Ziua 5 Deputatii sint socati de declaratiile angajatilor MTS

ULTIMA ORA. DECLARATII ULUITOARE.

marți, 7 iulie 2009, 12:16

ULTIMA ORA. DECLARATII ULUITOARE.

1. Claudia Radu sustine ca Artisan a organizat evenimentele din tara, desi toti sefii de judete contactati de presa declara altceva. Pe ce s-au dus 60.000 de euro? Ieri disparusera 200.000 de euro. In fiecare zi se adauga altii!
2. Cei trei functionari ai comisiei de atribuire, care a selectat cele doua firme, spun ca nici unul dintre ei nu au vazut in cele citeva acte pe care s-au uitat ca firmele au actionari comuni si acelasi administrator.
3. Procesele verbale de receptie au fost facute, in unele cazuri, dupa stirile de la televizor!

12:15 Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis ca activitatea Comisiei sa continue. Ca urmare a investigatiei pornite de gsp va fi modificat Regulamentul Camerei Deputatilor, care este considerat prea vag in astfel de cazuri. Practic, PD-L  aconsiderat ca activitatea trebui oprita pentru ca Parchetul a inceput cercetari preliminare. Biroul permanent a considerat ca o comisie poate fi oprita doar daca se incepe urmariea penala. Acest punct de regulament va fi modificat, in sesiunea din toamna, pentru a deveni mai clar.

12:20 Este audiat avocatul Panzaru, reprezentantul Antene1 si Antenei 3. El spune ca „nu a exista nici un contract direct intre MTS si noi. Antena 1 si Antena 3 au difuzat spoturile doar in regim publicitar”.

12:22 Gelu Visan il intreaba daca au fost difuzate, in afara de spoturi, stiri si reportaje platite. „Nu putem face asta, legea audiovizualului ne-o intrezice explicit! Mai mult decit atit. Fiecare titular de licenta e obligat sa nu accepte imixtiuni. Daca cineva ar fi platit stiri, respectiva televiziune ar fi pierdut licenta”, a spus Panzaru.

Declaratie oficiala A1+A3: „Nici un material nu a fost difuzat contra cost. Materialele au fost difuzate in sensul promovarii sau reliefarii evenimentului. Cit despre publictate, exista un contract intre CLIR Media si noi, care este un contract cadru”

12:25 Gelu Visan: „Ne puteti spune care este valoarea contractului dintre A1+A3 si CLIR?”. „Valoarea acestui proiect este data de valoarea publicitatii, dar nu am astfel de informatii”, a spus avocatul.

12:30 Alina Gorghiu intreaba cine s-a mai prezentat dintre cei chemati la Comisie. Ar fi trebuit sa mai fie reprezentantul Realitatea TV, functionari din minister si reprezentanti ai CNA. Aparent, nu mai e nimeni in sala dintre cei chemati.

12:35 Gelu Visan ii intreaba pe colegii sai din comisie daca, avind in vedere ca Mark si Artisan refuza sa prezinte documentele, e legal sa fie chemati comisari ai Garzii Financiare.

12:38 Deputatul Lakatos remarca faptul ca „MTS nu ne-a trimis documentele integrale pina acum. Daca de la o instituitie bugetara nu obtinem documentele, cum sa le obtinem de la altii?„. Robert Negoita: „Trebuie sa aflam unde s-u dus banii. Multi oameni din colegiul meu mi-au spus ca acesti bani s-au dus in campania Elenei Basescu. Nu sint procuror, dar cred ca e treaba noastra sa incercam sa lamurim acest aspect pentru ca e de mare interes public”.

12:43: Deputatul Chirita: „Avem doua categorii de probleme. Ar trebui sa aflam procedura prin care s-a facut aceasta achizitie. ANRMAP ne-a pus la dispozitie informatii, dar nu complete, iar MTS nu a binevoit sa ni le puna la dispozitie!. Sintem o comisie parlamentara de ancheta care este ignorata de catre un minister!”.

Chirita cere chemarea Monicai Ridzi. „Sa vina miine sa ne explice de ce nu ne trimite documentele”.

12:50 Au aparut cei din MTS. N-au intirziat decit 45 de minute.

Banicioiu: „Evenimentele au costat 805.000 de euro, conform ultimului raspuns al ministerului. Deocamdata, noi am depistat 45.000 de euro. Sigur, nu am analizat tot, dar lipseste foarte mult din suma!”

 12:55 Deputatii cer o noua discutie cu mine, „pentru a mai lamuri niste chestiuni”. Va tin la curent cind ma intorc de la masa comisiei de ancheta in zona presei. Aura Vasile: „MTS a sperat ca azi se va opri comisia si de aceea, cred, nu ne-a adus documentele”.

1:56 S-a terminat discutia mea cu deputatii. Ei m-au intrebat daca stiu cum se numeste firma care a derulat publictatea. Le-am raspuns ceea ce cititorii gsp stiu deja: Loco. Acolo s-au dus banii de la MTS si de acolo au mers catre televiziuni, oficial pentru spoturi publicitare.

2:00 Am fost intrebar daca MTS stia cind a semnat contractul ca, de fapt, MTV organizeaza concertul pe care il plateste MTS. Am raspuns ca MTV isi facuse publica oferta inca din februarie, iar deputatul Lakatos a remarcat: „Pai sigur ca stiau ca asa scrie in contract MTV Days”. M-au mai intrebat cit cred eu ca ar fi platit MTS pentru publicitate. Am raspuns ca, din informatiile noastre, aproximativ 225.000 de euro au fost alocate pentru spoturi si stiri/reportaje, ceea ce este ilegal. Dar am precizat ca acesti bani nu s-au platit, pentru ca, dupa inceperea anchetei, su-au platit doar spoturile.

 2:05 Incepere audierea Florianei Butoi, presedinta comisiei de evaluare. „Caietul de sarcini a fost exceptat pentru ca am mers pe anexa 2A si nu pe 2B. Pe 16, la ora 10 am deschis plicurile. Eram in sala Hagi. Am facut o pauza dupa desigilare. Am facut selectia ofertelor. Au participat doar doua firme. Pretul cel mai mic era criteriul de atribuire a ofertelor”. „Lucrez in MTS de pe 27 februarie 2009”. Banicioiu: „Cine a trimis cele trei invitatii de participare?”. „Alt departament, departamentul de achizitii”.

2:12: Lakatos: „Cite pagini avea metodologia?”. „5 sau 6 pagini”, raspune Floriana Butoi. Lakatos: „Nu vi s-a parut totusi ca achzitia de publicitate si alte lucruri din contract se incadrau, de fapt, la 2A”. „Nu am sesizat acest lucru”, a spus Floriana Butoi. „Cind ati analizat oferta, ati vazut datele firmei?”. „Da”. „Si nu ati vazut ca au aceeasi adresa?”. „Dar nu este interzis”, a raspuns functionara MTS. Concluzia deputatului: deci nu ati cerut nici bonitate si nici nimic altceva pentru verificarea firmelor!

 2:20 „Din punctul de vedere al ofertei n-ati analizat? Adica n-ati analizat decit pretul? Si daca difereau ofertele ca prestatie?”, a intrebat deputata Gavrilescu. Cind a primit raspunsul „pai era in caietul de sarcini” si-a pus capul intre miini pentru secunde bune. Un deputat care constata ca statul functioneaza ca naiba! 

2:20 Aura Vasile: „Toata aceasta activitate a fost corecta?”. „A fost legal”. „N-am spus legal, v-am intrebat daca a fost corect, detasati-va va rog”. „S-a respectat legea”. 

DIALOG DE NEUITAT PENTRU CONTRIBUABILI. DAR LUATI UN EXTRAVERAL INAINTE.
Olteanu: „Considerati ca trebuia sa luati in considerare ca trebuia sa primiti un pret real si serios?. Butoi, director general in MTS, raspunde: „Nu m-am gindit la asta.Am aplicat nota de fundamentare”.  „Si daca cineva v-ar fi spus ca face evenimentul pe un leu i l-ati fi dat?”. „Nu”. „Dar nu v-ati gondit ca poate e prea mare pretul, de vreme ce un pret evident mic vi s-ar fi parut ireal?”. „Nu. Am aplicat nota de fundamentare”. 

Alta dialog tare! Deputatul Chirita: „Nu ati vazut ca aceeasi persoana a semnat ambele oferte catre dumneavoastra?”. „Nu”.

 Urmeaza Ramona Cocias, membra a comisiei. I se da un pahar de apa. „Am emotii”, spune ea. Chirita: „Ati vazut daca aveau aceeasi semnatura ofertele?”. „Nu”. S-a terminat audierea. Urmeaza o alta membra a comisiei. Chirita ii pune aceeasi intrebare: „Ati sesizat ca au acelasi administrator cele doua firmele si aceeasi semnatura?”. „Nu”.

Undeee e ambasada Ugandei???? Trei functionari ai MTS, directori unii dintre ei, spun ca alcatuiesc o comisie de evaluare, adica decid cine cistiga o atribuire pe bani publici de 630.000 de euro si spun ca n-au vazut pe certificatele de la registrul comertului, care faceau parte dintre cele citeva documente pe care le-au verificat,  ca apare acelasi nume ca administrator la cele doua firme. „S-au urmarit sa fie toate documentele, ne-am uitat pe ele si atita tot”, asu spus ei. „Acte la kilogram”, spune Aura Vasile.  Deci numara documentele! Ugandaaaaaa.

 2:43 Este audiata Claudia Radu, director la tineret. Confirma, la intrebarea lui Sever Voinescu, faptul ca MTS a mai platit aproximativ 60.000 de euro pentru. IMPORTANT. Claudia Radu spune ca „In cea mai mare parte, firma s-a ocupat de actiunile din judete”. Ceea ce, potrivit declaratiilor sefilor de directii judetene, nu este adevarat! Banicioiu o intreaba: „Cite tricouri, cite alte obiecte au fost facute?”. „Nu stiu”, a fost raspunsul. Intervine Lakatos: „Si atunci cum ati semnat?”. N-a primit nici un raspuns.

3:00 Vine la masa Paul Diaconu, cel care a mai fost audiat zilele trecute. Este directorul economic si de personal. A semnat si contractele si proceele verbale de receptie. Despre asta e intrebat. „Singurele estimari cantitative sint legate de participanti”. „Asa, deci nu stiti cite tricouri au fost aduse, cite premii, nu v-a interesat decit numarul participantilor?”, intreaba Olteanu. „Da”, a raspuns Diaconu.

Gavrilescu: „V-a cerut cineva pana acum acte pentru a le trimite catre noi, comisia?” „Nu”, a venit raspunsul directorului MTS. Stiati ca nu este permis ca ministerul sa cumpere spatii pe TV pentru spoturile publicitare?” Nu, nu stiam”, este raspunsul lui Paul Diaconu

3:40 Este chemat la audieri George Paduraru, membru in comisia de receptie si consilier al ministrului Ridzi. Nicolae Banicioiu anunta ca nu va pune intrebari pentru ca a fost coleg in facultate cu cel anchetat. Lakatos: „Ar trebui sa stiti macar dumneavoastra cate tricouri s-au impartit”. „Am fost membru in comisia de receptie la nivel national. Nu in Bucuresti, nu in alt oras. Nu am aceasta informatie. Pot sa va spun ca noi, prin acel contract, am achizitionat un pachet de servicii. Nu tricouri!”

George Paduraru este deranjat de intrebarile comisiei. „Rog pe doamna presedinte sa atraga atentia membrilor ca daca voi mai fi numit obraznic si nesimtit ma ridic si plec!” „Continuati sa raspundeti la intrebari daca stiti sa raspundeti, daca nu, va rog, sa va abtineti”, i s-a replicat. „Respect comisia, dar nu voi mai raspunde pana nu primesc scuze”. GEORGE PADURARU A PLECAT DE LA MASA!

Bogdan Olteanu cere evacuarea din sala a consilierului ministrului Ridzi. Sever Voinescu si Gelu Visan ii iau apararea lui Paduraru, spunand ca era normal ca Bogdan Olteanu sa isi ceara scuze fata de invitat pentru jigniri. De 15 minute se poarta discutii despre comportamentul lui Paduraru. Exista propuneri de evacuare din sala si de rechemare in fata comisiei, maine dimineata.

4:30 Este chemat la audieri Ioan Onisei, vicepresedinte CNA. Acesta face o introducere in care explica modul in care CNA a ajuns sa sanctioneze televiziunile care au difuzat spotul de promovare al evenimentelor de 2 mai. „CNA a decis ca spoturile sint spoturi de publicitate politica. Cu unanimitate de voturi am decis sa somam trei posturi TV”.

„Decizia CNA a vizat doar difuzarea spotului?”, a intrebat Nicolae Banicioiu. „Da, exclusiv. O sa doresc insa sa fac o interventie anecdotica. Mai multi radiodifuzori ne-au spus ca in acele zile nu a fost ceva mai interesant decat evenimentele de Ziua Tineretului, de aceea si numarul mare de stiri care au acoperit acel subiect”, a raspuns Onisei.

Lakatos: „Cum a explicat CNA coincidenta reflectarii in jurnalele de stiri exact a celor prevazute in contracte?” „Nu imi permit sa am alte puncte de vedere decat cele avute in unanimitate de CNA”, raspunde Onisei.

4:50 Gelu Visan propune membrilor comisiei sa il accepte pe George Paduraru la masa, cu conditia ca acesta sa isi prezinte scuzele. Desi consilierul ministrului Ridzi s-a asezat la masa, presedintele comisiei nu i-a dat acceptul, rugandu-l sa mai astepte. „Pentru a se mai calma”, completeaza Negoita.

4:51 Este chemat Forin Rizea, de la Directia de Relatii Publice si Comunicare, cel care a facut parte din comisia de receptie pe Bucuresti. „Atributia mea a fost sa constat daca a fost asigurata vizibilitatea evenimentului”. „Cum ati apreciat ca in Bucuresti au fost 10.000 de oameni la concert?”, a intrebat Banicioiu. „Din relatatea colegilor de pe teren si din vizionarea suporturilor magnetice.”

Banicioiu: „Prezenta doamnei Ministru in spot contravine legii. Directia dvs. avea atributia sa o informeze pe doamna Ridzi ca este ilegal ceea ce face?” „Nu era atributia noastra„, vine raspunsul lui Rizea.  „Ce atributii aveti dumneavoastra?” „Sa mentin legatura cu presa, sa am grija de buna functionare a site-ului…”

5:05 Este chemat George Rusescu, director general Directia Programe Studenti. A facut parte din comisia de receptie a evenimentului de la Costinesti. „Stiti ca evenimentul de la Costinesti a fost organizat de Media Pro si nu de catre Mark?”, il intreaba deputatul Chirita. „Nu, nu stiam”.

Trupele au cantat, ceea ce scrie in contract s-a intamplat la Costinesti. Mai multe nu stiu sa va spun„, a fost singurul raspuns pe care Rusescu l-a dat pana acum.

5:20 Claudia Marinescu, de la Directia Relatii Publice si Comunicare, este chemata la audiere. A semnat pe procesul verbal de receptie a evenimentului de la Costinesti. „Cum ati stabilit ca prestatorul si-a facut treaba?”, incepe Sever Voinescu. „Am fost acolo si am vazut. Monitorizarea a venit sa confirme ceea ce am vazut acolo”. „Cine a facut distribuirea materialelor promotionale?” „Prestatorul. Nu era treaba noastra sa impartim materialele.”

5:43 Alin Baciu, de la aceeasi Directie este audiat. A facut pare din comisia de receptie a evenimentelor din tara. Banicioiu: „Ce au facut Directiile pentru Tineret si Sport, si firma Artisan, pentru asigurarea bunei desfasurari a evenimentului?” „Pot sa va spun doar ceea ce am facut eu, nu ce au facut cele trei entitati”, spune Baciu. „V-ati intalnit pe teren cu vreun om de la Artisan?” Raspunsul lui Baciu: „Nu!

Banicioiu: „Cum ati verificat ca sepcile si tricourile au ajuns in fiecare judet?” Baciu: „Pe baza a ceea ce am primit de la fata locului. Fotografii si filmulete”.

Din redactie, RTV sustine ca ar fi venit, dar a primit prin posta citatia abia in aceasta dupa-amiaza.

Audierile au luat sfarsit. Banicioiu: „Tin sa mentionez ca nici pina acum n-am primit documentele de la MTS. Va propun sa nu mai audiem pe nimeni in zilele urmatoare pentru ca vin aici angajati ai MTS care nu stiu carui risc se expun, nu stiu ca ce spun aici pot constitui probe in justiei impotriva lor”. Olteanu: „Si eu cred ca am audiat toti martorii necesari. Am observat lucruri grave, nu vreau sa ma antepronunt, dar am vazut oameni care au facut receptie dupa televizor si fara sa cunoasca documentele!”.

„Un minister vraiste, un minister condus intr-un mod incompetent. Imi pare rau, dar m-am lamurit” – un deputat PD-L off the record

Dan Visan spune: „MTS mi-a comunicat ca ne va trimite sute de pagini de documente. Hai sa rezervam ziua de miine pentru studiu si sa chemam pentru poimiine pe cei de la Loco, prin care au trecut banii de publicitate”.  

 6:40 S-a votat. 7 impotriva, 4 pentru. Nu vor veni cei de la Loco. „Aparati-l pe Voiculescu!”, a exclamat, dezamagit, Sever Voinescu.

Intr-adevar e greu de inteles in acest moment de ce comisia a refuzat sa audieze si pe Loco, de vreme ce a facut acelasi lucru cu alte companii aflate pe traseul banilor de la MTS. GSP dezvaluise ca Loco este in aria afacerilor familiei Voiculescu.

6:50 Se intimpla un lucru incredibil: la citeva minute dupa ce am postat pe blog ca pedelistii ii acuza pe ceilalti ca-l protejeaza pe Voiculescu, se intimpla urmatoarele: deputatii apoape iesiti din camera se intorc. Banicioiu: „Ca sa nu spuneti ca vrem sa protejam pe cineva, sint de acord sa chemam orice firma doresc colegii de la PD-L”. Olteanu: „De acord, dar sa stam miercuri si joi ca sa ajungem la un raport. Vreau sa spun ca audiem, dar sa nu tergiversam”. Toti cei ramasi in sala, 8 din 15, sint de acord. Vor fi chemate firmele la audieri!

 

 


Comentarii (78)Adaugă comentariu

Robert  •  7 iulie 2009, 17:08

Felicitări Tolo!totuşi ceva sport cind mai comentam ?

rititi  •  7 iulie 2009, 17:22

Acum, ca veni stirea de la ora 17 privind propunerea Parlamentului de a se vota inceperea urmaririi penale a lui Tariceanu (ceea ce in fond e o prostie intrucat numai Parchetul propune si solicita (Parlamentului, ma rog, camerei respective) inceperea / incuviintarea urmaririi penale a unui parlamentar, sper ca va veti da seama , fata de aceasta fumigena (desi in continutul ei chiar e o grenada intrucat fapta lui Tariceanu si eu cred ca ar fi penala), ca numai presa sprijina (in acest caz, subliniez) legea, adica nu exista un caz Ridzi decat in presa. Mutual, Ridzi este sprijinita in egala masura si de PSD (alaturi de PDL), in sensul ca unde-i Ridzi o sa fie si Nemirschi sau altul. Basescu va merge pana la capat cu Ridzi (fiindu-i frica de asocierea cu fi-sa), PSD va merge pe burta, iar DNA niciodata, repet, niciodata, nu va incepe urmarirea penala in acest caz. Dupa parerea mea, cred ca solutia de NUP este data la ora actuala, numai ca nu va fi comunicata prea curand! Dupa finalizarea acestei anchete, sper ca o sa realizati cu adevarat cine este PSD, cine este DNA! Deasemenea, ma transform in mama omida si va spun ca nici intr-un alt guvern, cu PSD la conducere, nu o iasa acest dosar sau altul la lumina.

remus  •  7 iulie 2009, 17:22

STEFAN :nu vi se pare bizar ca PSD, PNL, UDMR, PRM, deci toti, chiar toti, se joaca de-a indigantii? nu vi se pare ca pozitiile partidelor sunt foarte slabe alaturi de subiect? de ce? logic : pentru ca toti au pisici moarte in ograda – sistemul asa functioneaza; iar ei sunt IN SISTEM

Ai dreptate : SISTEMUL se autoprotejeaza . Ca sa intelegem ce se intimpla ar trebui ca cineva sa defineasca SISTEMUL ROMANESC de dupa 1989. El este urmasul SISTEMULUI SECURISTO-COMUNIST. Cei batrini au predat stafeta( puterea ) la copii , nepoti si la intreaga retea de colaboratori . Se pare ca 1 din 3( la oras ) si 1 din 10 la tara erau colaboratori . Ei s-au privatizat primii . Ei au facut partidele politice. Ei au condus si devalizat bancile.Ei au avut acces la informatii. EI au CONFISCAT ROMANIA !!!
Pe noi ne lasa sa muncim dar numai pentru EI !!!!

ionutangel  •  7 iulie 2009, 17:22

am ajuns sa ne plangem de mila asteptad consternati sa ne salveze vreun superbase ,supergeoana sau mai stiu yo care cu vreo inventie tampita si cu specialisti gen pitzipoanca asta de dorobanti care nu stiu decat sa fure si sa se justifice cu balbaieli de genu ( sunt un soldat) care sa sacrificat pentru partid si ar trebuit decorat si perceput ca un erou national de parca se crede maica tereza PE BANI NOSTRI***

lontanol  •  7 iulie 2009, 17:30

stimate dle tolontan,
-daca aflam unde s-au dus milioanele se euroi castigati din transferurile jucatorilor romani (crescuti din bani publici!) in strainatate, dupa 89, inseamna ca ne-am indeplinit misiunea patriotica de ziaristi! altfel…

alex  •  7 iulie 2009, 17:53

BRAVO TOLO! macar sa- i faceti de rusine , ca justitia oricum nu o sa faca nimic

Valentino Rossi  •  7 iulie 2009, 18:07

Subiectul a devenit plictisitor.
Propunere:
In 2007,TVR(post public,banii publici,etc) „pierde” drepturile de difuzare ale Ligii I la fotbal in favoarea nou infiintatului Canal D.Nimeni, dar absolut nimeni nu s-a sesizat in legatura cu pierderile materiale uriase.Ma surprinde ca nimeni din presa nu a luat pozitie…

Cătălin Tolontan  •  7 iulie 2009, 18:28

sorin : corect, nu conteaza decit faptuk ca o autoritate publica, impotriva legii, a contractat, a receptionat si a platit stiri si reportaje

Alex  •  7 iulie 2009, 18:28

Nu stie nici un angajat din MTS pt ce sa cheltuit suma de …
Cred ca este un exemplu bun pentru toti cum trebuie cehltuiti banii publici. Nu trebuie sa ne intereseze numarul tricourilor sau sepcilor distribuite?! Macar macheta acestor produse au vazut cei de la MTS si au aprobat???
Acest caz prezinta un exemplu „bun” pentru ONG-uri care acceseaza fonduri de la MTS cum se pot cheltui banii. Ma mir de atitudinea tuturor de la MTS. Asociatia noastra a aplicat in anii anteriori la finantari de la ANT, si trebuie sa cerem accept pentru toate lucrurile editate, si sa prezentam oferte de pret la „kilogram” pentru o finantare nerambursabila de 500 lej.
Monica Iacob Ridzi trebuie sa demisioneze!!!!!!!

GEORGIANA P.  •  7 iulie 2009, 18:47

Nu pot să înțeleg obstinația cu care miniștrii și parlamentarii PDL o susțin pe M.I.Ridzi. Sau poate că, în fine, și-au dat seama că dânsa este o piesă de domino importantă, a cărei dislocare ar declanșa o avalanșă de anchete jurnalistice și nu numai, asupra politicienilor PDL. Chiar nu își dau seama că fiecare zi care trece fără demisia sau demiterea ministrului MIR aduce un grav prejudiciu calitativ (de imagine) și cantitativ (de voturi) asupra întregului partid și, mai ales, asupra Președintelui-Jucător? Lucrurile par a fi de o gravitate fără precedent , de vreme ce d-lul Băsescu se ambiționează să nu o suspende, mai ales că in alte ocazii,s-a dezis cu multă și condamnabilă ușurință de inșii care îl incomodau.Și nu în cele din urmă,cum poate trăi d-na MIR cu acest oprobiu, manifestat zilnic, la toate nivelurile?

zamolxe  •  7 iulie 2009, 19:12

TOLO !
cat te-am criticat privind unele lucruri din fotbal …
DAR ACUM TE FELICIT DIN TOATA INIMA !

MARE CURAJ AI AVUT !

SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE SI SA RAZBESTI IN PROBLEMA ASTA !

SI POATE AI PUTERE SA MAI SCOTI SI ALTELE LA IVEALA !

poate mai fierbe putin „mamaliga” si sa nu mai voteze toti ca oile !

ca ma-m saturat de magazine (sucursale de Roamania) care
servesc „mocaciuni” si produse proaste numai ca sa aiba cifra de afaceri …
m-am saturat de „pomeni electorale” la care se infing toti tampitii fie ei batrani sau tineri
si m-am saturat de guvernanti *****, needucati si pusi pe functii pe baza de cotizatii la campanii in euro

am facut si eu un experiment o data !
de-abia apruse PNG lu „iluminatul si credinciosul” Becali.
ca sa fii pus pe lista la consilieri judeteni se cerea 1000 euro (necontabilizati)!
(ca baietii erau la inceput si stiau ce a nu au sanse … dar banii ramaneau cica la pearid !)

GEORGIANA P.  •  7 iulie 2009, 19:14

OK, pot să „cred” că d-na Ridzi nu a deturnat fonduri către partid, nu a cumpărat știri și nu s-a promovat pe televiziuni etc., dar INCOMPETENȚA de care a dat dovadă în „treburile” de la MTS este de netăgăduit. Măcar și pentru acest lucru, ar fi trebuit să-și dea demisia demult.Însă, ONOAREA este lucru mare, pe cale de dispariție…

Bula  •  7 iulie 2009, 19:27

Nimeni nu are interes ca adevarul sa iasa la lumina! Ceea ce face ministrul Fitzi pt. Eba si Base fac si altii pt. alti potentati! Se fura pina cind nu o sa mai existe nimic de furat. Si aproape aici s-a ajuns. Bataia se da acum pe banii celor care platesc impozite. Cu criza, devine ciolanul din ce in ce mai mic.
Toti actioneaza dupa motto-ul: dupa mine potopul, dar potopul o sa vina mai repede decit cred unii si altii. Goana dupa capatuiala fara munca e cancerul Romaniei. Toti vor sa fie milionari fara sa fi facut nimic in viata lor. Asta e Balacanul cu tigani procopsiti din cersit si jaf, oameni analfabeti abrutizati care o vind pe ma-sa pe nimic, politicieni verosi care incearca sa se capatuiasca in timpul unei singure legislaturi. Si deasupra tuturor clanul Basescu, de neegalat prin cinism, mirlanie si lipsa de cinste si obraz! Cireasa de pe tort? EBA!

Gigi  •  7 iulie 2009, 19:32

Tolontan primeste felicitari pt. ca isi face meseria! Asta e Romania!

zamolxe  •  7 iulie 2009, 19:32

oricum am impresia ca ne zbatem toti ca pestele pe uscat

ramane de vazut daca aceast scandal are urmarile normale.

prin normale inteleg ca Ridzi sa fie „scuipata” din guvern, ca autoritatile statului sa arate unde s-au dus banii …

si daca banii s-au dus unde crede tot romanul … sa fie „scuipata” si individa respectiva din corpul parlamentarilor romani de la Bruxelles.

cred ca ar fi bine sa fie sesizate si comisiile parlamentului european de suspiciunile care planeaza asupra „parlamentarului EBA” datorita acestui caz si poate ei or sa puna „presiune” mai mare pe DNA, Procuratura, … s.a.m.d. !

Cum poate Base sa lupte cu coruptia in tara cand el este primul corupt al tarii ?

els  •  7 iulie 2009, 19:55

Felicitari, dle Tolontan: incepe sa se vada tot mai clar ca administratia politica este corupta in ansamblul sau. Sper sa fii la fel de determinat si in continuare, sistemul se clatina deja si poate sa cada chiar in toamna/iarna. Ar fi chiar frumos la 20 de ani de la „revolutie”…

georgy  •  7 iulie 2009, 20:13

mie mi se pare putin cam exagerat subiectul in comentarii…ok…a gresit (probabil ?!) dar nu e singurul ministru in aceasta postura!! guvernul pnl chiar nu a gresit cu nimic?!

liliac  •  7 iulie 2009, 20:38

sper sa ai timp sa comentezi iar evenimente sportive (precum Turul sau poate, campionatul de baschet). e incredibil ce se intampla la comisie. nu ma astept sa fie rapizi.comisiile parlamentare sunt incete in audieri si deliberari. dar ce afla si felul in care se comporta unii cu altii te fac sa vrei sa pleci. ultima data cand mi-am dorit sa plec din Romania a fost cand Vadim a intrat in turul doi; sau cand jandarmii luau stupefiant bataie de la mineri pe Valea Oltului.
pentru investigatia jurnalistica, pentru jurnalul de pe blog, NUMAI RESPECT

Marian Eugen  •  7 iulie 2009, 20:39

Domnule Tolontan, CNA, care este majoritar PNL, acum cateva minute bune v-a desfiintat toata „investigatia” pe care ati facut-o, „din proprie constiinta”, in cazul Ridzi. Pur si simplu au spus in fata comisiei parlamentare ca nu aveti dovezi si ca MTS nu a facut nici un fel de publicitate electorala. Apropo, in ce tara ati vazut dvs un jurnalist sportiv sa faca investigatii politice? Nicaieri, doar in Romania.

Beatrice  •  7 iulie 2009, 21:11

Nu am vazut atata rautate…Zau asa!!! Pentru ca asta este ceea ce se intampla aici, pe acest site, cu caeste comment-uri!!! Daca o sigura persoana a avut „tupeul” sa laude actiunile ministrului Monica Iacob Ridzi…ati sarit cu totii la atac! Sa inteleg ca pe acest site nu ai voie sa ai pareri pro ministru MTS!?! Se accepta doar comment-urile negative la adresa acestuia!?! Si eu care credeam ca e democratie..si ca ne putem spune parerea…indiferent care e aceea”-pozitiva sau negativa!!! Oricum…Din punctul meu de vedere…actiunile organizate de 2 Mai-Ziua Nationala a Tineretului si-au atins obiectivul: sutele/miile de tineri care au participat la evenimente s-au simtit importanti in acea zi, au simtit ca e ziua lor!!! Pentru ca…eu asa stiu ca se face: cand e ziua vreunei persoane…se da o petrecere!!! Acelasi lucru se face si de Ziua Femeii si de Ziua Persoanelor Varstnice si cu ocazia zilei altor categorii de persoane!!!
Vizavi de modul cum s-au cletuit banii: trebuie lasate organele competente, cu atributii legale in acest sens, sa spuna daca a fost sau nu legala atribuirea contractelor de achizitii publice!!! Drept pentru care va spun: lasati-o mai moale cu acuzatiile si cu pedepsele inchipuite!!! Ai zice ca aici e INCHIZITIA!!!
PS: sunt convinsa ca imediat ce va fi postat comment-ul meu…vor fi minim 10 persoane care sa desfiinteze ceea ce am spus eu aici. Si asta nu ar fi o problema…Problema e ca…vor jigni…Si asta..nu se face!!! Daca avem pretentii ca suntem civilizati si democratici atunci…lasati-o mai moale cu jignirile!!!

meme  •  7 iulie 2009, 22:04

Felicitari pentru tenacitatea si curajul de care ati dat dovada pana acum in aceasta ancheta. Nu va lasati intimidat, continuati pana la capat. Sunteti un exemplar rar printre gazetari romani. Aveti toata stima si respectul nostru. Pacat ca nu candidati la presedintie! Glumesc :))))))))

Geo VL  •  7 iulie 2009, 22:45

Acum ceva timp v-am criticat dur pentru pozitia pro Basescu avuta intro emisiune TV, folosind un limbaj decent si fara a va jigni in vreun fel. Am facut asta deoarece nu ma asteptam sa aveti o astfel de pozitie de la un om ca dvs. Bineinteles ca postul meu nu a aparut. Prin asta ati dovedit implicit ca eu aveam dreptate.
Si acum cu dezvaluirile in cazul Ridzi nu mergeti pana la capat. Sunt convins ca stiti sigur ca banii s-au dus pe campania electorala a Elenei Basescu dar evitati s-o spuneti raspicat. De ce? Va deziceti? Doamnei Ridzi nu i se va intampla absolut nimic pentru ca nu vrea Basescu, asta ar trebui sa va fie clar chiar si pentru dvs.
Va felicit totusi pentru dezvaluirile din acest caz.

geo  •  8 iulie 2009, 0:14

Dragii mei, raspunsurile celor de la MTS sunt corecte prin prisma legislatiei privind achizitiile publice. Pana acum nu s-a dovedit ca a fost incalcata legea achizitiilor publice OUG 34 din 2006 cu toate modificarile ulterioare. Dezbaterea despre morala, este una. Cea despre legalitate este alta. Din tot ce am citit pana acum, am inteles ca nici parlamentarii nici Catalin Tolontan nu cunosc nimic din legea achizitiilor publice. Nu au invocat incalcarea nici unui articol din lege. Legislatia achizitiilor publice este copiata dupa directive europene. Iar chestia, de exemplu, cu ministerul care nu trimite acte, este hilara. Pai cred ca li s-au cerut documente pe care legea nu le cere. Toata documentatia pentru licitatie se numeste conform legii „dosarul achizitiei publice”. Si asta cred ca a ajuns la comisie. Dar se cer evaluari si justificari pe care legea u le cere. I-am cerut lui Catalin Tolontan, cand a promis si el, sa publice in site, facsimilul contractului semnat de MTS, nu extrase, taieturi ca alea sunt manipulari. Si acele contracte, nu taieturi, nu au aparut. In al doilea rand, este de dorit ca comisia sa faa recomandari pentru imbunaatirea legislatiei achizitiilor publice, sa coreleze asta cu legislatia privind declararea averilor (de ce Parlamentul si Tolo nu se alatura anchetei declansate de Academia Catavencu privind nedeclararea averilor de catre parlamentari, ca pe ei nu se vad saracii) plus legislatia privind finantarea partidelor si deconturile la alegeri, care nu acopera aparitiile Tv, OOH-urile, afisele, etc. Tolo, fa-ti draga curaj si lupta-te cu chestiile de principiu, ia-te in gat cu ei si ridica la general subiectul tau. N-o vei face.

Mihai Popescu  •  8 iulie 2009, 2:42

Am un caz strigator la cer=Scoala speciala&ajutatoare nr.4 din sos.Oltenitei nr.208 sectorul 4-intersectia cu calea Vacaresti-piata Sudului, care functiona neintrerupt in acelasi imobil din 1865!!!!!chiar daca a fost scoala de meserii, apoi de fete si acum scoala speciala, a fost retrocedata fraudulos unor fosti vecini ai scolii, care au avut doar o mica parte din terenul alaturat scolii;daca vrei amanunte suna-ma, ti-am trimis si un e-mail, am sunat azi la redactie……in locul scolii acum se amenajeaza o terasa&berarie si se vor construi 2 cladiri de p+15 si p+21 de etaje;nu ar fi departe repetarea incendiului din Armeneasca;Dan Voiculescu a avut o buna initiativa referitor la retrocedarea din parcul Tineretului, mergand cu petitia la guvern/parlament pt a trece parcul la zona de utilitati publice, foarte bine, dar exista cel putin tot atatea motive daca nu mai multe ca si cladirea scolii impreuna cu curtea sa fie si ele propuse pentru trecerea la zona de utilitate publica, nu???

cristina  •  8 iulie 2009, 8:33

@Beatrice: esti dazamagita ca nu ai primit ce anticipai? Tu te-ai distrat in luna mai? Pe banii cui?

nae curteanu  •  8 iulie 2009, 11:44

@Beatrice:
E o problema de prioritati, in situatia in care banii sint limitati, iar nevoile multe. Ridzi s-a comportat ca un om fara minte (desi ea de fapt a fost foarte constienta de ce face – ca doar n-a facut-o de capul ei). Intelegi…

PussyCat  •  8 iulie 2009, 13:26

daca deputatii sunt şocati sa nu cumva sa ramana asa pana la urmatoarele alegeri generale..

vasile  •  29 septembrie 2010, 12:58

George Paduraru se lauda ca este prepatator la Dimitrie Cantemir. In fapt, dimineata la opt a trimis studentii acasa spunandu-le ca nu se poate trezi asa devreme…. de atunci nu l-a mai vazut nimeni prin facultate!!!!!!
Inteleg ca anul acesta, cu acceptul doamnei rector doreste sa mai faca inca o incercare… de trezire dimineata:)))))

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord