Barca şi lacrimile

La zi în sportul românesc: Patzaichin e ameninţ at cu demiterea, în timp ce un director învinuit penal în dosarul 2 Mai ajunge ş ef la “Lia Manoliu”

vineri, 11 septembrie 2009, 12:10

La zi în sportul românesc: Patzaichin e ameninţ at cu demiterea, în timp ce un director învinuit penal în dosarul 2 Mai ajunge ş ef la “Lia Manoliu”

Preşedintele kaiacist al Federaţiei Române de Kaiac Canoe, Ion Bârlădeanu, vrea să-l concedieze pe Ivan Patzaichin, antrenorul canoist care a adus singurele rezultate ale întregii federaţii în ultimii ani. Şedinţ a-ghilotină a fost amînată o săptămînă.

Patzaichin nu e perfect. După 15 ani de antrenorat la vîrf, după mai multe generaţii de sportivi pregătiţi, după medalii mondiale, după titlul olimpic, după înfrîngeri, toate aduse de elevii lui, “el a obosit”, după cum s-a şuşotit ieri în Adunarea Generală a Federaţiei. E adevărat. Toţi obosim.

PATZAICHIN A ARS CU PASIUNE, CU O UMANI TATE ŞI O MODESTIE NICIODATĂ  TRĂDATE, CU PUTEREA BĂRBATULUI DE 60 DE ANI MEREU PE APE, DEPARTE DE CASĂ DE CÎND SE ŞTIE. O viaţă de glorie nu e desigur un alibi pentru o rentă ca tehnician, de acord, trebuie analizat antrenorul, nu campionul Patzaichin. Tocmai antrenorul, aici are o problemă federaţ ia!

Vorba Elisabetei Lipă: “Să-i dea un an de pauză!”. Pe naiba! Cine a auzit în România  de an sabatic respectat? Într-un moment în care cifrele arată că sportul românesc traversează cele mai modeste cicluri consecutive din istoria sa, într-un moment în care actualul ministru pune şef la “Lia Manoliu” pe unul dintre învinuiţii penal ai lotului fostului ministru, în acest moment schimbarea lui Patzaichin apare drept ceea ce e: un gest brutal ca manifestare, lipsit de justificarea unei analize corecte şi cu efecte pe care cei din MTS şi din federaţie nu sînt în stare să le evalueze.

Da, canoiştii lui Patzaichin au venit pe 4 la Olimpiada de la Beijing. Da, nu au luat medalii la probele olimpice în 2009. Numai că, din zecile de mii de oameni care participă, doar cîţiva cîştigă. SPORTUL E O POVESTE DESPRE EŞEC, NU DESPRE VICTORIE ÎN PRIMUL RÎND. Sau, după cum scria un ziarist britanic, “Barca învingătorilor alunecă pe lacrimile învinşilor”.

În cazul acesta, Ivan Patzaichin nu plînge. Stă şi se uită.


Comentarii (42)Adaugă comentariu

olympique  •  11 septembrie 2009, 0:35

Ivan Patzaichin a fost un mare campion, dar trebuie sa recunoastem ca rezultatele obtinute de lotul condus de el au fost din ce in ce mai slabe. Nu e numai cazul sau, suntem in declin la multe discipline. Totusi, la caiac-canoe, din ce stiu, desi e saracie in tara, s-au asigurat fonduri, stagii de pregatire centralizata, conditii, participari la regate, etc, iar rezultatele sunt mai mult decat modeste, intr-o disciplina unde am excelat ani de zile. Ceva trebuie schimbat, poate pregatirea nu se face cum trebuie, poate trebuie alese alte metode. Eu cred ca nu ar fi rau daca langa Patzaichin ar mai veni niste antrenori, un colectiv tehnic care sa ia deciziile in comun, poate se va sesiza vreo imbunatatire. In acest ritm sigur nu vom lua nici o medalie la Londra.

dansulnorilor  •  11 septembrie 2009, 3:54

Ma indoiesc ca s-au investit suficienti bani, cum de altfel nu s-a investit in niciun sport din romania. Guvernantii nostri au alte probleme, de ex. cum sa le prospere afacerile, nu soarta tarii si a sportului romanesc.

patzaichin  •  11 septembrie 2009, 7:17

SUNT SATUL PANA PESTE CAP DE TICALOSENIILE ACESTOR INDIVIZI PUSI CU INTERESE IN CONDUCERILE ADMINISTRATIILOR, TRAIESC SI EU PERMANENT PRINTRE ASTFEL DE INTAMPLARI HAOTICE, APROAPE CA NU MAI EXISTA DOMENIU CARE SA NU FIE CUPRINS DE „CIUMA”.

Cristina  •  11 septembrie 2009, 9:04

Da, ceva trebuie schimbat… Poate conditiile de pregatire nu sunt cum ar trebui… Si oricum sportul, ca mai toate in Romania, sufera de o subfinantare mult prea cronica…

claustrofobus  •  11 septembrie 2009, 9:30

imi pare rau de patzaikin, dar daca nu s-a facut si el ceva cu remuneratie mai banoasa, o vrut el canotor, acuma sa sufere sa stea la mila politicienilor. parca o vad pe bunica-sa zicand fa-te mama avocat sau secretar de partid ca uite te invarti si tu, si el nu si nu el vrea canotor. poate ca aia au dreptate de la federatie, poate ca nu, dar avand in vedere ca un canotor are nevoie de ani de antrenamente si sustinere pt a face performanta eu as cauta vinovatii acum vreo 20 de ani.

gicu  •  11 septembrie 2009, 10:03

cat timp este si va fi Barladeanu in fruntea federatiei, acest sport nu va avea niciodata rezultate, indiferent de antrenor. se spune ca pestele de la cap se impute, niciodata de la coada. totusi, legat de Patzaichin (care, in opinia mea, este cel mai mare sportiv roman din toate timpurile), si eu sunt de parere ca trebuie schimbat, deoarece, desi el a fost canoist, acum este coordonatorul lotului olimpic de kaiac-canoe…adica si de kaiac, si de canoe, nu doar de canoe, deoarece la canoe este un alt antrenor separat, exact ca si la kaiac baieti dar si la kaiac fete. ca sunt rezultate numai la canoe, este meritul antrenorului strict de canoe (am impresia ca Lifere este acum), si in nici un caz a lui Patzaichin.

singura solutie este ca marele sef al mafiei din kaiac-canoe (Barladeanu) sa aduca un antrenor strain. poate pe cineva din Rusia, sau Germania, chiar si Spania (desi spaniolii de la noi au invatat kaiac-canoe), sau de ce nu, din Ungaria (am zis din Ungaria, nu ungur din Romania, pentru ca Sippos este totusi un cetatean roman, chiar daca atunci cand se canta imnul ungariei la campionatele internationale, el se ridica in picioare si sta cu mana la piept). deci solutii se pot gasi, important este sa vrei. dar va spun eu ca in Romania nu se vrea. decat sa ii dai salariu unui strain, mai bine banii aia ii bagi la tine in buzunar, e mult mai sigur.

star01  •  11 septembrie 2009, 10:37

„Romanica te iubesc”!!!…aastia suntem…Snagovul est „o balta” a imbogatitilor postrevolutionari,bani in spor nu sunt,dar vrem performanta,facem DISNEY LANDURI,PENSIONARII MOR DE FOAME,guvernantii se cearta pe”ciolan”…daca mai era Tariceanu la putere probabil ca deschideam un alt”Hungaroring”,premierul”POC” se da mare suporter….IAR SPORTURILE OLIMPICE SE SCUFUNDA…ne meritam soarta!!!!

George  •  11 septembrie 2009, 11:34

Domnule Tolontan va rog sa va informati mai bine cu privinta la domnul Ivan. Sunt un iubitor al acestui sport si tata-l meu a fost implact o viata intreaga in el. Oricarui antrenor in oricare sport ii vine momentu sa se dea la oparte deoare ce nu mai obtzine perfromante. Intr-o tara in care unicu sport promovat de mass media e fotbalul imi pare rau ca se arata doar o parte a povestii.

@gicu se pare ca esti implicat in acest sport. De cand ma stiu toti care au condus au furat asha ca nu mai arata cu degetu. Zabet facea sa fie doar bine pentru orsova si cel dinaite facea sa ii fie doar lui bine si anturajului sau.

@claustrofobus  •  11 septembrie 2009, 11:38

Nu iti bate capu domnu patzaichin castiga foarte bine.

catalin  •  11 septembrie 2009, 11:41

D-lor! Va spun o intamplare, iar dvs. trage-ti concluziile: un copil simplu de la tara, ajunge in lotul national de juniori de kaiac – canoe! Munceste si este printre cei mai buni…La mondialele de juniori de anul acesta nu este insa luat. Nu are in spate un club puternic care sa-l sustina. La mondial au mers altii care la recentele campionate nationale au fost invinsi chiar de catre sportivul care a ramas acasa. Se pare ca munca lui a fost in zadar… A sacrificat scoala pentru sport. Cu ce s-a ales?

aius  •  11 septembrie 2009, 11:46

PACAT!!!Zi,, placinta,,si trage apa.Asta nu vad mojicii astia de politicieni,ca pe Snagov,vin tot felul de cocalari cu diferite ambarcatiuni sa se dea smecheri,iar fetele si baietii nostrii, nu au unde sa se antreneze!?Asta e Romania,ne meritam soarta.

D.T. DUMITRU  •  11 septembrie 2009, 11:46

La fel ca si in celelalte sporturi din tara noastra, CEI CARE AU FACUT ROMANIA CUNOSCUTA IN LUME, sunt dati de-o parte de niste personaje CEL PUTIN DUBIOASE, personaje, care, n-au avut nici o legatura cu sportul si au ajuns acum sa imparta functii dupa metode LA FEL DE DUBIOASE CA SI EI !
ASTA-I CAUZA PRINCIPALA PENTRU CARE SPORTUL ROMANESC SE DU DE RAPA !!!

mircea TM  •  11 septembrie 2009, 11:54

Sunt un fost caiacist care a fost si la lotul national i-mi pare rau sa aud asemenea lucruri dar am si foarte marii dubii asupra capacitati de conducere a unei federati din partea d-l Barladeanu care mi-a fost si antrenor.Probabil ar fi mai nimerita rocada intre Barladeanu si Patzaichin sa-l vedem pe Barladeanu ce va realiza ca antrenor cu aceleasi conditii.

mircea TM  •  11 septembrie 2009, 11:59

Catalin are dreptate selectia la lot si plecarea la competitile majore sa facut intotdeauna si vad ca se face si acuma pe interese o spun din proprie experienta(sunt un fost component al lotului national)

stresu  •  11 septembrie 2009, 12:17

Domnule Tolontan,

Una-i una şi două-s mai multe.

Referitor la „în timp ce un director învinuit penal în dosarul 2 Mai ajunge şef la “Lia Manoliu””, aş fi de acord, dar nu… în totalitate.
Un învinuit nu este şi vinovat, până la decizia definitivă a unui tribunal. PREZUMTIA DE NEVINOVATIE …
Dar să admitem ca aveţi dreptate.
Referitor la Ivan Patzaichin, jos pălăria ca sportiv, ca antrenor.
Pt. performanţele obţinute de-a lungul timpului MERITĂ din plin, nu una ci vreo 5+6 rente viagere.
Dar, dacă omul, ajuns la o vârstă, nu mai dă randamentul scontat, nu este oare normal să fie înlocuit ? să i se dea şi altcuiva o şansă ?

kELOO  •  11 septembrie 2009, 12:25

Dar de ce nu spuneti in ce conditii se pregatesc acesti sportivi pe lacul Snagov, bruiati de valurile pe care le fac „smecherii” de bani gata cand isi scot ****** in larg!

@stresu  •  11 septembrie 2009, 13:04

E vorba de modul in care se pune problema. Si nu e numai cazul lui e cazul general, in momentul in care un antrenor care a avut rezultate traverseaza o perioada de regres este inlaturat de obicei prin metode nu tocmai ortodoxe. Nimeni nu intelege faptul ca mai sunt si altii care muncesc, mai sunt si altii care vor sa castige si nu putem sa luam in fiecare an locul 1. Ar trebui analizata activitatea sa: daca se duce beat la antrenamente, daca trateaza superficial antrenamente, daca aplica metode invechite etc. atunci trebuie inlaturat. In momentul in care el da maximul din el si se comporta ca un un profesionist in continuare trebuie sa i se dea credit in continuare. Nu poti sa dai afara un antrenor doar pe baza unei singure campanii ratate fara a analiza toate motivele care au dus aici.
Dupa comunism in romania inca exista cultul sportului, si cel putin 10 ani am trait pe baza celor care si-au facut junioratul in comunism si au performat dupaia. Problema e ca s-a cam terminat materia prima si acuma trebuie sa o producem. Si daca nu exista sprijini din partea conducerii la nivelul cel mai de jos (la centrle de copii si juniori) atunci ce pretentii sa avem de la antrenorul nationalei.
Eu unul sunt convins de faptul ca domnul IVAN a scos tot ce putea in conditiile actuale.
De acord, are o varsta…daca simte ca a obosit si vrea sa ia o pauza sau se odihneasca o perioada il inteleg perfect.

Doctorul  •  11 septembrie 2009, 13:05

O tara cu un presedinte marinar, n-are un lac pentru Kaiac – canoe. Restul e … (Ma cenzurez singur)

Peace,
Doctorul

***** MTS  •  11 septembrie 2009, 13:08

sa se duca oti ***** de la MTS ar fi ma bine fara ei, sunt alti care iau mita, si cand zic asta si eu ce zic. Nu te lasa Patzaichin

catalinpieleanu  •  11 septembrie 2009, 13:47

A zis un domn la o emisune ceva halucinant.Se vorbea despre restructurari si desfiintarea unor agentii guvernamentale,iar Videanu,care e doar un glumet,i-a spus doamnei placinta(nu merita majuscula) sa uneasca pe Steaua,Dinamo si Rapid.Stiti ce a raspuns mama poponarului helvet? Ma voi consulta cu consilierii mei sa vad ce putem face.Sa ma ierte Dumnezeu,e ca si cum as fi eu ministrul aeronauticii sau profesor de urdu.In Romania conteaza doar 5% ce pregatire ai,ce stii sa faci,ce fel de om esti.In rest e importanta doar apartenenta la partidul potrivit.De aceea pleaca tinerii valorosi din tara si ramanem cu acesti mojici.La noi principalele valori sunt:Coruptia,Nepotismul si Incompetenta.Daca indeplinesti conditiile,e probabil sa lucrezi in aparatul de stat.

Mihai  •  11 septembrie 2009, 14:41

E foarte trist ce se întâmplă. Patzaichin a dovedit deja că este o persoană foarte competentă. Dacă n-a avut rezultate la ultimele competiţii nu înseamnă că trebuie dat la o parte. Nici Alex Ferguson nu a câştigat campionatul în fiecare an cu Manchester. Cu toate astea, este la club de aproape 20 de ani. Acolo însă, competenţa este apreciată.

Crystyyy  •  11 septembrie 2009, 15:32

Cand se investeste cum se investeste la noi in sport poti sa il ,,readuci” chiar pe Patzaichin la ani de glorie sa il pui in ,,barca” si tot nu va castiga. Omul a pus suflet, a muncit dar ce sa ceri cand pe lacul Snagov sportivi nu se pot antrena de barcile lui Dragomir& company. Ce sa ceri sportivilor care au ajuns la concursuri doar cu o zi inainte de nu au avut timp nici macar sa se aclimatizeze si sa se puna la punct cu fusu orar. Bani, locul de antrenament, deplasarile totul cade in sarcina federatiei. De ce aruncati vina pe antrenor cand voi ati gresit primi! Intai sa va faceti voi treaba apoi sa aveti curaju sa ii gasiti vina lui Patzaichin. Insa ceva ma face sa cred ca daca voi asigurati sportivilor ce le trebuie si il lasati pe Patzaichin sa lucreze probabil altele erau rezultatele. Iar cu alte rezultate nu ati fi avut motive sa va luati de el…
Domnule Patzaichin indiferent de decizia federatiei din partea mea aveti tot respectu. Felicitari pentru tot ce ati obtinut cu acest minim pus la dispozitie. A fost mai mult decat se putea obtine.

Neutru  •  11 septembrie 2009, 15:35

„Alo, alo! Rămâneţi la locurili voastre!”
Aşa horcăia nea Nicu acum vreo 20 de ani şi câtă dreptate avea! Fiindcă, priviţi, haosul din societatea românească a cuprins fotbalul mai rău decât au năpădit cartofii izlazul din Ghencea. Toată lumea, fără excepţie, a luat-o razna. Borcea, Mititelu şi Jiji se lăfăie în treningul de antrenor la naţională. Giovanni, sau mai degrabă Giobanii, se crede Dumnezeul fotbalului, când e doar al ******. Mutu stă pe bară, Surdu e pe lângă bară. Penescu e-n puşcărie, Mircea Sandu şi Prunea umblă liberi. Nea Mitică e încă la butoane, la Ligă.
Dinamoviştii ajung pe DVD-uri de colecţie, suporterii lor intră pe teren. Apropo, aveţi pe DVD şi meciul tur cu Slovan? În plus, suporterii naţionalei nu mai suportă stadionul şi stau acasă. La un meci fără miză, fără teren şi fără locuri acoperite, mai vreţi şi bani pe bilete? Plus că ai în faţă şi vitrina oficială cu pitecantropi dansatori.
Mai rău e că s-a luat nebunia în toată grupa. Bugetarii lui Feroe ies învingători în faţa călăilor lui Piţurcă. Borat Domenech picoteşte în eternitate, pe stinghie, lângă orătăniile galice jumulite. Şi n-ar fi de mirare pe 10 octombrie Lituania să strice Oktoberfest-ul vienez. Că pe cel munchenez nu-l mai strică nimeni, nemţii s-au şi cazat în Africa. Fără oberstrumbanfuhrer-ul Mazăre.Ca mişcarea browniană din fotbal să fie completă, nu ştiu de ce vedem meciurile naţionalei la Antena lui Felix. De ce mai plătim abonamente obligatorii la TVR? Şi de ce îi spune totuşi televiziune naţională? Alo, suntem sârbi?
Am vrea noi.”
Asa spune gainusa si are perfecta dreptate

danSteaua  •  11 septembrie 2009, 16:20

dansulnorilor,

Probabil ca s-au investit, altfel n-ar fi prezentat niciun interes pentru *****. Patzaichin, care ar umple lacul Snagov cu transpiratia produsa pentru gloria Romaniei, ar merita mai mult respect. Oricum, el ramane unul dintre cei mai mari sportivi ai planetei, din toate timpurile. Respect, Patzaichin!

Gore The Great  •  11 septembrie 2009, 16:39

Patzaichin a fost pastrat pana azi ca antrenor pentru trecutul lui de sportiv, nu pentru rezultate, care au fost modeste. E ca Maradona in fotbal: sportiv extraordinar, antrenor slab.
Era si timpul sa fie inlocuit. Treaba cealalta, cu directorul etc., e alta poveste care nu trebuie amestecata aici. Unai-i una, alta-i alta.

inca nimeni  •  11 septembrie 2009, 17:07

Poate Dl.Tolontan face o investigatie despre oamenii din conducerea federatiei sa vedem cat de (in-)competenti sunt, ce spune CV-ul lor. Cat despre aducerea unui antrenor strain???? Cred ca avem inca antrenori capabili sa faca performanta daca sunt lasati.
P.S.
pentru gicu. Dl.Siposs este probabil antrenorul (ungur)cu cele mai bune rezultate obtinute vreodata la competitiile internationale de juniori din toata istoria Romaniei.

gicu  •  11 septembrie 2009, 21:21

@inca nimeni. subscriu la ceea ce ai spus mai sus. in schimb nu sunt de acord cu PS-ul tau. Sippos a obtinut rezultate doar pentru ca a fost acolo. orice om care era pus la lot obtinea acele rezultate (desi, sincer nu mai sunt la curent cu ceea ce se intampla la juniori de cam 5-6 ani, iar cand eram la curent nu auzisem de nici o performanta obtinuta de el, in afara regatelor de la Snagov si Bratislava). ca antrenor este zero barat. nu are nici o idee tehnico-tactica, nu are nici o idee despre cum ar trebui sa arate un program de antrenament pentru intreg sezonul. din pacate federatia este plina de astfel de oameni, in care singurul lor merit este ca l-au pupat in fund ani de zile pe Barladeanu. iar argumentul meu principal este chiar site-ul oficial al federatiei. vad acolo niste nume care nu au nici o treaba cu acest fenomen, cum ar fi antrenorul de la Locomotiva, Constantin Carstoi, cum ar fi Doara de la Sportul, sau Milicin Manoila. niste oameni care au ajuns acolo fara nici un merit profesional.

Ovidiu Miron  •  11 septembrie 2009, 22:34

Dupa Placinta, probabl ca la MTS va urma Cozonac.

E o gluma? Este. Pe spinarea romanilor.

inca nimeni  •  11 septembrie 2009, 22:45

pt gicu
Nu stiu cat de apropiat ai fost de acest sport dar cred ca faci o mare confuzie in privinta Dl.Antrenor Siposs. Cu siguranta ca este unul din putinii antrenori care inca mai gandeste(marginalizat pentru acest fapt, ca de altfel toti antr.care gandesc). Probabil ca de aceea este foarte apreciat peste granitele tarii si are mai multi prieteni dincolo decat in tara. Nu incerc sa-l ridic in slavi dar de fapt nimeni nu-i cunoaste meritele in dezvoltarea acestei ramuri. 80-90% din sportivii cu care Dl.Patzaichin a facut performanta sunt sau au fost promovati la Lotul Olimpic de catre Dl.Siposs.
P.S.
degeaba esti acolo si ai toate ingredientele daca nu stii sa le amesteci. Asta referitor la ce ai spus in prima parte. Ceao

durden  •  12 septembrie 2009, 2:04

bun,sa zicem ca n-ar mai avea rezultate,sa zicem ca ar trebui inlocuit,dar chiar asa nu i se mai gaseste si lui alt post!?!nu se poate ca Patzaichin sa nu mai aiba nici o legatura cu acest fenomen.daca efectiv nu se poate altfel,atunci sa vina alt antrenor si sa ramana Patzaichin cu o alta functie!dar nu sa fie dat afara de tot!!!

lipalit alexandru  •  12 septembrie 2009, 7:38

Istorie:olimpiada ciudad mexico 1960…calificarile pentru canoe 1000m…patzaichin porneste in cursa pe un culoar defavorabil si i se rupe pagaea.daca nu termina cursa,rateaza orice sansa de a ajunge in finala.lipoveanul obisnuit cu necazurile din delta,a vaslit cu ciotul de pagae si a terminat cursa.acest lucru i-a permis sa ajunga in recalificari.se califica in finala si castiga aurul olimpic.
olimpiada moscova 1980…in cursa de canoe dublu 500m ,alaturi de toma simionov,castiga aurul olimpic.
olimpiada munchen 1972….castiga ambele curse C500 si C1000m si aduce Romaniei doua medalii olimpice de aur.
daca nu gresesc a castigat 6 medalii olimpice de aur.nu stiu alt sportiv roman care sa-l egaleze.
PS:exceptia este dna chestoreasa care se crede mare conducatoare in clubul dinamo dar si la federatie.dupa ce l-a matrasit pe stoenescu,l-a luat in colimator si pe lipovean.

Ioan F.  •  12 septembrie 2009, 9:13

Bine spus Cataline! Multumim.

saviarri  •  12 septembrie 2009, 11:29

De ce oare trebuie sa ne uitam la efect, cand ar fi normal sa vedem si sa remediem cauza ???!!! Lipsa banilor din tot sportul romanesc a dus si va duce continuu la scaderea performantelor sportivilor nostri in plan national si international!!! Neavand baza de pregatire a copiilor si tinerilor, nu vom avea rezultate importante!!! Cine crede ca daca vine Murinio la Farul va face performanta, se insala!!! Tot respectul pentru IVAN PATZAICHIN !!!

Dorian  •  12 septembrie 2009, 11:59

Paguboasa rau logica asta simplista, conform careia doar pt. ca esti un fost mare nume, inseamna ca trebuie sa conduci ceva prin sportul romanesc si dupa retragere… Pana la urma oamenii astia sunt…sportivi. N-au nicio tangenta cu managementul… Da, posturi onorifice, de unde curga banii, fie. Dar nu mai mult de-atat. Exista si cazuri fericite, dar din pacate sunt exceptii. Sportivii nu sunt, n-au fost niciodata, printre cei mai cititi oameni… Asta e adevarul. Cand restul invatau, ei alergau… Hai sa fim realisti. Tiriac e o exceptie, poate. SI ar mai fi cativa, putini, prea putini. Boloni…de exemplu.
Sportul are nevoie de manageri, de oameni culti, influenti, chiar. N-ajunge sa fii un Hagi, Maradona, Nadia, Szabo, sau whatever.

puicu lu’ taticu  •  12 septembrie 2009, 12:37

Un asemenea SPORTIV VALOROS nu arevoie sa iasa prin usa din spate….ILIESCU e presedinte de ONOARE,Patzaikin de ce nu ar fi similarul in sportul pe apa?

florin  •  12 septembrie 2009, 16:35

si hagi a fost mare sportiv dar k antrenor e zero asa si cu patzaichin e zero k antrenor pt k sportivi de valoare in canoea romana exista dar cu patzaichin nu vor face nimic niciodata…s au schimbat f mult metodele de antrenament nu mai e k pe vremea lui;) sa lase un tehnician tanar k.

Serena  •  12 septembrie 2009, 18:27

Potzaichin a fost un sportiv foarte bun ,pentru asta i-au ridicat statuie nu post mortem cum se obisnuieste ci post sport ,dar asta nu inseamna ca este si un bun antrenor (vezi Hagi) . A avut insa sprijinul federatiei care la fel ca pe timpul lui nea nicu i-au asigurat spatele punand la munca alti antrenori care l-au carat la fel ca si in dublu canoe pe munca lor tacuta ,fara iesiri la rampa . El era interfata , el monitoriza interviurile ce erau date de sportivi sau antrenorii secunzi care-i faceau munca si nici un alt nume nu reusea sa se auda decat a lui Potzi. asa ca sa vedem cine a muncit si a facut valori in canoe si cand nu au fost rezultate nu Marele IVAN a fost intrebat si suntat ci secunzii au platit si cum ,cu suferinta unor oameni ce au cladit adevarata performanta de la depistarea de juniori cresterea lor pana la creierea de campioni olimpici fapt neantamplat cand a antrenat el singur. Sa spuna un singur sportiv depistat de el si nu luat pe promisiuni de la cluburile mici . ASTA ESTE REALITATEA SI AICI CAUTATI RASPUNSUL PE CARE D>LUL CATALIN NU L_A CAUTAT L_A LUAT DE_A GATA DIN GURA MARELUI ANTRENOR POTZAICHIN. VAX

gabri  •  12 septembrie 2009, 18:35

dar in functie de ce i-au pus ca obiectiv ,castigarea de medalii ,lui patzaikin si alor lui, ca baltile pe care se antrenau nu impuneau un asemenea obiectiv indraznet

14you  •  14 septembrie 2009, 12:56

Nu Ivan Patzaichin trebuie schimbat, ci mentalitatile unora ce nu inteleg ca sportul nu este afacere personala ci suflet,talent,munca,seriozitate,performanta, daruire, si satisfactiile nu au cum sa te ocoleasca!!Trebuie stimulata performanta sportivilor si creat mediul propice!Unitate si continuitate fara trepadusi pusi pe capatuiala,iar despre CAMPIONUL care ne-a dat atatea clipe frumoase si emotionante, va sti sa se reorganizeze si recupereze momentele in care am tinut sa avem medalii,daca ar fi putut sa dea din talentul lui,darzenia si ambitia ,la propriu, sunt sigura ca ar fi facut-o!!Spiritul de invingator trebuie sa calauzeasca pasii oricarui sportiv,ai invins continua ai pierdut continua!!

jan pit  •  8 octombrie 2009, 15:48

`IN ISTORIA ROMANIEI ASA A FOST MEREU CU PERIOADE BUNE SI PERIOADE RELE,TIMPURILE SE SCHIMBA MEREU,NOI SA FIM SANATOSI

only who knows  •  17 noiembrie 2009, 1:49

mai oameni buni,e usor sa va dati cu parerea despre un lucru despre care nu stiti mai nimic.in primul rand,dl ivan,intr adevar,are o varsta,dar ce spuneti de faptul k cel care l a inlocuit e cu vreo 10 ani mai batran?a,el e mai competent?dupa unii se pare k da.in al 2 lea rand,federatia de caiac kanoe a avut noroc cu rezultatele destul de constante ale canoei…..deoarece caiacul e si mai parf.e f greu sa te mentii an de an,si e valabil in orice domeniu acest lucru(intreg sportul romanesc e in aceasta situatie) dar sa vedem daca acesti noi antrenori vor face ceva cu sportivii ramasi(k dupa demiterea d lui ivan si au incetat activitatea sportiva si cei mai valorosi sportivii ai lotului.si uite asa iubita noastra Romanica se duce p apa sambetei.pt k ” stim” sa tinem oamenii valorosi langa noi…ps:fiecare om are defectele lui dar in ceea ce-l priveste p dl ivan patzaichin,si a dedicat viata acestiu sport,e parte din el…tot respectul pt ce a facut pt sportul romanesc k sportiv& k antrenor

stiky  •  31 ianuarie 2010, 21:25

de pe mal intodeauna se vede altfel iar cei care stiu despre ce vorbesc ii rog sa se intoarca cu fata catre realitate IVAN este o legenda vie cat despre barladeanu si gasca lui nu imi este decat sila
poate nu stiti dar barladeanu inainte de a fii presedintele federatiei a fost antrenor coordonator al lotului de kaiac fete, dupa ce a dat chics si nu sa ales decat cu o bucata de pasarica, s-a ascuns dupa functia de presedinte al federatie , singurul scop a lui barladeanu a fost sa distruga singura ramura a sectiei de kaiac-canoe ce a adus rezultate semnificative „canoea” pentru esecul de la olimpiada din 2008 si mondialele din 2009 singurul vinovat este barladeanu, SI-A ATINS SCOPUL, acum poate fura cu ambele maini

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord