MESAJ DE LA GSP CĂTRE CITITORI » Fără voi nimic nu ar fi fost posibil. Vă mulţumim!

Investigaţia jurnalistică, decizia CNA, protestele societăţii civile, solidaritatea breslei, comisia parlamentară, auditul, dosarul care aproape s-a închegat la DNA, toate acestea au avut ponderea lor vizibilă sau discretă în cazul Ridzi.

marți, 14 iulie 2009, 7:07

Investigaţia jurnalistică, decizia CNA, protestele societăţii civile, solidaritatea breslei, comisia parlamentară, auditul, dosarul care aproape s-a închegat la DNA, toate acestea au avut ponderea lor vizibilă sau discretă în cazul Ridzi.

Dar nimic nu s-ar fi putut întîmpla dacă voi nu speraţi. Nimic nu s-ar fi mişcat. Nimic nu ar fi fost posibil dacă forţei Guvernului nu i s-ar fi opus distanţa voastră critică, exasperarea şi speranţa. Să nu ne ferim de cuvinte mari! Într-o ţară în care cinismul la adresa vieţii publice devenise de nesuportat, voi aţi spus: „Gata! Nu se mai poate aşa. Măcar acum să se întîmple ceva„.

Aţi fost, fără nici o exagerare, milioane. Pe siteuri, pe bloguri, în faţa televizoarelor şi la prima oră cu ziarele în mînă. În primul rînd cu ziarele, pentru că acolo a început totul. V-aţi recîştigat un dram din puterea care vă aparţine. Nu se schimbă România dintr-o demisie de ministru, fără îndoială.

Dar mă gîndesc, cu emoţie, că pe străzile Raiului e aglomeraţie acum. Au ieşit, nedumeriţi, cei cărora la datorăm atît şi pe care ne pregăteam să-i întîmpinăm cu o ţară ruinată şi fără speranţă, la împlinirea a 20 de ani. Probabil nici n-ar fi venit la întîlnire. Ce să vadă? Puterea, la fel de nesimţită ca atunci cînd au plecat ei impuscati in fata Salii  Dalles si in Piata Operei din Timisoara. E forfotă pe străzile Raiului. Sînt fraţi, profesori, părinţi şi soţi. Au ieşit şi ne ating cu degetele pe obraji. Pentru asta, vă mulţumim!


Comentarii (190)Adaugă comentariu

Razvan  •  15 iulie 2009, 9:34

Pai si atat?!!!
Demisia si gata? Adica fur 700.000 Euro fac putin scandal si apoi demisia si scap?

Va reamintesc: demisia nu e o pedeapsa.

Altii sunt inchisi pt o gaina furata.

merlin  •  15 iulie 2009, 9:35

felicitari pt efortul depus dar presupun ca sunteteti constienti ca de fapt nu s-a rezolvat nimic, „afaceri” de acest gen au fost/sunt cu miile , anchete de presa la fel, vinovati care au platit…..nici unul…cu regret o spun…in tara asa nu se va intampla nimic in viitorul mai mult sau mai putin indepartat. In urma acestei anchete exista totusi un castigator, cealalta tabara de politicieni la fel de „cinstiti” ca si cei din afacerea ridzi restul sunt povesti.

Cătălin Tolontan  •  15 iulie 2009, 9:37

claudia: da, nu tb sa uitam
constantina: catalin.tolontan@gsp.ro

Seneca  •  15 iulie 2009, 10:12

Articolul meu nu a aparut si mai spuneti ca presa e libera? Presa este cenzurata. Basescu avea dreptate si voi stiti asta, dar nu recunoasteti. Am crezut ca la GSP sunt ziaristi adevarati, dar m-am inselat. Succes in continuare ca aveti nevoie. Daca toti cei vinovati ar fi arestati, ce bine ar fi!!!!!!!!!!, numai ca …

MRIUS  •  15 iulie 2009, 10:32

salutare si felicitari tuturor care au muncit la acest subiect! Din punctul meu de vedere cel mai trist este faptul ca noi, toti cei care am pus umarul la treaba asta, am facut munca altora, adica a celor care trebuiau sa se autosesizeze, si mai rau decat atat a presedintelui Romaniei care stia de toata marsavia asata si a tacut pana in ultimul moment.Felicitari inca odata!!

adim  •  15 iulie 2009, 11:03

Felicitari
Inca o data va felicit, echipa GSP de investigatii.Ati reusit o treaba profesionista, e bine ca a iesit totul la iveala.Totusi nimic nu se va schimba in tara asta nenoricita.Suntem datori insa macar sa incercam si dc stim dinainte ca nu vom reusi, ca sa nu ne reprosam noua insine ca nu am incercat.
Bafta!

euu-tm  •  15 iulie 2009, 12:04

HMM.SUNT DEZAMAGIT CATALINE.CAM PUTIN AI SCRIS DESPRE PATRONUL TAU ZIS SI FELIX MOTANUL.NU TI SE PARE CA AM DREPTATE?FAPTUL CA L-AI AMINTIT DE CITEVA ORI PRIN TITLURILE ARTICOLELOR TALE NU ISEAMNA NIMIC.AI FACUT EXACT CA SI COMISIA PARLAMENTARA DE ANCHETA.TE-AI OPRIT LA TIMP CIT SA NU-L SUPERI PREA TARE PE SEFUL TAU.PACAT.AR FI FOST INTERESANT SA VEDEM UNDE AU AJUNS O ALTA PARTE DIN BANI NU?

aloma  •  15 iulie 2009, 13:07

Tolo, tu esti baiat destept, doar ca n-ai anvergura.

GARDA VECHE,STIINTAe  •  15 iulie 2009, 13:07

Felicitari Tolo !
Voi toti ziaristii din tara,daca faceti front comun,cu siguranta aveti un cuvint greu de zis,la politicul actual,cu siguranta magistratii,n au cum sa se scuze…vor fi obligati sa aplice legea corect,(oricui si indiferent de persoana)…nu uitati ca faceti parte din UE.In occident persoanele in functii de conducere,se feresc de PIXUL ZIARISTULUI,pt ca,functia lui depinde de votu cetateanului,si libertatea lui depinde de nelegiuiri facute.SUCCES BAETI,PS’GENERATIA LU TOLO’PUTETI INTRA IN ISTORIA ROMANIEI’NU EZITATI suntem cu voi.

daca tot va pasa  •  15 iulie 2009, 13:37

asta cu va pasa si multumiri e pt *** , de ce nu va legati si de unu mai jmeker de ex Adrian Nastase?
pe Ritzi asta ati tocat-o zi de zi peste tot , ziar , net , antenele , chiar si realitatea tv .E o picatura intr-un ocean …

Vasile Jâmbu  •  15 iulie 2009, 14:05

Ar trebui să se întâmple şi la noi cum e prin ţările mai dezvoltate când apar cazuri de-astea. Iese lumea în stradă şi protestează, în special studenţii, dar nu numai. Politicienii sunt speriaţi de mase de oameni înfuriaţi. Deşi majoaritatea românilor simt indignarea până în măduva oaselor, oamenii nu mai au puterea să se revolte, s-au resemnat. Şi presa din România e complice la această situţie şi la aceste jafuri prin tăcere şi articole comandate de clasa politică. Majoritatea presei e vasală politicienilor. Şi astfel creşte curajul acestor hoţi. Să nu cumva sa încetaţi lupta după acest caz. E prima victorie, chiar dacă minoră. Societatea începe să se trezească. Aveţi susţinerea întregii Românii.
FELICITĂRI!!!

Catalin  •  15 iulie 2009, 15:03

Pentru ce ne multumiti domnule Tolontan? A fost demisia doameni Ridzi un scop comun sau doar al activitatii dumneavoastre? Era un target pe care trebuia sa-l atingeti? S-a castigat un Champions Legue gazetaresc, iar dumneavoastra ati fost capitanul echipei pe care noi o formam? Nu s-a schimbat nimic in aceasta tara odata cu indepartarea fostului ministru MTS si – DA – golaniile facute de aceasta domnita reprezinta un rest, o firmitura in comparatie cu tunurile care sa dau IN ACEASTA SECUNDA in Romania. Fara indoiala, este utila o astfel de ancheta asa cum ati facut-o dvs dar sa nu va imaginati ca ati schimbat ceva. Avem nevoie de oameni care sa adreseze intrebari, sa urmareasca adevarul, sa ancheteze dar nu avem nevoie de iluzii si nici false demonstratii de justitie. In plus, daca pana la un punct agresivitatea dvs (ma refer la cei ce au explorat subiectul) a fost bine intemeiata, sa recunoastem ca uneori, ancheta s-a transformat in atac la persoana si hartuire.

vasi  •  15 iulie 2009, 15:44

brvo
e bine ca sa tras un semnal de alarma,ar trebui verificate toate ministerele pt ca sunt sigur ca acolo se invirt sume si mai mari.spr ca acesta e doar un inceput si cei care trebuie sa isi faca treba deacum in colo nu se lasa intimidati de santajurile politice la care sunt supusi .
bravo gsp,

Narcis Daju  •  15 iulie 2009, 16:16

<>. Investigatia GSP este doar un val de protest si un exercitiu de insingurare in oceanul de complicitati al mass-media fata de dezastrul din Romania contemporana, care ramane ruinata dincolo de acest succes remarcabil al unui segment al celei de-a patra puteri in stat. In Romania anului 2009 se da iama in banul public, ca niciodata pana acum, fara nicio frica, fara nicio jena. Toate institutiile de stat sunt butonate politic, au sefi numiti politic, fiecare cu zona lui de competenta, in teritoriu, in care trebuie sa faca propaganda elelctorala producatoare de voturi si, in plus, sa adune bani pentru partidul care i-a uns in functii. De responsabilitatile manageriale in institutiile pe care le conduc nu ii intreaba nimeni, cat timp stau de sase pentru partid. In provincie toate acestea sunt mult mai vizibile, presa cu mult mai aservita, insingurarea ziaristilor de investigatii, cati or mai fi, cu atat mai apasatoare.
Romania se duce la vale, GSP a sadit cativa pomi, sa mai conteneasca alunecarile, a aratat ca se poate, ca institutiile statului de drept pot fi obligate sa functioneze, in cele din urma, in interes public. Alti baieti le toarna cu metoda motorina la radacina. E ordin, Romania trebuie sa se duca la vale.

Cristian Zabava  •  15 iulie 2009, 16:33

Cel de la nr 160, pana la urma GSP este un asa zis ziar de sport ( de fapt e de fotbal ), ce treaba sa aibe atunci Tolo cu Nastase?
Caci Ritzi a fost ( ce bine suna! ) totusi ministrul sportului…

IQ Max  •  15 iulie 2009, 17:01

Tolontan nu spune, dar el stie precis cum s-au derulat evenimentele.
Nu Ridzi a furat banii, pentru simplul motiv pe care trebuie sa-l acceptati, deoarece nu ea i-a incasat din banca si nici nu a semnat ea de primirea lor. Banii au fost incasati de firmele care au efectuat serviciile(montare scena, etc.)Aceste firme nu au fost alese prin licitatie. Motivul este faptul ca trebuia ca dupa ce incasau banii sa returneze o parte insemnata din acele sute de mii de Euro celor din MTS. Deci cei din MTS au preferat acele firme in care aveau prieteni de incredere, care au acceptat sa puna acele preturi enorm de mari, iar dupa ce au incasat banii din banci sa returneze celor din MTS acele sute de mii de Euro. Era riscant sa inchei contract cu o firma castigatoare a licitatiei al carui patron putea sa incaseze acele sute de mii de Euro si apoi sa-ti traga teapa. MTS cu banii respectivi au platit serviciile oferite de trusturile de presa antena3 si realitatea Tv pentru publicarea clipurilor electorale. Acesta a fost drumul banilor. Este foarte simplu iar Catalin Tolontan trebuie sa ne dea amanunte, dar nu stiu daca are curajul sa-si dea patronul in gat, adiaca pe seful trustului de presa Intact Dan Voiculescu.

Marius  •  15 iulie 2009, 18:10

Deacord cu Ionut13 ,nu mi se pare o mare realizare, doar o mediatizare in exces,mare branza,si-a dat demisia si isi continua viata linistita…dar cum ramane cu ceilalti ministri?cum ramane cu toate magariile care se fac si de care nu se leaga nimeni?ati descoperit voi ca 0.01%din bugetul statului a fost cheltuit aiurea si ati devenit eroi.
Cum ramane cu ministerul transporturilor?autostrazile cum credeti ca se fac?or fi cele mai ieftine?contractul,o fi unul in beneficiul statului?e vorba de banii astia ai lui ridti pe 1 km de autostrada,dar acolo inversunarea voastra dispare…voi sunteti presa „sportiva” ,ce treaba aveti cu transporturile…

ion  •  15 iulie 2009, 21:32

Problema cea mai mare a acestei tari este lipsa constiintei Asta ne face ca sa fim o populatie si nu un popor, dovezi ? La noi au condus sau conduc tara oameni care de drept ar trebui sa fie in puscarie dar au fost votati pozitiv de cea ce unii numesc popor Vedeti si in cazul de fata in care niste oameni au zbatut sa demaste un om care fura din banii tarii ………efortul lor este luat de multi in bascalie Domnule Tolontan apreciez foarte mult ceea ce a-ti realizat Sper sa nu va opriti ,sa va urmeze exemplul si alti ziaristi si sa incepeti sa treziti [daca o exista ]constiinta unui popor.

mare  •  16 iulie 2009, 0:33

Noi iti multumim tolo.
Fara tine nu era nimic posibil.

bravo gsp  •  16 iulie 2009, 3:21

nici noi fara voi numa bine

iulian  •  16 iulie 2009, 9:02

Felicitari gazetarilor pt aceasta investigatie!
am simtit ca media poate fi a patra putere in stat atunci cand jurnalistii isi fac treaba cu profesionalism si in interesul general al publicului

emys  •  16 iulie 2009, 9:38

in ziua de azi, o revolutie o face presa…nu masele populare. ar trebui continuat acest model de curatare/epurare a celor ce zic ca ne reprezinta. cred ca e singurul care ar mai face putina lumina!

vasile  •  16 iulie 2009, 9:43

tolo, basescu e implicat

bulisor  •  16 iulie 2009, 9:48

Chiar credeti ca se va schimba ceva in Romania dupa aceasta dezvaluire?Poate se va schimba si nu o sa mai gasiti nimic despre smecheriile lor.In rest felicitari pentru atitudinea de pittbul…nu ati lasat sa lucrurile in favoarea lor.

popescu aurel  •  16 iulie 2009, 10:21

Draga Tolontan, lista ramine deschisa.Sunt si ziaristi!
Din Cotidianul de astazi:
Trupa lui Dan Puric a jucat marţi seară, la Teatrul Bulandra, în onoarea celor 51 de ani împliniţi de preşedintele PSD, Mircea Geoană. Sărbătoritul a invitat la teatru peste 200 de personalităţi din politică şi din viaţa publică – actori, şefi din presă, oameni de afaceri – cu intenţia electorală de a se constitui un grup de susţinători ai săi la alegerile prezidenţiale. În fan clubul Geoană s-au înscris Cozmin Guşă, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Lavinia Şandru, George Copos, Camelia Şucu, Stelian Tănase, Mircea Dinescu, Angela Similea, Rodica Popescu Bitănescu, George Ivaşcu, Aurelian Temişan şi Monica Davidescu.
Lume amestecata, dar alaturi de cel care zicea: „„Vreau să stau în casa mea. Am stat suficient de mult izmană pe călător. Apartamentul va fi gata probabil abia în martie anul viitor, poate fi văzută construcţia, a crescut, deci nu e o himeră. Termenul de dare în folosinţă trebuia să fie august 2008”. Dar nu a mai fost nevoie să se mute. S-a descurcat. Geoană a devenit preşedintele Senatului şi a căpătat dreptul unei vile RA-APPS. Acum, „construcţia care creştea” a devenit „blocul care stă la nivelul zero”.
Ajutati-l sa nu mai stea izmana.

Costi  •  16 iulie 2009, 10:21

Nu va suparati dar povvestea asta seamana cu nasterea unui mit. Da, Gazeta sporturilor a aratat niste nereguli dar mai departe nu mai intervine nicio presiune democratica a publicului care sa ajute ancheta ci este rodul Comisiei parlamentare care abia a astepatat sa dea in Ridzi adica in PDL si Basescu, ajutati bineinteles de prostiile facute de PDL. De ce a mers struna acesta ancheta, pentru ca a intrunit consesnsul majoritatii comisiei de a da-o pe Ridzi in gat. Cand se va ma intruni o asemenea majoritate orice comisie va merge struna dar nu o intrevad in curand. Ar fi bine sa existe o solidaritate a parlamentarilor pentru aflarea adevarului dar nu asta este cauza solidaritatii din comisie. Ca sa nu mai spun ca sunt cazuri grele ce asteapta sa fie analizate in presa privind privatizari, cazuri gen FNI, Petromidia, etc. dar n-o sa vedeti niciodata o asemena ancheta si nici o comisie parlamentara asa hotarata sa afle adevarul.

nicolae petrescu  •  16 iulie 2009, 10:30

Bravo TOLO!!!!m-ai facut sa ma razgindesc sa nu mai plec din tara(ptr.o vreme).

nd  •  16 iulie 2009, 11:05

bravo…dar sunt furturi mai mari…gasitile

Mariusik  •  16 iulie 2009, 11:11

Am si io o intrebare si puteti sa o luati cum doriti dumneavoastra.
De ce dupa ce ati fost asa frenetic si ati acuzat pana si patroana trustului intact camelia voiculescu ,ati decis sa-l sustineti atat de orbeste pe presedintele basescu, totusi se pare ca nu putea fi chiar roz situatia, PRESEDINTELE ROMANIEI stia mult prea bine ce se intampla a spus-o el personal neobligat de nimeni, probabil fara sa-si dea seama de ce spune, eu oricum nu cred in demisia asta nu cred in nimic posibil in tara asta, de aceea mai bine imi storc nervii pe meleaguri straine unde as ignora politica lor.

vasile  •  16 iulie 2009, 11:36

Victoria aduce alte victori. Poate acum toti care stiu de furturile celor de la putere vor iesi din umbra si vor pune umarul sa scapa de acesta clasa politica putreda

mihai  •  16 iulie 2009, 11:36

Felicitari si la mai mare !

alin  •  16 iulie 2009, 12:21

bravo catalin tineo tot asa

adrian  •  16 iulie 2009, 12:34

nu ar trebui sa ca opriti aici trebuie sa dezvaluiti mai multe siguri bani respectivi au fost destinati campaniei pentru elena basescu iar capul aceste smecheri de pe malurile dambovitei este nimeni altul decat traian basescu

Cristian  •  16 iulie 2009, 14:00

Domnule Tolontan, cu tot respectul pentru dumneavoastra ca jurnalist, nu inteleg de ce folositi acele prescurtari grotesti, cand postati comentarii. Daca la pustani teribilisti, pot intelege ca e „cool” sa scrii „k” in loc de „ca” sau alte astfel de abrevieri penibile (cine naiba abreviaza un cuvant din 2 litere intr-unul dintr-o litera?), la dvs. nu pot intelege acest lucru. Sunteti cu siguranta un om educat, ar trebui sa serviti ca exemplu. Nu mi-o luati in nume de rau, dar de fiecare data cand postati un comentariu cu astfel de „expresii”, participati la uciderea limbii romane. Intr-o tara in care deja promovarea inculturii este o arta, sunt dezamagit oricand vad un om de valoare, mergand si el pe acest trend. Si nu sunt un pensionar nostalgic, care nu poate tine pasul cu „evolutia”. Am 26 de ani. Si chiar nu mi-as dori sa ajung sa vad ziua in care „k” va inlocui „ca” in dictionarul limbii romane. Pentru ca probabil se va intampla, avand in vedere viteza cu care se propaga aceasta indobitocire in masa. Va multumesc pentru atentie, mult succes in tot ceea ce faceti.

cora  •  16 iulie 2009, 14:56

Interesant este sa vedem cum au fost platite la negru firmele de publicitate si televiziunile, precum si trupele muzicale.

De foarte multi ani acest sector din economie, ca si sportul in general ,lucreaza la negru ca sa nu plateasca impozite.
NUMAI PROSTI PLATESC IMPOZITE IN TARA ASTA.
MA BUCUR CA SE SPARGE ACEASTA BUBA, dar nu pot sa cred ca Vintu si Voiculescu vor ajunge la puscarie , fiindca salariatii lor sunt platiti la negru ( si stiu bine ce vorbesc fiindca am lucrat pentru ei), ca asa zisele noastre vedete TV dar si sportive au un salariu minim pe cartea de munca dar primes mii de euro cash.
NU CRED CA VA INDRAZNI CINEVA SA FACA CURAT.
**** O MEGA MIZERIE care persista din 1989 incoace.
SUCCES DAR NU CRED CA VETI REUSI *****.MIZERIA ESTE CU MULT MAI MARE DECIT VA IMAGINATI

Geo  •  16 iulie 2009, 15:16

Bravo,in primul rind ca ati dus ancheta pina la CAPAT asa ar trebui sa faca toti colegii tai din presa,cind pun”mina” pe un subiect sensibil,sa aiba grija,putere sa-l duca pina la capat(deci ai grija ca mai aveti de….tras).Inca o data felicitari si o zi buna.

Bibi  •  16 iulie 2009, 18:35

Catalin, noi ar trebui sa-ti multumim. Poate ai simtit sustinerea cititorilor dar toata treaba ati facut-o voi, tu si ceilalti jurnalisti.
Poate lumea a uitat, dar tu ai fost cel care ai urnit lucrurile si in cazul Popovici.
Am vazut atatea filme cu eroi care au reusit singuri sa schimbe lucruri care pareau de nezdruncinat. Cu siguranta nu-ti doresti sa fi erou de film, dar speram cu totii ca actiunile tale sa fie doar un inceput in lupta pentru recastigarea tarii din mainile lor.

mariandtru  •  17 iulie 2009, 1:44

Multumim D-lui Catalin pentru aceasta campanie si implicare sustinuta si sper ca si alti jurnalisti se vor implica si vor sta doar sa fie mituiti si sa primeasca niste bani degeaba. Daca vreti sa ajungeti respectati de lume, implicati-va si ve-ti avea o multumire mai mare decat daca ve-ti primii drepturi sa musamalizati cate ceva.

Ridzi a fost la spital. Citeşte mîine în gsp cum cazul Ridzi deschide poarta cazului Năstase! | Blog Oferta de Oferte  •  26 iulie 2009, 13:26

[…] MESAJ DE LA GSP CĂTRE CITITORI » Fără voi nimic nu ar fi fost posibil. Vă mulţumim! Investigaţia jurnalistică, decizia CNA, protestele societăţii civile, solidaritatea breslei, comisia… […]

Gazeta Online » Blog Archive » Ultimul cartus  •  7 august 2009, 2:17

[…] lipezirea industriei online, sa ai linga tine, deasupra ta si sub tine oameni care respira aceleasi idealuri si principii  e tot ce isi poate dori o persoana care detine cuvintul “Dezvoltare” in […]

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord