6 organizatii media ii cer explicatii publice lui Emil Boc

Acum o ora, 6 organizatii ale jurnalistilor, ale editorilor, precum si organizatii care se ocupa de autoreglementare si de apararea libertatii in domeniul presei, au facut public un comunicat legat de cazul achizitiei de stiri de catre Ministerului Tineretului si Sportului.

duminică, 12 iulie 2009, 2:11

Acum o ora, 6 organizatii ale jurnalistilor, ale editorilor, precum si organizatii care se ocupa de autoreglementare si de apararea libertatii in domeniul presei, au facut public un comunicat legat de cazul achizitiei de stiri de catre Ministerului Tineretului si Sportului.

Semnatarii ii solicita explicatii „publice si oficiale” premierului Emil Boc pentru aparitia in contractele dintre MTS si firmele subcontractante ale clauzelor cumpararii de stiri si reportaje, clauze care au devenit mai apoi element de validare a platilor facute cu bani publici. Mai jos, comunicatul.

Comunicat de presa
12 iulie 2009

Organizatiile de media condamna practica  ilegala si lipsita de deontologie  a cumpararii de stiri

Organizatiile semnatare condamna cu fermitate practica achizitionarii de stiri si materiale cu continut editorial in cadrul unor contracte de publicitate, considerand- o in egala masura o agresiune de natura coruptiei impotriva libertatii presei si impotriva dreptului la informare a publicului, cat si o incalcare grava a a unor minime norme deontologice.

Raportul comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerului Tineretului si Sporturilor, sub semnatura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului»  constata o ingerinta a autoritatii publice in continutul editorial.

„Rezulta in mod evident ca doamna ministru Monica Iacob Ridzi a achizitionat din fonduri bugetare stiri in scop publicitar, prin intermediul co-contractantilor sai. Mai mult, aceasta a intervenit in programul posturilor respective de televiziune, incalcind dispozitiile legale in vigoare”, se spune în raportul Comisiei parlamentare de anchetare a cazului.

Chiar daca reprezentantii televiziunilor mentionate in raport au negat existenta unor intelegeri contractuale pentru difuzarea de stiri, avalansa de informatii si impachetarea editoriala a acestora in cazul „Zilei Tineretului” ridica intrebari legitime referitoare la corectitudinea profesionala versus interesele politice si financiare.

Organizatiile semnatare – organizatii ale jurnalistilor, ale altor profesionisti din mass-media, editorilor, precum si organizatii active in promovarea si protejarea libertatii de exprimare si a libertatii presei – implicate activ in autoreglementarea in domeniu, iau act de concluziile raportului si solicita:

1.  Explicatii oficiale si publice din partea primului-ministru Emil Boc, seful Guvernului Romaniei si masuri impotriva functionarilor publici care au semnat aceste contracte si au angajat Guvernul in incalcarea Art. 6 din Legea Audiovizualului.
2.    O sedinta a Consiliului National al Audiovizualului, conform Legii Audiovizualului, autoritate publica autonoma si garantul interesului public, in care sa se discute concluziile raportului si sa se identifice posibilele interventii necesare, la nivel legislativ, adminsitrativ sau al practicilor  curente.

In acelasi timp, invitam toate institutiile si organizatiile de media interesate  cu precadere posturile de televiziune implicate in cazul „Zilei Tineretului” la o dezbatere profesionala menita sa ia in discutie serioasele derapajele deontologice evidentiate de acest caz si sa conduca la o solutie de auto-reglementare care sa impiedice, pe viitor, repetarea lor.

Semnatarii vor sesiza organismele internationale de presa in privinta acestui caz.

Asociatia Jurnalistilor din Romania
ActiveWacth Agentia de Monitorizare a Presei
Centrul pentru Jurnalism Independent
Conventia Organizatiilor de Media
Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind
APEL Asociatia Patronala a Editorilor Locali
Pentru detalii suplimentare:
Cezar Ion, Asociatia Jurnalistilor din Romania 0722 773 640
Ioana Avadani, Centrul pentru Jurnalism Independent 0723 508 278
Liana Ganea, ActiveWacth ? Agentia de Monitorizare a Presei 0723 306 308
Stefan Candea, Conventia Organizatiilor de Media 0740 309 073
Cristi Godinac, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind 0722 274 370
Cristian Hatis, APEL 0744 362 107

Mediafax a scris aici că  „Mai multe organizaţii de media condamnă «cumpărarea de ştiri» în cazul Ridzi”


Comentarii (45)Adaugă comentariu

rayden  •  12 iulie 2009, 15:17

bai nene da greu se scapa tara asta de analfabeta asta soldat de incredere al partidului…parca a fost cam comunista aceasta replica aacestei doamne

CatalinCTG  •  12 iulie 2009, 15:38

Buna ziua,
Cred ca ar fi interesant sa stim cu ce ii are la mana d-na Ridzi pe domnul Boc si pe d-l Basescu de nu au spus pana acum nici macar un cuvant dojenitor la adresa actiunilor dumneaei. Cred ca doar asociatia de locatari din blocul in care locuiesc a mai ramas sa se sesizeze cu mizeria care a avut loc si ei parca tot refuza sa vada. Va intreb sincer d-le Tolontan parerea d-voastra este ca vor face ceva?
Sanatate

Eu_Bv  •  12 iulie 2009, 15:49

O intrebare pentru cine poate sa raspunda….unde e DNA-ul in acest caz? Pana si eu o simpla blonda am inteles in aceste zile ca e vorba de coruptie la nivel inalt si ei specialistii inca mai cauta dovezi? Sau nici macar nu au inceput?

Gogu  •  12 iulie 2009, 16:06

Cataline, fara suparare, dar toata campania asta anti-Ridzi devine penibila. Nu stiu pe cine dintre sefii tai a calcat pe coada dna Ridzi de incercati s-o faceti praf intr-un asemenea hal, dar pe bune ca va acoperiti de ridicol.

Pana acum oare nu s-a furat in tara asta, n-a fost japca la toate ministerele (printre care si sportul)?? Pai toata luema stie ca suntem condusi de hoti, v-ati gasit acum voi mari justitiari sa o infierati pe Ridzi, singura care a facut abuz in serviciu dintre toti politicienii nostri corecti si curati ca lacrima.

Haida-de, sa fim seriosi. COntinuati tot asa, sunteti pe drumul cel bun. Ziar de sport.

bebe18nov  •  12 iulie 2009, 16:11

si boc ce zice?il doare in cot..
las ca vin alegerile in toamna..
zboara si base si boc…

Mircea  •  12 iulie 2009, 16:34

„Ham!!! Ham!!!”. Latrara cateii la luna.

Mircea  •  12 iulie 2009, 16:36

Ce nu va place la:
„Ham!!! Ham!!!”. Latrara cateii la luna.

dmw  •  12 iulie 2009, 16:45

pai ia ghici unde s-au dus banii care nu se justifica in acte?

EBA, europarlamentare etc.

Tibi  •  12 iulie 2009, 16:50

Ce bani sa justifice Ridzi-Pitzi? Ca doara cu acceptul lui Boc si Base a facut cea ce a facut! Doara EBA nu e fata marinerului? Nu trebuia cu orice pret sa ajunga la europarlamentare? Daca nu este asa, de ce i sa facut reclama EBei si din ce bani? Ca odata cu zilele tineretului musai aparea si EBA

marian  •  12 iulie 2009, 17:01

@gogu mie mi se pare ca tu esti o persoana care intra si da comentarii de fiecare data cand cineva se leaga de guvern politicieni etc.. nu cumva esti unul din ei ?

Daniel  •  12 iulie 2009, 17:21

@Gogu
A calcat sau nu, o face praf, pulbere ce mai conteaza. Ca sa gasit Tolontan sa o faca muci sau nu….ma doare-n pix.
Ideea e alta. In sfarsit s-a gasit cineva sa o faca. Pana la urma nu am inteles, tu ce vrei de fapt?. Daca un ziarist scrie(e la comanda sigur), daca nu scrie(e la comanda sigur).Vorba aia, imbracate sa te f…dezbracate sa te f…. Pana la urma care e problema ta?. De ce nu te apuci tu scris, si sa-ti incordezi tu muschii impotriva sistemuli corupt din Romania. Sau poate ai vrea ca Tolontan sa scrie si despre furturile din ministerul transporturilor, turismului, de interne, agriculturii…etc. Penibili si acoperiti de ridicol sunteti voi astia care ati mai ramas in Romania si acceptati tacit nesimtirea si furturile celor din guvern. Penibil si acoperit de ridicol esti tu care nu realizezi nici in al 10-lea ceas ca BOC si BASESCU isi bat joc de un intreg popor, iar de cand a inceput aceasta ancheta nu au facut nici un comentariu despre cazul „Ridzi”.

Doru  •  12 iulie 2009, 17:21

Draga Tolo , am impresia ca ai facut o obsesie , nu mai ai alt subiect decat Ridzi ? Te apreciez f. mult ca editorialist dar totul are o limita .Trebuie sa scapam de balcanismele astea in mass media , deja am ajuns in acest caz la linsaj mediatic . Si eu sunt de acod cu demascarea borfasariilor demnitarilor dar deja am ajuns la stadiul comparabil cu ce se-ntampla in anii ’50 .Fiti necrutatori dar fara patima !

Deveanu Silviu  •  12 iulie 2009, 17:23

Oare nu este clar pentru toata lumea unde s-au dus banii delapidati de Ridzi? Credeti ca are rost sa se mai bata moneda pe aceasta tema? Acum este cazul sa vedeti ce masuri vor lua ORGANELE. S-ar putea sa fiti dedamagit, domnule Tolontan. Sunt atatea exemple! Minciuna sta cu regele la masa. Putem canta, sa ne amuzam: „Nea Basecu, Nea Basecu, Tunde oaia si berbecu”

cristina  •  12 iulie 2009, 17:26

@gogu: de cand a inceput Tolo investigatia, tot asta spui. Incepi ziua ca si boureanu la comisie, cu textul de mai sus. Lasa partea cu ziarul de sport etc., pentru ca, tocmai ca pana acum s-a furat in tara si tot ce mai spui, si nici societatea civila, nici vreun jurnal de investigatie nu a facut numic (spre marea multumire a unora), din aceste motive si nu numai, lasa-i in pace pe acesti jurnalisti sa termine ce au inceput. Iar daca s-ar obtine numai si numai faptul ca aceasta aceasta cocoana este facuta de ras pe veci, tot e cava!

nelu  •  12 iulie 2009, 17:35

parca te-a luat strechea ai avut orbu gainii pana acum? pai au furat prietenii nostri si nu-i vazusi. acu te gasisi cu fatuca asta pusa la zid de niste nemernici si tu nu vezi dai inainte ca o moara stricata

Cătălin Tolontan  •  12 iulie 2009, 17:38

CatalinCTG: da, cred ca se va intimpla ceva

Anca  •  12 iulie 2009, 17:43

Revin la o mai veche convingere:

Multimea tacuta masurata prin absenteism
nu are nevoie decat de un semn.

Si cred ca l-a primit.

MB  •  12 iulie 2009, 17:52

@Gogu,
Cum,ma? S-a mai furat si la alte ministere? Aaa, pai nu stiam. Eu credeam ca nu s-a mai furat nicaieri in Romania. Tolo, las-o, ma , mai moale ca, auzi, cica s-a mai furat si in alta parte. E clar ca Monica Ridzi e nevinovata si toata campania voastra e ridicola!

marghioridzi  •  12 iulie 2009, 17:59

of, of, „viatza meaaaaaaaaaaa” au inceput „bourenii” sa atace o actziune a GSP de demascarea hotziei.
Si pe cine ai fi vrut sa demaste pana acum, pe videanu bordureanu??????? pe aia cu asfaltu’etc.?
De ce n-o faceti voi, sau va e bine asa, cei care-l luatzi pe Tolontan la intrebari.
Pacat, ca sunt oameni cu asemenea mentalitazti contra bunului simtz pana la urma, in loc sa va unitzi pentru starpirea lor, voi boicotatzi orice demers inceput.
Iaca, vin alegerile sper sa nu mai aiba sanse tot „nemernicii”astia, care vor ingropat cazul ridzi!

crinul negru  •  12 iulie 2009, 18:05

-Bla,bla bla da’ da ce dixtinsele organizatii nu s-au basicat(mai da curand)de Neminschi,da banii cheltuiti in ultima saptamana a guvernarii Tariceanu,da insula lu’ sarpelo,da Popoviciu,De JUSTITIA NESATUL DE SPORURI SI NENULTUMITA DE SALAR,DE FELUL CUM TRIMIT (CUM VOR MUSCHII LOR)PROCURORII DOSARELE IN INSTANTA????, de cei care or taiat(sub orice critica)padurile din romania,ETC SI AMD. Bai organizatiilor,nu sunten un popor de blonde, e clar ca atacul vost e AZIMUTAT PE BASESCU pana si TOTLONTAN A RECUNOSCUT ca nu crede ca madam MONY a furat,A FOST (SUBTIRE SPUS)naiva, e clar ca daca va fi cercetata oficial va pleca ,acu ca tot vazui ca cam cate organizatii are presa imi dau seama si de ce presa ;reflecteaza; asa prost si diferit romania cu realitatile ei reale, cum zicea unu’ mai de mult nascut;unde e multi e si multe interese, in balcani; BLONZI SANETI VOI,PUTETI SA AVETI VOI CEA MAI TARE TEHNOLOGIE AI.TI VEZI C.T.P. CARE POATE PRINDE MIROSUL PE CABLU TV.SI POATE CRED EU SA SI DEZCHILOTEZE O FEMININA PE STICLA.

marian balasoiu  •  12 iulie 2009, 18:31

d-l tolontan, noi astia plebea societati ,comform legi avem dreptul sa stim cine e procororul de caz la dna al dosarului ‘monica ridzi’.sa vedem atunci mai indrazneste sa ascunda ceva? dati-l public daca se poate legal.

Alex  •  12 iulie 2009, 18:34

Pentru „inteligentii” din comentariile de mai sus:
– faptul ca se fura si s-a furat este suficient pentru a nu indrazni sa zica nimeni ceva cand se fura in continuare, nu? Daca tot se fura, macar sa ii lasam. @gogu/@nelu: se insista pe subiect deoarece nu s-a dat nicio rezolutie. Ridzi e libera si linistita, cei care trebuie sa aiba o pozitie oficiala in ce o priveste (premier si presedinte) tac malc etc. E fascinant cum lumii nu ii ajung zeci de articole de ziar si blog, toti asteptand rezultate concrete, nu? Plecand de la premiza ca nu sunteti mituiti voi insiva, pot asuma ca sunteti doar prosti.
– organizatiile s-au sesizat pe partea de presa si stiri cumparate, deoarece sunt organizatii de presa. Nu are treaba cu Nemirschi, nu are treaba cu Popoviciu. @crinul negru: suna la ActiveWatch si reclama cainii care te deranjeaza din fata blocului. Macar te faci si in alta parte de rahat.

Adi  •  12 iulie 2009, 18:42

subscriu unei pareri exprimate aici ca toata ancheta asta a cazut in penibil. s-au furat carute de bani in romania si astia s-au gasit s-o rastigneasca pe ridzi. asta insa n-ar fi nici o problema daca si-ar face doar treaba de ziaristi („de sport”) si ar lasa mai departe justitia (sau parlamentul)sa se ocupe. cand in istoria ultimilor 20 de ani a romaniei un partid si-a vandut un pion, fie el si corupt. adica PSDistii au negat inceperea urmaririi penale a lui nastase cu tupeu in parlament iar voi ati vrea ca boc si base sa o injure pe asta de mama.
sariti ca bezmeticii sa se faca dreptate dar nimeni nu pomeneste de faptul ca becali e bine merci liber parlamentar european dupa privare de libertate …
parerea mea, campania a trecut limita penibilului si acuma se scalda acolo in uralele simpatizantilor altor partide decat PDL…

nae  •  12 iulie 2009, 18:54

Nu poti ridica societatea asta creeata pentru un popor idiot In orice societate occidentala ,je/goasa asta zbura in doua secunde si facea imediat puscarie In romania unde „nimeni nu este mai presus de lege”[o minciuna ordinara} se gasesc o gramada de idi/oti care sa gaseasca scuze Ne meritam soarta ,nu exista in europa popor mai je/gosw ca asta

Beatris  •  12 iulie 2009, 19:04

Azi am auzit la radio, nu mai stiu la ce post, o reclama facuta serviciului de urgenta 112…….iar acum stau si ma intreb daca este utila, cât costă, cine plăteşte şi din ce bani !?? Cine „ciordeşte” banii noştrii că precis nu sunt plătite din bani privaţi……….Dacă ştiţi vă rog să-mi spuneţi şi mie pentru ca să dorm liniştită, că tot e CRIZĂ……

mircea  •  12 iulie 2009, 19:05

am inceput sa renunt sa citesc stiri de genu asta pentru ca pur si simplu innbunesti cand vezi tot ce se poate intampla in Romania guvernantilor care conduc dupa bunul plac! UN sistem in care legile nu se aplica tuturor, un sitem in care totul se obtine pe pile, un sistem defect…. oare ne va salva cineva…

Cătălin Tolontan  •  12 iulie 2009, 19:18

mircea: nu, nu salveaza nimeni. Putem incerca singuri

mircione  •  12 iulie 2009, 19:23

milioane de euro din bani publici cheltuiti pe campanii electorale milioane din bani publici dati firmelor la a caror carma se afla parlamentari lucrari de kkt suntem furati pe fata (loganuri de zeci de mii de euro, km de asfalt de zeci de milioane, recorduri idioate, bani disparuti nimic concret din partea statului, autostrazi, minstri care au ajuns in functie pt un „blow job”, primari care nu stiu limba romana si lista poate continuua) in mii de cazuri ca si cel de fata cu dmn Ridizi nimieni nu a platit.IA SA II VAD PE SUSTIONATORII LUI BASESCU nu sunt in stare sa foloseasca eficient si in mod corect banii de la uniune nu au strategii… dar fura cat pot

maria  •  12 iulie 2009, 19:29

http://isabellelorelai.wordpress.com/2009/05/25/ionela-linte-doar-un-dosar-nu-o-viata-de-om/

Rugaciune!…. pentru 52.000 euro, pentru viatza unei tanare, care in mod normal se vrea ajutata de cei care manuie banul in Romania, cel mai mare cadou de ziua tineretului, ar fi fost ca aceasta suma sa nu fie cheltuita in van.

STUPID PEOPLE  •  12 iulie 2009, 20:32

Veniti la vot!!

Zdrobiti PDL-ul, un partid al lui basescu! Ne-am saturat ca timpitii cu ceafa groasa sa faca legea dupa bunul plac!

Rugam media romaneasca sa asiste si sa controleze centralizarea voturilor!! Acolo Basescu face ce vrea de 5 ani incoace!

Aduceti un presedinte al roamnilor!! Ne-am saturat de gascari si de nenorociti tradatori de neam si de tara! Se intorc pasoptistii in mormint de durere!!

selian p.  •  12 iulie 2009, 21:05

dar voiculescu cum a facut milioane?….se vede ca totul este politic domnule Tolontan la inceput credeam in onestitatea ta dar acum deja ai depasit limitile. lasati justitia sa faca lumina in aceasta poveste sau voi cei de la antene in frunte cu voiculescu vreti sa fiti si judecatori!!! nu mai cred in jurnalistu Tolantan esti si tu un pion al clanului Voiculescu.

ANTI JHIGODII  •  12 iulie 2009, 21:17

Bravo Cataline ! Usor usor, lovitura dupa lovitura poate desteptam si gloata. Eu propun sa organizam si un protest in fata guvernului, agentiile de presa sa fie inundate cu informatii. Poate se mai alatura si ONG-uri, ideea este sa vada „alesii” ca nu o sa mai putem fi prostiti usor.

xorin  •  12 iulie 2009, 21:27

…ecuatia RIDZI-MTS-ARTISAN-LOCO!!-Antena 1+3= poate fi rezolvata chiar de tine TOLONTANE..sunt colegii tai de TRUST…altfel SPUS porneste de la sensul invers!!!!!!!!!! al ecuatiei ( al circuitului banilor) ANTENA 1+3-LOCO-ARTISAN-MTS-RIDZI…ti-e frica sa dai din casa???? ai probleme cu mogulul????? mi se pare si mai corect… dar si mult mai usor????? CE ZIci???? CURAJ…fii erou????? pana la capat….

xorin  •  12 iulie 2009, 21:33

TE CITEZ …“Rezulta in mod evident ca doamna ministru Monica Iacob Ridzi a achizitionat din fonduri bugetare stiri in scop publicitar, prin intermediul co-contractantilor sai( LOCO LOCO LOCO…..!!!!!!!!!!!!!!!). Mai mult, aceasta a intervenit in programul posturilor respective de televiziune( ANTENE 1+3…..!!!!!!!!!, incalcind dispozitiile legale in vigoare”, se spune în raportul Comisiei parlamentare de anchetare a cazului.

Eu zic ca TU esti mai in masura sa ne spui CUM…. si in CE fel s-au cheltuit banii in trustul INTACT-Antene……..esti cel mai aproape de SURSA….nu te ascunde…..poti mai mult…fii EROU si justitiar pana la capat…nu vrem jumatati de masura……

b  •  12 iulie 2009, 22:34

patetic! cine sinteti voi sa cereti socoteala?opinia voastra e egala cu 0 in comparatie cu citeva voturi cumparate cu un kg de zahar, unul de faina si o piine. lasatii sa fure! ordin de la partid!

adriana  •  12 iulie 2009, 23:11

Nu pot concepe ne rezolvarea acestui caz ,oare ce surprize ne mai asteapta???

mihaic3001  •  13 iulie 2009, 0:02

Ce mare smecherie „unde-s banii?” In campania electorala europarlamentara a analfabetei EBA! Acolo-s banii. Cu asta-i are asta la mana pe „Boc – Base”. In schimb apreciez investigatiile presei care cred eu, a ramas singura ADEVARATA PUTERE IN STAT, in tara lui papura voda romania.

PussyCat  •  13 iulie 2009, 0:53

eu zic ca boc nu o sa dea prea multe explicatii…

Florin  •  13 iulie 2009, 1:02

Poate era mai simplu şi mai potrivit să se pună unele întrebări celor care au acceptat banii pentru a face publicitate politică mascată, şi celor care au executat şi difuzat ‘ştirile’ comandate pe banii ăştia… cu adevărat întristător în toată povestea asta e că, dacă de o Ridzi s-ar putea să scăpăm, în schimb slugile respective ne vor zâmbi fals şi mâine de pe toate ecranele şi ne vor vinde alte ‘imagini’…

dan  •  13 iulie 2009, 1:23

sincer toata obsesia asta incepe sa fie de prost gust. intr-un stat civilizat madam era trasa pe linie moarta de mult dar aici e vorba de basescu care vrea sa le demonstreze ziaristilor ca tot el e „marineru” no 1.
ritzi, asa cum a recunoscut si ea ramine o soldata civilizata a partidului. daca vor sa arate ca au cohones, tolo si restul pot sa indrepte tirul catre cine trebuie …

SGŢPL » Aquila non capit muscas decât moartă  •  13 iulie 2009, 3:04

[…] La o lună după ce GSP a declanșat ancheta deceniilor, la trei săptămâni după ce CNA a spus că MTS a cumpărat publicitate electorală, la un secol distanță de meseria de jurnalist, 6 organizații media au, în sfârșit, o reacție. […]

Alter Ego Blog  •  13 iulie 2009, 7:24

Si credeti ca acest demers va avea vreo finalitate ? Cainii latra caravana trece… in sensul rau al cuvantului…

Cătălin Tolontan  •  13 iulie 2009, 9:37

xorin: iti doresc lectura placuta cind vei citi articolul de azi, unde scriem ca banii au trecut printr-o firma apropiata lui voiculescu. Ea a luat, dintre toti furnizorii, cei mai multi bani: 270.000 de euro. Asta k sa te lamurezti ca nu protejam pe nimeni

Scandalul Ridzi « IPOblog [ipostaze]  •  13 iulie 2009, 10:24

[…] Partidului lasam deoparte. Vroiam doar sa remarc ca nu-stiu-ce oengeuri si organizatii de media se lamenteaza si cer explicatii guvernului despre cum a fost posibil sa cumpere stiri. Ma mir ca nu cer totusi […]

Gica  •  14 iulie 2009, 9:43

Domnule mi se pare normal ca se ceara pedepsirea vinovatilor, dar mi se pare curios sa se vada in asta o mare campanie impotriva risipei de bani ci eventual un inceput care nu stiu daca va fi continuat, ca pana acum au fost atatea situatii in care nici o ancheta n-a mers prea departe .Au fost atatea privatizari cu cantec, banci falimentate, cazuri de fraude prin cumpararea la preturi umflate si ce s-a intamplat? Ce s-a intamplat cu domnul Dumitru care a cumparat la Romsilva lucuri cu preturi exagerat de mari risipind banii ? Nimic va spun eu.
Apoi ce a facut Ridzi n-a mai facut nimeni ? N-am auzit nimc de o investigatie in acest sens.
In privinta impartialitatii si neprotejarii nimanui am o nedumerire. Tolontan spune ca a descoperit implicata o firma a fam. Voiculescu. Si care este problema ? A facut ceva ilegal, va fi pedepsita ? Daca nu atunci unde este vitejia ? Daca un hot cumpara de la mine ceva cu bani furati, unde este implicarea mea ? Daca insa acea firma a facut ceva ilegal, ea sau altele in aceeasi situatie ar trebui specificat dar n-am vazut asa ceva si n-am vazut propusa vreo sanctiune sau macar admonestare pentru ele, deci ar reiesi ca nu sunt vinovate cu nimic.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord