De ce-l atacă?

„Preţul înfrîngerii e singurătatea. Iar despre succes am crezut că preţul lui e invidia, însă acum am aflat altceva. Că preţul succesului este infarctul”, spune Mircea Lucescu într-un interviu în ediţia română a Reader’s Digest.

duminică, 6 septembrie 2009, 10:23

„Preţul înfrîngerii e singurătatea. Iar despre succes am crezut că preţul lui e invidia, însă acum am aflat altceva. Că preţul succesului este infarctul”, spune Mircea Lucescu într-un interviu în ediţia română a Reader’s Digest.

În trei meciuri la „naţională”, Răzvan n-a pierdut. Pentru infarct e prea tînăr. La 40 de ani, stresul n-a avut timp să-şi producă efectul în chimia organismului. Dar nu e suficient de tînăr ca să nu stîrnească invidii.

Axa Borcea – Becali se agită. Ei sînt portavocea, uneori guiţată, ca în avertismentul şefului dinamovist, care va intra în antologia absurdului: „Dacă nu cîştigă la Paris, o să vadă el!”. Urmează: „Dacă România nu construieşte o navetă spaţială, sîntem de rîsul lumii!”. Ideologul pare totuşi Piţurcă. Iar muncă de lobby-işti fac şi alţii, despre care antrenorul nu vrea să vorbească acum.

Împotriva lui Răzvan Lucescu a pornit o mişcare compactă a oamenilor legaţi de sentimentul că prea face pe deşteptul, prea nu-i bagă în seamă, prea s-a apucat el să convoace la „naţională” pe cine vrea, fără o consultare, preferenţială desigur, a grupurilor Bilderberg – Bamboo care conduc fotbalul nostru. Oamenii sînt obişnuiţi să influenţeze şi să beneficieze. Îl atacă pentru a-l putea controla.

Cu cît se va depărta de ei, cu atît îşi creşte şansele să reuşească. E suficient să pierzi o dată meciul autorităţii. După aia, adio independenţă!

Putem discuta la infinit, e parte a frumuseţii fotbalului, dacă Răzvan are un plan sau dacă e suficient de curajos. Dacă nu cumva, la Paris, a preferat estetismul inutil echipei, dar flatant pentru el, al unei remize, în locul riscului măcar pe final, cînd puteam să ajungem la 1-3 sau înapoi în calculele Mondialelor.

Nu există încă un răspuns. Un lucru e sigur. Deocamdată, Răzvan Lucescu gîndeşte cu capul său. Avem un selecţioner liber. Iar preţul libertăţii este eterna nelinişte.


Comentarii (134)Adaugă comentariu

mircea  •  7 septembrie 2009, 14:25

de ce-l ataca?
raspuns: – borcea din interes;
– becali de*****

adidas  •  7 septembrie 2009, 14:35

razvan lucescu are caracter
borcea este ofticat pe el si ptr ca razvan nu a facut nici o favoare echipei dinamo cat a fost antrenor la brasov…

vala  •  7 septembrie 2009, 15:04

eu propun sa-l puna iarasi pe piturca antrenor dar cu o clauza de reziliere mai mare…sa le ajunga la toti

Niki  •  7 septembrie 2009, 15:13

Momentul Paris … pentru Nationala Romaniei si pentru suporterii Romaniei. Sa pleci cu capul sus de pe un stadion arhiplin in urma unui rezultat mai mult decat onorabil, reprezinta un moment aparte cand nationala in clasamentul grupei era la rezultatele pe care le stiam cu totii. Ruzultatul final da incredere tuturor in viitorul sanatos catre performanta al Romaniei, iar reactiile de dupa meci arata tipul de interes al oamenilor din fotbalul romanesc… Sa faci 1-1 cu o echipa ca a Frantei la Paris, este un rezultat mult mai mare decat 2-2 de la Constanta sau 0-0 in Elvetia sau Austria. MICUL Lucescu, devine MARELE Lucescu si merita toate Felicitarile atat el cat si jucatorii.

gg  •  7 septembrie 2009, 15:30

„Iar preţul libertăţii este eterna nelinişte”
Posibil….Insă răsplata pentru libertatea opiniei este linistea eterna a sufletului, si constiinta impacata!

ciupal  •  7 septembrie 2009, 15:40

Nea Tolo poti sa zici ce vrei, dar asa sincer spune-mi care ar fi fost comentariul tau daca echipa Romaniei juca asa sub comanda lui Piturca ? Restul sunt doar explicatii ptr. a-l ajuta pe Razvan lucru pe care-l merita si eu il inteleg. Tu care esti ditamai ziaristu ar trebui sa fi mai al’dr.acului.

Cristi  •  7 septembrie 2009, 15:50

Cand inca mai ai sanse fie si teoretice nu ai nici o scuza sa abordezi un meci asa cum a fost cel cu Franta. Sa bagi autobaza in poarta doar ca sa-ti aperi un palmares neprimind vreun gol mi se pare o tactica a unui antrenor care nu are valoare. Iar coloram realitatea dupa cum ne convine? „Au iesit cu capul sus de pe teren”, au jucat ca niste „eroi”, etc…. Ca sa nu mai amintesc de cei doi comentatori ai meciului transmis in direct care pareau ca se uita la un alt meci. Cosmetizarea unui rezultat nemerituos intr-o reusita mi se pare ingrozitoare. Nu ne vom desprinde niciodata de trecut daca vom continua sa avem acelasi rationament imbecil. Razvan Lucescu nu are valoarea si nici pregatirea necesara pentru a antrena echipa nationala. A fost pus acolo din ratiuni pe care multi le stiu si altii, la fel de multi, le banuim. Regretabil.

Diaconescu D.E.  •  7 septembrie 2009, 16:05

Motivele ar trebui sa fie doar cele derivate din jocul mult prea modest cu Franta. Era ultima sansa. Ne-am retras strategic, am refuzat confruntarea directa, dupa permanentul model C.C. Am pierdut astfel sansa de a juca deschis, ofensiv. E mai promitator sa ataci Franta si chiar sa pierzi intr-un joc ofensiv, decat sa te retragi, sa tatonezi, sa refuzi disputa cu marii ei jucatori. Si apoi sa ne simtim si frustrati. Este inexplicabil.

A.P.  •  7 septembrie 2009, 16:12

echipa Romaniei a tras de timp…de ce? si cu asta am spus totul!

stanila gabriel  •  7 septembrie 2009, 16:16

se pare ca acesti conducatori jenibili fara nici un fel de standarde ( vezi declaratiile de la o ora la alta , simulari de personalitate ) au uitat cum ne invita Olanda sa trecem mijlocul terenului iar nationala marelui Piturca … ne facea de rusine. Acum ne emancipam ca nu ne-a batut Franta la Paris si ii jelim pe acei jucatori care habar nu aveau ce trebuie sa joace, care nu intelegeau indicatiile lui Hagi si nu reuseau sa descifreze paralimbajul lui Piturca.
Macar acum suntem prezentabili un sentiment greu de recunoscut/acceptat pentru niste mahalagii care sunt obisnuiti doar cu extreme de genu’ jenibil/ umflatura fara substanta.

Cristi  •  7 septembrie 2009, 16:17

E normal sa il atace ca prostia lor e mare. Dupa un debut dezastruos cu un antrenor impertinent care a pierdut simtul realitatii si pe cel al bunului simt, a venit un antrenor cu coloana vertebrala care nu pleaca ureche la ce spune un oier si un prost ca vorba aia toti ne pricepem la fostbal toti ne dam cu parerea dar nimeni nu prea mai face nimic. Odata cu generatia de aur nu am mai avut tineri care sa ii inlocuiasca sau daca am avut au avut ei grija sa ii strice patronii… Cam la asta se reduce totul un interes financiar si cam atat…
Dl Lucescu trebuie sa continue reforma si noi sa speram ca mafia din fotbal va fi eliminata, incepand cu cei de la federatie si de la liga

martzic  •  7 septembrie 2009, 16:27

Cred ca multi dintre noi au uitat de ce a fost inlocuit Piturca… Dupa un joc jalnic si un egal mincinos, multi il lauda pe Razvan. Sunt curios care este opinia lui M. Sandu!?

Dr. Victor Stanculescu  •  7 septembrie 2009, 16:57

Draga Maestre Tolontan:
Tema articolului este interesanta: “Felicitari pentru profesionalitate”!

“Daca antrenorul echipei nationale este independent sau daca poate sa fie sau nu”?

* Important este daca antrenorul este parte dintr-o conspiratie a patronilor cluburilor, si nu are importanta “profilul unui antrenor care alte cateva zeci de conditii pentru ca sa fie perfect profesionist”)! Dar accept team care este extreme de interesanta si merita chiar “Un dialog professional”!

1. “Nimeni nu este singur – in general si nu este absolute nimeni sigur – in fotbal, in special:

1.1. Poti fi independent: cand esti strain, iar trecutul tau nu este legat de nici-o formula de success a unui club, patron, club, federatie, etc;

1.2. Nu poti fi independent: daca vrei sa lucrezi pentru calificarea la CE-2012 sau/si CM-2014, 2018? (jucatorii sunt angajatii de un Patron care in multe cazuri nu este patriot, sau cetatean al tarii respective, ci finatator, coflicte de nerezolvat in favaoarea CELOR 208 echipe nationale);

2. Globalizarea performantelor nu este o lege realizata de fotbalul romanesc. Ea exista in toata lumea si functioneaza cu legi nescrise foarte exacte pe care tacit toti (nu le recunosc si SE FAC CA NU LE RESPECTA) dar se subordoneaza fortati de realitate supravietuirii in busines-ul fotbalului, la orice nivel ar fi „blatul general”, etc.

3. Una dintre marile nedreptati ale vietii actuale – sau poate acesta este variant optima a vietii actual-viitoare, “DEMOCRATIA REALIZATA DE MARILE CLANURI – FAMILII – SINDICATE – CONSPIRATII, in care oamenii pentru a supravietui se incadreaza si joaca cartile – de aur – ale organizatiei din care fac parte”!

4. Sigur, exista viitor, care are alte legitati, principii, metode si programe de implementare, greu de prevazut sau cunoscut, dar aceiasi Globalizare le va rezolva, cum sunt:

5.1. Jucatorii au salarii mai mari decat antrenorii, exceptand Murinho care domina marketul fotbalului, nascand idea subordonarii jucatorilor milionari, cu mijloace materiale;

5.2. Antrenorii trebuie sa fie PROFESIONISTI, cu educatie superioara, cu abilitati, capacitati si cunostinte Stiintifice, Tehnice si de Managementul Business-ului Football. “Perioada cismariei pe picior a trecu.t”!;

5.3. Schimbarea ponderei fotbalului national fata de cel de club, in timp, spatiu, importanta, premieri si alte legitati ferme care-l fac tentant pentru toti factorii, sunt necesitati impuse de performantele actual-viitoare, etc.

5.4. Jucatori si Antrenorii in forma maxima din campionate pot alcatui cea mai buna echipa nationala a momentului/jocului pentru echipele nationale, pentru fiecare competitie, etc.;

5.5. Schimbarea unor articole din regulamentul de joc, cum sunt:
– Repetarea fazelor dificile in TV – stadion,
– Jocul efectiv 60 minute;
– 20 de jucatori schimbati tot timpul jocului, etc.
– Profesionalizarea arbitrilor, si orpirea mascaradei aduagarii arbitrilor pentru liniile portii, etc.

Ce va fi maine in Football?
• Lumea nu se va schimba, ci se vor schimba numai regulile jocurilor de business si viata a campionilor;
• Independenta in football? NU! Va exista INTER-DEPENDENTA, formule de success, formate noi care vor domina lumea in general si lumea fotbalului, in special!

Concluzie la tema articolului?
• Rest postulatul potriv caruia „Nimeni nu este singur, si nu poate fi independent”!
• Fiecare are calitati si deficiente, nimeni nu este perfect, ceea ce face ca dependenta sa fie o nevoie stabilita de PIRAMIDA LUI MASLOW;
• Cel de al doilea deceniu al secolului 21-lea, impune o alta etapa noua de instruire pentru viata si fotbal, pentru care oamenii de stiinta lucreAza pentru oamenii de business si football!
• Frati buni Ziaristii, Antrenorii, Arbitrii, Patronii, Federatii, Liga, cine nu se adapteaza la “NOII ORDINI INTERNATIONALE A FOTBALULUI, vorba lui Darwin, dispare!

Success pentru supravietuire prin interdependenta!

Victor@SoccerAcademyOfAmerica.com Dr.VictorStanculescu Fondator si Presedinte ale Asociatiei Antrenorilor fara Frontiere”
Din-Dubai

durden  •  7 septembrie 2009, 17:53

eu am incredere oarba in razvan!!cei care il contesta ca nu a castigat e stade de france sa se mai uite o data impotriva cui am jucat!!!si la ce echipe de club joaca fotbalistii respectivi!!si ce salarii au!!haideti sa nu mai fim penibili,sa ne vedem lungul nasului si sa nu-i mai cerem imposibilul lui Razvan!!

cristian  •  7 septembrie 2009, 17:58

Tolo, las-o balta! mie imi pare sincer rau ca sunt de aceeasi parere cu Borcea si Becali, dar este EVIDENT CA NU JUCAM NIMIC! Sigur ca nu numai Razvan e de vina, e mult de discutat pe tema asta, dar eu as fi fost mai multumit cu un meci in care sa fi pasat, sa fi avut ocazii multe, sa fi jucat spectaculos, chiar daca rezultatul ar fi fost o infrangere! Tu ai simtit satisfactie sambata seara?? Eu nu! Intre meciurile Franta – Insulele Feroe si Franta – Romania nu a fost nici o diferenta, ca joc ma refer! Si atunci, unde suntem??

Petre  •  7 septembrie 2009, 18:25

Jalnica atitudine, pe final trageam de timp aparand un 1-1 mincinos, chiar , cate suturi pe poarta am avut intr-un meci in care N-AM AVUT CE PIERDE ? Da’ las ca le dam 3 la feroezi…hehehe

mihai  •  7 septembrie 2009, 19:05

Hai lasati-ne cu varzan, omul pacii. Marile lui succese sunt egalurile bulanoase. Si apoi braveaza eroic: Am ratat calificarea fara sa fim invinsi! Vai, ce nedreptate! Dar nici n-am batut pe cineva. Rapid, remember…4 egaluri.

dan  •  7 septembrie 2009, 19:07

pana acum,nationala era controlata de clanul becali….selectia unor neica-nimeni ,comandati de ei,le aducea f multi bani.pe asta micu’ nu l pot controla….singurul care poate(dar este pozitiv) e taica-su.jocul a lasat de dorit,dar abordarea a fost pozitiva.eu am incredere in antrenor.daca mai sunt cateva milioane ca mine,chiar nu conteaza ce zic sefii de cluburi.

Dan  •  7 septembrie 2009, 20:25

Daca Razvan antreneaza Franta si Mourinhio Romania … Tot ei ne calaresc …

brazvan  •  7 septembrie 2009, 20:36

o intrebare: cati dintre noi nu s-ar spala pe maini DUPA ce ar da mana cu unul dintre domnii Becali, Borcea, Iancu sau Mititelu?
va multumesc…

PIF  •  7 septembrie 2009, 20:59

Acum ca nu se mai pune problema calificarii, ar trebui sa incepem sa ne aratam coltii. Sa jucam frumos, pe atac, cu pase, dribling-uri si suturi multe. Atunci voi fi convins ca reconstructia a inceput cu adevarat.

test  •  7 septembrie 2009, 21:54

Bravo Razvan,
Rezultat mare, joc inteligent, bineinteles ca si cateva neintelegeri datorita strsului. Echipa a muncit mult, bineinteles ca au fost si ceva imprfectiuni, normale as zice. Frantza nu e o echipa de facut teste, daca le faci pierzi. FELICITARI din Canada! Un Stelist.

zaharia uleianu  •  7 septembrie 2009, 21:56

domnule Tolontan , v-as propune o incercare si un pariu . credeti ca va puteti abtine o saptamana de la a „promova” in publicatia dumneavoastra indivizi ca becali , borcea , mititelu , iancu sau turcu ? de ce atat interes pentru opiniile lor ? de ce chiar trebuie sa ne sufocati de fiecare data cu imagini , citate si atatea ineptii ale unor oameni „din football , nu de football ” .cum sa-si mai vanda borcea „printisorii” , becali „razboinicii” , daca lucescu nu-i mai cheama la lot conform obiceiului sau intelegerii . trancane , acuza , dau verdicte si prezic iar voi , cei din presa abea asteptati . ia mai lasati-i in treaba lor macar o saptamana ,sa vedem cine are de castigat , sa vedem cine crapa ?

Dragos C.  •  7 septembrie 2009, 22:26

Se vorbeste pe aici de reconstructia Nationalei… Care reconstructie? Media de varsta este mai mare ca pe vremea lui Piturca!
Coman = 30 ani
Maftei = 29 ani
Radoi = 29 ani
Chivu = 29 ani
Rat = 28 ani
Mara = 32 ani
Ghioane = 28 ani
Apostol = 28 ani
M. Nicu = 26 ani
Surdu = 25 ani
Marica = 24 ani

Rezervele:
M. Constantin = 25 ani
Ad. Cristea = 25 ani
Mazilu = 27 ani
Gigel Bucur = 29 ani
Costin Lazar = 28 ani
Mutu = 30 ani

Doar Pantilimon, Tatarusanu si Roman au sub 23 de ani!!!
Am innebunit cu totii???? Care reconstructie??? De ce nu joaca cu tinerii daca vrea reconstructie?
Pantilimon
Scutaru – Gaman – Dragos Grigore – Latovlevici
Roman – Bourceanu – Onicas (Rus) – Torje
Liviu Ganea (Alexe) – Fl. Costea
Ce daca luam bataie cu 4 -0? Si cu 1-1 ce-am facut? Toti acesti tineri sau altii la fel de tineri puteau avea un meci memorabil contra unor mari jucatori europeni si ar fi capatat experienta. pentru asta are un an la dispozitie pana la debutul campaniei pentru europene. Sa formeze o echipa NOUA SI TANARA! Ce sa faci cu Maftei, Radoi, Chivu, Apostol, C. Lazar sau Mara in 2012 cand o sa fie europeanele din Polonia??? Astia o sa aiba toti peste 32 -35 ani!!! Jucam la Old-boys????

un mosh  •  7 septembrie 2009, 22:37

Daca ar fi sa luam in calcul doar rezultatul, un egal cu Franta, in special pe terenul acesteia, nu este o performanta la indemana oricui. Rezultatul, dar numai rezultatul, trebuie apreciat ca atare. Insa daca privim cu totala luciditate si obiectivitate jocul prestat de romani, atunci trebuie sa fim drepti si sa recunoastem ca rezultatul nu ne poate multumi decat daca am avea siguranta ca in meciurile viitoare vom intalni doar echipe care vor avea acelasi mare ghinion ca si Franta. Pentru ca pe francezi doar ghinionul i-a oprit sa castige si acest lucru trebuie sa ni-l insusim fara rezerve. Cum viitorul fotbalului romanesc nu poate sta exclusiv in nesansa adversarilor, prestatia echipei Romaniei in meciul cu Franta trebuie judecata la justa ei valoare si declarata ca fiind lipsita de sperante viitoare.

Remus  •  7 septembrie 2009, 23:06

Jiji spune ca era mai bun Piturca? Mare antrenor? O fi, DAR…unde ne-a adus Piturca? Hai Sictir, analfabetule! Si rusine celor care te intreaba de vorba. Nu v-ar fi rusine, voua ziaristilor? La „stirile” sportive promovati numai cancan-uri…90% monden si 10% FOTBAL…Oare ce v-au invatat profesorii la scoala? Asa se face presa? Sunt o tara de kko…Tara lui State de Romania…Avem ceea ce promovam. Ptr toate celelalte exista National Geographic, Discovery…

Un cititor  •  7 septembrie 2009, 23:08

In primul rand vreau sa il felicit pe Razvan Lucescu pentru rezultat dar vreau sa punctez cateva lucruri :
1. Un stejar e cu atat mai puternic cu cat rezita la mai multe intemperii…. era printr-un manual din clasele primare povestea unui stejar, care in ciuda tutror intemperiilor si a multor „probleme” a devenit mai puternic….
2. Un om care nu accepta critica e o persoana care nu are viitor (aici cred ca a gresit Piti). Nu as include reactia lui Borcea si a lui Becali la capitolul critica si mai degraba la rautate, dar si din asta se poate invata…. eu cred ca un Banel, un M.Niculae poate chiar cei 2 Cristea de la Dinamo nu ar tb sa lipseasca de la nationala
3. Daca Razvan nu va lua ce este bun din aceste critici sa analizeze si apoi sa treaca mai departe atunci va fi rau pentru el…
4.De ce sa nu fim realisti asupra unui lucru in prima repriza natioanala a jucat tare prost, s-a chinuit grozav. De ce sa spun ca a juat bine daca nu a fost asa
5. Bogdan Mara cu tot respectul pentru el nu cred ca are ce sa caute la nationala. Aici cred ca Razvan a gresit… nu avem nevoie acum de un jucator de 32 de ani… mai bine incepea cu Roman sau cu Cristea… mai era Banel pe acelasi post si inca alti jucatori care sunt mai tineri si pot constitui viitorul. Oare Mara peste 3 ani va mai putea juca la Euro 2012? la 35 de ani putin probabil si daca suntem in reconstructie sa mergem pe jucatori mai tineri. (Acelasi lucru e valabil si pentru Danciulescu jos palaria pentru el dar nu mai e o solutie pentru nationala ACUM)
6. Cred insa ca nationala se afla pe un drum bun, un drum ascendent am arata o forta de grup uriasa si o disciplina extraordinara (cam asa a luat Unirea Urziceni titlul fara valori individuale dar un grup extrem de puternic) si daca va continua asa Razvan va face o treaba excelenta…
7. Mult succes lui Razvan si nationalei Romaniei si echipelor romanesti din Europa

Architrion  •  8 septembrie 2009, 0:43

De ce il critica acesti indivizi stim sau banuim cu totii. Esenta problemei este insa alta. Nationala si antrenorul ei sunt de criticat, chiar dur. Degeaba isi pastreaza „libertatea” Luce jr, daca nationala de fotbal joaca prost. Ne intereseaza mai putin sau deloc libertatile domniei sale, ne intereseaza in schimb ce sentimente traim cand pierdem timpul uitandu-ne la meciurile echipei nationale. Si cand traim sentimente de jena pentru bietii fotbalisti nu prea e in regula.
Nimeni nu spera cu adevarat sa castigam la Paris, dar toata lumea spera ca nationala va juca fotbal! Din pacate antrenorul a facut ce stie el mai bine, a vorbit frumos (ce diferenta de imagine fata de Piturca si asta e esential, nu?!), si-a mobilizat jucatorii (asta e un lucru bun, Piturca pierduse sustinerea vestiarului) si si-a bagat jucatorii cu fundul in poarta (cam ca la Brasov!).
Se va raspunde ca a schimbat echipa. Dar atata timp cat asta nu inseamna o intinerire a echipei, ci doar aducerea unor jucatori ascultatori si devotati lui, nu vad ce este bine in acest fapt. Pentru ca nu este pregatit nici viitorul.
In concluzie nici rezultat, nici joc si nici viitor. Si atunci ?

Pot ajuta Facebook si blogurile la schimbarea Romaniei? | FocusBlog  •  8 septembrie 2009, 3:22

[…] parerea mea, Romania se poate re-construi de la firul ierbii cum fac Razvan Lucescu sau cei de la Soup Nights o initiativa a Tarei Duveanu , care cu ajutorul lui Copolovici in rol de […]

abc  •  8 septembrie 2009, 12:14

Pentru ca nu ii asculta cand face selectiile, pentru ca nu le canta in struna cum facea Piturca, pentru ca nu e unealta lor.
De-aia.
Si bine face.

ArTiStul mă semnez » Arhiva » Legături #10  •  10 septembrie 2009, 21:28

[…] De ce-l atacă? […]

Varg Vikernes  •  12 septembrie 2009, 4:35

Nici un om serios nu cred ca ia declaratiile clownilor de gigi si borcea altfel decat in ras… Merita sa le asculti doar ca sa ai de ce sa faci caterinca cu prietenii la o bere… Sa fim seriosi, pentru ei cuvantul „obiectivitate” nu are nici un sens. Declaratiile lor apar si se schimba DOAR dupa cum dicteaza propriul interes. La fel sta treaba in ce priveste obiectivitatea si in cazul presei – vezi exemplul Piturca.

stelistu  •  19 septembrie 2009, 7:59

pentru gigi.
Ar trebui sa il aduca pe olaroiu sau zenga ,daca vrea ca steaua sa aiba sanse ptr. campionat si cupa uefa . sa il aduca pe roman de la brasov .si ar mai trebui sa nu discute despre jucatori in publi.fortza steau, cea mai tare echipa cu gigi patron si cu sfaturile mele. da oricum este cea mai frumoasa echipa. hai steaua.

cambe  •  4 martie 2010, 4:06

Sa naturalizam un Benayoun, un Gerrard si un Torres si atunci mai vorbim!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord