Maşina MTS de tocat bani şi rotativa de tipărit afişe

Pe şoseaua Prelungirea Ghencea, hala tipografiei Kruger Brent, aparţinînd firmei Sothis Print, e cam jumătate din sala uriaşă în care deputaţii discută cazul Ridzi.

marți, 7 iulie 2009, 9:01

Pe şoseaua Prelungirea Ghencea, hala tipografiei Kruger Brent, aparţinînd firmei Sothis Print, e cam jumătate din sala uriaşă în care deputaţii discută cazul Ridzi.

Gheorghe Nicolae este directorul tipografiei. „Da, am tipărit trei feluri de afişe pentru MTS, de fapt pentru firma Artisan”, spune şeful firmei. Omul e deschis, deşi nu-i fericit că-i apare numele companiei. Furnizează tirajele şi preţurile.

dddContracte pe 22, afişe pe 24
Grafica şi conţinutul primului poster erau deja gata pe 24 aprilie, la ora 15:10, după cum rezultă din mailurile dintre Kruger şi Artisan. La foarte scurt timp după semnarea contractelor între MTS şi Artisan, încheiate pe 22 aprilie.

Pliantul care o conţine pe Monica Ridzi a avut tirajul cel mai mare. 46.500 de exemplare, faţă de cele 3.000 de exemplare cît cumulează celelate două postere.

Toate cele trei lucrări s-au tipărit mai tîrziu.

46.500 de pliante cu Ridzi de 2 Mai
Calendare pentru EBA
La această tipografie s-au tipărit, mai apoi, calendare pentru campania electorală a Elenei Băsescu. Gazeta nu a putut intra în posesia răspunsului la întrebarea „Cine le-a comandat şi cine le-a plătit?”.

„Nu am văzut că apar aceleaşi nume”
Revenim cu reportajul în sala Duca, din Parlament. E mai răcoare, dar şi mai multă confuzie. „Nu ştim, nu sînt atribuţiile noastre”, a fost declartaţia-standard a reprezentanţilor ministerului.

Comisia a audiat 10 şefi şi angajaţi ai MTS. Cei trei oameni din comisia care a atribuit contractele au şocat în momentul în care, fiecare în parte, au fost întrebaţi de deputatul Chiriţă: „Cînd v-aţi uitat pe documente aţi văzut, din actele oficiale, că cele două firme participante, unicele, au aceiaşi acţionari, acelaşi sediu şi acelaşi administrator?”.

Răspunsul „Nu am observat”, repetat de trei ori, a adus Ice Age 3 în sală. Toată lumea a îngheţat. Deputata Gavrilescu şi-a pus capul în mîini. Sever Voinescu s-a lăsat pe spate, extenuat în faţa unei ignoranţe declarate aproape cu zîmbetul pe buze.

Au semnat, după recepţia de la TV
Răspunsul „Nu ştiu” s-a repetat atunci cînd deputaţii au dorit să afle cîte tricouri, brichete, şepci, afişe, pliante şi restul obiectelor s-au distribuit. Parlamentarii le-au atras atenţia că e impropriu ca banii publici să fie plătiţi fără verificări, iar răspunsul generic a fost: „Noi am recepţionat nişte evenimente, nu nişte afişe sau tricouri”. Unii dintre ei au admis că au făcut recepţia participanţilor şi a evenimentelor după ce „ne-am uitat pe înregistrările video, pe filmări”.

„CNA a considerat că au fost spoturi politice”
George Păduraru, consilierul personal al Monicăi Ridzi, s-a ridicat de la masă şi a plecat, după ce a fost numit „obraznic”, în off, de Bogdan Olteanu.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA, a confirmat decizia unanimă, potrivit căreia „spotul publicitar al acţiunii de 2 Mai a fost spot politic, electoral”. Pentru Monica Ridzi.

60.000 de euro plătiţi de două ori?
Iarăşi la bani. Directorul MTS Claudia Radu a spus că „Artisan a organizat acţiunile din ţară”, ceea ce e în frontală contradicţie cu declaraţiile oferite presei de către şefii direcţiilor judeţene care au plătit din alte fonduri acţiunile. Conform judeţelor, Artisan ar fi trimis doar obiectele promoţionale, prin poştă. Coincidenţă finală: Artisan a luat 60.000 de euro, exact cît i-au costat  şi pe cei din judeţe acţiunea de 2 Mai.

806 mii de euro este suma pe care MTS a plătit-o pentru 2 Mai, conform ultimelor comunicări către Parlament

MTS a ştiut că achiziţionează concertul MTV!
Nimeni din MTS nu a putut spune cum de au fost plătiţi 60.000 de euro lui Artisan pentru acţiunile din judeţe dacă ele au fost organizate de direcţiile judeţene!

O altă problemă care se ridică. De data astă, cu conotaţii penale. MTS ştia pe 22 aprilie, scrie chiar în contract, că nu cumpără un concert la Costineşti organizat de Mark, ci concertul MTV Days. Dar a acceptat să-l contracteze, să-l recepţioneze şi să-l plătească. „E un aspect legal foarte grav”, a declarat unul dintre deputaţi. De aceea s-a ajuns ca MTS să dea 115.000 de euro pe un concert organizat de MPP şi unde au ajuns doar 15.000 din banii MTS. Unde sînt restul?

„Ştiu cum s-au făcut contractele. Cînd am aflat, n-am mai avut decît să mă rog la Dumnezeu doar să iasă acţiunile”
sursă din MTS

Final bizar
Ziua s-a încheiat cu un episod straniu. PD-L a propus „să fie audiată firma Loco” şi celelalte firme care au participat la difuzarea a ceea ce televiziunile susţin că a fost „doar publicitate”. PSD şi PNL au votat împotrivă, acuzînd că „vreţi să tergiversaţi”. „Îl apăraţi pe Voiculescu!”, a spus Sever Voinescu şi a ieşit din sală. Am relatat imediat pe blog.

La cîteva minute, s-a întîmplat un lucru incredibil. PSD şi PNL au revenit la masă, împreună cu Gelu Vişan, singurul pedelist rămas, şi au spus: „OK, s-o chemăm pe Loco ca să nu ziceţi că tergiversăm”. GSP  devzăluise acum o săptămînă că Loco este în aria afacerilor Voiculescu.  Au votat şi au chemat pe Loco pentru azi. În schimb, Olteanu a cerut şi a primit prin vot promisiunea că această comisie va lucra miercuri şi joi, toată noaptea dacă e nevoie, „pentru a furniza vineri un raport”.

POSIBILĂ EXPLICAŢIE: Pedeliştii au înţeles, puşi în faţa cifrelor, că MTS a risipit banii şi că au pierdut lupta apărării lui Ridzi, dar vor să vadă dacă nu cumva o  parte din diferenţa uriaşă de sumă, cel puţin 300.000 de euro, a ajuns la televiziuni.


Comentarii (48)Adaugă comentariu

seinfeld  •  7 iulie 2009, 21:41

Fapte:

a. 250.000 de euro din cei 600.000 merg la firma Loco (Dan Voiculescu).

b. Nu cred ca DV ia bani pentru EBA sau TB.

c. Evidenta: insideri i-au „facut-o” MIR (aiuristica si fara sa stie ce e sub ea), DV e si cu banii, si cu razbunarea pe PDL.

Marian  •  7 iulie 2009, 21:47

Deci CNA spune ca nu aveti dovezi ca MTS a cumparat stiri si reportaje. Este cuvantul dvs, domnule Tolontan impotriva cuvantului CNA, care numai PD-L nu este. Cine are dreptate?

tetelu  •  7 iulie 2009, 21:52

asta mi se pare problema cea mai mare in toata povestea asta, ca sub aparentele unei anchete incisive, sustinute mediatic de televiziunile de stiri, se incearca musamalizarea „matricii”, asa cum ati numit-o dvs, a complicitatii uriase dintre politicieni si televiziuni, prin care banii nostri sunt folositi pe imaginea unora ca Ridzi, Udrea, sau Nastase in trecut, si intra in buzunarele lui Voiculescu si Vantu.

Ionut Pitesti  •  7 iulie 2009, 22:26

Tolo am obosit.
Dar maine o luam de la capat.
DEMISIA si demascarea hotilor. Poate si arestarea lor…

daniel v.  •  7 iulie 2009, 23:30

propun – retoric, fireste – fiecaruia din membrii comisiei de ancheta sa mearga in colegiul unde a fost ales si cum facea acum cateva luni intalniri electorale ca sa stranga voturi acum sa se intalneasca cu 200 – 300 de oameni si sa le ceara parerea lor, oamenilor simpli (votanti) despre caz.
eu zic ca ar fi un experiment – macar mental – interesant. succes!

Andy  •  7 iulie 2009, 23:36

Go, go, goRidzi! concert omagial la MTS şi… după o săptămână un alt cadou din partea slugilor din poliţie, procuratură şi justiţie a celor care ne fură banii cocoţaţi în fotoliile ministeriale. Un alt dosar penal (1901/353/2009)… Sunt învinuit de calomnie, în baza articolului 206 CP.

Aşa ştie clasa politică din România să se apere! Politrucii se tem că odată condamnat un ministru, vor începe să cadă şi alte „capete”, precum piesele de domino. Nimeni şi nimic nu trebuie să deranjeze un ministru care fură, cu atât mai puţin nişte neica-nimeni. Cum să îndrăzneşti să ceri socoteală pentru banii pe care îi dăm statului român ca taxe şi impozite?!

„Vor veni să vă propună funcţii şi, dacă rămâneţi proşti ca mine şi nu acceptaţi să vă vindeţi, veţi ajunge să simţiţi adevă­ra­ta forţă a «sistemului». Ameninţări cu moartea la adre­sa ta, a familiei, a prietenilor şi a apropiaţilor”
Florin Chilian

skip T  •  7 iulie 2009, 23:36

…si cata dreptate aveti! asha este, statul roman este statul care te invata sa fii asha!sun multe de spus!imi pare bine ca unt cei ca dvs care au curajul sa o faca! ganditi-va ca banul public este l mana statului ce prin ordinatorii principali de credite fac jaf la drumul mare! In toate autoritatile publice este asha!Prime, suplimente, salarii si toate aceste pana la nivelul sefilor de serviciu! restul sunt doar consilieri si nu primesc decat 200 300 eu in ron …:-)….si nu ii trage nimeni la raspundere! pentru ca toti se cred pe tarlaua lu’ alde tacsu’!Dar sunt pre multe de spus! si ma inghesui in blogul acesta! o ziua buna va urez! continuati tot asha! spune-ti cuvintelor pe nume!sunteti pe drum bun! -:)

il che  •  7 iulie 2009, 23:47

Eu zic asa: Ridzi o sa cada. Dupa ea, porniti o alta investigatie, ca doar are balta peste.
Daca ziarele si-ar face treaba serios, 10 cotidiene centrale x 1 cazuri de coruptie investigate la sange si cu scandal de fiecare (si cu suport incrucisat), ori cam 2 luni cat tine pentru fiecare, inseamna ca pe an am scapa (sau am compromite) 60 de corupti de prima mana.
eh?
🙂

Cica e nevoie de 1 om din 10000 sa vrea schimbarea si sa aiba posibilitatea sa actioneze, si ceva se poate face. Asta cica e statistica. Think about it.

kappa  •  8 iulie 2009, 0:24

O ancheta de nota 10 in care se dovedeste din nou ca tinta cea mai inalta a politicianului roman ramane tocarea banului public.

In alta ordine de idei, pe 6 mai ati scris un articol ‘artistic’ in care ati cam laudat-o tocmai pe aceea pe care o desfiintati azi.

http://www.tolo.ro/2009/05/06/numele-din-tot-si-din-toate/

O solutie pentru evitarea unor astfel de situatii pe viitor, este dupa pararea mea asta: nu laudati pe nimeni niciodata, doar spuneti ceva bun despre faptele lor.

Microbeast  •  8 iulie 2009, 0:57

Jos palaria pentru investigatie si pentru insistenta.
Succes in continuare!

Adrian  •  8 iulie 2009, 1:02

Acesta este modelul standard dupa care s-a jefuit tara asta.

gogu  •  8 iulie 2009, 1:09

Ar trebui chemata armata americana.
Sa lase in pace afganistanul, acolo e nimic pe langa atacul terorist la care e supus statul roman de ani buni de asa zisi „alesi”.
Afganistan, irak, somalia sunt mai nimic pe langa crimele financiare din romania.
asa s-au facut toate marile averi, gen voiculescu, patriciu, becali, si multi, multi altii.
nici macar viitorii roboti ai anilor 3000 nu vor fi imunii la coruptia romaneasca. suntem fara speranta oamenii buni.

Vlad Ionescu  •  8 iulie 2009, 1:18

Domnule Tolontan,
Acum, cand s-au cam terminat audierile as vrea sa mai fac cateva comentarii in legatura cu acest caz:
1. Asa cum v-am mai spus, in MTS, in special in zona de tineret, fiindca pe aceea o cunosc, este o adunatura de prosti, incompetenti, iresponsabili si inconstienti. Exista si exceptii, dar putine si aruncate in zone marginale. Noua conducere a accentuat acesta situatie, adaugand acestor „calitati” un tupeu si un curaj fara de margini care are la baza sprijinul politic. Ceea ce s-a vazut la audieri este fara precedent din acest punct de vedere, orice s-ar spune. O incompetenta atat de vadita si o iresponsabilitate aproape totala, pe de-o parte, si destul de senina si de relaxata pe de alta, rar mi-a fost dat sa intalnesc. Daca am lua la intamplare oameni de pe strada si i-am pune acolo s-ar putea nimeri ca lucrurile sa mearga ceva mai bine. mai prost sigur nu. Eu cred ca toti cei audiati din MTS ar trebui sa plece imediat cu MIR in frunte, dar nu imi fac iluzii.
2.Va rog sa observati ca daca nu ati fi relatat dumneavoastra cele intamplate, zi de zi, si aproape minut cu minut, nu prea am fi avut de unde sa aflam ce s-a intamplat in mod real la audieri. Presa a relatat extem de trunchiat, episodic si de multe ori nerelevant cele petrecute. Dar nici aici nu este o mare surpriza, ci doar o noua mare dezamagire.
3.Indiferent cat de clara si cat de dezastruoasa este acesta situatie se gasesc o multime de „oameni responsabili” cu functii inalte, care decid destinele acestei tari, care ne mint in fata cu tupeu maxim spunandu-ne ca ceea ce am vazut si am auzit este altceva, ca nu am inteles noi bine, si ne spun o poveste fantastica prezentandu-ne-o ca adevar. Pana unde poate merge acesta sminteala si pana cand o sa mai acceptam fara o reactie pe masura?
4.In ciuda celor ce se afirma, acest caz este fara precedent deoarece din cauza prostiei nemaiintalnite pana acum s-a putut vedea si proba clar un mecanism de aftfel binecunoscut. Lectia acestui caz este ca nu i se va mai permite chiar oricarui prost sa fure. Atat si nimic mai mult. Sau nu se vor mai combina cu prostii la hotii. Lectie elementara, de altfel. Fiindca asta cred ca s-a intamplat mai degraba; unii care stiu s-au combinat cu unii care se presupunea ca stiu macar ABC-ul in domeniu. Pe viitor vor fi mai atenti si vor lucra prin oameni ceva mai destepti. Doar atat.
5. Ceea ce il caracterizeaza pe Basescu si este relevat in acest caz, este metoda pe care o practica de mult timp si cu mare consecventa, de a promova mediocritatea si submediocritatea in scopul de a controla cat mai bine lucrurile si de a acumula cat mai multa putere. Greu mai gasesti un Boc, o Ridzi, o Sulfina, un Dobre, o blonda de la integrare, o EBA, in asemenea posturi. Si mai sunt. De altfel, el insusi este un smecher, cu o inteligenta si instincte native remarcabile, dar fara o statura intelectuala pe masura. Nu apreciaza valoarea autentica, reflexia critica, ci doar smecheria, devotamentul si loialitatea.
Ar mai fi si altele, dar poate alta data daca va mai fi cazul.

Gigel  •  8 iulie 2009, 1:38

Tolontan a deshis cutia Pandorei. Oamenii batjocoriti de ani de zile, au inceput sa spere ca totusi va reusi cineva sa faca lumina in mocirla politicienilor romani. D-l Tolontan a devenit un fel de Robin Hood si ma bucur pt. el, numai ca aprinzind sperantele populatiei, si-a asumat o mare responsabilitate! This is a road of no return!
Tolontan erou national? M-as bucura enorm, l-as propune ca presedinte! Tara asta are nevoie de un om CINSTIT!

ZachRocha  •  8 iulie 2009, 1:56

Dupa parerea mea problema este mult mai profunda de cat pare (cu toate ca si acum de destul de groasa). Ea nu se rezolva cu demisia lui Ridzi, nici cu demisia tuturor celor care au semnat hartii. Foarte multa lume e implicata (voit sau nu) si pe zi ce trece apar noi nume.

Daca urmaresti sirul neregulilor, ajungi la functionari, secretari si (poate) ministri. Dar daca te pui sa urmaresti sirul banilor, cine stie pe unde o sa ajungi! Probabil daca o se sape mai adanc
o sa apara si Dan Voiculescu implicat si nu m-ar mira sa fie asa.
Si asta te pune pe ganduri. Daca intr-un minister ca MTS, care sa fim sinceri, nu este cel mai important minister din Romania, se intampla astfel de nereguli, mi-e frica sa stiu ce se intampla in ministere ca
cel al Transpoturilor, al Finantelor, Sanatate, etc. unde se invart sume mult mai mari. Daca si acolo se fac receptii dupa televizor si dupa auzite? Daca si acolo se semneaza contracte la firme de apartament si fara o verificare atenta?

Sincer, cred ca diferenta dintre Ridzi si … sa zicem Berceanu sau alti ministri, parlamentari, etc… , este ca el/ei stie/stiu sa-si acopere mai bine urmele in legislatia ambigua si confuza. (Paranteza: de ce avem legi confuze e cam clar de moment ce prin parlament s-au perindat oameni ca Irina Loghin, Ion Dolanescu si altii care voteaza legi dupa ureche).

Acum, suntem intr-o democratie, si firesc ar fi sa sanctionam alesii si presedintele (Basescu, care cam tine de Ridzi pentru ii e dator pentru ajutorul care l-a dat lui EBA sa ajunga in Parlamentul Europei si o va tine pe lina de plutire atat cat va fi posibil) prin vot.
Pentru ce? De ce? Sa mergem sa nu votam PD-L pentru ca sunt incompetenti. Sa votam PNL care sunt vai de capul lor? Pe Tariceanu care nu stia cum sa minta mai mult in campanie si a facut o varza din guvernarea lui dupa care s-a spalat pe maini? Pe PSD? Care si ei fura cu mana pana la umar, si in plus mai e si Iliescu printre ei, pe care doar cand il vad si-mi vin in minte imaginile de la mineriade imi vine sa urlu!? PC, PRM si PNG si restul de adunaturi politice nici nu le iau in calcul.

Deci ce sa sanctionam? Pe cine? Sa schimbam un hot cu altul? Poate o sa fure mai putin… Nu vreau sa par disperat, vreau doar sa spun exista un cerc vicios care este foarte greu de intrerupt. Cazul de fata este doar o batalie din razboiul pe care multa lume a obosit sa-l mai duca. De aceea prezenta la vot este infima. Iar clasa politica de la noi, care ar trebui sa promoveze si sa sustina principiile democratice si democratia, nu-si ridica nici un semn de intrebare si nici nu se sesizeaza atunci cand prezenta la vot este infima si multi romani prefera sa merga duminica la un film decat sa voteze (pentru ca timpul respectiv e mai bine „cheltuit” decat daca ar vota). Pentru nu inteleg ce inseamna neprezentare la vot sau votul alb. Sau poate inteleg… dar nu-i interesaza.

La ultimele cateva votari am votat alb, ca nu se inteleaga ca instig lumea sa nu mearga la vot (cu toate ca si aceea e un fel de sanctiune). 🙂

Mult respect, d-le Tolontan! Dumneavoastra si echipa dvs. ati demonstrat ca mai exista jurnalism in Romania. Daca macar 10% din jurnalistii de la noi v-ar urma exemplul cred ca s-ar schimba mai multe.

Imi cer scuze daca comentariul este prea lung. Va urmaresc de cand a demarat reportajul si simteam nevoie sa-mi vars amarul.

Multumesc.

Dani  •  8 iulie 2009, 4:11

Si iar imi aduc aminte ca in 1989 ,cind propuneam o perioada de doi ani de dictatura militata ,multi se uitau la mine strimb…Tot la dictatura s-a ajuns ,chiar daca este una mascata ,dar este o dictatuta care va tine mult mai mult…

ontario  •  8 iulie 2009, 5:57

D-le Tolontan,

In primul rand felicitari pentru consecventa de care dati dovada. Consider ca sunteti un ziarist nemaipomenit si as cuteza sa va ridic la rang de intelectual rasat prin tot ceea ce faceti. Subscriu si la ideea de-a candida la Presedentia Romaniei, DOAR in cazul in care nu sunteti subjugat politic de nici un fel ! Este singura varianta ca Romania sa iasa din marasmul in care a intrat imediat dupa revolutie, in care fiecare partid ajuns la putere a muls tarisoara asta la maximum in interesul haitei si personal. Un candidat independent, care sa ramana independent este singura iesire a Romaniei din criza. As fi cel mai fericit din lume sa ma pot intoarce in tara pe care am parasit-o de o vreme, iar motivele care m-au facut sa iau calea pribegiei au fost si au ramas aceleasi.
Am o singura intrebare la D-vs: nu se poate ca aceste ministere sa dea o socoteala la sfarsitul anului bugetar cu cheltuelile facute din banii publici? Sau se face deja?
De aici s-ar putea extrage mult mai multe „inexactitati” cum este cea de fata. Eu cred (de fapt sunt convins) ca cineva trebuie sa explice „poporului” cum s-au cheltuit bugetele ministerelor si poate chiar sa se faca o dezbatere publica pe marginea acestor rapoarte financiare anuale.
Oare gresesc?
Inca o data rspecte maxime de la un roman care si-ar dori din suflet sa isi traiasca restul vietii ACASA si sa fie ingropat in tarana stramoseasca. Dixit.

val  •  8 iulie 2009, 7:44

Nu m-a ingrozit atat ministrul Ridzi, cat m-au socat functionarii audiati. Nimeni n-a observat, n-a citit, nu si-a pus intrebari despre credibilitatea firmelor, despre cum se duc banii. Singura lor grija a fost sa parcurga formal etapele prevazute de legea – probabil intentionat ciuruita.

Groaznic! O armata de functionari pe la ministere, agentii, consilii si structuri judetene, locale comportandu-se ca niste morti vii numiti si dirijati politic! In acest hal i-au adus partidele care si-au dorit puterea doar pentru a se intari pe ele insele si a-si chivernisi clientii. Daca mai adaugam parlamentul cu dezordinea lui interesata (aceasta comisie este o exceptie), politia si justitia atat de cuprinse de coruptie, nu iti ramane decat sa fugi sau sa te izolezi.
Oare ce rau a facut acest popor, ce blesteme plateste?

calin  •  8 iulie 2009, 8:07

Domnule Tolontan,
Oare pe d-ul Boc cine il verifica pentru amenajarea din piata Avram Iancu din Cluj.
2.000.000 euro pentru pavat cu piatra cubica si o fantina arteziana cu muzica.

Nnickx  •  8 iulie 2009, 8:14

BRAVO domnule Tolontan!
Va rog sa duceti ancheta pana la capat,ma simt nu doar furat ci mai rau,ma simt UMILIT de aceasta mafie politico-economica care nuare alt scop decat jefuirea banilor populatiei…mi-e sila

CĂLINESCU MIHAIL  •  8 iulie 2009, 8:16

CĂTUŞELE! CĂTUŞELE! CĂTUŞELE! CÂND ERAM ÎN ARMATĂ, PRIN ANUL 2000, UN MILITAR ÎN TERMEN A FOST REŢINUT DE PROCURORUL MILITAR ŞI APOI CONDAMNAT LA 2 ANI DE ÎNCHISOARE PENTRU CĂ SUSTRĂSESE 2 PERECHI DE BOCANCI! ĂŞTIA FURĂ CU ACTE ŞI NI SE SPUNE CĂ ESTE LEGAL! ÎN CE ŢARĂ TRĂIM?

valmon  •  8 iulie 2009, 8:47

Te felicit domnule Tolontan pentru incisivitate, corectitudinea si prezenta permanenta pe urmele acestei afaceri. Cu siguranta daca nu era cineva care sa se tina aproape demersul avea mari sanse sa esueze prin Parlament sau mai apoi pe la Procuratura. Traiesc cu speranta ca poate fi un inceput de caz in care prin presiunea opiniei publice s-ar realiza ceva concret(demiterea/demisia unui ministru si condamnarea lui). Din punctul meu de vedere toti cei implicati in acest contract merita sa fie condamnati (si nu cu suspendare cum se poarta…) dar am mari indoieli ca se va ajunge pana la capat….Inca ceva, ziceai aseara ca PD-L pierde foarte mult din cauza acestui scandal …eu ma regasesc intre acei votanti scarbiti de toate tertipurile unor domni din partid (a se citi Boureanu, senator Necula, etc.). Sper sa poti castiga partida si noi impreuna cu tine.

mts  •  8 iulie 2009, 8:55

si totusi de ce aveam noi nevoie de concerte/… care oricum au fost naspa…de unde atata bunatate pt. prosti ( adica noi romanii …cei tb. ei atata imagine..era de asteptat o tata din petrosani ministru…atat poate PDL…ura si la gara. chiar vreau sa plec din tara asta…dar nu stiu unde, ca peste tot este la fel.

Cătălin Tolontan  •  8 iulie 2009, 9:12

ZachRocha: multumim si noi!

Cătălin Tolontan  •  8 iulie 2009, 9:13

valmon : da, cred ca pd-l nu-si da seama cit de mult pierde, cit de multi oameni din publicul sau isi indeparteaza in aceste zile

Cătălin Tolontan  •  8 iulie 2009, 9:14

ontario: multumesc, ziarist e mai bine 🙂

Hamir  •  8 iulie 2009, 9:29

Demersul dumneavoastră pare să scoată din inerţie mulţi români. După cum se vede,aţi provocat o mişcare centripetă de coagulare a unor energii până acum amorţite şi paralizate de neputinţa de a reacţiona faţă de abuzurile acestui Moloh care este statul român. Mi-aş permite să observ cum fardul gros al unei anticorupţii mimate de pe obrazul PDL se împrăştie. Avem, astfel, şansa să vedem faţa hâdă a unui partid băgat până în gât în toate afacerile necurate ale ultimilor două decenii şi care, prin reprezentanţii săi în frunte cu Traian Băsescu,au arătat cu degetul, vocali şi mincinoşi,spre alţii ca să nu se vadă propriile lor mizerii.Acum, pentru a scăpa de cazul Ridzi, au făcut plângere penală fostului premier Tăriceanu, încercând să acopere un scandal mare cu altul şi mai mare. Şmecherie de doi bani care a funcţionat ani buni. Sper să nu mai funcţioneze de acum încolo!

mitzi  •  8 iulie 2009, 9:41

Comisia,slava Domnului ca mai exista si-si face treaba asa printre atacurile, piedicile,intreruperile, jignirile aduse/puse de colegii din PD-L ai „sinistrei” si ai celor din MTS, care chemati la audieri sfideaza prin atitudinea lor de a nu da informatziile cerute pentru elucidarea cazului.
Si totusi nu-i inteleg de ce PD-Listi, asa cum zicea si cel de aseara de le realitatea- emisiunea lui Ursu,nu inteleg de ce repeta intr-una ca vor la „oamenii competenti” de la DNA? in cazul ridzi!?
Astia inca mai spera sa „termine” comisia si acum in al 12-lea ceas.

Vlad Ionescu la postarea 13 a zis bine, incompetenta este la ea acasa, base face experiente pe noi in timp de criza financiara cu aceste adunaturi de „colegi” pot sa spun ai fatucii sale, care sunt cam de nivelul ei de competenta pe alocuri, dar la aroganta si mitocanie nu-i intrece nimeni.
De fapt base ne-o cocea mai de mult cu asa zisa promovare a tinerilor, de fapt strategia era pentru fi-sa.

petru  •  8 iulie 2009, 9:42

CE FACE GRUPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU,CARE PRIMUL TREBUIA SA SE AUTOSESIZEZE FIIND VORBA DE BANI PUBLICI?DE CE NU A FOST TRIMIS IN CONTROL.DE ACEEA NU AVEM BANI UNDE E NECESAR. TOATA TREABA MIROASE A PUSCARIE NU A DEMISIE.

cooasha  •  8 iulie 2009, 9:50

Tolo,
opreste-l pe Boureanu intr-o zi si zii de la obraz, din partea mea :”Nesimtitule!”.
in rest, tine-o tot asa!!!

RazvanP  •  8 iulie 2009, 9:56

Domnilor, nu va mai stresati. Doamna R. s-a simtit pe doi mai „de doua ori mai tinara”, deci < 16 anisori. In cazul asta nu risca nimic.

petrisor  •  8 iulie 2009, 10:01

totul este foarte clar.EBA nu a avut campanie electorala? sunt convins ca si in alte ministere s-au intamplat astfel de lucruri.o sa fie data la fund o perioada si totul va fi dat uitarii. Riti a dat o declaratie care spune totul” sunt un soldat disciplinat al partidului”. acei bani nu au ajuns la ea in buzunar. in romania cele mai bune afaceri se fac cu statul…pe banii fraierilor pardon contribuabililor.

Bogdan  •  8 iulie 2009, 10:26

tolo, as vrea sa stiu daca se vor organiza miting-uri in perioada urmatoare. daca nu, ar trebui…pentru ca nu se mai poate asa ceva. trebuie sa iesim in strada pentru ca politicienii-hoti de la noi sa vada ca ei sunt acolo pentru a ne reprezenta pe noi?

ma gandesc foarte tare la ce zicea badea acum vreo doua nopti: se fac eforturi imense (imprumuturi la banci zilnice, imprumutul fmi, etc) pentru a se lasa impresia ca umflatii din guvern si baselu fac fata crizei….asta pana in toamna, dupa alegeri, cand ne vom prabusi total!

chiar e nevoie sa asteptam ultima clipa pentru a face ceva pentru noi????

astept raspuns aici, sau pe mail

fotbal  •  8 iulie 2009, 10:33

pentru completare, partidul e singurul care realizeaza cat pierde. presedintele nu-si da seama. pune si ghilimele. raportat la convingerile lui, niciun sacrificiu nu e prea mare. ce inseamna un partid 🙂

mi te pot imagina f bine ca politician, dar iti sta perfect ca ziarist. pe pariu 🙂

Iosefina  •  8 iulie 2009, 12:22

Stimate domnule Tolontan,

După 15 ani de scârbă şi uneori disperare create de politicieni, am început să realizăm că şi noi, cei mulţi şi pasivi, trebuie să sprijinim presa în demersuri ca cel legat de cazul Ridzi. Cred că este momentul să se ţină seama că existăm şi noi în această ţară permanent, nu numai în campanii electorale.

Contaţi pe noi.

PussyCat  •  8 iulie 2009, 13:26

Incredibil. Cati bani dusi pe apa sambetei. Daca erau inteligenti, furau si ei mai cu cap. nu in modul asta marlanesc

ionel  •  8 iulie 2009, 15:10

dela revolutie nimic nu sa facut in tara aia nimic. tu ce faci te lupti cu morile de vint, nimic alceva intro tara unde de la cel mai mare partid pina la cel mai mic partid toti sint corupti. eu m-am resemnat nu mai votez si daca ma bat vorba formatiei de muzica hip hap parazitii ca sant vorbele lor dupa o melodie.

xxx  •  8 iulie 2009, 15:35

jos mafia pdl.bas**escu e vinovatul nr1 de dezastrul tarii…puscaria pt camarila pdls a tatucului chior.
BRAVO TOLONTAN!
BRAVO GSP

Zuzu  •  8 iulie 2009, 15:54

Am avut ocazia sa lucrez cu MTS in peroada 1996-2000. Din cate retin eu, Departamentul de Tineret al MTS avea ca principala activitate sprijinirea vietii asociative a tinerilor, aceasta facandu-se prin co-finantarea programelor de interes pentru tineri organizate de diferitele ONG-uri din Romania. Nu se organizau concerte sau alte asemenea activitati. NU PERMITEA LEGEA. Bugetul anual al Departamentului de Tineret al MTS era de circa 1 milion de USD (cu alte cuvinte cam cat a reusit sa cheltuiasca Dna Iacob Ritzi intr- zi). Mai mult, 80% din aceasta suma era impartita catre Directiile Judetene de Tineret si Sport care tineau licitatii trimestriale in fiecare judet. Comisiile de Adjudecare erau formate exact de reprezentanti ai ONG-urilor cu profil de tineret din judete. Asa se asigura, in masura in care sunteti de acord, transparenta cheltuirii banului public. Desigur, si in acea perioada apareau diferite scandaluri referitoare la cheltuirea banului public in MTS, dar sumele erau ridicole (cateva sute de dolari) comparativ cu pperformanta recenta a MTS.

Am tinut sa scriu acestea ca vad ca se uita multe, iar acea perioada, cu mari dificultati financiare, parca era mai transparenta decat ce se inbtampla acum.

Tati  •  8 iulie 2009, 17:10

Felicitari d-le Tolontan!
Sunt convins ca in final vom asista la un RIDZIGATE…
Tot inainte!

unul din cei care mai sunt  •  8 iulie 2009, 18:13

Aceasta este de fapt adevarata revolutie. Oameni care mai au decenta si puterea de a spune adevarul lupta impotriva sistemului. Ridzi este un termen care defineste sistemul si cauzele nenorocirii atator romani. Formati in scoala cu sprijinul invatatorilor si profesorilor submediocri, copiii supraevaluati si plini de tupeu ai odraslelor comuniste devin experti in lacomie si aroganta. Dinu Paturica este un exemplu de ciocoi vechi care s-ar simti rusinat in fata ciocoilor noi de astazi. Acestia, cu o perseverenta diabolica, se prostitueaza zilnic, in dorinta de a urca in functii si cu unicul scop de a citi in ochii celorlalti frica. Pentru ei nu conteaza banii ci puterea. Astfel ajung ministri tot felul de vanzatori, samsari, chelneri sau fosti delicventi. Este principala calitate a unuia din sistem (slugarnicia). Din cauza lor au trebuit sa plece din tara milioane de romani. Nici popoarele migratoare, nici turcii, nici sovieticii nu au reusit sa alunge atatia romani din tara ca aceasta clasa politica cu nume „mari” : nastase, ridzi, tariceanu, …

ultima sansa  •  8 iulie 2009, 18:20

Trebuie sa organizati un mars al tacerii. Este suficient sa cerem sprijinul UE pentru a scapa de coruptia din tara. Criza economica este o joaca pe langa jaful national practicat de alesii si culesii nostri.

left a reply  •  8 iulie 2009, 21:25

Cataline, cat te mai cramponezi de subiectul asta?

Inclusiv articolul cu stat gangster, parca ai avut subit o revelatie.
Asta este Romania de ceva vreme si va mai fi destule generatii de acum inainte. De-aia am plecat atatia din tara si exodul continua fara sa ii pese cuiva.
99% dintre ei ar trebui sa dispara (alegeti fiecare modul) pt ca ceva sa se schimbe si probabil, din pacate, in locul lor ar veni altii cu aceleasi apucaturi.
Inteleg ca vrei sa schimbi ceva, este si vacanta in majoritatea sporturilor, dar sper sa terminam cu circul asta pe un subiect ce reprezinta cotidian si normal in tara anormalitatii. O sa apara in cateva saptamani un nou subiect „bomba” (ca observ ca sunt ciclice in Romania) si o sa ramai numai tu cu Ridzi asta cu fata de Ecaterina Andronescu la 25 de ani.
Sa revenim la sport!
Succes!

Ili  •  8 iulie 2009, 23:19

Va felicit domnule Toontan. Ne-ar trebui o armata de oameni ca dumneavoastra, poate se mkai curata putin si tara aceasta.

VIO  •  9 iulie 2009, 0:26

Domnule Tolontan,
Prestatia d-nei „ministru” a fost jalnica.
Dar, acest dispret total fata de contribuabilii care muncesc si carora li se spune de catre guvernanti in fiecare zi ca „Suntem in criza!” si care nu-si pot permite lucruri elementare ca de exemplu servicii de sanatate decente este grava! Noi muncim ca robii pentru 1000 de lei pe luna iar aceste „capuse” cheltuiesc cu tupeu, iresponsabilitate si indecenta sume exorbitante pentru lucruri despre care nici nu stiu…
Aceasta ministresa promitea in seara aceasta la Realitatea, ca va fi mai vigilenta, probabil sa nu mai existe dovezi ale hotiei…
Dar ce ne promite, sa plece , sa se duca si sa ne lase; si-a dovedit din plin prostia nu mai avem nevoie de demonstratii facute pe banii nostri! Sa fie obligata sa puna banii la loc, ca si asa spunea ca n-a avut nici o strangere de inima cand a semnat pentru sumele enorme duse pe apa sambetei. OBLIGATI-O SA PUNA BANII LA LOC!!!

ricoanta  •  9 iulie 2009, 11:00

Domnule Tolontan oare ca ziarist ce sunteti nu stiti ca un ziar dupa ce este gata materialul se macheteaza si se da bun de tipar in mai putin de 2 ore?
Deci ce vi se pare anormal ca o grafica simpla ca cea dupa acele afise sa fie gata in 2 zile si tiparul efectuat?
Stiti ca o masina de tipar offset poate tipari si 13000 de coli format 50/70 intr-o ora?
Si este vorba de o masina de tipar plana ca la asa tiraj nu renteaza sa pornesti o rotattiva.
La o rotativa scoti tiraje de cel putin 50000 de coli.

dan  •  10 iulie 2009, 10:43

cat timp puterea este in mainile lui basescu,nici nu-l recunosc ca presedinte,absolut nimic nu i se va intampla lui ritzi,nu o recunosc ca ministru,atata lipsa de demnitate nu intilnesti ***

ermeticu’  •  10 iulie 2009, 12:30

Hai sa ne extindem aria de observatie si spre celelale institutii ale statului complice la cazul Ridzi. de pilda indreptati-va atentia spre ANRMAP a carei presedinta este d-na Traila Cristina, sotia avocatului Traila implicat intr-o urmarire cu politia last year si partener de afaceri cu sssitul de valeriu stoica. Deci d-na traila este omul lui valerica sssica. Atentie la ANRMAP si la clica de acolo. Dreptate in Romania. Mafia la puscarie!!!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord