Trei variante pentru Steaua

Înfrîngerea în faţa lui Dinamo spulberă iluziile. Oamenii din spatele Stelei au înţeles: echipa lor e fără viitor dacă Becali continuă să aibă control absolut în Ghencea

marți, 1 septembrie 2009, 9:17

Înfrîngerea în faţa lui Dinamo spulberă iluziile. Oamenii din spatele Stelei au înţeles: echipa lor e fără viitor dacă Becali continuă să aibă control absolut în Ghencea

Bergodi poate confirma. În Articolul 1 din Constituţia ţării sale scrie că „Italia este o republică democratică bazată pe muncă”.

Pe ce se bazează Steaua? Pe ambîţul lui Becali, pe banii veniţi din speculaţiile imobiliare, pe nevoia de imagine a patronului-politician şi pe ignoranţa supremă a acestuia la adresa noţiunii de efort profesionist în sport şi, de fapt, în orice domeniu. În Ghencea, munca nu este preţuită.

La început a mers, dar lumea e alta!
Bine, veţi spune, Becali guvernează de 7 ani în Ghencea şi totuşi Steaua a funcţionat pînă acum. Corect. Asta a fost posibil cîtă vreme clubul avea un avans organizatoric şi fotbalistic venit din istoria ante şi postrevoluţionară, peste care s-a cuplat dorinţa iniţială de a investi a proprietarului. În 2002, cînd a venit la echipă, alţii îşi jefuiau cluburile. Becali a vrut ca Steaua să cîştige şi el să devină cineva.

Lumea s-a schimbat, iar Steaua a rămas pe loc. Au apărut cluburi mai bine organizate, CFR de pildă, sau conduse de oameni cu o reputaţie a reuşitei, ca Urziceniul. Şi există investitori care au băgat mai mulţi bani decît Becali, cum ar fi Porumboiu. Steaua la comparaţie cu Vasluiul, un coşmar viu pentru suporterii din Ghencea!

Nu poate înţelege cîteva lucruri
Dar deficitul cel mai mare din curtea Stelei îl reprezintă nu zgîrcenia, ci incapacitatea patronului de a-şi selecta, respecta şi de a le oferi libertate şi încredere angajaţilor. Pe termen lung, dincolo de sarmalele unsuroase de la nuntă.

Asta nu vine din cîinoşenie, deşi cultura sa supremă e banul, Becali se leagă de oameni, ci din felul profund în care gîndeşte moşierul din Pipera. Aşa e el. Nu reuşeşte să-şi reprezinte lumea decît la scară 1 la 1. De exemplu, nu poate să priceapă că dacă un avion e condus de pilot şi nu de cel mai gălăgios pasager, tot astfel un antrenor e singurul care trebuie să pregătească şi să alcătuiască echipa. De aceea, MM Stoica, Petrescu sau Hagi nu vor să mai lucreze cu el.

Clanul incompetent
A organizat clubul ca o structură de clan, cu rude şi curteni la tot pasul. În urma lor, nu mai creşte nici iarba. Pentru că sînt incompetenţi şi nu au alt merit decît acela de tipi inventaţi de Becali.

În fine, care-i soluţia? Cum pot spera steliştii că-şi vor recupera statutul de echipă mîndră a unui club avansat?! Pentru că, gîndiţi-vă puţin, Steaua pare acum, înainte de orice, o grupare primitivă, condusă în forţă şi îndreptată cu privirea spre trecut.

Nu sînt multe variante. Dar există, totuşi.
1. Becali păstrează controlul acţiunilor, dar cedează puterea executivă la club unui om sau unui grup în competenţa căruia să creadă. Nu un antrenor, ci cel puţin un manager, care la rîndul său să-şi formeze echipa.
2. Becali acceptă să vîndă o parte din acţiuni, după un model asemănător celui de la Dinamo, formînd un directorat destul de vag, dar care poate numi o conducere executivă capabilă.
3. Becali vinde tot sau aproape tot şi atunci noii proprietari decid destinul clubului.

O epocă încheiată
Varianta 3 e fluturată ostentativ de Becali, dar doar de seara pînă dimineaţă, cînd se răzgîndeşte. După varianta 1 se poate face eventual un film de Hallmark şi atît. În privinţa căii de mijloc, cine să se bage cu Gigi şi cu cine se poate înţelege el?

Şi totuşi, oricît de dificile şi imprevizibile par, sînt singurele scenarii de viitor viabil pentru Steaua. Altfel, se va afunda tot mai mult. Epoca „Becali stăpîn suprem” s-a terminat cînd mingea trimisă de Tamaş a intrat în plasa care primea altădată „capul” lui Piţurcă în faţa lui Anderlecht.


Comentarii (197)Adaugă comentariu

me  •  1 septembrie 2009, 16:28

cred ca nu mai exista suporter stelisti pe deplin fericit cand merge la un meci al stelei de 7 ani incoace. cred ca cei 20 de mii care se aduna la majoritatea meciurilor sunt poate cei mai optimisti dintre noi. Toata lumea tb sa stie ca Becali nu finanteaza steaua, ci profita atata material si infinit mai mult, ca imagine de pe urma ei. Orice om intr o afacere investeste daca vrea sa obtina ce si a propus..asa a facut si el. iar performantele n ar fi venit daca n ar fi fost un meme stoica la echipa. nu banii lui becali au fost factorul decisiv. uitati-va cum se uita jucatorii si cum se comporta in prezenta acestui individ. ***** si mai marele..imi este sila cand vad ce a facut din echipa..cat creier tb sa aiba un om care varsa o sticla de bulion in semn de fratie cu mai marele realului din mardid? cum tb sa ma simt eu(om cu studii superioare) cand un semianalfabet cu maxim 4 clase ma reprezinta in europa, in calitate de europarlamentar? cat sa mai indur? cat sa mai sper? am vreun motiv s-o fac? nu! chit ca steaua va pica in B, tb sa facem ceva pt a o scapa de acest individ. iar presa, domnule tolontan, este cea care a contribuit cel mai mult la ceea ce inseamna azi jiji becali..un copil atunci cand e privit din toate partile se pune cu fundu n sus si face ca toate cele..asa s a intamplat si cu el. incetati in a-l mai aminti si lucrurile se vor schimba. ba mai mult, articolele astea tb sa aiba o continuitate..doar asa vom reusi sa l indepartam..intrebarea insa estea daca ne dorim CU TOTII, CU ADEVARAT acest lucru…si de asta ma indoiesc cel mai tare.

Val ANASTASIU  •  1 septembrie 2009, 16:28

CATALINEEEEEEEE, cita dreptate ai, dar ce pacat, am apostat pe forumuri din 2004 incoace, acelasi lucru pe care il spui si tu, cine sa citeasca??daca stie, a citi….cine ca conduca?? daca stie, a conduce.
pina cind???, cine poate da un verdict, acest GIGI poate poseda muntii de aur din lume, el este atotcunoscatorul si atoatestiutorul iar peste ..plin de certitudini.Ma indoiesc ca ar putea cindva sa invete a asculta, a invata pur si simplu.
Ca simpatizant al acestei echipe de peste 35 de ani, cu tot optimismul ce ma caracterizeaza , sunt convins ca viitorul acestei echipe este aproape de COLAPS.
Domnule Bacali, vinde tot si mergi linistit in PARLAMENTUL EUROPEAN.
In incheiere,,alyaiahtaest. sauzim de primavara in b-dul Ghencea Cataline.

GIGI  •  1 septembrie 2009, 16:46

Beacali este un om imposibil.Este greu pt.el sa inteleaga ;fenomenul”.Mintea lui vede numai bani,si daca are bani i se pare ca are dreptul sa faca orice.E grav pt.ca se crede Dumnezeu,si ca este limitat in gindire.atita timp va fi patronul stelei,va fi greu pt.steaua si stelisti.Becali lasa steaua,si dute unde a intercat mutu iapa.

sorin toader  •  1 septembrie 2009, 16:49

Dl.Tolontan,

Vorba unui trust concurent „Jos palaria!”.
„Ne pasa de sport!” trebuie sa se transforme din lozinca in realitate.

Baiatul din Peluza  •  1 septembrie 2009, 17:03

@ Doru 11:Intradevar te-am perceput gresit,ma bucur ca ai stat in peluza si intelegi fenomenul.Ma intristeaza doar faptul ca nu sustii mesajul lor.Eu unul am sa il contest pe Jiji,indiferent de rezultate si de repercusiunile care pot afecta echipa!Poate la fel ca si tine,iubesc f mult Steaua si stiu ca acest Cioban ne trage in jos.Inainte sa-ti faci o parere,vreau sa-ti spun ca am 40 ani,am fost in galeria Stelei de cand era formata din max 200 oameni,deasupra tunelului de la tribuna 2,nu sunt adeptul violentei si nici nu fac parte din vreo „fractiune dura”,dar respect acel grup care are demnitate si s-a delimitat de cei care sunt platiti sa taca.Eu urmaresc si grupele de pitici ale Stelei,nu merg la meciuri doar ca sa-mi exteriorizez frustrarile,chiar am jucat fotbal 7 ani la acest club,stiu multe lucruri despre acest clan Becali,stiu ca a pus agentii de paza sa-i bata pe cei cu „tricourile negre”,sub pretextul ca sunt bauti,din aceasta cauza sunt atat de vehement!Am ajuns sa citesc ziarele cu un amestec de sila si umor,urmarind acesti ***** care ridica osanale unora ca Becali,Dragomir,Iancu,etc pana cand dai de un articol in asentimentul tau.De data asta e Tolontan.Ca de fiecare data!:))).Sper sa nu am prea multe greseli gramaticale;)…Numai bine!

gabril  •  1 septembrie 2009, 17:14

STEAUA CERE UN OBAMA

Pentru milioane de romani, ziua de luni a fost mai acra decat o zi de luni. Taximetristul a nimerit clienti mai transpirati, zidarului i s-a parut mistria mai grea si vodca mai indoita, directorul adjunct a cascat mai des in sedinta, iar vatmanul a flegmat mai des pe parbrize.

Steaua a pierdut marele derby cu Dinamo, dar problema e mult mai profunda.

De la antrenor in jos, Steaua de azi e minunata. Echipa e tanara, cu bune si cu rele. E entuziasta si creativa, dar inconstanta si emotiva. Nu-i nicio problema, pana la urma oamenii nu vin la stadion numai pentru rezultate.

Steaua de azi, prin numarul de suporteri si prin mediatizare, este cel mai vizibil si mai reprezentativ model de business din Romania. Dincolo de pase fine si goluri din actiune, oamenii extrag din progresul Stelei speranta ca lucrurile se indreapta spre bine in Romania si, implicit, in viata lor. Steaua are o responsabilitate sociala.

Cu toate astea insa, Steaua este condusa asemenea unui SRL din Poenari specializat in schimbat parbrize.

In vazul si in ciuda a milioane de romani, George Becali demonstreaza in fiecare zi ca angajatul este sluga si obiectul angajatorului. Ca este OK sa discriminezi oamenii dupa nationalitate sau aspect fizic. Ca nepotismul este benefic, in special pentru nepoti. Ca frica este un tool de management. Ca e OK sa te folosesti de oameni, apoi sa ii arunci. Ca e OK sa-i umilesti in public, atunci cand ierarhia nu le permite sa iti raspunda. Ca e OK sa folosesti religia pentru a-ti justifica imoralitatea. Ca e OK, in calitate de comerciant, sa iti bati joc de consumator. Ca nimeni nu se ia de tine daca esti tare in gura. Ca banii te fac Dumnezeu.

George Becali demonstreaza in fiecare zi ca nu conteaza cate articole comentezi, cate bloguri scrii, cate blocuri pictezi si cate bannere fluturi. El va fi in continuare acolo, aruncand pere din loja si strigand la Szekely sa dea gol, „daca e fotbalist”.

George Becali, asemenea tizului Bush odinioara, scuipa milioane de oameni prin strungareata. De dragul romanilor, nu al stelistilor, Steaua are nevoie de un Obama.

Dan_Te  •  1 septembrie 2009, 17:22

Tolontane, ai dreptate, dar si eu, ca si majoritatea suporterilor stelisti, am simtit asta si ne-am exprimat pe site-uri de fiecare data cand ciobanul se comporta de parca Steaua este jucaria lui si poate face ce vrea cu ea, chiar sa o puna sa joace la el la palat (mai ales ca acum gazonul este praf, mai ales la propriu) in gradina ca sa-i amuze clanul de capuse! Si eu imi doresc sa luam atitudine si prin intermnediul site-ului gsp sa ne exprimam intr-un sondaj si sa aratam ciobanului ca sunt milioane care il vor plecat si nu doar 100- 200 de insi asa cum se exprima el ingamfat! Pana atunci, felicitari Peluza Sud! Sa aveti mult spor si elan atunci cand il „aclamati” pe ciocoi si sa-i aratati ca el nu este decat un profitor al unei societati democractice in formare! Pana si Dumnezeu a lasat liberul arbitru, iar beeecali este m prin comparatie (daca imi este permis) doar o gaura neagra! Iar Argaseala, in bunul traditie a comediei caragialiene (comicul de nume) nici mai mult, nici mai putin, decat numele pe care l-au pus parintii lui, inspirati fiind….zic eu…un aragat!

Severineanu  •  1 septembrie 2009, 17:35

Numai presa strica ea l-afacut mare pe Becali.Toata ziua umbla dupa el si il provoaca in speranta sa scoata pe gura prostii si apoi sa se amuze.Coleric cum e provocat scoate la plesnela vorbe dure ce jignesc urmand ca alta data sa regrete ce a spus.intervine grotesc in conducerea tehnica a echipei,isi jigneste colaboratorii siintervine in a face haos la echipa.Trebuie facut ceva dar urgent si nu e de facut decat un singur lucru,indepartarea sa dela conducerea echipei Steaua sa nu mai aiba niciun drept de veto asupra sa ,atitudinea sa irita,sa-l dam la oparte prin orice mijloace dela Steaua altfel distruge tot ce a mai ramas bun la Steaua.Va rog sa procedam in consecinta.

damocles  •  1 septembrie 2009, 17:36

S-au spus aici atatea adevaruri, greu de suportat, fiecare separat, darmite impreuna! Nu stiu ce s-ar putea face in acest caz complicat. Becali nu va renunta la club. E mult prea vanitos si are orgoliul acela pe care numai parvenitii semianalfabeti il au. E o fatalitate si cred ca si unul din antevorbitorii mei ca presei ii revine un rol esential pentru a pune lucrurile la punct. Asta daca mai exista un minimum de verticalitate si deontologie profesionala la cei care pana acum, au facut sluj sau i-au acordat credit unui specimen anacronic, produs de o societate care face eforturi sa se insanatoseasca si nu prea reuseste…

animalutul20  •  1 septembrie 2009, 17:38

ciobanul ****** sa vina cu o analiza a banului cheltuit si la investitia initiala dam 10-15 mil pt brandul STEAUA ( nu face din pacate mai mult acum cand are **** ale famigliei bekkali pe el); ciobanul a castigat vreo 5-6 mil de euro pana acum, de cand a venit la steaua.( pe langa imagine non-stop la TV si in presa)

la 10 mil necesar- subscriptie publica de actiuni 10euro/actiune -2 mil de suporteri -20 mil euro- se ia clubul de la cioban si au si buget de 10 mil pt anul viitor………….dupa aia management performant ( 2-3 mil / an din televizare+ 4-5 mil cel putin din cupe europene-ai buget asigurat), cresti jucatori, etc……..se poate si fara miliardari in oi patroni dar trebuie sa fii dedicat profesiei………..

XANDER  •  1 septembrie 2009, 17:52

@sceptic Alex….

La urma urmei nu joaca Gigi sau Argaseala sau Mache…A, am uitat sa-l enumar si pe Dayro cu toate ca pare pierdut(ma refer la caracterul lui fitos) dar poate,poate…Faptul ca intr-o saptamana Steaua era pe val iar Dinamo aproape falita si situatia s-a schimbat radical, spune multe.Adica…nu putem stii ce va fi mai departe.POate Dinamo va pierde cu Otelul…va fi iar scandal,etc.Nu uitati ca Steaua are teoretic o grupa usoara in Eu deci va prinde 80-90% primavara.Pana atunci se pot schimba multe.Si nu stiu de ce dar simt ca va fi singura care va mai ramane in Europa sa joace…ca de obicei.

CPU  •  1 septembrie 2009, 17:54

suporterii nu au decat o solutie:sa nu mai vina la stadion.

Vulpoi  •  1 septembrie 2009, 18:02

Dar despre faptul ca Steaua merge ceas in Europa ce se poate spune ? Probabil ca a intalnit pana cum niste echipe slabe, sub Urziceni si Dinamo. Nu e exclus. Personal, consider ca Steaua are o echipa extrem de „subtire”, dupa ce a vandut in mod incosntient cei mai buni oameni. In timp ce altii se pot lauda cu loturi solide(Dinamo, Urziceni, Cluj,Timisoara), la Steaua bate vantul in toate compartimentele. Becali urla ca vrea sange proaspat. De acord, dar rareori s-a intamplat ca sangele proaspat sa castige in fata experientei si a valorii. Steaua e o echipa firava, iar cine nu admite asta e sfatuit, ca idee, sa priveasca la lotul pe care il avea cand a ajuns in semifinalele U.E.F.A. Nu-i asa ca se poate face o diferenta ?

ANTIjiji  •  1 septembrie 2009, 18:30

Ciobanul oricum nu stie sa citeasca,dar poate ii citeste vreo sluga, cum ne reprezinta el in parlamentul european?cum oare a prostit el partea aia de l-au votat?ne meritam soarta,chiar daca nu l-am votat,ma simt si eu vinovat,si simt o mare sila.Presa de toate culorile…IGNORATI-L,gata,nu-l mai bagati in seama.cum e un meci ..il suna pe jiji sa-si dea cu parerea.sunati pe Hagi,pe Popescu,pe Petrescu..aveti pe cine,dar nu..voi il sunati pe cioban.voi l-ati ridicat(presa)voi dati-l jos,ca noi nu putem..si va zic eu de cioban numai mort scapam.si am avantajul varstei,poate cand ajung la varsta lui,e tarana,ma bucur putin ca pana la urma tot o sa scap de el.nu am ce zice,sunt confuz..sila ,scarba,tristete,traiesc in alta tara si sunt f bucuros,plecati toti daca puteti.prostia e in crestere si in plin progres.fugiti cat mai puteti,eu am reusit..am fugit.in rest HAI STEAUA SI si ceva pt jIJI,imaginati-va voi…

BELEAdeOM  •  1 septembrie 2009, 19:09

Acest om e insuportabil , nu atat modul in care pretinde ca ar conduce un club , ci si modul in care vede fenomenul fotbalistic. Lasand la o parte faptul ca are impresia ca acest club va fi mosia lui , iar noi cei care platim de 20 de ani un bilet la fiecare meci acasa nu avem dreptul sa ne dam cu parerea , trebuie remarcat si faptul ca el nu are nicio treaba cu aprecierile legate de fotbalisti , iar implicarea sa nu face decat rau.
Cand a venit Golanski zicea ca nu are valoare de Steaua si ca el il vrea in teren pe Badoi. ce a urmat : Golanski si-a dovedit clasa , iar Badoi si-a dovedit si el valoarea.
Cand a fost adus Kapetanos a izbucnit si dupa un meci a zis ca sa nu-l mai vada in teren ca sare mingea ca din manechin din el si ar putea juca chiar el insusi mai bine decat Pantelis. doar curajul lui Dorinel a facut sa descoperim in Kapetanos un adevarat atacant.
Cand a venit Thiago , in afara de critici permanente nu a stiut , spunand ca nu stie sa dea o pasa , asasinandu-ne insa cu Ov Petre care chiar nu e in stare sa dea o pasa de 3 metri , insa el il numea CEASU. Oare cat poti sa fii pe dinafara acestui fenomen sa apreciezi mai mult pseudocalitatile lui Ov Petre decat un jucator precum Thiago.strigator la cer
Oare cat pot sa frizezi ridicolul sa il faci in toate felurile pe Semedo , iar tu sa l joci doar pe banda stanga el fiind extrema dreapta , doar ca sa-i faci loc lui Nicolita pe dreapta care joaca la fel de prost pe ambele benzi si din 20 de centrari 18 cel putin snt prin spatele portii sau in primul fundas.In conditiile in care aveai 2 mijloacsi dreapta in forma Szekely si Semedo , tu il impui pe Nicolita in echipa doar din dorinta de a ti lua niste bani impreuna cu tovarasul tau de la nationala Piturca.
Cum poti sa-l desfiintezi pe Grzelak dupa cateva meciuri in care doar cand nu a jucat pe stanga a fost slab.
Hai sa fim seriosi , a ajuns acest semi analfabet sa isi dea aere de mare cunoscator al fotbalului , cand el singur recunoaste ca el nu se uita la fotbal decat la steaua.

Gigi, te rugam…. LASA-NE!
Acest club s-a autofinantat dupa revolutie vreo 12 ani si a dat Europei dupa revolutie numa de fotbalisti adevarati , Ilie Dumitrescu , Prodan , Panduru , A Ilie , Galca , Filipescu etc… lasa-ne… sunt sigur ca ne vom descurca fara tine
STEAUA E UN BRAND DE CARE TE-AI FOLOSIT DESTUL…. AJUNGE !!!!!!!!!!

Vlad  •  1 septembrie 2009, 20:18

Cam tarziu d-le Tolontan, insa decat niciodata e bine si acum!

Referitor la conditiile in care Becali ar putea fi determinat sa renunte la Steaua, eu cred urmatoarele:

1. Massmedia are obligatia morala sa „pune pe note” cat mai multe aspecte din profilul moral al lui Becali, (dar fara bascalie; asa, la modul cum a facut-o d-l Tolontan astazi; serios, obiectiv, demonstrat).

2. Cred ca tebuiesc folosite impotriva lui, propriile-i arme. Ca sa recurga la ele, mintea lui trebuie sa le gaseasca eficiente. S-ar putea sa de-a rezultate. Sustin asta bazat pe faptul ca:

– ii place sa pozeze in „cel maia tare”, „cel mai puternic”, „cel mai bogat”, cel mai grozav etc.

– e foarte labil in situatii mai putin familiare …care-l scot in afara echilibrului sau psihic; in afara „armoniei’ sale. Va aduceti aminte cum se manifesta in arest?
Trebuie sa se scoata in evidenta toate slabiciunile lui, cele de care se rusineaza cu adevarat; cele care il umilesc (stiu, nu e frumos, dar se pare ca n-avem ce face).

– Trebuie profitat de faptul ca e foarte interesat de imaginea pe care o creaza „boborului” ; masei de votanti. Trebuie distrusa aceasta imagine, facuta tandari. Sau s-o perceapa el ca fiind tandari. Cred ca trebuie scoase in evidenta afacerile lui murdare, (ca se gasesc, cu siguranta…nu poti deveni multimilionar peste noapte, chiar daca esti Fat-Frumos laptos. Milionarii din vest cu firme de decenii, unii chiar de secole si-au cladit averile in zeci de ani de munca serioasa si profesionalism. Becali (si ceilalti ca el), nu nu puteau realzia avutiile decat prin abuzuri, prin afaceri necurate, infractiuni si/sau castigand la loto de multe ori…ceea ce nu este cazul.

Cred ca imperios necesara „demascarea” acestui tip individ (nu doar becali) numai din principiu; ca o obligatie moral-cetateneasca…nu vedeti, lasandu-i in pace, au ajuns parlamentari europeni, viseaza la presedentia tarii, sfideaza legile tarii, calca totul in picioare.

In lipsa oricarei reactii, ne vom trezi cu Becali in fruntea Romaniei si asta in conditiile inc are stim ca nu poate conduce nimic, nici un club de fotbal. Nu putem continua sa actionam iresponsabil; sa asistam doar la spectacollele grobiene ale lui Becali, Borcea, Turcu etc. Nu s epoate sa ne fi pierdut complet respectul fata de noi insine; fata de valorile autentice. Nu putem sa mai promovam (nici chiar prin lipsa de reactie) astfel de specimene.

Becali a devenit un element nociv pt societate. Este un exemplu negativ pt tineri, distruge fotbalul si poate sa ne afecteze (prin implicarile sale de om politic), chair si imaginea noastra ca natiune. Bagatelizand planurile si intentiile lui, putem avea surprize mari. Ce n-am mai avut analfabeti in fruntea tarii? Votantii nostri sunt in mare masura needucati (la modul propriu vorbesc, nu vreau sa insult pe nimeni si cele 30-40% de „orientati” nu se prezinta la vot).

3. Trebuie pusa presiune pe el, intocmai cum face el cu jucatorii sau antrenorii de care vrea sa scape. Suporterii isi pot combina (cu cap, nu prin golanisme), eforturile cu massmedia si impreuna pot adanci presiunea pe acest jijel, pana cand va ceda, caci va ceda in final.

Cred ca pozitia peluzei sud, poate fi intarita si de celelalte zone ale stadionului…si da, chiar „greva ” de un tur/retur de campionat, poate aduce steaua in stare de faliment (sau la limita retrogradarii). Nici nu se va ajunge aici si becali va renunta. Asa cred. O va face pt ca se va teme ca nu va mai castiga nimic pe o echipa de liga II-a iar el in liga II, nu va sta…e prea mandru si n-ar putea sa rumege ironiile unuia ca borcea…

Sigur, „solutiile” mele imi vor atrage tot felul de injuraturi, insulte etc. Din pacate pentru „lansatori”, ele pe mine nu ma ating. Asa este mintea mea organizata ca e imuna la astfel de stimuli externi. Pe de alta parte, ma doare sincer ca vin cu astfel de propuneri pentru anihilarea unui semen dar pt a sprijini o masa de indivizi, sacrifici unul, cand nu mai ai de ales. Altefl, n-am absolut nimic cu cel ce-si stie lunul nasului si are bun simt…

mirel01  •  1 septembrie 2009, 20:28

CATALINE, TU ESTI SPERANTA NOASTRA, A STELISTILOR ADEVARATI CARE NE CUMPARAM SINGURI BILETELE LA MECIURI SI VENIM LA UN SPECTACOL, NU SA NE BATEM PRIN TRIBUNE.GIGI A FACUT SI LUCRURI FOARTE BUNE, DAR ACUM A DEPASIT MASURA.NE DISTRUGE ECHIPA ,DE CAND SA IMPACAT IAR CU GIOVANI SI VICTOR.IL PROSTESC CA SA SLABEASCA STEAUA IN FAVOAREA LUI DINAMO.CU IONESCU SI ONICASI NU FACI NICIODATA O ECHIPA COMPETITIVA,POATE PESTE MULTI ANI DE ACUM INAINTE.POLONEZUL ESTE PESTE MULTI DIN CAMPIONATUL INTERN AI SA VEZI.IAR ELTON CARE A FOST FACE CATI 100 DE IONESCU.ESTI UN OM DE MARE CARACTER CATALINE IAR CA SI JURNALIST ESTI CEL MAI BUN ,AJUTA STEAUA PRIN CONDEIUL TAU.

Marius Andrei  •  1 septembrie 2009, 20:29

Sunt multi care cred ca lumea se ia de cioban din cauza jocului echipei.
Asta e de fapt printre ultimele motive . S-a ajuns in situatia in care multi suporteri doresc ca Steaua sa piarda doar ca sa ne lase asta in pace. Si eu prefer sa picam in B , dar sa stiu ca nu mai e nebunu asta in loja .

Cipri  •  1 septembrie 2009, 20:31

Ne-am saturat.

bogdan  •  1 septembrie 2009, 20:36

Analiza corecta si evidenta, dar mai e ceva care complica si mai mult treaba, Giovanni…el nu e oficial in organigrama clubului dar are cuvint greu pt ca e singurul mai bandit decit Jiji plus ca e si el familie, e singurul care realmente il joaca pe Jiji cum vrea, ii baga in cap fel de fel din umbra iar el le declameaza ca fiind ale lui, problema fiind ca Giovanni nu baga nici un ban in Steaua, doar scoate.

Catalin B.  •  1 septembrie 2009, 20:46

Cineva, comentariul numarul 154,zicea sa se duca Becali unde a intarcat mutu iapa.OOOOPPPPSSSS,ma intreb oare,l-or primi aia la Chelsea?

Pavel  •  1 septembrie 2009, 21:07

Nu sunt de acord cu dumneavoastra domnule Vochin. Nu voi face referiri la domnul Becali ci doresc sa fac o mica comparatie cu Dinamo. Dupa meciul tur cu cehii si dupa acel 0-3 dictat la masa verde, domnul Borcea ameninta cu retragerea, prevestind falimentul clubului. Ceilalti actionari au ales tacerea (care e si ea un raspuns), singurii care au crezut in reabilitare (si cat de spectaculoasa a fost aceasta), au fost jucatorii si antrenorii echipei. Dupa ce minunea s-a produs, avand ca preambul acel 1-0 cu CFR, lucrurile au evoluat in bine pe toate planurile: domnul Borcea a promis prime fabuloase, echipa ”calca” tot in picioare si nimeni nu mai pomeneste de faliment. Toate astea s-au petrecut in mai putin de 2 saptamani. Eu cred ca si Steaua e capabila de o astfel de revenire. Problemele sunt de alta natura, atat la Steaua, cat si la Dinamo si tin de o anumita stare mentala a jucatorilor, de o automultumire paguboasa. Sa nu uitam ca Dinamo a reusit calificarea cu o echipa avand in compunere preponderent rezerve. Atat domnul Borcea, cat si domnul Becali sunt oamenii cu bani din spatele echipelor care vor performante si care, din nefericire, nu se gandesc la posibilele consecinte dezastruoase ale declaratiilor lor. Inchei cu urmatoarea intrebare: daca Dinamo incaseaza doua infrangeri consecutive,in campionat, care credeti ca va fi reactia domnului Borcea?

Vlad  •  1 septembrie 2009, 21:12

Becali pleaca din Ghencea, daca va fi tratat de-acum incolo cu propriile-i arme:

– mass media, daca doreste il poate umili. Nu facand bascalie sau razand de el: prezentandu-i profilul moral in termeni profesionisti, seriosi, demonstrati. Consider ca asta ar trebui sa reprezinte si o obligatie morala pt jurnalistii si oamenii de tv caci iata, prin neglijenta si superficialismul cu care au tratat acest personaj, l-au propulsat in pozitia de parlamentar european. I-au creat imaginea unui om de/cu suflet, iubitor de dreptate, care spune lucrurilor pe nume …pentru marea masa de potentiali votanti, becali apare pe post de Robin Hood. Demolati mitul robin-hoodian al individului si veti face nu doar un serviciu Stelei, ci si tarii.

– toti suporterii sa se alieze peluzei sud si fara derbedeisme si fara alte actiuni care sa atraga oprobiul public, sa-i ceara renuntarea la actiunuile societatii. Dovediti tarie de caracter si nu va mai prezentati pe stadion un tur/retur. Steaua va aluneca spre coada clasamnetului iar Becali probabil ca se va gandi s-o vanda inainte de o eventuala retrogradare in liga secunda.

Sunt ocnvins ca eforturiel conjugate ale mediei si suporterilor vor ajuta steaua si pana la urma , fotbalul romanesc…

vala  •  1 septembrie 2009, 21:18

propun ca steaua sa fuzioneze cu dinamo sa se mute la urziceni si sa-si schimbe numele in rapid … asta ar uniformiza mai mult lehamitea care te cuprinde cand urmaresti un meci de fotbal romanesc…tricourile ar putea fi portocaliu cu mov…si lenjerie roz in chenar negru…si sponsori: toate agentiile guvernamentale…si becali presedinte…de asociatie de locatari…

cris  •  1 septembrie 2009, 21:32

Becali face tot ce este omeneste posibil sa distruga steaua.
Il respect si ii multumesc pentru asta.
Bravo gigi si continua tot asa. Esti cel mai tare.

sacalu  •  1 septembrie 2009, 21:42

Imi pare nespus de rau pt suporterii stelisti. Pe bune. Ceea ce traiti voi acum si in urmatorii 2 ani cel mult, ca nu se poate rezista mai mult (poate nici atat) eu, oradean, traiesc de ani de zile. Evident, la o scara mult mai mica… De la barajul cu Otelul, ultima promovare, doar speranta mai aduna cativa rataciti prin tribune, sambata la 11. Un club condusba de unul, ba de altul, intr-o perpetua rotatie, nu ajunge nicaieri nici daca vrea. Darmite daca nu se vrea?!? Si exemplele pot continua, nelimitat. Vom ajunge la faza in care vom avea 14-15 cluburi care isi vor putea permite liga I, alte 2-3 care se vor muta din B in A, si restul plutonului de B care abia are bani de deplasari…Cred ca o reorganizare di temelii ar fi binevenita incepand cu liga IV-a…. cu mult, mult mai putine echipe. Iar despre jiji, no comment. Asta ar trebui sa scrie fiecare ziar -macar- de sport din Romania macar o luna, sa vezi atunci reactii….

Radu  •  1 septembrie 2009, 21:43

Asa este ! Becali este cea mai mare buruiana a Stelei . Cat timp Becali va ramane la Steaua , clubul va stagna in aceasi mediocritate si lipsa de profesionalism .

bituca  •  1 septembrie 2009, 22:06

Trist, dar perfect adevarat. felicitari Tolontane !! esti printre putinii care mai ai singe in instalatie ! apropo : te rugam din suflet, mai declanseaza o „ancheta” sportiva gen Ritzi si noi suporterii stelei iti vom ramane recunoscatori pe viata ! da drumu la bulgarele de zapada si iti promitem ca vom impinge vartos la el pana va spulbera clanul mafiot ce a subjugat clubul nostru de suflet !

gogu  •  1 septembrie 2009, 22:11

@vag
ce intelegi tu prin reconstructie? crezi ca daca am da timpul inapoi si nicolita ar fi cu 10 ani mai tanar si ar juca tot la steaua, peste inca 10 ani n-o sa fie tot la nivelul de acum? reconstructie nu inseamna sa inlocuiesti jucatorii experimentati cu orice tineri, ci cu tineri de perspectiva. un jucator trebuie sa fie capabil sa dea o pasa lunga de 50 de metri de exemplu de la 18 ani, altele sunt lucrurile pe care trebuie sa le invete pe parcurs. Daca nu poate la 18 ani, n-o sa poata nici la 25. Reconstructia trebuie sa inceapa cu managementul, cu aceeasi suma de bani poti sa faci o echipa competitiva sau o echipa tanara, necompetitiva inca, dar de perspectiva sau o echipa tanara si natanga. Trebuie mult cap sa faci o reconstructie. Deocamdata CFR si Urziceni sunt exemplu de constructie. Catalin cred ca este unul din putinii carora le pasa si au sesizat ca Steaua se afla pe un drum foarte rau. Si cu cat trece timpul si lucrurile nu se schimba e din ce in ce mai rau.

Dinamovistul Tolontan!  •  1 septembrie 2009, 22:36

NU MOR CAII CAND VOR CAINII! La Dinamo a fost si este o situatie dezastruoasa dar nu scrieti decat de bine.

Armanovici  •  1 septembrie 2009, 22:58

Tolo, ai castiga simpatie enorma din partea celor care iubesc cu adevarat Steaua daca ai publica un studiu detaliat despre sumele incasate de Steaua de la venirea lui Gigi, modul absurd si pompierist in care au fost folosite si cum in Ghencea nepotismul e in floare, incepand de la echipa a 2-a si terminand cu team managerul.

As vrea sa fie demontat mitul fals cum ca Steaua fara banii lui Gigi ar MURI. Nimic mai neadevarat, Steaua a incasat in ultimele 4 sezoane peste 60 Milioane EURO!

Explica-ne cam cat l-ar costa pe Gigi sa apara la TV in prime-time cum apare acum…Cat ar costa sa ai zilnic 2% din stirile PROTV,PRIMA,ANTENA1 la ora de maxima audienta?…asta daca n-ar fi patron la STEAUA!

fuller  •  1 septembrie 2009, 23:09

Arta de a fi un adevarat lider e sa inconjori cu oameni mai destepti decat tine, si sa o recunosti. Becali din pacate s-a inconjorat cu oameni cu spinarile incovoiate la aberatiile lui de a fi a-toate-stiutor. Lipsa de profesionalism a celor care il sprijina a fost mai putin evidenta atunci cand clubul mergea din inertia organizarii trecute, insa pe masura ce istoria s-a sters e evident ca totul se scufunda. Organizarea prezenta, de la cei care propun noi jucatori pana la ingrijirea gazonului, e la nivelul unei echipe de divizia C. Cu toate ca Becali declara sus si tare ce mult a investit el in Steaua, imi este clar ca a fost o afacere profitabila pentru el, nu numai material, ci si politic. Singura solutie e sa nu mai fie asa de sprijint de cei din afara: jurnalistii il baga tot timpul in seama, in cautare de articole spumoase, iar suporterii il platesc indirect ducandu-se la stadion. Evitati sa il mai vanati pe Becali cu fiecare declaratie, sau sa va duceti la stadion. Becali va vinde Steaua numai atunci cand afacerea va deveni neprofitabila! El nu e un pasionat al fotbalului, ci al banului.

Cristina  •  1 septembrie 2009, 23:10

Becali nu va renunta asa usor la putere… Si asta pentru ca mereu s-a identificat cu puterea.
Ma intreb ce s-ar intampla daca, prin absurd, ar deveni presedintele tarii. Ar trata-o la fel ca pe clubul Steaua?

simy  •  1 septembrie 2009, 23:11

astazi scriam aici ca nu va mai veni nici un antrenor si nici un jucator la Steaua din cauza patronului.in seara aceasta citesc ca trei jucatori de la Steaua vor sa plece fara sa se uite inapoi DIN CAUZA PATRONULUI.
sa vedem noi cu cine va juca GIGI cand incepe sa joace din trei in trei zile?lot nu are.accidentati vor fi .in fiecare an sunt.suspendati vor fi cu siguranta pentru ca tensiunea din Ghencea nu are cum sa nu afecteze jucatorii.este imposibil.jucatorii pleaca unul cate unul .nu le mai trebuie bani,nu la mai trebuie glorie,nu la mai trebuie trambuline pentru echipe mai mari din Vest.vor doar sa plece si chiar declara ca le pare extrem de rau ca au mai venit desi stiau ce vor gasi la Steaua.
nori negri in Ghencea.se vad deja.si coboara tot mai aproape de Ghencea pe zi ce trece.

corectorul  •  1 septembrie 2009, 23:18

cand o sa se ajunga sa nu se confunde notiunile de „club” cu „stana” si cea de „gazon” cu „tapsan”, o sa ne indreptam timid spre drumul cel bun! probabil in fata unui manager cu personalitate,Becali si-ar recunoaste limitele.Cum il gasim?

stelist  •  1 septembrie 2009, 23:38

Foarte tare comentariul! A 4-a varianta ar fi „posesia”.

Varg Vikernes  •  2 septembrie 2009, 0:16

Din pacate randurile astea le citim doar noi, cei care suntem deja de acord cu tine. Ar fi o idee sa printezi articolul si sa i-l trimiti prin fax marelui geniu carpatodanubianopontic 🙂 Printr-o minune si un noroc incredibil l-ar putea prinde intr-un moment de luciditate si obiectivitate, si nu l-ar folosi pe post de hartie igienica… Daca ramane el sa taie si sa spanzure in continuare va ajunge sa vina singur la meciuri. Eu deja dupa episoadele „Grzelak” nu mai am nici un chef de fotbal… doar lehamite.

robert  •  2 septembrie 2009, 0:18

salut,
si totusi in teren intra 11 oameni,cu personalitati diferite dar cu acelasi sentiment „joc in culorile si pentru clubul Steaua” sau cel putin asta ar trebui sa simta.
sunt poate jucatori fara experienta,sunt sigur unii si fara valoare dar si mai sigur sunt, de cei pe care ii intrebi la sfarsitul meciului in ce culori au jucat si ei iti vor spune culoarea banului.
Pacat…
Si altceva, nu il mai blamati pe Becali,credeti ca pe patronii lui Manchester City,Chelsea,Sahtior si multi altii ce conduc cluburi mari ii intereseaza traditia?onoarea?NU. Totul este o afacere banoasa.
Cel putin el inca nu L-a vandut.
Va doriti sa vina seicii sau mafiotii din Rusia la Steaua?????????
Oare ati suporta sa vedeti cum dispare traditia doar pentru nevoia de performanta sau doar pt a nu il mai vedea pe Gigi la TV???
Mai ganditi-va…

ovidiu  •  2 septembrie 2009, 0:28

Steaua reprezinta un eveniment absolut de actualitate in comentarii, dar cred in ideea ca nu acesta este evenimentul cel mai important acum (era previzibila caderea din punct de vedere calitativ, atata timp cat a evoluat numai cu echipe al caror nume nu este de circulatie prin Europa).Important este meciul Romaniei cu Franta de la sfarsitul saptamanii, un meci cu miza imensa, decisiv prin sansele care mai exista.Fara a fi un amator al unor asociatii largi de idei, exista, la un moment dat, tentatia unei inerente comparatii intre situatia Stelei de azi, patronata de un tip impulsiv si retrograd, care nu face concesii si situatia nationalei de acum cateva luni, condusa de un antrenor impulsiv si retrograd, care nu facea concesii, in sensul promovarii unor jucatori sau a altui stil de joc. Si unul si celalalt, cu mai mare accent pe utlimul, nu au adus decat imense dezamagiri fotbalului, perseverand parca sa distruga, pana in ultimul moment, tot ce se mai putea inca recupera.Ce-am avea de asteptat de la meciul de sambata ?

Mille  •  2 septembrie 2009, 0:43

Solutiile pe care le vezi tu, Cataline, nu sunt realiste. Toate depind de vointa lui Becali, iar omul este indeajuns de paranoic si de ignorant incat sa nu accepte niciuna dintre variante.
Eu vad alte solutii ce ar putea avea, cat de cat, sorti de izbanda:
1. implicarea unor personalitati de mare calibru in actiunile de indepartare a lui Becali de la Steaua. Incepuse Hagi o campanie impotriva lui Becali, la care se raliasera rapid o serie de oameni importanti, insa lupta a fost abandonata in mod misterios.
2. boicotarea meciurilor Stelei prin refuzul suporterilor de a se mai duce pe stadion.
3. inceperea unor actiuni judiciare impotriva lui Becali privind modul in care a pus mana pe club.

durden  •  2 septembrie 2009, 0:57

ce nostalgice sunt oile acuma..nu suporta sa vada dinamo peste steaua…trist…penibil…

OTI  •  2 septembrie 2009, 1:03

Excelenta analiza, suporterii simt si ei care e situatia reala a clubului.Si sa nu uitam ca la echipa a doua antreneaza „reputatul” Leo Strizu 🙂 Curat clan!

Verticalizare  •  2 septembrie 2009, 1:52

Au trecut 5 ani de cand Becali a explicat cateva lucruri despre speta jurnalistilor la telefon si vai ce curaj acum zicem si noi ceva. Ce ziceti de a cere scuze ca l-am vazut pe bou la ora 8 de strica digestia seara de seara? Pt cine mai are indoieli cum merg lucrurile va recomand un film – „Network”

arh. Gheorghe Petrescu  •  2 septembrie 2009, 6:20

patronul Stelei va ramane mult si bine la clubul acesta de fotbal pana cand va avea cineva curajul sa cumpere STEAUA. TREBUIE SA ASTEPTAM, NU AVEM CE FACE. patronul joaca o carte falsa in viata fotbalistica din GHENCEA, si isi bate joc de acest club, dar, va veni o zi a socotelii, cum a fost la Ceausescu, Nicolaie. HAI STEAUA !

stelist_adevarat  •  2 septembrie 2009, 7:12

Cred ca problema pe care voi toti o enuntati aici are si o parte intunecata pe care nimeni nu doreste sa o puncteze. OK, zicem ca pleaca Gigi, cui ii da mana in vremurile acestea de criza financiara sa investeasca bani intr-o echipa de fotbal, fie ea si Steaua?
Sa nu dati un raspuns vag de genul : „se va gasi cineva care sa investeasca la Steaua in locul ciobanului”, ci unul exact, nominal [dati numele eventualului investitor. Pana se va gasi acel investitor, trebuie suportat acest rau, Gigi Becali la echipa, caci tre’ sa recunoasteti, nimic nu se invarte in fotbal, ca si oriunde altundeva, fara bani, iar in momentul de fata numai „ciobanul” are bani la Steaua.

Scippio  •  2 septembrie 2009, 10:02

Cataline

Singura varianta care poate salva Steaua este numarul 3. Celelalte sunt doar utopii.

Si pentru a ajunge la ea exista o cale simpla in esenta. Si anume ca toti suporterii sa inteleaga o data ca atat timp cat Becali este patron Steaua nu mai este, de fapt, Steaua.
Echipa respectiva nu mai exista . este inlocuita temporar cu o alta care se numeste la fel dar de fapt este un soi de FC Becali!
Aceasta echipa nu este altceva decat un instrument prin care Becali, un prost semi-analfabet ajuns bogat din intamplare, isi manifesta orgoliul supra dimensionat. Ca al oricarui prost ajuns bogat peste noapte. Lui Becali nu-i pasa de fapt suporteri si nici macar de Steaua decat in masura in care ii serveste scopurilor personale. Adica sa fie „al mai tare om din sat”, culmea fuduliei la romani.

Faptul ca suporterii continua sa mearga la stadion, sa cumpere ziarele unde apare prepondeernt Becali, sa se uite la televizor la emisiunile unde apare Becali nu face decat sa-i prelungeasca domnia lui Becali. Acesta este marele paradox pe care multi nu reusesc sa-l priceapa!! Tocmai faptul ca suporterii continua sa se intereseze de „Steaua” lui Becali este pretextul pentru mass-media sa-l promoveze in continuare. Si scopul lui acesta este, sa fie promovat!!

Deci, solutia este simpla: nu mai mergeti la meciuri, nu mai cumparati ziare nu mai urmariti emisiuni tv cu Becali. In mom in care nu va mai avea audienta, Becali nu va mai fi promovat..si atunci va renunta singur..din moment ce Steaua nu-i va mai servi scopurilor lui reale.

sorinaccio  •  2 septembrie 2009, 10:46

Ma uit la cati oameni scriu impotriva acestui „om” si nu pot intelege cata nesimtire sa ai pt. a ramane la aceasta echipa. Sunt din Sibiu si ca mine gandesc mii de oameni de aici, desi omul „stie tot” afirma ca sunt vreo 50 de nenorociti care-l injura. Ciobanul nu va accepta niciodata adevarul, ca majoritatea fanilor si nu numai, il urasc si le provoaca greata prin limbajul suburban, el fiind tolerat doar de slugile cu care s-a inconjurat. Ma uit si la emisiunile sportive nici macar ziaristii nu au curaj sa-l infrunte desi se vede pe fata lor ca aud numai absurditati din partea ciobanului, din teama de a nu fi jigniti de el. Ma bucur ca mai exista jurnalisti cu coloana vertebrala ca dl. Tolontan care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Felicitari pt. articol.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord