Desene animate la MTS

24-01
Cazul Ridzi a avut şi o faţă amuzantă. Produsă involuntar, după expresia unui blogger, „de cei care s-au ocupat de sifonarea celor 730.000 de euro banii publici şi care sînt cea mai caraghioasă bandă pe care am văzut-o vreodată”

Sfaturi audio şi IT pentru Guvern
1. Dacă ştergeţi mailurile din Outlook Express, aveţi grijă că pot rămîne în serverul de mail. Dacă le ştergeţi şi de acolo, aveţi grijă că rămîn la destinatar. Dacă le ştergeţi de peste tot, vedeţi că marii provideri le depozitează din măsuri de securitate şi pot fi regăsite. Sfat: nu mai falsificaţi contracte pe mail!

joi, 30 iulie 2009, 12:23

24-01
Cazul Ridzi a avut şi o faţă amuzantă. Produsă involuntar, după expresia unui blogger, „de cei care s-au ocupat de sifonarea celor 730.000 de euro banii publici şi care sînt cea mai caraghioasă bandă pe care am văzut-o vreodată”

Sfaturi audio şi IT pentru Guvern
1. Dacă ştergeţi mailurile din Outlook Express, aveţi grijă că pot rămîne în serverul de mail. Dacă le ştergeţi şi de acolo, aveţi grijă că rămîn la destinatar. Dacă le ştergeţi de peste tot, vedeţi că marii provideri le depozitează din măsuri de securitate şi pot fi regăsite. Sfat: nu mai falsificaţi contracte pe mail!

2. Nu formataţi degeaba hardurile computerelor de serviciu! Nu le spargeţi cu ciocanul. Nu le fierbeţi în abur. Există metode pentru a reconstitui toată informaţia de pe un hard disc din momentul în care a ieşit de pe poarta fabricii. Sfat: nu mai editaţi documente pentru licitaţii trucate.

domnisorica

3. Dacă observaţi că un funcţionar al dumneavoastră intră şi vorbeşte mai tare în încăpere, nu plecaţi de la ipoteza că a surzit, ci că e cablat de DNA. Deci: nu mai puneţi la cale sifonarea banului public nici în birouri şi nici în aer liber. Nicăieri, dacă se poate!

4. Cînd cereţi unui angajat să încalce legea, evitaţi să folosiţi telefonul mobil. Potrivit copiilor de clasa a patra, mobilele pot fi ascultate. Sfat: nu mai cereţi nimănui să încalce legea.

ghinda-lu-visan

5. Cînd vă apucaţi să denigraţi ziariştii, nu începeţi să vorbiţi înainte de a şti dacă aveţi ceva. Altfel, s-ar putea să fiţi în situaţia de a vorbi despre o firmă şi abia apoi de a verifica dacă există. Sfat: nu calomniaţi, publicul se prinde.

Sfat-sinteză. Dacă e posibil, aduceţi-vă aminte că începutul jurămîntului ca ministru este următorul: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român…”. Sună cam lemnos, dar asta e!

categoria

Comentarii (42)Adaugă comentariu

St.Pauli  •  30 iulie 2009, 0:56

domnule tolontan,

daca va intereseaza adevarul faceti o ancheta cu domnul Nastase.
ADRIAN NASTASE:

cA DOAR STIE TOATA TARA DESPRE CE ESTE VORBA ACOLO.
dar NIMENI nu intra in subiect ca acolo.
Si tineti ancheta asa vreo 2 luni daca puteti, ca multi au incercat dar nici unul nu a tinut-o mai mult de trei zile.

Asta ar fi o lupta CIVICA :

CU CURAJ IMPOTRIVA UNUI PESTE MARE.

Sau e prea mare?

Schnappi  •  30 iulie 2009, 1:11

Si ia spuneti!! Ati gasit-o pe Elodia?? Toata treaba asta seama cu celebrul serial de la ZeroTV.
Gata fratilor ca m-ati capiat. Daca a venit vremea curateniei vreau sa vad un sef mare cum pica. Tot in jos si in sus cu Pitzi asta de a facut o scena ba de 80.000 Euro ba de 6.500 Euro. In total 700 de mii. Ok, bine, felicitari o investigatie buna.
Dar ce ne facem, de exemplu cu Nastase. Sa va zic realizari??? Privatizarea (+ modul de privatizare) a Petromului. A fost vandut pe 2 miliarde cu tot cu concesionarea fara niciun fel de clauze a zacamintelor de petrol si gaz. Caz unic in lume. Petrom era evaluata (din cate mai tin minte, de ceva comisie europeana) la 5-6 miliarde. Stati asa ca doar m-am incalzit. Continuma sejurul in ‘eterna si fascinanta Romanie’ cu autostrada de 2 miliarde care a ajuns la 12 miliarde !!!!!!! O mie, zece mii, o suta de mii, un milion NUUU!!! 10 MILIARDE de euro. 10 (autostrada) + 4 (diferenta petrom) + ?? (dracu stie cat valoreaza zacamintele romanesti) fac cel putin 15 MILIARDE de euro. Un singur om!! De banii astia tapeta Ridzi-Pitzi toata suprafata Romaniei cu scene, si nu de 6mii ci de 80 de mii de euro.
Pe urma Tariceanu. A concesionat, printr-un contract secret, toata platforma continentala a Marii Negre. Adica tot petrolul ala pe care Romania s-a batut cu Ucraina. Si cand?? Cu putin inainte sa fie trimis la plimbare. Daca mai punem si ‘jmenul’ acoperit pentru David cu cele 200 de loganuri de 80.000€ se strange frate ceva malai.
Nici nu mai incep cu afacerile lui Videanu, Casuneanu, etc, etc.
E seara si am obosit (si ma si prost-dispun) sa insir toate jafurile care ne-au trimis aici unde suntem. Un ‘pitic’ (cica e urias) cu picioare de lut. Ditamai tara fara nimic, dar plina de ‘jmecheri’.

Asa ca d-le Tolontan apreciem rezultatul cu Ridzi, dar parca sarbatorim capturarea soricelului cand la usa bate ursul, haita de lupi si cea de sacali. Daca este ‘cojones’ eu vreau sa vad un atac la ursi si sacali. Pana atunci numai bine.

Campurel  •  30 iulie 2009, 1:53

Domnule Tolontan am pentru dumneavoastra o poveste legata de sport,mai bine spus o AFACERE facuta cu banii statului pe teren exclusiv destinat pentru baza sportiva dar unde ilegal sa schimbat destinatia terenului(nu in acte) si se construieste pentru particular….valorea terenului depaseste 100.000.000 Euro si este in Bucuresti…astept mail daca sunteti interesat de aceasta ancheta la care a participat si MTS direct s-au indirect.

Lucian, SM  •  30 iulie 2009, 2:45

Salut!

Ai toata stima si respectul meu pentru ceea ce ai facut pana acum in acest caz. Sunt pe punctul de a pleca din tara definitiv, desi nu e ceea ce-mi doresc, dar nu mai suport in ce hal se afla tara asta! Parca, parca…as sta doar sa ajut la o noua revolutie! Sper ca ai inceput-o tu!

Tot respectul!

Claudiu  •  30 iulie 2009, 2:56

Domnule Tolontan, succes pe mai departe! Şi vă rog, acel mai departe să existe, că succes nu ai cum să nu ai când lucrurile sunt atât de evidente(simple?). Şi apropo de duduia Udrea:***

NoName  •  30 iulie 2009, 3:23

Ma amuzati teribil! Vad ca nu mai este bine cu Ritzi hai cu Nastase. De ce nu, hai cu Baselu’. Pana la urma oricum suntem furati si o sa fim in continuare. Problema este destul de ampla, iar Ritzi este doar coltul unei coli. Sa fim realisti la cat am fost furati, 700.000 euro ar fi echivalentul unui bilet de metrou. Sincer sa fiu oricum ma dezgusta clasa politica si orice am face sa ii dam pe unii jos, care s-au umplut de bani, or sa vina altii si altii mai flamanzi care or sa fure si aia. Degeaba ne dam de ceasul mortii ca vai doamen nu stiu ce a facut nu stiu care ca oricum ala pica, dar 10 continua sa fure. Un intreg cerc vicios care nu o sa se mai termine niciodata.

Oricum il felicit pe Tolontan ca a avut tupeul sa se ia cu ei de gat. Bravo lui, dar toata munca depusa o sa fie in zadar….

mihaela  •  30 iulie 2009, 5:08

Nu mai stiu pe unde scria ca daca un om e in stare sa faca lucruri mici, poate sa faca si lucruri mari. Chiar daca acest caz e minor pentru unii, faptul ca un ministru a demisionat si s-a inceput urmarirea lui inseamna ca e un caz mare (ramine de vazut cum si cind se va finaliza ancheta…). Eu inca n-am capiat si sper sa aveti posibilitatea, domnule TOlontan, sa faceti acelasi lucru si pe mai departe; cazul RIzi nu e un caz minor, e un caz, sau O SPETA- in termeni juridici, care, poate, ii va face pe ceilalti „soldati credinciosi ai partidului” (nu neaparat PD-L), sa gindeasca de doua ori inainte de a fura o data.

tot eu  •  30 iulie 2009, 5:10

Nu stiu de ce se mai chinuie posturile TV sa investeasca bani in emisiuni umoristice… Avem parlamentari destui, care si asa ne costa o groaza de bani, iar citatele de mai sus confirma…

Ovidiu Miron  •  30 iulie 2009, 6:05

Si sa-i vezi cum vin toti astia sa cerseasca din nou voturile si apoi sa loveasca in cetatenii care nu vin la vot.

E o grupare hidoasa care sper sa putrezeasca dupa gratii. Nu mai plang cu lacrimi de crocodil, cu „draga Stolo” si alte asemenea lucruri gretoase? Sau astea sunt „chestiuni minore”?

O gradinita politica a jafului. Asta e imaginea clasei politice romanesti.

In ochii mei toti sunt compromisi. Definitiv.

Partea proasta pentru ei e ca tot mai putini romani vor ridica bariera la auzul unor vorbe precum: „tu nu stii cine sunt eu?”. Ce sa le ceri daca atat ii duce capul?

ciupi  •  30 iulie 2009, 6:15

urmeaza sa fie difuzat si la „noapte buna, copii”…

Alex  •  30 iulie 2009, 6:45

Felicitari, d-le Tolontan! Ati facut o treaba buna. Singura, de la 1989 incoace!!! Ar fi cazul ca unii cititori, care mai si posteaza mai sus, sa inteleaga ca ati pornit aceasta ancheta pentru ca este legata de sport, domeniul dvs. de activitate!! De Nastase & Co sa se ocupe altii! Nu e treaba unor ziaristi de sport!!! Cei caze leaga cazul Ridzi de cazul Nastase sunt *** basescieni, adepti ai hotiei institutionalizate practicate de aceasta gashka!!! Chiar tov. Elena Udrea declara, in Parlamentul Romaniei ca cel putin 7 ministri ai celui mai incompetent guvern din istoria Universului fura pe rupte!?! Si, daca o spune mana dreapta a marinelului… stie ea ceva! Doar e mana cu care se sterge la…

george  •  30 iulie 2009, 7:26

…cu lei de la Guadalajara (…70 ) a fost nimica pe langa groapa in care suntem acum , noi,, -ulimea.O groapa fara iesire, in care suntem impreuna cu trei LEI flamanzi, sa le zicem pdl, psd si pl.Intrebarea e: dupa ce se satura astia de luptat intre ei, noi cum scapam din groapa, daca vom mai avea norocul sa mai fim in viata?
Dupa aceea nu vor mai avea rost anchetele…

MaroB  •  30 iulie 2009, 8:20

Se da prea mare importanta „cazurilor” Ritzi si Udrea. Ca de obicei e un praf care se arunca in ochii lumii pentru a se camufla alte hotii mult mai mari. Oricum nu se vede o finalitate cu un profit pentru tara. Se vor recupera banii cheltuiti aiurea? Nu! Va fi cineva pedepsit? Nu! Vor suferi doamnele respective din cauza asta? Nu! Se vor cheltui alti bani publici cu procese, comisii, anchete??? Da!Da!Da! Tot Romania pierde!

val  •  30 iulie 2009, 8:51

Si mie mi se pare ca se sarbatoreste prea mult, ca exista riscul alunecarii in superficial.
Cazul Ridzi este o victorie, poate ca unica. Ea va trece si importanta ei se va risipi daca ne multumim sa savuram prostiile si pedeapsa lui Ridzi, si nu vom pastra metoda.
Ca si multora cu care am discutat, imi lasa un gust amar tupeul politicienilor corupti de a o face pe judecatorii altor corupti, doar ca sa traga pe turta lor.
Daca ar fi cercetat Vanghelie, prin comparatie, Ridzi ar fi un ingeras. Si este doar un exemplu.

Cristina  •  30 iulie 2009, 9:51

Mare ti-e gradina, Doamne!…
In stare de panica, oamenii se comporta adesea ilogic, aparent lipsiti de reactii inteligente. Se pare ca a fost cazul si aici…

sym  •  30 iulie 2009, 9:56

Sfatul (2) este science-fiction din ciclul „inteligenta materiei”. In rest, sunt amuzante.

Mai putin amuzant este citatul din A. Paunescu. Rau am ajuns, ca astfel de indivizi sa apara in mesaje anti-coruptie!

dianastar001  •  30 iulie 2009, 10:12

felcitari tolo pentru donquijotismul tau; totusi m-ai dezamagit cand ai spus cu cine ai votat…sper sa-ti revii din confuzie la urmatoarele alegeri; oricum, esti singurul ziarist in care am incredere;
o fosta ziarista

ben  •  30 iulie 2009, 10:21

Preocuparea nr.1,acum,e Udrea.Foarte bine,la lupta!Dar,zic eu,hai sa terminam o treaba bine inceputa-Ridzi.Sunt curios daca scapa cu o mustrare discreta sau (in cel mai rau caz)cu returnarea banilor furati.Dupa care sta in aer un miros placut de catrastofa…Va actiona in instanta pe cei care i-au compromis presupusa onoare.(care este).Va rog,domnule Tolontan si la fel pe toti bloggerii,s-ai pastram o vie amintire.Guvernul a dat,Ridzi a luat.Vesnica pomenire.

mytza  •  30 iulie 2009, 10:30

Hai baietii(celebra vorba oltenesaca) pe Nastase. O merita!!!!!

ovinoalergic  •  30 iulie 2009, 10:41

Felicitari d-le Tolontan!Sunteti cu adevarat un jurnalist!

kaLoo  •  30 iulie 2009, 11:04

Hai ca am ras ceva momente. Foarte bine pentru ceea ce faci!

Alter Ego Blog  •  30 iulie 2009, 11:18

Interesanta lectura… acum nu stiu ce sa fac mai intai: sa ma amuz sau sa plang ?!: ( 🙂

adrian  •  30 iulie 2009, 11:19

Ti-a sarit dna Pippidi in ajutor Vezi rechizitoriu Udrea la

http://www.romanialibera.ro/a161079/de-ce-trebuie-sa-plece-udrea.html

George  •  30 iulie 2009, 12:15

Bravo D-le Tolontan !
Daca aveti curaj sa nu capitulati si sa cercetati daca sunt aspecte penale si in cazul Udrea aveti toata admiratia mea (chiar daca, asa cum a declarat chiar Udrea cu tupeul caracteristic, ea este o nuca mult mai tare fata de Ridzi – care nu avea experienta si nu era decat prietena fetei lui Zeus si nu aman.. pardon, fosta consiliera a lui Zeus)

marcu  •  30 iulie 2009, 12:21

Somnul ratiunii naste monstrii, spunea cineva Domnule Tolontan, erorile presedintelui nasc ministrii, vezi cazurile Udrea, Ritzi, Paleologu si nu in ultimul rand astia trei care s-au gasut sa plece in concediii cand FNI-ul vine sa ne ajute, iar noi in loc sa-l pupam in … ii dam cu sutul in … (e vorba de FNI desigur) .

eo  •  30 iulie 2009, 12:33

asa totlontane, baga mare. hai sa o daramam si pe duduia udrea si apoi ne bagam si la pestii mari: baselu, videanu, berceanu, nastase & co

hunedoara  •  30 iulie 2009, 12:37

Tolo, am un pont pt tine si am incredere c-o sa faci cu el ceea ce trebuie… Sambata,1 aug 2009, directorul DJT Hunedoara, Cristian Grigoras „isi tine ziua” (adica face un chef monstru), la tabara de la Costesti, jud. Hunedoara, tabara ce apartine statului, evident! asta ca tot veni vorba de banii publici! Suntem convinsi ca din salariul lui de sclav pe plantatia Ridzi plateste totul acolo… ajuta tara asta cu inca o investigatie si o sa-ti ramanem vesnic recunoscatori!

alina  •  30 iulie 2009, 12:48

In continuare sunt uimita de reactia gainii roz la adresa lui Tolo…scolareasca.

Cătălin Tolontan  •  30 iulie 2009, 12:53

campurel: catalin.tolontan@gsp.ro

xorin  •  30 iulie 2009, 12:54

SUBSCRIU>>>>>>>>>>>>>.

St.Pauli Says:
July 30th, 2009 at 12:56 am

domnule tolontan,

daca va intereseaza adevarul faceti o ancheta cu domnul Nastase.
ADRIAN NASTASE:

cA DOAR STIE TOATA TARA DESPRE CE ESTE VORBA ACOLO.
dar NIMENI nu intra in subiect ca acolo.
Si tineti ancheta asa vreo 2 luni daca puteti, ca multi au incercat dar nici unul nu a tinut-o mai mult de trei zile.

Asta ar fi o lupta CIVICA :

CU CURAJ IMPOTRIVA UNUI PESTE MARE.

Sau e prea mare?

Gogu  •  30 iulie 2009, 14:36

Nu prea am inteles chestia cu hard-disk-ul? Sa inteleg ca orice ai scrie pe el poate fi refacut chiar si daca ai sters informatia si ai scris ceva peste? Sa inteleg ca e un fel de sac fara fund? Ati intrebat pe cineva de la departamentul de IT? Poate v-ar fi explicat ca nu orice poate fi restaurat pe un HDD. Exista programe care sterg totul de nu mai restaurezi in veci nimic. Chiar nici o firma de Data recovery nu te mai poate ajuta.

DanC  •  30 iulie 2009, 14:41

Dl.TOLONTAN,unii nu stiu sa va scrie numele cu litere mari dar vor anchete despre pesti mari.Ce a-ti zice de o ancheta despre papagalii din ROMANIA,sunt atatea specii si unii sunt si haiosi!Anchete se pot face despre toti oamenii politici,nu e nici unul curat,nici Nastase nici Base,fiecare reprezinta oameni cu radacini adanci in tara asta ,radacini dinainte de’90.

Cristina  •  30 iulie 2009, 15:13

Sigur, se pot face anchete grele despre toti oamenii politici, indeosebi cei cu state vechi de serviciu. Doar ca treaba este cu mult mai anevoioasa.

dicris  •  30 iulie 2009, 15:54

D-le Tolontan,am inghitit chestia cu Riti desi GSP nu e Scinteia Tineretului (sper),dar consider ca sportul este mai legat de mediu decit de turism,asa ca il asteptam la rind pe Nemirschi daca vreti sa mai aveti o oarecare credibilitate.Scuze,uitasem ca Nemirschi e de la PSD si acolo nu aveti voie sa sapati.Halal deontologi!

eduard  •  30 iulie 2009, 16:29

intotdeauna sfaturile trebuiesc ascultate dar nu si urmate…una peste alta dragut colajul cu sfaturi si discutii din comisia parlamentara.

bogdan  •  30 iulie 2009, 18:33

Domnule Tolontan,

Dupa umila mea parere nu sunteti decit o supapa prin care Presedintele Basescu arunca pe piata un scandal de mici dimensiuni,in care cu bine cunoscuta nonsalanta ,o sacrifica pe fata asta din Petrosani, astfel incit tot romanul sa vada cum el Basescu nu-i acopera p cei din PD, si deci este cinstit ,frumos ,onest ,deci trebuie reales. Mai mult ,nimeni nu-l mai poate acuza de vendeta atunci cind il ataca pe Nastase (care nu e nici el o usa de biserica ,numai ca e mult mai inteligent).
Chiar dumneavoastra domnule Tolontan imi sustineti afirmatia ca de fapt lucrati pentriu Basescu, atunci cind spuneti ca Presedintele nu stia nimic…..pai cum sa nu stie daca serviciile o filau deja pe folclorista de la tineret iar chestia asta ,n se poate face decit cu acordul Presedintelui,adica baietii aia cu suflete albastre si ochi indigo ,trebuie sa ceara voie de la Basescu pentru a fila un ministru……..
In rest numai de bine omule.

Nepotu’ Sam  •  30 iulie 2009, 23:13

Romani, va ordon: plecati dracu’ din tara aia, ca nu exista solutii pentru problema romaneasca… Balaurul asta e precum cel dim poveste: tai un cap, cresc 10. Stiti cantecul: „Ca romanu’ nu-i niciunu’/Fura toti, nu spune unu'”… sau vorba unui amic: America e tara tuturor posibiltatilor, in timp ce Romania e tara unde orice e posibil, daca ati sesizat nuanta…:))

chipaila mircea  •  30 iulie 2009, 23:25

torontan esti tare la ce sa petrecut in sport [trasfer fotbal ] la toate categoriile AI GHICITO PE RITII ESTI FOARTE TARRE

ervin  •  31 iulie 2009, 0:37

danke tolo! wir warten fur herr nastase.”yes!we can!”

Scanteia  •  31 iulie 2009, 12:38

Dle Tolontan, cu respectul ce vi-l port, va intreb si eu umil: daca se dovedeste ca Ridtzi nu a semnat niciun document si ca angajatii ei au lucrat-o pe la spate, va retrageti din presa?

ktktlyn  •  1 august 2009, 9:24

Femei in politica?!?!?!? Asta-i o gluma amara!Daca la pom nu ara cum sa-i zica vreodata…animal[ca exemplu]si femeia ar trebuii sa inteleaga ca nu poate fi barbat…Niciodata!!!N-are nimic,nimeni cu ele dar,…asa a dat Dumnezeu!Insa daca ele se cred…atee,…tot Dumnezeu sa le ierte!!!Amin…!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cătălin Tolontan  •  3 august 2009, 13:33

Scanteia: a semnat contractele, asta e deja public. Tb sa ma suportati in presa 🙂

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord