Un pas mic pentru sport, un pas mare pentru adevăr

Comisia de Anchetă parlamentară a vorbit în numele românilor: Ridzi, pleacă! Ministrul se ţine de scaun

joi, 9 iulie 2009, 9:56

Comisia de Anchetă parlamentară a vorbit în numele românilor: Ridzi, pleacă! Ministrul se ţine de scaun

O femeie tînără, bronzată şi o decizie în premieră pentru 20 de ani de luptă democratică. „Doamnelor şi domnilor, Comisia de Anchetă a decis în raportul său să solicite începerea urmăririi penale în cazul ministrului Monica Iacob-Ridzi pentru comiterea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice”.

Alina Gorghiu se opreşte. Camerele de luat vederi stau cu luminile aprinse. Niciodată un ministru nu a fost verificat, audiat şi, în final, găsit vinovat ca răspundere în Parlament pentru fapte atît de grave.

9 ore de dezbateri
Ca să se ajungă la această declaraţie, ziua a parcurs 9 ore infernale. Monica Ridzi ajunsese la 8 dimineaţa în biroul şefei Camerei Deputaţilor. De acolo, ieşeau pe rînd parlamentarii PD-L din comisie. Duceau cu ei un draft de raport separat. „Tot timpul au ştiut că nu vor semna raportul majoritar”, spune cineva de la PNL. „Nici vorbă, am avut toată buna-credinţă”.

Timp au avut, asta e clar. Oră după oră, au discutat pe puncte, încercînd să pornească din extremele celor două tabere şi să ajungă la un compromis. Se înţeleseseră inclusiv pe a solicita Comisiei Juridice să vadă dacă e justificat să se ceară urmărirea penală. Dar n-a ţinut. Şi atunci s-a votat. Cu 9 voturi contra 5, la fiecare punct, Comisia a ajuns la un raport de o asprime unică.

A cumpărat ştiri!
Comisia recunoaşte că „Monica Ridzi a intervenit în programele posturilor respective de televiziune, încălcînd dispoziţiile legale în vigoare”.

Monica Ridzi a achiziţionat din fonduri bugetare ştiri în scop publicitar
raportul Comisiei parlamentare

La acest punct, chiar şi părerea minoritară a PD-L este cea mai apropiată de raport din întregul document. „Prezenţa acestor ştiri în contract este cu totul inadecvată”, spun pedeliştii.

Pentru libera informare a oamenilor e o mişcare fără precedent. Guvernul va trebui să explice tuturor organizaţiilor media şi publicului de ce a cumpărat ştiri şi să găsească soluţii ca acest lucru să nu se mai întîmple.

A minţit
Un alt punct este acela în care se arată că „ministrul a minţit în faţa Comisiei de Anchetă” cînd a spus că nu ştia de scena existentă în patrimoniul MTS.

Atribuirea celor 630.000 de euro din banii tineretului şi sportului către cele două firme se încadrează, conform comisiei, la „oferte trucate la licitaţii”.

Monica Ridzi a traficat banii bugetului pe care îi gestiona pentru interesele Artisan şi Mark
raportul Comisiei parlamentare

„Fără justificare şi responsabilitate”
Gazeta a dezvăluit că, deşi ministerul a cheltuit 730.000 de euro, evenimentele au costat 220.000 de euro, ceea ce înseamnă că 500.000 de euro s-au risipit sau, conform comisiei, au fost „gestionaţi fără justificare şi fără responsabilitate”.

Poziţia minorităţii
A urmat conferinţa PD-L, care şi-a prezentat propria poziţie. Există critici cu privire la activităţile vagi din minister, dar Ridzi nu este identificată ca purtătoare de vină. „Păcat că s-a înterupt comisia. Ar fi trebuit să mai continuăm, să vedem ce e cu firma Loco, care e în aria domnului Voiculescu”, a spus Gelu Vişan.

Trimiterea lui Voinescu
Întrebaţi ce ar trebui să facă Ridzi în faţa acestui raport devastator al majorităţii, deputaţii PD-L au spus că „demisia e o decizie unilaterală”. Sever Voinescu a îndreptat uşor microfonul curbat şi a punctat: „Există în viaţa fiecărui om politic un moment în care trebuie să se gîndească nu la ce poate face partidul pentru el, ci la ce poate face el pentru partid. Sînt convins că doamna Ridzi se gîndeşte serios la asta”.

Mda, se gîndeşte. Cu diferenţa că, în loc să-şi propună să scoată 100.000 de americani în stradă la preţul de 6 dolari bucata, JFK a promis că duce un om pe Lună. „Evenimentul s-a întîmplat”.


Comentarii (94)Adaugă comentariu

radu  •  10 iulie 2009, 9:23

Am intrebat si eu ieri acelasi lucru – de ce nu exista acelasi interes din partea ziaristilor si pentru mizeriile mai mari si care persista de mulat vreme in sport (valiza, arbitrii, transferuri ilegale, pariuri, etc).
Evident nu am primit raspuns – ***
S-a facut de fapt un pas mic si spre adevar – daca nu se continua cu investigatiile spre „pestii” mai mari.
apropo- un raport european spunea ca in fotbal se spala f multi bani – oare cum este la noi?
Domnule Tolontan credeti ca puteti face ceva si pentru curatarea fotbalului?

Sly  •  10 iulie 2009, 9:26

Nici la aceasta ora pdlistii nu sint in stare sa ii provoace lui ridzi un spasm pentru a-si da demisia?
E problema lor care se va reflecta foarte bine in toamna in procentele lui Baselu.

mihai  •  10 iulie 2009, 9:28

Felicitari pentru ceea ce ati realizat. sper ca exemplul vostru in domeniul sportului sa fie urmat de campanii similare facute si in alte domenii. doua puncte as dori sa le mentionez:

1.sper ca toti cititorii sa inteleaga ca gazeta sporturilor este un ziar de sport si de sport trebuie sa se ocupe. nu este rolul ei demascarea unui ministru x ce se ocupa de un cu totul alt domeniu

2. sunt sigur ca si dumneavoastra ii intelegeti pe cititorii ce va cer mai mult decat puteti oferi. o fac deoarece prin intermediul dumneavoastra au beneficiat cu adevarat de o investigatie atat de profesionist facuta incat nu a putut fi „ingropata” undeva.

mult succes in continuare.
mihai

ilarionciobanu  •  10 iulie 2009, 9:30

catalin,

bravo pentru ancheta si barvo pentru faptul ca ati avut puterea sa mergeti cu ea pana la capat.
este un pas inainte.

sorin  •  10 iulie 2009, 9:30

Felicitari ! Pe moment m-am bucurat foarte mult insa nu este de ajuns. Catalin ai spus ca personal nu crezi ca Ridzi si-a insusit banii.
Pentru asta esti dator sa afli tot adevarul. Iar cel mai important lucru este cine si-a insusit banii. Sau pentru cine erau .

Oblio  •  10 iulie 2009, 9:38

Ridzi a dat-o in bara!
Si nu stiu daca este aceiasi bara cu cea de debut in piata publica!

oly  •  10 iulie 2009, 9:57

Eu cred ca lucrurile se vor opri aici. Mai urmeaza cateva rabufniri, cateva rafuieli, si gata. Fastaceala dlui Boc la Brasov, care repeta ca un robot niste prevederi legislative (de stiut vad ca le stie, sta mai prost cu punerea in aplicare a legilor ),ferocitatea cu care dna Udrea a aparat-o aseara la Realitatea TV pe dna Ridzi, arata foarte clar: lucrurile nu trebuie sa mearga mai departe. Daca se merge mai departe se ajunge pana la ridzi nr. 1, varful piramidei, si asta nu e bine. Eu am inteles asa: de vina nu este dna Ridzi, ci cei care au elaborat legile care interzic cheltuirea banului public fara o minima analiza, insusi legea este o insulta la adresa dnei Ridzi. Cum adica, sa-i interzica legea (sau cineva) dumneaei Ridzi sa organizeze un eveniment atat de maret, cum nu s-a mai pomenit in Romania de la Ceausescu incoace, ce inseamna 6 euro/tanar in zilele noastre…De vina mai este si presa, care, conform dnei Udrea, a supus-o pe dna Ridzi unui linsaj mediatic fara precedent, in loc sa-i scoata in evidenta calitatile manageriale si spiritul de sacrificiu in favoarea tinerilor…ea, dna Ridzi, care a fost alaturi zi si noapte de tanarul nr. 1 al tarii, ajutandu-l sa ajunga europarlamentar, sa aiba si tinerii un reprezentant acolo, la Bruxelles. Vedeti, chestiile astea nu le vedem noi. De vina suntem noi, ca nu ne lasam condusi de oameni ca dna Ridzi, avem aceasta sansa istorica s-o avem in fruntea noastra si, in loc sa fim mandri de asta, ne ocupam de prostii. Dle, daca nu putm s-o ajutam, atunci sa n-o incurcam, nu ? S-o lasam in pace sa-si duca menirea la bun sfarsit. Avem o vedere asa de scurta si o gandire asa de ingusta. Daca am privi lucrurile de sus am avea o alta perspective…

Dan.Boghiu  •  10 iulie 2009, 10:03

va propun sa analizati si din perspectiva sportiva retrogradarea Arges -ului; Meciuririle castigate dupa arestarea lui Penescu au fost
si ele atinse de aranjamente ? Cum a batut pe Dinamo cu 5-? in ultima etapa? Nu sunt suporter al pitestenilor, ma intereseaza logica deciziei;

D-le Tolontan, sunt curios ce punct de vedere aveti; intuitia mea imi spune ca cei care au luat decizia nu au urmarit etica sportiva ci problemele de imagine ale federatiei

cristi  •  10 iulie 2009, 10:12

Ce atata valva mh fratilor cu MTS-ul? Dl Tolontan, dar inainte de dna Ridzi, chiar nu s-a intamplat nimic? E un pic cam ciudat ca tocmai acum v-ati gasit sa faceti si voi o ancheta. Daca ati fi baieti buni cum ziceti voi acest tip de ancheta trebuie sa apara mai de mult.

Sper sa ma insel si sa nu fie doar o anticampanie electorala.

Oricum, felicitari si spor la treaba!

ICBM  •  10 iulie 2009, 10:14

Pentru cei care se intreaba de ce in anumite cazuri „nu a existat interes din partea ziaristilor” pentru matrapazlacurile din fotbalul romanesc, le spun ca exista o mica mare diferenta: in cazul Ridzi este vorba de fonduri publice, bani stransi de la fiecare din noi, de la firmele la care lucram; pe cand in celalat caz e vorba de o problema „privata”, STATUL, trebuie sa isi manifeste interesul daca „privatul” a facut manevre prin care a fraudat finantele. In fond si la urma urmei, de aceia exista 200.000 de functionari in tara asta, si de aceia ii platim.

Ionut  •  10 iulie 2009, 10:32

Va felicit si va sustin in aceasta ancheta si nu cred ca sunt singurul.

Rammstein  •  10 iulie 2009, 10:33

Esti tare Tolo, ai descoperit apa calda…

elrubio  •  10 iulie 2009, 10:34

Toata lumea stie pentru ce erau cei 500.000, dar bineinteles ca nu exista probe: O parte pentru stirile ilegale din televiziuni, alta pentru campania PDL+EBA, iar restul impozite, comisioane pentru cei ce ajutau schema, precum Mark si Artisan. Acum sunt probabil in conturile bancare al celor 2 firme, daca nu i-au scos inca prin paradisuri fiscale. Se asteptau oportunitati sa poata fi scosi pe diverse servicii fictive sau in cel mai rau caz ca dividende. Actionarii lui Mark si Artisan pastrau comisioanele, plateau impozitele, banii ajungeau la PDL si televiziuni, toata lumea era multumita. Si cu tot acest scandal, tot asa se va intampla intr-un final. Monica ori va primi NUP, ori daca va fi trimisa in judecata va fi achitata si se va intoarce in politica cu certificatul care ii atesta nevinovatia, la fel de curata ca inaintea inceperii scandalului. Iar cand justitia o decreteaza nevinovata, poate imediat inchide gura oricarui contestatar. Se va consemna o mica neglijenta in serviciu a fostului director Toia si atata tot. Exista cineva care crede ca se va intampla altfel?

lmatei  •  10 iulie 2009, 10:35

In primul rand felicitari domnule Tolontan. In al doilea rand, pe langa multe ce s-au spus, cred ca cel mai trist este ce se intampla cu viitorul politicii. Gresit ar fi sa spunem ca Romania nu are tineri care sa poata sa faca o altfel de politica, dar partidele, si PD-L exceleaza la acest capitol, se incapataneaza sa faca o contraselectie, sa produca din nou o inversare a valorilor, la fel ca in comunism. Studierea CV-urilor (unele dintre ele cosmetizate) celor pe care noua guvernare i-a pus in functii de conducere scoate la iveala numeroase cazuri care ar putea chiar amuzante, daca nu ar fi tragice. Pentru tara, pentru cei care traim aici. Daca ii mai pui pe acesti „competenti” sa vorbeasca in fata camerelor, imaginea este si mai grotesca. Cei mai multi sunt niste agramati. Chiar ar fi, cum se spune, o paine de mancat pentru presa. Luati fratilor interviuri reprezentantilor de elita a partidelor noastre politice, sa radem de ei si apoi sa le dam un picior. De altfel, „competentii” pe care onor d-na ministru Ridzi i-a adus in minister au „ajutat-o” sa isi incheie cariera politica la numai 32 de ani.

Rasvan  •  10 iulie 2009, 10:40

Catalin, mare dreptate ai avut cu articolul din Gandul de azi al lui CTP……mare dreptate. nu am mai vazut de mult un om atat de suparat. pt cine nu l-a citit il gasiti aici: http://www.gandul.info/opinii/o-fosila-vie-ridzicola.html?4237;4627991 Articolul incepe asa: V-o puteţi închipui pe d-na Ridzi băşindu-se? Eu nu puteam. Însă miercuri seara, mirosul emanat de d-na ministru m-a izbit prin sticla ecranului. =)))))

Alex  •  10 iulie 2009, 10:49

Salutare tuturor,

Azi dimineata am citit un interviu care mi s-a parut uimitor: http://www.vanityfair.com/culture/features/2009/07/out-to-lunch-spitzer200907
Credeti ca vom avea vreodata asa ceva si in Ro? Eu, din pacate, ma indoiesc.
Respect, Tolo!

Fagi  •  10 iulie 2009, 10:59

Cred ca ar fi trebuit sa fie analizata situatia si din alt punct de vedere:Dna MIR nu a avut consilieri, ce a pazit cabinetul demnitarului? Se presupune ca acolo trebuie safunctioneze oameni de specialitate sau macar cu o minima vointa de a se documenta pe problemele institutiei? Nu cumva acesti consilieri i-au dat girul ca face bine cea ce face? Nu pot sa cred ca vina este doar la MIR.

cosmin  •  10 iulie 2009, 11:06

eu ramin la parerea ca demisia e frectie la picior de lemn, ca singura realizare notabila, dar fara prea mare folos, e ca s-au descoperit porcariile derulate de politicieni! In rest, banii sint dusi, de azi incepem iar sa cotizam pentru alte placeri parlamentare, iar EBA ramine europarlamentara, ceea ce de fapt a insemnat toata aceasta mascarada cu 2 Mai.
aaa, mai avem o noua expresie: evenimentul s-a produs!
Ar fi macar etic ca aceasta progenitura de politician sa „produca” ceva pentru Romanoa, desi am slabe sperante ca are ceva in cap!
Felicitari d-le Tolontan, felicitari echipei care a muncit pentru toate aceste relevari!
pacat insa ca se obtine doar demisia, probabil un alt efect bun ar fi ca la alegeri basescu sa nu mai fie om politic. sa pot spune si eu, EBA l-a produs pe TraBa!

vasim  •  10 iulie 2009, 11:13

Felicitari pentru acest mic success!
In mod normal acum ministru ar trebui condamnat si atunci poti spune ca intr-adevar ancheta inceputa de ziaristii de la gsp a avut success.
Dar acest ultim pas si normal al justitiei nu se intampla niciodata la noi la romani!
Si aici se dovedeste ca justitia nu e sanatoasa, dimpotriva e foarte corupta si influentzata politic!
Poate daca o sa fie trimisa in judecata cu o publicitate acerba in presa o sa fie si condamnata!
Ar fi bine din parte voastra a ziaristiilor sa faceti aceasta campania impotriva oricarui om corupt din Romania !!!
Bineinteles cazurile importante au prioritate!
Vorba lui Radu de ce in cazul valiza nu s-a dus o asemnea campanie ?
Sau in alte cazuri din sport….
Vezi Ilie Nastase si baza lui de tenis etc…

lancer  •  10 iulie 2009, 11:14

Felicitari Catalin!
Este incredibil ce compromisuri fac politicienii in tara asta!
Si pana unde merge tupeul, aroganta si nesimtirea acestor pipitze (Ritzi,Udrea, EBA) sustinute de la Cotroceni.
RUSINE SA VA FIE !

Brady  •  10 iulie 2009, 11:16

Sa curatam tara asta de neghiobi. Voi ati inceput campania, noi, noua generatie, o vom continua. Tara aceasta este mult prea frumoasa si bogata pentru a fi condusa de asemenea oameni. Multa bafta in continuare si va multumim din suflet.

bogdan  •  10 iulie 2009, 11:38

VAAS, consiliera pe probleme economice a primului ministru, se vinde cu o iesire la cina, pentru cine-i da cea mai buna idee de relansare economica :).
deci, un guvern de prosti si ***

gesia  •  10 iulie 2009, 11:53

Tot ce s-a intamplat este ca o piatra care a spart un geam cupolei sub care s-a ascuns asa numita clasa politica, orice culoare are ea.
Dar ar fi doar inceputul luptei si ar trebui sa gasim cai sa participam tot mai multi.
Ati scapat un porumbel alb pe gura acum cateva zile cand v-ati exprimat convingerea ca Romania e un stat gangster, de fapt un stat de tip mafiot pur. Din pacate, v-ati corectat a doua zi.
Iar pentru aceasta cucoana, PD-L va plati cat nu face. Si ma surprinde ca nu au inteles asta

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2009, 12:10

mihai : da, intelegem de ce oamenii ne cer anchete in cazuri la mediu, turism… sintem, totusi, un ziar de sport. e important ca, asa cum spune gesia „s-a spart cupola”

paul  •  10 iulie 2009, 12:21

vasime, eu unul sunt foarte curios cum decurge cazul ‘valiza’. nu de alta, dar e un caz unic in lume si sunt foarte, foarte curios cum va fi pedepsita echipa care a oferit bani unei alte echipe, care nu mai avea nicio motivatie, ca sa se joace corect si sa nu se dea la o parte intr-un meci decisiv (bine, ca acest lucru a fost inutil, studentii preferand vrabia din mana ciorii de pe gard, e alta poveste).

cornel  •  10 iulie 2009, 12:31

Felicitari pentru aceasta investigatie.
Din pacate ceea ce trebuia sa se intample nu s-a intamplat si nici nu cred ca se va intampla.
Pana cand o autoritate din cele numite in interviul sau de d-l Boc va cere inceperea urmaririi penale in asa fel incat dansul sa ceara suspendarea d-nei Ridzi va mai trece multa apa pe Dambovita.
Eu cred ca se uramareste tocmai adormirea opiniei publice si ingroparea acestui scandal.
Totusi nu pot sa nu ma intreb daca in perioada imediat urmatoare un ministru acuzat de neglijenta in serviciu si delapidare de catre o comisie parlamentara poate in continuare sa semneze documente in minister care sa implice aceasta institutie in diverse actiuni pe care acest minister trebuie sa le coordoneze in continuare?
Unde este logica ?

altu’  •  10 iulie 2009, 12:32

astept acelasi interes si in cazurile EBA, flota, terenurile luate de M. Basescu si Popoviciu, haosul din Bucuresti, averilor la care nu se poate demonstra provenienta, DNA doar la comanda politica, magistratilor care tolereaza si participa activ la ceea ce se petrece in Romania etc…am dori si noi sa stim de ce suntem gunoiul europei si cum de nu sunt la puscarie toti cei care au dus la acest rezultat

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2009, 12:34

cta: nici un partid nu mi-a propus nimic, nicidata. Am fost suficient de clar sper 🙂

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2009, 12:34

alex: super interiul. si mie imi place vanity fair

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2009, 12:36

cristi : „E un pic cam ciudat ca tocmai acum v-ati gasit sa faceti si voi o ancheta. Daca ati fi baieti buni cum ziceti voi acest tip de ancheta trebuie sa apara mai de mult”. N-ai citit anchetele despre piatra arsa, loteria, gica popescu. In acest ultim caz, popescu a dat 400.000 de dolari fiscului. Dc nu le-ai citit nu inseamna ca nu exista 🙂

speedy  •  10 iulie 2009, 12:45

bogdan> am eu o idee foarte buna de iesire din criza…sa-si dea cu totii demisia, ar fi un bun inceput, ca nu sunt in stare de nimic :).
Doamna Vaas, ma invitati la cina? haideti, ca daca va dati demisia si nu mai aveti bani platesc eu :)…

Andrei 2/3  •  10 iulie 2009, 12:47

Apropo de cazul Valiza: vad ca sunt 2 pareri. Ca jiji trebuie „spanzurat” pt ca a incercat sa motiveze o echipa sa joace corect si alta ca jiji nu trebuie spanzurat pt acest lucru. Cine e pro si cine e contra? Pt spanzurare sunt dusmanii traditionali ai Stelei plus CFR Cluj(aici ma refer la suporteri), fiecare avand de castigat de pe urma acestei „spanzurari”. Iar contra…parerea mea e ca: restul lumii.

daniel v.  •  10 iulie 2009, 13:13

fiecare zi in care ridzi mai sta in functie inseamna deficit de imagine si voturi pierdute pt pdl

paul  •  10 iulie 2009, 13:18

Domnule Tolontan, am si eu o mica intrebare referitoare la calitatea ziarului condus de dvs. Nu vi se pare ca puneti prea mare pret pe aspectul de senzationalism? Chiar este obligatoriu sa transformati un ziar sportiv intr-un tabloid? Daca vreti sa faceti curatenie in Romania, de ce nu incepeti cu propria ograda? Ca exemplu, uitati-va la prima pagina a Gazetei de astazi. Vi se pare corect? Sau macar normal? Mie, si multor alti cititori, nu. Si pierdeti mult prin asta. In primul rand la capitolul imagine si credibilitate.

mariusc  •  10 iulie 2009, 13:46

catalin, incearca sa te detasezi un pic si sa judeci de la distanta.
patima iti omoara luciditatea.

politicienii nu sunt prietenii tai.(sper)
conjunctura i-a adus in situatia asta.

imi aduc aminte ca cea mai mare dezamagire politica am avut-o cu guvernul ciorbea din care faceau parte si basescu si antonescu.

crin, la vremea aceea ministrul tineretului si sportului, a venit sa reformeze tot, sa rupa norii.
la amenintat pe mircea sandu cu controale, pareau cei mai mari dusmani.
la doua luni distanta mergeau impreuna cu avionul nationalei, crin fiind invitat de sandu la meci.

la acea vreme erai la prosport si ai avut campanii intregi legate de acelasi minister. parca era vorba de o cabana piatra arsa si despre niste fonduri cheltuite aberant.

concluzia mea e ca nu ma impresioneaza nici pnl si psd cu corectitudinea lor. sunt de aceeasi teapa cu pdl-ul.

tcm  •  10 iulie 2009, 13:47

baselu k flota cand urmeaza,videanu k bordurile cand urmeaza,bleaga cand urmeaza dar udrea cand urmeaza, boc k neamurele lui de la guvern cand urmeaza, berceanu cand urmeaza si lista poate continua.as vrea sa-i vad pe astia toti la racoare macar cat a stat gigi si sa-i vad cum li se moaie genunchii la aceste cadavre in descompunere ale societatii. doamne ajutava numai asa cum faceti si dupa cat furati

claudiu  •  10 iulie 2009, 14:53

Din pacate totul se va narui cand se va izbi de zidul Justiei romane. Ei n-au condamnat si nu vor condamna niciodata un om politic. Poate peste vreo 2-3 generatii se va „epura” si mafia din justitie si atunci eforturile de genul asta se vor fructifica cum ar trebui.
Oricum, felicitari domnul Tolontan. Ati facut in cateva saptamani ce ar fi facut procuratura in 2 ani. Exagerez poate dar chiar sunt incantat de succesul asta. Tineti-o tot asa!

Alin  •  10 iulie 2009, 14:54

Catalin Tolontan sa se ocupe de fraudele facute de ministru PSD Nicolae Nemirschi !

Cătălin Tolontan  •  10 iulie 2009, 14:57

marius: corect

buimacul  •  10 iulie 2009, 15:01

Nu inteleg totusi de ce PD-ul isi taie singur craca de sub picioare. Asa de prosti sint sa nu-si dea seama cit pierd la afacerea asta de cacao!!!!! N-am citit in ultimul timp UN SINGUR articol care sa apare o asemenea pozitie, de lingai ai lui Base. Ca asta sint, stie o tara intreaga….dar sa-ti compromiti propria statura morala si politica, asta demonstreaza ca nici nu-i duce mintea. Fiecare pasare pe limba ei moare.
PS: Editorialul lui CTP din Gandul, desi cam licentios dupa gustul meu, exprima exact indignarea unei populatii care mai si gindeste intre 2 spritzuri in tzara asta. Prea putini….din pacate…

PussyCat  •  10 iulie 2009, 15:15

9 ore de dezbateri? incredibil

Gabi  •  10 iulie 2009, 16:46

Presedinta Camerei Deputatilor, democrata liberala Roberta Anastase a anuntat ca a convocat o sedinta extraordinata pentru a dezbate si a supune votului plenului Camerei Deputatilor rapoartele din Comisii privind pe Monica Iacob Ridzi(Ministrul Tineretului si Sportului) si pe Calin Popescu Tariceanu(fost premier al Romaniei) pe problema Sterling fiind acuzat de subminarea economiei nationale.

Aceasta este o decizie desul de buna luata de Robertina, pt a se vedea ca se doreste ducerea pana la capat a acestor anchete din punctul de vedere al Parlamentlui in cel mai scurt timp posibil si de a lasa mai apoi Justitia sa-si faca treaba mai departe.
Odata ce se va ajunge la votul din Camera Deputatilor pe cele 2 cazuri, o sa vedeti si poate ca unora o sa le vina greu sa creada dar singurul partid ce va iesi mai bine la imagine(in ciuda faptului ca are un ministru anchetat) va fi PD-L deoarece parlamentarii democrat-liberali vor zice si dezbate in public ca se vor mentine consecventi si nu vor face un scut din Parlament in fata Justitiei(spre deosebire de alte partide – vezi PSD cu Adrian Nastase), chiar daca ministrul cercetat vine din PD-L. Si PD-L va vota cu bilele la vedere rapoartele Comisiilor de ancheta si Juridica, atat in cazul Ridzi cat si in cazul Tariceanu.
Cel mai mult va avea de pierdut(daca mai are de unde sa piarda) din toata treaba asta va fi fostul premier Tariceanu.
Totul este sa se tina aceasta sedinta extraordinara si parlamentarii sa nu plece in vacanta. Oricum PD-L a aratat ca se doreste.

uwe  •  12 iulie 2009, 11:44

Tolo draga…
Comisia de ancheta a parlamentului n-are cum sa vorbeasca in numele romanilor, pentru ca e nelegitima. Pe romani ii doare-n 14 pe ce a cheltuit Ridzi bani. Iar parlamentul n-are nici o norma morala in baza careia sa se apuce de anchetat. Treaba lui e legiferarea. La fel cum Comisiile prezidentiale n-au nici in clin nici in maneca cu proiectele de lege. Asta e treaba parlamentului. Si in aceeasi masura, treaba GSP-ului parca era sportul.
Habar n-am cum dracu tu, om cult, consideri ca Ridzi ar trebui sa-si dea demisia intr-o tara in care o publicatie de sport face anchete penale, parlamentul discuta daca „a fi sau a nu fi” si legile le face basescu. Trebuia sa faci atata scandal pe vremea lui Nastase si Mitrea daca te consideri om corect.

anna  •  12 iulie 2009, 12:09

Felicitari intregii echipe pt.demersul jurnalistic si indirjirea cu care v-ati continuat ancheta pina la final.Dar v-as ruga sa-mi raspundeti daca pasul mare spre adevar se opreste doar la Ridzi?si doar pentru ca are legatura cu sportul?nu mai sunt si alti jurnalisti de investigatii care sa-si doreasca sa se afle si alte adevaruri si din alte ministere? la mediu,ministrul si-a numit fina in nu stiu ce functie importanta si la turism cred ca e jale,angajatii din prima linie sunt unul si unul,alesi pe sprinceana,dar nu cea a competentei si integritatii,ci a relatiilor,gradului de rudenie probabil,de fapt,cu siguranta in tot guvernul e la fel,e ca o boala incurabila,coruptia,interesele de grup si obligatiile sunt ridicate in dispretul romanilor la rang de normalitate..acum toti incearca sa-si mai acopere gun.oiul,se feresc de ziaristi,sunt preocupati sa stearga urme..si nu numai in acest guvern,toata clasa politica din toate timpurile de cel putin 20 ani incoace e la fel..si dureros pentru unii dintre noi care mai speram sa se schimbe cite ceva in bine,e faptul ca si tinerii politicieni au aceeasi meteahna,mint,calca pe cadavre pt.propriile interese sau de gasca,imbogatire rapida si nejustificata si sunt corupti..asta pt.ca acesti tineri sunt produsii celor cu state vechi in politica si afaceri si normal ca au fost hraniti cu aceleasi mentalitati..

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord