Asta e, dacă eşti Elena şi atît!

UPDATE: Printr-un mail de multumire trimis catre gsp, Elena Francu a confirmat ca PD-L Constanta a pus-o pe lista de remaniere, indicind si cine trebuia s-o inlocuiasca, dar transmite opiniei publice ca ministrul Sorina Placinta i-a comunicat ca va face tot ce depinde de ea ca sa nu fie schimbata. Intr-un final, MTS a revenit, renuntind la schimbarea politica a Elenei Francu.

luni, 5 octombrie 2009, 10:56

UPDATE: Printr-un mail de multumire trimis catre gsp, Elena Francu a confirmat ca PD-L Constanta a pus-o pe lista de remaniere, indicind si cine trebuia s-o inlocuiasca, dar transmite opiniei publice ca ministrul Sorina Placinta i-a comunicat ca va face tot ce depinde de ea ca sa nu fie schimbata. Intr-un final, MTS a revenit, renuntind la schimbarea politica a Elenei Francu.

Nu, nu o ştiţi pe Elena Frâncu. Umblă apăsat în umbra performanţei.

Dar vă spun ceva numele Cătălina Ponor, Simona Amînar sau Răzvan Florea, primul înotător român din istorie medaliat la Jocurile Olimpice. Şi aţi auzit de echipele de handbal sau de volei din Constanţa. Trupa de volei masculin e campioană de trei ani consecutivi.

Timp de 20 de ani, după evaluarea criteriilor obişnuite, rezultate sportive, siguranţă financiară, reputaţie şi programe derulate, Elena Frâncu este cel mai bun şef de direcţie judeţeană sportivă. Prin urmare, a fost schimbată. Ieri i-a sosit hîrtia. Pentru că nu e pedelistă. Şi pentru că, acum trei luni şi jumătate, la începutul cazului Ridzi, Frâncu a vorbit deschis despre diferenţele uriaşe dintre cele cîteva mii de euro cheltuiţi de ea ca să organizeze jocurile de pe plajă şi sutele de mii de euro mobilizaţi de minister pentru karaoke, suflători de flăcări şi concerte. O declaraţie, nimic mai mult.

Tot ceea ce a spus s-a confirmat. Dosarul creşte la DNA, filă cu filă, mărturie cu mărturie, şi va aduce în faţa tribunalului pe fostul ministru şi alţi zeci de inculpaţi. Şi cu cît e mai adevărat ceea ce a spus Frâncu, cu atît mai grav e pentru ea că a spus-o.

După plecarea PSD de la guvernare, sînt măturaţi toţi oamenii lor. Deşi nu e membră de partid, dar pentru că are o relaţie bună cu administraţia condusă de Mazăre, relaţie pe care a avut-o cu toţi primarii şi prefecţii, indiferent de culoarea politică, Frâncu a fost concediată.

Cînd a plecat din fruntea MTS, Octavian Belu a spus „Nu înţeleg de ce se politizează în exces sportul!”. Atenţie, Belu a fost consilier la „Cotroceni”. Înţelege sensul compromisurilor, inclusiv în sport.

Ceea ce se întîmplă acum e celebrarea prostiei în forma ei extremă: purificarea politică. Schimbînd-o pe Elena Frâncu, ministrul Sorina Plăcintă intră în istorie. Omul nepotrivit pe scaunul nepotrivit la momentul potrivit ca să înţelegem.


Comentarii (77)Adaugă comentariu

mircea  •  6 octombrie 2009, 16:01

nu sunt de acord in totalitate cu tine si nu e vorba numai de ultimul paragraf.
elena francu este efectul unei cauze prostesti a PSD-ului de a-l tine in brate pe ***** dan nica.facandu-si niste calcule, dupa parerea mea gresite,gestul de fronda al psd-ului de a demisiona din guvern are ca efect sfidarea propriilor membrii din teritoriu ceea ce demonstreaza inca-odata ca la nivel central nu conteaza activitatea din teritoriu.si ca d-na elena francu sunt multi si multe.
daca iubea sportul,d-na elena francu avea varianta sfidarii propriului partid dandu-si demisia din psd.
si inca ceva in orice democratie functioneaza principiul:”pleaca ai nostrii vin ai nostrii”,cu o singura exceptie cea din legislatura trecuta cand pnl-ul era sub papucul psd-ului.
***

Tomescu Hristache  •  6 octombrie 2009, 16:02

Am trait s-o vad si p-asta! Este incredibil cum o doamna inginer ajunsa ministru indeparteaza o personalitate a sportului romanesc.
Elena Francu, stiu ca suferi, stiu ca te doare, stiu pasiunea si sacrificiile facute, pentru sportul constantean, pentru sportul romanesc. Si la fel ca mine, mii de constanteni nu vor uita nicicand bucuriile pe care ni le-ai oferit ca sportiva si manager.
Din pacate, vorbele mele nu pot rezolva nimic. Chiar ca-mi vine sa zic, la ***** cu politica!
Doamna ministru, pentru ca nu va intereseaza progresul sportului romanesc, incercati in alta parte!

mircea tot eu  •  6 octombrie 2009, 16:06

ca o completare la cele de mai sus elena francu n-avea cum sa se impotriveasca mafiei constantene conduse de mazare si nicusor constantinescu.

aqua_magic  •  6 octombrie 2009, 16:37

nu cunosc exact ceea ce a realizat d-na Francu la Constanta dpdv sportiv, stiu totusi ca sportul constantean este destul de bine reprezentat, dar problema este cu totul alta. ca s-a inlocuit un om de sport, nu stiu, bun, rau, cu unul numit politic. daca se constata ca d-na Francu nu a fost buna, ok, dar o inlocuiai cu un om competent, un manager capabil, asta trebuia sa fie criteriu si nicidecum unul politic. si ceea ce este mai tragic, este ca asta se intampla in toate domeniile : se numesc pana la cele mai mici nivele in functii de conducere, pe criteriul politic. acest pdl a intrecut orice masura !!! oameni incompetenti, in cele mai multe cazuri, pusi in functii de conducere, calificandu-se la locul de munca si sfidand o tara intreaga. e mai rau ca in comunism, cel putin, e adevarat ca si aia erau peste tot, dar aveau impresia ca vor fi vesnici si atunci nu erau asa de disperati. astia sunt disperati, pentru ca stiu ca nu vor sta mult si atunci trebuie sa-si taie o halca cat mai mare pentru ei (si sa le ajunga mult) si pentru partidul care l-a pus acolo. trist si revoltator !!!

mihai  •  6 octombrie 2009, 16:46

Deci sa inteleg din UPDATE ca nu o mai schimba?? Ar fi excelent!! Bravo Tolo, daca nu o mai schimba, asta va fi si din cauza insistentei tale!! Sper sa fie si adevarat! Respect Elena Francu!

Bogdan  •  6 octombrie 2009, 16:59

MTS a refuzat? Adica au anulat oficial ordinul de demitere? Stiu ca toate ordinele erau deja pregatite, datate si semnate inca de joi, cu numar de inregistrare si tot ce este necesar. Acum a aparut un nou ordin? Ceva reactii oficiale?

Andrei 2/3  •  6 octombrie 2009, 17:09

@mircea. D-na Francu nu este membru al PSD, ori al oricarui alt partid. ea a fost sustinuta de echipa Mazare.
cred ca politizarea in exces a tuturor colturilor administratiei publice va fi piatra de mormant a reprezentantilor politicii din Romania.

Cătălin Tolontan  •  6 octombrie 2009, 17:15

mihai, bogdan: intr-adevar, nu o schimba. E reactia voastra care i-a pus pe ginduri

Aurelian  •  6 octombrie 2009, 17:15

Este bine de stiut pentru cei care nu cunosc sau pentru cei care cred ca Elena Francu a facut treaba deoarece ” nu putea sa se impotriveasca mafiei constantene…” ca a fost o handbalista de valoare si,ulterior,un manager exceptional,respectata de toata lumea,mai putin,iata,de oamenii constanteanului basescu.Dar…se numeste doar Francu si nu Udrea sau „eba” si cam asta e atitudinea romanilor cand vad astfel de grozavii :”am trait s-o vad si p`asta”,”imi pare rau”, etc.Se naste un Arturo Ui autohton si noi stam cu mainile in san.Halal ! Bravo Tolea !

ZIDanNR1  •  6 octombrie 2009, 17:30

Mircea, Auzi in orice democratie functioneaza principiul ”pleaca ai nostrii vin ai nostrii”(de fapt pleaca ai vostrii vin ai nostrii)!! In ce lume traiesti omule? In primul rand informeaza-te si o sa vezi ca functioneaza principiul apolitic in cadrul functionarilor publici. In plus nu poti schimba unom performant doar pt a purifica politic tara. Asta nu-ti garanteaza decat haos si razbunare din partea celor pe care-i purifici.de astasunt unde suntem pentru ca la noi nu exista politicieni adevarati,care sa reprezinte de cnd intra in politica pana ies acelasi partid, aceeasi ideologie(doamne ce cuvant mare) acelas tel potitic mai pe scurt. toti sunt niste traseisti politici, niste ahtiati de putere si bani. Partidele la noi sunt umbrele pentru grupuri de interese mafiote ele insele fiind organizate pe criterii mafiote. Statul roman este unul mafiot in esenta pentru ca el lucreaza impotriva cetatenilor sai, nu pentru bunastarea lor.
Trezaste-te din ignoranta omule (asta daca nu ai interes pentru mentinerea situatiei actuale) si invata sa gandesti cu propria-ti minte.

jan  •  6 octombrie 2009, 17:31

asa a fost mereu in istoria romaniei ku bune si rele timpurile se schimba mereu,elenele au facut numa belele in istoria noastra

Debus  •  6 octombrie 2009, 18:08

Ok. Majoritatea veti spune ca e PSD-ista. Elena Francu nu e de azi de ieri la DJS ci de ani buni, inainte de era PSD-ista. Personal umbla in scoli sa aduca copiii la sport, sustinea cele mai slabe departamente sportive constantene (volei, handbal, gimnastica, dansuri sportive), in general sportul constantean. Cine e din C-ta … stie cat de greu e sa faci ceva si cum vin banii. Faptul ca avem campioni olimpici constanteni … ar trebui sa va dea de gandit. Si mai mult … faptul ca refuzat PDL sa faca parte din Ministerul Sportului, cand propunerea i-a venit pentru merite deosebite … iar acum acelasi partid o schimba din functie pentru …. ? Aceleasi merite deosebite. PDL-istii se contrazic singuri iar concluzia este ca cine nu-i in caruta cu ei … zboara. Vedem din noiembrie cum va fi.

Anonim acum  •  6 octombrie 2009, 18:13

Ca tot vorbeai de performantele lui Razvan Florea, mi-am adus aminte ca Elena Francu a fost cea care i-a dat lui Stanga bazinul Parc din Contanta (Mamaia mai exact), sa-l transforme ala in sala de Bingo. Probabil ca asta l-a mobilizat pe Razvan sa faca performanta si sa fuga sa se antreneze in afara ori de cate ori a avut ocazia.

dragomir  •  6 octombrie 2009, 18:29

nu sunt membru pdl dar sunt mai pdl-ist decat multi pdl-isti.dar daca o schimba pe domna francu este clar ca face cea mai mare prostie.daca guvernul este pdl e normal sa schimbi prefectii sa lucrezi cu oamenii tai dar sa schimbi oamenii din sport din cauza coloraturii politice este cea mai mare prostie pe care o fac pdl-istiii mei.daca se vrea binele tarii lasati profesionistii sa-si faca treba si schimbatii numai pe cei care au fost numiti pe criterii politice si nu stiu cu ce se mananca sportul.in rest sa auzim numai de bine.

laslandes  •  6 octombrie 2009, 18:33

„După plecarea PSD de la guvernare, sînt măturaţi toţi oamenii lor. Deşi nu e membră de partid, dar pentru că are o relaţie bună cu administraţia condusă de Mazăre, relaţie pe care a avut-o cu toţi primarii şi prefecţii, indiferent de culoarea politică, Frâncu a fost concediată” Nu intzeleg de unde s-a tras concluzia ca e psd-ista……cert e ca nu e pdl-ista…..si dupa principiul basescian cine nu e cu mine e impotriva mea…..hai sa o dam afara …indiferent de competentze……

Cristi  •  6 octombrie 2009, 18:38

Hai mai Tolo, iar ne „aburesti” si ne obosesti cu politica? Ma rog de voi de ani de zile: e greu sa ne faceti niste flagranturi cu oameni din fotbal ??? Cu nasu (minuscule intentonat), cu dragomir, cu fotbalul din div. a 2-a, a 3-a, din provincie sa vedeti ce se intampla acolo ? E greu sa te deplasezi in teritoriu Tolo ? Avem incredere in tine! Asta ar fi GSP-ul pe care l-ar vrea multi. Flagranturi cu bazele sportive din tara, ce se face cu terenurile unde se afla baze sportive, etc. Flagrantul v-ar face sa VINDETI !!! Sa fiti cunoscuti ca un super ziar de sport de confratii vostri din lume… Hai, Tolo, ca se poate !

mircea  •  6 octombrie 2009, 18:42

cineva este aici putin mincinos; placinta nu a vrut s-o schimbe pe Francu; a si declarat asta; miroase a tonomat, Cataline si nu-mi place asta; cam de doua luni-trei luni; mi se frange de Ritzi si bine ai facut c-ai ajutat sa dispara, dar mai slabiti-ne cu presa voastra; Moraru de la B1 mort dupa Basescu; Antenele si voi – sa dispara Basescu… o cunosc pe dna Francu, desi nu sunt din zona, si femeia aia merita sa stea la DSJ

Ionut  •  6 octombrie 2009, 18:58

Ma bucur mult ca Elena Frincu nu va mai fi schimbata . O cunosc personal de cativa ani, e un om special, deosebit , are un suflet de aur si e un om de sport cum putini sunt in Romania.Tot ce inseamna performanta sportiva in Constanta are si amprenta Elenei Frincu.Bafta multa Elena Frincu si spor la treaba in sportul constantean pentru ca mai ai multe de facut.Respect .
P.S. Bravo Catalin Tolontan.

Cătălin Tolontan  •  6 octombrie 2009, 19:03

mircea: da, nimeni n-a vrut s-o schimbe, doar ca se stia deja inlocuitoarea 🙂 Evident ca trebuia sa apara si genul de om care sa sa se ia de presa. Tu esti. Deocamdata, noi am publicat o informatie, oameni au reactionat si ceva s-a schimbat.

cetatean  •  6 octombrie 2009, 19:14

Doamna Francu .. dar cu baschetul in orasul Constanta ce face-ti ????!!!! De ce nu investiti si in acea ramura ??? !!! candva era o echipa frumoasa in acest oras si acum NU EXISTA !!!! Dumneavoasta va pasa doar de handbal !!!! ATAT !!!!

run away  •  6 octombrie 2009, 19:18

nu e nici asta decat un paragraf din romanul grotesc pe care il traim de 20 de ani incoace. nu se va intampla nimic deosebit, cum nu s-a intamplat nici in cazul doamnei ridzi. si apropo, eu inca tot astept continuarea campaniei. erau vorbe mari, ca doamna ridzi e doar prima pe lista, ca urmeaza elena basescu si ceilalti ministrii sau oameni politici. intre timp totul s-a stins. sau asteptam sa se pronunte justitia mai intai in cazul ridzi? hahahahahaha. toti sunteti o apa si un pamant. politicieni, jurnalisti, comentatori politici, etc. si nu ma leg de presa, domnule tolontan, doar ca sunt satul de povesti de adormit copiii (spun copiii ca sa ma exprim civilizat). am reusit cumva sa plec din romania, doamne-ti multam. nu stiu de ce inca ma mai chinui singur urmarind ce se intampla acolo. poate ca in adancul sufletului tot roman sunt.

marius  •  6 octombrie 2009, 20:08

in tara aceasta ca in orice tara unde vrem sa credem ca este DEMOCRATIE, sportul; politia; invatamantul si nu in ultimul rand preotii nu se schimba cum vor cei de la conducere! Valorile raman chiar daca fac parte din „Partidul Comunist”! De ce deoarece de acolo nu astepti ajutor financiar ci doar performante in ceia ce au invatat oamenii aceia sa faca! Bine ca am avut o Ritzi sau Placinta care au fost si sunt marionete sau o ELENA „din Troia” UDREA care a inceput un razboi unde nu ei vor pierde ci tot noi cei care stam si ne uitam acum nepasatori la ceia ce se intampla! Si ne intrebam de ce nu asa si e altfel! HAIDETI PESTE 80% LA VOT SI ATUNCI VOI SPERA SI VOI SPUNE CA SUNT OAMENI CARORA LE PASA!
P.S. azi au fost chemati la Inspectorate chiar si Directorii de scoli! TRAIM IN ROMANIA COMUNISTA NU DEMOCRATICA!

the wolf  •  6 octombrie 2009, 20:24

e clar…cu ani in urma radeam cu prietenii despre o posibila emigrare in Congo…si nu a mai fost cazul…acum rad de unul singur de ceea ce am votat atunci…si acum tre sa votez din nou, asta e marea problema!

dan  •  6 octombrie 2009, 22:00

Despre toti ceilalti directori schimbati pe nedrept de ce nu s-a scris nimic acest an?

Dna Francu nu este singurul director DJS care sa fi facut ceva bun, multi altii meritau sa isi ocupe functiile castigate prin concurs!

Sandman  •  7 octombrie 2009, 12:43

In lumina ultimelor actiuni ale ministresei Placinta (care a decis sa ignore ordinul si sa o pastreze pe Elena Francu in functie) articolul devine caraghios…niste scuze sunt binevenite.

Cătălin Tolontan  •  8 octombrie 2009, 16:37

sandman: articolul a fost publicat cu doua zile inainte de decizia miistrului. Am pus un update. Si da, dc vreti, putem modifica si trecutul in sensul ca pd-l nu a vrut niciodata sa o schimbe pe francu, nu-i stabilise nici inlocuitorul, nu anuntase pe toata lumea. Dar pentru aceste modificari adresatti-va Ministerului Adevarului, al lui Orwell

ana  •  10 octombrie 2009, 8:56

DOAMNA FRINCU NU A FOST SI NU ESTE ANGRENATA POLITIC! O stie si un om de pe strada, simplu… insa de ajutat, a ajutat pe oricine a avut nevoie de o mana de ajutor calda, indiferent de culoare politica….
La ce sa ne mai asteptam?! Ce grozavii, contradictii, nesigurante, etc, vom mai trai?
Felicitari Catalin Tolontan caci cu oameni ca tine mai respiram dreptatea!!

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord