Opriti-va! Se schimba politic pina si sefii de cluburi municipale!

Dupa 42 de ani de munca in sport si cu un concurs cistigat in aprilie, presedinta CSM Braila a fost demisa pe fax si inlocuita cu propunerea PD-L

vineri, 9 octombrie 2009, 12:26

Dupa 42 de ani de munca in sport si cu un concurs cistigat in aprilie, presedinta CSM Braila a fost demisa pe fax si inlocuita cu propunerea PD-L

Amza Tinca conduce de 12 ani Clubul Sportiv Municipal Braila, locul de unde au pornit singurele campioane olimpice la natatie pe care le-a dat Romania: Diana Mocanu si Camelia Potec. Trei medalii de aur pentru o tara fara un bazin modern de competitie la nivel european. Lista performerilor braileni e mult mai lunga. Betrice Cislaru are si ea doua medalii olimpice.

Tot aici s-a antrenat, pe vremuri, Anisoara Cusmir. „Sub ochii mei si, un pic, prin munca mea”, spune Amza Tinca, sefa CSM Braila. Ea lucreaza in sport de 42 de ani.  „Marti am primit o hirtie prin care am fost anuntata ca sint demisa”, povesteste ea. „Am ajuns in spital, la Urgenta!”. Ziarul „Obiectiv Vocea Brailei” a furnizat numele persoanei propuse de PD-L pentru a inlocui pe Amza Tinca.

„Nu-mi vine sa cred! O tin minte ca pe o femeie deosebita„, a reactionat Camelia Potec. Doina Sava, antrenoarea lotului olimpic de natatie, se arata si ea socata: „Nici nu stiam ca a fost data afara. Nu se poate”. Laura Sachelarie, antrenoare la Braila si cea care a pregatit-o pe Diana Mocanu, spune: „Facem tot ce depinde de noi sa nu se intimple asta. Femeia asta nu are coloratura politica, e absurd”. Federatia de Natatie, prin vocea secretarului general Stefan Iamandi, a spus ca „sefa de la CSM Braila a cistigat un concurs in aprilie. Cum sa fie demisa in octombrie?”.

Mi s-a dat un preaviz de 15 zile. Dupa 42 de ani in sport nu cred ca merit asa ceva. Nu e omeneste acceptabil sa plec din sport cu ochii in lacrimi doar pentru ca partidul meu e sportul”, a adaugat Amza Tinca.

RĂSPUNSUL MTS
Conform legislaţiei în vigoare, doamna Amza Tinca, la data de 1.04.2008, îndeplinea toate condiţiile de vârstă şi vechime precum şi pe cele de cotizaţie la fondul naţional de pensii, pentru a se retrage din activitate. La data de 1.10.2009 doamna Amza Tinca avea 39 de ani vechime în muncă. Având în vedere aceste aspecte, s-a luat  decizia de notificare privind încetarea Contractului de Management, în conformitate cu prevederile articolului 3 din Contractul de Management, în care este prevăzută durata acestuia .

Acum trei zile, dupa reactiile cititorilor gsp si reverberatiile din lumea sportului, ministrul Sorina Placinta  a revenit asupra unei decizii similare, prin care era concediata Elena Francu, sefa Directiei Judetene de Sport Constanta. Aceasta purificare politica a inceput imediat dupa instalarea guvernului PD-L – PSD si este continuata acum dupa plecarea PSD. Elena Francu si Amza Tinca nu sint singurele cazuri in discutie. Pentru prima oara in istoria sportului romanesc de dupa 1989, organizatiile locale ale partidelor au ajuns sa valideze sefii de la cluburile sportive, stadioanele sau bazele de pregatire aflate in subordinea MTS.


Comentarii (101)Adaugă comentariu

RIO  •  12 noiembrie 2009, 13:28

Romani asa ne place sa ne dam in cap unul altuia.
Sunt plecat din Braila din 2003, am fost sportiv si am practicat atletism la CSM Braila si fotbal la Dacia Unirea Braila.
Pot si am dreptul sa o caracterizez pe pe aceasta D-na Amza Tinca:
– manager ;
– profesor;
– prieten;
– mama.
Asa a fost pentru mine.
Luptati D-na Amza asa cum a-ti facuto si cu Directoarea LPS Braila (criterii politice 2008 – 2009).
Am fost recent la Braila si simt un curent de politizare in toate institutiile de stat si chiar si private.
Am 30 de ani si ajung sa cred ca, usor, usor generatiile ce vor veni vor ajunge sa plateasca sa faca sport pe maidan.
Plecam in cantonamente si nu ne lipsea nimic.(aveam echipament, ciocolata care era pretutindeni si mesele regulate.
De aceste lucruri se ocupa aceasta Doamna Amza.
Va multumesc ca ne-ati infiripat o educatie de luptator si sunt fericit ca fac parte din generatia (Ionut Punga, Adelina,Catalina Casaru, Catalin Nistor, Camelia Potec).
Cu respect pentru cine iubeste si face sport,
RIO

Comentează