RIDZI a ajuns cunoscută din Germania în Brazilia

D

[tab:Capitolul 1]

marți, 21 iulie 2009, 12:59

D

[tab:Capitolul 1]

CAPITOLUL 1 / Ronaldinho în varianta Guvernului României » Ritzinho

echipagsp11Monica Ridzi a ajuns cunoscută şi în Brazilia, Spania sau Germania pentru că „a cheltuit 630.000 de euro fără să-i explice, cumpărînd, printre altele, ştiri la televiziuni”

Răspunsul e pe net
Unul dintre cei mai răsfăţaţi oameni politici ai momentului, ministru într-un Guvern sprijinit de o majoritate parlamentară de 70%, Monica Ridzi a demisionat în ciuda sprijinului Palatelor. Pentru că, împotriva ei, s-a unit reţeaua invizibilă a internauţilor din România.

Sute de mii de cititori
140.000 de oameni au însoţit, zilnic, pe gsp cazul Ridzi. Lor li s-au adăugat alte sute de mii pe siteurile ziarelor şi televziunilor. Relatările live au fost urmărite pe tolo.ro de 20.000 de oameni pe zi, triplu faţă de traficul obişnuit la astfel de transmisii.

A fost una dintre ocaziile care au demonstrat că, bizuindu-se pe inovaţia tehnologică a Internetului, un grup de oameni aliniat unor valori democratice poate obţine un succes uimitor.

Din Ţara Bascilor…
Rumoarea a alunecat peste graniţe. Prin net, Ridzi a ajuns cunoscută şi afară, ca model de risipă şi de deturnare a banilor publici, developat prin intermediul new media. Mai multe bloguri, unele ataşate unor mari ziare din străinătate, au comentat „revoluţia blogocratică din România”.

Deia.com, siteul unui cotidian din Ţara Bascilor, scrie că  „Ministrul român al tineretului şi sportului a demisionat, neputînd justifica cei 600.000 de euro cheltuiţi pentru organizarea Zilei Tineretului”

„Totul a izbucnit pe 16 iunie, cînd ziarul sportiv Gazeta Sporturilor a acuzat-o pe Ridzi că a adjudecat, fără licitaţie prealabilă, contracte pe care ministerul nu le-a putut explica”
Deia, Spania

… pînă în Porto Alegre
Dincolo de Atlantic, Rodrigo Lopes, editorialistul ziarului brazilian Zero Hora, notează pe propriul blog că „o întîmplare fără precedent, dezvăluită de ziarul Gazeta Sporturilor, vorbeşte despre felul în care ministrul tineretului a cumpărat ştiri la cinci televiziuni din România”.

Zero Hora, ziar din Porto Alegre, face parte din grupul media RBS, cu 18 televiziuni, 25 de posturi radio şi 8 cotidiane.

„Gazeta a scos la iveală, printre altele, că evenimentul a beneficiat de 87 de ştiri video pe televizor, iar în unele dintre ele apare Elena Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, de care ministrul Monica Ridzi este apropiată”
Zero Hora, Brazilia

Nemţii se gîndesc să facă un documentar pe Arte
Blogul balkanblog.org, specializat în politică şi cultură, postează un text în versiune engleză şi germană, în care subliniază că:  „După ce Gazeta Sporturilor, un ziar important din România, a publicat documente oficiale, pentru prima oară în această ţară Parlamentul a acuzat un ministru în funcţie”.

Televiziunea de stat din Germania, ARD, studiază posibilitatea unui documentar pe care să-l găzduiască postul Arte, despre „efortul ziariştilor români de a schimba sistemul”.

„Ne interesează situaţia dramatică a jurnaliştilor români independenţi pe o piaţă media care devine tot mai controlată se pare de interese economice private şi de jocuri politice”, ne-au scris ziariştii de la ARD.

„Ne dorim să spunem această poveste telespectatorilor noştri şi vrem să înţelegem resortul care v-a împins în lupta cu doi adversari redutabili: politicieni corupţi şi televiziuni coruptibile”
ARD, Germania

[tab:Capitolul 2]

CAPITOLUL 2 / MTS, trambulină de partid!

Ca să ajungă subprefecţi de Dolj, doi pedelişti au fost angajaţi formal în MTS

Noi recorduri ale Monicăi Ridzi ies la iveală. Nu doar că a înregimentat sute de membri PD-L în MTS, dar a şi folosit ministerul pentru angajări practic fictive, ca să înlesnească drumul unor colegi de partid către alte funcţii.

Pedeliştii Cristian Şovăilă şi Eugen Georgescu au lucrat o scurtă perioadă de timp la MTS! O verificare a CV-urilor celor doi reprezentanţi ai Guvernului în Dolj confirmă acest lucru. Cristian Şovăilă (36 ani) şi Eugen Georgescu (55 ani) au fost angajaţi în luna februarie 2009 în MTS, primul ca inspector clasa I, iar celălalt, consilier superior clasa I.

2

De ce? Pentru a se califica pentru funcţiile de subprefecţi Dolj, Şovăilă şi Georgescu au trebuit să capete cît mai repede calitatea de funcţionar public, lucru posibil numai prin angajarea lor în sistemul bugetar. La începutul lui 2009 însă, Guvernul a blocat toate posturile, cu excepţia celor de la instituţiile nou înfiinţate, cum este MTS şi Ministerul Turismului al Elenei Udrea. „Georgescu şi-a făcut stagiul la MTS, dar în sinea lui tînjea să lucreze sub Udrea. Aşa se face că atunci cînd şi-a completat CV-ul i-a tremurat degetul pe taste şi a trecut ca ultim loc de muncă Ministerul Turismului şi Sportului”, a titrat ieri site-ul  www.oltenasul.ro.


Comentarii (62)Adaugă comentariu

Cristi  •  21 iulie 2009, 17:21

Nu stiu de ce-ar fi asa o mandrie treaba cu decoratia…….asta e din categoria cu Ridzi care era convinsa ca un post de secretar de stat e tot ce-si doreste un om in Romania, e apogeul mandriei de a fi roman (om).

Cătălin Tolontan  •  21 iulie 2009, 17:27

Filbert: multumesc, nu vreau nici o medalie

Ionut Pitesti  •  21 iulie 2009, 17:31

Haideti sa o facem si mai cunoscuta. Sa fie primul ministru post-decembrist carte merge la mititica. Si la mai mare.

catal1n  •  21 iulie 2009, 17:48

Ma intreb cam cat timp o sa-ti ocupe subiectul „Ridzi” . Ca deja incepe sa fie cam lung . Te transformi si tu intr-un ziarist specializat pe un singur nume ?
In alta ordine de idei , o sa am si mai multa incredere in tine cand o sa incepi sa „sapi” si in partea cealalta a esichierului politic . Cu aceeasi determinare si profesionalism ca si in cazul Ridzi . Asa , ca sa fie echidistanta …

xorin  •  21 iulie 2009, 18:18

SUBSCRIU!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
Jhonny Says:
July 21st, 2009 at 7:46 am

Dar si Gazeta si dvs au ajuns la fel de cunoscuti, deci… 🙂 !

Bravo pentru investigatie! Nu uitati sa scrieti si “scorul” si “echipele”: asta,Ridzi, a dat…la 2 echipe “firme” sa se ocupe de evenimente, iat banii…la Antene 125.000,la Realitatea 65.000,la conul Voiculescu prin LOCO etc…x % (campania PSD+PC?!) etc.
Ca “pica” bine …orice cu “rezonanta” anti-Base, se vede. Dar, dle Tolontan: cand intrebati, cand afirmati (si) pe blogul dvs si in media ca JUSTITIA nu s-a pronuntat, nu a judecat cazul in sine, dincolo de salutara investigatie jurnalistica a Gazetei si de “sentinta” Comisiei Parlamentare (mai stiti dvs vreun loc in UE unde astfel de comisie da verdicte juridice, condamna penal etc?)…

Totusi, asa cum si Ridzi avea nevoie de mai multa pricepere manageriala si decenta in actul de cheltuire a banului public (in esenta, asea-s coordonatele anchetei dvs, dar…ce e la Min.Mediului sau la IMM, aici e “mizilic” !), prin urmare, poate si din punct de vedere jurnalistic ar trebui sa existe o limita, deja postarile si comentariile au ajuns paroxistice si belicoase, cu injurii si atacuri la persoana complet deplasate si asertiuni/legaturi care au la baza doar “supozitii” si “pe surse” etc.
Suntem interesati, categoric, de toate demersurile pentru aflarea adevarului, in orice caz de politician (inclusiv ale fostului premier PSD, caz dosit de 5-6 ani de parlamentarii PSD si PNL, care refuza efectiv ca A.Nastase sa mearga la judecata, ca si de al altui fost premier Tariceanu, cu petrolul dat din platoul I.Serpilor, dar…sa n-ajungem ca in cazul actualului PNL-ist P.Roman,fost si el premier, cand s-au…”topit” afacerile MegaPower s.a.! ).

Dar, pe bune, ne-am cam plictisit si chiar ne agaseaza puzderia de isterizari, instigari, ura si “condamnari la 11 noaptea” etc. Acum, parerea mea, dvs si presa (in general) ar trebui sa preseze justitia sa ia in calcul si sa judece toate cazurile supsecte real de potlogarii, care zac de ani de zile sau sunt noi servite de presa etc.

Altfel, o sa fim monitorizati de justitie de catre UE …pe viata! Ca magistratii au ajuns cam “stat in stat” (ei isi dau salarii uriase, ei se “premiaza”, ei judeca, “ei centreaza, ei dau cu capul”, ei nu mai recunosc si agreseaza alte institutii ale statului, asta e iarasi o mare problema in Romania. Din pacate.

Marian  •  21 iulie 2009, 21:52

Domnule Tolontan, incepe sa puta. Toata ziua Ridzi,Ridzi va trimite in derizoriu. Nimic despre Nemirschi, nimic despre devalizarea tarii de PSD si PNL cu 3 miliarde de euro intr-un trimestrul! Obiectivitate, impartialitate, unde sunteti?

Marian  •  21 iulie 2009, 22:03

Fara a va jigni, va cred doar un exaltat. Si faptul ca sunteti angajat la un turnator al Securitatii care, potrivit presei, s-a imbogatit din banii Securitatii, ma face sa fiu foarte circumspect in ceea ce va priveste. Nu cred in coincidente. Doar in Bunul Dumnezeu!!!

Cătălin Tolontan  •  21 iulie 2009, 23:12

marian: aveti rabdare. Asa cum am avut si noi cd ne acuzati, ca si acum, ca protejam o anume parte. Atunci cercetam, am tacut si, la un moment dat, Gsp a scris clar si in premiera ca cei mai multi bani de la MTS s-au dus la firma Loco, apropiata afacerilor Voiculescu. E vorba de 270.000 de euro. A fost dezvaluirea noastra! Pina atunci, numele lui Voiculescu nu aparuse in investigatie. Noi l-am adus! Aveti rabdare. Vor aparea si alte nume si alti ministri.

bravooooo  •  22 iulie 2009, 6:58

Si incet incet bannerul cu actiunea antiridzi a disparut, fontul s-a micsorat, dovezile s-au rarit si subiectul a coborat pe la jumatatea paginii 😉

corectul  •  22 iulie 2009, 9:57

d-le Tolontan, daca acesti hoti nu intra la puscarie, ce a-ti facut dvs pina acum este egal cu zero.

Iuliana  •  22 iulie 2009, 12:19

Cazul asta sa stea pe ecrane pana ridzi si gasca intra in puscarie. pentru ca daca oamenii astia vor tace si se vor axa pe altceva si vor lasa chestiunea asta fara sa o aduca in primplan, vom avea surpriza din cazul „flota” – nu a fost, nu a auzit. pana in panzele albe!!!!!!!!!! ce este inceput trebuie terminat!!!!!!!!!!! definitiv si irevocabil!!!!! trebuie creat un precedent. neaparat! asa presa va deveni arma noastra – a obisnuitilor – contra politicienilor corupti!

PussyCat  •  22 iulie 2009, 15:47

pai in loc sa plateasca ea devine vedeta? cum vine asta :))

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord