? Aveti un punct vulnerabil? pentru ca noi, oamenii simpli vedem in d-voastra o portavoce…Ati lansat un bulgare si acum asteptati sa se umfle.Fii tare Tolo si rezista..
P.S. Il apreciam pe boureanu, dar nu stiam cat tupeu si cate nesimtire zace in fiinta asta…

Nelu  •  7 iulie 2009, 10:27

Cataline,
In ciuda sfaturilor , eu iti sugerez sa continui investigatiile. Sunt convins ca Ridzi a primit ordine de sus de tot si in naivitatea ei a acceptat cu seninatate aceasta ilegalitate( rezulta clar din expozeul ei). Dar eu cred ca beneficiarul major al acestor fonduri publice nu este numai firma de apartament ci si contul( conturile) unei ( unor)campanii electorale pentru europarlamentare. Asta trebuie identificat si sunt convins ca s-a realizat printr-o asa zisa „suveica”.

Ovidiu Miron  •  7 iulie 2009, 10:57

Am in fata ochilor imaginea Romaniei din ultimii 20 de ani.

Alde Pogea imi cer mie sa le platesc taxe altfel sa dispar? Unde se duc banii mei? La Ridzi si alte astfel de personaje negative?

Promit sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a promova ancheta voastra in randul prietenilor si cunoscutilor mei care de obicei sunt indiferenti in legatura cu viata politica din Romania.

Lumea trebuie sa afle cine sunt indivizii astia.Oamenii trebuie sa afle cine ii conduce si ce interese se ascund de fapt aici.

David  •  7 iulie 2009, 12:19

Acum s-a creat o nisa pentru un alt partid. Un partid care prin oamenii sai sa ne demonstreze incredere, bun simt si profesonalism (exact ce nu gasim la partidele actuale). Nu are importanta daca oamenii vor fi tineri sau batrani. Important este sa aiba un trecut impecabil sa sa fi facut dovada capacitatilor profesionale pe unde au trecut. Eu unul i-as vota.

Oscar  •  7 iulie 2009, 12:39

cred ca boureanu are dreptate, controlul trebuie sa fie facut de DNA sau curtea de conturi. parlamentarii au demonstrat ca nu inteleg nimic, sau se fac ca nu inteleg, pentru ca ei stiu foarte bine cum se scurg banii din Buget catre partidele lor. de aia si parea Ridzi-pitzi atat de buimaca. nu cred ca firmele intermediare pot lua comisioane atat de mari, desi nu m-ar mira. Nu i-ati auzit pe fratii Becali ce comsioane iau ei pentru transferuri de fotbalisti?

SABINA  •  7 iulie 2009, 12:59

Daca am contabilizat corect, pentru organizare de manifestari culturale-sportive MTS a platit cca 300.000 euro. Restul apare ca ar fi fost platit pentru obiecte promotionale(tricouri,sepci) si pentru publicitate .In acest caz propunem 4 intrebari pentru ANRMAP:

1.Este legala achizitia publica de produse(tricouri,sepci,pixuri)in valoare de peste 15.000 euro fara publicarea in SEAP a unui anunt/invitatie de participare?

2.Este legala achizitia publica de servicii de publicitate in valoare de peste 15.000 euro fara publicarea in SEAP a unui anunt/invitatie de participare?

3.Este legala achizitia publica de servicii de organizare manifestari cultural-sportive in valoare de peste 125.000 euro fara redactarea caietului de sarcini cuprinzand toate specificatiile achizitiei?

4.Daca la toate cele trei intrebari de mai sus raspunsul este conform legii NU!!! atunci cum ati constatat legalitatea achizitiilor MTS?

mitzi  •  7 iulie 2009, 14:57

@Oscar,
Nici tu nu vrei ca sa se afle adevarul! asa-i?
Daca nu era comisia parlamentara in cazul ridzi, da, nu se aflau o parte din desubturile afecerii.
Judecand asa, modo groso,noi credem ca banii au intrat in contul de campanie al fatucii cu buzele mult prea mari.

ova  •  7 iulie 2009, 18:33

In Romania ca ministru esti foarte tare daca nu faci nimic!
Daca ai initiative si vrei sa faci ceva (pentru sport, tineret, turism, etc.) esti vanat tot timpul.
Da este o perioada de criza dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai faci nimic.
Se pare ca Monica Ridzi a deranjat prin initiativele ei multe „persoane” ce o cosidera prea mica pentru un minister asa de mare.
Dupa 1989 este pentru prima data cand se duce o asa mare campanie de denigrare a unui ministru.
Cand se spune ca Ridzi nu a facut nimic ilegal toti ataca pe partea morala.
Au fost ministrii filmati cum iau mita si nu s-a facut atata tam-tam.
De acea acum pare ceva suspect „ambitia” de a lupta impotriva ministrului Ridzi pentru ca a organizat actiuni de amploare de ziua Tineretului.
Asta e parerea mea!

PussyCat  •  8 iulie 2009, 13:24

de cinci ori mai mult. este o suma uriasa. nu inteleg de ce nu isi prezinta demisia Ridzi 🙁

liana  •  9 iulie 2009, 10:09

si adaug ca nu este uman ca un om sa fie supus unei asemenea presiuni conjugate si fara limita care poate distruge pshic si fizic: isteria si linsajul presei, ancheta parlamentara , ancheta dna, mi se pare nedrept si inuman ceea ce se intimpla , de ce nu a fost linsat de presa de exemplu primarul piedone ? de ce mereu linsajul este dedicat unui anumit segment , nu pot sa inteleg ce fel de presa avem si unde vrea sa ajunga…

Radu  •  16 iulie 2009, 3:51

Tolo, Tolo nu’i lasa! Nu’i lasa, nu’i lasa!!!!!!!
Nu va opriti din ancheta! Continuati ceea ce ati inceput! Presa este cainele de paza al democratiei unui stat! Vreti o Romanie mai buna? Cu mai putini corupti? Este de datoria voastra sa scoateti adevarul in fata! Aratati-le ca stiti cine sunt oamenii care ne mint frumos pentru buletinele de vot! Deschideti ochii acestui popor ce a fost orbit de minciuni, saracie, nevoie! Ne bazam pe voi!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord